2021-12-30 300 瀏覽
旺角有一間四川風味嘅火鍋食,意外地發現佢嘅火鍋放題都幾好食😋我點左一個秘製蟹雞火鍋湯底,真係好好食,用油炸過嘅蟹再加秘製雞煲,真係食指大動🤞🤞服務都好好,都好細心周到😃😃
2021-12-28 420 瀏覽
$198+1 抵到爛~~4人去, 送1隻大炒辣蟹,無限小龍蝦, 食物出得快, 味道好, 火鍋食到中途不夠辣, 餐廳都照加辣醬, 服務好, 冇漏單, 酸菜魚/尖椒皮旦/口水雞 無限叫, 有汽水/解茶/啤酒任飲~~~~值得再去
2021-12-14
午餐
2021-12-16 411 瀏覽
之前一直想試呢間餐廳,今日終於約到朋友一齊試,餐廳環境好舒適,而且空間十足,可以同好朋友食飯傾吓計都好爽😄呢一間麻辣小聚之前一直都有聽過,不過今次真係第一次過嚟食!見到呢度嘅餐牌菜式種類好多😎😎真係好快就叫咗嘢食,流晒口水咁等啦🤣叫咗一個水煮魚,呢個水煮魚就咁睇個賣相就已經覺得好吸引,流晒口水!魚肉嘅份量好多,基本上兩三個人食都一定足夠!而且呢個魚肉好滑!加埋水煮魚嘅麻辣香味,真係好好送飯!另外仲有辣子雞,呢一個辣子雞好吸引,而且非常惹味🤤辣子雞炸到粒粒,好香脆,真係非常香口!咬入口嘅時候依然有麻辣嘅香味!最後出場嘅就係正宗香辣蟹,本身我自己好鍾意食蟹,呢個香辣蟹真係好啱我口味,辣到適中!蟹肉非常鮮甜👍🏻👍🏻值得推介

2021-12-14 238 瀏覽
又有一個朋友就嚟去移民啦,真係有啲唔捨得,不過都冇辦法啦,都會好想祝佢幸福開心❤️所以今日約食飯嘅時候,都搵咗好耐,想揀一間有好味嘅餐廳度下啲食下野傾吓偈!搵咗好耐,最後揀咗呢一間麻辣小聚😌本身我哋都好鍾意食麻辣嘢,所以呢個餐廳就真係啱晒啦!我自己最鍾意嘅就係呢一個招牌香辣蟹!呢個香辣蟹真係好有風味,而且呢個香辣嘅味道唔算話太辣,辣到我覺得算係可以接受!味道就非常香,而且蟹肉嘅肉非常鮮甜,而且好飽滿,配合埋呢個麻辣嘅味道一齊食真係好正!另外好鍾意嘅係呢個水煮魚,都要水煮魚拎嚟送飯真係冇得輸!小豬豬嘅份量好多,而且呢個魚肉好滑,同埋呢個麻辣嘅味道真係食得非常過癮,好食到流晒口水!
搵咗好耐,最後揀咗呢一間麻辣小聚😌

本身我哋都好鍾意食麻辣嘢,所以呢個餐廳就真係啱晒啦!

2021-12-13 155 瀏覽
本身自己好鍾意食麻辣嘅嘢,今日就有朋友介紹咗我去呢一間麻辣小聚🤤超期待!呢間餐廳之前都有聽過,不過真係第一次過嚟食!所以都試咗幾款唔同嘅菜式其中一個就係難忘酸菜魚,食川菜梗係要食酸菜魚啦!呢個酸菜魚味道好香,呢個湯底好夾!呢個成個酸菜魚嘅味道啱啱好,酸得來有少少辣!而且魚嘅份量都好多,絕對性價比好高!當然唔少得嘅就係呢個正宗招牌香辣蟹🤤本身自己好鍾意食香辣蟹,一見到就即刻忍唔住叫咗試吓!果然真係超級正宗,好香嘅麻辣風味,而且加埋蟹肉好鮮甜!蟹肉超級飽滿,而且加埋呢個麻辣嘅風味令到成隻蟹都非常惹味可口✌🏻最後仲叫咗一份螞蟻上樹,呢個粉絲好好食,好香濃嘅味道,而且份量都好多,非常入味!

