天氣開始涼涼地,於是搵左一晚放工去旺角食雞煲打邊爐😎。見到呢間好多正評,雞煲、火鍋、刺身、炸物乜都有,所以一於黎試下🥺。每位$398(另加一) 就食到M7澳洲和牛海鮮雞煲火鍋set,對大胃王黎講相當抵食😝。一放工就黎所以無人😛,坐左個靚位。2人位都好闊落~🔅刺身。冷盤 刺身拼盤一份,加凍蟹/冰火翡翠螺一份,雞煲未滾起食住先啱晒😚。螺個汁辣辣地好惹味。 🔅特色小食 香脆炸物拼盤都唔錯,幾件夠晒喉😋 。 🔅雞煲 揀左招牌麻甩雞煲🌶,雞件好嫩滑,辣辣地,有埋洋蔥,仲竟然有埋炸薯仔!食落唔係死辣,帶少少甜味,更滋味~ 🔅湯底 揀左特濃鮮茄豬骨牛尾湯,蕃茄味🍅好香濃,唔假,加埋豬骨牛尾夠晒味~ 🔅動L豪華時令海鮮拼盤(每位5款)有鮑魚、貴妃蚌、蝦、沙白蜆,份量十足又好新鮮😳, 🔅肉類 M7澳洲和牛同頂級牛板腱無限任食,識食梗係主攻呢2款😈。和牛肥瘦適中,牛味幾濃,薄薄一片輕輕淥完就食得🥺。 🔅自助區 有多款配料同埋甜品任食,菜都幾新鮮,飲品選擇都夠多。 💬一次滿足N個願望,3個鐘任飲任食真係超飽超滿足🤤。 值得一提有提供埋濕紙巾、圍裙同一次性手套,好貼心💛。
天氣開始涼涼地,於是搵左一晚放工去旺角食雞煲打邊爐😎。見到呢間好多正評,雞煲火鍋刺身、炸物乜都有,所以一於黎試下🥺。
一放工就黎所以無人😛,坐左個靚位。2人位都好闊落~

刺身
冰火翡翠螺
🔅刺身。冷盤

特色小食
🔅特色小食
香脆炸物拼盤都唔錯,幾件夠晒喉😋 。

雞煲
🔅雞煲

特濃鮮茄豬骨牛尾湯
🔅湯底
動L豪華時令海鮮拼盤
🔅動L豪華時令海鮮拼盤(每位5款)
有鮑魚、貴妃蚌、蝦、沙白蜆,份量十足又好新鮮😳,

🔅肉類

🔅自助區
有多款配料同埋甜品任食,菜都幾新鮮,飲品選擇都夠多。

❀ 麻甩爐海鮮雞煲私房菜 #旺角 ❀❗️超高質勁抵雞煲火鍋 有和牛花膠鮑魚都係$398❗️——————————————————呢間餐廳真係非常抵食,集刺身、海鮮、雞煲、火鍋於一身,甚至包埋M7澳洲和牛、鮑魚、青口等,都只需$398位🤩非常推薦一大班人嚟慶祝敘舊,包括滿足地捧住個肚走😆.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ M7澳洲和牛海鮮雞煲套餐 $398pp.♥ 時令刺身拼盤♥凍蟹♥ 翡翠螺刺身質素比想像中高,有三文魚、赤蝦、北奇貝、八爪魚、帶子,全部都非常鮮甜😚另外,凍蟹都出乎意料地有唔少肉。翡翠螺大大粒,仲要麻麻辣辣都唔錯👍🏻.♥ 香脆炸物拼盤呢個炸拼盤都係可以無限添加,有南瓜餅、餃子、蝦天婦羅、章魚小丸子。南瓜餅入面有超多香甜綿密嘅南瓜餡,好正☺️.♥ 雞煲有四種口味選擇,分別為招牌麻甩雞煲、藥膳花雕醉雞煲、養生蟲草花雞煲、特濃花膠雞煲,同樣可以無限添加🤪今次揀咗花膠雞煲,雖然要加$20,但真係超值🥳有好多舊滑溜花膠,骨膠原爆燈。啲雞肉全部都好嫩滑,完全唔會鞋!.♥ 湯底食完雞煲嚟到火鍋嘅環節,同樣有四款味道選擇,分別為招牌麻甩魚片鍋、特色酸菜魚片鍋、混你個醬卜卜蜆鍋、特濃鮮茄豬骨牛尾鍋。如果未食完雞煲想
❀ 麻甩爐海鮮雞煲私房菜 #旺角 ❀
❗️超高質勁抵雞煲火鍋 有和牛花膠鮑魚都係$398❗️
——————————————————
呢間餐廳真係非常抵食,集刺身、海鮮、雞煲火鍋於一身,甚至包埋M7澳洲和牛、鮑魚、青口等,都只需$398位🤩非常推薦一大班人嚟慶祝敘舊,包括滿足地捧住個肚走😆

