2018-07-04 514 瀏覽
冇錯又係麵包秀啦😂真係冇收錢的,係因為佢啲包堅高質到值得我每次經過cwb都幫襯!可唔可以整番張vip card 😂👉🏿✨巧克寶包 Hkd 28/5個 💸📌其實呢款我每次去都好糾結買唔買,因為佢一定要一袋5個咁買,又怕食唔晒😭所以次次都買左其他款🙄不過今次有朋友同我一齊去!即刻一齊些牙😈📌呢款既味道係超超超濃郁既朱古力包!佢入面啲粒粒朱古力係流心😍真心抗拒唔到,雖然我好憎食太甜既野,但呢款甜度係岩岩好,可以接受到🤙🏿入口有流心既感覺,濃郁既朱古力湧晒出黎,你唔試一定會後悔😭真心中意食朱古力既人必買!💫

👉🏿✨巧克寶包 Hkd 28/5個 💸

2018-06-14 475 瀏覽
真心依家只要去親灣仔/銅鑼灣,一定會去麵包秀行個圈😂佢啲麵包真心超正!(冇收廣告費的)🙄👉🏿✨黃金烤地瓜 Hkd 16 💸📌呢個係新上市架~其實我咁中意麵包秀既原因一黎佢有得俾你試食👍🏿二黎佢啲包真係好重份量👍🏿呢間應該係唯一一間我會不停幫襯,同埋係覺得香港麵包店最好食既一間😍📌呢個地瓜非常香甜,面包同樣做到好鬆軟,口感超好😈入面蕃薯既份量多到不在話下,同個麵包好夾,同埋非常有飽足感架!☺️愛包人士真心要去試下呢!

👉🏿✨黃金烤地瓜 Hkd 16 💸

2018-05-01 825 瀏覽
作為麵包控既我,一見到麵包店就要入去,睇下都好😍今次依間唔入唔得 勁吸引!!😆 麵包以天然酵母和台灣麵粉製作,堅持少油、少糖、無油😳😳成間鋪d包幾乎每款有得試食(所以麵包價錢都算中上喔),隻隻都好吸引🤤每日都有包新鮮出爐既時,試得鐘意為止wahaha 試到我選擇困難症出晒黎🤣-回正題食評!圓圓($35)係店內招牌,由酵母、棵麥粉,同忌廉芝士做成既圓碌碌💕麵包非常軟熟👍🏻,不過外層較乾身,餡料方面雖然有好多忌廉芝士但仍然做到入口輕盈既感覺😋好食!-另外更喜歡另一款麵包加入芋泥芋泥好香,鐘意芋頭must try item! 芋泥原來同忌廉芝士都係perfect match,依個包食落無圓圓咁單一,口感多左層🤚🏻其實依間野仲有好多想試 encore encore~~ 😎
回正題食評!
圓圓($35)

但仍然做到入口輕盈既感覺😋好食!
另外更喜歡另一款麵包加入芋泥

其實依間野仲有好多想試 encore encore~~ 😎
2018-04-26 476 瀏覽
由於上次係呢到買完麵包之後,完全係book mark 左呢間麵包店!我諗遲啲我去銅鑼灣都一定會去買佢啲麵包🤣事關佢啲麵包高質得黎,係我唯一一間拎上手會滿意佢既重量!真心大推俾大家😉👉🏿✨黑糖 QQ Hkd 20 💸📌佢入面有核桃,黑糖麻糬,份量十足切開一半食半個都飽嚕~同埋佢啲麵包係超軟熟!麻糬就咁睇好似好小,但食到落口又會覺得岩岩好,因為食太多會好飽頂住左,但佢好就好在有啲核桃粒俾你咬下,清新下😍超好食的說!👍🏿✨👍🏿✨👍🏿✨
👉🏿✨黑糖 QQ Hkd 20 💸

