巴丁魚係馬拉五大名魚之一,於河流成長,肉質嫩滑而少細骨,之前就率先去龍皇酒家 品嘗三道名貴巴丁魚嘅菜式☺️❤️🐟亞蔘醬巴丁魚$688巴丁魚先炸至金黃脆身,再淋上東南亞地區地道的亞蔘醬酸酸甜甜又帶少少辣,好開胃好惹味~🐟過橋巴丁魚片$688巴丁魚切成薄薄的魚片再加上大量爽甜的怡保芽菜巴丁魚經香濃嘅雞湯灼過後,除了吸收了雞湯的鮮甜味,而且依然好爽口嫩滑呢😊🐟巴丁魚生死戀$688呢道菜用生死戀三字既浪漫又貼題,巴丁魚魚腩面頭加上鹹魚一齊蒸,鹹魚嘅咸香滲入巴丁魚更帶出巴丁魚肉啖啖的鮮味!雖然巴丁魚係河魚,但沒半點泥味同腥味,用蒸的方法,令巴丁魚入口仲好彈牙嫩滑!
巴丁魚係馬拉五大名魚之一,
於河流成長,肉質嫩滑而少細骨,
之前就率先去龍皇酒家
品嘗三道名貴巴丁魚嘅菜式☺️❤️

🐟亞蔘醬巴丁魚$688
巴丁魚先炸至金黃脆身,
再淋上東南亞地區地道的亞蔘醬
酸酸甜甜又帶少少辣,
好開胃好惹味~

🐟過橋巴丁魚片$688
巴丁魚切成薄薄的魚片
再加上大量爽甜的怡保芽菜
巴丁魚經香濃嘅雞湯灼過後,
除了吸收了雞湯的鮮甜味,
而且依然好爽口嫩滑呢😊

🐟巴丁魚生死戀$688
呢道菜用生死戀三字既浪漫又貼題,
巴丁魚魚腩面頭加上鹹魚一齊蒸,
鹹魚嘅咸香滲入巴丁魚
更帶出巴丁魚肉啖啖的鮮味!
雖然巴丁魚係河魚,但沒半點泥味同腥味,
用蒸的方法,令巴丁魚入口仲好彈牙嫩滑!
今次嚟到龍皇酒家食巴丁魚😆聽講今次淨係馬來西亞運咗十幾條巴汀魚嚟香港咋😋仲食埋乳豬花膠海鮮宴,真係飽到上心口😍#亞蔘醬巴丁魚😋好味指數:(8/10)巴丁魚三吃~炸🔥首先將巴丁魚尾嘅部拎去炸,然後再淋上亞蔘醬😚仲有秋葵、蕃茄、茄子同洋蔥等等係側邊😗第一啖食落去feel到酸酸甜甜,然後就覺得有啲辣🌶都幾惹味開胃😆#巴丁魚生死戀😋好味指數:(8/10)巴丁魚三吃~蒸💨通常蒸魚都係用薑蔥等等,呢味菜就特別啲加咗鹹魚係上面一齊蒸🐟所以帶點鹹香😛呢度菜係用咗魚腩位,見到皮同肉之間有一層魚油咖😳食落去好嫩滑,又冇咩骨😙#過橋巴丁魚片😋好味指數:(7.5/10)巴丁魚三吃~煮💦用咗雞湯去煮呢個魚片,不過個湯就咸咗小小🤔魚食落去冇泥味,帶小,小爽口😚仲有啲油炸鬼係入面😍另外可以要求加米線添😆.👩🏻‍🏫👨🏻‍🏫小知識時間📚巴丁魚係河流成長,魚嘅形狀比較側扁,肉質嫩滑而少細骨,係馬拉五大名魚之一。.🔹乳豬花膠海鮮宴🍴大紅乳豬全體乳豬燒得好脆,而且唔會有太多肥膏😙.🍴xo醬炒金玉參一開頭食落去冇乜野,點知食食下個xo醬都幾辣😱金玉參加埋翠玉瓜一齊炒,2樣都幾爽口😆 🍴紅燒竹笙海皇翅/雞茸燴燕窩羹今次就食雞茸燴
今次嚟到龍皇酒家食巴丁魚😆
聽講今次淨係馬來西亞運咗十幾條巴汀魚嚟香港咋😋
仲食埋乳豬花膠海鮮宴,真係飽到上心口😍

