本人中意食刀削麵同口水雞,今日就黎到黃埔呢間刀削麵試新野!一入到黎已經比佢餐牌嚇親🫨原來呢度係中泰合璧,又有刀削麵,又有泰國野!睇落好似伏伏地咁,但身為為食專員,真係要試下先知🤔我地叫左口水雞刀削麵,剁椒豬頸肉油潑麵,仲唔少得解辣嘅泰奶同泰檸茶✨#剁椒豬頸肉油潑麵 $58店員問我地食唔食得辣,食得就要試呢個出面少有嘅油潑麵。唔好比面頭嘅油潑子嚇親,食落又真係唔算辣喎,豬頸肉唔會好柴,整體黎講值得一試。🔥#口水雞刀削麵 $60口水雞冇辣度揀,個人認為微辣程度,麵做得好入味,份量滿意。但刀削麵真心好食,好煙韌,唔會覺得佢好硬,店員同我地講真係老細手切架🫢#泰式奶茶/泰式檸檬茶(跟餐+$10)正常發揮,不過不失,但幾中意佢冇咁甜,岩晒平時飲開少甜嘅我😂整體黎講食完有下次!不過店員傾傾下同我地講可能做多個幾月就唔做刀削麵直接做泰菜,所以想食刀削麵嘅你地快啲趁早去試啦
本人中意食刀削麵同口水雞,今日就黎到黃埔呢間刀削麵試新野!

#剁椒豬頸肉油潑麵 $58

#口水雞刀削麵 $60

#泰式奶茶/泰式檸檬茶(跟餐+$10)

2024-04-28
  • 剁椒豬頸肉油潑麵
2024-04-25 103 瀏覽
依間餐廳主打刀削麵,仲集合了泰式風味多款美食🤩無論你鍾意泰式菜定刀削麵,呢間麵館都滿足到你味蕾😋價錢並非常親民,叫咗好多嘢食都唔過$350😍上菜速度好快,員工服務質素好👍🏻曼谷水門雞飯 $60老闆娘極力推介✅ 自家製嘅水門雞🐔肉質嫩滑多汁,加上泰式辣椒醬,再搭配香氣四溢米飯,每一口都極具滿足感紅燒牛腩刀削麵 $58招牌之一🙌🏻牛腩肉質偏硬少少,刀削麵條富有彈性😋牛腩湯底再香濃一些會更好味🙈每一口都食到不同層次風味泰式燒豬頸肉 $65推介✅豬頸肉燒得金黃酥脆,保持著豬肉嘅嫩滑🤩配搭獨特嘅泰式醬汁整體味道昇華😍泰式肉碎生菜包 $58少少偏辣🌶️份量好足夠👍🏻生菜非常新鮮清爽,配搭泰式肉碎增添了口感嘅層次感😆健康得來又好食😋📍鴻御百年山西大同刀削麵紅磡寶其利街43號地舖

曼谷水門雞飯 $60

紅燒牛腩刀削麵 $58

泰式燒豬頸肉 $65

泰式肉碎生菜包 $58

📍鴻御百年山西大同刀削麵
2024-04-22 80 瀏覽
小妹去黃埔行街,心血來潮想食刀削麵,點知撞啱見到呢間新開既刀削麵店🫣見到店內不少顧客幫襯,坐位闊落,唔逼,就入去試吓😝豬頸肉🐖份量十足,表皮香脆可口,且肉汁能鎖住,配上醬汁味道啱啱好,好味😋刀削麵🍜呢間刀削麵原來有不同食法,傳統配湯或撈麵麵同以。配料相當足料,味道不錯👍🏻刀削麵煙煙韌,唔係薄薄既刀削麵,咬落有口感,夠飽肚;而辣醬味道香口,食完後味蕾仍感濃味🌝海南雞🐔感受到餐廳🍴係每日新鮮製成,而且雞件嫩滑又大件,油飯粒粒分明有嚼勁,不錯😝泰式肉碎生菜包🐖🥬份量啱啱好,肉碎微辣,肥豬肉唔多,啖啖肉汁,非常惹味,配埋生菜一齊食唔會覺得滯😊冬陰功湯🍲湯既美味感受到新鮮冬陰功湯,冬陰湯底係我食過較清既一款,味道偏甜少少,唔似平時食得咁油膩,小妹都幾中意呢個湯,又足料😋泰式凍奶茶🥤甜度適中,茶味芳香清純,整體茶味濃度唔高,最特別係飲後喉嚨仲徘徊著陣陣茶香💕泰式檸檬茶🍋濃厚既茶香,配合檸檬🍋果香味,但甜度較甜,小妹都係鍾意飲港式檸檬茶多🙈整體黎講性價不錯🤗 如果想食刀削麵既朋友仔記得要試吓❗️

