2021-12-10 46 瀏覽
午餐很抵吃,有齊湯律,麵豉湯及主食,座位乾淨闊落,店員很殷勤~特上壽司盛合(三文魚子,拖羅腩蓉,海膽, 吞拿魚,三文魚,甜蝦,帆立貝及油甘魚),海膽,拖羅腩及三文魚子料超多,匙羹半隻都填得滿滿;而刺身方面超新鮮,溫度剛剛好,刺身冧軟且很棉,很肥美~自家製厚玉子壽司~不太甜,蛋味濃郁,好味~稻庭手打烏冬~是較幼身的烏冬,煙煙韌韌很有口感,滑嘟嘟~炸雞軟骨~有很多粒,份量足,每粒都脆卜卜,很大粒~南瓜蕃薯天婦羅~南瓜及蕃薯都很甜,天婦羅炸得一點也不油膩,很香脆,正~宇治金時雪糕~很濃郁的綠茶味,雪糕香軟,紅豆蓉很香甜,完滿的句號~

自家製厚玉子壽司~不太甜,蛋味濃郁,好味~

稻庭手打烏冬~是較幼身的烏冬,煙煙韌韌很有口感,滑嘟嘟~

炸雞軟骨~有很多粒,份量足,每粒都脆卜卜,很大粒~

食第二次#鮨樂 啦🍣🤫發現每次去食 心情都非常好🥰成個環境好舒服 員工服務態度非常好👍仲有一點就係 覺得佢哋既餐具好可愛😚〰️💓▫️特上壽司盛合(8件) $228見過好多foodie介紹食呢個☺️3件軍艦勁正 滿瀉嘅吞拿魚蓉 海膽 三文魚籽🍣全部都好新鮮 好鮮甜😳飯係經過調味的❣️▫️三文魚壽司盛合(8件) $65三文魚壽司食到好似刺身咁🤣!色澤好靚✨而且塊三文魚超。級。厚😳其實唔止三文魚 鮨樂所有壽司都好足料❗️好厚❗️▫️炸軟殼蟹手卷 $28我又食軟殼蟹啦🤣真係唔會厭〰️軟殼蟹都大件 食到肉同膏架🥰$28黎講真係超級抵❣️👍▫️葱粒吞拿魚腩手卷 $48男朋友order的 呢款相對就較為普通 吞拿魚腩份量絕對唔少架😎!▫️單點:炙燒原條海鰻 三文魚 油甘魚特別講下炙燒原條海鰻 非常出色 好軟滑 有少少細骨 中意鰻魚既就可以試下啦🤪整體性價比真係好高❣️非常值得一試〰️

▫️特上壽司盛合(8件) $228
見過好多foodie介紹食呢個☺️

▫️三文魚壽司盛合(8件) $65

▫️炸軟殼蟹手卷 $28

▫️葱粒吞拿魚腩手卷 $48

▫️單點:炙燒原條海鰻 三文魚 油甘魚

整體性價比真係好高❣️非常值得一試〰️
有晚係尖沙咀收工個晚已經好想食日本野比我經過見到《鮨樂》想試好耐所以比左個藉口自己獎勵下自己食餐好既😛😛一入去你可以揀坐bar枱或者卡位其實呢 我就真係好想睇住師傅認真晚模樣但耐何個晚真係有d攰 所以都係揀番卡位😝卡位好闊落坐得舒服我地當日嗌左松 壽司盛合(8件)特選北海道丼吉列蝦反卷味醂魚乾壽司係以當日當造既食材黎配搭所以每日都會有驚喜而今日最出色既就係中拖羅油份岩岩好 好新鮮基本上款款都好新鮮 蝦好爽口而墨魚出面食個d係好膠但呢到係好爽口好食!!特選北海道丼滿滿既蟹肉好正帶子新鮮而且有厚度海膽色水靚口感好最驚喜係佢既三文魚籽用左柚子醋去醃應該每食一嗎個口腔係充滿好清新既柚子味勁好食呀!!!🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩呢到既壽司,丼飯都係用赤醋飯,特別好味吉列蝦反卷蝦炸得好脆,唔會好似出面層炸衣好硬,係好酥脆,而蝦係爽口的味醂魚乾我係去每間日本餐廳如果有呢個我都會勁嗌,因為真係好好味,而師傅係勁細心,見我不停影相,好細心咁同我講,影完相要食左呢個先,唔係凍左就會硬dd架喇,好貼心呀!仲會不斷幫我地加熱水,服務真係好好🥰
有晚係尖沙咀收工

