2023-05-18 41 瀏覽
呢間位於元朗小巷嘅Cafe,好有小店特色,座位舒適,店員亦都好有親和力。今次試咗佢哋晚市套餐,整體嚟講都唔錯。————————————————頭盤試左佢哋藜麥田園沙律,估唔到份量同質素都係喜出望外!藜麥配上醋醬汁,非常之開胃,而且蔬菜亦都好新鮮!👍🏻.主菜我就揀咗紐西蘭香草烤羊仔架。羊架總共有三件,羊羶味唔會太重,配上香草調味啱啱好!我就揀咗7成熟,肉質柔軟,好味道😋配菜方面都好多元化,除左有烤薯,仲有番茄、菇同埋翠玉瓜,夠晒營養豐富😄.Dinner set本身包飲品,今次就加配咗蘋果檸檬玫瑰果茶同Tiramisu 芝士蛋糕。果茶味道比較清淡,帶有玫瑰花香味。而Tiramisu芝士蛋糕質感軟綿綿,好易入口又唔太甜,果然係自家製👍🏻
————————————————

87 Coffee 以前喺天水圍細細間舖嗰陣已經經常幫襯,all day breakfast 同飛碟都好好食🤤結業之後都有啲失落,因為Cafe 同埋西餐周圍都有,但係高質素又抵食嘅真係唔多🥲最近經過元朗水車館街嘅巷仔,發現佢哋開返!雖然位置唔係大街大巷,但係舖頭大咗有兩層,坐得又舒服👏🏻Menu仲多咗選擇,all day breakfast, croissant waffle, pasta, risotto, burger, steak, cake 都有😌今次lunch試左•意式菠菜蟹肉闊條麵意粉嚟到我地都嚇親!因為蟹肉嘅份量非常足,唔似平時喺外面食連蟹肉都搵唔到😂另外意粉嘅汁份量比例啱啱好,食到最後一啖口感依然😌另外一提,面頭嘅沙律菜真係好新鮮🥗😮‍💨• 蘆筍雞肉忌廉汁扁意粉呢個意粉聽落普通,但係整得好食唔容易!!睇相就見到個忌廉汁嘅厚度可以掛喺每一條意粉上面😳😳雞肉煎到香口,蘆筍亦好新鮮,忌廉汁又濃,夾得好好😗真係每一啖都掛到汁 !!🥹呢間小店絕對值得更多!價錢唔貴,質素好,材料新鮮🥹希望多啲人會發掘到😬

今次lunch試左
•意式菠菜蟹肉闊條麵

• 蘆筍雞肉忌廉汁扁意粉
呢個意粉聽落普通,但係整得好食唔容易!!

真係每一啖都掛到汁 !!🥹

意式菠菜蟹肉意粉
蘆筍雞肉忌廉汁扁意粉
2023-05-15
意式菠菜蟹肉意粉
蘆筍雞肉忌廉汁扁意粉
2023-05-13 33 瀏覽
今天在元朗找到一間小店。低調又顯華麗,室內裝橫挺有心思,小店面積不大,約六張枱,雖然店面不大,但坐得舒服。首先是藜麥田園沙律。這道沙律的色彩非常豐富,有紅、綠、黃等多種顏色,非常吸引人的眼球。沙律裡面的蔬菜都很新鮮,而且藜麥的口感很棒,有微酸香氣,搭配上醋醬汁,更是讓整道菜品更加美味。接下來是鮮橙南瓜忌廉湯。這道湯的口感非常濃郁,南瓜的甜味和鮮橙的酸味完美地融合在一起,令人驚艷。而且湯的質地非常滑順,喝起來非常舒服,讓人不由得一口接一口。烤三文魚扒中的三文魚肉質非常鮮嫩,味道也非常好。搭配上一些蔬菜和醬汁,更是讓整道菜品變得更加豐富。而且烤的恰到好處,表面微微焦香,裡面卻是軟嫩多汁。配菜有烤薯和烤菜,帶來健康元素。朋友叫的是紐西蘭一級肉眼。這道菜品的肉質非常優質,口感非常鮮嫩,吃起來非常有彈性。而且烤得非常恰到好處,外面焦香,裡面卻是嫩滑多汁。搭配上一些烤蔬菜和烤新薯,更是讓整道菜品變得更加豐富。最後是桂圓紅棗茶和玫瑰普洱茶。桂圓紅棗茶帶有一點點堅果香氣,而玫瑰普洱茶則帶有一點花香,兩者口感都非常柔滑,非常適合作為飯後的完結。總體來說,每道菜品都有自己獨特的風味和特色,價錢合宜,支持小
今天在元朗找到一間小店。

