餐廳: 鳴虎
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-05-28 37 瀏覽
放假訓到好晏起身,一個人落街揾野食,突然好想食拉麵,呢到環境寬敞,一點都唔逼,坐得幾舒服。我叫左個鳴虎拉麵套餐,好抵食。拉麵有唔同口味可以選擇,我揀左鳴虎拉麵,佢係日本魚乾豬骨湯,奶白色嘅魚湯鮮甜美味,味道濃郁,拉麵爽口彈牙,豚肉肥瘦均勻,溏心蛋蛋味香濃。鰹魚汁菠菜菠菜幼嫩多汁,鰹魚汁香甜。飲品我揀左芬達,有自家製菊花茶可以選擇另外叫套餐可以加$18有一選小食,我就揀左芝麻手羽,炸到外面脆卜卜,咬開好多汁,雞肉嫩滑。

鰹魚汁菠菜
菠菜幼嫩多汁,鰹魚汁香甜。

飲品我揀左芬達,有自家製菊花茶可以選擇

另外叫套餐可以加$18有一選小食,我就揀左
芝麻手羽,炸到外面脆卜卜,咬開好多汁,雞肉嫩滑。
2023-05-24 31 瀏覽
我同兄弟今日食咗鳴虎嘅綠虎四國香蔥油拉麵,真係好味啊!鳴虎有好多分店㗎,我今日去新都城啲麵條夠彈牙,加埋啲叉燒同啲蔥仔,真係一啖就入口。湯底就好香濃,啲蔥仔真係帶咗啲香味,令人食落去好過癮。而且,我哋仲試咗啲店舖嘅招牌小食,包括啲炸蠔同埋芝士魚餅。啲炸蠔好鮮甜,啲芝士魚餅好滑嫩,啲芝士味道又夠濃郁,真係好好味啊!如果你鍾意啲唔同口味嘅拉麵,鳴虎嘅綠虎四國香蔥油拉麵係一個好選擇。湯底好香濃,啲蔥仔帶咗啲香味,啲豬肉又好嫩,令啲拉麵更加豐富多層次。如果你鍾意啲唔同口味嘅小食,鳴虎嘅炸蠔同芝士魚餅都係值得一試嘅。啲炸蠔好鮮甜,啲芝士魚餅好滑嫩,啲芝士味道又夠濃郁,真係好正啊!總括而言,鳴虎嘅食物真係好好味,而且價錢亦都好實惠。如果你想試下啲唔同口味嘅拉麵同埋啲店舖嘅招牌小食,咁鳴虎就係一個值得一試嘅地方。記得嚟咗之後要快啲啦,因為呢度平時都好搵唔到位,仲要排隊等位。不過,一試之後你一定唔會後悔啊!

2023-05-24 42 瀏覽
嘩,今次我食鳴虎嘅魚乾豬骨湯拉麵,真係好好味啊!啲湯底濃郁香濃,令人一啖就愛上。湯裏面有大量嘅豬骨精華同埋魚乾味道,加上麵條夠彈牙,食落去好過癮。除咗湯底同麵條,仲有其他嘅配料都好正,有粒蛋,啲蔥碎,全部都好搭啊!啲蛋食落去好鮮甜,啲蔥仔帶咗啲香味,最緊要梗係嗰兩塊叉燒肉,肥瘦均勻,啱女仔,令啲拉麵更加豐富多層次。嗱,如果你鍾意味重啲嘅湯底,咁鳴虎嘅魚乾豬骨湯拉麵絕對係你嘅首選啦!我同我朋友都好鍾意,味道好好,量又夠飽肚,價錢亦都好實惠。總括而言,鳴虎嘅魚乾豬骨湯拉麵係一份絕對值得試嘅美食,你一定唔會後悔啊!

2023-05-21 52 瀏覽
第一次去呢間餐廳 環境都幾舒服 有時係社交平台見到佢不定期會舉辦一啲大胃王比賽🎌同promotion 基於好奇就入去試試叫左一個套餐 $128包左 拉麵、小食、飲品 另外加左+$18要多一個甜品份量都幾夠呢度拉麵用口味同顏色黎命名 我就揀左以蔥為主嘅綠虎 ✨🐯綠虎-綠虎用左大量青蔥同蔥白 可能考慮到蔥白味道比較濃烈 所以設計得比較細碎 令味道更易搭配-拉麵🍜較幼身 口感好爽好彈牙-湯底好濃 好香嘅咸香味 肉餃子🥟-炸得好香脆 一咬開肉汁係流出黎 仲要有5隻 以套餐黎講份量都唔小抹茶麻糬🍵-口感似糕點 上面沾滿抺茶粉-味道偏甜茉莉花茶🌸-好正嘅花茶 個杯身設計仲包埋隔渣-餐廳自己預設左淡淡嘅甜味-由於即叫即焗制 留到完食後飲最濃味

