2020-12-19 833 瀏覽
同事買咗呢個蛋糕同我慶祝,我平時都比較少買Agnes b 既蛋糕食,但係呢個蛋糕又真係幾好食喎D cream唔係好甜,又唔會好漏,海棉蛋糕軟綿綿,又唔會黐住個口,D生果仲好甜,完全對得住呢個價錢!下次再買下佢其他甜品試吓先

下次再買下佢其他甜品試吓先

外賣自取
生日
2020-11-19 804 瀏覽
上周日在做運動前到旺角朗豪坊想簡單吃過下午茶, 由於商場內可以喝咖啡的選擇不多, 所以選擇了以為很安全的agnes b cafe坐下來。我點了一件opera蛋糕以及cappuccino, 蛋糕我吃了一口就沒有吃了, 蛋糕沒有層次, 出了一個一倍貴的價錢卻換來普通麵包店或更差的朱古力蛋糕。以我印象依稀記得在銅鑼灣分店或中環分店環境除了優美之外蛋糕也很精緻美味, 所以旺角分店真的大跌眼鏡! 咖啡也不合格, 一杯咖啡最緊要是溫度但送取餐的時候咖啡已經是室溫偏凍......
2020-11-15
«推介一試既下午茶☕️ »本身以為agnès b.淨係賣朱古力同蛋糕🎂原來有得食tea架🤩性價比幾高!除左tea,我見到lunch set都幾吸引,下次可以一試🥰⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🍽Afternoon set for 2ppl ($320)☝🏻套餐包2杯茶或咖啡Set就係包左Scone、1層甜點同埋1層鹹點。食tea通常都係鹹點好食,甜點就一般般。不過今次全部野食都正常發揮!特別中意opera cake🍫 scone配埋士多啤梨jam幾好味🤤完全對得住價錢💰不過就冇咩靚境同服務架啦😆另外有少少可惜🥺冇得點朱古力飲😭加錢都冇😖得茶同咖啡揀😭🔸評分: 7.8/10💰人均消費: $160
«推介一試既下午茶☕️ »

☝🏻套餐包2杯茶或咖啡

🔸評分: 7.8/10
💰人均消費: $160
呢度最出名就係佢啲蛋糕同埋朱古力🍫之前都有食過 真係高質🥰 所以今次試吓佢個Tea Set 就可以食埋佢啲鹹點🤤.Afternoon Tea Set🍽 $320/2價錢嚟講一啲都唔貴 整體質素唔錯‼️唯一唔好嘅就係等位等好耐 佢話佢等咗成個鐘先有位🥺因為佢呢度唔夠凳 連tea set嗰個架都唔夠 呢點有待改善🤨.Savouries:Smoked salmon & cream cheese on bruschetta🐟個包有微微烘過 有少少脆口😛三文魚都幾大塊食落啖啖肉😍cream cheese薄薄搽咗一層 個味唔太出🤔Honey & mustard chicken vol-au-vent🍯呢個幾好食 個酥皮盒好脆🤤個醬個味有啲似蛋黃醬🤣Parma ham & asparagus roll🥓塊Parma ham鹹得濟 但係配埋淡味嘅露荀唔錯😋ham都幾厚 連埋露荀一齊食口感好豐富✨Tuna & cucumber sandwich🥪 普通嘅吞拿魚三文治 不過就特別啲用咗竹炭包🤫Prawn with lemon & avocado bite🦐 蝦好爽口 配埋檸檬同牛油果🍋🥑清新得嚟 味道口感更
Afternoon Tea Set🍽 $320/2

Savouries:
呢個幾好食 個酥皮盒好脆🤤個醬個味有啲似蛋黃醬🤣
Parma ham & asparagus roll🥓
Tuna & cucumber sandwich🥪
普通嘅吞拿魚三文治 不過就特別啲用咗竹炭包🤫
蝦好爽口 配埋檸檬同牛油果🍋🥑清新得嚟 味道口感更有層次🥰最特別係用咗薯仔薄片做底 唔係用普通脆餅🥔

