2024-04-03 244 瀏覽
超抵食!地理位置又夠方便、性價比高2.5hr 任食火鍋!🤩🤩🤩🤩🤩出開旺角買野,去食個開心快活任食火鍋😋火鍋🍲咩都有得食可以選台灣特色湯底,清淡的鴛鴦湯底、麻辣湯底,都均有選擇而且食物配料選擇多,台灣腸,花枝丸,炸魚皮⋯應有盡有🥳任飲生啤🍻汽水、豆漿、椰青水甜品仲有格仔餅🧇西米布甸、焦糖燉蛋 🍮啫喱、雪糕🍦雪條肉🥩豬、牛、羊、魚,虾🦐非常多而且肉類薄切新鮮好快熟入到去座位又夠大唔怕枱仔細細唔夠位放野食坐得非常之舒服😌個日就叫左沙嗲湯底同蔬菜清湯🫶🏻小朋友就食清湯湯底,大啖大啖咁食烏冬呀,肉呀菜呀!而沙嗲湯底好夠味真係食到好滿足😌

出開旺角買野,去食個開心快活任食火鍋😋火鍋🍲咩都有得食
可以選台灣特色湯底,清淡的鴛鴦湯底、麻辣湯底,都均有選擇
而且食物配料選擇多,台灣腸,花枝丸,炸魚皮⋯應有盡有🥳

任飲生啤🍻汽水、豆漿、椰青水
甜品仲有格仔餅🧇西米布甸、焦糖燉蛋 🍮啫喱、雪糕🍦雪條

肉🥩豬、牛、羊、魚,虾🦐非常多
而且肉類薄切新鮮好快熟

入到去座位又夠大
唔怕枱仔細細唔夠位放野食
坐得非常之舒服😌

真係食到好滿足😌

2024-03-20
午餐
这太火爆了!!!中午11点多到的已经大排长龙,2.5h任食任饮,人均才100多蚊,不敢相信这是香港的物价!🍲鸳鸯汤底任选,招牌麻辣味重口味必备,滋补猪骨汤又浓又香🥩近十款肉肉任食,牛肉羊肉猪肉不同部位都很新鲜,实现安格斯自由🍡满满四大雪柜的蔬菜/丸子/海鲜/配菜/主食自取!近五十种,选择太多了还有各种开胃小菜。千万不能错过台式卤肉饭啊啊啊,卤肉饭配火锅真的太好吃了🧇手工甜品柜现做的布甸/格仔饼港风满满,吃完火锅来一份超满足,还有满满两雪柜的冰淇淋🍦🍺这里的饮料竟然也有几十种!生啤任饮!!!胃口足够大的可以来挑战一下,全场任饮任食🤩
🍲鸳鸯汤底任选,招牌麻辣味重口味必备,滋补猪骨汤又浓又香
胃口足够大的可以来挑战一下,全场任饮任食🤩

2024-03-23
2024-03-29 170 瀏覽
品種巨巨巨多!簡直到咗眼花繚亂嘅地步🤣同朋友完全選擇唔過嚟😆🥩霖住話掃🐎落完肉先去搦嘢,沒霖到剛搦完嘢飲轉個身已經送到檯面!呢速度真係咪得頂!!!完全唔會耽誤食肉嘅速度💪🏻⚠️如果需要一次性圍裙可以問服務員攞哦😉🥬自助冰櫃嘅種類應有盡有,夾完一面沒惗到仲有另外一面,而且仲有有鹽酥雞薯角之類,可以喺等熟嘅時候墊墊肚😆餃子都有2款口味,簡直好符合我呢種唔食韭菜嘅人😚🍺飲品種類粗略數過都超20,擺滿兩個大雪櫃,樣樣都想試,簡直選擇困難發作🤣仲有無限手工啤,旁邊非常貼心教咗點用👍🏻🍦原嚟除咗自助嘅雪條和糯米糍,埋單嘅時候仲俾咗雪糕卷可以去甜品站換雪糕🤩你叫我點可以唔扶牆走😂🍮去到甜品站啱出爐嘅焦糖燉蛋實喺吸引,唔會太甜,好好食😋仲有格仔餅同棉花糖,不過如果食晚場搦棉花糖就要趁早咯😝以為晚場已經夠晒抵,沒惗到中午時段更實惠😍再便d之余仲冇加一!!!全程落嚟超級滿足,而且服務態度ok,又會主動加湯,收碟都勤快☺️

