2022-11-01 30 瀏覽
之前朋友有介紹過,價錢都幾抵食,今次去開觀塘有嘢做,所以就去試吓。花枝蝦餅我覺得呢個真係好好食,炸粉好薄,肉質好彈牙,食到花枝粒,蝦味都比較重。鹽酥杏鮑菇呢句又係必點,佢本身個杏鮑菇都醃過,所以入面唔會冇味。同埋個杏鮑菇真係好Juicy,唔好炸過龍,你會忍唔住一啖接一啖咁食。台南擔仔麵之前喺出面食嗰啲擔仔麵份量好少, 呢個份量比出面多,個湯底好似好清咁,開頭驚佢會冇咩味,但係估唔到又幾濃味。古早味肉燥飯因為我哋驚滷肉比較肥,所以就揀咗肉燥。佢呢個肉燥好入味,有少少油脂香,撈飯食好正,同埋都幾大碗下。滷水豆腐加滷蛋滷水嘅嘢都唔錯,我自己比較鍾意個滷蛋,佢個滷水質唔會過甜,個蛋就入晒味,我覺得可以試吓個蛋。其實我覺得整體質素都真係唔錯,而且又唔使加一,二百幾蚊兩個人係食得超飽,我覺得如果我再去觀塘我會再食。

花枝蝦餅

鹽酥杏鮑菇

台南擔仔麵

滷水豆腐加滷蛋

台灣菜食極都唔會厭😚 最近同朋友喺觀塘日升中心食咗一間性價比幾高嘅台灣餐廳❣️✻古早味魯肉飯($38)魯肉飯大細適中 佢選用咗台灣嘅珍珠米🍚 好多魯肉同埋汁 足夠撈曬成碗飯🤎 魯肉嘅肥瘦都適中唔會太過油膩 果然係招牌真心好食必叫!✻ 澎湖花枝蝦餅($72)雖然呢個價錢相比之下貴少少 但絕對係值少少得嘅 佢嘅蝦餅好足料而且好彈牙 炸到好香脆!👍🏻🦐✻宜蘭蔥肉煎餅($48)有五件煎餅 好香蔥味 同之前喺宜蘭食過嘅蔥肉煎餅味道好似~~💚✻惹味肉燥湯新竹米粉($38)佢比較重蒜香味 米粉吸曬湯嘅味道好香濃~✻龍鳳荳花凍 ($42)有紅豆 綠豆 手工芋圓同埋手工地瓜圓賣相吸引~ 荳花好滑 芋圓好大粒🥰餐廳環境都幾大間 另外牆身有龍鳳嘅牌同埋有啲插畫幾靚💕門口可以自己斟水飲😆

台灣菜食極都唔會厭😚 最近同朋友喺觀塘日升中心
食咗一間性價比幾高嘅台灣餐廳❣️

✻古早味魯肉飯($38)
魯肉飯大細適中 佢選用咗台灣嘅珍珠米🍚
好多魯肉同埋汁 足夠撈曬成碗飯🤎
魯肉嘅肥瘦都適中唔會太過油膩
果然係招牌真心好食必叫!

