2024-06-23 422 瀏覽
餐廳好有日本feel,店內播住日本老歌,好悠閒舒適~烤雞肉鮮茄意大利飯($98)本身以為冇乜特別嘅一碟risotto, 但估唔到食落去有驚喜,鮮茄汁酸甜適中,risotto有咬口得嚟唔會太硬,雞扒夠滑,一齊食balance 得好好~蒲燒鰻魚炒蛋漢堡配薯條($88)個人覺得性價比之選✨,漢堡有大大塊鰻魚,中間夾有炒滑蛋、蕃茄同生菜,因為鰻魚本身都好夠味,所以都唔洗另外加醬汁都好好味👍🏻另外有薯條同沙律伴碟,好夠飽~辣炸魷魚($68)炸得香口,粉漿唔會過多,點埋醬汁更惹味~香辣炸雞翼($55)另一款炸物,雞翼夠大隻,脆卜卜好味🤤熱情果沙冰($28)夠清爽,熱情果味怡人👍🏻芒果奶昔($40)賣相靚,飲落smooth~
餐廳好有日本feel,店內播住日本老歌,好悠閒舒適~

烤雞肉鮮茄意大利飯($98)
烤雞肉鮮茄意大利飯

蒲燒鰻魚炒蛋漢堡配薯條($88)
蒲燒鰻魚炒蛋漢堡配薯條
蒲燒鰻魚炒蛋漢堡配薯條

辣炸魷魚($68)
炸得香口,粉漿唔會過多,點埋醬汁更惹味~
辣炸魷魚
辣炸魷魚

香辣炸雞翼($55)
另一款炸物,雞翼夠大隻,脆卜卜好味🤤
香辣炸雞翼

熱情果沙冰($28)
夠清爽,熱情果味怡人👍🏻
熱情果沙冰

芒果奶昔($40)
賣相靚,飲落smooth~
芒果奶昔
幫襯勁買💛90s Lazy😸「懶惰,大概是九十後的通病」見到個店名,身為90後嘅好感同身受🥲 一定要大大力咁支持!成日比上一代話我哋唔捱得苦,成日掛住去旅行儲唔到錢買樓🧱 人地90後仲做埋老闆添😤化身昭和時代浪漫咖啡廳,深棕色餐枱櫈,復古彩繪玻璃燈,配上彩色玻璃格仔窗🪟 暗暗嘅燈光,營造出慵懶感💡烤雞肉鮮茄意大利飯🍛Dinner Menu $78起,意粉、飯、burger、牛羊魚都有,仲包餐湯同飲品🤩紅蘿蔔、洋蔥、椰菜同蕃茄切粒,羅宋湯味道偏甜比較日式🍅蕃茄汁做基底,加入本菇、洋蔥同蕃茄🧅 白米心咬下煙韌,吸盡醬汁,鮮甜十足🍘 雞扒切件,外皮烤得香脆🍗海鮮大阪燒薄餅🍕薄底pizza批邊香脆,每片都有齊魷魚同蝦仁🦐 加上大阪燒嘅靈魂 — 大阪燒醬,美乃滋同柴魚片✨意式經典提拉米蘇☕️呢個上相信每份都係獨立製作🥣 兩層手指餅加上幼滑cream,呈現出自然嘅流溢感⏳ 灑上毫不吝嗇嘅可可粉同咖啡豆🟤Hojicha Latte🍂濃茶愛好者必飲❗️ 屬無糖嘅純茶系列⛔️ 深度烘焙嘅焙茶,茶味濃郁🪵 亦因為顏色夠深,讓拉花圖案更鮮明🥥Mango Yogurt🥭因為一直以為係完全blend過成杯黃色嘅乳酪⚒️
幫襯勁買💛

