2017-02-16 207 瀏覽
A young waitress looks to be around early 20 or probably even in her teens was taking the order, I had a Big mac meal and a fish-o-fillet burger that day, as for the drinks I specifically asked for a L orange juice. However, when I had a look at the receipt on the machine I noticed that it said a small orange juice, so I said to the waitress "Urm, excuse me I wanted a large orange juice not a small one" to which she responded with "what? I have changed it already", so I thought ok a bit rude but fine I will trust you on this , but when the food came I realised immediately that it was still a small orange juice instead of a large one?! Like coz at the end I still didn't paid extra for it so I wasn't that bothered in that sense... but what I am most bothered about is that how unhelpful and lazy that waitress was as well as the lack of professionalism.
If anyone else is going to the Sunshine City Mcdonalds in the future, I recommend using the machines instead.
2016-12-26
10 分鐘 (外賣自取)
今天到達這間分店,才知道這間分店是十間自助售賣機試點之一,但是之前巳反映過這間職員態度惡劣和工作效率散漫,怎知道現在安裝了這些自助售賣機,比過往更加離譜,見到客人不會主動落單不特止,而且還叫客人自己到外面用自助機落單,真過份
2016-12-13
2016-12-07 160 瀏覽
終於去左試食朱古力批同坊間講既一樣 絕對吾算甜朱古力醬既份量亦都好足但我反而覺得佢無咩朱古力味感覺吾到自己食緊朱古力味既食物😂佢可以整甜d 感覺會邪惡同幸福d🤓但$7可以一戰
終於去左試食朱古力批
同坊間講既一樣 絕對吾算甜
朱古力醬既份量亦都好足
但我反而覺得佢無咩朱古力味
感覺吾到自己食緊朱古力味既食物😂
佢可以整甜d 感覺會邪惡同幸福d🤓
但$7可以一戰
細個個陣勁中意食麥當勞🍔,大個左成日怕肥怕爆瘡食少左好多🙊,但每次有新野食推出🆕,小妹都會忍吾住去試😜。今日同朋友K👧🏻去完shopping🛍之後大家都肚餓🐷,又講起新出既黑松露shake shake薯條🍟,我地就去左食喇(順便休息下😌)~搵到位後,我地就買左個脆香雞翼餐(全翼)($35.8)🐔黎share,再加左$2.5買黑松露調味粉🍄。先講黑松露shake shake薯條,其實踏入麥當勞個陣已經聞到👃🏻好香黑松露味🤗,打開包粉之後果然好香😍,朋友K仲聞到打噴嚏添😂...咦🤔?d粉系泥黃色既😳?黑松露吾系黑色架咩😮?點解既?點解咁既?每次食shake shake薯條都會覺得好尷尬😅,總系覺得周圍冇人shake緊包薯條👂🏻,全店好似得自己shake咁🙈。shake完之後系咁既💁🏻~食落黑松露味道吾算太重,有少少甜、微辣🔥,個人覺得黑椒味比較出😬,整體味道都吾錯😄!吾知有冇人同小妹1樣中意食全翼呢😝? 我覺得雞翼juicy d同滑d😋~炸脆左既皮同雞翼中間有層油,令雞翼更香滑👅,雖然咁樣講好似好邪惡😈。雞翼關節個塊軟骨小妹都非常中意✨,口感十足啊!飲品方面,可樂夠凍,但小妹略嫌佢吾系好夠

脆香雞翼餐(全翼)

薯條
脆香雞翼

飲品方面,可樂夠凍,但小妹略嫌佢吾系好夠汽💨。
2016-11-19
脆香雞翼餐(全翼)
薯條
脆香雞翼
本人分別於九月三十日和十月一日晚上惠顧該店 首先點解會投訴佢哋歧視內地人呢 因為我和太太一同用膳 她自己到取一杯熱水 但是那些職員只是叫她到旁邊自己取 我太太也不知道所說是什麼位置 跟著後來到我去取 也是如此 後來我才發覺原來他們所說的位置是在水吧範圍裡 那麼客人怎樣穿過水吧到裡面取水 因此我直接找經理嚴重投訴 但是那個職員完全不覺得自己有什麼錯誤以的
2016-07-14 259 瀏覽
麥當勞早餐真係平,一個包+飲品只係$15飲朱古力佢杯熱朱古力真係「五十年不變」,個底既朱古力味都係特別濃,所以搞搞佢先飲就唔會愈飲愈甜。飲之前要吹吹先,因為杯野好鬼熱。Size 合理,衣間鋪係order完先夾,唔係夾定,所以芝士未熔曬。包既溫度合理,打開張包裝紙就聞到包既香味。塊火腿扒比較乾身,冇豬柳咁肥,可能芝士都鹹,夾埋一齊食有d鹹。味度同以往一樣,做到曬麥當勞既standard。$15還能要求什麼!?出面日式麵包鋪可能只係到個包。
麥當勞早餐真係平,一個包+飲品只係$15
火腿扒芝士包
飲朱古力

