用餐日期:2024/01/22用餐時段:早餐用餐費用(每人):$37餐廳環境:室內不少座位 檯與檯之間較近 人多時可能要搭檯服務:服務員服務態度正常味道:點了精選早餐套餐+薯餅+熱朱古力1-精選早餐套餐-就是平時的豬柳蛋漢堡包 但蛋轉了炒蛋 另有提供果醬+胡淑粉+鹽+木刀叉 我喜愛在炒蛋上灑胡淑粉 烤面包上搽上果醬 然後把還是暖的包夾住暖的炒蛋豬柳一起食味道好 推薦2-薯餅:這家的薯餅剛炸起的堅好食 口感香口外脆內軟 配上茄汁味道更好 推薦3-飲品:包了幾款熱飲 選了熱朱古力 味道正常不過甜 推薦總結:麥記的食物多為煎炸物不特別健康 但套餐價錢合理 是一個食快餐和一個好休息一會的地方 也是不少人的童年回憶 因很久以前還是年輕時會以食麥記慶祝重要日子 不論日子好壞 這麼多年來很開心能在特別慶祝日子和同一個人食同一樣的麥記早餐做為慶祝活動 麥記味道多年不變 希望慶祝活動也可一直在這麥記保持下去
用餐日期:2024/01/22
用餐時段:早餐
用餐費用(每人):$37
餐廳環境:室內不少座位 檯與檯之間較近 人多時可能要搭檯
服務:服務員服務態度正常
味道:點了精選早餐套餐+薯餅+熱朱古力
3-飲品:包了幾款熱飲 選了熱朱古力 味道正常不過甜 推薦

2024-01-22
$37 (早餐)
2023-12-30 35 瀏覽
今天下午不是太肚餓 ,走咗過去大同新村麥當勞 ,買咗一個 蜜糖BBQ蜜炸雞,配 橙汁汽水, 都只係13元, 十分超值 。星期六因為人多, 所以改為外賣 。味道唔錯 ,不過13元是新會員專享價 ,有效期至 2024年1月3日。
蜜糖蜜炸雞配飲品
2023-12-30
蜜糖蜜炸雞配飲品
2023-05-01 116 瀏覽
今日口痕去咗麥當勞食下午茶,佢哋新推出嘅抹茶豆乳批真係好好食,好出色!另外佢哋嘅玉子將軍漢堡都好好食 如果呢個漢堡可以列入佢哋固定嘅餐裏面就非常好啦!再配埋shark shark粉真係冇得輸
2022-12-29 161 瀏覽
麥當勞今日打波前見到m記又出咗新款新地雪糕,即刻衝去試下先!特濃朱古力扭紋新地$7(8/10)好食過普通朱古力新地,普通果款好甜,呢個新款特濃朱古力無咁甜,濃得嚟唔會好苦,好食過普通朱古力新地。買之前我同阿姐講想要多花生,佢話依家無多花生啦,最多比你多醬啦!今日嘅花生好似脆過之前,朱古力醬真係好鬼多!👍👍👍地址:大角咀大角咀道97-105大同新村大方樓地下J1,J2號舖@mcdonaldshk#mcdonaldshk #特濃朱古力 #新地雪糕 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
麥當勞

今日打波前見到m記又出咗新款新地雪糕,即刻衝去試下先!

特濃朱古力扭紋新地$7(8/10)
今日嘅花生好似脆過之前,朱古力醬真係好鬼多!👍👍👍

@mcdonaldshk

2022-09-25 126 瀏覽
不知幾耐沒有幫襯過麥當勞(因為附近這間服務太差了),今晚太太突然心血來潮想食一次,為了省時,於是我們各自用手機落單,咦?原來而家有珍珠奶可以跟餐㗎?(原來出咗成年....)屋企落完單後,急急腳去到攞餐,服務果然一流,我見無嘢飲,於是禮貌地問職員,佢不耐煩地說,特飲mc cafe嗰邊攞。ok,我唔明嘛,之後我行到mc cafe櫃位,我話用app order咗2杯珍珠奶外賣,我俾嗰號碼佢睇,佢突然大聲咁話唔同人落單㗎喎,我終於按耐不住反擊,係咪一定要落單嗰個嚟攞?講返杯珍珠奶(其他食物唔講了,一樣無驚喜),意外地出色,真係要講講。宇治焙茶珍珠鮮奶(凍) 跟餐+$14茶味出色,好香好濃,我叫了少甜,真係無乜甜味,珍珠好有咬口,口感出奇地好唔太軟。宇治抹茶珍珠鮮奶(凍) 跟餐+$14絕對係一個驚喜,抹茶味剛剛好,不會過多或過少,甜味適中(我叫了少甜),珍珠同樣軟硬適中。