Sweets:
Selection of agnes b. DELICES chocolate🌟
呢到嘅朱古力點都好食🤩一粒係黑朱古力另一粒係37% 鍾意食濃啲/甜啲都啱🥳
Seasonal mini fruit tart🍓
唔知佢係咪冇晒啲細撻撻 見其他人係三件水果撻☹️而家轉咗做大嘅水果撻🧐個內餡個質感有啲奇怪 係沙沙地偏濕嘅蛋糕🍰不過個撻皮好正好脆 有淡淡嘅杏仁味💓
Cheese cake🧀
呢個都冇貨所以轉埋做opera cake🤓
Opera cake🍫
想食好耐 第一次食☝🏻好令人驚喜嘅味道🥳要整到咁多層真係好考工夫‼️coffee buttercream, chocolate ganache, almond dacquoise😚每一層都好薄好match 入口有好幸福嘅感覺🤤

Warm scones:
Original & raisin scones served with creme fraiche & La Chambre Aux Confitures fruit jam🤍💛
兩款scone都做到外脆內鬆軟 唔會太乾濕潤度幾好 不過就未夠鬆化同牛油味唔出 好重麵粉味🧈但係唔會難食 一般👌🏻唔知點解提子乾個款有啲鹹味 唔係甜🤯個clotted cream奶味唔算好濃 不過好幼滑入口即融😎個jam好杰可能雪太耐變咗做啫喱狀🤭但係味道唔錯酸酸甜甜 仲有啲士多啤梨果肉😝

Coffee or tea:
野飲冇得揀有雪糕嗰啲款🍦茶類全部都係用法國茶包嚟沖 覺得熱茶配tea set食係最夾🇫🇷
Matcha latte🍵
本身冇乜好大期望 但係唔錯喎💚抺茶味都濃 啲冰融晒都仲有味🤤不過加咗奶當然就唔會好苦澀好回甘🤣
Marco Polo🖤
呢個幾特別 有淡淡果味仲有啲花香🌸
Earl grey imperial🤎
伯爵茶香味好出 不過就唔太飲得到佛手柑嘅味🤭
Ginger Tea❤️
估唔到有得嗌養生嘅薑茶 幾貼心🤙🏻

2020-07-16 1079 瀏覽
行到攰攰地,見到出面有位諗住坐低抖下,就食件cake同飲杯嘢。坐出面雖然壓迫感無咁重,但不時有人行黎行去,如果介意嘅話建議唔好坐出面。食物方面件cake真係幾好食,但飲品就麻麻地啦蛋糕最穩陣有保證
蛋糕最穩陣有保證
2020-06-28 797 瀏覽
行過見到有意粉食就沖入嚟,ordered linguini carbonara and orange ginger fizz. 個carbonara 算是有誠意,有流心蛋,煙肉,芝士,菇,沙律菜。食物同服務都好好。我係堂食,straw係環保飲筒,但餐具只有即棄,我見其他客人,杯都係即棄,有少少失望。
2020-06-28
2020-05-18 961 瀏覽
行過見到一排涷櫃放滿蛋糕同朱古力🍫估唔到原來呢到都有輕食,我仲以為只有甜品添🤪價錢都頗公道,唔會特別話因為大牌子而特別貴,最後揀左我至愛—煤氣(黑松露)野菌扁意粉🍝$108,如果想跟餐飲要$130,我揀左杯皇家伯爵紅茶(佛手柑),獨特既果味茶香好香醇,飲落唔會苦澀。呢度野菌好大片量又多,食落好有咬口,索哂杰濃既黑松露醬汁,al dente既口感係滿分水準,加左洋蔥更添一分甜味,口味上層次更豐富。