90s Lazy😸

「懶惰,大概是九十後的通病」

烤雞肉鮮茄意大利飯🍛

烤雞肉鮮茄意大利飯

紅蘿蔔、洋蔥、椰菜同蕃茄切粒,羅宋湯味道偏甜比較日式🍅

海鮮大阪燒薄餅🍕

海鮮大阪燒薄餅

意式經典提拉米蘇☕️

Hojicha Latte🍂

Hojicha Latte

Mango Yogurt🥭

Mango Yogurt

因為一直以為係完全blend過成杯黃色嘅乳酪⚒️ 面頭係芒果沙冰,甜甜酸酸🧊 下面黃白層次交疊嘅芒果果醬同厚滑嘅Yogurt📒

雖然小店打正旗號吹捧「懶惰」,但服務態度就一啲都唔懶唔hea! 🥸

支持良心小店💛
海鮮大阪燒薄餅
Hojicha Latte
Mango Yogurt
2024-06-22 232 瀏覽
星期六來這裡食lunch set 價錢約$60-80包野飲 好抵食雖然份量望落較少 但都好夠飽食物質素都唔錯見佢full menu/ tea time都幾吸引環境舒服 有和風cafe感覺 杯碟都好靚下次會再黎食~~
雖然份量望落較少 但都好夠飽
食物質素都唔錯
見佢full menu/ tea time都幾吸引
環境舒服 有和風cafe感覺
杯碟都好靚
下次會再黎食~~
身處荃灣繁華地段的 90s Lazy,一踏進店門口就感受到濃濃的昭和風情。店內裝潢以木質調為主,配搭上懷舊日式擺設,以及日本懷舊歌曲,讓人恍若穿梭時光隧道,彷彿置身於日本小酒館。開胃前菜選擇是招牌「啤酒薯條配松露醬」($58)。啤酒的意思原來是配搭麥粉,並不是代表點上啤酒,薯條外酥內軟,點上濃郁的松露香醬,實在是下酒菜中的極品!單點主食「鵝肝牛肝菌意大利飯」($138)同樣令人讚不絕口。飯粒煮得恰到好處,配上鮮嫩多汁的鵝肝和香菇,真是層次豐富,實在是一道不容錯過的意大利飯。主菜Dinner Set方面,「香煎比目魚柳伴黑水欖茸蕃茄莎莎」($168)是不二之選。新鮮肥美的比目魚柳煎得外酥內嫩,加上醇厚的黑水欖茸,襯托出魚肉的鮮甜,再配以爽脆的蕃茄莎莎,整盤菜式清新可口,層次豐富,令人胃口大開。如想加添綠色蔬菜,可以再配搭一份時令沙律($20),也有配搭汁醬及蕃茄。最後必試的必點為「薄荷朱古力咖啡(熱)」($46)。配搭套餐只需要半價( $23 ),濃郁的朱古力香氣和清新的薄荷,在舌尖交織出絕妙的滋味,不同層次的味蕾體驗,另外也有拉花造型,相當打卡。90s Lazy為顧客營造出充滿日本懷舊

90s Lazy為顧客營造出充滿日本懷舊氛圍的用餐環境,配合上精心烹調的菜式,讓人彷彿置身於日本小餐館。而且價錢合理,對於裝修格局而言性價比高,不管是三五知己聚會,或是約會,是荃灣區內不可多得的特色餐廳!
2024-06-17 104 瀏覽
荃灣千色滙有間主打日式休閒lazy風嘅coffee shop,成日經過都覺得佢嘅裝修好得簡約溫馨,好想坐係入面透過五彩玻璃望住啲人行,嘆杯咖啡,睇下書,打發下時間。今日終於有機會啦!阿女聽到可以lazy,好有興趣。🎈安格斯牛肉芝士漢堡配凍柚子蜜$78安格斯漢堡夠曬牛味,入口有肉汁,啖啖肉,滿足。柚子蜜夏天飲夠曬清爽,而且佢嘅飲筒係用粥做嘅好特別。🎈紅酒汁牛尾飯配薑汁咖啡$75牛尾炆得好淋,配上濃郁嘅紅酒汁,小朋友都食得好開心。薑汁咖啡好特別,拉花又靚,入口薑味咖啡味混合一齊,好特別。🎈開心果焦糖布甸$58近期開心果係一個好受歡迎嘅菜式,所以我見到開心果布甸都嗌一個試下,布丁面鋪咗好多開心果碎,入口有濃濃嘅開心果味,好正。
🎈安格斯牛肉芝士漢堡配凍柚子蜜$78
安格斯漢堡夠曬牛味,入口有肉汁,啖啖肉,滿足。
柚子蜜夏天飲夠曬清爽,而且佢嘅飲筒係用粥做嘅好特別。
🎈紅酒汁牛尾飯配薑汁咖啡$75
牛尾炆得好淋,配上濃郁嘅紅酒汁,小朋友都食得好開心。
薑汁咖啡好特別,拉花又靚,入口薑味咖啡味混合一齊,好特別。
🎈開心果焦糖布甸$58

