2018-11-28 481 瀏覽
第一次嚟呢間西餐廳食lunch見到佢哋嘅裝修環境都唔錯佢哋嘅set lunch由$108起有沙律,湯,main course,甜品仲有咪餐飲個湯今日係蘑菇湯味道好香好濃沙律係好健康嘅紅菜頭芝士沙律份量啱啱好Main course有幾款揀嘅有risotto ,有鱸魚,有西冷等等啲食物嘅presentation唔錯喎!有酒店嘅水平我點左個魚鱸魚甜品係朱古力Brownie!上枱系係熱辣辣架正食完呢一餐超豐富超飽百零蚊咁嘅質素值得encore見到佢地有做Xmas 火雞到會開party 可以try try
第一次嚟呢間西餐廳食lunch

見到佢哋嘅裝修環境都唔錯

佢哋嘅set lunch由$108起

有沙律,湯,main course,甜品仲有咪餐飲
個湯今日係蘑菇湯味道好香好濃

沙律係好健康嘅紅菜頭芝士沙律

份量啱啱好

Main course有幾款揀嘅
有risotto ,有鱸魚,有西冷等等
啲食物嘅presentation唔錯喎!

有酒店嘅水平
我點左個魚鱸魚

甜品係朱古力Brownie!

上枱系係熱辣辣架正

Beetroot  salad
Sea bass
Lunch  Menu
2018-11-05 320 瀏覽
I'm often somewhat weary when I see a menu that has many different items and from an eclectic mix of cuisines but the main focus is on pan Western Cuisine. I would automatically judge that the prices are slightly dear but this is my judgement on my part as the prices you pay are no different than to any establishment on Hong Kong side in Soho etc. However, the dishes are executed well. The Risotto was done nicely. It had that slightly sharp umami burn you would expect from using generous amounts

However, the dishes are executed well. The Risotto was done nicely. It had that slightly sharp umami burn you would expect from using generous amounts of parmesan. It was cooked al dente and was not stodgy. Executed well and the portion size was deceptively decent as the bowl is quite deep. More than enough to share between two people.

The other dish we ordered was the Pork Knuckle. The knuckle was brined so the meat was soft and the skin crispy. Served with a small portion of sauerkraut and mash potato. I do like places that start serving balsamic glaze in their salads - I am seeing more and more places doing this as a simple balsamic glaze always makes any salad immediately tasty.

Clearly they have an eye for families as they have a selection of Children's only menu items. It's a good place to go with a family or even a relax date night where you want to focus on the quality of the conversation paired with simple no fuss food executed well.

The environment is relaxed and cosy as you would expect from any family neighbourhood environment. A bit heavy on the black interior but the place is clean. The only downside is that the toilet is not within the restaurant as with pretty much all the eateries in Whampoa.
Pork Knuckle
Scallop Asparagus Risotto
題外話/補充資料: Children's Menu
2018-10-28
Pork Knuckle
Scallop Asparagus Risotto
2018-11-04 292 瀏覽
之前去過一次食晚餐,覺得都唔錯,今日起身又唔想食茶仔早餐,就醒起呢間餐廳都有做all day breakfast ,所以就揀左呢間餐廳🍴⋯⋯阿女友楝左傳統嘅all day breakfast 我就叫左另一款班尼迪蛋。餐廳冷氣開到好大風,d 野食本身已經唔熱,加上大風,搞到我地唔可以好好地咁食,要快手食完。我地都專登食哂先叫餐飲,黎到又係唔夠熱。well..... 我諗要係黃埔搵間有質素ga 早餐真係幾難。食物就無特別啦,基本野腸仔,番茄 ,煎蛋... 每份$148包熱飲
2018-10-17 426 瀏覽
放假最鍾意去食brunch😍今日近近地試咗搵到呢間新開嘅小餐廳,估唔到超有驚喜!😍叫咗個All day breakfast 同綠茶漢堡🍔個All day breakfast 份量超勁!😵個炒蛋炒得好嫩,薯餅夠脆,燒菠蘿好甜好juicy,牛角包都好鬆脆🤤🤤整體好好味👍🏻👍🏻綠茶漢堡本身係配和牛漢堡扒,但係我就轉左煙三文魚因為唔想太heavy(本身係配炸薯條不過我轉左沙律菜)😬呢個估唔到反而超有驚喜!😍最特別係個包😍真係好重綠茶味而且仲好鬆軟!👍🏻入面超豐富有煙三文魚、炒蛋、車打芝士仲有牛油果😵😵每啖都好好味🤤🤤食完真係會好夠飽😵😂👍🏻總括來講如果想搵地方食brunch呢度真係好值得去試!👍🏻等我下次試埋佢嘅晚餐先~~😍😍😆

