2016-11-30
今日一起身就好期待去呢間餐廳,因為可以同鸚鵡玩,出車前明明無落雨,但點知去到半路就越來越大雨同埋渣車人士要留意,記得要係大廈後面入停車場,然後搭LIFT上番3樓就係地面餐廳啦由於好大雨o既關係,一定要坐室內,同埋我問老板鸚鵡去左邊,佢話太大雨佢地唔可以放出黎實在太可惜,平時應該會有一男一女鸚鵡係度招呼客人的,唔緊要啦~ 當試下新野食我好鐘意餐廳棧燈,雖然落住雨,但木式系的餐桌加上少少工業風的裝修,令我心情好放鬆餐廳有個超大投影screen,老板話之後佢地會搞live show,客人仲可以自己唱歌添Brunch有8款食物選擇,唔好意思我唔記得影餐牌香茅燒春雞 ($138)有半隻香茅燒春雞、椰汁飯、醃菜,燒春雞外脆內軟,雖然係春雞,但份量都唔少,有好多肉,完全無皮下脂肪,椰汁飯有淡淡椰汁香滲出,東南亞風味即刻出晒黎,再配上酸酸地的醃菜,整碟菜o既味道十分配合最後餐飲我叫左杯熱朱古力,朱古力味好濃,天氣凍凍地,再望住外面個雨景,飲住杯濃濃朱古力真係好舒服呀~ 下次要等好天再黎過同鸚鵡玩
同埋渣車人士要留意,記得要係大廈後面入停車場,然後搭LIFT上番3樓就係地面餐廳啦 由於好大雨o既關係,一定要坐室內,同埋我問老板鸚鵡去左邊,佢話太大雨佢地唔可以放出黎實在太可惜,平時應該會有一男一女鸚鵡係度招呼客人的,唔緊要啦~ 當試下新野食
Brunch有8款食物選擇,唔好意思我唔記得影餐牌 香茅燒春雞 ($138)