2024-06-17 87 瀏覽
📍🐈 90s Lazy -荃灣🐈‍⬛📍#chowweisik鹹#chowweisik荃灣日系昭和風格設計嘅鋪頭位置都夠曬闊落✨好適合拍拖同fd聚會傾計☺️dinnerset選擇都算好多種類而且價錢都好相宜 不錯喔🥰蒲燒鰻魚炒蛋漢堡配薯條 $88成個size 都好巨原條鰻魚上😙 炒蛋份量都好足夠‼️如果可以滑蛋上就好啦🥹烤雞肉鮮茄義大利飯 $98蛋白質健康飽肚選擇😏番茄調味唔會鹹意大利飯有滿滿菇絲 增加口感雞肉烤完都保持肉汁✨窮香葡萄乳酪冰 $58沙冰質感 啱曬夏天消暑🍧最鍾意佢好多原粒葡萄而且冇皮嘅😗 跟餐加錢都好可以~~ latte leng 拉花就繼續夜晚都可以飲啡☕️一 🚏 90s Lazy (荃灣)荃灣眾安街68號千色匯3樓3012號舖
📍🐈 90s Lazy -荃灣🐈‍⬛📍

窮香葡萄乳酪冰 $58
沙冰質感 啱曬夏天消暑🍧
最鍾意佢好多原粒葡萄
而且冇皮嘅😗
跟餐加錢都好可以~~

latte
leng 拉花就繼續夜晚都可以飲啡☕️

🚏 90s Lazy (荃灣)
荃灣眾安街68號千色匯3樓3012號舖
3K
2024-06-16 72 瀏覽
荃灣千色滙商場內有一間餐廳幾有特色,五彩繽紛嘅玻璃牆,再加上彩繪花燈飾,經過會被吸引駐足。下午茶餐價錢實惠:懶人三明治雞扒,火腿,雞蛋,蕃茄,生菜……材料十分豐富,足足有兩吋厚。口感複雜,尤其雞扒煎到皮香肉嫰,滋味。下午茶餐可追加餐湯和沙律。羅宋餐湯,不是濃稠那種,比較清淡,蔬菜鮮味盡顯。哈密​​瓜雪糕梳打這款好懷舊嘅飲品。清新嘅蜜瓜香味,兒童時回憶回來了。開心果焦糖布甸好滑溜,甜度剛好,還有開心果碎增添口感。

下午茶餐價錢實惠:

懶人三明治
口感複雜,尤其雞扒煎到皮香肉嫰,滋味。

下午茶餐可追加餐湯和沙律。
羅宋餐湯,不是濃稠那種,比較清淡,蔬菜鮮味盡顯。

哈密​​瓜雪糕梳打
這款好懷舊嘅飲品。
清新嘅蜜瓜香味,兒童時回憶回來了。

開心果焦糖布甸
好滑溜,甜度剛好,還有開心果碎增添口感。
2024-06-14
2024-06-16 50 瀏覽
曾經同朋友去過旺角分店,估唔到荃灣都有間,而且裝修喺昭和風,同附近現代風嘅餐廳有一個好大既對比,當然就揀左去呢度食野。入面最吸引嘅莫過於彩色玻璃牆,同埋復古吊燈估仲有一面黑膠碟牆,瞬間覺得自己返咗去日本舊時代,而且店內播放嘅歌曲都係懷舊歌曲。星期六日都有lunch set,價錢大概係60-70蚊包飲品。❤❤呢度嘅裝修打卡真係無得輸哈密瓜雪糕梳打,喺餐牌見到已經好想叫,係跟餐半價加購既,真係好適合喺哩個環境飲😍拉花 Latte,係有挑選過嘅咖啡豆製成,貼心地附上一張小卡仔,話俾你知咖啡豆嘅烘培度同咖啡豆嘅味道。呢杯咖啡嘅口感同味道都唔錯。啤酒薯條配黑松露蛋黃醬醬嘅調味唔錯偏向少少甜,黑松露味滿滿,薯條係幼而脆身果種,配上蛋黃醬好容易一口接一口咁食曬。懶人包哩嗰係全日早餐,配料同一般見到嘅差不多,份量充足,一般cafe都有過百蚊一份all day,呢度70幾蚊就可以食到,算幾抵。照燒雞排烏龍麵烏龍麵爽滑彈牙,雞扒嘅照燒醬汁味道比較似日式雞肉串咁,比較甜少少,雞肉軟嫩又入味,配上湯頭較清淡嘅,食落好舒服。總結係荃灣少有既日式復古風餐廳,唔止裝修吸引,食品質素都唔錯,好適合約姐妹黎打卡傾計,值