✻ 澎湖花枝蝦餅($72)
雖然呢個價錢相比之下貴少少 但絕對係值少少得嘅
佢嘅蝦餅好足料而且好彈牙 炸到好香脆!👍🏻🦐
澎湖花枝蝦餅

✻宜蘭蔥肉煎餅($48)
有五件煎餅 好香蔥味
同之前喺宜蘭食過嘅蔥肉煎餅味道好似~~💚

✻惹味肉燥湯新竹米粉($38)
佢比較重蒜香味 米粉吸曬湯嘅味道好香濃~

✻龍鳳荳花凍 ($42)
有紅豆 綠豆 手工芋圓同埋手工地瓜圓
賣相吸引~ 荳花好滑 芋圓好大粒🥰

餐廳環境都幾大間
另外牆身有龍鳳嘅牌同埋有啲插畫幾靚💕
門口可以自己斟水飲😆
澎湖花枝蝦餅
  • 古早味魯肉飯
2022-10-29 35 瀏覽
好想食番碗肉燥飯,於是收工就去附近的#中海日升中心 2樓#龍鳳號 。餐廳裝潢帶古色古香feel, 餐枱凳是木🪵系列,而且食物價錢親民。是日老火例湯是姬松茸紅蘿蔔🥕湯,足料又熱辣辣,飲落清甜滋潤,抵過買料自己煲😊。🍆醬燒茄子,茄子外香內淋,醬汁唔會太鹹,面層有些蒜蔥,食落幾惹味☺️。宜蘭蔥肉煎餅🥞,餅皮煎炸到金黃色,咬落外脆口,內軟而且好多肉汁,餡料是韭菜同豬肉,調味得很好👍。古早味肉燥飯,我最期待的肉燥飯,果然係招牌飯😋。將肉燥跟白飯拌勻,但醬汁唔太夠,若果可以多些更好。芋頭鮮奶,可以選甜度很甜心,我選了走甜,芋頭蓉很香甜,鮮奶都很香滑😊。

2022-10-28
2022-10-28 29 瀏覽
龍鳳號電話:2350 0608觀塘駿業街56號中海日升中心2樓2B號舖觀塘商業區一到放飯時間成間餐廳坐爆人出面仲有好多人等緊 睇尼相當受歡迎午市套餐 食貴少少🤏 高質,食豐富!富有中國古建築色彩嘅裝修裏面冇奢華嘅事物 只有「古早」 回到過去置身當中 比d古裝音樂唔該🤣秘制炸大雞腿配惹味肉燥湯新竹米粉 $68外皮非常脆口 皮薄厚肉 大大嚿鹹香風味,又唔會太油膩惹味肉燥湯 同新竹米粉相映成趣 口感一流另外有一份酸辣雲耳以及老火湯一碗芋泥鮮奶 $28堅。芋泥 淡紫粉粉地 勁靚😛睇到好舒服QR code落單 有咩要求 多冰 走冰 少甜 或者有其他需要自己寫低佢哋唔係流 怕你冇要求砂鍋麻油雞配台灣麻油手工麵線 $78砂鍋熱辣辣奉上 麻油雞份量多 內有豬紅 菜蔬 冬菇 鮮嫩雞肉雞翼 杞子食一食 補一補🐥抹茶珍珠奶茶 $28燕麥奶香最愛!重茶味! 安哥!
龍鳳號
電話:2350 0608

觀塘商業區
一到放飯時間成間餐廳坐爆人
出面仲有好多人等緊 睇尼相當受歡迎
午市套餐 食貴少少🤏 高質,食豐富!
富有中國古建築色彩嘅裝修
裏面冇奢華嘅事物 只有「古早」 回到過去
置身當中 比d古裝音樂唔該🤣

秘制炸大雞腿配惹味肉燥湯新竹米粉 $68
外皮非常脆口 皮薄厚肉 大大嚿
鹹香風味,又唔會太油膩
惹味肉燥湯 同新竹米粉相映成趣 口感一流
另外有一份酸辣雲耳以及老火湯一碗

芋泥鮮奶 $28
堅。芋泥 淡紫粉粉地 勁靚😛睇到好舒服
QR code落單 有咩要求 多冰 走冰 少甜
或者有其他需要自己寫低
佢哋唔係流 怕你冇要求

砂鍋麻油雞配台灣麻油手工麵線 $78
砂鍋熱辣辣奉上 麻油雞份量多
內有豬紅 菜蔬 冬菇 鮮嫩雞肉雞翼 杞子
食一食 補一補🐥

抹茶珍珠奶茶 $28
燕麥奶香最愛!重茶味! 安哥!
2022-10-27 81 瀏覽
觀塘永遠都好多野食,推介一間味道唔錯,好多選擇既台式店,店鋪裝修都有心思。砂鍋麻油雞 $88砂鍋上,保拎熱度,除左主角雞件外,配料都唔少,有香菇貢丸、豬紅、秀珍菇同旺菜。一打開蓋,就嗅到好香麻油同酒香味。天氣再凍d食仲正,暖笠笠。麻油雞幾大件同滑,而且數量都唔小。滷豆腐 $32滷汁入味,豆腐夠滑。古早味肉燥飯 $38肉燥頗多,有台灣味道😝,個飯幾出色,搭配埋豆腐食,仲正😍屏東金桔檸檬 $28樽仔上,都唔算太甜,柑桔味濃。