豬頸肉🐖

泰式凍奶茶🥤

泰式檸檬茶🍋

整體黎講性價不錯🤗 如果想食刀削麵既朋友仔記得要試吓❗️
2024-04-19 57 瀏覽
#20240417 📝📍 鴻御百年山西大同刀削麵 紅磡寶其利街43號地舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#山西剁椒油潑麵 $50💭 第一試油潑麵呢樣野,其實係似啲乾撈麵,叫左小辣,上枱果陣見到面頭有成大pat紅色野真係心都離一離,但其實只有辣椒既香味而唔辣都幾有趣,店員姐姐另外有比港式粉麵果啲辣椒油可以自己加落去,個麵係老闆自己搓同削,厚身口感帶少少煙韌,唔係度度都有得食既野🌶️.#曼谷水門雞飯 $60#轉髀 +$8💭 一間舖有晒山西麵同泰國野食係呢間野既特色,雞有少少粉紅,食落非常滑身🐔油飯用泰國果隻尖頭既米,乾身已經值得加分,就算唔點醬都夠晒味🍚.#泰式鮮魚湯米線 $48💭 店員姐姐超級推介既野食,話老闆係將新鮮魚煎完再拆骨起啲魚肉出尼煮個湯,絕對係功夫菜,配埋彈牙既魚蛋同雪菜又有啲酸菜魚既feel🐟新鮮滾熱辣既新menu,老闆話試賣一個星期咋,真係非常好味🤤希望下次尼仲有啦.#泰式燒豬頸肉 $65💭 平時出面食果啲小食都係得5-6件已經算多,但係呢度係再多啲,肉質爽口,就咁食唔算太特別,所以一定要點個醬,點完味覺層次豐富左好多🇹🇭.#冬蔭功湯 $68💭 食泰國野點可以唔飲冬蔭功,
#20240417 📝

#轉髀 +$8

#泰式鮮魚湯米線 $48

#泰式燒豬頸肉 $65

#冬蔭功湯 $68
💭 食泰國野點可以唔飲冬蔭功,個湯重椰奶味,所以飲落好滑身,但佢都係屬於偏酸偏辣,有啲刺激😅必須要提佢入面有勁多隻蝦,真係勁多隻!成碗起碼有5隻大蝦,十分抵食🦐

#泰式奶茶 #凍 +$10
#泰式檸檬茶 #凍 +$10
💭 泰式奶茶係香港都常見,不過泰式檸檬茶就真係第一次飲,個茶底同泰式奶茶一樣,所以會帶啲奶香味,用青檸代替檸檬亦好特別,就算要加錢都值得一試呀🍋‍🟩

#紅磡美食 #🐷在紅磡 #🐷_食
💡涼拌皮蛋 $35涼拌皮蛋既調味料通常包括醬油、醋、蒜末、辣椒和香油等,有豐富既層次和風味。每一啖都感受到醬油的鮮香、醋的酸味和辣椒的微辣。💡山西剁椒豬頸肉油潑麵 $58油潑麵偏辣又超級好吃。它主要用豬頸肉、剁椒和刀削麵條來做,麵條彈牙有嚼勁,好有有口感。豬頸肉係都幾嫩唔柴,切成薄片然後炒到香噴噴。💡金湯酸菜魚刀削麵 $58湯底酸酸辣辣好開胃,魚片有一定厚度,好滑嫩又索晒啲湯,寬而厚既刀削麵比較有口感。💡泰式肉碎生菜包 $58生菜包住辣肉碎,唔會膩之餘,生菜爽脆既口感令到成件事都清新d,肉碎好惹味~💡冬陰功湯 $68總共都有5隻蝦,甜味係自然既蝦甜味,少少辣,一啖又啖飲唔停。💡豆漿 x 2 $8@1