#亞蔘醬巴丁魚
😋好味指數:(8/10)
巴丁魚三吃~炸🔥
首先將巴丁魚尾嘅部拎去炸,然後再淋上亞蔘醬😚
仲有秋葵、蕃茄、茄子同洋蔥等等係側邊😗

#巴丁魚生死戀
😋好味指數:(8/10)
巴丁魚三吃~蒸💨
呢度菜係用咗魚腩位,見到皮同肉之間有一層魚油咖😳
食落去好嫩滑,又冇咩骨😙

#過橋巴丁魚片
😋好味指數:(7.5/10)
巴丁魚三吃~煮💦
用咗雞湯去煮呢個魚片,不過個湯就咸咗小小🤔
魚食落去冇泥味,帶小,小爽口😚
仲有啲油炸鬼係入面😍
另外可以要求加米線添😆
👩🏻‍🏫👨🏻‍🏫小知識時間
🔹乳豬花膠海鮮宴
🍴大紅乳豬全體
乳豬燒得好脆,而且唔會有太多肥膏😙
🍴xo醬炒金玉參
一開頭食落去冇乜野,點知食食下個xo醬都幾辣😱
今次就食雞茸燴燕窩羹🤤重點係有勁多燕窩😆
🍴蠔皇扣六頭花膠扒
塊花膠扒真係勁大塊😱切開咗一到碟一人一份,份量都唔小😎
一切嘅時候真係feel到黏住把刀,口落去亦都好漿口😳
加埋蠔皇汁亦都好入味😍
🍴黃金焗軟殼蟹
通常黃金乜乜乜都會見到成碟嘢好多鹹蛋🤓
呢個黃金焗軟殼蟹就唔同,咬落去先見到入面有鹹蛋😚食落去好口香😝
🍴清蒸沙巴金花尾
食落去魚肉都幾嫩滑😚
🍴油鹽焗老虎蝦伊麵
老虎蝦食落去都幾彈牙,配埋伊麵真係好滿足😚
🍴河塘春色
一聽就知係蔬菜類🤣
擺碟擺得好靚,又好多款蔬菜🥦
🍴五穀豐登
呢個一聽就知係飯🤣冇乜特別🤔
🍴精美甜品
今次食椰汁桂花糕,清清地咁😙 .
💰收費
·星期一至四
每席 (12位用) $2,988
半席 (6位用) $1,498
·星期五、六、日及公眾假期
每席 (12位用) $3,288
📌每款巴丁魚菜式均售$688,可供 4 – 6 人享用
📌惠顧部分分店更可享優惠價$588
📌記得訂位呀😚
2018-05-05 1240 瀏覽
相信愛吃魚的朋友,總會聽過巴丁魚,但這種野生河魚,出產於馬來西亞的拉讓江(Sungai Rajang),可說是一魚難求。 近日龍皇酒家引入巴丁魚,選用5公斤以上,到10公斤左右的貨色,而基本上7公斤已經可以提供3圍檯之用。 最欣賞巴丁魚除了沒有討厭的泥味外,更加少細骨,吃起來肉質嫩滑,野生魚果然比飼養貨是天淵之別。 濃湯過橋巴丁魚肉 雞湯底色澤奶黃,質感濃稠,巴丁魚肉薄切,方便灼熟,入口甜美,配上怡保荳芽,多了一份清爽的口感,另有少許脆油條,看似簡單,其實背後蘊含了大道理。 巴丁魚腩生死戀蒸 其愛吃魚的朋友,相信都會首選清蒸,因為可以帶出魚肉的鮮香,以免被醬料的味道蓋過。 今次加入代表死亡的咸魚,充滿了玩味,但又不失蒸魚的神韻,尤其是蔥絲蘸上了魚汁,的確令人吃過不停。 阿參醬蒸巴丁魚尾翅 魚尾翅位先汆油,加入阿参蕃茄、秋葵及茄子粒,魚肉沾上了醬汁,不單香口,味道帶甜酸,更有少許辛辣,非常惹味。 大紅乳豬全體 即烤即上檯,芝麻皮香脆,薄包皮原籠蒸起,熱辣辣的散發香氣,自然吸引,塗點海鮮醬加添甜味