砂鍋麻油雞 $88
砂鍋麻油雞

麻油雞幾大件同滑,而且數量都唔小。

滷豆腐

滷豆腐 $32
滷汁入味,豆腐夠滑。

古早味肉燥飯 $38
肉燥頗多,有台灣味道😝,個飯幾出色,搭配埋豆腐食,仲正😍

屏東金桔檸檬

屏東金桔檸檬 $28
樽仔上,都唔算太甜,柑桔味濃。
2022-10-22
午餐
滷豆腐
屏東金桔檸檬
2022-10-27 29 瀏覽
最近成日都食台灣菜,今次就搵到一間係觀塘嘅小店,食落啲嘢食係有驚喜,會令我食完一次都會返去再食的🤭滷肉飯佢哋嘅滷肉飯都好大碗,唔會好似平時喺出面食嗰啲滷肉飯咁兩啖就食完🤓 而且啲滷肉都夠味,炆到好淋,食完個口都會有啲骨膠原黐立立嘅感覺,食完之後超級滿足然之後仲叫咗麻薯地瓜棒原來佢嘅份量都係唔細,呢間餐廳啲野食全部都好足,唔係得小小,兩啖就食完果啲咁🤩佢哋岩岩炸好,熱辣辣咁拎出黎,食到啲地瓜味,仲煙煙韌韌,幾好食龍鳳號 (觀塘)觀塘駿業街56號中海日升中心2樓2B號舖

滷肉飯

然之後仲叫咗麻薯地瓜棒

龍鳳號 (觀塘)
2022-10-25 36 瀏覽
位於觀塘的台式餐廳,裝潢特色,牆上一大幅壁畫及餐廳霓虹光管燈標誌,木枱木凳,還有燈籠,古色古香的韻味。餐廳供應台式小食、飯麵、滷物、湯品、小菜、甜品及特色飲品,午市及晚市不用加一服務費,每份食物價錢也很廉價。台式滷水系列:滷豆腐豆腐容易吸收醬汁,所以浸著醬油,有點鹹,建議配飯一起食。台灣珍珠米:古早味肉燥飯台灣經典的飯類,雖然不是大飯碗,但是飯壓得很實,飯量蠻多。肉燥滷得入味,鹹香,肉汁拌著白飯吃,還額外加添餐廳自家出品的辣椒油,相當惹味且下飯。台式鹽酥系列:鹽酥雞份量大份,新鮮即炸,香口不膩,雞粒有大有細,有些蠻厚肉,全部一口大小,外皮炸得非常乾,入面卻保留肉汁,而且還夾雜了生蒜粒、九層塔的調味。台式傳統甜品:龍鳳豆花 餐廳招牌甜品之選,配料豐富,有紅豆、綠豆、手工芋圓、手工地瓜圓及豆花;冷熱皆有。紅豆、綠豆本身已經是甜甜的,配上豆花清淡帶香濃大豆味,味道剛好。芋圓及地瓜圓大顆,大小切得很平均,口感爽彈。
餐廳供應台式小食、飯麵、滷物、湯品、小菜、甜品及特色飲品,
午市及晚市不用加一服務費,每份食物價錢也很廉價。
台式滷水系列:滷豆腐

豆腐容易吸收醬汁,
所以浸著醬油,有點鹹,建議配飯一起食。
台灣珍珠米:古早味肉燥飯

台灣經典的飯類,雖然不是大飯碗,但是飯壓得很實,飯量蠻多。
台式鹽酥系列:鹽酥雞

份量大份,新鮮即炸,香口不膩,
台式傳統甜品:龍鳳豆花

芋圓及地瓜圓大顆,大小切得很平均,口感爽彈。
2022-10-25 34 瀏覽
🚸 親民台式小店第二次黎呢食,因為價錢親民,仲可以食埋馳名刨冰先走。🥢澎湖花枝蝦餅:香脆吉列蝦餅唔算彈牙,但用料實在,中間好多魷魚🦑粒同蝦仁。🥢惹味肉燥乾拌新竹米粉:鹵肉唔會好油膩,新竹米粉好幼好掛汁。🥢鹽酥雞翼: 外脆肉嫩,少少咸適🈴️送酒 。🥢紫菜檸香素魚:望落真係好似魚😆。素魚質感幾似魚肉,只係咸度重左少少,不過配酸味檸汁又幾精胃!味道:🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅🔅(5🔅為滿分)
🚸 親民台式小店