2021-11-17 264 瀏覽
不一樣的麻辣誘惑,舌尖上的極尚享受...... 呢兩句係旺角麻辣小聚既金句,傳單上見到!正所謂「夏日熱辣辣」,時值夏日就係要吃啲辣野刺激一下味蕾之餘,有助散熱消暑。開業半年優惠除左所有單點食品低至折起!仲有【招牌火噴噴香辣二人套餐】買一送一!低至$234/位嚐原隻香辣炒蟹﹑鄉味濃郁水煮魚/難忘酸菜魚,大家一起盡情地「焫著」!招牌香辣蟹: 選用新鮮肉蟹,蟹肉肉質飽滿鮮甜,輔以蔥、姜、花椒、乾辣椒及藤椒等,放入秘製豆瓣醬及烹以白酒至到炒出紅油,集香、辣、鮮、脆於一身,非常惹味。藤椒手撕雞: 氣味清香,嫩滑的雞肉手撕雞與麻而不嗆的藤椒十分配搭,不斷勾引著你的味蕾配合清爽的青瓜、紫洋蔥及三色椒等配菜,口感豐富,有層次,非常開胃。

2021-07-21
2021-11-13 277 瀏覽
四川麻辣菜一直係中菜至愛!一唔食辣野絕對會周身唔聚財🥵今次求其搵臨時臨急搵一間四川菜,估唔到都有驚喜!-🌶️香辣乾鍋$48事關加配8️⃣款以上配菜鍋底可以免費!我地叫夠本😍配菜方面叫了金菇$8、黑木耳$8、🍆茄子$28、蓮藕片$28、🥔土豆片$28、寬粉$28、🥬娃娃菜$28、🍄秀珍菇$28。當中最出色係炸到外皮香脆裡面軟糯嘅茄子、薯仔片香脆入味、蓮藕片爽脆可口、最後寬粉甚少會喺個乾鍋入邊出現煙煙韌韌恰到好處👍🏻🦆任食麻辣鴨血⭕️感動十分⭕️估唔到鴨血可以任叫仲要煮得非常入味!麻辣湯底熬煮過嘅鴨血超級嫩滑,唔係講笑兩個人居然叫了3️⃣,差唔多都有成六片鴨血!呢個湯底絕對唔hea👍🏻真材實料麻辣湯底👍🏻🍬任食古早黑糖冰粉呢個同樣都係免費!建議大家幾多個人都好叫一碗好啦👍🏻試吓有幾難食跟住就可以唔使再食🤣不要浪費😛可能呢個味道唔係我鍾意嘅味道😀🐔藤椒手撕雞$68似係洋蔥撈手撕雞🧅味道有少少奇怪唔係好啱我口味,份量挺少不推薦。
🌶️香辣乾鍋$48

🦆任食麻辣鴨血

🍬任食古早黑糖冰粉

🐔藤椒手撕雞$68
2021-08-18 605 瀏覽
朋友介紹食過樓上九樓嘅蒸氣火鍋,幾好味,今晚再來六樓食川菜,$388有香辣蟹再揀多一樣餸,我哋食水煮魚!可能太多人嗌,無左蟹,轉左香辣龍蝦,好新鮮好味!花臉啤酒易入口,仲買一送一,我哋兩個各飲左四支,微醺好正!啱好過兩日有fd生日,我都順便訂埋枱!
2021-08-16 572 瀏覽
好耐冇食川菜 今日去左旺角新開的川菜的餐廳 麻辣小聚 位於Ladder Dundas 6樓裝修以中式設計的小店 座位舒適好耐無食辣當然要試試全新招牌自選香鍋【回味水煮鍋/香辣干鍋】仲包90分鐘任食滑嫩Q彈鴨血同古早黑糖冰粉 好吸引😍我地點左回味水煮鍋 超級大的一窩😍可以自選6種配菜安格斯肥牛 新鮮牛肉味濃 生猛海蝦 🦞 新鮮海蝦 大隻彈牙小龍蝦 都幾大隻 雞丁 脆口肉滑 配上辣椒🌶️味好好食冰豆腐 同 鮮豆皮 口感唔錯窩內仲有木耳 都好有咬口!任點既鴨血真係十分好味 又辣又滑入口軟滑 香辣真係十分之Q彈開胃清新古早黑糖冰粉 解辣必食!香甜滑滑的冰粉 十分美味配上Asahi 啤酒🍻冰凍解渴!

裝修以中式設計的小店 座位舒適

生猛海蝦 🦞 新鮮海蝦 大隻彈牙
小龍蝦 都幾大隻
雞丁 脆口肉滑 配上辣椒🌶️味好好食
冰豆腐 同 鮮豆皮 口感唔錯
窩內仲有木耳 都好有咬口!

任點既鴨血真係十分好味 又辣又滑
入口軟滑 香辣真係十分之Q彈開胃

清新古早黑糖冰粉 解辣必食!
香甜滑滑的冰粉 十分美味

配上Asahi 啤酒🍻冰凍解渴!