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ M7澳洲和牛海鮮雞煲套餐 $398pp
♥ 時令刺身拼盤
♥凍蟹
♥ 翡翠螺
另外,凍蟹都出乎意料地有唔少肉。
翡翠螺大大粒,仲要麻麻辣辣都唔錯👍🏻

♥ 香脆炸物拼盤
南瓜餅入面有超多香甜綿密嘅南瓜餡,好正☺️

雞煲
啲雞肉全部都好嫩滑,完全唔會鞋!

♥ 湯底
如果未食完雞煲想轉火鍋,亦可以叫佢哋𢳂起先。
今次揀咗卜卜蜆鍋,有大量卜卜蜆,味道有啲似香濃醬油,用嚟煮火鍋料會更加入味,唔夠嘅話仲可以額外再加👍🏻
配料方面亦非常豐富,有五款豪華時令海鮮拼盤,上枱嘅時候啲海鮮仲係識郁㗎😱另外,仲有無限添加嘅M7澳洲和牛及頂級牛板腱、特定海鮮😆出面仲有唔少丸類及蔬菜選擇。
最後當然唔少得甜品,居然有超級好味嘅花生醬雪糕,真係忍唔住食返兩三條😋

——————————————————
✨整體味道: 4.1/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4.3/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
真心推薦,$398可以食到咁多菜式,仲要有高質嘅花膠雞煲及和牛,連雪糕都有高質花生醬雪條,絕對係超值之選😍
12 月就係要打邊爐~ 旺角呢間麻甩爐海鮮雞煲私房菜新開無耐,主打雞煲x火鍋x刺身x海鮮放題店,人均$398 就食勻 4 樣野 第一個環節: 刺身+冷盤冷盤通常都無咩特別,佢地好癲居然有成隻凍蟹!!另外就係冰火翡翠螺2隻炸物拼盤有炸蝦/炸南瓜餅/餃子同章魚燒 之後刺身拼盤有三文魚赤蝦油甘魚北寄貝帶子同八爪魚全部新鮮厚實到重點雞煲時間有四種口味可以選擇,因為我地食唔到辣,所以就叫咗養生蟲草花雞煲,勁足料! 有好多蟲草杞子同紅棗啱晒養生的朋友,雞煲雞肉很嫩滑份量也很足,仲可以無限任加。食完雞煲,就可以轉湯底打邊爐,湯底有四種選擇,我們揀咗混醬卜卜鍋,湯頭係有濃濃蒜辣味,但唔算好辣入面啲蜆唔講得笑,超大一隻! 肉好厚同鮮甜。動L豪華時令海鮮拼盤(每位5款)之後就是海鮮拼盤,有鮑魚/蜆/貴妃蚌同帶子,每樣都好新鮮,鮑魚很軟嫩M7澳洲和牛/頂級牛板腱任食2款肉質都好優質,油花分佈均勻肉質香滑配料有各種丸類/餃類蔬菜等自助區炸物/雪糕/甜品等
12 月就係要打邊爐~