話說同我男人慶祝下我地拍拖紀念日,次次我地都會揾好野食返餐好嘅🍷🍾慶祝下丫麻😘 佢又有個friend住黄埔話呢間野都OK喎,坐得舒服,野食又OK咪去試下囉😜去到見到有斧頭扒promotion,但又見到菠蘿promotion menu.結果都係叫左兩個菠蘿set menu試下,下次先再試斧頭扒😁😁上菜速度都唔錯,真係食完一樣唔洗等勁耐,又食第二樣。啲野食温度都唔錯,特别個湯夠曬熱又好味,好有菇味又唔係一舊舊咁嘅cream soup,男人仲要叫encore😅飲埋我果啲。Slow cook三文魚,真係好滑好鮮味,BBQ Bacon Pizza啲餸好足料,portion好足👍👍甜品同飲品都好唔錯啊😀😀特别啲juice唔似出面果啲勁落糖水,加少少生果個啲。果個羽衣甘藍汁真係用蔬果堅blend出黎果啲juice👍飲到底真係有菜葉碎的。整體真係唔錯,地鐵站行去都近,可以下次攪gathering食飯再encore. 😬

羽衣甘藍青瓜菠蘿汁

燒菠蘿加雪糕
梨撻配香草雪糕
  • BBQBacon菠蘿pizza
2018-09-15 2477 瀏覽
月頭手鬆,梗係要食下好西。呢間想食好耐,終於擇日嚟 😂 其實好想食意粉,但呢個月嘅lunch set 只有闊麵。見到有墨魚汁野,必然想揀,但點知係意大利飯,最怕一坺坺既硬心飯,好鬼難食... 但可能呢間唔係卦,試下啦,然後嗌左...Set 可以跟餐湯同沙律,加少少錢啫,梗係跟埋啦。是日餐湯係黑松露菇菌湯,聞到已經香,食落更菇菌味逼人,滿口黑松露同菇菌香氣 🤤 不過飲左一半之後就開始覺得幾鹹 😂 如果唔煮咁鹹就好啦,但我都有成碗飲晒。有餐湯又點少得個餐包。餐包外形細細,撕開細塊塗上牛油,食食食,慢慢咁有陣椰子香係口裏面散發出嚟。明明無椰絲,但有陣陣椰香。之後嚟凱薩沙律,沙律望落好簡單,一眼睇晒得生菜,車打芝士,麵包糠同乾煙肉碎,但居然出奇地好食 🤩 食落先知食材質量高而且新鮮,最重要係生菜非常爽脆 😋 車打芝士好味~主菜終於到,鱸魚墨魚汁意大利飯,擺盤同黑色既關係,外表非常唔討好,甚至可以用嚇人嚟形容 😂 但食左一啖,立即喜出望外,「墨」雪前恥,係我食過最好食嘅意大利飯。我以後一諗起意大利飯,一定係呢間,好好好食 😋 飯係潤濕,但無一坺坺硬心,而係有咬口。再加上每一粒都被香噴噴既墨魚汁包

但食左一啖,立即喜出望外,「墨」雪前恥,係我食過最好食嘅意大利飯。我以後一諗起意大利飯,一定係呢間,好好好食 😋 飯係潤濕,但無一坺坺硬心,而係有咬口。再加上每一粒都被香噴噴既墨魚汁包裹住,又用芝士拌煮,令飯更香口,味道更豐富。飯裏面仲加左小蕃茄,小蕃茄酸甜道濃郁,令飯增添滋味。食完一啖又一啖,食唔停口 🤤