⚠️如果需要一次性圍裙可以問服務員攞哦😉

2024-03-29 148 瀏覽
今次我特意去到呢到就係要食呢間具性價比高又有特色黃巴士打卡位同朋友一齊去打卡·聚餐一流既台式火鍋店🥘「馬辣台式鴛鴦火鍋店」位卡係旺角人流最旺既地區如果要同豬朋狗友一齊打邊爐就要book 定或者最啲拎位啦!環境:雖然呢間火鍋放題好受歡迎,但環境一啲都唔會好迫好焗促同朋友聚會除咗食 坐得舒服都好緊要嫁麻😚「任飲飲食放題」呢到既火鍋放題,除咗飲品區飲品任飲,連啤酒都係一樣任飲嫁😍火鍋配料亦都包羅萬有包括:新鮮蔬菜類、菇類、丸類·台灣火鍋配料等「食物質素良好!」呢度啲肥牛亦都好鮮 特別真心要推介,蝦同脆肉鯇都係特別新鮮嫁😍最後仲環有甜品區!估佢唔到呢度嘅手工焦糖燉蛋好好味!😋另外仲有豆腐花添😋所以呢度性價比高嘅台式鴛鴦火鍋真係要推介俾大家!ت

今次我特意去到呢到就係要食呢間
具性價比高又有特色黃巴士打卡位
同朋友一齊去打卡·聚餐一流既台式火鍋店🥘

「馬辣台式鴛鴦火鍋店」位卡係旺角人流最旺既地區
如果要同豬朋狗友一齊打邊爐就要book 定或者最啲拎位啦!

環境:
雖然呢間火鍋放題好受歡迎,但環境一啲都唔會好迫好焗促
同朋友聚會除咗食 坐得舒服都好緊要嫁麻😚

「任飲飲食放題
呢到既火鍋放題,除咗飲品區飲品任飲,連啤酒都係一樣任飲嫁😍
火鍋配料亦都包羅萬有
包括:新鮮蔬菜類、菇類、丸類·台灣火鍋配料等

「食物質素良好!」
呢度啲肥牛亦都好鮮
特別真心要推介,蝦同脆肉鯇都係特別新鮮嫁😍
最後仲環有甜品區!
估佢唔到呢度嘅手工焦糖燉蛋好好味!😋
另外仲有豆腐花添😋
所以呢度性價比高嘅台式鴛鴦火鍋真係要推介俾大家!
ت
鴛鴦火鍋
2024-03-14
鴛鴦火鍋
2024-03-26 102 瀏覽
今日約咗好姊妹食Lunch ,我哋2個真係好鍾意打邊爐😜,去了旺角創興廣場- 馬辣 ,呢度位置好方便,地方大坐得舒服,午市任食火鍋放題只係百幾蚊位性價比極高。門口有架黃巴士係自助火鍋配料區,擺放了多款蔬菜、丸類、菇類、餃子等可以自己夾。肉類海鮮就可以用QR code落單,仲有飲品同埋甜品、雪糕雪條都係任食 。呢間火鍋店出名鴛鴦湯底 ,我哋揀咗 「台式麻辣鍋 +酸菜白肉鍋」,兩款湯底都好唔錯👍🏻牛肉、豬肉的質素都幾好,特別鍾意頂級牛梅花 同埋黑豚五花肉,仲有鴨血配麻辣鍋真係超正。最後仲要留肚食甜品雪糕雪條,特別推介「富貴黃金果雪糕」同埋「榴槤雪條」🥰呢餐真係食到好飽好滿足。店員會主動過來收碟、加湯,QR code落單後上菜好快也沒有漏單,食物種類又多真係好抵食,值得推介!