總體來說,每道菜品都有自己獨特的風味和特色,價錢合宜,支持小店之選。
2023-05-07 42 瀏覽
元朗抵食晚餐set cafe香煎西班牙豬梅頭 $98配油皮粗薯條及沙律菜 豬肉片肉質柔軟而多汁容易入口 而且佈滿大理石紋 咬落油香而不膩龍蝦汁海鮮扁意粉 $128充滿誠意入邊有勁多海鮮,例如魷魚仔、蝦:蜆等等多種口感豐富嘅海鮮烹調 再配搭香濃惹味龍蝦汁 食欲大增香蕉焦糖mosses cake $18細細一件做飯後甜品啱晒香蕉味好濃轉特飲 +$28藍柑檸檬梳打酸咪咪又好fresh!啱晒夏天飲特濃朱古力鮮奶依家晚市仲有88折優惠添~加一服務費87 Coffee (元朗)元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖
元朗抵食晚餐set cafe

轉特飲 +$28
藍柑檸檬梳打
酸咪咪又好fresh!啱晒夏天飲
特濃朱古力鮮奶

依家晚市仲有88折優惠添~

加一服務費

87 Coffee (元朗)
元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖

松露野菌忌廉湯配餐包🥣餐包係有小驚喜,搣開嗰時係感受到麵包嘅溫度,而且外面焗到微脆裡面軟熟,感受到餐廳有注意到細節~紐西蘭香草烤羊仔架🍗羊架嘅質素唔錯,羊羶味唔會太重,簡單以香草調味就好足夠,我食羊架偏好熟少少,所以揀咗7成熟,三件羊架嘅生熟度控制得一致,切開隱若見到粉紅色,肉質柔軟而不失濕潤,唔錯唔錯😋配菜有烤新薯同埋蔬菜,有番茄、菇同埋翠玉瓜,加添幾分色彩🍅Dinner set本身包飲品,定價親民,今次就加配咗咖啡同埋蛋糕~鮮薑汁焦糖鮮奶咖啡☕️薑汁帶少許辣但絕對唔會嗆口,同咖啡其實幾匹配,飲落仲多咗重暖胃嘅感覺,如果本身鍾意薑汁嘅話都好值得一試👍Blueberry cheesecake🍰落單嗰時店員會問想咖啡先上定係同甜品一齊上,以免擺都凍晒,亦係體現到小店嘅用心,值得支持!