入面最吸引嘅莫過於彩色玻璃牆,同埋復古吊燈

❤❤呢度嘅裝修打卡真係無得輸

啤酒薯條配黑松露蛋黃醬

懶人包

照燒雞排烏龍麵

總結
係荃灣少有既日式復古風餐廳,唔止裝修吸引,食品質素都唔錯,好適合約姐妹黎打卡傾計,值得一試!

2024-06-15 113 瀏覽
今日同媽媽去90slazy食西餐。上次都同朋友來過,今次先得閒打食評。我兩次都叫了黑松露帶子意大利飯,因為真係好好食。上次仲叫了nachos chips 配番茄他他。今日就叫了洋蔥圈配芝士條!!!超滋味的~媽媽叫的是三文魚冷烏冬,她說呢個唔太好食,d配菜出水,soy sauce好稀……好壞參半的一餐,但總結呢度小食是值得高分的~♡

好壞參半的一餐,但總結呢度小食是值得高分的~♡
2024-06-15
  • 烤雞肉鮮茄意大利飯
2024-06-14 76 瀏覽
🍽️呢間餐廳裝修以舊式日本咖啡店為主題, 但其實主打食西餐, 都幾特別☺️ 平日晚市都有Dinner Set, 價錢講真係好親民😍✨🍔蒲燒鰻魚炒蛋漢堡配薯條Set $88套餐包咗餐湯同餐飲, 呢個價錢真係無得輸! 漢堡入面夾住長長嘅鰻魚🐟入面仲有🍅蕃茄﹑🥬生菜﹑🥚滑蛋等配料, 夠晒豐富! 個餐仲跟埋熱辣辣嘅薯條🍟同健康嘅沙律🥗!✨🍝鮮鴨胸蕃茄菠菜長通粉 Set $98鴨胸肉質幾嫩,仲帶有油脂香, 配埋蕃茄通粉都幾開胃! ✨🍗香辣炸雞翼 $55炸得香脆, 雞翼仲夠晒入味同juicy, 推薦! ✨🌮墨西哥雞肉烤餅 $72一拎上手, 入面D雞肉已經多到跌出黎, 份量好足! 味道惹味得黎都有D辣, 但絕對係接受到! ✨🍫朱古力心太軟配雪糕 $62心太軟即叫即整, 正常發揮之作, 但我特別中意個香草雪糕, 香草味濃郁, 夠高質!

✨🍔蒲燒鰻魚炒蛋漢堡配薯條Set $88

✨🍝鮮鴨胸蕃茄菠菜長通粉 Set $98
鴨胸肉質幾嫩,仲帶有油脂香, 配埋蕃茄通粉都幾開胃!

✨🍗香辣炸雞翼 $55
炸得香脆, 雞翼仲夠晒入味同juicy, 推薦!

✨🌮墨西哥雞肉烤餅 $72

✨🍫朱古力心太軟配雪糕 $62
咖啡店名言☕️「懶惰・大概是九十後的通病」係荃灣商場入面,可以搵到一間和洋風咖啡店以復古彩繪玻璃同木系設計🪑環境適舒 配合懶惰休閑嘅氛圍🦥假日都提供午市套餐🥣其中最「休閑」不過莫過於午飯時間嘆all day Breakfast🍴懶人包好豐富有齊牛仔腸、脆煙肉、薯餅、炒蛋、茄汁豆、粟米粒、雜菜沙律、牛角包🥐薯餅同煙肉都好脆口~正啊🍴日式滑蛋鰻魚飯大半條鰻魚舖係炒蛋上蒲燒鰻魚汁同炒飯白飯拌勻好滋味鰻魚冇骨厚肉值得一試滿足晒鰻魚控啊~🙌🏻嚟呢到食甜品係必須嘅開心果焦糖布甸🍮出色必食!焦糖布甸鋪滿粒粒花生碎每啖都係超香濃嘅蛋香同開心果味係日本布甸嘅味道🤩Mocha拉花都好靚☕️朱古力味香甜濃郁,好飲~午市跟套餐只需半價就飲到🦥
咖啡店名言☕️
「懶惰・大概是九十後的通病」

