2018-09-12
附近行街攰了想食野,記得之前有朋友介紹呢間幾好食,所以想試吓。格調都幾高級,大大張壽司枱及酒吧,裝修有好特別吓,用滕繩圍住間房包括天花,我哋坐喺大廳,幾似係魚船裏面嘅感覺。我哋兩個人食咗五款,煎煮炸都試齊。海膽牛牛係幾特別的配搭,未食過,因為有橙色海膽反白米飯團的效果,幾靚吓,卷物裏面主要是半山熟牛肉,仲有少少脆的東西增加左對比。香蔥吞拿魚腩蓉多士 ,之前食過類似嘅,豪吃香蔥吞拿魚腩蓉其一方法就係配多士,又係好有對比嘅口感。天婦羅之中炸蝦天婦羅最好食,呢度有點三隻的,$88唔貴,唔漿口,蝦新鮮。鹽燒吞拿魚下顎即點即燒,要等25分鐘,我哋唔趕時間,值得等,燒到啲骨脆到可以食,肉裏面都有炭燒烤香,唔使講,嫩滑得很。鰻魚蛋包飯我建議必點,滑蛋好滑,鰻魚味道濃郁,食埋個飯就飽飽。
我哋兩個人食咗五款,煎煮炸都試齊。