第二次黎呢食,因為價錢親民,仲可以食埋馳名刨冰先走。

🥢鹽酥雞翼: 外脆肉嫩,少少咸適🈴️送酒 。

味道:🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)

2022-10-25 55 瀏覽
📍觀塘中海日升中心應該是除了東廣場之外另一邊好多小店雲集的地方,繼續探索觀塘🤚🏻 今次嚟到想食好耐既龍鳳號,除了因為是黃店💛之外,還是我最喜歡的台灣菜!店內走中式懷舊風設計,木枱木凳、磚牆,十分有古早味。有人話係客棧風,呢個字形容得幾貼切,即刻令人聯想到細個睇TBB劇集嗰d客棧... 你見到咁中式style我一開始以為係男士開設,原來店鋪是由幾位女生主理,其中一位是台灣人,還特意到台灣拜師學藝,炮製真台灣風味。有幾位姨姨坐鎮,超級nice🫶🏻🍽 砂萵麻油雞 $88 以砂萵煲裝住的麻油雞,除咗主角雞之外,仲有紀子、薑片、雞紅、麻油味道非常濃郁!雞唔算話好滑但充滿著麻油味,藥膳味道🤭養生🍽宜蘭蔥肉煎餅 $484件的蔥肉煎餅即叫即煎,是以糯米皮包著餡料煎香,餡料是肉碎和蔥,換了形象的煎餃子🤗🍽古早味肉燥飯$38怕滷肉飯多肥豬肉可試一試肉燥飯,同樣惹味!食落有種眼前一亮感,因為外貌平平無奇,真的沒有抱著期望,醬汁調配得惹味。找找資料,原來店家對豬肉選材十分講究,肉燥的精粹是肉,所以所選用的是台灣種的黑毛豬,貪佢肉質結實。而確實,個肉燥係真係高質d,而且飯用珍珠米(原來係叫「台稉九號」)個碗超大

🍽 砂萵麻油雞 $88
砂萵麻油雞
🍽宜蘭蔥肉煎餅 $48
宜蘭蔥肉煎餅
🍽古早味肉燥飯$38
怕滷肉飯多肥豬肉可試一試肉燥飯,同樣惹味!食落有種眼前一亮感,因為外貌平平無奇,真的沒有抱著期望,醬汁調配得惹味。找找資料,原來店家對豬肉選材十分講究,肉燥的精粹是肉,所以所選用的是台灣種的黑毛豬,貪佢肉質結實。而確實,個肉燥係真係高質d,而且飯用珍珠米(原來係叫「台稉九號」)個碗超大隻!有其他餸/小食 兩個女仔share都夠曬~

🍽龍鳳荳花$42
荳花由舖頭親手製,因為我食得出然後跟店員確認過了! 除了荳花外還有紅豆、綠豆和芋丸,加上黑糖調味。有甜品成餐都完滿啲🫶🏻

砂萵麻油雞
2022-10-24 1534 瀏覽
週末的中海日升中心看起來有點冷清,但是識食的大家很懂架步,二樓的台灣菜館龍鳳號坐無虛席,7:30pm去到都差點沒位了!他們會提供餐牌讓大家看圖及介紹,用QR code落單夠方便。古早味魯肉飯 $38魯肉飯是他們的招牌菜式當然要一試!這碗為一人份量,在軟糯的台灣珍珠米上放滿加入香料煮成的五花肉及豬肉粒,形成橙啡色的魯肉。五花肉的油脂部分甘香不膩,肉質軟,味道鹹香中帶點甜,很有台灣小店的風味。砂鍋麻油雞 $88早幾天突然轉冷,吃個砂鍋暖暖身好適合。砂鍋熱騰騰上桌,然後才打開蓋。麻油雞一直都是十分滋補的菜式,湯汁充滿小黃薑、黑麻油及杞子,這鍋還有爽口彈牙的香菇貢丸、吸盡湯汁的豬紅、旺菜及秀珍菇,每一口都充滿濃郁的藥膳滋味。雞件都大大件,煮得軟嫩,容易咬開又骨肉分離,高質。台灣麻油手工麵線 $20我是特意點個基本手工麵線的。其實就這樣吃已經有麻油及乾蔥的香味,但我的目的是要把它混到麻油雞的湯汁一起吃!要是你喜歡吃麻油雞就不妨試試這樣吃吧,超正。鹽酥雞 $42滋補過後來點邪惡的。大盤鹽酥雞還在炸紫蘇和碎生蒜,口味重之餘,雞件還外酥脆內滑嫩,夠juicy。龍鳳荳花 $42最後怎能不來個甜點?龍鳳荳