係荃灣商場入面,可以搵到一間和洋風咖啡店
以復古彩繪玻璃同木系設計🪑

蒲燒鰻魚汁同炒飯白飯拌勻好滋味
鰻魚冇骨厚肉值得一試
滿足晒鰻魚控啊~🙌🏻

嚟呢到食甜品係必須嘅
開心果焦糖布甸🍮出色必食!

焦糖布甸鋪滿粒粒花生碎
每啖都係超香濃嘅蛋香同開心果味
係日本布甸嘅味道🤩

Mocha拉花都好靚☕️

朱古力味香甜濃郁,好飲~
午市跟套餐只需半價就飲到🦥

2024-06-13 41 瀏覽
閒逛荃灣千色匯時,被一間餐廳名叫90s Lazy 吸引了入去,餐廳走復古日式咖啡室風格,好舒服和休閒。一入餐廳,年青有活力嘅服務員就殷勤地招呼我哋,絕對唔Lazy。 晚餐:美國安格斯肉眼扒晚餐,包餐湯和餐飲(可以半價轉其他特飲)。牛扒很大塊,足足有10安士,而且用我最鍾意嘅燒烤形式烹調,火候控制得剛剛好,內裏肉質微紅,夠晒Juicy。配菜還有香烤過嘅翠玉瓜、薯仔和蘿蔔,食落唔會太乾身,估唔到配菜都咁好味。餐湯熱辣辣,味道濃郁,真係飲到一滴不留。鵝肝牛肝菌意大利飯:法國鵝肝好厚身,外層煎得香脆,內裏嫩滑。個意大利飯都煮得好好,粒粒分明,有咬口,將鵝肝嘅油香和牛肝菌濃郁嘅味道完全吸收,味道超豐富的。香辣炸雞翼脆炸得熱騰騰香噴噴,肉地好嫩滑,誠意十足地配上色彩繽紛的沙律菜。菠蘿夏日茉莉花茶清純嘅茉莉花茶跟菠蘿嘅味道原來好匹配,味道清新,有消滯嘅感覺,還有一粒粒新鮮嘅菠蘿可以食,誠意十足。

晚餐:

餐湯熱辣辣,味道濃郁,真係飲到一滴不留。

鵝肝牛肝菌意大利飯:

香辣炸雞

菠蘿夏日茉莉花茶

2024-06-12 37 瀏覽
不時愛到荃灣吃飯,因為有不同檔次食品,這天來到千色匯的90s lazy,價錢合理,品質超值😊😊👍🏻👍🏻是一間高質復古的西日咖啡廳🫰🏻🫰🏻龍蝦汁軟殼蟹意粉($128)細軟的意大利麵與鮮美的軟殼蟹和濃郁的龍蝦汁醬汁融為一體,令人垂涎欲滴。軟殼蟹香脆可口,龍蝦汁更是鮮甜濃郁,與意粉的組合恰到好處。整體口感豐富,層次分明,每一口都讓人欲罷不能。安格斯牛肉芝士漢堡($98)安格斯牛肉的鮮嫩多汁,搭配熔化入口的芝士,營造出絕佳的口感。麵包恰到好處的烘焙,既有香脆口感,又不會過於乾硬。這款漢堡配有薯條和沙律菜,整體口味和諧,是非常棒的選擇!鮮果窩夫配雪糕($118)這是一款既美味又養眼的甜點。窩夫鬆脆,搭配上新鮮多汁的水果,再加上一球濃香的雪糕,實在一絕。餐盤擺放簡單大方,果肉的顏色繽紛奪目,令人食慾大增。這道甜點香甜可口,口感豐富,是一個不錯的結束用餐的選擇。抹茶鮮奶咖啡($52)這是一款綿綿細膩的抹茶鮮奶咖啡。抹茶粉的清香和牛奶的細緻質地完美融合,不會過於濃烈。整體口感細膩而不失清爽。咖啡上有天鵝拉花,打卡一流!玫瑰荔枝沙冰($45)這是一款清爽可口的沙冰飲品。玫瑰香氣與荔枝的甜美味道交織在一起