其實呢 我就真係好想睇住師傅認真晚模樣
但耐何個晚真係有d攰 所以都係揀番卡位😝

卡位好闊落坐得舒服
我地當日嗌左
壽司盛合(8件)
特選北海道丼
味醂魚乾

壽司係以當日當造既食材黎配搭
所以每日都會有驚喜
而今日最出色既就係中拖羅
油份岩岩好 好新鮮
基本上款款都好新鮮 蝦好爽口
而墨魚出面食個d係好膠
但呢到係好爽口好食!!

特選北海道丼
滿滿既蟹肉好正
帶子新鮮而且有厚度
海膽色水靚口感好
最驚喜係佢既三文魚籽用左柚子醋去醃應該
每食一嗎個口腔係充滿好清新既柚子味
勁好食呀!!!🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
呢到既壽司,丼飯都係用赤醋飯,特別好味

吉列蝦反卷
蝦炸得好脆,唔會好似出面層炸衣好硬,係好酥脆,而蝦係爽口的

味醂魚乾

仲會不斷幫我地加熱水,服務真係好好🥰
2021-12-08 36 瀏覽
一行三人訂了這間日本壽司店,現在的壽司店名字好像都差不多,所以你現在問我的話我也是不能正確地說出這間餐廳的名字。地點位於尖沙咀加連威老道The One對面,地點方便人流高,所以也比較容易找到。食物方面點了幾款午餐加上沙律和單點菜式,上菜也非常快。所有壽司刺身非常新鮮,大家也吃得很滿意,唯一又點不同的是他們的壽司飯,用上另外比較酸和龍尾的黑醋,所以感覺有點特別。不能說不好吃,不過可能不是很習慣這款味道。蟹子沙律非常出色,和一貫其他餐廳的沙律不同,算是偏新鮮。鰻魚飯也非常好吃,叉燒妹表示很滿意。服務員態度良好,也是非常醒目能照顧每一台的需要,不是那種你需要他們幫忙但是永遠都”真的看不到你”的那種,這點加分。環境方面有日本特色,不是居酒屋的那種,但是簡潔乾淨有裝修。壽司吧的師傅也整潔有禮,下次會再來。

2021-10-10
午餐
用餐優惠
優惠券
2021-12-06 75 瀏覽
行開尖沙咀想食日本嘢,見到這間餐廳採用全木色日式風格裝修,感覺清新🌿店舖入面都好大門口位是吧枱,入面座位舒適寛敞,價錢唔貴,性價比高👍🏻餐廳主打壽司和刺身,仲有我最愛的廚師發板價錢$480,$638,$880不過今次想食下壽司🍣,同埋見到個壽司飯好想食📍鹽燒西冷和牛壽司$88入口即溶的和牛,美味👍🏻推介📍梅🌸壽司盛合(12件)$308松葉蟹、牡丹蝦、墨魚、平木魚、鯛魚、池魚皇、油甘腩、吞拿魚、大拖羅、馬糞海膽、玉子👍🏻📍特選三色丼$248蔥粒碎拖羅,海膽,三文魚籽呢個壽司飯淨係睇相已經好想好想食😋三文魚子好新鮮,粒粒好飽滿,海膽新鮮冇腥味,拖羅蓉同個飯好配合👍🏻推介📍特盛蟹肉蟹膏軍艦$45📍鹽燒牛脷$32牛脷一定要熱食,配芥辣一流📍炙燒魚背壽司入口即溶的魚背(左口魚)👍🏻
餐廳主打壽司刺身,仲有我最愛的廚師發板
價錢$480,$638,$880
不過今次想食下壽司🍣,同埋見到個壽司飯好想食
📍鹽燒西冷和牛壽司$88
入口即溶的和牛,美味👍🏻推介

