2022-07-31 669 瀏覽
Agnes B 嘅咖啡☕️同dessert🍰就食過,雪糕就真係未試過喇。今次用優惠換到一盒小雪糕🍦,不過可能時間有啲晏,去到只係得榛子口味,唔想為個優惠再行一次,就試吓啦😂😂😂沒有期望反而有驚喜🤩🍦雪糕盒仔精緻有格調。榛子味道好明顯,唔太人工味道,好香但唔會太過強烈,亦唔會太過甜 (因為好多時候食物或都飲品加入hazelnuts ,就即係等於會好甜🙈),而且雪糕係好滑,令你一口接一口😍😍😍

沒有期望反而有驚喜🤩

外賣自取
2022-07-27 472 瀏覽
星期六,又是揾美食既時候啦,去到朗豪坊,非常熱鬧,走進café ,飲杯咖啡,吃件蛋糕先😋😋蛋糕櫃的蛋糕,非常吸引,件件都好吸引,真係好難選擇呀。點了兩杯咖啡。再點了一件蛋糕。1~b.beear 蛋糕,賣相100分,造型可愛活潑,蛋糕入面有濃濃的朱古力香味,但又不會太甜,朱古力幼滑,好好味呀😊2~美式咖啡,夏天太熱啦,飲杯凍咖啡,透心涼。咖啡味道是偏酸的,看個人喜好吧,整體是好飲的。3~玫瑰花牛奶咖啡,奶味非常濃,帶有淡淡玫瑰花香,咖啡味道還可以吧!最出色都是小熊蛋糕。
蛋糕櫃的蛋糕,非常吸引,件件都好吸引,真係好難選擇呀。
點了兩杯咖啡。再點了一件蛋糕。
最出色都是小熊蛋糕。
2022-07-18 400 瀏覽
俾dinner menu 既黑松露芝士翠玉瓜生酮麵吸引咗,職員好有禮,落單時有講清楚係翠玉瓜絲。不過,黎到第一個感覺係.. 個意粉咁扁既好似薄餅食落其實唔係好食到麵既口感(唔係太清楚佢用咗咩代替麵條),只係食到好重既蛋同菇味。可能因為冇澱粉啦,食完唔係太飽。沙津菜就好食既,但醬好似係平時食既caesar醬,唔知算唔算破酮?

不過,黎到第一個感覺係.. 個意粉咁扁既
好似薄餅

2022-05-20 447 瀏覽
第一次食呢度啲蛋糕🎂價錢係唔平 但都幾好食唔錯芝士蛋糕上面有隻agnesb嘅熊仔‍朱古力🍫超級可愛!芝士蛋糕都幾特別 中間係包住海綿蛋糕 口感幾鬆軟 蛋味仲幾濃💕芝士蛋糕嘅口感就好軟滑creamy 芝士味都夠濃 食落酸酸甜甜 一啲都唔漏 餅底都好脆好鬆化
第一次食呢度啲蛋糕🎂價錢係唔平 但都幾好食唔錯
2022-05-20 380 瀏覽
生日甜點2杯飲品果撻2件蛋糕用優惠換番泥員工好好丫,5介意耐心同我講邊喲可以揀五可以揀(男女店員都系,雖然好趕時間但佢地好快手)飲品抹茶鮮奶叫左熱,好好好正(濃濃抹茶)玫瑰咖啡就叫左凍,相比下冇禁正(玫瑰5突出)甜品好好食☺️
生日甜點
2杯飲品
果撻
2件蛋糕

用優惠換番泥

飲品
抹茶鮮奶叫左熱,好好好正(濃濃抹茶)
玫瑰咖啡就叫左凍,相比下冇禁正(玫瑰5突出)
甜品好好食☺️

外賣自取
2022-04-25 319 瀏覽
鐘意食可愛造型嘅蛋糕,呢款熊仔蛋糕吸引左我。b. BEARstrawberry mousse &mascarpone cream,strawberry chiffon,pink guava confit雖然係蛋糕但就唔係好甜,士多啤梨🍓味濃,蛋糕底部係餅皮,脆脆嘅,唔太大件,女仔食就好夠了。飲品係Iced lemon tea,花茶加左檸檬片,好香,但記得落糖漿,(我飲第一啖時唔記得落😅感覺唔夠甜)拿拿聲去加番咁就變番好飲,香香的茶配蛋糕就啱。
鐘意食可愛造型嘅蛋糕,呢款熊仔蛋糕吸引左我。
b. BEAR
strawberry mousse &
mascarpone cream,
strawberry chiffon,
pink guava confit
2022-03-21 411 瀏覽
淨係旺角朗豪坊依間分店先有依個三層tea set,其他店舖剩係得散叫蛋糕飲品 👓 $320 for 2 person,包兩杯飲品,只限咖啡或茶1500開始供應玫瑰鮮奶咖啡都幾重玫瑰味唔錯,反而凍latte普通因為冇咖啡味剩係得奶味。Tea set整體食物普通不過不失啦,有啲失望冇一件大蛋糕剩係得細opera cake,有幾件mini fruit tart味道真係好普通不過見到原來都價值~15蚊件,另外都有佢哋出名嘅朱古力食。scone有一件提子一件原味,質感味道都OK喎唔算好粘口。環境當然冇酒店嗰啲咁大咁舒服寧靜啦,不過都好啱傾偈簡單一聚可以坐得耐。評分:7/10