龍蝦汁軟殼蟹意粉($128)

安格斯牛肉芝士漢堡($98)

鮮果窩夫配雪糕($118)

抹茶鮮奶咖啡($52)

玫瑰荔枝沙冰($45)
這是一款清爽可口的沙冰飲品。玫瑰香氣與荔枝的甜美味道交織在一起,給人一種沁入心脾的感受。沙冰的質地恰到好處,口感滑順可口。這款飲品非常適合炎熱的夏日,能夠給人一種舒爽的感覺。

總的來說,90s lazy提供了一系列豐富美味的菜品,每一道菜式都精心設計,口味協調,用料新鮮,是一家值得推薦的餐廳。

90s Lazy (荃灣)
地址:荃灣眾安街68號千色匯3樓3012號舖
2024-06-11 24 瀏覽
[ 90s Lazy ]早幾日嚟到荃灣千色匯呢間復古風和洋cafe食飯,有沙律、小食、意粉、意大利飯、Burger、Pizza、甜品等,選擇都幾多。小食✿ 辣炸魷魚 $68 🦑魷魚圈外皮炸粉薄脆,內裡有嚼勁,味道小辣咸香。意粉✿ 龍蝦汁軟殼蟹意大利粉 $128 🍝🦀兩大隻軟殼蟹炸得金黃酥脆,都幾厚肉。意粉較粗身,口感煙韌。薄餅✿ 明太子蟹肉薄餅 $138 🍕🦀🦑🧀9吋薄批薄餅,底部烤得薄脆。餡料有明太子、蟹肉、蟹籽、魷魚、芝士等,味道咸香,表面灑上木魚碎帶出煙燻味。而且芝士味濃郁有拉絲效果,口感有層次。飲品✿ 熱抹茶朱古力 $50 🍵飲品拉花好精緻,抹茶味香濃,朱古力味口感順滑唔會太甜同埋唔會蓋過抹茶味。總結🫦 Cafe食物同埋飲品款式種類都幾多,好啱收工或者放假去食嘢chill下,而且環境裝修係復古和風,坐得舒適又打卡🤎。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿90s Lazy地址:荃灣眾安街68號千色匯3樓3012號舖電話:9423 4764✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 90s Lazy ]

小食
✿ 辣炸魷魚 $68 🦑
魷魚圈外皮炸粉薄脆,內裡有嚼勁,味道小辣咸香。

意粉
✿ 龍蝦汁軟殼蟹意大利粉 $128 🍝🦀
兩大隻軟殼蟹炸得金黃酥脆,都幾厚肉。意粉較粗身,口感煙韌。

薄餅

電話:9423 4764
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 明太子蟹肉薄餅
2024-06-11 48 瀏覽
在荃灣千色廣場購物,順道晚飯,朋友想吃西餐,於是在3樓的「90sLAZY」落腳。餐廳佈局輕鬆休閑帶點玩味,枱與枱之間空間寬敞。晚餐餐湯 - 羅宋湯;味道不太濃,尚算足料。美國安格斯肉眼扒(10安士),賣相不錯,外皮煎得微脆;肉汁亦鎖在肉內。火候控制得宜,生熟度均勻;軟熟易入口,配黑椒汁甚惹味。懶人包(全日早餐)全日早餐內容豐富,可謂十分抵食。肉類除了香腸煙肉外,更有煙三文魚;配上鮮嫩炒蛋和新鮮沙律菜,十分美味。餐廳標榜拉花咖啡,當然不會錯過;隨即點了一杯Latte 鮮奶咖啡。拉花圖案賞心悅目,咖啡口感濃滑,味道較易入口。附有咖啡組合及特質,感覺專業。朋友不嗜咖啡,餐飲點了港式經典凍檸茶。

餐廳佈局輕鬆休閑帶點玩味,枱與枱之間空間寬敞。

晚餐餐湯 - 羅宋湯;味道不太濃,尚算足料。

火候控制得宜,生熟度均勻;軟熟易入口,配黑椒汁甚惹味。

懶人包(全日早餐)

全日早餐內容豐富,可謂十分抵食。

拉花圖案賞心悅目,咖啡口感濃滑,味道較易入口。

附有咖啡組合及特質,感覺專業。

朋友不嗜咖啡,餐飲點了港式經典凍檸茶。