2019-09-30
2020-05-16 730 瀏覽
由於係冇得訂座所以建議要食下午茶嘅朋友早啲嚟等位,因應疫情嘅關係會隔住張枱咁坐。三點準時到好好彩等左15分鐘就可以入座👉🏼Scone到嘅時候都仲係有啲熱,唔錯,牛油仲係即溶嘅搽上去好好味😋👉🏼 smoked salmon and cream cheese on bruschetta ,有啲蕃茄唔會太膩👉🏼 tuna and cucumber sandwich,吞拿魚溝青瓜唔會有太滯嘅感覺👉🏼 Prawn with lemon and avocado bite,牛油果好有營養,蝦亦都爽口彈牙👉🏼 selection of Agnes b delice chocolate,每粒朱古力中間都有唔同嘅餡,而且口感都幾獨特👉🏼coffee,配tea set先係完美嘅good afternoon 總括嚟講都係咸點做得比較出色,人均消費$160包嘢飲食飽都唔會趕你走,適合閨蜜傾偈消暑。推薦比鍾意打卡影相嘅你哋性價比高
由於係冇得訂座所以建議要食下午茶嘅朋友早啲嚟等位,
因應疫情嘅關係會隔住張枱咁坐。
三點準時到好好彩等左15分鐘就可以入座

Afternoon  Tea  Set
Coffee
  • afternoon tea set
2020-04-16 897 瀏覽
ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ🍰🧀🤍.Lucie🧸 $450 5.5”第一次食Agnes b嘅蛋糕😍冇令我失望 好好食‼️5.5吋呢個價錢都唔平 但係因為佢整到好高 都差唔多有平時嘅double🤩所以係好抵嘅🤫個蛋糕賣相都幾普通 不過加埋隻熊仔朱古力🍫即刻upgrade左😚佢唔係假朱古力嘅味 隻熊仔係牛奶朱古力 塊牌就係黑朱古力😋原本以為塊朱古力牌係白朱古力.....點知佢係糖膠黎嘅 少失望🤣.蛋糕有cream cheese, vanilla sponge, crispy crumble 以為會係三層layer咁疊住🙈但係呢到好特別 個海綿蛋糕係集中左喺成個cake嘅中心🎂expect佢係得好薄一層 但係佢比例都唔少🧐不過❣️好在佢口感好鬆軟又夠濕潤唔乾身🤤最緊要係佢唔甜 不過蛋味相對濃過雲尼拿味🥚個cream cheese好幼滑 芝士味好濃郁👍🏻最驚就係芝士蛋糕會好甜 食唔到芝士嘅香味 但係呢個係甜中帶酸嘅💯配埋海綿蛋糕同埋面頭層sour cream 所以整體食落一啲都唔溜💓個餅底都整得好出色😚好香牛油味 仲要keep到好脆好鬆化🧈成個cake口感好豐富 覺得就算本身鐘唔鐘意芝士蛋糕都會好啱食🥰.
ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ🍰🧀🤍
Lucie🧸 $450 5.5”

Lucie

我下次一定唔會再咁懶😭會用番蛋糕刀黎切😟用佢比把膠刀切到好核突😫
2020-03-31 635 瀏覽
今日行到好攰啦,經過朗豪坊,見到agnès b cafe ☕️☕️入去座下先☺️☺️因為疫情關係好小客人,枱與枱之間隔左好多空間既💪雖然五點啦,不過都有少少餓,嗌左牛油果、煙三文魚、炒蛋配多士☺️忌廉醬塗在多士上,炒蛋炒得勁老,發生咩事?牛油果🥑勁生,明明基本上不會不好吃的更西都可以整到咁,價錢方面確實有點少貴😫Cappuccino 濃得有點過份,不像是一杯cappuccino 應有既苦味😒😒😒

2019-11-02 1547 瀏覽
悠悠下午,不想吃正餐因早前看到有tea set於是到朗豪坊Agnes b享受一下3點左右,人不算多,很快便有位Tea set 價錢$320 包2杯咖啡熱茶不用另外加一,感覺「好抵」入正題,整體來說令我喜出望外!由最底層的咸點開始,十分出色,非常喜歡。特別推以下3款:Parma ham & asparagus roll 口感新鮮爽脆帶清新Prawn with lemon & avocado bite加上少許檸檬汁,提升口感層次,蝦是彈牙的喔!Smoked salmon & cream cheese on bruschetta 簡直就是幸福的味道🤪甜點就略為遜色:Opera cake是不錯的,不太甜,帶濃濃咖啡味。Seasonal mini fruit tarts 還好,沒特別。Selection chocolate 剛好有一款我很推薦的,就是開心果味的朱古力,甜度剛好,別的地方的甜度令人頭痛,但Agnes b的開心果口味令我不抗拒,反而非常喜歡。其他口味就偏甜。Scones 看似沒特別,但!是!!好香牛油味!趁溫溫的食,口感鬆軟,牛油香味充斥口腔,簡直是享受。當天剛好是藍莓醬,配上sco
悠悠下午,不想吃正餐
因早前看到有tea set
於是到朗豪坊Agnes b享受一下
3點左右,人不算多,很快便有位