旺角呢間麻甩爐海鮮雞煲私房菜新開無耐,主打雞煲火鍋刺身x海鮮放題店,人均$398 就食勻 4 樣野

第一個環節: 刺身+冷盤

炸物拼盤
有炸蝦/炸南瓜餅/餃子同章魚燒

到重點雞煲時間

入面啲蜆唔講得笑,超大一隻! 肉好厚同鮮甜。

動L豪華時令海鮮拼盤(每位5款)

M7澳洲和牛/頂級牛板腱任食

炸物/雪糕/甜品
  • 卜卜蜆鍋
1K
2023-11-30 85 瀏覽
大胃一直都壓力山大,胃口都跟住大,唯有進行食物治療,有美食就有希望彌敦道有間地下火鍋店,任食嘅和牛海鮮餐任大家怒食開煲前有一輪前奏俾食客warm up,首先係時令刺身拉盤,上面有三文魚、甜蝦、帶子、北寄貝同八爪魚,冰鎮住鮮味,非常有仙氣同時每人可以揀凍蟹或者冰火翡翠螺,翡翠螺肉地勁厚身,多肉到撩唔出嚟,要咬出嚟凍蟹冰冰地,肉質好鮮甜跟住有香脆炸物拼盤,有南瓜薯餅、炸蝦、章魚燒、煎餃等等,好有日式居酒屋感覺,脆脆地炸得幾好打邊爐之前要食雞煲先,原來唔一定食平時嗰種麻辣雞煲,有幾款揀,補補地揀藥膳花雕醉雞煲都得,先飲兩啖湯,湯底好香濃,再食裡面啲雞肉,煲得極嫩滑食完之後,壓軸嘅火鍋就嚟喇,今次揀咗混你個醬卜卜蜆鍋,先焗一焗佢,焗到啲蜆會開殼,就可以打開煲蓋進行開殼禮,好大隻好鮮爽,滾住卜卜響M7澳洲和牛同牛板腱係任添,牛肉花紋分佈平均,牛香滿滿,肉質鮮嫩,仲有肥牛同牛胸爽,唔同質感唔同香味體驗仲有動L豪華時令海鮮拼盤,有五款海鮮,今次有海蝦、蟶子、鮑魚、沙白同龍躉,有menu指示要淥幾耐,好細心。海鮮新鮮生猛,好似海蝦仲係郁得好猛烈,新鮮咁滾嚟食,嗰種鮮味唔係平時食到除咗以上嘅嘢,仲有自助

彌敦道有間地下火鍋店,任食嘅和牛海鮮餐任大家怒食

凍蟹冰冰地,肉質好鮮甜

M7澳洲和牛海鮮雞煲套餐

除咗以上嘅嘢,仲有自助區,可以配醬同攞配料。配料有蔬菜、丸類之類嘅多種食材,竟然連雞子都有

飲品方面,選擇好多,最重要有好多款涼茶

甜品竟然有多款雪條,居然有老貓堂同花生醬味𠻹呀
2023-11-21
M7澳洲和牛海鮮雞煲套餐
2023-11-30 60 瀏覽
📍麻甩爐海鮮雞煲私房菜 (銀座廣場) (旺角)旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓呢間雞煲打邊爐,唔係用煮完個雞煲嚟直接打邊爐架 ☺️☺️係食完雞煲再自選鍋底打邊爐 🫶🏻🫶🏻個鍋底係另外一個,絕對誠意十足、值得一讚 同一個價錢食到兩款味道 👅 兩款邊爐 😋😋 我揀左M7牛任食頭盤係有凍蟹、炸物、刺身 等等刺身新鮮 蝦鮮甜 ,三文魚腩 油脂豐富 入口即溶 😚😚凍蟹仲正喎👍🏻隻蟹都算大隻 、蟹肉飽滿 味道鮮甜、一人半隻都食到啖啖肉 🤓🤓上雞煲啦 👏🏻👏🏻雞煲賣好吸引 🤩 上枱員工會幫手加熱炒多一次 就可以食得 😆😆味道唔錯,叫咗少辣,辣度岩岩好,辣辣地好惹味 😜雞肉亦都煮得剛剛好、冇過時 好嫩滑 雞肉份量亦都多 😋😋之後打邊爐啦 👏🏻👏🏻想試下呢個牛尾湯鍋底先 ☺️湯底已大量蔬菜、蕃茄 及大大件牛尾熬製而成 可以食咗牛尾飲啖湯先 或者最後先至食牛尾都得 😋😋 M7澳洲和牛 及 頂級牛板腱新鮮、牛味濃郁,而且唔會太肥 薄薄一片 好快就食得 兩下就 K.O 一盤 😆😆 海鮮拼盤超級新鮮 隻蝦上到枱仲識郁 跳嚟跳去,實肉爽口 😋 沙白 ,鮮甜冇沙 同埋都有溫馨提示,教你點煮同煮幾耐 跟足
📍麻甩爐海鮮雞煲私房菜 (銀座廣場) (旺角)
旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓

呢間雞煲打邊爐,唔係用煮完個雞煲嚟直接打邊爐架 ☺️☺️
係食完雞煲再自選鍋底打邊爐 🫶🏻🫶🏻

我揀左M7牛任食
頭盤係有凍蟹、炸物、刺身 等等
刺身新鮮 蝦鮮甜 ,三文魚腩 油脂豐富 入口即溶 😚😚
凍蟹仲正喎👍🏻

雞煲啦 👏🏻👏🏻
味道唔錯,叫咗少辣,辣度岩岩好,辣辣地好惹味 😜
雞肉亦都煮得剛剛好、冇過時 好嫩滑 雞肉份量亦都多 😋😋

之後打邊爐啦 👏🏻👏🏻
想試下呢個牛尾湯鍋底先 ☺️
湯底已大量蔬菜、蕃茄 及大大件牛尾熬製而成
可以食咗牛尾飲啖湯先 或者最後先至食牛尾都得 😋😋

M7澳洲和牛 及 頂級牛板腱
新鮮、牛味濃郁,而且唔會太肥
薄薄一片 好快就食得 兩下就 K.O 一盤 😆😆

海鮮拼盤
同埋都有溫馨提示,教你點煮同煮幾耐 跟足就可以㗎啦 😆😆

雪條選擇喺出邊任君選擇
我哋揀咗 榴槤雪條+老虎堂雪條
榴槤我嘅最愛 😍 ,老虎糖雪條 有留心添幾特別 !!
🍲 麻甩佬·食完雞煲打邊爐由3位烹飪非常出色的麻甩佬創辦,一向以招牌麻甩雞煲作招徠的麻甩爐海鮮雞煲私房菜在旺角開設分店。以高質食材、可口味道及拒絕味精烹調的概念外,更鑽研多款獨特美食,真正讓客人感受到滿滿的誠意。💰價格參考:$398 M7澳洲和牛海鮮雞煲套餐 (星期五至日及公眾假期前夕每位加$20)🦀 時令刺身以時令刺身拼盤開始,三文魚、甜蝦、帶子、八爪魚、北寄貝,加上凍蟹、冰火翡翠螺作為前菜。現在是吃蟹的季節,花蟹蟹肉飽滿,鮮甜多汁,令人回味。🍤 特式小食香脆炸物拼盤中南瓜餅、炸蝦、餃子、章魚燒,作為香口美食也是蠻不錯的。🐔 麻甩爐雞煲招牌麻甩雞煲、藥膳花雕醉雞煲、養生蟲草花雞煲、特濃花膠雞煲(四選一)雞煲以紫洋蔥和薯仔爆炒,嫩滑的雞件吸收了香辣濃郁的醬汁,寧舍惹味。🍲 豐富打邊爐湯底款式: 招牌麻甩魚片鍋、特色酸菜魚片鍋、混你個醬卜卜蜆鍋、特濃鮮茄豬骨牛尾鍋(四選一)🐟 今天點了招牌特色酸菜魚片鍋底,是餐廳的人氣王,湯頭鮮香順口,加上滑嫩的魚片,大家千萬不要錯過。生猛海鮮拼盤加上M7澳洲和牛,味道鮮上鮮。而多達數十種的蔬果配料自助吧,韓國雪糕和飲品都是無限享用,用餐時間3小時,讓你
🍲 麻甩佬·食完雞煲打邊爐