濃湯過橋巴丁魚肉

巴丁魚腩生死戀蒸

阿參醬蒸巴丁魚尾翅

大紅乳豬全體

即烤即上檯,芝麻皮香脆,薄包皮原籠蒸起,熱辣辣的散發香氣,自然吸引,塗點海鮮醬加添甜味,果然是最佳拍檔。

XO醬炒海參

自家製XO醬,配以翠玉瓜,爆炒後海參沾滿了XO醬,入口一陣辛勁,辣度澎湃,雖然好惹味,但未必個個接受到。

雞茸燴燕窩羹

燕窩份量十足,雞茸刴得細碎,鮮甜味美,質感滑溜可口,正。

蠔皇六頭花膠扒

六頭花膠超大塊,要用刀叉處理,真是霸氣的表現,用上蠔皇去扣,以及蒜子、蔥段及蝦米的香味,滿是骨膠原,就最啱女士。

黃金焗軟殼蟹

超邪惡的一道菜,鑊氣十足,但 quota 有限,試過就算。

清蒸沙巴金花尾

超過兩斤的「條頭班」,火喉控制得相當好,中心位都熟透,但魚肉沒有過火,好味。

油鹽老虎蝦伊麵

蝦肉爽彈,伊麵柔韌又蘸了蝦汁好鮮味,個人幾喜歡的單尾。

荷塘春色

賣相亮麗,有蕃茄、蓮子、雪耳、木耳及小棠菜等清新蔬菜,用來清清味蕾一流。

五穀豐登

材料有欖菜、蛋白、菜粒及炸瑤柱絲,炒得好乾身,沒多餘油份,加入炸過的瑤柱絲口感更佳。

椰香桂花糕

甜而不膩,椰子及桂花的香味幾夾,可惜只得一件。

除了幾道巴丁魚菜色外,這個「乳豬花膠海鮮宴」質素不錯,相信在母親節可多個選擇。

P.S : 星期一至四 : 港幣$2,988(12位)或港幣$1,498(6位)

星期五、六及公眾假期 : 港幣$3,288 或港幣$1,648

上次接觸巴丁魚, 還是跟拍檔們在101樓的龍璽吃. 逝去日子. 最近, 龍皇推出了巴丁魚三吃, 難得有機會再次吃到如此優質的魚, 真好. 這次來到的, 是世貿中心分店, 環境舒適, 其實全線七家分店也有供應的.濃湯過橋巴丁魚肉 $688: 8.5分, 巴丁魚是河魚, 但就完全沒有那惱人的泥味. 這次的巴丁魚三吃, 每款皆是$688. 濃湯過橋巴丁魚肉, 用上的是濃雞湯, 巴丁魚肉過橋之後, 魚的鮮味是有點比蓋過了. 或許雞湯的味道能夠輕宜一點會更好. 當然, 魚肉是很細滑, 同上的芽菜亦很爽口.傳統亞蔘醬巴丁魚尾翅 $688: 8.5分, 至於傳統亞蔘醬巴丁魚尾翅, 就是用上了別有風味的傳統亞蔘醬, 魚肉吸收了亞蔘醬的味道, 是酸甜中帶點微辣, 挺惹味. 不能錯過的是旁邊的秋葵, 番茄, 以及洋蔥, 吸收了精華所在.巴丁魚腩生死戀 $688: 9.5分, 不過吃巴丁魚, 最理想的做法, 還是回歸基本步, 蒸吧. 巴丁魚的魚肉當然是相當鮮嫩, 細滑, 帶微微的果香. 外層的魚油, 肥美, 很有營養. 既然是生死戀, 配上的就是鹹魚, 味道鹹鮮, 更能把巴丁魚的鮮味帶出來. 如果大家在三吃
巴丁魚腩生死戀 $688: 9.5分, 不過吃巴丁魚, 最理想的做法, 還是回歸基本步, 蒸吧. 巴丁魚的魚肉當然是相當鮮嫩, 細滑, 帶微微的果香. 外層的魚油, 肥美, 很有營養. 既然是生死戀, 配上的就是鹹魚, 味道鹹鮮, 更能把巴丁魚的鮮味帶出來. 如果大家在三吃中只選一項, 那不容置異, 一定要選這生死戀.
超值乳豬花膠海鮮宴: 8.5分, 除了巴丁魚三吃之外, 這天也有吃超值乳豬花膠海鮮宴. 先由大紅乳豬全體開始, 乳豬皮是幾脆身的, 連肥羔同吃, 實在很肥美.
接下來是XO醬炒金玉參, XO醬辣勁十足, 金玉參質感爽口, 我就喜歡多吃點翠玉瓜.
翅跟燕窩二選一, 還是吃雞茸燴燕窩羹吧. 今時今日, 希望大家也能夠不再吃翅, 沒有需求, 才能減少供應. 說回雞茸燴燕窩羹, 燕窩下了不少, 女生當然喜歡吃.
這個海鮮宴的其中一個大賣點, 就是蠔皇六頭花膠扒. 六頭的花膠扒, 份量十足, 質感對辦, 鮮味十足, 用上蠔皇, 很入味, 應該又是女生必吃的項目.
當然, 也有男生愛吃的菜式, 說的就是黃金焗軟殼蟹. 鹹蛋黃相當惹味, 香口, 相比起吃黃金蝦, 黃金焗軟殼蟹好像來得更加邪惡呢.
至於油鹽焗老虎蝦伊麵, 老虎蝦大大隻, 用油鹽焗, 有點乾身, 配上伊麵同吃, 就是最正頭正路的做法.
最後還有清蒸沙巴金花尾, 荷塘春色, 五穀豐登, 以及椰香桂花糕呢. 這個海鮮宴, 價位如下:
星期一至四: $2,988 (12位用), $1,498 (6位用)
星期五, 六, 日及公眾假期: $3,288 (12位用), $1,648 (6位用)