2024-03-23
午餐
趁住天氣仲涼涼地我地一家又去左打邊爐🤭今次我地去左旺角創興廣場既馬辣台式鴛鴦火鍋🍲呢間位置夠晒方便~而且地方好大坐得好舒服一入去已經見到超大架黃色巴士🚌既配料自助區呀女超鐘意💛係咁指住話「𝐘𝐞𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐁𝐮𝐬」!自助區提供各式丸類 水餃🥟蔬菜🥬同台灣特式配料熱食區有鹽酥雞 台灣香腸 滷肉蛋飯 等等甜品凍櫃有齊基本必備雪糕雪條 奶凍 啫喱糖 豆腐花另外仲設有手工甜品區😍有麵包布甸同蛋白燉奶仲有由職員即叫即製既格仔餅🧇班戟同法式燉蛋❣️超級豐富💓飲品區一樣咁多選擇 仲有椰青水同豆漿連🍺𝟏𝟔𝟔𝟒同𝐒𝐚𝐩𝐩𝐨𝐫𝐨都係任斟 真係超正😚我地嗌左香濃沙嗲鍋𝐦𝐢𝐱蕃茄洋蔥鍋一濃一淡各有特色💖沙嗲鍋超濃味 淥肉類啱晒而蕃茄洋葱鍋就啱晒呀女健康又好味道😋牛🐮豬🐷海鮮類🐟🦞都係手機點餐📲幾款牛既質素都好好👍🏻色澤紅潤 油花分布平均海蝦同魚類都好新鮮✨其他火鍋配料都好高質睇得出餐廳選擇食材好用心❣️而且職員服務態度都勁好 上菜速度超快🏃🏻又不停來回主動收碟同幫手加湯💯讚!今餐我地食到超滿足❣️下次一定要再黎食🤤鐘意打邊爐既朋友一定要黎試下🌟超推薦🫶🏻
趁住天氣仲涼涼地我地一家又去左打邊爐🤭
今次我地去左旺角創興廣場既馬辣台式鴛鴦火鍋🍲
呢間位置夠晒方便~而且地方好大坐得好舒服
一入去已經見到超大架黃色巴士🚌既配料自助區
呀女超鐘意💛係咁指住話「𝐘𝐞𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐁𝐮𝐬」!
自助區提供各式丸類 水餃🥟蔬菜🥬同台灣特式配料

幾款牛既質素都好好👍🏻色澤紅潤 油花分布平均
海蝦同魚類都好新鮮✨其他火鍋配料都好高質
睇得出餐廳選擇食材好用心❣️
而且職員服務態度都勁好 上菜速度超快🏃🏻
又不停來回主動收碟同幫手加湯💯讚!

今餐我地食到超滿足❣️下次一定要再黎食🤤
鐘意打邊爐既朋友一定要黎試下🌟超推薦🫶🏻
2024-03-16 115 瀏覽
--襯仲未有計劃去旅行~又掛住台灣的味道👅今日就去左性價比頗高既台式火鍋刺激下味蕾💁而且地理位置超方便,最緊要仲要係任食添阿✌️-今次我地揀左鴛鴦鍋「台式麻辣火鍋 🍲& 芫茜皮蛋鍋」 兩種都好入味👍🌶️台式麻辣火鍋辣度適中,超香!淥啲肉一流❤️☘️芫茜皮蛋鍋,芫荽控岩哂👍-肉類🥩方面都有好多吾同選擇,包括有特選安格斯黑牛仔、極上無骨牛小排、精選牛小花、頂級牛梅花、特選羊腩片、五花腩片等等等等等,全部色擇好紅潤又鮮嫩,低消費高享受👍除左肉之外,打邊爐點少得海鮮🦞,呢度仲有活鮮海生蝦、脆肉鯇魚片、脆肉鯇魚腩,青口等比大家過下海鮮癮-餐廳仲設有好宏偉既黃色巴士自助區,新鮮蔬菜配料,例如各式丸類、油炸鬼、鴨血、蔬菜等等超豐盛👍自助飲料🥤吧,提供超過20款飲品選擇,當中仲有生啤任斟任飲,好岩一大班人吹水飲啤酒打邊爐🫰🏼除咗自助飲料吧之外,甜品櫃都超過10種可以選擇,當中包括奶凍、雪糕、雪米糍等等、埋單時仲送每人一盒movenpick雪糕😜🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸馬辣台式鴛鴦火鍋📍 旺角創興廣場14樓全層@spicyhorsehotpot @matt_do_up#spicyhorsehotpot #旺角火
🌶️台式麻辣火鍋辣度適中,超香!淥啲肉一流❤️
☘️芫茜皮蛋鍋,芫荽控岩哂👍