💰價格參考:

🦀 時令刺身

🍤 特式小食

🐔 麻甩爐雞煲

🍲 豐富打邊爐
🐟 今天點了招牌特色酸菜魚片鍋底,是餐廳的人氣王,湯頭鮮香順口,加上滑嫩的魚片,大家千萬不要錯過。生猛海鮮拼盤加上M7澳洲和牛,味道鮮上鮮。而多達數十種的蔬果配料自助吧,韓國雪糕和飲品都是無限享用,用餐時間3小時,讓你慢慢的享受吃到飽。

🍽 餐廳:麻甩爐海鮮雞煲私房菜 @mll_private_kitchen
🌐地址: 旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
🐮 #cowing吃在旺角

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #旺角美食 #麻甩爐海鮮雞煲私房菜
2023-11-27
2023-11-29 42 瀏覽
呢間餐廳有好多舒適既座位,我地坐左響卡位既地方,我地叫左一個雞煲,雞肉香濃,好大煲而且雞肉軟淋,好入味,之後我地仲食左好大盤刺身拼盤,入面有三文魚同其他唔同款既刺身仲會好靚咁有乾冰效果,食完個雞煲職員幫我地換左個好大既蕃茄牛尾湯底,牛尾好大條,好入味,原條牛尾真材實料,配料可以響出面自助拎,仲有多款雪糕雪條可以自已出去拎,而且好多唔同既飲品同醬汁俾客人選擇,呢度會令客人食到好多唔同口味既海鮮同食物,食品款式勁多。

2023-11-27 54 瀏覽
一入到去,就知道係放題,但係係高端既放題。野飲任拎,菜自己加就一定架啦。重要既係,佢有羊腩煲,刺身,仲有雞煲,好多唔同款式既野你都可以叫到,羊腩唔夠仲可以再加。呢個時間你要食羊腩煲可能真係得大排擋有,但你係呢度就可以食,佢仲可以加牛肉,加豬肉入去裡面撈埋一齊食。價錢公道!!!可一戰!
一入到去,就知道係放題,但係係高端既放題
野飲任拎,菜自己加就一定架啦。
價錢公道!!!
可一戰!
2023-11-27
  • 羊腩煲
2023-11-27 34 瀏覽
旺角港式雞煲和牛海鮮放題🤰🏻 天氣開始轉涼 • 火鍋特別爆場 ==== HK$398起/位 ====Openrice 訂枱星期一至四仲有優惠!✅️ 刺身冷盤: 有刺身拼盤,仲有凍蟹或者辣大 翡翠螺,好豐富😍 就算揀一個人份量嘅凍蟹都成隻上, 如果再畀我揀多次嘅話,我哋兩個人都會揀凍蟹😂✅️ 特色小食: 當日係日式炸物✅️ 雞煲: 辣辣雞煲我要食,識揀一定係揀大辣啦🌶 調味唔錯,雞肉幾滑~✅️ 特色湯底: 揀咗個特色酸菜魚片鍋,湯底濃郁,魚片嫩滑🐟 放題都仲有咁高質素嘅湯底 ,絕對有驚喜🤩 我覺得呢度嘅湯底製造用心,贏咗普遍其他同類型嘅任飲任食邊爐! 海鮮方面,先會上個豪華海鮮拼盤,另外有啲特選海鮮都可以再任加嘅!雪條都有好多款選擇,連出名嘅花生雪條都有,平時買一條都要十幾蚊!
旺角港式雞煲和牛海鮮放題🤰🏻

天氣開始轉涼 • 火鍋特別爆場

==== HK$398起/位 ====
Openrice 訂枱星期一至四仲有優惠!