2018-04-16 439 瀏覽
早幾日去開銅鑼灣做野!見到呢間麵包好出名,順路就順便去埋啦✨☺️十分推薦大家去入面全部都係高質麵包!大部分都有得試食,絕對同大陸啲麵包一樣咁高水準呀👍🏿👉🏿✨華爾滋巧克力 Hkd 8 💸📌呢個係普通既朱古力包咁,入面冇流心,但勝在味道都夠濃郁,食完隻手好污糟呀!不過入面仲有啲核桃粒,又幾夾喎😳👉🏿✨芋泥包 Hkd 8 💸📌估佢唔到入面原來仲有麻糬!超驚喜呀😍有小小似椰汁味!芋泥份量剛好,包皮軟糯,加埋麻糬口感一流呢!👉🏿✨藍莓之星 Hkd 8 💸📌入面會有一粒粒藍莓,都幾fresh架!而且呢個款式唔算成日有,所以見到試吓都OK😆👉🏿✨紅豆麻糬 Hkd 8 💸📌其實我自己真係麻麻地紅豆,不過見到佢有麻糬即刻心心眼!😝結果真係好食喎!除左小小甜左啲,都好好食呀!佢既麻糬仲要係黑糖味☺️小編最愛呀!💟

👉🏿✨華爾滋巧克力 Hkd 8 💸

不過入面仲有啲核桃粒,又幾夾喎😳
👉🏿✨芋泥包 Hkd 8 💸

📌估佢唔到入面原來仲有麻糬!超驚喜呀😍有小小似椰汁味!
芋泥份量剛好,包皮軟糯,加埋麻糬口感一流呢!
👉🏿✨藍莓之星 Hkd 8 💸

📌入面會有一粒粒藍莓,都幾fresh架!
而且呢個款式唔算成日有,所以見到試吓都OK😆
👉🏿✨紅豆麻糬 Hkd 8 💸

📌其實我自己真係麻麻地紅豆,不過見到佢有麻糬即刻心心眼!😝
2018-02-10 682 瀏覽
這裏的麵包動輒索價30-40元一個,老實說有點偏貴,也難怪他必須任君試食,不然實在不會花數十元買一個不知道好不好吃的 麵包吧…圓圓:很多食評都有介紹這個,看來是招牌包~ 麵包香軟不乾身,中間是軟芝士,帶點奶香。champy cheese: 試食的時候,真的感到非常滿足!芝士粒粒很多,味道香濃,感覺每一口都會嚐到滿滿的芝士香氣~ 可惜到了第二朝早,麵包已變得非常乾硬,粉感厚重,跟即場吃的分別很大… 建議當天即吃,會比較好一點。

外賣自取
2017-09-09 1174 瀏覽
如何被試食而面不改容? 睇睇麵包秀嘅員工就知道喇 😆 人來人往嘅灣仔, 很多包麵包秀都有提供試食。 入嚟短短幾分鐘, 見到齋試食 唔係買嘅人有好多😂 員工應該都習慣了吧 ~突然想食朱古力,所以買咗呢個雷神包包。 飢詩只是吃過雷神朱古力一次, 印像中雷神朱古力唔係咁咯噃, 呢個包叫 oreo 比較貼切啲😅 麵包鬆軟, 內有朱古力醬, 朱古力味適中, 加上上面嘅脆脆, 令人一口接一口, 食完呢個包,唔使食晚餐,好多澱粉質, 要做啲運動減減肥囉 😂飢point : 7/10#hungermarch #非飢詩 #飢詩
飢point : 7/10
#hungermarch #非飢詩 #飢詩
雷神巧克力麵包
雷神巧克力麵包
2017-09-06 2450 瀏覽
🍞<麵包秀 breadshow >🥐不嬲都對麵包興趣唔太大😂 不過甘啱唔記得買第二日早餐 經過買左兩款俾自己同屋企人食 🤓我覺得都唔錯🙂 可以介紹下俾大家 食店麵包都cake都有 中秋仲有月餅 🌛🍪今次就同大家介紹下d包 ,睇個樣應該係台灣類 有綠茶🍵 芝士 🧀蒜香 腸仔包 🥖南瓜紫薯肉鬆應有盡有 我就揀左🍴抹茶餐包🍵🍞 30 蚊5 個最開心係大部分既包都有得試食 😍 呢個抹茶餐包 包身當然係餐包類 比較軟林 見到佢綠色都知落左抹茶味 但茶味唔夠出好淡😟🍵 反而入面既紅豆蓉好香濃同好林 入面仲有舊煙靭既麻糬 😋令成個包增添口感 味道好過正常少少 . 但6 蚊個抵食😃👍🏻🍴三角起司 🧀🍞20 蚊每日1點出爐🔥 外表三角形好似pizza甘 包既表層有d焗到焦焦地既芝士好煙靭同香脆😄 包身偏林 入面再夾住類似卡夫芝士 雙重芝士口感🧀🧀 好食!價錢少少貴但夠大件😃 若可以剛出爐就食相信係好好味!😋Score 平均分 <6.6/10>Taste 味道:🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻Value for
🍞<麵包秀 breadshow >🥐