📍梅🌸壽司盛合(12件)$308

📍特選三色丼$248
蔥粒碎拖羅,海膽,三文魚籽
呢個壽司飯淨係睇相已經好想好想食😋

📍特盛蟹肉蟹膏軍艦$45

📍鹽燒牛脷$32
牛脷一定要熱食,配芥辣一流

📍炙燒魚背壽司
入口即溶的魚背(左口魚)👍🏻
2021-11-09 268 瀏覽
開店不久經常光顧,初期有日本國籍師傅進駐,質素服務都很好但上星期光顧,刺身已經改用次貨,新鮮不再,特別是大吞拿魚腩,明顯較以往差,現在的顏色是暗紅色。以為只是一次不好彩,今天再去光顧。不叫刺身,點了一個鰻魚飯。侍應黑口黑面冇禮貌,叫鰻魚飯等了40分鐘都沒有來,催促單一下,沒有表達任何歉意,繼續保持黑口黑面。壽司師傅不停高談闊論,細聲講大聲笑。簡直是完全兩間舖頭。不會再去。希望其他兩間分店能保持高質素。
開店不久經常光顧,初期有日本國籍師傅進駐,質素服務都很好

壽司師傅不停高談闊論,細聲講大聲笑。

簡直是完全兩間舖頭。

不會再去。希望其他兩間分店能保持高質素。

2021-10-13 384 瀏覽
因為朋友好中意食壽司,所以生日佢就揀咗嚟呢到食,唔洗我諗真係好😙#梅 壽司盛合 ($308) 😋好味指數:(5.5/10) 呢個盛合一共有12件壽司,其中一個係玉子嚟🧐第一件係食蟹棒,覺得味道唔錯對之後啲壽司都幾有期望,點知除咗蝦之外其他都一般般冇咩味☹️係拖羅有番啲油香有番小小味😖整體嚟講服務唔錯,有留意到我地嘅需要,幫我地加咗好多次茶🍵嚟之前睇過評價見到都唔錯,不過我就覺得呢個價錢就唔係好值,可以食到更好嘅嘢😗

#梅 壽司盛合 ($308)
😋好味指數:(5.5/10)
呢個盛合一共有12件壽司,其中一個係玉子嚟🧐

整體嚟講服務唔錯,有留意到我地嘅需要,幫我地加咗好多次茶🍵
2021-10-02 457 瀏覽
之前聽朋友介紹過呢間壽司店,今日咁啱喺尖沙咀行街,一於嚟試下佢個午市。午市時段3點幾左右,舖頭大概只有2至3枱客,都幾清靜,講嘢都唔敢太大聲🤣我揀左坐Bar枱,座位好闊落,坐得特別舒服。午市餐奉送一份沙律同一個麵豉湯。店舖選用赤醋飯,味道比一般白米醋壽司飯更有層次。海膽丼份量略少,刺身薄,海膽味淡,以2百幾蚊嘅丼黎講有點失望。烏冬壽司定食反而有驚喜!壽司上魚生竟然仲厚過上面嘅海膽丼。烏冬係幼身嘅稻庭烏冬,煮得啱啱好而且口感唔錯。特別嘅係餐牌上所有壽司定食都唔會顯示係咩壽司,而係會根據當日當造嘅食材來做配搭。上菜嘅時候非常有驚喜!