✅️ 特色小食: 當日係日式炸物

2023-11-16
2023-11-27 31 瀏覽
呢間餐廳最正嘅地方就係比一個價錢就有得食齊雞煲、火鍋同埋刺身,另外仲有唔少炸物小食,非常高性價比🤩而且雞煲同火鍋都係任食,食物款式仲要非常多選擇😳另外店員嘅服務亦都非常之好,雖然餐廳好大,分咗好多唔同角落,但完全唔使驚冇人服侍你😎.🥩晚市澳洲和牛海鮮雞煲 $398首先嚟到嘅係前菜,有凍蟹、翡翠螺、刺身同埋炸物拼盤😚跟住就係食雞煲,雞煲都有好多唔同款式,小編就揀咗花膠雞煲,本身已經好似打緊邊爐湯底咁,超級濃同入味🤪至於火鍋湯底揀咗卜卜蜆,湯底好香蒜蓉同埋香辣味,入面嘅蜆都係非常之大隻,另外打邊爐仲包咗一盤海鮮拼盤,包括有蟶子、海蝦、鮑魚等等😎全部海鮮都好新鮮,啲海蝦上枱嗰時仲好生猛係咁郁😝.💰人均消費:~$450.🍽味道: 4/5🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 4/5
呢間餐廳最正嘅地方就係比一個價錢就有得食齊雞煲火鍋同埋刺身,另外仲有唔少炸物小食,非常高性價比🤩而且雞煲火鍋都係任食,食物款式仲要非常多選擇😳另外店員嘅服務亦都非常之好,雖然餐廳好大,分咗好多唔同角落,但完全唔使驚冇人服侍你😎
🥩晚市澳洲和牛海鮮雞煲 $398
首先嚟到嘅係前菜,有凍蟹、翡翠螺、刺身同埋炸物拼盤😚跟住就係食雞煲雞煲都有好多唔同款式,小編就揀咗花膠雞煲,本身已經好似打緊邊爐湯底咁,超級濃同入味🤪至於火鍋湯底揀咗卜卜蜆,湯底好香蒜蓉同埋香辣味,入面嘅蜆都係非常之大隻,另外打邊爐仲包咗一盤海鮮拼盤,包括有蟶子、海蝦、鮑魚等等😎全部海鮮都好新鮮,啲海蝦上枱嗰時仲好生猛係咁郁😝
💰人均消費:~$450
🍽味道: 4/5
🏙環境: 4/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 4/5
1️⃣時令刺身和凍蟹或翡螺都好新鮮。凍蟹或翡螺只可以二選一。我一定要食凍蟹🤣,因為啖啖肉還有蟹膏。2️⃣炸身熱辣辣,好脆。有南瓜餅、章魚燒、炸蝦等3️⃣藥膳湯雞煲 店員提點我地一點要飲頭啖湯,因為是零味精。藥膳湯內有好多藥材,例如紅棗桂圓肉。湯底香濃帶甜,好好飲。雞件多香滑,啖啖肉,好少有骨。🌞好想打包湯底,因為食完雞煲就會換另一款湯打邊爐。4️⃣蕃茄豬骨牛尾湯蝦 |鮑魚| 帶子 | 白沙| 魚片 等等所有海鮮都非常新鮮,蝦腳還會動。餐廳有提供每樣海鮮烹煮的時間。鮑魚煮6分鐘左右,就會肉和殼分離,這樣就食得。鮑魚都幾彈牙,蜆肉(白沙)煮完後都好大粒,好食有驚喜。和牛就任食,鍋中仲有兩大件牛尾骨,煮到後期已經好淋好香。真材實料,一個價錢4次滿足。