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#麵包秀
灣仔軒尼詩道396 至416 號德興大廈地下
~~~~~~~~~~~~~
2017-09-05
2017-08-26 858 瀏覽
啱啱出爐買左法式核核,等我仲好興奮,點知一夾,腍過毛巾!同謝霆峰雞蛋仔冇分別⋯⋯麵包外不但吾脆 而且核桃既數量整碎之後亦吾多 吾明點解叫法式lol 🤷🏼‍♀️感覺只係同街邊麵包鋪比較少油少糖既麵包!😡仲差過幾蚊既豬仔包 又貴又吾好食 吾會再幫襯。

法式
外賣自取
麵包控時間 呢間麵包店如果出儲分制 我應該係超白金永久會員喇 標榜用天然醇母同台灣麵粉整既包 同近排新寵paper stone唔同 呢度係sell鬆軟既最吸引係全店大部分既包都可以試食 可以試岩先買😋今日dor最愛的 #黑糖QQ 又賣哂😭 真係太搶手 於是又幫襯買3送1既$8細包 不過唔知呢排係咪轉左師傅 真係差左好多😞左上一 #貝斯波起司 dor差唔多日日都買黎食 買左成年 以前有超級多芝士粒同合桃喺入面 叮一叮佢融融地勁好食 而且啖啖都有餡 而家變左個好離譜既空氣包 入面只有7粒芝士 完全冇合桃 但明明description係寫有合桃架喎 叫唔叫違反商品說明條例呢 好失望 呢款包唔會再買😑左上二 #咖啡合桃 呢款好濃咖啡味 有少量提子乾同合桃 $8黎講算ok右下一 #華爾滋巧克力 有啲半融朱古力粒同少量合桃 朱古力包既話$28有5個嗰隻朱古力流心餐包更抵食同好味右下二 #藍莓之星 呢款係繼沒落既左芝士合桃後最好款好多藍莓同紅莓喺入面 足料 好食!心情好矛盾 合桃芝士好失望 但其他大包都仲係好出色 dor應該唔會捨棄佢住 食返大包同吐司!

最吸引係全店大部分既包都可以試食 可以試岩先買😋

2017-06-01 1200 瀏覽
成日放工都會經過,覺得佢地既麵包都幾貴下,差唔多$20左右一個,係朋友既驅使下,今次終於買左佢地既麵包! 佢地有好多好款麵包,而且仲可以逐款試,每個麵包前都有個小籃仔,入到有剪好晒一舊舊既麵包粒,慢慢試,試到中意先買都得:3 款式真係好多呢! 最後,我買左呢款叫「黑白配」既朱古力包,打開包袋仲有陣朱古力香呢!麵包厚實,無空氣感,入面有半溶既朱古力粒餡同忌廉芝士。$25一個包都幾貴下,不過就好大個,對我黎講,可以做2至3日既早餐
黑白配

款式真係好多呢!

2017-05-19 672 瀏覽
呢間麵包店經過左好多次嫁啦 不過每一次都剛好唔啱時間 試唔到佢終於有一次可以幫襯啦 店內有好多平時不太常見的麵包種類 之前有好多種包都可以試食 但宜家好似收起左行左好耐都揀唔到 因為樣樣都好似好吸引 終於揀左呢個抹茶餐包($30五個)平均先至$5 一個 比起美心果啲真係幾抵食麵包的大小大概比美心果啲細少少 其實好耐無幫襯美心都唔太記得清楚啦雖說係餐包 裡面係有餡的 麵包有淡淡的抹茶味 唔算好出咬開裡面一啲都唔空氣 充滿住豆沙同麻糬 食一個都有啲啲飽豆沙甜左啲啲 但都可以接受 麻糬幾大舊 好煙un 好食以$5 一個的價錢 呢個真係好高質
平均先至$5 一個 比起美心果啲真係幾抵食