2022-09-25
宇治抹茶珍珠鮮奶(凍) 跟餐+$14
  • 宇治抹茶珍珠鮮奶(凍)
2022-08-07 100 瀏覽
麥當勞推出消費劵100蚊4個早餐,100蚊4個飽餐,120蚊4個雞餐,所以決定今晚唔煮飯食麥當勞🍔。暱間分店堂食基本好難有位,每日好多公公婆婆系入面涼冷氣,人有多,所以我地打包返屋企慢慢食,仲舒服😌。出都門口見到麥記雪糕站推出呂宋芒雪糕新地半價只要7蚊,肯定要買返杯來試下啦😂。第一啖入口,好濃芒果奶味,好滑,好好食,但系食多幾啖,雪糕既甜在加埋芒果糖漿既甜,越來越甜,甜到好溜,最後半杯我真系食唔落,連我女最愛甜食都食唔到。建議2人食一杯。如果個雪糕底糖D咁就非常完美。

2022-08-07
$7 (其他)
2021-06-04 176 瀏覽
🇭🇰 The BTS Meal 💜💜💕今日6月3號係BTS Meal係香港麥當勞開始發售嘅日子,本來我都冇留意原來係今日出,見到出左個post,就落左去買啦今次BTS Meal其實係9件麥當勞餐,但係就新出左兩款新嘅醬料,分別係蒜辣蛋黃醬同埋韓式甜辣醬,估唔到今次新出嘅呢兩款醬都好好食,不過個人更鍾意蒜辣蛋黃醬👍🏻不過我相信Army們去食都係為左個包裝架啦!今次包裝用哂紫色同埋BTS Logo,應都印有보라해字樣,粉絲們千其唔可以錯過呀💜「紫色是彩虹的最後一個顏色,代表著互相信任、長長久久的相愛」「보라해」,中文譯為「紫愛你」、英文「I purple you」💜溫馨提示:我加左大,點知原來大杯汽水係冇紫色杯架,所以我又同個職員換返中杯🤣😜💰用麥當勞app下單有$3 coupon用,再用payme比錢仲有9折
🇭🇰 The BTS Meal 💜💜

外賣自取
2021-06-03 54 瀏覽
胚芽好立克 麥旋風有驚喜🤩🤩爆多胚芽❕❕好立克味道同曲奇粒甜度剛剛好唔會太甜👍🏿👍🏿👍🏿消暑必備🤍🤍🤍期間限定,有興趣可以試試好立克,細細個童年回憶之一☺️
胚芽好立克 麥旋風

有驚喜🤩🤩
爆多胚芽❕❕
好立克味道同曲奇粒
甜度剛剛好
唔會太甜👍🏿👍🏿👍🏿

消暑必備🤍🤍🤍

期間限定,有興趣可以試試

好立克,細細個童年回憶之一☺️
2021-04-29 27 瀏覽
💕 McCafé有新產品啦😍,見到好多人都去左試新推出嘅新餐肉產品 - 新餐肉芝味捲(上午11時前供應)同埋新餐肉芝味薄餅(上午11時後供應),我今日就去左試佢地嘅新餐肉芝味薄餅,薄餅係薄批黎嘅,個批邊都幾脆口,上面每一舊新餐肉都係厚切架😍,薄餅入面仲有洋蔥同會拉絲嘅芝士,薄餅加新餐肉呢個組合真係好新奇,相信大家都係第一次見,但係食左包保你唔會失望!新餐肉其實係素肉黎,但係我食完真係覺得同普通餐肉係冇分別,所以素食者都好岩食,而個薄餅份量岩岩好一個人食,唔驚食唔哂☺️今次叫埋杯熱意式鮮奶咖啡,仲有麥當勞app優惠卷用,好滿足嘅一次下午茶呀😋