💡涼拌皮蛋 $35

💡山西剁椒豬頸肉油潑麵 $58

💡金湯酸菜魚刀削麵 $58

💡泰式肉碎生菜包 $58

💡冬陰功湯 $68

💡豆漿 x 2 $8@1

2024-04-14
2024-04-13 60 瀏覽
朋友介紹我呢間係紅磡寶其利街嘅刀削麵店,話呢度嘅刀削麵做得好正宗!我哋除咗食刀削麵,仲可以嗌多一啲小食,除咗中式川菜小食,仲有泰國菜,感覺個配搭好創新🥳見價錢唔貴,裝修又新穎,今日就去試吓😝😝我同朋友兩個人中午時間去到,好肚餓,首先先嚟每人一個刀削麵先,我叫咗撈麵,朋友叫湯麵🍜再互相分享嚟食😜食食下再叫咗啲小食🤩 我特別推介涼拌東北小碗耳,辣味配搭得好惹味🥳🥳涼拌東北小碗耳 A04 $35泰式酸辣鳳爪沙律A12 $55冬陰功湯C08 $68花雕醉香雞刀削麵B11 $60山西香辣金錢肚拌麵 B08 $58山西大同黃米涼糕 4件 $39泰式檸檬茶 凍 $28豆漿 $14 (跟餐+$8)呢間餐廳嘅午市套餐真係唔錯,分量豐富價錢又唔貴,可以做飯堂!😜鴻御百年山西大同刀削麵 (紅磡)紅磡寶其利街43號地舖

涼拌東北小碗耳 A04 $35

泰式酸辣鳳爪沙律A12 $55

冬陰功湯C08 $68

花雕醉香雞刀削麵B11 $60

山西香辣金錢肚拌麵 B08 $58

山西大同黃米涼糕 4件 $39

泰式檸檬茶 凍 $28
豆漿 $14 (跟餐+$8)

鴻御百年山西大同刀削麵 (紅磡)
2024-04-06
午餐
又去紅磡做野,原來勁多小店勁多野食,今晚經過見到好多人食,就試下。入面有刀削麵,又有泰式飯食,岩哂唔同選擇。山西剁椒油潑麵$50刀削麵口岩軟硬岩岩好,有質感有咬口之餘又唔會太硬,精華就係佢特色辣醬,好香口,同配菜例如芽菜青瓜撈埋一齊,好惹味,食唔停口。泰式青咖喱雞扒飯$60青咖喱好香,椰味濃,又唔會太辣,送飯一流。雞扒好多塊,切到細細件,方便食。最精華係薯仔,超級入味,又夠冧,勁好食。泰式燒豬頸肉$65超級多塊,厚薄適中,肥瘦均勻,肉質爽口,燒得皮脆肉嫩,點埋個酸辣醬汁食好惹味。山西老大同小燒肉$52小燒肉有4件,食落入口即溶,肥而不膩,油香滿滿,十分入味。蠔油菜芯$25滿滿一碟,煮得岩岩好,完全冇渣,健康之選。山西大同黃米涼糕$39/4件第一次食,上層係小米,食落有口感偏硬身,下層就係糯米,煙韌軟身,兩者唔同質感令到口感層次更豐富,配上桂花糖,清新飄香,唔會太甜。📌 鴻御百年山西大同刀削麵地址:紅磡寶其利街43號地鋪評語食物質素高,夠正宗食物真材實料,性價比高店員友善好客🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodieh

山西剁椒油潑麵$50

泰式青咖喱雞扒飯$60

泰式燒豬頸肉$65

山西老大同小燒肉$52
小燒肉有4件,食落入口即溶,肥而不膩,油香滿滿,十分入味。

蠔油菜芯$25
滿滿一碟,煮得岩岩好,完全冇渣,健康之選。

山西大同黃米涼糕$39/4件

📌 鴻御百年山西大同刀削麵
地址:紅磡寶其利街43號地鋪

評語
食物質素高,夠正宗
食物真材實料,性價比高
店員友善好客

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#紅磡 #黃埔 #鴻御百年山西大同刀削麵 #刀削麵 #青咖喱 #豬頸肉 #小燒肉 #黃米涼糕
2024-04-11 52 瀏覽
今日同老公去紅磡探朋友,畀我哋見到有間新開嘅餐廳「鴻御百年山西大同刀削麵」原來唔止刀削麵,仲有泰國菜,就好想品嚐一下。舖位雖然唔大,但地方乾淨企理,服務員親切又有禮貌。📍金湯酸菜魚刀削麵 $60湯底香濃,魚肉厚身鮮甜,刀削麵口感煙韌,加埋酸菜、大豆芽和雲耳,爽口又好味。📍曼谷水門雞飯 $60 (送例湯)雞嘅份量好多,肉質嫩滑,而且去埋骨,食落啖啖肉。服務員仲話唔夠飯可以加飯的。📍泰式炸蝦餅 $58一碟有六件,蝦餅爽口彈牙,蝦肉鮮甜,搭配泰式醬汁更惹味。📍山西老大同小燒肉 $52燒肉係用五層肉製成的,肥瘦均勻,滷得非常入味,入口即化,食曬都唔會感覺油膩。📍山西大同黃米涼糕 $39第一次食黃米涼糕,一碟有四件,糯米和小米製成的,煙煙靭靭,上面淋咗桂花糖,又唔會太甜,好滿足。📍泰式奶茶 (跟餐+$8)奶茶香濃幼滑,甜度啱啱好。✨鴻御百年山西大同刀削麵紅磡寶其利街43號地舖
舖位雖然唔大,但地方乾淨企理,服務員親切又有禮貌。

📍金湯酸菜魚刀削麵 $60

📍曼谷水門雞飯 $60 (送例湯)

📍泰式炸蝦餅 $58
一碟有六件,蝦餅爽口彈牙,蝦肉鮮甜,搭配泰式醬汁更惹味。

📍山西老大同小燒肉 $52

📍山西大同黃米涼糕 $39

📍泰式奶茶 (跟餐+$8)
奶茶香濃幼滑,甜度啱啱好。

✨鴻御百年山西大同刀削麵

• 泰式炸蝦餅
  • 曼谷水門雞飯
  • 金湯酸菜魚刀削麵
2024-04-10 34 瀏覽
#紅磡美食中泰合壁嘅 #鴻御百年山西大同刀削麵 🇨🇳🇹🇭嚟到 #紅磡 經過見到想食 #刀削麵 就入咗嚟 點知原來除咗刀削麵 仲有 #泰國菜 食😋我哋嗌咗冬陰功湯🍲有成足足六隻蝦🦐🦐而且成碗份量比我想像中大 唔鍾意食蝦嘅朋友請放心😎佢啲蝦係開晒邊好容易就搣到🤓可以鐘意食蝦啦🤓泰式肉碎生菜包🥬啲肉碎好濃味好辣🥵怕辣嘅朋友麵唔使怕 呢到啲嘢食係可以調較辣度🌶️嗌返小辣/唔辣都冇問題🤌🏻非常貼心山西剁椒豬頸肉油潑麵🐷呢個非常推薦🌟🌟🌟出邊好少見到 每一啖都充滿油香味🤩🤩巨鐘意🤙🏻🤙🏻泰式炸蝦餅🍤有六大嚿6️⃣淡淡都係蝦肉 好正😋😋 金湯酸菜魚刀削麵🐠酸菜份量好多🥬啲魚唔係魚片 係一嚿嚿嘅魚肉 但係原來食落都好嫩滑同冇骨 令人喜出望外😆😆刀削麵就記得要快啲食 如果唔係好易漿成一團😣嘢飲嗌咗凍泰式檸檬茶🍋同凍泰式奶茶🍼兩杯都少甜少冰 茶底好濃 檸檬味唔會太強烈 啱晒怕酸人士😝泰式奶茶就建議大家唔好少冰 因為整體都係偏甜啲
#紅磡美食
中泰合壁嘅 #鴻御百年山西大同刀削麵 🇨🇳🇹🇭

我哋嗌咗

泰式炸蝦餅🍤有六大嚿6️⃣淡淡都係蝦肉 好正😋😋

嘢飲嗌咗
2024-04-08 41 瀏覽
中午行過見有間新店剛開張, 諗著轉下口味...打開餐牌, 其實價位在這區不算低, 點左碗蕃茄湯牛肉面...面來到, 嚇一跳! 紅紅的一團, 竟然是直接倒茄醬(KETCHUP)落面度, 當成蕃茄湯!立即向店員投訴, 佢竟然話係鮮蕃茄打成!不信邪, 用筷子挑一點嘗一下, 根本是超市蕃茄醬無疑, 毫無渣滓, 連茄糕都不是!牛肉只有幾粒, 這方面算了...但蕃茄湯牛肉面比正常湯貴, 竟然是倒超市蕃茄醬(不敢想是否用名牌"地們"了), 真是太離譜了!!!
中午行過見有間新店剛開張, 諗著轉下口味...

立即向店員投訴, 佢竟然話係鮮蕃茄打成!