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
馬辣台式鴛鴦火鍋
📍 旺角創興廣場14樓全層

@spicyhorsehotpot @matt_do_up

2024-03-14
捉緊冬天嘅尾巴 黎個打邊爐先呢間位置方便,環境舒適性價比極高嘅任食鴛鴦火鍋就好岩我同我媽我地揀左我媽最鍾意嘅芫荽皮蛋湯底同我就最鍾意嘅麻辣火鍋湯底😋😋 除左好多唔同款式嘅牛🐮 牛五花,牛梅花,牛小排等仲有餐廳內好搶眼嘅黃色大巴士嘅自助區入邊全部都係蔬菜🥬,丸,同台灣配菜 例如我最鍾意嘅台式香腸😋方便大家自己選擇,連飲品,甜品都好多種類同選擇 岩哂心大心細嘅我 🫣小孩子先做選擇 我樣樣都要試!🐮🐮🐮🐮🐮🏠: 馬辣台式鴛鴦火鍋📍: 旺角彌敦道601號創興廣場14樓#spicyhorsehotpot #旺角火鍋性價比之王 #任飲任食 #打邊爐 #慶祝餐廳
捉緊冬天嘅尾巴
黎個打邊爐先

呢間位置方便,環境舒適
性價比極高嘅任食鴛鴦火鍋就好岩我同我媽
我地揀左我媽最鍾意嘅芫荽皮蛋湯底同
我就最鍾意嘅麻辣火鍋湯底😋😋
除左好多唔同款式嘅牛🐮 牛五花,牛梅花,牛小排等
仲有餐廳內好搶眼嘅黃色大巴士嘅自助區
方便大家自己選擇,連飲品,甜品都好多種類同選擇
岩哂心大心細嘅我 🫣
小孩子先做選擇 我樣樣都要試!
🐮🐮🐮🐮🐮

🏠: 馬辣台式鴛鴦火鍋
📍: 旺角彌敦道601號創興廣場14樓

馬辣餐廳位於旺角,位置非常方便,適合大食想放題火鍋食到飽嘅朋友。食物款式應有盡有,海鮮就有花甲同海蝦,好鮮味!花甲肉質爽口,帶有淡淡嘅海水味,海蝦大大隻肉質鮮嫩,令我叫完又叫欲罷不能😋牛肉同豚肉都非常出色!佢哋嘅靚牛肉切得薄而均勻,牛肉嘅鮮味完全釋放出嚟,令人回味無窮。而豚肉亦都好嫩滑多汁,肥瘦適中,令人食過翻尋味~除咗肉類,仲有好多丸類同水魷喺自助吧任拎,佢哋嘅水魷口感彈牙,吸收左湯底嘅精華入晒味。而且仲可以揀鴛鴦鍋底,無論係麻辣湯底定清甜湯底,湯底味道都好濃郁,好適合喜歡辣味同鮮味嘅人士。最後,不得不提任飲啤酒真係超高性價比,有1664同sabboro 生啤任斟。平時打邊爐又辣又濃味一定嗌好多野飲,有時淨啤酒都過百蚊落樓,呢度任飲真係慳返唔少~同三五知己嚟傾下計飲啤酒真係一流🤩