龍皇酒家的巴丁魚腩生死戀, 鹹鮮的鹹魚, 配上鮮嫩細滑的巴丁魚肉, 精彩. 而超值乳豬花膠海鮮宴就相當豐富, 亮點當然是蠔皇六頭花膠扒.
食物質素比以前差很多,價值$218的叉燒只不過是普通貨色。魚雲是我所吃過之中最差的一次,味道異常的甜,甚為奇怪。另外還點了一份脆雞翼,味道連一般快餐店也不如!非常多粉並且淡而無味蝦餃和鳳爪亦非常普通!總括來說以後不會再幫襯!
2018-03-22 2644 瀏覽
銅鑼灣好多中菜餐廳,試幾多次都未必試得曬,今次去到呢間龍皇.同長輩食飯,來來去去都係o個幾款啦~~呢度gei侍應姐姐們超體貼,食物份量大吃到斑球大家已經開始飽 ,不過餐廳就算weekend都唔full,可能受地理位置影響,但味道同價錢真係唔錯/我地叫左個六人餐,隻乳豬皮脆又鬆,完全無油膩邪惡gei感覺,少少gei肉帶出絲絲咸gei感覺.上湯煨煮gei菜多汁又清甜,加埋D菇食口感大大提升.呢個龍蝦面伊麵就真係高汁啦~一碟裡面有十幾塊,伊麵份量又多亦不油膩,用上湯焗令菜式唔會太乾,麵都入味D.黃金軟殼蟹雖然唔係好多舊,但每一件都好多肉兼扎實,肉厚一D都唔乾身,黃金蝦咸蛋黃唔會太多,感覺無咁油,依然感受到黃金香氣斑塊夠鮮嫩,不過我覺得個汁偏咸,其實就咁食,清清地仲好,可以食到魚肉自身gei鮮味,如果點醬汁最好配飯食六人餐有麵又有飯,個炒飯很香,飯粒好有咬口,每一啖都感受到鑊氣,D蝦肉又彈牙,加上有D健康米一齊食,真係食多碗都得甜點的椰汁桂花糕外型做得幾好,入口有甘甜桂花味,甜而不膩,用黎做結尾真係剛剛好!

上湯煨煮gei菜多汁又清甜,加埋D菇食口感大大提升.

2018-02-25 1943 瀏覽
年初十啦,最後一Group團拜;之後就收齊利是,可以準備好利是囉今日團拜地點係龍皇酒家,因為Book左枱,又一早已有人到,所以都係直入。一坐底,先係準備收派利是,禮盒;交換晒之後就睇菜單啦。其實親友都已經劃左小量點心;我再劃多D都係炸點既多。結果我坐果枱既人都係後生D,十碟有9碟係炸野隔離果枱就大多數老人家,全部都係蒸野。真係好彩冇坐錯枱,坐左隔離就冇啖好食啦。我最鍾意脆麻花好好味,跟住燒腩仔都好正,泡飯又係好好味;其他其實就不過不失,親友話生煎包同蔥油餅好好味的,但我覺得一般。點品比較少囉,我仔竟然冇岩心水的,真係少有。同埋都唔平,2圍枱,大約24個人;當中有4個小朋友。20個大人,每人要180蚊,即係Total都要3600;但實在,其實都唔係叫左好多野食;因為我冇留意單價,所以唔知確實幾錢,但叫既量真係唔多,我會覺得Endup咁既價係幾貴。

