玩飽電動高卡車同飄移車之後,又可以喺呢度食飽飽😌好方便😍餐廳嘅食物都有好多唔同嘅選擇,有唔同選擇嘅Pizza🍕沙律🥗飯類🍚意粉🍝,仲有唔同嘅主食同埋兒童餐😊我個人認為覺得德國脆皮豬手就最好味🤤😋份量足夠,熱辣辣皮脆肉嫩,鹹鹹香香,食落口好惹味🙂😊正!脆雞皮脆肉嫩,仲好Juice又多肉汁,配埋醬汁都真係幾好味😋停唔到口!職員態度好友善,會再幫襯!好適合同一班朋友來放鬆玩一晚!

職員態度好友善,會再幫襯!好適合同一班朋友來放鬆玩一晚!
2023-12-22 414 瀏覽
We booked the entire place for a party recently. Located within the expansive 18 Challenge Karting facility in Hong Kong, the restaurant offers a welcome respite after an exhilarating go-karting experience. Providing a diverse menu that caters to various palates, the restaurant at 18 Challenge Karting is a convenient and satisfying option for visitors.🏎️The restaurant's atmosphere is casual and inviting, making it an ideal place to unwind and refuel after an adrenaline-fueled race. The staff is a
🏎️
The restaurant's atmosphere is casual and inviting, making it an ideal place to unwind and refuel after an adrenaline-fueled race. The staff is attentive and friendly, ensuring a pleasant dining experience for patrons. Whether you're part of a large group or a smaller gathering, the restaurant can accommodate different party sizes comfortably.
👾
One notable highlight of the restaurant is its pizza, which comes highly recommended. The pizzas are freshly prepared and cooked to perfection, offering a delicious combination of flavors and toppings. They serve as a satisfying option for those seeking a quick and flavorful meal.
🍕
Beyond the food, the restaurant also offers additional entertainment options for guests to enjoy. Visitors can engage in friendly competition by challenging friends to games of basketball or darts, or by trying out the racing arcade games available. This variety of activities adds an extra layer of fun and excitement to the overall experience at 18 Challenge Karting.
🏀
Furthermore, the restaurant's customizable packages make it a suitable venue for special occasions such as birthday parties or corporate team-building activities. The dedicated team at 18 Challenge Karting ensures that these events are organized seamlessly, providing a memorable experience for all attendees.
🪖
In conclusion, the restaurant at 18 Challenge Karting complements the thrilling go-karting experience offered at the facility. With a diverse menu, attentive staff, and additional entertainment options, it serves as a convenient and enjoyable place to relax, refuel, and continue the fun after an adrenaline-pumping race.
2023-12-14
2023-12-19 208 瀏覽
何文田呢間餐廳集合左兩條賽道、電競場、籃球機、飛鏢機等玩樂設施玩到肚餓可叫野食 小食主菜炸物意大利飯應有盡有蘑菇忌廉長通粉味道很好👍🏻賣相吸引味道都好食電動卡丁車一節8分鐘賽道有12個彎位聽好安全措施講解後就正式出發啦全程都有專業人員監控發生碰撞後會即時暫停安全得黎 玩得放心屏幕會顯示番自己的戰績 記得影相留念🤭飄移車一節6分鐘大人細路都玩得同卡丁車一樣都要做足安全措施🪖戴齊頭盔在場的職員會簡單講解點操作玩的過程仲會聽到Mario攞金幣的聲音⛑️玩得好過癮

玩到肚餓可叫野食

在場的職員會簡單講解點操作
玩的過程仲會聽到Mario攞金幣的聲音⛑️
玩得好過癮

2023-12-17 179 瀏覽
成日聽人講去何文田玩車,今次終於到我玩🥳!估唔到呢度餐廳食物高質又唔貴🥘!18 Challenge專登請咗佢大廚嚟整,好食過出面好多餐廳👩🏻‍🍳!我哋食咗黑松露意粉🍝、三文魚pizza🍕、雞扒🐥、雞翼🐣!🐥 普羅旺斯蒜香烤雞扒 ($168)雞扒大大件啖啖肉🤪 仲有唔少蔬菜🥬🍝 松露野菌扁意大利飯 ($88)意粉黑松露味超香,夠creamy,又好大份😍🍕 煙三文魚牛油果醬薄餅 ($98)pizza薄脆底,仲有多三文魚🍣正呀!🐣 蜜糖炸雞翼 (忘了價錢) 必食蜜糖炸雞翼!好香甜,脆口程度啱啱好😋

我哋食咗黑松露意粉🍝、三文魚pizza🍕、雞扒🐥、雞翼🐣!