份量都幾夠

-好正嘅花茶 個杯身設計仲包埋隔渣
-餐廳自己預設左淡淡嘅甜味
-由於即叫即焗制 留到完食後飲最濃味
2023-05-20 60 瀏覽
鳴虎個名成日都聽得多,今次第一次黎食,簡簡單單只叫左兩碗拉麵,食返佢地既原汁原味。拉麵上檯賣相吾錯,香味俱全,第一啖緊係要飲個湯,湯底濃厚,我叫的是黑鳴虎- 博多黑蒜油拉麵,拉麵麵質軟硬適中,屬於幼身的麵條,掛湯能力也不錯,黑蒜油味道都吾錯,吾會話過分重味道而蓋過湯底本來的味道。叉燒肉有三片,味道還好,溏心蛋的味道淡口一點點得黎熟成度係會流心果種,值得一讚的是這裡給的是原隻溏心蛋!朋友叫的是鳴海老- 蝦味噌豬骨湯拉麵,味道一樣不錯,蝦的鮮味十足,風味一流。整體來講,還不錯,下次黎試吓其他食物。

整體來講,還不錯,下次黎試吓其他食物。
博多黑蒜油拉麵
蝦味噌豬骨湯拉麵
  • 蝦味噌豬骨湯拉麵
  • 博多黑蒜油拉麵
2023-05-17 59 瀏覽
位於新都城一樓 位置唔難搵 接連住幾個舖位 都幾大間 收工經過見到唔太多人就直接入去坐低 除咗有拉麵仲有丼飯 我哋就試咗兩款拉麵 🍜日本魚乾豬骨湯拉麵 💰88拉麵係幼身麵條 麵質煙靭有彈性 而且掛湯 湯底好濃味 有兩大片叉燒 叉燒唔太肥 仲有一隻原隻溏心蛋 雞蛋好流心 配上大量木耳&香蔥 好足料🍜蝦味噌豬骨湯拉麵 💰88蝦湯拉麵同魚湯拉麵嘅配料一樣 但蝦湯湯頭味道更加濃郁 每一啖都食到濃濃嘅蝦香 就咁飲試咗啖會有啲咸 加埋麵一齊食就啱啱好

🍜日本魚乾豬骨湯拉麵 💰88
日本魚乾豬骨湯拉麵

🍜蝦味噌豬骨湯拉麵 💰88
蝦味噌豬骨湯拉麵

2023-05-17 32 瀏覽
經過新都城中心, 便到鳴虎拉麵試下🤔🥢Menu上有幾款不同湯底拉麵、小食、汽水等, 價錢親民💰店員效率高🏃蝦味噌豬骨湯拉麵🍜以香濃蝦味配合豬骨湯底, 好入味而不太鹹, 拉麵較腍身, 不會太硬, 材料以豚肉、溏心蛋、木耳、菜絲、海苔, 好開胃😊芝麻雞翼🐥濃濃的香脆芝麻雞翼, 炸至外脆內軟, 口感嫩滑, 十分惹味😋龍蝦沙律🦞🥗把鮮甜的龍蝦沙律放在海苔上, 然後卷住食, 口感外脆內綿, 味道好Fresh 😋😋

蝦味噌豬骨湯拉麵🍜

芝麻雞翼🐥

龍蝦沙律🦞🥗

2023-05-16 49 瀏覽
呢日黎到新都城搵食, 見到呢間鳴虎拉麵咁岩朋友想食拉麵一於就食佢! 餐廳唔算話係好大,但係都坐得幾舒服, 我地叫左一個套餐$128 同埋一個散叫既拉麵! 拉麵方面我地就叫左一個赤虎一個黑虎, 赤虎其實係辣既, 問左店員仲可以揀辣度, 我地都唔食得太辣, 揀左要小辣,好彩冇揀中辣, 因為小辣黎到岩岩好, 辣得好過癮~ 至於黑虎就係黑蒜油拉麵, 味道都好有蒜香! 拉麵既份量都唔少, 同埋仲可以揀麵既軟硬度, 呢點我地都好滿意~ 拉麵set仲包左一個小食同一杯野飲,我地要左餃子同埋玫瑰花茶, 餃子新鮮熱辣煎起, 夠哂卜卜脆! 飲埋杯茶解滯真係一流!