古早味魯肉飯 $38
古早味魯肉飯

砂鍋麻油雞 $88

砂鍋麻油雞

雞件都大大件,煮得軟嫩,容易咬開又骨肉分離,高質。

台灣麻油手工麵線 $20
台灣麻油手工麵線

鹽酥雞 $42
鹽酥雞

龍鳳荳花 $42
最後怎能不來個甜點?龍鳳荳花有齊紅綠豆、芋圓及豆腐花,一次過滿足幾個願望。芋頭及蕃薯芋圓又煙靭又能吃出食材本身的味道、紅豆香甜起沙、豆腐花則是挺身有實在感的那種,所以味道口感都很豐富。
龍鳳荳花

兩個人吃了那麼多,超滿足地離開,以此開解一下想去台灣的慾望。
2022-10-16
古早味魯肉飯
台灣麻油手工麵線
鹽酥雞
2022-10-24 28 瀏覽
這間充滿客棧風的龍鳳號主打食台灣菜,店子不大,所以枱與枱之間沒有太多的空間,但餐廳價錢經濟實惠,不設加一,所以星期日的下午都很爆場。惹味肉燥湯新竹米粉$38, 米粉幼滑,肉燥伴帶蝦米碎,簡單而美味。大大碗的大腸麵線只是$42, 大腸清潔得乾淨,有嚼勁,滷得入味,麵線濃稠適中,不會太糊口。蔥肉卷$46, 豬肉片卷著台灣的青蔥,配上香蔥汁,減輕了油膩感。鹽酥菇$42, 剛剛炸起熱辣辣。薄薄的粉漿,炸得香酥金黃,沒有炸乾杏鮑菇的水分,依然惹味多汁。食台式菜,又點可以少左杯珍珠奶茶,他們是用燕麥奶沖的,比較健康。

2022-10-23
❗️這家臺灣餐廳在美食雲集的觀塘區叫做龍鳳號,光看這個裝修就已經有古香古色的臺式風味。他們家專門做古早味滷肉飯,他們家的滷肉飯選用的是臺灣的珍珠米。我點了一份滷肉飯,外加一份他們家招牌的大腸面線。先說說這個滷肉飯,這個大米是真的好香,配上肉臊汁,吃個一碗完全不成問題。❗️ 再說說大腸面線,這個大腸面線跟我們平時吃的面有點不一樣,它非常的柔軟,正像比較像一碗湯羹,味道非常的可口。💜 他們家的飲品也非常的多元化,有非常非常好喝的燕麥奶茶,而我們是點了兩份甜品,點了紅豆芋圓和豆花芋圓,這兩款都是臺灣非常非常正宗的糖水。❗️ 另外,我們還點了一份炸雞,這份炸雞非常的香脆,分量也很大,性價比真的很高。

2022-10-22 34 瀏覽
其實觀塘真係有好多嘢食如果要我揀台灣野我必選就係呢間因為我覺得佢價錢便宜又多款式服務都唔錯今日同男朋友過嚟食晚飯由於我唔太肚餓既關係我就叫咗個肉燥米粉 同埋滷水豆腐仲有個月亮蝦餅share(好似食得有d清😂😂)我男朋友就好大食食咗個魯肉飯不特止仲食咗個刈包😂😂滷水豆腐有八件😍😍豆香味都算濃郁肉燥湯米粉仲有好多芽菜份量好多其實一個女仔都已經好飽🍜值得推介係呢碗魯肉飯魯肉嘅份量超多個汁都好好食配上半肥瘦既肉 又好好正👍刈包都係我男朋友最愛肥豬肉特別醬汁 個麵包好熱保持住食物應有嘅溫度🍞呢個月亮蝦餅亦都係不得之了即叫即炸 蝦餅好彈牙 仲有原隻蝦係入邊🍤快d過嚟試吓啦
其實觀塘真係有好多嘢食

今日同男朋友過嚟食晚飯
由於我唔太肚餓既關係
我就叫咗個肉燥米粉 同埋滷水豆腐
仲有個月亮蝦餅share
(好似食得有d清😂😂)