店舖選用赤醋飯,味道比一般白米醋壽司飯更有層次。
炙燒海膽丼定食

烏冬壽司定食反而有驚喜!
冷稻庭烏冬壽司定食

冷稻庭烏冬壽司定食
2021-09-29 1274 瀏覽
悉逢奶奶生日,要搵個舒適地方食飯老公又掉個波黎叫我搵餐廳奶奶又鐘意食日本野,尖沙咀又就腳一於決定再返黎幫襯~老公話果然無揀錯🙃🙃🙃一行四大一小,早兩星期訂位訂7點我6:40分拎住蛋糕到左已經入得侍應有細心提醒切餅費50蚊並可以食完飯先再決定係唔係餐廳切蛋糕等齊人就嗌野食嚕~~~小朋友食既太卷侍應細心問係咪比小朋友食如果係就走wasabi餐廳慣例係壽司入面已經有放wasabi所有小朋友食既都幫我哋拎走哂蟹肉牛油果沙律要讚既唔係味道,係個兜,冰兜黎食到尾d料都仲係凍既是日精選 - 小肌壽司我無食,老公同奶奶都話唔錯雞軟骨好食唔油,無乜炸粉又乾身仲要粒粒大大粒吞拿魚蓉小卷小朋友食既牛肉烏冬普通熟食,烏冬係幼身烏冬介末八爪魚同蟹籽軍艦賣相靚仔,小朋友見到兜蟹籽😍😍池魚刺身 是日精選三文魚盛超抵食喎呢個 只係$65呢個魚唔記得叫咩名不過唔好食呀個味甜得黎怪怪的角切魚生飯 不錯~嗌黎share食明太子雞翼同燒牛舌佢哋d串燒類係非常唔錯的可惜選擇唔多,出多啲新嘢就好餐廳環境坐得舒服招呼都唔錯,加茶都快我哋係餐廳切蛋糕有收$50切餅費但就只放得把刀要再嗌先有碟同叉係呢個位扣左小小分~
悉逢奶奶生日,要搵個舒適地方食飯
老公又掉個波黎叫我搵餐廳
奶奶又鐘意食日本野,尖沙咀又就腳
一於決定再返黎幫襯~
老公話果然無揀錯🙃🙃🙃