配菜有烤新薯同埋蔬菜,有番茄、菇同埋翠玉瓜,加添幾分色彩🍅

2023-05-06 29 瀏覽
今日專誠來到元朗87 Coffee食晏,門面簡單吸引,內裏座位唔多但坐得好舒服,餐牌亦都相當簡單!睇得出係好有心做嘅一間小店!我們簡單地點了all day breakfast同埋牛扒意大利飯!再加杯焦糖Latte 和柚子蘋果梳打;All Day breakfast真係包羅萬有,每樣食品都做得好出色,牛角包窩夫外脆內軟,炒蛋滑滑,煙肉和火腿亦都好正,腸仔仲有兩款,再加上蘑菇和茄汁豆,真係十全十美!西冷牛扒意大利飯,牛扒煎得剛剛好,五成熟粉紅色,做得淋滑!而意大利飯亦都軟硬適中,充滿芝士味,飯中夾雜著青瓜,火腿等,食起來好有層次!至於咖啡就做得相當出色!明顯係用上等咖啡豆做出香濃咖啡味!再加上簡單嘅拉花真係不得不試!至於柚子蘋果梳打,就有好香嘅柚子味,再加上特色嘅乾蘋果做裝飾,清新解渴!真係一個回味無窮嘅午餐!
全日早餐
全日早餐
焦糖latte
柑桔蘋果梳打
2023-05-05 25 瀏覽
元朗路邊小店87coffee🍽星期五晚自己一個人搵食,行過見到呢間餐廳店舖小小,六點幾餐廳未有人想靜靜地就入去試吓。今晚唔係好想食肉,所以叫咗一份set dinner魚柳魚皮竟然全塊煎到脆卜卜平時煎魚最鍾意食魚皮 勁開心🤩🤩魚肉好滑,配埋醬汁好好食!餐飲點左iced mint chocolate 唔太甜 凍冰冰 非常爽快🥰jeng🫶🏻見到有set dinner menu for two下次同朋友黎可以試下。
元朗路邊小店87coffee🍽
星期五晚自己一個人搵食,行過見到呢間餐廳
店舖小小,六點幾餐廳未有人
想靜靜地就入去試吓。

今晚唔係好想食肉,所以叫咗一份set dinner魚柳
魚皮竟然全塊煎到脆卜卜
平時煎魚最鍾意食魚皮 勁開心🤩🤩
魚肉好滑,配埋醬汁好好食!

餐飲點左iced mint chocolate
唔太甜 凍冰冰 非常爽快🥰jeng🫶🏻

見到有set dinner menu for two
下次同朋友黎可以試下。
2023-05-02 29 瀏覽
✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡今日因為拜山所以走到入大西北,好遠啊~ 首先要搵間餐廳醫肚!呢喺度喺元朗西鐵站大概5分鐘嘅路程就會到,大街屈入去既小巷仔,就會見到呢間別緻嘅餐廳食個 $138 大盤子全日早餐,好豐富,有🍳炒蛋、兩條唔同款既腸、🥓煙肉、炒菇、兩大塊三文魚、🥐牛角包窩夫、🍅茄汁豆、Parma ham、薯餅粒🥔味道幾好,同埋係用心製作另一個叫咗$108香濃意大利飯配紐西蘭肉眼,我叫咗五成熟,肉眼呈粉紅色,煎得好靚🥩。意大利飯粒粒分明,有口感,而且味道不錯。✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡每個lunch 配有嘢飲🧃,我叫咗熱咖啡 ☕️ 、另一個就叫咗要加錢既凍抹茶鮮奶。呢杯抹茶鮮奶拉花好靚,抹茶味濃,幾好飲。最後加多個藍莓芝士蛋糕,好滿足呀。你喺度舖頭唔大,所以都keep住有人排隊,有誠意嘅小店一定要支持!

✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡
味道幾好,同埋係用心製作

✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡

每個lunch 配有嘢飲🧃,我叫咗熱咖啡 ☕️ [可以添飲]、另一個就叫咗要加錢既凍抹茶鮮奶。呢杯抹茶鮮奶拉花好靚,抹茶味濃,幾好飲。

最後加多個藍莓芝士蛋糕,好滿足呀。

2023-05-01 277 瀏覽
🔸蘆筍雞肉忌廉炒扁意粉雞腿肉 彈牙鮮嫩多汁,綠蘆筍,幼身爽脆, 有甜味,應該是加點酒辟去蘆筍的草青味。加上黃油及忌廉輕輕調入的薄茨汁,軟硬度岩岩好的扁意粉,口感很豐富,爽滑好味🔸意大利飯配上 紐西蘭肉眼牛扒意大利飯,味道濃稠綿滑,雞湯 野菇 用上洋蔥 黃油 月桂葉 黑椒 ,加了芝士。口感煙韌又過癮肋眼扒 上碟時已幫忙切好,直接開動,岩晒懶得動手的我~ 肉眼扒我點了5成熟,漂亮的外皮,裡面有柔軟多汁的黃油味。香嫩多汁,吃出牛肉和脂肪的美味,只是簡簡單單的灑上鹽巴,很好味。調味同時間控制得好好。玫瑰鮮奶拿鐵咖啡(熱)漂亮的拉花,吸引眼球~入口時綿密的奶泡,加上干玫瑰花瓣,配上輕輕的咖啡味~口中豐盈的味道。雙手捧杯在享受呢份完美溫暖簡單的幸福。玫瑰花檸檬蘋果茶玫瑰和蘋果的香味,微微檸檬的酸味,飲落都好舒服,花茶仲可以refill👍🏻最後結尾,加點了一個焦糖香蕉慕絲蛋糕。 唔需要太大件,細細件,想吃又怕胖的我,岩岩好。三層式的蛋糕,薄薄焦糖,中層厚厚香蕉慕絲,底是簿簿的朱古力蛋糕。以為是焦糖好甜唔敢食,不是好甜果隻,加上中間香蕉慕絲,濃郁又香滑。大有酒店餅房的水準,性價比高~肥豬好味指
🔸蘆筍雞肉忌廉炒扁意粉

🔸意大利飯配上 紐西蘭肉眼牛扒

玫瑰鮮奶拿鐵咖啡(熱)
漂亮的拉花,吸引眼球~

玫瑰花檸檬蘋果茶

肥豬好味指數:🐽🐽🐽🐽🐽
2023-04-29 43 瀏覽
☕——87 Coffee——☕元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖簡約設計 不失大氣 坐得舒服認真制作 全日早餐照顧到唔同年齡層薄荷朱古力鮮奶咖啡 +$25口感濃郁香甜,帶有微妙的薄荷香氣和朱古力風味,上層濃厚鮮奶 下層深啡色 非常分明大杯又好飲牛角窩夫炒滑蛋香煎雞扒 $78牛角窩夫🧇鬆軟、鬆散、充着油香 脆卜卜呈三角形狀 炒滑蛋口感柔軟滑嫩,濃郁蛋香香草雞扒 金黃呈現 配上少量沙律菜同薯寶5種不同口感和風味食材結合意式菠菜蟹肉寬條麵 $98扁平而寬闊的麵條,口感柔軟彈牙,菠菜富含維生素和礦物質,並且有豐富的纖維質蟹肉夠多! 足料 口感鮮美,肉質柔軟茄汁味道開得幾好 成碟食到底都唔覺油個人幾中2 健康和美味柚子蘋果SODA +$25簡單放上一片蘋果乾 成個視覺效果好靚清新微甜 解渴又健康
☕——87 Coffee——☕
元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖

簡約設計 不失大氣 坐得舒服
認真制作 全日早餐照顧到唔同年齡層

薄荷朱古力鮮奶咖啡 +$25
大杯又好飲

牛角窩夫炒滑蛋香煎雞扒 $78
牛角窩夫🧇鬆軟、鬆散、充着油香 脆卜卜
呈三角形狀 炒滑蛋口感柔軟滑嫩,濃郁蛋香
香草雞扒 金黃呈現 配上少量沙律菜同薯寶
5種不同口感和風味食材結合