🐥 普羅旺斯蒜香烤雞扒 ($168)
雞扒大大件啖啖肉🤪 仲有唔少蔬菜🥬

🍝 松露野菌扁意大利飯 ($88)
意粉黑松露味超香,夠creamy,又好大份😍

🍕 煙三文魚牛油果醬薄餅 ($98)
pizza薄脆底,仲有多三文魚🍣正呀!

🐣 蜜糖炸雞翼 (忘了價錢)
必食蜜糖炸雞翼!好香甜,脆口程度啱啱好😋
2023-07-17 410 瀏覽
難得放假又夾到朋友食飯時間,專登去何文田同佢食飯。特登揀咗以賽車場做主題既車場餐廳。佢既係車場又係餐廳。睇餐牌有set lunch 而且價錢都好親民,岩哂打工仔食晏。😎叫左既香腸煙豬肉忌廉芝士長通粉連埋凍飲五六十蚊左右。餐湯要左菠菜湯跟多士,個湯飲得出菠菜既味道。長通粉似係卡邦尼汁,夠汁撈哂成碟通粉。香腸同長通粉既份量好多,多到我都食唔哂。🙈🙈朋友食咗個日式便當可以揀兩種炸物,而且個份量亦都係大份。個環境都幾啱傾偈同埋可以睇人玩賽車😎下次去開何文田可以再一試!

2023-01-22 648 瀏覽
同小朋友來玩,順便食埋嘢。最初有點擔心會否似某些主題樂園咁,貴夾唔飽,但試過後十分滿意。整個場地唔太大,有部份範圍係卡丁車賽道、模擬賽車電子遊戲和其他遊戲機。在售票處旁邊就是餐廳位置,大概有十多張四人枱。在售票處點餐後,工作人員把食物送到餐桌。我們點了3份午餐,味道都不錯,尤其喜歡迷你安格斯牛肉漢堡伴薯條( $88 ),漢堡扒夠肉汁、有牛香;迷你size方便單手操作,或小朋友自行進食;薯條炸得外脆內軟;套餐跟餐湯、餐包、飲品,也可選小朋友果汁。一家大細食下玩下,好開心🥳。
迷你安格斯漢堡半薯條( $88 )
週末英倫全日早餐( $96 )
香腸煙豬肉忌廉芝士長通粉($86)
迷你安格斯漢堡半薯條( $88 )
週末英倫全日早餐( $96 )
2022-12-15 458 瀏覽
作為play boy嘅我,最中意就係又食得又玩得。早幾日去左何文田同公司同事開party慶祝聖誕交換下禮物,比賽下賽車,玩得車一定唔少得經典對白「快極咪又係86」「我揸GTR我洗炒!」「你永遠都唔會夠我架FC鬥FC鬥FC鬥FC鬥鬥鬥…」大家點都要扮下杜汶澤,周杰倫,陳冠希,余文樂。除左賽車,同場仲有大量街機遊戲同埋冒險樂園先見到嘅遊戲都係場上一一提供,同埋唱K!小朋友都可以一齊玩,因為佢另設小朋友賽道,只要身高150或以下體重65以下就可以啦!講返食個方面,個到就屬於迷你自助餐,選擇唔太多,以西式同炸物為主。但質素的確不錯,可能選擇少所以就保持到質素,個人黎講,相對出色有意粉,雞翼,炸魚,同埋餃子。飲品就包汽水同檸檬水,選擇就臨嫌偏少。如果做返多少少野食同飲品提供,我相信佢可以愈做愈好。18 Challenge Cafe (何文田)何文田忠孝街60號愛民廣場2樓S1號舖舖味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:💰💰💰💰💰抵食指數: ⭐️⭐️