2021-03-23 78 瀏覽
全港最差黑心麥當勞沒有之一,薯條永遠只裝一半已經是常態了,東西給錯、少給也常常發生,沒想到還能遇到更離譜的:點了Bacon big mac,裡面裝的big mac確沒有bacon,而且這種誇張的錯誤每次都是發生在外賣的時候,不得不懷疑這間店為了賺錢故意出錯,看準你不會為了一點錢,跑回去找他算帳。想買到好一點的麥當勞,還是去附近奧海城的吧,就算要走遠點也要去,否則花錢買罪受,只會得不償失,不如一開始就做對的選擇,才不會抱撼終生
沒有bacon的big  mac  bacon
注重健康只有一半的薯角
2021-03-23
10 分鐘 (外賣自取)
沒有bacon的big  mac  bacon
注重健康只有一半的薯角
2020-08-26 131 瀏覽
👩🏻‍💻麥記早餐送濕紙巾,其實唔係因為包濕紙巾而去食,只係突然間好想食個豐富早餐😳,就揀咗份精選早晨全餐, 果jam同炒蛋一齊食味道出奇咁夾😋🍳精選早晨套餐 HKD$31.5🌟成份早餐最鍾意食就係個炒蛋😋蛋香味十足,冇蛋殼🤣每次都要加足鹽同埋黑椒,有一次唔覺意😯沾到個提子果jam,發現果jam嘅味道同炒蛋出奇咁夾‼️👍🏻😋💕每次都係食完個炒蛋先至再食埋其他,薯餅係最後食,因為好多油,好怕食完之後成份早餐就食唔落😳而今次叫咗杯即磨咖啡,因為係機沖所以唔太差😊滿足💕😋

🍳精選早晨套餐 HKD$31.5
5 分鐘 (外賣自取)
$31.5 (早餐)
2019-09-24 173 瀏覽
有mcdonald 既morning就係good morning~~呢句野由細聽到大,麥當勞都係由細食到大.............................. 最中意食豬柳蛋,朝早食個豬柳蛋再加個薯餅同熱奶茶真係人生一大享受⋯!唔知點解麥當勞既奶茶都幾好飲...!..............................薯餅最緊要夠脆!同熱食先正~~~~....................

Long weekend 由龍舟比賽開始到結束,到左星期六朝早,冇左training,有既係多左食早餐既時間。原本order syrup 旣早晨全餐,但係佢比左新出既奶醬,咁就試下啦。喜歡多醬少奶,如果煉奶都可以唧就最好。同pancake好夾,有一種comfort food既感覺。☺️不過要一提既係pancakes quality 差左,唔知係咪部分店鋪問題。

奶醬早晨全餐
2019-06-08
$33 (早餐)
奶醬早晨全餐
2019-04-24 163 瀏覽
幫襯左佢10幾年, 越做越差. 真係去到要發帖分享的一個地步. 諗住裝修完之後會改善, 點知都係同一班員工打理.服務態度差, 傾計多過做嘢, 出餐慢, 半間店舖被長者及露宿者佔據⋯⋯這些已經是一般香港麥記的常態, 所以不足為意. 只要你d食物做番正常的麥當勞水準便好了. 可惜這𥚃連食物也做得很差. 呢度d包, 唔係堂食的話, 帶返屋企(5分鐘內的路程)通常都已冰凍及變硬了. 而且十次有五次個包回家後是散晒的. 其他問題如落錯單, 汽水斟到漏晒出來, 新地唧到一pat pat咁...都已經是少事了. 可惜本人很喜歡吃麥當勞, 所以逼住都要幫襯佢. 其實麥記有冇申請iso的, 有咩方法可以幫佢哋提升食物質素?
諗住裝修完之後會改善, 點知都係同一班員工打理.

而且十次有五次個包回家後是散晒的.

2019-04-23
5 分鐘 (外賣自取)
2019-01-16 149 瀏覽
對於鍾意嚐新既我黎講,當然要食。士多啤梨味都幾香,但朱古力脆皮無乜朱古力味,不過價錢平平地,要求同期望唔會太大。我唔太好士多啤梨醬,所以我未必會再食呢個。換轉係朱古力雪糕就唔同。
對於鍾意嚐新既我黎講,當然要食。