2024-09-23 158 瀏覽
這間新開的台式飲品店來自台灣,於台灣擁有超過150家分店,首間海外分店位於葵芳的新都會廣場,主打古早味手搖飲。餐牌還原台灣的菜單選項,包括醇萃、奶茶、鮮調、鮮乳茶、鄉韻、蜜蜂工坊及珍珠系列,可加配配料,或選擇冰塊及甜度。蜂蜜三韻奶茶 - $36新推出產品,採用優質的三韻紅萱茶沖泡,有著濃郁的奶香之餘,又有喉韻茶香,又不失清新的蜂蜜香甜。茶王奶茶 - $34以三十三茶王作為基底,經三晝夜烘焙及三十日熟成,茶味回甘且尾韻細密,有溫潤順口的奶香,適合偏好濃茶系的奶茶控。桂圓翡翠 - $38桂圓比起龍眼更香甜,新鮮翡翠綠茶有獨特清新茶香,互相營造出一種清新香甜的口感。紅柚翡翠 - $42每日手挖限量的新鮮紅柚,每口也有著滿滿飽滿鮮豔的葡萄柚果肉。阿源楊桃紅茶 - $36楊桃甜酸清爽帶有微鹹,充滿古早味特色。

蜂蜜三韻奶茶

桂圓翡翠 - $38

紅柚翡翠 - $42
阿源楊桃紅茶

阿源楊桃紅茶 - $36
楊桃甜酸清爽帶有微鹹,充滿古早味特色。
2024-09-22
下午茶
2024-09-20 190 瀏覽
星期五要對自己同屋企人好啲收工時間喺葵芳行完街諗住買幾杯嘢飲返去喺新都會見到龜記 好surprise竟然喺香港開咗!幾個月前喺台灣飲完都仲係念念不忘 諗都冇諗即刻去買!Menu同台灣大致相同 個人必點蘋果紅萱同紅柚翡翠!之前喺台灣飲過茶味好香 香港嘅都keep到水準!.1️⃣蘋果紅萱$38 蘋果味勁香 飲得出係新鮮嘅蘋果原汁 加埋自家調配嘅紅萱茶底 茶好香 飲落順滑唔苦澀兩樣嘢夾埋一齊好match!清新又解渴.2️⃣紅柚翡翠$42 + 配料蜂蜜蘆薈$7台灣月銷百萬杯嘅名物!紅柚除咗打成汁仲有果肉 非常有咬口 味道好fresh茶底係茉莉綠茶 輕度烘焙過嘅茶葉 唔會蓋過紅柚嘅鮮香蜂蜜蘆薈清爽 蜂蜜濃度剛好.3️⃣雷夢蘆薈蜜$42以為龜記只係做茶飲?no no no! 呢款係蜂蜜加青檸加蘆薈 冇咖啡因啱晒對咖啡因好sensitive嘅朋友!蜂蜜係同台灣好出名嘅工坊聯名 香甜而不膩青檸非常清新 加埋爽彈蘆薈 好飲!.4️⃣普洱珍珠鮮奶茶$43珍珠細細粒呈啡色 甜度適中 爽彈有咬口清醇嘅普洱茶底襯托住鮮奶茶嘅濃郁兩樣嘢mix得好好 大大杯飲完好有飽足感!.5️⃣阿源楊桃綠茶$36開頭以為係五角星楊桃 飲落發現味道同
星期五要對自己同屋企人好啲
收工時間喺葵芳行完街諗住買幾杯嘢飲返去
喺新都會見到龜記 好surprise竟然喺香港開咗!
幾個月前喺台灣飲完都仲係念念不忘 諗都冇諗即刻去買!