2021-08-12 454 瀏覽
見到旺角新開左間食川菜「麻辣小聚」,就嗌咗招牌自選香鍋😜.香辣乾鍋🔥然後加咗萵筍、蓮藕片、土豆片🥔四季豆、寬粉、鮮牛肉🐮生猛海蝦🦐小龍蝦🦞蕃薯蜆、2隻鮮鮑魚🐚配料選擇好多🤗但略嫌份量唔多🥺海鮮類鮮甜彈牙😋寬粉煮到煙韌入味😆四季豆、蓮藕片爽口😗不過鮮牛肉質感就差啲😢.麻辣鴨血🌶麻辣帶少少蒜香🧄鴨血嫩滑🤤配埋韮菜一齊食好好味👍🏻.黑糖桂花冰粉🖤清香桂花味🌼伴上香甜黑糖,清涼解辣
見到旺角新開左間食川菜「麻辣小聚」,就嗌咗招牌自選香鍋😜
黑糖桂花冰粉🖤清香桂花味🌼伴上香甜黑糖,清涼解辣
2021-08-12 328 瀏覽
招牌香辣蟹二人餐原隻招牌香辣炒蟹,蟹肉味道鮮甜,食落好Juicy,麻辣兼備,食落好香口,內有芹菜、香蔥、花生、薑片、辣椒乾、花椒。回味水煮魚,魚片肉質滑嫩,食落鮮味十足,內有大量芝麻、辣椒乾、花椒,芹菜、芫荽、芽菜、木耳、千張,食落好惹味。藤椒手撕雞,表面鋪滿芝麻,內有藤椒、花椒、芫荽、洋蔥、青瓜、紅椒,看似不太辣,但其實食落麻辣,雞肉肉質嫩滑,食落好入味。蒜子魚湯泡翡翠苗,表面鋪有蒜頭,魚湯味道濃鮮,翡翠苗口感鮮嫩。老成都風味炒飯,飯粒炒至金黃色,內有臘肉、豆角、香蔥、咸蛋蓉、辣椒乾、花椒,味道咸香。2碗黑糖桂花冰粉,表面、底層鋪有黑糖糖漿,冰粉口感滑溜,內有桂花、提子乾,甜度適中,食落好清爽。烏龍茶,茶香味濃。碧螺春,茶味清香。
招牌香辣蟹二人餐

烏龍茶,茶香味濃。

碧螺春,茶味清香。
  • 招牌香辣蟹二人餐
2021-08-10 255 瀏覽
一開始見到麻辣呢兩個字已經好開心,麻辣干鍋更加令我滿心歡喜,哈哈!估唔到去到發現麻辣鴨血同黑糖冰粉係任食!🥳🥳簡直啱晒我咁鍾意食鴨血嘅人😂😂麻辣干鍋係自選餸菜,我哋咩都揀咗啲,當然唔少得香港人最鍾意嘅午餐肉、豆皮、萵筍同埋蜆啦!🥰🥰 干鍋炒上嚟好惹味,不過可以再辣啲!我哋除咗干鍋之外,追加左剁椒蟶子,$18.8一隻,好抵食!強力推薦!最後試埋佢嘅黑糖冰粉,都唔錯~ 店舖唔算好大,但係勝在夠乾淨,裝修都好有氣氛🌝本來見到食麻辣嘢起初有少少擔心,因為覺得通常麻辣嘢都會整到好油,怕我自己就腸胃麻麻,所以唔可以食得太油,驚會腸胃唔舒服,但係呢間餐廳令我喜出望外!麻辣乾鍋同鴨血都唔算太油膩 😬 個肚仔都冇唔舒服,以後一定會再去食個滿足!

自選乾鍋

黑糖冰粉

最後試埋佢嘅黑糖冰粉,都唔錯~

店舖唔算好大,但係勝在夠乾淨,裝修都好有氣氛🌝

2021-08-05
自選乾鍋
2021-08-10 330 瀏覽
自從識得食辣之後,真係每個星期都想食麻辣😂 今次陪個friend買完水晶,順便喺旺角搵間麻辣食~ 每次搭車經過 Ladder Dundas都好好奇呢幢大廈有咩食,所以今次揀咗麻辣小聚🔥 上到去地方唔算大,但係感覺幾舒服,有幾個餐可以揀,但係望落好似自選香鍋最吸引🤤唔止有得自己揀餸,仲有無限食鴨血同埋冰粉!今次仲唔係大滿足?🥰🥰🥰平時如果想食乾鍋嘅話,會去厚福街果一間,今次試吓呢一間睇吓邊間好食😆揀完要水煮定係乾鍋之後,就可以揀自己鍾意食嘅餸,選擇咁多,真係幾難揀😮‍💨就咁睇選擇來講,呢一間唔同啲,多啲海鮮(魚、蜆、海蝦同鮑魚)、蔬菜(好多唔同菜同埋菇都有)同肉類(牛肉都有安格斯肥牛同鮮牛肉,仲有豬手粒雞丁),揀揀下都真係眼花撩亂,越揀越多🙈🙈落左單之後,好快就上鴨血,原本都有少少擔心鴨血嘅質素,始終任食,唔好食嘅鴨血真係可以口感又差又腥㗎!不過!呢度嘅鴨血好似食啫喱咁,又滑,咬落又有口感!麻辣有香有惹味,又有蒜香!味道唔會好死咁~我哋兩個唔客氣咁好快已經食咗兩碗(一般大概有五件左右)😆😆乾鍋到啦~我哋兩個女仔最後好似嗌咗10款餸😂😂睇到幅相就知有幾豐富啦🌝🌝其實好多餸都係正常發揮,例如