$15還能要求什麼!?出面日式麵包鋪可能只係到個包。

2016-06-12 278 瀏覽
這天,相約好去姐妹烏溪沙海濱長廊hea遊。Cc建議一齊吃早餐,誰知,馬鞍山新港城中心的選擇並不多。只好,去了人頭湧湧的M記。人滿之患的麥記,不期然讓小妹覺得這裏像一個難民營!客人又等位,落單至取餐,等了又等,既無助又無奈;店員面對源源不絕的「難民」湧入,工作量大增,既煩躁又討厭。唉,由落單到取餐,足足等了二十五分鐘!!馬鞍山,絕對不是一個好地方。小妹要了龍蝦沙律雞芝士牛角包配焦糖布丁鮮奶咖啡。「焦糖布丁鮮奶咖啡」是Mc Café最近推出的梳乎蛋造型咖啡 ,懶洋洋的蛋黃哥趴在牛奶泡沫上,萌爆了!只是,這杯咖啡屬「好看不好飲之作」,咖啡不太濃香,焦糖味也未見突出。龍蝦沙律蛋芝士牛角包,餡料夠香濃鮮美又惹味,口感豐富。只是,返叮後的牛角酥,酥脆感稍為失色了!

小妹要了龍蝦沙律雞芝士牛角包配焦糖布丁鮮奶咖啡。
2016-06-04
早餐
2016-05-30 275 瀏覽
麥當勞呢排重推米飯漢堡「飯TASTIC」,又同日本人氣卡通角色蛋黃哥合作,作為當年飯TASTIC擁躉同蛋迷,當然要食啦!oder左親子蛋飯 Tastic漢堡層係香菇米飯包,內裡有炸雞塊,同粟米蛋,仲有D蛋黃醬味,食落去覺得好咸同好油....原來得個樣得意...兩層「飯皮」好咸...好油膩,再配埋本身已經有濃味的脆雞塊,變相咸上加咸,好在有粟米炒蛋無乜味,可以中和返D鹹味,舒服返少少。總括來說,絕對不及當年的「脆雞飯tastic」...如果唔係咁咸其實都可以接受。
oder左親子蛋飯 Tastic
2016-04-26 226 瀏覽
今日去馬鞍山廣場個間McDonalds, 星期日所以好多人排隊買野同等野食, 我等左5分鐘左右. 揸車返屋企只係10分鐘.奇怪, 間鋪咁多客suppose d 薯條應該好熱好脆丫, 一入口, 無鹽😳.... 我地3包中fries都無....新食法?同埋.....韌嘅😳?1條脆嘅都無?好彩攞多包泰式辣醬啫, 之前食都唔係咁嘅😳我個美式手撕雞堡滿有expectation的, 揭開個盒, presentation同廣告無咩落差. 食第一口, 因為唔係咁大個總算一啖食哂d菜絲, 一啖洋蔥圈, 一啖手撕雞&包. 味道確實怪異, 個醬可以話係一個burger嘅靈魂, 用黎補足個burger d料味道上嘅不足甚至可以令個burger味道昇華, 但今次li個burger就未食得出.....因為個醬甜得滯同埋醬多過肉(得一pat), 洋蔥圈更加係擺左好耐0脆感, 但明明li間麥don don好忙架wor.....反而最original嘅double cheese burger同魚柳bell咪幾好!

我個美式手撕雞堡
美式手撕雞堡

2016-04-24
5 分鐘 (外賣自取)
2016-04-17 336 瀏覽
假日讓身心放空,什麼都不想理,這款新推出的美式手撕雞漢堡,好適合不吃牛的我,雞肉juicy汁醬惹味,要數最奪目還是外皮炸得金黃香脆的厚切洋蔥圈,半溶cheddar cheese,配上清新爽脆的雜菜減膩絕對有驚喜, 這次沒有額外加4元購買新產品粗薯條,因為覺得不值, 順帶提提,一客套餐35.8元一定比單點一個漢堡划算啊。各位週日愉快, 繼續享受假期。
2016-04-15
$35.8 (晚餐)
2016-04-09 140 瀏覽
原來Create Your Taste, 而家好多McDonald's分店都有了...最近推出了三款限定漢堡, 已經將滋味配料match好, 適合我呢類選擇困難症人士🍔 大啡菇田園堡🍔 綠野安格斯🍔 蘑菇安格斯綠野安格斯由原塊生菜飽, 甜燒菠蘿, 100%安格斯牛肉, 香炒洋蔥 & 鮮蕃茄片組成第一次吃漢堡飽走麵飽換上原塊生菜, 新鮮爽脆, 甜燒菠蘿, 例牌好食, 100%安格斯牛肉, 依然是我最喜愛的食材, 牛肉味好香且juice, 炒過的洋蔥香甜, 厚切蕃茄好新鮮