飯局間唔中都會打邊爐,搵到平靚正嘅火鍋放題的確好重要🤪 朋友介紹呢間「#馬辣台式鴛鴦火鍋」,2.5小時任食、生啤任飲,都只係$200頭,仲有每人1杯Movenpick雪糕送😻性價比都算高~🍲我哋揀咗「#台式麻辣鍋」同「#酸菜白肉鍋」。麻辣鍋嘅小辣唔算太辣,好彩我混醬嗰陣拎咗啲花椒油補底😹 另一鍋唔辣嘅味唔算太突出,有啲似加咗味精嘅清湯🙈火鍋配料方面:整體嚟講都係正常火鍋店有嘅嘢,而我覺得「#甜不辣」同「#韭菜餃」最好食😋🍻個人認為比較吸引嘅,就係有好多款啤酒任飲,包括生啤都有得無限添飲🤩!🍦埋單後,店員話可以憑單去甜品吧度一人拎一杯Movenpick雪糕🤤 以呢個價錢嚟講,有得食Movenpick再加生啤放題,已經係物超所值了🙂

2024-02-15
2024-02-11 168 瀏覽
上次食過依間性價比極高,地理位置又超方便既任食火鍋😋,今次帶多個朋友黎再食過🥰❤️ 水準同之前一樣咁正呀😍👍👍我地今次叫左鴛鴦湯底,㨂左酸香又開胃既蕃茄洋蔥鍋🍅 ,同埋清清地夠曬fresh既蔬菜清湯鍋🥬 ,用黎淥肉味極濃極鮮既牛牛真係無得輸🥴👍牛肉方面都有好多唔同選擇🐮🐮🐮 包括有極上無骨牛小排、特選安格斯黑牛仔、精選牛五花同埋頂級牛梅花,全部油花均勻,色澤紅潤又鮮嫩,非常高質🥰 除左肉肉,餐廳還設有極搶眼既黃巴士自助區,提供多款新鮮配料,例如各式丸類、蔬菜、台灣特色配菜等等,非常豐盛。甜品方面,除左有多個甜品凍櫃,提供奶凍、雪糕、雪條等基本必備款式外,更設有手工甜品區,由職員即席製作麵包布甸、班戟、燉奶等,味道品質有驚喜,非常有誠意❣️🥰 埋單時更可以每人換一客Movenpick 雪糕😚😚😚 飲料同樣極多選擇🌟 當中生啤酒類竟然可以任斟任飲🍻🍻 真係超正☺️

2024-02-07 131 瀏覽
香港今年涷既日子多左咁多😅涷起上黎自然就心思思成日想打邊爐🥘但次次打邊爐都打成3/400蚊起跳💸飲飽食醉過後都真係覺得幾肉赤😅今次依間性價比極高既馬辣台式鴛鴦火鍋相信就係最適合覺得肉赤既你同你既朋友啦🤩依間台式仼食食到飽既火鍋餐廳只需每個人大概$200既價錢就可以放題仼食2個半鐘🥳其中總共有10種既湯底同超過10種既肉同海鮮比你仼叫😳仲要有自助式仼添既配料區同仼飲既水吧😝依個價錢食到咁多樣野真係好爽啊🤑今次因為我男朋友鍾意食辣😚所以就叫左一個胡椒豬肚同泰式冬蔭公湯🤤兩個湯底都超足料😙辣得黎幾上癮😝就連平時唔係咁鍾意食辣既我都覺得幾惹味🤤正啊🤭肉類方面我地就嗌匀曬咁多種既肉🤭我自己就覺得頂級梅花牛最正🤭肥瘦岩岩好😽而且餐廳切得幾薄🤪好容易就索曬啲冬蔭公精華😝正得黎又超刺激!當然打邊爐都唔少得海鮮啦🤪我地就嗌左脆肉鯇魚片😚魚片好嫩滑😋食落去只有少少骨😋連埋湯汁食啲鮮味超出啊!食到咁上下齋打邊爐有啲寡點算😂我男朋友就攞左出面小食吧既雲耳同脆拍青瓜😋雲耳調味調得幾惹味😙辣辣地連埋青瓜食又幾match喎!咁男朋友既邊爐胃就搞掂左啦😂🤓當然就係我既甜品位出場既時候啦😝依到甜品仼食 我自己就揀左香蕉