1500開始供應
評分:7/10
2022-03-15 298 瀏覽
朗豪坊一直都係購物熱點 又多舖頭行到攰 會想搵地方坐下 但又唔係肚餓想食嘢純粹只係Hea下或者搵地方傾偈附近會有快餐店但又唔想咁普通所以去左Agnes b 旗下品牌嘅café 遠距離就已經望到大雪櫃 放左十幾款甜品建議搵左座位先行出去叫野飲或者甜品因為舖頭細所以位都比較少 如果唔介意都可以揀坐外圍走廊位芒果奶昔 還可以唔算甜 芒果味都算重栗子蛋糕 裏面既蛋糕只係普通海綿蛋糕而且栗子忌廉唔夠多 過下口癮就算建議叫野飲算啦
朗豪坊一直都係購物熱點 又多舖頭

栗子蛋糕 裏面既蛋糕只係普通海綿蛋糕
而且栗子忌廉唔夠多 過下口癮就算

建議叫野飲算啦
2022-03-14
話說有張agnès b. café coupon,緊係約埋朋友一齊去食啦,原本想揀中環歌賦街個間,點知已結業,最後去左旺角旺角呢間好細,坐位唔多,都要等一陣先有位,張coupon係跟一個迷你果撻set, 2杯飲品 & 1件蛋糕(我字眼睇就係2件,店員話1件,佢鍾意啦🤷🏼‍♀️)迷你果撻set6 件迷你果撻,有藍莓🫐、奇異果🥝、芒果🥭、士多啤梨🍓、木瓜 & 菠蘿🍍,鮮果採上糖漿,所以唔會酸,撻皮一d都唔脆偏濕,唔好食法式檸檬撻又酸又甜既檸檬撻,個撻皮都係唔脆既,不過不失Latte見到呢隻杯既size,我都覺得伏味濃,眼前好矇既奶泡應該係拉花,相信係想拉心形,奶泡打得唔好,奶比例太多,啡味欠奉,幾難飲,唔係大杯就係好紅瑪蒂茶花茶味道獨特,好似藥水味,真係飲左一半頂唔順,放棄了無論果撻、蛋糕、飲品都好失望,賣相又唔係好出眾,味道真係唔得,出面好多cafe都做得更出色,靠個b字真係唔知佢可以捱到幾耐

迷你果撻set

法式檸檬撻
又酸又甜既檸檬撻,個撻皮都係唔脆既,不過不失

Latte

紅瑪蒂茶
花茶味道獨特,好似藥水味,真係飲左一半頂唔順,放棄了

2022-01-24 257 瀏覽
朗豪坊行到累想搵個地方坐下都好難人太多....行到agnes b竟然有位可能o係boutique入面 所以少d人知道雖然環境唔算好靚但agnes b coffee shop入面比4/F S字頭連鎖coffee shop寧靜少d人行黎行去食物質素/價錢差唔多下次旺角想飲杯野可以考慮agnes b
朗豪坊行到累想搵個地方坐下都好難

少d人行黎行去
食物質素/價錢差唔多
下次旺角想飲杯野可以考慮agnes b
2021-10-07
相信人人心目中都會有一張心水的下午茶店清單🙊,你有沒有些高質咖啡店或餐廳,推介給我呢😳?!最近我與朋友去旺角的• 𝔸𝕘𝕟è𝕤 𝔹 ℂ𝕒𝕗𝕖🔸•吃下午茶,蛋糕、飲品、環境、氣氛等等都相當不錯😆,而且定價合理,所以想推介給大家呀~我們點選「 法式焦糖泡芙🍯 $48」、「 法式檸檬撻🍋 $48」、「 法式水果撻🍓 $82」、「 皇家伯爵紅茶☕️ $38」和「 鮮奶抹茶🍵 $44」,結帳不用$300,非常合理。焦糖泡芙,造得相當鬆化,雖然是焦糖,但甜度並不高哦~ 檸檬撻則酸度頗高,即時醒神呀。由小到大都很喜歡吃水果撻,還記得小時候媽媽帶我去吃酒店自助餐,我獨孤一味只吃吉士水果撻,令她笑了我好幾年呢。餐廳的水果撻色彩繽紛,每款水果都配搭不同的香脆撻底,不但細心,也好好吃呢。▫▫▫▫▫📍#中環 國際金融中心二期 3 樓 3002 - 3005 店📍#銅鑼灣 時代廣場 6 樓 Kiosk D 店📍#太古 太古城中心 2 樓 280 - 282 店📍#K11 購物藝術館117-118 & 崇光百貨公司地下 G11📍#旺角 朗豪坊 3 樓 33 店 & 新世紀廣場1樓175號舖📍#九龍塘 又一城LG1層1