一行四大一小,早兩星期訂位訂7點
我6:40分拎住蛋糕到左已經入得
侍應有細心提醒切餅費50蚊
並可以食完飯先再決定係唔係餐廳切蛋糕

等齊人就嗌野食嚕~~~
小朋友食既太卷
侍應細心問係咪比小朋友食
如果係就走wasabi
餐廳慣例係壽司入面已經有放wasabi
所有小朋友食既都幫我哋拎走哂

蟹肉牛油果沙律
要讚既唔係味道,係個兜,冰兜黎
食到尾d料都仲係凍既

是日精選 - 小肌壽司
我無食,老公同奶奶都話唔錯

雞軟骨
好食唔油,無乜炸粉又乾身
仲要粒粒大大粒

吞拿魚蓉小卷

小朋友食既牛肉烏冬
普通熟食,烏冬係幼身烏冬

介末八爪魚同蟹籽軍艦
賣相靚仔,小朋友見到兜蟹籽😍😍

池魚刺身 是日精選

三文魚盛
超抵食喎呢個 只係$65

呢個魚唔記得叫咩名
不過唔好食呀
個味甜得黎怪怪的

角切魚生飯 不錯~
嗌黎share食

明太子雞翼同燒牛舌
佢哋d串燒類係非常唔錯的
可惜選擇唔多,出多啲新嘢就好

餐廳環境坐得舒服
招呼都唔錯,加茶都快
我哋係餐廳切蛋糕有收$50切餅費
但就只放得把刀
要再嗌先有碟同叉
係呢個位扣左小小分~
2021-09-29
慶祝紀念
生日
  • 燒牛舌
2021-09-05 221 瀏覽
Happy Friday食好西約左中學老師趁暑假就完聚舊一下揀個中間點尖沙咀大家都方便唔係幾想食中西餐要搵餐廳唔限時又坐得舒服啱傾計都唔易做做下research見到呢間日本餐廳付合哂要求打去book又有位喎開頭都驚左一下星期五晚7點竟然仲有位會唔會係伏呢Miss話想自己食一個丼因為大部分魚類既魚生佢都唔食咁我又自己揀個丼啦選擇困難症之下揀左呢個兩個丼一樣大小味道都好新鮮 海膽帶甜唔腥吞拿魚茸就無乜特別 普通左d丼既大小對女仔黎講啱啱好食完唔會話超爆食唔落其他嘢嗌多左個油甘魚餃share值得一讚係餐廳唔會話見到我哋係黃金晚飯時間嗌咁少野而有面色相反,常常係適當時候加茶,態度好好完全無話食完就執野吹我哋走咁當然,我地都好識做,食完坐多陣就轉場食甜品,還枱比人😃😃
Happy Friday食好西

丼既大小對女仔黎講啱啱好
食完唔會話超爆食唔落其他嘢

嗌多左個油甘魚餃share

值得一讚係餐廳唔會話見到我哋係黃金晚飯時間嗌咁少野而有面色
相反,常常係適當時候加茶,態度好好
完全無話食完就執野吹我哋走咁
當然,我地都好識做,食完坐多陣就轉場食甜品,還枱比人😃😃
2021-08-21
2021-08-12 638 瀏覽
平日食,一入到去已經安排好座位,坐吧台,張台下邊有個籃俾你放野,所以唔洗驚冇位擺野用紙筆填好張單,服務員就送上沙律同湯,食緊野果時都係咁斟茶,大概五次到,服務算好師傅喺你面前整壽司,逐件上,可以保持新鮮度,同埋最佳入口時機 我揀左午市自選八件($138),壽司已調味,每件都好高質同好味,最好食係火炙左口魚邊,有入口即溶嘅效果油甘魚深海池魚赤身凡立貝火炙三文魚甜蝦三文魚魚子軍艦 蔥吞拿魚腩軍艦火炙左口魚邊

油甘魚

甜蝦

三文魚魚子軍艦 蔥吞拿魚腩軍艦

火炙左口魚邊
  • 火炙左口魚邊壽司
今晚又多得阿田,阿木同埋kk 既{大叔的愛}我今日又好彩地有[]食啦!!😊😊最可惜聽晚就大結局啦真係有啲唔捨得其實之前因為-飯聚令-,同高太只可以食外賣果時,已經食過好幾次鮨樂既外賣仲有一次lunch食過堂食印象最深刻既除左性價比之外,我自已好欣賞距地餐廳入面既鏡面設計天花既半圓再加塊牆食既鏡空間感真係用得好好我唔逐樣講食物,先講外賣盒用左好多紙盒,唔係用膠依樣抵讚食物方面,赤醋既比例掌握得唔錯不過今次握飯技巧好似比之前差左少少,有一两個寿司一夾就散同埋外賣自取有折今日係外賣自取既住家飯,多謝大叔的愛其實鮨店黎計真係唔貴我自已覺得比起同區某啲鮨店係抵食既
今晚又多得阿田,阿木同埋kk 既{大叔的愛}
我今日又好彩地有[[住家飯]]食啦!!😊😊最可惜聽晚就大結局啦
真係有啲唔捨得