🍔 大啡菇田園堡

🍔 綠野安格斯

🍔 蘑菇安格斯

綠野安格斯
綠野安格斯
2016-04-04 100 瀏覽
第1次試用餐廳外面既點餐機,幾易用,用2次應該完全handle得到,可以揀埋咩醬,飲品可以揀少冰點完餐就搵位坐定定,但要彈全店既熒幕較少,坐低左大部分位都見唔到熒幕,唔知叫到幾多號叫左點jack, 18件麥樂雞,薯條+$3轉薄格脆,汽水+$3轉蜂蜜梨特飲4款醬要左蜜糖芥末,星洲咖哩,燒烤和味噌芝麻味。蜜糖芥末係standard 個款,當然味道好夾。個人認為星洲咖哩都好惹味,其他2款就麻麻了。薄格脆好似薯片咁,唔錯,但同行既認為普普通通,和茄汁唔夾特飲味道ok,幾清新

薄格脆好似薯片咁,唔錯,但同行既認為普普通通,和茄汁唔夾

特飲味道ok,幾清新
2016-04-04
2016-03-05 70 瀏覽
今日有事來新港城,時值午飯時間。剛好見到create your taste的宣傳海報。而家至試create your taste﹖仲有冇遲d﹖有心唔怕遲,況且有提供create your taste的分店並非我經常踏足之地。好了,走到自助點餐機前自己慢慢點。相對櫃檯的人潮,點餐機前無人等候。在touch screen由麵包,牛肉數量,芝士、醬汁、配菜、飲品逐一點選,然後拿個牌子輸入編號,再拍八達通,交易完成,便可進去找座位等吃。還好找位子尚算容易,相對混亂的counter,店面大致算清潔。等了五分鐘左右,店員拿著食物送到我面前,態度有禮。相對一般套餐而言,create your taste套餐的賣相絕對賞心悅目,附上濕紙巾、餐紙及包裝好的飲管。食味又如何﹖麵包熱度不足,如烘的較暖感覺會更好; 選了香蒜蛋黃醬,味道香濃醬汁亦充足。反而我選的香辣味芝士,由於大部份都溶化於熱烘烘的安格斯牛肉上,倒吃不出香辣的味道。薯條部份我改了要粟米,只是一般般而已。五十多元一個套餐真的有點貴,雖然店員送上一張蘋果批券可以在有提供create your taste的分店使用。就當這次是一個在麥當當用餐的新體

而家至試create your taste﹖仲有冇遲d﹖

好了,走到自助點餐機前自己慢慢點。

相對櫃檯的人潮,點餐機前無人等候。

等了五分鐘左右,店員拿著食物送到我面前,態度有禮。

食味又如何﹖

薯條部份我改了要粟米,只是一般般而已。

就當這次是一個在麥當當用餐的新體驗吧。
2016-02-15 401 瀏覽
大年初一要搵野食都幾難,好多餐廳酒樓都FULL哂,餓死都未等到位!為左e肚,唯有頹食McDonald。雙層芝士包並無好似廣告咁吸引!包既份量十分小,咬落口感欠奉!芝士呈半溶狀態,芝士味濃!但牛扒十分”鞋”,質素很低。
為左e肚,唯有頹食McDonald。
雙層芝士包並無好似廣告咁吸引!
包既份量十分小,咬落口感欠奉!
芝士呈半溶狀態,芝士味濃!
但牛扒十分”鞋”,質素很低。
外賣自取
要一讚紫薯新地真係好好味!紫色已經有SWEET的感覺, 入口幼滑, 真係勁似食緊蕃薯, 唔會太甜添! 不過個威化筒真係好似食左陣風甘....係份量少左DD, 不過新出試食, $5.5算係甘啦.
要一讚紫薯新地真係好好味!

係份量少左DD, 不過新出試食, $5.5算係甘啦.
紫薯新地筒
$5.5