意式菠菜蟹肉寬條麵 $98
蟹肉夠多! 足料 口感鮮美,肉質柔軟
茄汁味道開得幾好 成碟食到底都唔覺油
個人幾中2 健康和美味

柚子蘋果SODA +$25
簡單放上一片蘋果乾 成個視覺效果好靚
清新微甜 解渴又健康
呢日嚟左87 Coffee食Lunch💕佢係一間位於元朗水車館街嘅Cafe,呢到好舒服嘅環境,有好多木製嘅風格~好慵懶咁感覺💭大盤子全日早餐🤍呢個真係好飽啊☺️成個大盤子有好多配菜,包括煙肉、香腸、煙三文魚、薯寶、蕃茄、炒菇同牛角包窩夫。牛角包窩夫好鬆軟,炒蛋好滑嫩,真係好好味🫡😍🤍玫瑰鮮奶咖啡呢杯玫瑰鮮奶咖啡,有淡淡嘅花香味,好正啊!😍🤍紐約芝士蛋糕好滑嫩,唔會太甜,好好味🫡🤍🤍牛角窩夫炒滑蛋香煎雞扒牛角包窩夫鬆軟可口,炒蛋滑嫩香濃,雞扒鮮嫩多汁,讓人難以抵擋 🔥🔥🤍鮮奶抹茶抹茶香氣濃郁,鮮奶滑順,而且甜度適中不會太過甜膩☺️

大盤子全日早餐🤍

🤍玫瑰鮮奶咖啡
呢杯玫瑰鮮奶咖啡,有淡淡嘅花香味,好正啊!😍

🤍紐約芝士蛋糕
好滑嫩,唔會太甜,好好味🫡🤍

🤍牛角窩夫炒滑蛋香煎雞扒

🤍鮮奶抹茶
抹茶香氣濃郁,鮮奶滑順,而且甜度適中不會太過甜膩☺️
2023-04-26 27 瀏覽
元朗國野食居多,夜晚想食健康d?今日有好推介元朗朋友帶路,如果唔係一定要google mapmenu 唔算太花巧,不過同朋友唔想食set, 所以分開叫cafe 都開得比較晚,所以想夜晚去cafe 有依個好選擇薄荷朱古力鮮奶咖啡 $48mocha 帶有小小薄荷味,清新唔係細細杯果種咖啡,性價比高柚子蘋果梳打 $48新產品,成個感覺好cider feel, 不過冇酒。同柚子同蘋果好match藜麥田園沙律菜 $68追加烤雞肉 $15挪威煙三文鱼 $20超推介依個減肥健康人士必叫沙律都可以咁好味雞肉新鮮煮比你,唔太肥,又唔鞋煙三文魚就人人愛沙律份量夠,唔會餓龍蝦汁海鮮扁意粉 $138龍蝦味同番茄味比d 意粉索哂每一條粉都掛汁,又多海鮮有勁多蝦,又有蜆,墨魚仔等等
元朗國野食居多,夜晚想食健康d?
今日有好推介

元朗朋友帶路,如果唔係一定要google map

menu 唔算太花巧,不過同朋友唔想食set, 所以分開叫

cafe 都開得比較晚,所以想夜晚去cafe 有依個好選擇

薄荷朱古力鮮奶咖啡 $48
mocha 帶有小小薄荷味,清新
唔係細細杯果種咖啡,性價比高

柚子蘋果梳打 $48

挪威煙三文鱼 $20

超推介依個
減肥健康人士必叫
沙律都可以咁好味
雞肉新鮮煮比你,唔太肥,又唔鞋
煙三文魚就人人愛
沙律份量夠,唔會餓

龍蝦汁海鮮扁意粉

龍蝦汁海鮮扁意粉 $138

龍蝦味同番茄味比d 意粉索哂
每一條粉都掛汁,又多海鮮
有勁多蝦,又有蜆,墨魚仔等等

2023-04-20
藜麥田園沙律菜
龍蝦汁海鮮扁意粉
2023-04-25 350 瀏覽
Cafe位置喺水車館街 步行到尾的巷子內 唔算難搵👌小店樓高兩層木系暖色設計🪵 清新舒服 自成一角 多一點寧靜休閒美😚Lunch Set有齊🐮🐷🐔🐟🦐🍔還有5款 All Day Breadfast 🥐🥗🔸️大盤子全日早餐🥗 💰148 正呀~~多過十款食材 🥐🥓🍄🥬🐟🥚🍅 大推頭又份量足 夠曬飽肚👍 Parma ham售完😔用清甜🍈代替😌 🥐牛角窩夫👍入口酥脆 牛油味香濃🥰 🔸️香濃意大利飯配紐西蘭肉眼🥩 💰108 🥩肉質軟嫩粉紅 口感十足💯 意大利飯香濃 軟硬適中 應該用 藍芝士煮嘅🤔 真夠~~芝味🧀🧀🧀🔸️飲品 凍咖啡 💰10 藍柑檸檬梳打💰25
Cafe位置喺水車館街