Menu同台灣大致相同
1️⃣蘋果紅萱$38
蘋果味勁香 飲得出係新鮮嘅蘋果原汁
加埋自家調配嘅紅萱茶底 茶好香 飲落順滑唔苦澀
兩樣嘢夾埋一齊好match!清新又解渴
2️⃣紅柚翡翠$42 + 配料蜂蜜蘆薈$7
台灣月銷百萬杯嘅名物!
紅柚除咗打成汁仲有果肉 非常有咬口 味道好fresh
茶底係茉莉綠茶 輕度烘焙過嘅茶葉 唔會蓋過紅柚嘅鮮香
蜂蜜蘆薈清爽 蜂蜜濃度剛好
3️⃣雷夢蘆薈蜜$42
以為龜記只係做茶飲?no no no!
蜂蜜係同台灣好出名嘅工坊聯名 香甜而不膩
青檸非常清新 加埋爽彈蘆薈 好飲!
4️⃣普洱珍珠鮮奶茶$43
珍珠細細粒呈啡色 甜度適中 爽彈有咬口
清醇嘅普洱茶底襯托住鮮奶茶嘅濃郁
兩樣嘢mix得好好 大大杯飲完好有飽足感!
5️⃣阿源楊桃綠茶$36
開頭以為係五角星楊桃 飲落發現味道同想像中唔同原來係台灣古早味嘅楊桃
先飲到甘甜 之後又覺得又咸咸地 味道好特別
有少少似咸柑桔 越飲越覺得清爽
🤗
重點係買咁多杯都pack得好好 兩個紙袋裝穩易攞 完全冇倒瀉👍🏻
學生仲有九折 難怪吸引好多後生仔去買

📍 龜記茗茶 (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場2樓266號舖👉 紅柚翡翠(加蘆薈)💰49😋😋😋😋.9/5紅柚翡翠飲品色澤鮮豔,清新的紅柚與翡翠色的茶底相映成趣。口感上,紅柚的酸甜與茶香交織,讓人每一口都感受到清新與活力👉 香柚雷夢綠💰40😋😋😋😋.8/5香柚雷夢綠的香氣十分誘人,當你啜飲的瞬間,可以感受到香柚的獨特風味與綠茶的淡雅。這款飲品的甜度恰到好處,讓人感到輕👉 茶王珍珠奶茶💰39😋😋😋😋.8/5茶王珍珠奶茶是一款經典的台式飲品,珍珠的嚼勁與奶茶的順滑相得益彰。茶底選用優質的紅茶,散發出濃郁的茶香,與奶香完美融合👉 普洱珍珠鮮乳茶💰43😋😋😋😋.9/5普洱珍珠鮮乳茶別具風味,普洱茶的醇厚與鮮乳的奶香相互輝映,令人印象深刻。珍珠的加入為飲品增添了更多口感,讓每一口都充滿驚喜,適合喜歡傳統茶風味的飲用者回頭: yesyes,龜記茗茶飲品各具特色,無論是清新的口感還是濃厚的茶香,都能帶來不同的飲用體驗,值得一試!🍊😍😚
📍 龜記茗茶 (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場2樓266號舖

👉 紅柚翡翠(加蘆薈)
💰49

👉 普洱珍珠鮮乳茶
💰43
😋😋😋😋.9/5

2024-09-18 217 瀏覽
第一單,買左1杯普洱奶茶,幾好飲,唔太甜所以之後再外賣自取encore4杯返屋企飲,其中一杯係三韻珍珠奶茶 🧋但無珍珠話說加珍珠都要加錢結果居然無珍珠真係唔太開心本身想係想食珍珠先額外叫,加左錢但都係無睇返openrice食評,原來我唔係唯一因為多幾杯而錯既單唔知係話自己好彩定唔好彩因為屋企太遠要坐車,所以無返去追究,但我覺得舖頭咁樣既問題唔係第一次都幾有問題。。。。。睇嚟都係一杯起,两杯止會好啲
第一單,買左1杯普洱奶茶,幾好飲,唔太甜

話說加珍珠都要加錢
結果居然無珍珠

真係唔太開心

本身想係想食珍珠先額外叫,加左錢但都係無

睇返openrice食評,原來我唔係唯一因為多幾杯而錯既單

唔知係話自己好彩定唔好彩

睇嚟都係一杯起,两杯止會好啲
2024-09-11 304 瀏覽
葵芳的手搖飲品店真的超級多,要數最便宜的$10 杯也有交易,款式也多得天天幫襯不同店舖,兩星期內也可以完全不重覆位於新都會廣場入面的「龜記」,開業大約幾個月,款式不算多,價格平均大約三十多至四十多元。相同價錢在隔壁葵涌廣場某些小店,可以買到兩杯手搖呢不過手搖也視乎質素的,跟朋友幫襯過幾次,「龜記」的飲品也真的好喝,茶香味突出,我買過幾次「紅柚翡翠」,幾乎每一口都吸啜到的紅柚肉,混著純粹的茶香,讓人喝著喝著輕易就喝光一整杯,難怪是招牌款式之一今天推介朋友來嚐嚐,三個人都一起點了「紅柚翡翠」(微糖,其中一杯走冰)。高高興興地買回來喝,卻發現我的「紅柚翡翠」怎麼跟平常不太一樣,試試拌勻再喝一口…… 紅柚肉到了哪裡?是點錯了嗎?立即看看收據和杯上的標貼,內容沒有錯啊?兩位朋友都表示果肉很多,喝到滿口滿口的紅柚肉…… 為甚麼我那杯的果肉全都不見了最後大家估計是因為店員同時製作三杯,紅柚肉都倒進前面兩杯,第三杯就所有果肉都沒有了…… 但這不是買二送一的優惠,我們是確實付了$42 一杯的價錢啊今天喝到這樣的質素真的好失望