咁男朋友既邊爐胃就搞掂左啦😂🤓當然就係我既甜品位出場既時候啦😝依到甜品仼食 我自己就揀左香蕉pancake同埋手工甜品🥰其中有個芋頭嘅布甸超級好食😚真係幾掛住啊😙 最後就區係憑單食埋壓軸好戲movenpick雪糕啦!
2024-02-02 122 瀏覽
去咗呢間餐廳,望望四周,環境都算OK添!首選安格斯牛仔,一入口,真係入面都化咗嘅感覺㗎!肉係鮮香到不得了,輕輕一涮,簡直係夢幻般嘅嫩滑。鯇魚腩嘅口感,嘩!簡直係彈牙得黎,越嚼越出汁,好有層次啊!嚟到海鮮,海蝦咯,一咬落去,就知道新鮮,甜味溢滿口腔。豆漿想渠都厚濃嘅,順滑咁過喉,一啖氣飽。焦糖燉蛋,表層嘅焦糖唔係得噱頭,係真材實料做出嚟嘅酥脆,底部又滑又軟,味道係夠哂火候,花心思做出嚟。同埋,唔好錯過佢哋嘅棉花糖,自家即拉即食,點都唔似街市嗰啲,特別香甜,仲有花生味,係令人回憶童年嘅小確幸。真係食到飽嘅概念,一路食到脹脹地都要繼續哂😋!總結嘅話,係食貨嘅朋友,唔妨嚟試下,正宗滿足感,價錢都算公道,真係物超所值嘅選擇👍!
2024-01-18 281 瀏覽
最近見到旺角創興廣場嘅 馬辣台式鴛鴦火鍋做緊個推廣優惠,先發現原來佢地開業六周年!🥳🎉🎊 恭祝佢地愈做愈有🥰🥰 依加只要身份證有個6字就可以獲得指定折扣!所以我都「唔執輸」,走咗去食😋😋今次我就揀咗黃豆涼瓜鍋同西紅柿洋蔥鍋 。作為性價比極高嘅任食鴛鴦火鍋,除咗有十種火鍋湯底揀,亦有好多火鍋食材可以叫同自助拎 ,仲可以任飲啤酒生啤🍺🍻夠晒豐富!👌🏼👌🏼馬辣台式鴛鴦火鍋提供好多火鍋食材🥩🥬🌽🍗:有餃子、肉丸、台灣腸、豬皮、豬紅、雞子、響鈴⋯應有盡有!甜品亦都有Movenpick雪糕、棉花糖、奶凍、布丁等。食足2.5小時!唔洗趕住走!唔會食唔飽!😋😋🙌🙌

2024-01-11
之前喺台灣食過~見到香港都有分店~而且價位實在唔科學❗❗位置喺旺角!晚市放題!食物仲要勁多種類又唔差!任食兩個半鐘竟然只!係!$208@ (另加一服務費)❗❗❗難怪上到去見已經坐滿客人🙆🏻🙆🏻.我哋坐低揀咗鴛鴦窩✨台式麻辣火鍋 & ✨芫茜皮蛋鍋~火速用QR code落單~重點主推💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️:✨極上無骨牛小排、✨特選安格斯黑牛仔、✨精選牛五花、✨頂級牛梅花、✨海生蝦、✨脆肉鯇魚腩、✨白鱔片 等等~食材尚算新鮮~而且多次落單都冇漏過單💪🏻💪🏻.🤗🤗除此之外~自助區都令人目不暇給🤭例如台式小食,大量火鍋食材,蔬菜,飲品(竟然仲有生啤任斟🍺🍺),甜品(除咗包咗每人一杯嘅🍨Movenpick之外🤩仲有其他蛋糕,雪糕,雪條...最過份仲有即製格仔餅‼️)真心係"食到捧住個肚走但又唔傷荷包"之選😃