18 Challenge Cafe (何文田)
何文田忠孝街60號愛民廣場2樓S1號舖舖

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:💰💰💰💰💰
抵食指數: ⭐️⭐️
2022-12-14 309 瀏覽
其實係一個go kart賽車場🏎️,今次去嘅目的都係為咗玩車,飲飲食食連配角都不如,只係茄喱啡,所以唔會抱有期待。或者正正因為冇期待,抱住好一餐唔好又一餐嘅心態之下,見到佢今日飲食呢一part嘅佈局係自助小食bar形式,望落選擇都算豐富,賣相整齊靚仔,立即有啲好感。沙律🥗、雞翼、薯條🍟、腸仔、雞肉串、炒雜菇、意粉🍝、pizza、各式汽水🥤等等,食物全部都能夠保持熱度,唔會攤凍晒。最加分嘅係食完一款之後,佢會立即煮另一款新菜式出嚟,例如佢換咗款炸蠔、炸蝦🍤出嚟,熱辣辣拎出嚟嗰刻特別好食,尤其個炸蠔,咬落去仲有水份,頗鮮味。同行友人好鍾意食佢個白汁意粉,印象中食咗兩三轉,貪佢汁多味濃。今次食評漏咗啲「日本風情畫」🇯🇵。今次我聯想到嗰啲主題合集,即係封面封底好多架妹,睇落花多眼亂又誇啦啦,但偏偏冇個識,而且最搶眼一定係個主題,例如double may、豪華團、黑色絲襪、日式沖涼之類。根據經驗,9成都係伏,唔係其貌不揚就係甩皮甩骨,真係「小」出嚟,言語上「小」,唔係動作上。不過始終畀個主題吸引,做個試伏勇者,博佢有驚喜,唔一定要高質,但求有一個半個睇得。呢間cafe,就係有驚喜嗰套合集,整體水準

呢間cafe,就係有驚喜嗰套合集,整體水準有觀看性。

2022-12-13
下午茶
2022-12-01 223 瀏覽
一開業嗰陣時 18 Challenge主打西式同日式料理 我哋當初因為佢個日式香煎雞扒定食 一星期會幫襯兩三次😋 但做耐咗 質素開始差 久而久之 我哋就冇再幫襯佢👋🏻近日 同事話佢轉咗menu 變咗日式嘅雙餸飯 聽落幾特別 今日就再試下佢😙定食menu既醬汁有三種 x 餸有11種 我就嗌左薯仔牛肉汁 配香煎雞肉扒 x 吉列脆豬柳 香煎雞肉扒 3/5呢到既雞扒 已經唔再好似以前咁 皮脆肉嫩🥲 淨低嘅只係一塊無咩肉汁煎香左好普通好普通好普通嘅雞扒 雖然普通 旦已經係今餐既MVP😮‍💨吉列脆豬柳 0/5豬柳扒目測約2~3mm厚 可以將咁薄嘅豬柳扒炸到甘乾身甘鞋口 廚房既實力真係不容忽視😤總結: 望著回憶如倒鏡裡那公路 千支街燈向後逃👋🏻小插曲: 有三個同事 比我更早落單 最後等咗30分鐘 我差不多食完 佢哋個餐都冇上到 再追咗幾次 侍應都話冇漏單 最後45分鐘個餐都無左影 結果 回水走人😑