今天喝到這樣的質素真的好失望
2024-09-10
5 分鐘 (堂食)
2024-08-30 385 瀏覽
放假holiday mood, 我決左鬆一鬆,咁熱當然要去買杯野飲吓🥤。呢間台灣過江龍茶飲品牌—龜記,2017年創立,世界各地都有分店,香港首間分店進駐係葵芳,主打健康天然古早味。🍊紅柚翡翠🥤平時我對西柚零興趣,最怕食到d苦澀味,值得一讚,對西柚完全改觀,飲落啖啖果肉,甜甜酸酸味道👅,茶底用咗翡翠茶,係一種比茉香綠茶更清香,唔單止有茶感之外,好適合做手調飲品,西柚同佢match 到呢😙平時叫開:30%微冰,30%糖三分,味道啱啱好,正‼️自佢地開業後,我哋成日幫襯飲呢杯,要推薦俾大家。

🍊紅柚翡翠🥤

平時叫開:30%微冰,30%糖三分,味道啱啱好,正‼️

自佢地開業後,我哋成日幫襯飲呢杯,要推薦俾大家。

2024-08-04
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2024-08-16 546 瀏覽
見到呢度咁多好評,放工經過 MetroPlaza 就特登搵佢嚟試吓,買咗呢度好多人推介嘅普洱珍珠奶茶。 點知難飲到不得了,成杯嘢冇茶味,冇奶味,珍珠又冇甜味。 真心唔明點解咁多人讚!! 結論:難飲!冇下次!
結論:難飲!冇下次!
2024-08-16
3 分鐘 (外賣自取)
$41 (其他)
2024-08-13 670 瀏覽
葵芳新都會原來已經開咗喇🤩之前圍板見到係龜記勁開心,因為知道係台灣好出名既,依家新開張當然要去吓啦❤️紅柚翡翠🥤見到個餐牌係熱銷第1名招牌飲品!就試下佢😍入面有大量新鮮西柚肉酸酸甜甜,但飲落好清新,仲加咗粒粒蘆薈,每一啖吸落都食到果粒👍🏻好正 🧋碎銀普洱奶茶加珍珠碎飲普洱完全唔苦澀,微微茶香 ,琥珀珍珠係透明,口感係煙煙韌韌,仲有少少甜味,配合埋一齊飲係無得輸既組合🤩依家飲完成日收工都心思思想再飲

紅柚翡翠🥤

🧋碎銀普洱奶茶加珍珠
碎飲普洱完全唔苦澀,微微茶香

依家飲完成日收工都心思思想再飲
2024-08-11 597 瀏覽
葵芳兩大商場一直都是手搖店的修煉場,選擇跟款式眾多實在多不勝數;早兩月開始又有來自台灣的人氣品牌來到香港開設本地的首間分店,主打健康天然古早味道,就跟中同們來試試這家紅柚翡翠 $42(珍珠 +$5)先來店家的招牌飲料,這個在台灣月售100萬杯超誇張,來到香港也是人氣飲料啊!加入新鮮西柚肉再配上代表「翡翠」的綠茶,酸酸甜甜好清爽啊!飲品真的有非常多的西柚肉,每飲一口啖都飲到絲絲柚肉,再另加由蜂蜜製成的琥珀珀珍珠,口感豐富,綠茶茶香帶回甘~ 選了三分糖,不過對於我們來說也已經太甜,如果不嗜甜的朋友可以直接走甜會比較好蘋果紅萱 $38(蘆薈 +$7)另一款同樣是店家的人氣特色飲品,新鮮蘋果汁搭配集合茶香、花香、熟果香三種口味的三韻紅萱,喝起來非常順口,茶底本身甘醇渾厚也回甘,蘋果香甜味道芬芳,建議加配蘆薈令增加口感,一喝就愛上了!糖度很適合調成一分糖,因為會更突顯出茶味跟蘋果香~ 開業至今已成了銷售排行榜前五名,味道實在很好自己很喜歡這個碎銀普洱鮮乳 $36(珍珠 +$5)還是首次喝碎銀普洱,聽店員介紹才知道這款茶葉是帶有微微的糯米香!去年首次接觸了這種如此有特色的中國茶之後就很喜歡了,自帶
紅柚翡翠 $42(珍珠 +$5)