Tea set 價錢$320 包2杯咖啡熱茶
不用另外加一,感覺「好抵」

入正題,整體來說令我喜出望外!

由最底層的咸點開始,十分出色,非常喜歡。
特別推以下3款:

甜點就略為遜色:
Opera cake是不錯的,不太甜,帶濃濃咖啡味。
其他口味就偏甜。

Scones 看似沒特別,但!是!!
好香牛油味!趁溫溫的食,口感鬆軟,牛油香味充斥口腔,簡直是享受。當天剛好是藍莓醬,配上scone更加出色!特別一提,果醬是一樽上的,所以吃不完可拿走,不用浪費。
2019-09-09 1148 瀏覽
好日行過都掛住行街😂😂都無停低入去食野😂同埋次次經過都多人入去食緊野朋友話肚餓於是陪佢入去食d野食個cake🍰🍰🍰甜品我基本上獨孤一樣野我最鐘意朱古力🍫如果係黑朱古力就仲鐘意添👍🏻👍🏻我尼個朱古力cake朱古力夠哂濃呀👍🏻👍🏻我鐘意呀入面個質感剛剛好唔會太實又唔會鬆到散哂剛剛好既鬆軟👍🏻👍🏻無令我失望呀得閒黎食其他味先
好日行過都掛住行街😂😂

無令我失望呀

得閒黎食其他味先

下午茶
2019-08-16 911 瀏覽
行完街攰攰哋,食個下午茶充吓電 玫瑰咖啡同涷朱古力,咖啡甜度啱啱好,玫瑰味唔會太搶,朱古力質地好杰,十分香濃。鮮果蛋糕,細細件,但好多果肉,上面層鮮奶好creamy,仲有隻熊仔頭,好可愛呀
行完街攰攰哋,食個下午茶充吓電

2019-07-24 866 瀏覽
2019.07.21Agnès b. CAFÉ 出旺角逛街,走入商場涼冷氣。經過cafe的時候剛好想吃熱的甜點,就下單要了一件心太軟誰知下單後人太多找不到座位幸好服務員協助搭枱朱古力香橙心太軟Chocolate blood orange molten cake$68性價比🌕🌕🌑🌑🌑好味指數🌕🌕🌘🌑🌑回頭率0心太軟橙味足夠 有點太甜膩外表微脆內裹也有流心忌廉太多 因為心太軟太漏 剩了很多下來雜莓很解膩 但略嫌太少
2019.07.21
Agnès b. CAFÉ

誰知下單後人太多找不到座位
幸好服務員協助搭枱

朱古力香橙心太軟 Chocolate blood orange molten cake

朱古力香橙心太軟

雜莓
很解膩 但略嫌太少
2019-07-21
2019-06-30 753 瀏覽
📸#tagnshare旺角篇.HIGHTEA~一下☕️🍰......................* Valerie($44)有日有個好朋友請我食生日蛋糕,開心!高妹揀左美美既栗子cake,入面有栗子cream、蛋糕、脆脆⋯ 口感豐富,都幾好食嘅😌#栗子fans滿足~ #栗子控. 🙋🏻‍♀️高妹小編.- 👇🏻地址👇🏻.agnès b. Café LPG (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊3樓33號舖
📸#tagnshare旺角篇
HIGHTEA~一下☕️🍰
......................
* Valerie($44)
#栗子fans滿足~
#栗子控
. 🙋🏻‍♀️高妹小編
- 👇🏻地址👇🏻.
agnès b. Café LPG (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊3樓33號舖