2️⃣炸身熱辣辣,好脆。有南瓜餅、章魚燒、炸蝦等

3️⃣藥膳湯雞煲
店員提點我地一點要飲頭啖湯,因為是零味精。

🌞好想打包湯底,因為食完雞煲就會換另一款湯打邊爐。

4️⃣蕃茄豬骨牛尾湯
蝦 |鮑魚| 帶子 | 白沙| 魚片 等等

真材實料,一個價錢4次滿足。

用餐優惠
試食活動
2023-11-25 34 瀏覽
🍽 All you can eat💰 HK$398pp (dinner, 10% service charge)Recently we have tried a restaurant in Mong Kok. Once we sat down, they served us sashimi bowl. It had different kind of sashimi like salmon, scallops and shrimps. There was more than 6 choices. Then they gave us cold crab and sea snail. Surprisingly the crab was fresh and the meat was slightly sweet. I shared with my fd and we both loved it! Then we have chose a spicy chicken pot. I had to say the sauce taste super yummy and there was a l
🍽 All you can eat

Recently we have tried a restaurant in Mong Kok. Once we sat down, they served us sashimi bowl. It had different kind of sashimi like salmon, scallops and shrimps. There was more than 6 choices. Then they gave us cold crab and sea snail. Surprisingly the crab was fresh and the meat was slightly sweet. I shared with my fd and we both loved it! Then we have chose a spicy chicken pot. I had to say the sauce taste super yummy and there was a lot of chicken bites. Then we ordered hotpot with clams soup. When we had the hotpot, they took over some seafood for us too, for example, abalone, shrimp and scallops. The seafood was very fresh as the shrimps were moving. They gave a QR code to scan to order some meats.

Overall, highly recommend to come if you are looking seafood with hotpot!
天氣轉涼最好就梗係去打返個邊爐啦上次已經同朋友嚟過,今次再encore !性價比實在高!一坐低即刻有個時令刺身拼盤人頭份量,少吃多滋味未正式開波有再嚟多份冷盤!凍蟹 & 冰火翡翠螺翡翠螺如果可以當小食咁叫一碟就好~~因為佢個汁真係超級開胃好味!仲未完㗎前菜仲有呢一個炸物拼盤有餃子、鯪魚球、南瓜餅同天婦羅蝦!花雕醉雞藥膳煲出場啦!呢個湯底 真係食過咁多間放題雞煲來講超級足料滾起之後先飲一碗養生雞湯精華 成個人暖笠笠!雞肉一啲都唔老 好嫩滑重點係:雞煲嘅雞肉係可以無限添食(我哋真係食唔落第二隻雞)見我哋食到咁上下 靚仔哥哥就已經送上呢一個超新鮮嘅海鮮拼盤!總共有五款:鮑魚、花甲、蜆、聖子、生蝦每款海鮮佢都有好貼心咁教你煮幾耐打邊爐湯底我哋揀「混醬卜卜蜆」食落好似係泰式辣醬嘅味道 呢個我哋都係第一次試 應該只此一次肉類可以用QR code落單我哋就叫咗啲M7澳洲和牛同牛板鍵,蝦滑墨魚滑,仲有豚肉仲有火鍋料corner、飲品同雪糕corner 佢哋連雪糕都吸引過其他餐廳Overall 我哋覺得嚟第二次都係值得的!無論係環境又坐得舒服 侍應服務態度又快又好好 休息質素同價錢性價比又高!推薦推薦?
天氣轉涼最好就梗係去打返個邊爐啦

上次已經同朋友嚟過,今次再encore !

性價比實在高!

一坐低即刻有個時令刺身拼盤

人頭份量,少吃多滋味

未正式開波
有再嚟多份冷盤!
凍蟹 & 冰火翡翠螺

仲未完㗎
前菜仲有呢一個炸物拼盤
有餃子、鯪魚球、南瓜餅同天婦羅蝦!