蘋果紅萱 $38(蘆薈 +$7)

碎銀普洱鮮乳 $36(珍珠 +$5)
還是首次喝碎銀普洱,聽店員介紹才知道這款茶葉是帶有微微的糯米香!去年首次接觸了這種如此有特色的中國茶之後就很喜歡了,自帶糯米的香氣本來就已經夠特別,加上牛奶又會有另一種風味~ 這杯實際上的比例是以鮮牛奶為主打,茶味不會太重但每一口都會喝到淡淡的茶香,口感因為牛奶而變得香滑;聽從店員推介加入蜂蜜珍珠,飲品會滲出微微蜂蜜的香甜,值得一試
店家是來自創立於2017年的台灣過江龍手搖茶飲品牌,不少在台灣旅行的港人早已對這間手搖店並不陌生~ 以堅持新鮮、健康、天然為理念,供應的款式以茶為主調,再搭配其他的天然食材,簡單純粹的味道,最重點是可以喝得健康點啊!對於想喝手搖又怕糖份高的朋友(包括我)來說這個很適合,下次要再來試試別的
2024-07-29
5 分鐘 (外賣自取)
2024-08-08 509 瀏覽
台灣人氣茶飲店 「龜記茗茶」!黎左葵芳新都會廣場啦!!!帶左狗仔去散步 即刻買黎去飲!💯紅柚翡翠呢個店內No.1既真係實至名歸!我本人都大推呢杯!佢西柚肉係非常之多 啖啖肉!茶底清新 柚肉微酸 但沒有完全蓋過茶味~叫三分糖都唔會淡口!熱天飲非常之爽⭕️蘋果紅萱使用100%蘋果汁 茶底用左紅萱茶2樣都係比較清香淡雅🍎🌼呢個可以3分/1分甜都可以會更突出到蘋果既香氣!龜記2款飲品既茶味都出色!飲落感受到原材料既存在唔會死甜假味 大家快d去試下就知我無吹水!🫰🏻
台灣人氣茶飲店 「龜記茗茶」!
黎左葵芳新都會廣場啦!!!
帶左狗仔去散步 即刻買黎去飲!

💯紅柚翡翠
呢個店內No.1既真係實至名歸!
我本人都大推呢杯!
佢西柚肉係非常之多 啖啖肉!
茶底清新 柚肉微酸
但沒有完全蓋過茶味~
叫三分糖都唔會淡口!
熱天飲非常之爽

⭕️蘋果紅萱
使用100%蘋果汁
茶底用左紅萱茶
2樣都係比較清香淡雅🍎🌼
呢個可以3分/1分甜都可以
會更突出到蘋果既香氣!

龜記2款飲品既茶味都出色!
飲落感受到原材料既存在
唔會死甜假味
大家快d去試下就知我無吹水!🫰🏻
店名: 龜記茗茶地址: 葵芳興芳路223號新都會廣場2樓266號舖葵芳站 E 出口,行2分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 5/5呢間大熱過江龍古早味手搖茶飲店🧋係台灣已經坐擁超過150間分店🇹🇼,首間海外分店進駐香港‼️有多款主打健康天然古早味既茗茶茶底選擇🫖,配搭新鮮✨!今次就試左幾款龜記推薦👍🏻,睇下點解茶葉愛好者同奶茶迷都為之若狂😳~凍桂圓翡翠 加珍珠 ❤️❤️❤️❤️❤️$38 (+$5)首先翡翠其實係綠茶底🍵,配合桂圓口味獨特創新,飲第一啖俾個種清新驚艷到🤩!加$5有 黃 金 珍 珠 ✨~明顯食得出有別於坊間用黑糖磋出黎既!聽店員介紹佢地係採用更富營養價值既天然蜂蜜🍯,所以擺耐左都唔會變硬🙅🏻‍♀️!果然一路飲住去葵廣掃街到最後仲係好煙韌Q彈🫶🏻榮登近期珍珠世一🧋!凍碎銀普洱鮮乳 加珍珠 ❤️❤️❤️❤️❤️$38 (+$5)龜記2023年秋冬推出既碎銀普洱茶底香高、湯厚、綿滑🫖~加入滑順明治鮮牛乳後🥛,令普洱茶醇厚既風味更加豐富同平衡,更賦予茶飲滑順既質感🤤!加埋有淡淡蜂蜜香既金黃色琥珀珍珠🍯,絕配😋~翡翠鮮乳茶 加蘆薈 ❤️❤️❤️❤️$38 (+$7)飲完以上兩杯✌🏻忍唔住再嗌多兩杯外賣🥡!茶
店名: 龜記茗茶