仲有一次lunch食過堂食

天花既半圓再加塊牆食既鏡
空間感真係用得好好

我唔逐樣講食物,先講外賣盒

用左好多紙盒,唔係用膠
依樣抵讚

食物方面,赤醋既比例掌握得唔錯

不過今次握飯技巧好似比之前差左少少,有一两個寿司一夾就散

同埋外賣自取有折
今日係外賣自取既住家飯,多謝大叔的愛

其實鮨店黎計真係唔貴
我自已覺得比起同區某啲鮨店係抵食既

成日都要諗食嘜真係好頭痛🤦🏻‍♀️,Openrice尖沙咀,又彈左一大堆選擇出黎唔知邊間好。V小姐都可以算是壽司迷,諗唔到食咩就一定是日本菜😝呢次就去到尖沙咀新開的鮨樂,V小姐覺得性價比好高啊!特上壽司盛合(8件) $228🌕🌕🌕🌕🌕V小姐覺得呢個組合真係性價比超高啊啊啊啊啊!盛合包左3款軍艦壽司,除左壽司,旁邊還加上了軍艦的食材,食材分量等於2件!海膽顏色雖然不是很吸引,但味道是很鮮很不錯的!!另外吞拿魚蓉和魚子都很出色!盛合還包了一件中拖羅(散叫$38) ,強烈推薦大家可以點這個盛合!!#散叫壽司#針魚壽司 $42 🌕🌕🌕🌕🌑喜歡吃魚我朋友一定很喜歡🙈 這款魚類鮮味很重,有啖啖的魚香呢#特盛蟹肉蟹膏軍艦 $42🌕🌕🌕🌕🌑名字真的沒有改錯🙈 蟹膏蟹肉多到要瀉出來,吃這款的時候有滿滿的滿足感啊🥰🥰🥰#火炙魚背壽司 $25🌕🌕🌕🌑🌑魚背略微有點燒得太乾身,沒有了魚背本身應有的魚油味,但味道不過不失,也可以! #中拖羅 $38 🌕🌕🌕🌕🌑這個價錢的中拖羅亦沒有令V小姐失望😋 食材很先,拖羅應有的油亦有,入口即溶,推介🥰#炸雞軟骨 $58V小姐今次亦試了店內的炸雞軟骨,結果也很不錯!而且價錢合

特上壽司盛合(8件) $228

#火炙魚背壽司 $25
🌕🌕🌕🌑🌑

#中拖羅 $38

#炸雞軟骨 $58
V小姐今次亦試了店內的炸雞軟骨,結果也很不錯!而且價錢合理,喜歡有一點 #佐酒小食 的話也可以點喔

整體:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
V小姐覺得以尖沙咀區來說,這店不但性價比高,而且可以book位,省卻了不小麻煩。店內空間亦很充足,不會坐得十分逼,唔洗同隔離枱你眼望我眼🙈 如果大家諗唔到去尖沙咀食咩好,V 小姐會很推介你去啊!
2021-07-04 392 瀏覽
想吃很久的鮨樂🥰🥰🍣店內環境寬敞,如果坐吧枱可以看到壽司師傅做壽司🤣.魚生整體都非常新鮮🍣🤤🤤海膽鮮甜😋帶子是厚切的, 肉質肥美鮮甜。其他刺身都很出色☺️吃得很滿足。另外也點了炸蝦反卷和炸雞軟骨,炸蝦反卷超有驚喜,因為炸蝦非常爽脆,而且蝦肉很爽口。炸雞軟骨非常酥脆、惹味。是性價比非常高的壽司店💕絕對會encore😃梅 壽司盛盒 $308特上壽司盛盒 $228吉列蝦反卷 $48炸雞軟骨 $58

想吃很久的鮨樂🥰🥰🍣
店內環境寬敞,如果坐吧枱可以看到壽司師傅做壽司🤣
特上壽司盛盒

特上壽司盛盒
竹  壽司盛盒
炸雞軟骨
2021-07-03 359 瀏覽
疫情期間呢間餐廳嘅防疫都算做得唔錯 同舊同學去食夜晚飯聚會 海鮮都夠新鮮 唔會有一大陣腥味 另外壽司飯軟硬度適中 成個配搭非常之好 另外仲叫咗兩個壽司丼 水準同壽司一樣都非常好 係間下次會再幫襯嘅日本嘢!