食完再飲多杯 French Rose Latte, 真係極嘆 😎
French rose latte 係充滿玫瑰花香,味道香甜既奶蜜。飲一啖,玫瑰花蜜味會停留喺口度久久不散 😇 回味無窮

之後侍應比左將印花卡我,話午市時段每消費一次滿$102,會有一個印仔。集齊六個,可以有一個免費$102嘅 lunch set呀 🤩 哈哈哈
2018-09-11
  • French  rose  latte
  • Caesar  salad
  • 墨魚汁鱸魚意大利飯
2018-09-14 292 瀏覽
十周年慶祝系列《正日》2018年6月9日,是我和御廚的十周年。十年算長嗎?聽起來好像挺長的,但是感覺下來,這十年也不算是什麼,好像剛開始沒多久似的,相信是因為遇到對的人吧!我相信我們會有更多的十年。今次慶祝的餐廳在黃埔,是一間西餐廳。我們6點就到了,餐廳沒什麼客人。由於是星期六,只有單點,不設晚市套餐。(晚市是星期一至四才有)食物款式不多,但每種都有興趣,可惜我們只有2人,最後我們點了:小食:西班牙(36個月)黑毛豬火腿配脆多士油香味濃,手切火腿,偏厚身,如果薄身會更好主菜:美國牛柳 配法國巴黎牛油 配菜:薯條+凱撒沙律好食!不論牛柳或其他配菜伴碟都超好食~伴碟的焗蒜頭我都吃完了意粉:自家製海鮮寬麵口感類似雲吞皮,海鮮豐富,並非坊間急凍海鮮包,醬汁以茄汁為主。味道不錯,可惜御廚不喜歡,結果我一人吃了2/3碟甜品:Crème Brûlée / 朱古力心太軟個人認為Crème Brûlée不合格,焦糖面層太厚,布甸不夠香滑。心太軟則非常好飲品:美式咖啡 / Cafe Latte餐廳用illy咖啡,質量保証下次有機會想試食Burger+Pizza~
十周年慶祝系列《正日》
小食:西班牙(36個月)黑毛豬火腿配脆多士

油香味濃,手切火腿,偏厚身,如果薄身會更好
主菜:美國牛柳 配法國巴黎牛油 配菜:薯條+凱撒沙律

意粉:自家製海鮮寬麵

甜品:Crème Brûlée / 朱古力心太軟

飲品:美式咖啡 / Cafe Latte

餐廳用illy咖啡,質量保証
下次有機會想試食Burger+Pizza~
2018-06-09
慶祝紀念
紀念日
  • 美國牛柳 配法國巴黎牛油
2018-08-24 1669 瀏覽
難得這天媽媽說不如外出吃飯,吃餐好的,所以選擇這間開了好幾個月但仍未試過的餐廳。一入去看見餐牌,有點被其價格一嚇,因為都比同區餐廳要貴,不過黃埔卡有九折,而且難得出街吃飯,所以也沒所謂啦。看見有期間限定的菠蘿菜式,所以選了一個燒烤醬夏威夷pizza套餐。套餐連餐湯、前菜及飲品,還可以優惠價加點小吃及甜品。另外我們還未點菜,侍應也已先上了麵包。首先上菜的牛肝菌帶子湯,愛吃菇類老公超級喜歡,但我則覺得普普通通,因為菇味實在太濃了!不過口感做到很creamy,而且大大隻帶子,餐湯來說算是很有誠意。前菜是香煎鵝肝菠蘿蟹肉他他,鵝肝時有點令人失望,除了真的太小以外,還煎得有點乾,少了鵝肝咬下去應有的那種油潤的口感。蟹肉他他的部份倒是不錯,加添了菠蘿味道清新,所以即使生洋蔥有點嗆口也能中和了那種感覺。夏威夷pizza也比想像中好,加了燒烤醬口感有多種層次,而且有新鮮菠蘿、芒果,感覺不會太滯。另外我們還叫了一個燒鹹豬手,燒得非常香脆可口,果然是推介第一位。不過還是要多人吃飯才可叫,因為味道的確偏鹹,吃不了太多。配有酸菜及薯蓉,味道調校得剛好,只是以這麼大的豬手配菜份量可以多一點的話會更好😅。配合菠蘿