花雕醉雞藥膳煲出場啦!
呢個湯底 真係食過咁多間放題雞煲來講超級足料

重點係:雞煲嘅雞肉係可以無限添食
(我哋真係食唔落第二隻雞

總共有五款:鮑魚、花甲、蜆、聖子、生蝦
每款海鮮佢都有好貼心咁教你煮幾耐

打邊爐湯底我哋揀「混醬卜卜蜆」

肉類可以用QR code落單

我哋就叫咗啲M7澳洲和牛同牛板鍵,蝦滑墨魚滑,仲有豚肉
仲有火鍋料corner、飲品同雪糕corner

佢哋連雪糕都吸引過其他餐廳

Overall 我哋覺得嚟第二次都係值得的!
推薦推薦?

用餐優惠
試食活動
2023-11-20 41 瀏覽
📍 麻甩爐海鮮雞煲私房菜 M.L.L Private Kitchen🌍旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓LG/F, Ginza Square, 565-567 Nathan Road, Mong Kok📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝M7澳洲和牛海鮮雞煲套餐 $398/位食左冷盤先~▸ 凍蟹◂✿ 啖啖蟹肉,凍食更加鮮甜~▸ 冰火翡翠螺◂✿ 超大隻翡翠螺,厚肉又入味,麻辣香料勁出眾!仲有刺身拼盤先食雞煲,後打邊爐▸ 特濃花膠雞煲 ◂✿ 超奶白,加入左金華火腿味道更濃厚✿ 好多花膠同雞,大小恰好,仲好厚肉✿ 與其話食雞,不如話先飲湯~ 飲湯都湯到飽哂,好飲到你忍唔住一碗又一碗~▸ 混你個醬卜卜蜆煲◂ ✿ 醬香味濃,甜辣惹味,頭陣稍微重味左D,但加入清湯就剛剛好 ✿ 用左沙白大大粒又清甜,食左咁多粒都無一口沙~
📍 麻甩爐海鮮雞煲私房菜
M.L.L Private Kitchen

🌍旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓

📝整體評分:8/10

M7澳洲和牛海鮮雞煲套餐 $398/位

食左冷盤先~

▸ 凍蟹◂
✿ 啖啖蟹肉,凍食更加鮮甜~

▸ 冰火翡翠螺◂
✿ 超大隻翡翠螺,厚肉又入味,麻辣香料勁出眾!

仲有刺身拼盤

先食雞煲,後打邊爐

▸ 特濃花膠雞煲
✿ 超奶白,加入左金華火腿味道更濃厚
✿ 好多花膠同雞,大小恰好,仲好厚肉

▸ 混你個醬卜卜蜆煲◂
✿ 用左沙白大大粒又清甜,食左咁多粒都無一口沙~

2023-11-18 40 瀏覽
今晚我哋一行四人去了一家油麻地的火鍋店。這家店的特點是食完雞煲,然後打邊爐,一開始佢哋有一個套餐,潮州凍蟹,蟹非常大只且肉質豐盛,之後有四色刺身,刺身看起來非常新鮮,好像是剛剖開魚後取出來的樣子。至於麻辣雞煲係佢哋嘅招牌啲醬汁調到真係好特別,上完雞煲之後就開始真正進入打邊爐,他們的湯底可選擇酸菜魚或者雞煲等調料。還有番茄牛尾湯等等。我們選擇了酸菜魚,因為大家對成都嘩重慶酸菜魚或者水煮魚情有獨鍾,喺呢度食嘢一次過可以滿足曬三個願望!
今晚我哋一行四人去了一家油麻地的火鍋店。這家店的特點是食完雞煲,然後打邊爐,一開始佢哋有一個套餐,潮州凍蟹,蟹非常大只且肉質豐盛,之後有四色刺身刺身看起來非常新鮮,好像是剛剖開魚後取出來的樣子。至於麻辣雞煲係佢哋嘅招牌啲醬汁調到真係好特別,上完雞煲之後就開始真正進入打邊爐,他們的湯底可選擇酸菜魚或者雞煲等調料。還有番茄牛尾湯等等。我們選擇了酸菜魚,因為大家對成都嘩重慶酸菜魚或者水煮魚情有獨鍾,喺呢度食嘢一次過可以滿足曬三個願望!