地址: 葵芳興芳路223號新都會廣場2樓266號舖
葵芳站 E 出口,行2分鐘

環境: 外賣
價錢: 4.5/5
味道: 5/5

凍桂圓翡翠 加珍珠 ❤️❤️❤️❤️❤️
$38 (+$5)

凍碎銀普洱鮮乳 加珍珠 ❤️❤️❤️❤️❤️
$38 (+$5)

翡翠鮮乳茶 加蘆薈 ❤️❤️❤️❤️
$38 (+$7)
飲完以上兩杯✌🏻忍唔住再嗌多兩杯外賣🥡!茶韻清香回甘既綠茶底🍵令人越喝越上癮🥰!加埋濃厚牛乳🥛,碰撞出龜記專屬既清爽淡雅香氣~試完蜂蜜珍珠今次試下加蘆薈果粒,香甜順口,大推☺️~

紅柚翡翠 加蘆薈 ❤️❤️❤️❤️❤️
$42 (+$7)
熱銷榜TOP 1必飲🌟~超適合炎炎夏日之選⛱!每日新鮮手挖紅柚🍊,滿滿果粒一啖接一啖👄!飽滿多汁既西柚果肉果香酸甜,份量仲好大方實在!同甘醇綠茶底結合後🍵,係口中迸發清爽回甘,有得食又有得飲~再加埋蘆薈,夏天消暑解渴一流☀️!
🇭🇰全港首間|過江龍手搖店🥤龜記茗茶 喺🇹🇼台灣擁有超過百間分店🌟主打健康天然的古早味手搖飲品🥤,以高級茶葉🍂做茶底, 成功吸引一眾茶迷🥳📸旁邊有打卡位, 墨綠色瓦磚牆身🟩🙌🏻寫上「#小人物大生活」霓虹燈💡, 十分文青🧚🏻‍♀️大部分飲品皆可自選糖度及冰度🧊*除指定飲品及🐝蜜蜂工坊系列🔸紅柚翡翠🍵 $42 8/10🔝熱銷榜No. 1️⃣新鮮解渴的紅柚🔴配搭淡雅的翡翠綠茶 🍵三分糖, 甜度剛好👌🏻😻每啖都飲到超多果肉粒🤤, 份量十足😚☀️夏天清新解渴の選😎🙂‍↕️不愧是龜記👑皇牌人氣產品❣️🔸碎銀普洱奶茶☕️ $38 6/10🍂優質普洱茶葉, 口腔中散發淡淡陳香味😌🧋貫徹台式奶茶, 偏重奶味🥛, 口感順滑📚碎銀普洱 = 普洱熟茶🍂(溫性)☑️暖胃養胃, 減肥降脂及促進消化
🇭🇰全港首間|過江龍手搖店🥤
龜記茗茶 喺🇹🇼台灣擁有超過百間分店
🌟主打健康天然的古早味手搖飲品🥤,
以高級茶葉🍂做茶底, 成功吸引一眾茶迷🥳

📸旁邊有打卡位, 墨綠色瓦磚牆身🟩
🙌🏻寫上「#小人物大生活」霓虹燈💡, 十分文青

🧚🏻‍♀️大部分飲品皆可自選糖度及冰度🧊
*除指定飲品及🐝蜜蜂工坊系列

🔸紅柚翡翠🍵 $42 8/10
🔝熱銷榜No. 1️⃣
新鮮解渴的紅柚🔴配搭淡雅的翡翠綠茶 🍵
三分糖, 甜度剛好👌🏻
😻每啖都飲到超多果肉粒🤤, 份量十足😚
☀️夏天清新解渴の選😎
🙂‍↕️不愧是龜記👑皇牌人氣產品❣️