結果我坐果枱既人都係後生D,十碟有9碟係炸野

2018-02-25
2018-01-08 3384 瀏覽
我本人同朋友(1/1/2018 6:00pm)到銅鑼灣世貿中心的龍皇洒家食晚飯,我們都有叫一隻阿垃斯加蟹,當想叫其他小菜時問那位女部長(可能係高級女部長),招呼非常差,問有冇羊腩煲,一句回覆係今天冇。問有冇小抄皇,又回覆芽菜唔留得,所以冇。只是叫我們叫其他野。我地問菜牌有點解叫乜小菜都好似冇。最後我們都叫了幾個菜了事。最攪笑就係點完菜幾分鐘後,那位女部長回來問我們是否要小抄皇,如果要就落街買芽菜做那個小抄皇給我們。當然我地話不需要因為那位部長態度非常差及講話比較不客氣等。「直接D講又點可以晚上6點在銅鑼灣附近可以買到芽菜呢?」,這個女部長真的有問題及沒有受過專業訓練関於酒家接待客人之技巧及認識。

2017-12-22 2824 瀏覽
一早 book左今晚 7點 2張台, 結果 7點得一張台, 隔離台唔起身交台, 全部人只可以圍住拎到既一張台等, 一半人要罰企, 罰企至少半個鐘, 唔知仲要罰企幾耐, 因為我係罰企期間寫緊呢篇評語, 而依家己經半個鐘, 有張近海景既台冇人坐, 不過就唔肯比我地企左一陣 個女侍應仲叫我地出返去等, 完全接受唔到咁既服務態度1. 冬至夜晚book左台, 但係竟然冇辦法準時比到台, (估計隔離可能只係坐左一個鐘到)2. 待應態度差, 有咩理由叫人出返去等, 而唔係諗方法比台客人3. 要向待應投訴冇台, 先再去處理同隔離台溝通由於對服務不滿意所以負評

3. 要向待應投訴冇台, 先再去處理同隔離台溝通

由於對服務不滿意
所以負評
2017-12-22
2017-12-11 2988 瀏覽
今晚收工就同朋友落去銅鑼灣食飯,佢哋一早到咗之後先至過去,叫左冰燒三層囉,正,面脆肉嫩,叫左隻乳鴿,塊皮亦非常脆,呢兩個要試,一定要試跟住啲服務員推介蠔皇扣五頭鮑魚,做緊特價,黎到大大隻,個汁超好味,味道啱啱好,唔覺得好漏,都只係98隻,抵食叫多個飽汁花菇鵝掌,啲汁一樣好味,冬菇好入味,鵝掌好淋,但個汁hold得住,最後仲有叫咗個海龍躉頭腩,呢個我覺得係成晚最一般的,但其實味道都唔錯,只係因為其他太好味,所以有少少比下去開左枝紅酒,完美
,面脆肉嫩,叫左隻乳鴿,塊皮亦非常脆,呢兩個要試,一定要試