雖說係餐包 裡面係有餡的

麵包有淡淡的抹茶味 唔算好出
咬開裡面一啲都唔空氣 充滿住豆沙同麻糬 食一個都有啲啲飽
豆沙甜左啲啲 但都可以接受
麻糬幾大舊 好煙un 好食
以$5 一個的價錢 呢個真係好高質
2017-04-23 869 瀏覽
麵包秀有款新出既餐包 經過有得試食 結果一試就愛上檸檬初夏 $20 (3pcs)推薦指數:檸檬與忌廉芝士既組合兩者非常夾像吃檸檬夾心餅的麵包版入面仲有超正既檸檬啫喱檸檬香味濃郁 感覺超清新另外麵包都做得非常鬆軟 面頭仲有少少岩鹽 令整體味道再昇華店員好細心提我千其吾好放係雪櫃or焗熱 如果吾係水分就會被抽乾 變得無咁好食!不過放心我一日就會食曬另外仲有一款又係勁正!好多黑糖麻糬丁呀黑糖QQ $20推薦指數:入面麻糬超足料 黑糖味香濃味道似台式飲品入面黑珍珠既重味版有點黏牙 不過夠煙韌Q彈!外皮都食到紅豆皮粉既香氣不過如果核桃份量多啲就更好喇
麵包秀有款新出既餐包 經過有得試食 結果一試就愛上
檸檬初夏
檸檬初夏 $20 (3pcs)

推薦指數:

檸檬與忌廉芝士既組合

兩者非常夾
像吃檸檬夾心餅的麵包版

入面仲有超正既檸檬啫喱

檸檬香味濃郁 感覺超清新

另外麵包都做得非常鬆軟 面頭仲有少少岩鹽 令整體味道再昇華

店員好細心提我千其吾好放係雪櫃or焗熱
如果吾係水分就會被抽乾 變得無咁好食!

不過放心我一日就會食曬

另外仲有一款又係勁正!

好多黑糖麻糬丁呀
黑糖QQ $20

推薦指數:

入面麻糬超足料 黑糖味香濃
味道似台式飲品入面黑珍珠既重味版

有點黏牙 不過夠煙韌Q彈!

外皮都食到紅豆皮粉既香氣

不過如果核桃份量多啲就更好喇
2017-04-17 565 瀏覽
第一次食依間既麵包,地方幾整潔,每一個麵包櫃都放得好整齊,雖然感覺上唔算係高級個d麵包舖,但都俾人感覺舒服。可以慢慢欣賞唔同種類既麵包!唔錯架!又多款!但估唔到依個合桃朱古力包都幾平,$8/1個,有做緊買3送1,所以試下買1個。點知一咬落去,個麵包軟到,裡面感覺好似有好多空氣,發酵得好勁。完全係食緊所謂既“空氣麵包”!味道唔算難食,或者外硬內軟,但有如空氣般既口感。其實係咪甘先好味呢?好冇實在感。
又多款!

其實係咪甘先好味呢?好冇實在感。
第一次食麵包秀既包 入到去感覺有啲似麥田緣 上野酵素 胖達人 麵包店既感覺 不過認真看看 麵包款式大多數都不相同哈哈 比我發現左有個超正既包 — 抹茶 紅豆 麻糬 三大陣營 Mix埋呢個組合點抵擋不過都要睇下好吾好食先抹茶餐包 $30淡淡既抹茶味 但吾知點解有少少提子餐包既感覺麻糬就有少少椰子糖味 甜甜地 都幾煙韌紅豆泥入面都有粒 份量一啲都吾孤寒 差吾多接近包既一半 而且甜度適中 包既重量大部分來自紅豆麵包又鬆軟 一包五個 平均$6個 抵食!極推薦!食到依個好滿意 仲見到好多款都想試
Mix埋呢個組合點抵擋
不過都要睇下好吾好食先
抹茶餐包 $30
淡淡既抹茶味 但吾知點解有少少提子餐包既感覺

麻糬就有少少椰子糖味 甜甜地 都幾煙韌

麵包又鬆軟 一包五個 平均$6個 抵食!極推薦!

食到依個好滿意 仲見到好多款都想試