凍咖啡 💰10
藍柑檸檬梳打💰25

2023-04-24
2023-04-24 41 瀏覽
元朗小巷用心小店😊呢間小店主要用木系顏色做主調,坐低感覺好溫暖✨✨午餐餐牌選擇都唔少! 食夠$98 就會送一件小蛋糕,甜品都唔洗叫,勁抵!牛角窩夫炒蛋香煎雞扒$78香煎雞扒煎得好靚,皮係脆而乾身,真係好正。牛角窩夫唔係咁易有得食,夾得好食都唔易,佢地牛油落得夠窩夫夠鬆軟,齋食已經好好味。炒蛋黃得好靚仔,好滑好嫩口,淡淡蛋香味,好食到食落肚都係一種享受,最後就有少少沙律菜平衡返。Overall份量幾大,食完真係好飽啊 ,價錢低可以再戰😝香濃意大利飯配紐西蘭肉眼啲飯粒粒分明份量多🍛肉眼扒叫左五成熟🥩整到啱啱好入面仲係粉紅色,份量好多,側邊有少少脂肪,所以食落去好香。返方面入面仲有啲蔬菜粒粒。我哋兩個都加咗$25轉特飲,玫瑰鮮奶咖啡拉花好靚,好香玫瑰花味。另外飲咗桂圓紅棗茶,原來係成個茶壺咁樣上,幾抵!

牛角窩夫炒蛋香煎雞扒$78
牛角窩夫炒蛋香煎雞扒

香濃意大利飯配紐西蘭肉眼
玫瑰咖啡
牛角窩夫炒蛋香煎雞扒
玫瑰咖啡
2023-04-22 27 瀏覽
✡️香濃意大利飯配紐西蘭肉眼🐮🔹肉眼 eye-catching嫩粉紅色🥩、肉質軟熟(6成熟)、有些牛脂味。🔹我唔係好鍾意意大利飯完全淋曬,而哩個意大利飯有口感🉐嚟唔會好硬,係我鍾意嘅口感。✡️白朱古力慕士蛋糕🍰🍫🔹口感超軟熟,唔會太甜,liked😋✡️藍莓芝士餅🍰🫐🔹口感軟熟,味道正常👌🏼✡️玫瑰鮮奶咖啡☕🌹🔹賞心悅目😍,拉花靚,玫瑰花瓣多~擺放🉐有心思。食物有質素。老闆娘溫文有禮。職員服務殷勤。Nice lunch set🌟肉眼份量唔少❤️嫩粉紅色嘅肉眼🥩😍意大利飯口感👍口感超級唔熟嘅白朱古力慕士蛋糕,唔會好甜🍰分外order多一件🍰玫瑰鮮奶Latte🌹賞心悅目
✡️香濃意大利飯配紐西蘭肉眼🐮

✡️白朱古力慕士蛋糕🍰🍫
🔹口感超軟熟,唔會太甜,liked😋

✡️藍莓芝士餅🍰🫐
🔹口感軟熟,味道正常👌🏼

✡️玫瑰鮮奶咖啡☕🌹
🔹賞心悅目😍,拉花靚,玫瑰花瓣多~擺放🉐有心思。

食物有質素。
老闆娘溫文有禮。
職員服務殷勤。
Nice lunch set🌟
肉眼份量唔少❤️
嫩粉紅色嘅肉眼🥩😍
意大利飯口感👍
口感超級唔熟嘅白朱古力慕士蛋糕,唔會好甜🍰
分外order多一件🍰
玫瑰鮮奶Latte🌹賞心悅目