定食menu既醬汁有三種 x 餸有11種
我就嗌左薯仔牛肉汁 配香煎雞肉扒 x 吉列脆豬柳

香煎雞肉扒 3/5

吉列脆豬柳 0/5

總結: 望著回憶如倒鏡裡那公路 千支街燈向後逃👋🏻

2022-11-30
2021-12-08 840 瀏覽
food tastes good and decoration of restaurant is nice, very spacious, good place to chill with friends. highly recommend.
♥️香港唯一大人細路可以一齊又食又玩的賽車場🏎 🏁⭐️有我至愛的「Karting賽車」⭐️到而家都控制不到的「甩尾車」⭐️模擬駕駛⭐️玩樂設施遊戲(如AirHockey,打拳機,籃球機等)⭐️西餐(起初以為一般小食快餐, 原來樣樣有水準,價錢又平宜,好有驚喜!)♥️ 駕駛Karting前,需要先聽職員講解賽車安全守則,賽道特性,旗號,駕駛技巧,檢查安全裝備等,才能開始駕駛吖!♥️對於小孩和女仔來說,有點點難度,因為賽道有連續急彎,需要用盡力轉軚盤,及一些膽量才能駕駛起勁一點,我以往在台灣戶外賽道玩過數次,所以都算有些經驗,我超級喜愛在賽道上奔馳的刺激~ ♥️香港難得有Karting賽車場地,而且還是室內場,好值得來體驗~我們平日晚上來,邊吃邊玩邊等karting,老闆說假日這裡會常常爆場~Party Room
♥️香港唯一大人細路可以一齊又食又玩的賽車場🏎 🏁

⭐️有我至愛的「Karting賽車」

⭐️到而家都控制不到的「甩尾車」

⭐️模擬駕駛
⭐️玩樂設施遊戲(如AirHockey,打拳機,籃球機等)

⭐️西餐(起初以為一般小食快餐,
原來樣樣有水準,價錢又平宜,好有驚喜!)

Party Room
知道愛民村開左個小型賽車場,諗住黎同朋友玩下,見佢有lunch就試試,價錢唔貴,而且宜家仲有開業九折優惠,可以話性價比高!今次試左個柚子海鹽燒石班定食,定食包括左味增湯蔬菜同飯,而且有飲品送,石班魚肉結實,味道啱啱好,咸味剛剛好,又帶少少柚子味,又唔會遮蓋魚味,好味!其他餐都好吸引,會再黎幫襯!

其他餐都好吸引,會再黎幫襯!
2021-09-09 457 瀏覽
原來愛民廣場內有個小型賽車場,而車場內又有間餐廳。,啲午餐仲有新開優惠9折。今次試左個鮮大蝦海鮮冬陰功忌廉意大利飯,冬陰功酸酸辣辣好開胃,味道夠又唔會太辣。啲配料份量都唔差,有青口,大蝦同魷魚。啲大蝦都算爽口,魷魚又彈牙。意大利飯煮得啱啱好,軟硬適中。咁嘅價錢有咁嘅質素,好抵食。下次可以試埋其他野。
2021-08-12 376 瀏覽
估唔到何文田都有好食西餐架🙉呢間本身開業嘅主打係賽車比賽,但佢嘅賽道隔離就有一個食堂。平日中午有午市套餐,一個主菜加一罐罐裝飲品。因為一向都麻麻地飯或者意粉,所以就叫個肉肉食🐷。呢個叫慢烤美國保濕豬肉眼配薯菜,估唔到又幾好食😋 雖然份量唔大。 豬肉食落去有少小小燒焦嘅香味, 肉質偏硬,但仲係好濕潤,而且成舊豬肉可以睇得到嘅脂肪都比較少,所以真係啖啖肉。最後埋單80蚊~戴定頭盔先,我呢個好食ja,我見其他人果啲好似賣想唔太吸引😂Rating:😸😸😸 +0.5😸
估唔到何文田都有好食西餐架🙉

Rating:😸😸😸 +0.5😸

2021-07-29
2021-06-10 462 瀏覽
香港地好少有嘅賽車場,場地都算大,有兩條賽道,一條喺玩飄移車,另外大d嘅賽道喺玩卡丁車,大人小朋友都有得玩!估唔到有得玩之餘,d嘢食都唔錯,選擇都算多我地試左經典牛肉漢堡同埋意大利蕃茄水牛芝士薄餅,兩樣食物上枱嘅時候都係熱辣辣,牛肉漢堡好juicy,配菜都好新鮮,至於pizza十分足料,個底夠脆,好有驚喜👍🏻餐廳有位可以望住小朋友玩車,另一邊bar枱位就望到高卡車場,都幾特別見到佢個lunch menu都好抵食,下次可以lunch time黎試下