開左枝紅酒,完美
2017-04-21 8713 瀏覽
龍皇一品炒飯 $98主角係欖菜!而家好少地方有欖菜食。飯炒得粒粒分明,軟硬適中,煙韌有嚼口。蔥好香,菜粒增加層次感。春風得意腸 特 $39友人推薦必食嘅名物。炸蝦卷喺腸粉入面,灑上香芹粒,內脆外軟,不得了!芋絲野菌春卷 小 $24通常春卷都係鮮蝦餡,龍皇嘅春卷係芋絲配野菌好特別!炸得脆係基本,內餡嘅芋絲軟稔,有驚喜。豉汁蒸鳯爪 中$29亞媽話鳯爪嘅汁太傑一pat pat 咁,可能因為冇趁熱食呱。生磨蛋白杏仁茶 $29真材實料杏仁茶,甜度適中,唔會太稠剛剛好,必吃甜品。
龍皇一品炒飯 $98
春風得意腸 特 $39
芋絲野菌春卷 小 $24
豉汁蒸鳯爪 中$29
生磨蛋白杏仁茶 $29
真材實料杏仁茶,甜度適中,唔會太稠剛剛好,必吃甜品
  • 龍皇一品炒飯
2017-04-02 5383 瀏覽
  前一晚预订的套餐,1个小时上了两个菜,其中一个是沙律。 请侍应催催,她说她们很难要厨房加快,还告诉我旁边一桌也在催。(但其他桌又好像没问题)我说那埋单吧,赶时间。经理把單算好给我,跟我说已经帮我们 "爬頭",讓我等一下。1个小时前开始上菜的單叫做"爬頭"????? 无言。
  前一晚预订的套餐1个小时上了两个菜,其中一个是沙律。 请侍应催催,她说她们很难要厨房加快,还告诉我旁边一桌也在催。(但其他桌又好像没问题)我说那埋单吧,赶时间。经理把單算好给我,跟我说已经帮我们 "爬頭",讓我等一下。1个小时前开始上菜的單叫做"爬頭"????? 无言。
2017-04-02
2017-02-23 5903 瀏覽
星期日晚去,訂了台兩位,準時六點到達,知客手寫了枱號叫我地自己入去。我不高興自己查找枱號入座,因此我企在走廊與大廳間之位置等待侍應帶位,可是我要等兩三分鐘後大廳內的侍應才招呼我,但卻只是給我一張放在大廳旁的細小二人長枱。到接近八點離開時全場仍有三份一枱無客,走廊仍有幾張四人未有客,但竟然要我坐在死角位的細枱。入場時沒有向侍應提出換枱是因為看了樓下食評批許這裡侍應態度很差。但當晚卻見有識得女經理的四位客人可以坐窗旁的八人枱看海景吃購自西環的自來海鮮。另亦有兩張窗旁的八人枱在我走時仍未有客。當晚叫了燉湯,燒米鴨半隻及涼瓜排骨煲。燉湯是椰子海龍皇湯,記得上次來也是這個湯,不知這是否長期燉湯, 海龍皇是龍蝦爪,湯很重龍蝦味卻欠缺椰子味,但整体都不錯。這裡的燒米鴨做得好好,味淡。嫩滑仍有肉汁。涼瓜排骨賣相味道OK,可惜排骨骨大肉少;走油時已變肉乾。另外覺得這裡的菜單肉多菜少,散叫豆腐做的餸菜也沒有。(有炸小吃七味豆腐但我怕熱氣)

當晚叫了燉湯,燒米鴨半隻及涼瓜排骨煲。
這裡的燒米鴨做得好好,味淡。嫩滑仍有肉汁。
涼瓜排骨賣相味道OK,可惜排骨骨大肉少;走油時已變肉乾。

題外話/補充資料: 由於經常光顧的某旅行社經常在此開出發前茶會,近年每年都會到此食用下午茶。多年來餐單無變但食物的水準卻每況愈下,家人說可能是團體餐才是那麼差,但我認為食店不應已此區分;否則若是一視同仁,到此自費喝茶便是錯誤的選擇。
2017-02-18
  • 燒米鴨
2016-12-20 6790 瀏覽
20/12/2016中午係銅鑼灣龍皇2pm飲茶,想轉枱坐窗邊。當時有好多空位,個服務員三番四次唔俾轉枱,仲叫我出去出面重新訂枱,最後話你想轉都得,最低消費一位300元。我真係o左嘴。我第一次聽到想轉枱係有最低消費,服務員態度好差。唔會再來幫襯,食物質素一般。

唔會再來幫襯,食物質素一般。
2016-11-21 7721 瀏覽
吹水會食友提議到名府龍皇夜宴,小人舉腳贊成,一嚐熾哥的美食!😄燒腩仔的化皮是脆卜卜的,叉燒甜蜜油潤,肉質都甚為鬆化,滋味的開始。無需甚麼花巧裝飾,燒鵝就是實實在在的一隻呈現在前。鵝肉細膩多汁,平凡中盡顯不平凡。用上高湯烹煮的龍蝦,燴至入味,龍蝦肉一點也不老,啖啖滿足。蒸沙巴龍躉魚肉鮮嫩幼滑,豉油汁調校很剛剛好,原條的龍躉一遇上吹水之友,瞬間已被秒殺!魚湯浸時蔬,驚喜之處是除了菜之外還有蕃茄!蕃茄的鮮加上魚湯的甜竟又出奇的匹配,就是兩個字:鮮甜。壓軸戲龍皇一品炒飯內有瑤柱、欖菜、蝦乾、蛋白,夠鑊氣,咸香得來又不膩滯,吃罷那麽多再下兩碗炒飯也是一件輕而易舉的事。一輪風捲殘雲之後,大家都甚感滿意,飽足而歸!

燒味拼
燒鵝
用上高湯烹煮的龍蝦,燴至入味,龍蝦肉一點也不老,啖啖滿足。
高湯龍蝦
蒸沙巴龍躉
蕃茄魚湯浸時蔬
龍皇一品炒飯
一輪風捲殘雲之後,大家都甚感滿意,飽足而歸!
桂花糕
燒味拼