2024-04-02
Weekend一個人食lunch,咁就揀咗呢間menu 價錢唔貴,睇落都幾抵食的日本餐廳,和風肥牛鍋定食 $98牛肉鍋的份量好多,勁多牛肉,味道不錯但有好多筋,有少少韌,要嚼多幾下先得。鍋中仲有好多娃娃菜、菇菇、粉絲,仲有大磚豆腐,都幾豐富。娃娃菜同粉絲吸收哂湯底,食落好濃味。鍋面隻蛋撈白飯超好食👍🏻但其實我更想食烏冬,我唔介意加錢轉烏冬,但可惜佢無得咁揀😮💨漬物有醃蘿蔔同牛蒡,蘿蔔好爽脆,牛蒡有d難咬開。跟餐沙律落咗芝麻醬,正常發揮。味噌湯有好多白蘿蔔,好軟腍又入味,蘿蔔好好食。另外仲有豆腐粒同豬肉,呢個湯都唔錯。茶碗蒸 +$18茶碗蒸好似比其他餐廳大碗,食材有菇、蟹柳、魚板,仲有幾條疑似魚翅的東東🤣蛋都幾滑,so far都唔錯。我見其他人點的壽司都唔錯,有機會再食的話我會想試壽司。魚一壽司 (京都廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫*上述文章只供參考及以當時價格為準
和風肥牛鍋定食 $98
漬物有醃蘿蔔同牛蒡,蘿蔔好爽脆,牛蒡有d難咬開。
跟餐沙律落咗芝麻醬,正常發揮。
茶碗蒸 +$18
我見其他人點的壽司都唔錯,有機會再食的話我會想試壽司。
魚一壽司 (京都廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫
*上述文章只供參考及以當時價格為準