麻辣乾鍋

乾鍋到啦~

其實好多餸都係正常發揮,例如寬粉、午餐肉、萵筍同青瓜等等,特別值得highlight 係番薯蜆洗得好乾淨,一點沙都冇,呢種煮法都keep到鮮味👍🏻 另外仲有鮮牛肉,一啲都唔韌,食得出無「那」過👍🏻👍🏻

剁椒蟶子

雖然已經有咁多嘢食,個staff提議我哋可以試吓佢哋嘅剁椒蟶子, $18.8一隻,見到隔離枱食得咁開心,飽都想試吓!食落又真係新鮮喎!美中不足係冇整走啲腸🙈不過真係抵食又好味!

成餐飯越食越開胃,一路傾偈一路飲番杯啤酒,好relax!

黑糖冰粉

黑糖冰粉做一個完美總結,我哋都已經飽到食唔到第二碗啦😂

最後唔知你哋有冇留意到,乾鍋入面唔係辣椒多過餸,都唔係一半辣椒一半餸,呢度先係正常,呢點係讚!😂😂👍🏻👍🏻
2021-08-04
麻辣乾鍋
  • 乾鍋
2021-08-10 171 瀏覽
最近好流行食川菜黎到旺角既麻辣小聚 必食佢地既招牌水煮魚🐟水煮魚(中辣)可以揀大窩定細窩4人或以上建議揀大窩佢地採用大條既桂花魚肉切片煮成😛啖啖肉得黎又唔會太薄略帶口感又嫩滑😁鮮味十足配菜亦份量十足仲可以自己落order加料👍🏻水煮湯底係中辣😈麻中帶辣好過癮🐮鮮牛肉同樣經濟實惠牛肉好滑有牛味😍同麻辣好爽😂🍜寬粉食麻辣點可以唔叫佢?粗厚Q彈煙韌🥰仲要吸曬麻辣汁好食到癲呀💕最後飲返罐王老吉正呀
最近好流行食川菜
黎到旺角既麻辣小聚
必食佢地既招牌水煮魚

🐟水煮魚(中辣)
可以揀大窩定細窩

同樣經濟實惠
牛肉好滑有牛味😍
同麻辣好爽😂

🍜寬粉
食麻辣點可以唔叫佢?
粗厚Q彈煙韌🥰
仲要吸曬麻辣汁
好食到癲呀💕

最後飲返罐王老吉
正呀
2021-08-10 135 瀏覽
朋友話之前食過喺Togetda網上預訂,可以有優惠價5折食招牌火噴噴香辣套餐或者回味水煮鍋/香辣干鍋加90分鐘任食鴨血同古早黑糖冰粉,叫我選擇一個,因為我一向都鍾意食蟹,所以就簡咗香辣套餐。招牌香辣蟹,都幾大碟,隻蟹份量都幾大,d辣味入晒落蟹肉入味,仲有入面有大量辣椒乾,蔥同花生一齊炒,好惹味。回味水煮魚,d魚肉好厚,好嫩滑,呢度嘅水煮唔太油,入面仲有芽菜,百葉,雲耳做配菜,吸收晒d水煮汁,好正。藤椒手撕雞,呢個涼菜都幾好味,雞肉食落好嫩滑,仲有少少麻麻地嘅味道,連埋d配菜青瓜,紫洋蔥,芫荽一齊食,幾好食。蒜子魚湯泡翡翠苗,d菜好新鮮好嫩,入晒魚湯嘅鮮味。中,比炒菜更好味,因為完全唔油膩。老成都風味炒飯,個飯炒得唔太油膩,粒粒分明,食落有少少煙燻嘅味道,睇真d佢嘅飯有d一粒粒嘅臘腸,應該係成都臘腸有煙燻嘅味道,都幾有新意。黑糖桂花冰粉,個涼粉係透明,我之前都未食過,個涼粉本身冇味,不過佢地就加咗黑糖同桂花,所以味道方面帶有少少黑糖嘅甜味同桂花香味,老闆話冰粉解辣最一流。原來老闆話8月31日前購買會有8折優惠,已經約埋朋友下次試埋另一個餐。