2023-05-15 43 瀏覽
約咗朋友在(將軍澳新都城)鳴虎食拉麵,店舖坐位寬敞,店員招呼好週到,還提醒我們拉麵要趁熱食呀,店舖會將每碗拉麵會放入300cc湯底再加上秘制醬汁,還溫馨提示我們要小心碗邊熨手🫶❣️蝦味噌豬骨湯拉麵~溏心蛋軟滑蛋白,半熟蛋黃流心,非常誘人。叉燒肉質幼嫩,不油不膩,拉麵不會太軟爛,還保持一定的煙煙韌韌,濃郁蝦湯將每一根麵條都裹着濃郁鮮甜蝦湯味,入口舒服暖暖感覺❣️鰻魚丼追加$10沙律+飲品~鰻魚帶飽滿脂肪,燒烤後仍能有鮮嫩多汁和幼嫩肉質,再加上秘制醬汁,丼飯香噴噴和帶軟糯口感,令人食不停口沙律~沙律菜清翠嫩綠,健康美食❣️肉餃子~外層卜卜脆,內裏肉質好juicy😋😋
約咗朋友在(將軍澳新都城)鳴虎食拉麵,

❣️蝦味噌豬骨湯拉麵~

溏心蛋軟滑蛋白,半熟蛋黃流心,非常誘人。

❣️鰻魚丼追加$10沙律+飲品~

沙律~沙律菜清翠嫩綠,健康美食

❣️肉餃子~

外層卜卜脆,內裏肉質好juicy😋😋
2023-05-13 18 瀏覽
去日本前止吓我嘅拉麵癮,試咗屋企附近呢間連鎖嘅拉麵店,出奇地幾好食😊拉麵+小食+飲品 套餐 $128🍜日本鳴虎拉麵/鳴海老拉麵前者用上日本魚乾豬軟骨湯底;後者係蝦味噌豬軟骨湯底,兩款湯底都好香濃,仲有好多木耳絲,兩塊叉燒都燒得好香口、肥瘦均勻。拉麵係我喜歡嘅幼身麵條,非常掛湯;而且溏心蛋個蛋白好嫩滑😍🧀小食:芝士魚餅/芝士魚條其實係同樣嘅嘢,不過唔同形態,口感彈牙,裏面有好多芝士,好正🤤🫖飲品:茉莉花茶其實有啲汽水揀,不過想養生啲,所以揀咗茉莉花茶。好少拉麵店有呢啲一壺茉莉花茶飲,味道好清香👍🏻

拉麵+小食+飲品 套餐 $128

🍜日本鳴虎拉麵/鳴海老拉麵

🧀小食:芝士魚餅/芝士魚條

🫖飲品:茉莉花茶
2023-04-08
哇!完全係童年同屋企人去食「味千拉麵」的回憶咁樣😗😚最鍾意係佢既茶XD 冇特別溝稀水!同幾鍾意佢拉麵有包埋蛋🥚個蛋幾大呀。同好既係唔洗另外加就有😙同入面有啲涼涼地:0。肉都有兩大片!木耳很多(我自己好鍾意木耳/任何菜)啊同都仲有紫菜!🤣🤣🤣湯底係很專一!由第一口吃到最後一口都是一樣那種味道~ 環境幾好,唔會太逼,幾安靜。適合單獨黎或同朋友家人談天食飯~!點了兩樣拉麵:黑蒜油🖤綠蔥油💚
哇!完全係童年同屋企人去食「味千拉麵」的回憶咁樣😗😚

湯底係很專一!由第一口吃到最後一口都是一樣那種味道~

點了兩樣拉麵:
黑蒜油🖤

綠蔥油💚
呢次嚟到將軍澳寶琳搵野食~記得嗰日突然好想食拉麵🍜難得喺商場入面搵到間拉麵店!呢間鳴虎拉麵喺香港都有唔少分店,而寶琳分店環境好大😳位置都好多!佢哋出名五款特色拉麵~我哋就揀咗兩款嚟試😋🌟鳴虎 - 日本魚乾豬骨湯拉麵🐟 $88呢款係招牌嘅鳴虎拉麵~海底係用咗四種鮮魚加上秘製豬骨湯底熬煮🐟🐟入口第一啖覺得魚乾味超濃!味道就係平時木魚絲嗰種魚乾味😝幾特別的~而且湯嘅質感偏濃厚同杰身,唔會好稀😗另外配上兩大塊火炙叉燒、紫菜同原隻溏心蛋🤤火炙叉燒偏薄身,但半肥瘦嘅肉質再加上火炙後好香!油脂感滿滿🤟🏻最開心係佢有原隻溏心蛋🤫蛋控會食得更滿足✨🌟鳴海老 - 蝦味噌豬骨湯拉麵🦐 $88呢個蝦湯拉麵上枱已經聞到好香嘅蝦味🦐🦐入口第一啖蝦味超濃😂不過食開清淡嘅我就略嫌覺得有啲鹹🫣適合重口味人士🤣同埋幾鍾意佢嘅拉麵係幼身拉麵😌而且偏硬!😗掛湯得嚟又有咬口~🌟日式鰻魚串 $38同場可以$38享用多款串燒同小食😗呢個價錢可以有兩串鰻魚好抵食!鰻魚唔算肥美,但配上燒汁都好惹味😛平時餐廳仲有做套餐優惠~$128包一碗拉麵+小食+飲品😋啱哂選擇困難嘅朋友可以食多啲野🤣經過不妨一試~回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)加