🔸碎銀普洱奶茶☕️ $38 6/10
🍂優質普洱茶葉, 口腔中散發淡淡陳香味😌
🧋貫徹台式奶茶, 偏重奶味🥛, 口感順滑

📚碎銀普洱 = 普洱熟茶🍂(溫性)
☑️暖胃養胃, 減肥降脂及促進消化
  • 紅柚翡翠
📍 記茗茶以古樸包裝配上古早味飲品 成功係台灣成為大熱茶飲店ー 連台灣朋友亦大推薦! 🙋🏻‍♀️首間分店位於葵芳 墨綠色磚牆營造傳統高雅感🙈 🌀 蘋果紅萱 以清新的三韻紅萱作為茶底 熟成半發酵茶味道不會太濃烈 但帶點花香而口感清爽! 加入100%新鮮蘋果原汁 蘋果香甜果香同茶味好夾 入口順口又唔會甜膩 炎炎夏日飲落好解暑~🌀 紅柚翡翠朋友同樣地揀咗水果系列🙈 係熱銷第1 名招牌飲品! 用咗大量新鮮西柚肉 酸味較重 但飲落好清新醒神😂 每一啖 吸落都食到果粒 相當足料🙋🏻‍♀️
📍

首間分店位於葵芳 墨綠色磚牆營造傳統高雅感🙈

🌀 蘋果紅萱

🌀 紅柚翡翠

10 分鐘 (堂食)
  • 蘋果紅萱
2024-07-27 294 瀏覽
每次去台灣必喝的龜記茗茶終於終於黎香港喇!今次係葵芳新都會開設香港首店即刻去捧下場,去飲番杯我最愛嘅紅柚翡翠先▪️紅柚翡翠店家招牌no.1,長期人氣之選選用新鮮西柚肉,入口超級fresh充滿紅柚清香,加埋果肉,酸酸甜甜好清爽建議點3分糖剛好,可以完美體會西柚嘅清新感▪️蘋果紅萱茶底選用三韻紅萱,花香茶底加入新鮮蘋果汁超愛蘋果香嘅香濃感,仲可以感受到茶香點了一分糖,令原本蘋果香甜感更明顯,呢個組合超愛啊!
每次去台灣必喝的龜記茗茶
終於終於黎香港喇!
今次係葵芳新都會開設香港首店
即刻去捧下場,去飲番杯我最愛嘅紅柚翡翠先

▪️紅柚翡翠
店家招牌no.1,長期人氣之選
選用新鮮西柚肉,入口超級fresh
充滿紅柚清香,加埋果肉,酸酸甜甜好清爽
建議點3分糖剛好,可以完美體會西柚嘅清新感

▪️蘋果紅萱
茶底選用三韻紅萱,花香茶底加入新鮮蘋果汁
超愛蘋果香嘅香濃感,仲可以感受到茶香
點了一分糖,令原本蘋果香甜感更明顯,呢個組合超愛啊!

2024-07-25 403 瀏覽
早前去台灣竟然無飲到珍奶,見葵廣開咗一間人氣過江龍,即刻去咗買返杯試下。店面有列出熱銷嘅排行榜,我就選咗一杯top one嘅紅柚翡翠。平時我都好喜歡依個口味,果味清爽,好適合炎炎夏日飲,好消暑啊!龜記嘅紅柚翡翠內有好多柚子肉,每飲一啖都飲到絲絲柚肉,配埋綠茶幽幽茶香帶回甘,同酸甜柚肉好夾。我仲加咗蘆薈粒有啲咬口,一分糖但水果嘅糖分都好足夠,下次試埋無糖先。朋友點咗碎銀普洱鮮乳,鮮乳奶味唔會太搶,茶味無想像中咁濃,整體各方面都幾平衡。鮮奶茶加珍珠試埋佢另一款配料,珍珠size偏細同埋軟q口感為主,煲得透好易咬,但朋友係煙韌控,就想再有咬口啲。店舖位置係新都會廣場,買外賣比朋友都好方便。下次途經會想再買杯飲,試多幾款口味。

• 紅柚翡翠