▫▫▫▫▫
📍#銅鑼灣 時代廣場 6 樓 Kiosk D 店
📍#太古 太古城中心 2 樓 280 - 282 店
📍#九龍塘 又一城LG1層1-49店內
📍#觀塘 創紀之城 5 期 apm 大堂層 C8&C10 店
📍#元朗 形點I 1159店
📍#將軍澳 PopCorn G14 店
▫▫▫▫▫
2021-12-26
2021-12-13 401 瀏覽
是晚原本想係睇戲前食少少野,與友人商討去那裏之際,剛好經過Agnes b Cafe. ,就決定食呢一間。我們點了三杯飲品及兩款熱食,落單的職員好有禮貌。飲品係結帳後沒多久便有,食物出品方面都好快。我們點了一個Carbonara,味道不過不失。但係,失望的事情來了!另一款是Pizza,友人打算把Pizza切開方便大家享用,拎上手係室溫,一入口是冰凍的,隨即將此事告知職員,職員也即刻回覆會做過一個給我們,還說做好之後會送過嚟,但係最後係叫你過去攞。一個熱食可以係冰凍既,真係唔知廚師係點樣整喇,諗返都有啲心寒。🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️一定唔會再光顧。
一定唔會再光顧。
2021-12-12
2021-12-10 371 瀏覽
老公生日,想買個蛋糕,呢幾年買日式蛋糕同上網買拿破崙蛋糕比較多,又唔想買Cova, 岩岩online shopping 係agnesb 買緊衫,就睇埋蛋糕,個樣都唔錯$280 細細個夠兩人食,又唔擔心食唔晒放幾日,取蛋糕既店舖選擇都多!我就揀左旺角朗豪坊分店攞,攞完可以上去food court 果層影下相!我心理15、16 ,選擇困難症,喺兩個蛋糕裏面掙扎,matcha 同Julie ,matcha 有Macarone,我就覺得幾好,Julie 就開心果就特別啲,所以最後壽星公決定,揀左Julie ▫️Julie Pistachio Chiffon, Pistachio Creme Brulee, Mascarpone Chantilly Cream我就覺得開心果蛋糕比較少見,幾特別,都幾期待!又可以寫message!最細size 可以寫12個中文或22個英文字,如果揀大啲size 可以寫多啲字,online shop 有寫明!不過要3-4日前訂!(online)唔知到分店買有冇即場寫message唔記得問埋!個蛋糕好靚,同埋食落好多層次,開心果真心幾好食,又唔會打到好幼細,有啲細粒小小

▫️Julie

個蛋糕好靚,同埋食落好多層次,開心果真心幾好食,又唔會打到好幼細,有啲細粒小小嘅開心果肉,食落增加口感!係塊message 牌超甜☺️☺️☺️
2021-12-03 273 瀏覽
今次係電訊公司贈送既下午茶,原本係跟2杯飲品,6個迷李果撻+2件cake,但係水果撻無貨可以用1件cake代替,老實說試過就夠啦,要比錢既我應該唔會再食🤣睇返價錢都唔平,純粹係食個品牌野飲我地簡左咖啡同花茶,想加錢轉其他飲品都唔得😅職員話入唔到機🤦🏻‍♀️個一刻有點無奈朱古力伯爵茶-朱古力濃郁,帶有伯爵茶香味,唔會過分甜,層次唔錯芒果熊仔-不過不失,芒果味既甜點拿破崙-上邊有焦糖幾好食,口感唔錯

芒果熊仔-不過不失,芒果味既甜點

拿破崙-上邊有焦糖幾好食,口感唔錯
2021-11-30 237 瀏覽
平時聽親agnès b.都係買衫買袋,從來都未試過佢哋嘅咖啡同埋蛋糕,今次朋友送嘅呢一個蛋糕都係我第一次食佢定嘅,即管試一試睇吓好唔好味啦蛋糕外型係滿分嘅,好多栗子蓉有裝飾得夠靚,但不過入面好多cream,蛋糕其實只係得好少,而我因為唔係咁鍾意食太多cream嘅蛋糕所以覺得呢一個就真係麻麻地,口感唔係太好,多啲蛋糕會好啲,食落只有少少膩嘅感覺,不過朋友送嘅我都感到非常之開心,加上佢有一粒星星寫住啲字夾牌,都覺得特別高貴