牛肉只有幾粒, 這方面算了...

蕃茄湯牛肉面
2024-01-31
2024-04-06 57 瀏覽
週末與朋友來到紅磡寶其利街,光顧了一家新開的刀削麵店——鴻御百年山西大同刀削麵。 進入店內,首先映入眼簾的是整潔明亮的環境,新店舖的裝修新淨,採取了簡約優雅的設計風格,營造出讓人感到舒適的用餐氛圍。 店員的服務態度也令我印象深刻,招呼周到,讓我能感受到賓至如歸的待遇。無論是點餐還是用餐過程中,服務人員總是笑臉迎人,讓我倍感溫馨。 在這裡,我認為泰式燒豬頸肉絕對是值得被推崇,豬頸肉燒得剛剛好,非常好味,讓我們吃得大呼過癮。 我們叫了兩份主食,金湯酸菜魚刀削麵和曼谷水門雞飯,我們都很喜愛,雞肉非常嫩滑,每一口都味道豐富。除了主食外,店內還提供泰式酸辣鳳爪沙律和泰式肉碎生菜等小吃,讓我們可以品嚐到道地的泰式風味。 最後,不得不提的是店內的凍泰式檸檬茶,味道特別,清涼解渴,讓人回味無窮。 整體上,鴻御百年山西大同刀削麵的美食令人驚艷,環境舒適,裝修新淨,服務周到,千萬不要錯過這家店! #鴻御百年山西大同刀削麵 新店舖#紅磡寶其利街43號地舖

#鴻御百年山西大同刀削麵 新店舖
#紅磡寶其利街43號地舖
2024-04-05 50 瀏覽
紅磡開左間食山西菜嘅餐廳,最特別有山西菜嘅同時,竟然有埋泰菜!睇完餐牌好surprise,竟然有油潑辣子麵食,因為喺香港好少可以食到呢d東北食物,如果鍾意食蒜香、微辣、拌麵、有咬口嘅麵,真心推介呢個油潑辣子麵,勁正!個刀削麵好有口感,軟硬適中。個精髓在於佢自己調制嘅油潑辣子,一上枱就已經聞到由熱油淋落去辣椒、蒜蓉嘅散發香味,配埋刀削麵,一食落口就已經停唔到。豬頸肉又夠彈牙,一碗落肚已經好飽。難得呢度有得食泰菜,我梗係食炸蝦餅啦!最鍾意呢度嘅炸蝦餅冇騷味,仲要好彈牙,小食一流!再嗌一杯泰式奶茶,佢比起出面嗰d更加滑同埋更加香。呢度價錢相宜,認真抵食!

難得呢度有得食泰菜,我梗係食炸蝦餅啦!
最鍾意呢度嘅炸蝦餅冇騷味,仲要好彈牙,小食一流!

再嗌一杯泰式奶茶,佢比起出面嗰d更加滑同埋更加香。
呢度價錢相宜,認真抵食!
午餐
最近黃埔開咗間小店 佢哋幾特別集山西同泰國菜於一身🇹🇭嘢食幾有水準👍🏻冬蔭功湯🍲($68)冬蔭功湯酸酸辣辣好開胃🌶️有椰奶香亦有海鮮鮮味用料亦好豐富 一共有六隻蝦蝦肉好爽滑彈牙🦐泰式酸辣鳳爪沙律🥗($55)同樣係酸酸辣辣鳳爪好爽脆 軟骨好有咬口曼谷水門雞飯🐓($60)份量好大份喎 油飯幾夠油香🍚雞肉全部去哂骨 食落啖啖肉肉質亦好嫩滑 仲有雞的鮮味山西剁椒豬頸肉油刀油潑麵($58)麵條好彈牙有咬口🍝撈埋秘製醬汁酸酸辣辣好開胃 豬頸肉亦幾脆口🐷山西大同黃米涼糕🍮($39)糯米飯同小米食落好煙煙韌韌表面淋左桂花糖 香甜但唔會太膩
最近黃埔開咗間小店 佢哋幾特別
集山西同泰國菜於一身🇹🇭
嘢食幾有水準👍🏻