我男朋友就好大食

呢個月亮蝦餅亦都係不得之了
即叫即炸 蝦餅好彈牙 仲有原隻蝦係入邊🍤

快d過嚟試吓啦
2022-10-22 52 瀏覽
之前同朋友係觀塘挽完 都去過一次龍鳳號🤣 比我嘅印象就係平得黎味道吾錯👍🏽 所以今次就等埋媽咪收工一齊去食☺️🍀鹽酥菇超級好食😍 表面炸粉夠薄 炸到香脆可口 入面嘅菇依然好多汁🤩 份量好多 兩個人食嘅話 好似食極都仲有咁🫣🍀醬燒茄子一份六件 每件都有返咁上下厚度🍆 口感夠淋而且多汁😛 表面有啲炸蒜乾🧄 蔥粒 辣椒醬🌶️ 令味道更豐富🤤🍀滷豬耳賣相幾靚 顏色偏深色 應該醃左好耐🤣 味道吾算好出滷水味🤫 口感爽脆有嚼勁☺️ 不過今次嘅豬有少少豬嘅騷味🥹🍀肉燥乾拌板條未食過板條吾知咩黎 食嘅時候有啲似涼皮😛 加埋肉燥搞拌一齊食 好好食😋 望落細細碗 但都夠兩個人share😉🍀古早味肉燥飯滿滿嘅肉燥鋪滿白飯😍 調味好好吾會太鹹太甜 而且味道夠香夠濃👍🏽 撈勻啲肉燥同白飯黎食 吾會覺得好油 食多碗都仲得😚🍀山楂洛神花茶酸酸甜甜好好飲🥤 洛神花嘅味好夠濃郁 吾會好似溝水咁🤤 酸同甜嘅比例合宜 愈飲愈想飲😛 如果大枝啲就更加一流☺️

🍀鹽酥菇

鹽酥菇
醬燒茄子
肉燥乾拌板條
山楂洛神花茶
【 良 心 台 灣 菜 • 炸 物 比 魯 肉 飯 出 色 】꧁龍鳳號💛꧂ #黃店推介觀塘區好似特別多台灣菜,良心店嘅代表除左阿元來了仲有龍鳳號,主打古早味魯肉飯,同時亦有面線、小菜、炸物、甜品等選擇,裝修亦頗有特色。༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄↬ 古早味魯肉飯 $𝟹𝟾五花腩肉粒肥瘦適中,無好油膩嘅感覺,但肉同汁的分量都偏少↬ 澎湖花枝蝦餅 $𝟽𝟸推介!外層酥脆香口,咬落真系有花枝嘅爽彈口感,感覺好足料,唔係一團麵粉↬ 鹽酥雞 $𝟺𝟸即叫即炸熱辣辣!醃得入味,炸粉唔會太厚或者太散,肉質𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺,面頭所灑上炸九層塔同蒜蓉,倍加惹味↬ 菊花胎菊蜜 $𝟸𝟾菊花味道比較𝘥𝘰𝘮𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵,有點像五花茶嘅味↬ 抹茶珍珠燕麥奶茶 $𝟺𝟾連🦦都話太甜…ಥ_ಥⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦7.8/10 👱🏻‍♀️7.5/10༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄📍 龍鳳號 (觀塘)觀塘駿業街56號中海日升中心2樓2B號舖.. .✎#cty_黃店✎#cty_觀塘✎#cty_台式...༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄☞ 𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 @ctyfooddiary 𝐟𝐨𝐫 𝐦𝐨𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰𝐬 ༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄

꧁龍鳳號💛꧂ #黃店推介

↬ 古早味魯肉飯 $𝟹𝟾

五花腩肉粒肥瘦適中,無好油膩嘅感覺,但肉同汁的分量都偏少

↬ 澎湖花枝蝦餅 $𝟽𝟸

↬ 鹽酥雞 $𝟺𝟸

↬ 菊花胎菊蜜 $𝟸𝟾
菊花味道比較𝘥𝘰𝘮𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵,有點像五花茶嘅味

↬ 抹茶珍珠燕麥奶茶 $𝟺𝟾
連🦦都話太甜…ಥ_ಥ

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦7.8/10 👱🏻‍♀️7.5/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 龍鳳號 (觀塘)
✎#cty_黃店
✎#cty_觀塘