🌟鳴虎 - 日本魚乾豬骨湯拉麵🐟 $88

🌟鳴海老 - 蝦味噌豬骨湯拉麵🦐 $88

🌟日式鰻魚串 $38

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

加一服務費:✅

📍地址:鳴虎 (將軍澳)
1K
2023-05-11 12 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨特式商場拉麵-鳴虎🇭🇰 將軍澳貿業路8號新都城中心3期1樓161-162,169及171-174號舖 🇭🇰-🐯 拉麵有幾款signature, 都係好經典既蝦, 豬骨, 黑蒜, 蔥, 辣等等🐯除左拉麵, 亦都有丼飯, 價錢仲好經濟🐯餐廳裝修好靚, 仲有條楓葉木拱橋可以打卡影相🤣-🐖 鳴虎 - 日本魚乾豬骨湯拉麵 $88💯豬骨湯好深色, 幼身拉麵好掛湯, 連同木耳絲同蔥絲係啖啖日本風味💯叉燒兩大塊, 燒完油脂部份焦焦地但仲保存到嫩滑口感-🦐 鳴海老 - 蝦味噌豬骨湯拉麵 $88✨除左湯底係海老熬製而成, 面頭仲灑左海老粉, 風味更有層次✨夾開隻蛋超級流心! 再用拉麵點黎食超正
👧🏻😋👅🍽✨
特式商場拉麵
鳴虎
🐯除左拉麵, 亦都有丼飯, 價錢仲好經濟
🐯餐廳裝修好靚, 仲有條楓葉木拱橋可以打卡影相🤣

🐖
鳴虎 - 日本魚乾豬骨湯拉麵 $88
💯叉燒兩大塊, 燒完油脂部份焦焦地但仲保存到嫩滑口感

🦐
鳴海老 - 蝦味噌豬骨湯拉麵 $88
✨夾開隻蛋超級流心! 再用拉麵點黎食超正
2023-05-09 19 瀏覽
I did not eat ramen for a long time. There is a famous ramen restaurant in Po Lam, let’s go and try it. There is a set for order, I choose Roasted Pork Ramen with Sakura Shrimp Miso Sauce in Tonkotsu Broth, Cheese Fish cake, green tea mochi, and Jasmine tea. The cheese fish cake is cooked per order, therefore the cheese melts inside my month. The ramen soup is rich and strongly favoured, similar to the taste in Japan.
2023-05-05
2023-05-08 18 瀏覽
好耐冇食日式拉麵,呢日經過新都城見到間主打日式拉麵嘅餐廳,仲標榜冇味精,一於入去食碗拉麵先。餐牌有幾款拉麵,包括魚介、味噌、黑蒜、蔥油同辛辣。價錢大約$88-$98,跟餐$128,已經包咗拉麵、小食、替玉同飲品,又幾抵食。點菜時仲可以根據自己口味,選擇拉麵嘅硬度。日本魚乾豬骨湯拉麵 - 據聞湯底係用四種鮮魚,加上秘製豬骨湯底煮成,唔怪之得未到咁濃郁啦。有兩片肥瘦適中嘅叉燒,仲有溫泉蛋。麵質彈牙,就算食到最後,麵質都唔會淋曬。博多黑蒜油拉麵 - 入口充滿黑蒜油香味,加埋蔥油同大大塊叉燒,口感層次非常豐富。麵質一樣彈牙好味,溫泉蛋煮得啱啱好。另外值得一讚,套餐入邊包嘅替玉,份量相當大,差唔多足一個麵嘅份量。小食點咗肉餃子,一客有五隻。餃子煎得香脆,熱辣辣,真心好味。餐飲可選多款汽水或熱玫瑰花茶,呢個套餐相當抵食。

餐飲可選多款汽水或熱玫瑰花茶,呢個套餐相當抵食。