冬蔭功湯🍲($68)
冬蔭功湯酸酸辣辣好開胃🌶️
有椰奶香亦有海鮮鮮味
用料亦好豐富 一共有六隻蝦
蝦肉好爽滑彈牙🦐

泰式酸辣鳳爪沙律🥗($55)
同樣係酸酸辣辣
鳳爪好爽脆 軟骨好有咬口

曼谷水門雞飯🐓($60)
份量好大份喎 油飯幾夠油香🍚
雞肉全部去哂骨 食落啖啖肉
肉質亦好嫩滑 仲有雞的鮮味

山西剁椒豬頸肉油刀油潑麵($58)
麵條好彈牙有咬口🍝
撈埋秘製醬汁
酸酸辣辣好開胃 豬頸肉亦幾脆口🐷

山西大同黃米涼糕🍮($39)
糯米飯同小米食落好煙煙韌韌
表面淋左桂花糖 香甜但唔會太膩
2024-04-02 31 瀏覽
鴻御百年山西大同刀削麵地址: 紅磡寶其利街43號地舖。寶其利街不嬲都好多野食,呢期新開左間刀削麵 x 泰菜餐廳,呢個組合又幾有趣。花雕醉香雞刀削麵($60)醉雞另上一碟,滷到好入味,刀削麵係自家製,唔會太粗太厚,口感滑滑溜~ 。冬蔭公湯($68)估唔到係呢度會飲到咁好味嘅冬蔭公,問番先知原來廚房係有真泰國師父,唔怪得味道咁正宗啦~ 入面有成6隻新鮮大蝦。涼拌東北小雲耳($35)、蠔油菜心($25)小雲耳係比較重味道,用黎送刀削麵一齊食不錯。泰式燒豬頸肉($65)、泰式牛肉船河金邊粉($48)個船河勁抵食,$50唔洗大大碗,仲有唔少料又多粉,又搵到糧尾恩物。有時真係唔好睇小小店,味道同價錢分分鐘俾到好大驚喜 。#gpighunghom

鴻御百年山西大同刀削麵
地址: 紅磡寶其利街43號地舖

花雕醉香雞刀削麵($60)

冬蔭公湯($68)

涼拌東北小雲耳($35)、蠔油菜心($25)
小雲耳係比較重味道,用黎送刀削麵一齊食不錯

泰式燒豬頸肉($65)、泰式牛肉船河金邊粉($48)

有時真係唔好睇小小店,味道同價錢分分鐘俾到好大驚喜

#gpighunghom
2024-03-25
2024-03-29 26 瀏覽
紅磡區有不同嘅小店存在,最近就新開左一間山西舖頭,估唔到入邊仲有埋泰國嘢食,而且價錢都10分街坊價😍😍😍山西大同黃米涼糕 $39未食過米涼糕就一定要試試,非常煙煙韌韌,上面仲有桂花糖,但又唔係好甜😛幾好食山西剁椒豬頸肉油潑麵 $58一睇以為好辣😚但食落又唔算辣,油潑麵都幾似寬麵,相對地彈牙,加上薑、蒜、辣椒等等辛香料,成個好濃味,豬頸肉份量都非常多,而且唔會太韌曼谷水門雞髀飯 $60(轉髀再加$8)雞仲可以加錢轉雞髀,肉質嫩滑,個醬都好好食,有少少辣更加香口美味冬陰功湯 $68份量都幾大share岩岩好,估唔到好足料🤤🤤🤤入面好多蝦,椰奶味足夠,性價比好高😍泰式炸蝦餅 $58炸蝦餅炸得好脆口,而且用料新鮮豐富,一定要跟泰式辣醬泰式肉碎生菜包$58生菜新鮮爽脆,而且肉碎好入味,包埋生菜食一流😍😍泰式奶茶$28同正宗泰式奶茶冇乜太大分別,但配合香港人口味就做得冇咁甜,值得稱讚柚子蜜$6(跟餐價)正正常常嘅野飲,十分解渴鴻御百年山西大同刀削麵 (紅磡)紅磡寶其利街43號地舖

山西大同黃米涼糕 $39

山西剁椒豬頸肉油潑麵 $58

曼谷水門雞髀飯 $60(轉髀再加$8)

冬陰功湯 $68

泰式炸蝦餅 $58
炸蝦餅炸得好脆口,而且用料新鮮豐富,一定要跟泰式辣醬

泰式肉碎生菜包$58
生菜新鮮爽脆,而且肉碎好入味,包埋生菜食一流😍😍

泰式奶茶$28

柚子蜜$6(跟餐價)
正正常常嘅野飲,十分解渴

鴻御百年山西大同刀削麵 (紅磡)
山西剁椒豬頸肉油潑麵
冬陰功湯