配合菠蘿套餐可以以優惠價點甜品,我們便加配了梨撻配雪糕。微熱的梨撻配合冰冷的雪糕,比連普遍的蘋果批多了一份清點的感覺,很有水準,只是此份量如果是原價價格便算偏貴。

雖然定價比較貴,但服務環境等等也很好;如果一大班人吃飯或慶祝生日等等也是個不錯的選擇。
2018-08-22
2018-08-23 1049 瀏覽
今晚黎左屋企樓下既呢間Amber’s Table試下佢既晚餐。Amber’s Table係黃埔算係新開既一間西餐,裝修簡潔得黎用既色調都唔錯,感覺幾優雅💁🏼‍♀️但又唔會令你覺得太高貴而卻步。一睇餐牌,有個夏日菠蘿🍍精選套餐,都好似唔錯,除左餐湯、可以自選main course、餐飲之外,亦可以加錢加小食及甜品,都幾彈性。👍🏼由於媽媽比較細食,我地就決定只叫一個餐,另外加兩個單點既食物就得。套餐我地揀左燒烤醬煙肉菠蘿Pizza🍕另外就叫了一個軟殼蟹黑松露忌廉汁意粉,同埋一個燒德國咸豬手🍖配酸椰菜及薯蓉。落單時店員都好體貼咁主動建議幫我地切埋個咸豬手,咁當然好啦。先送上餐包然後就黎左個餐湯,好重既蘑菇味,忌廉都打得幾香滑,唔錯。😋香草包🍞都焗得唔錯,唔會太乾身,如果香草味再重D就更好,加少少醋食唔錯。之後既頭盤係煎鵝肝、可惜煎到有啲乾,浪費左件鵝肝⋯但個菠蘿🍍他他就幾清新,一睇以為好多生洋蔥會好大陣味,但食落有啲菠蘿味又幾清甜😋軟殼蟹意🦀粉份量都好合理,有淡淡的黑松露味,忌廉味同個湯一樣都幾滑,不過意粉對於我黎講就有少少硬,如果再淋返少少就會更al dente得黎彈牙。🤗而個軟殼蟹都炸得幾

餐包
蘑菇忌廉湯

頭盤  -  香煎鵝肝配蟹肉菠蘿🍍他他

軟殻蟹黑松露忌廉意粉

軟殼蟹意🦀粉份量都好合理,有淡淡的黑松露味,忌廉味同個湯一樣都幾滑,不過意粉對於我黎講就有少少硬,如果再淋返少少就會更al dente得黎彈牙。🤗而個軟殼蟹都炸得幾好食,又唔太油。一客意粉有兩大舊軟殼蟹都好合理。
燒烤醬煙肉菠蘿Pizza

套餐的Pizza份量🍕🍕都唔錯,係細批的size但一定足夠2個人食,我地4個人仲有兩個主菜去share就剛剛好。個皮脆得黎唔會好乾身,料都好足,有D加左蜜糖🍯既roasted ham、又有芒果、菠蘿🍍等,所以整體個味係偏甜 (所以媽覺得好食) 唯一有少少美中不足係個pizza太少芝士🧀啦! 😅我唔係芝士控都覺得少,如果面都加多少少焗到佢熔熔地就會更好。
德國咸豬手配酸菜薯蓉

咸豬手黎啦,燒得都幾香!😁🤗切左都冇影響佢既外觀,啲皮燒到好香又卜卜脆!豬手都醃得入味,但又唔會過咸,啲肉一啲都唔鞋,唔錯!呢個係幾個之中我最滿意既主菜😋而且佢既酸菜同薯蓉都幾好味,做得出色!個酸菜酸度剛好、薯蓉都夠滑又唔會太heavy👍🏼
自家製梨撻配香草雪糕

食到8成飽,加多個甜品大家share就剛剛好。之前係fb見到佢地都有post 呢個自家製梨撻🍐配香草雪糕🍦好似唔錯~睇相好似比實物大,不過其實都夠分架啦,大家淺嘗一下啦~正常食既話兩個人share就剛好,個撻皮薄得黎幾香,加埋D梨🍐幾清新,雖然唔係好熱、但加埋個凍既Vanilla ice cream 都幾夾,唔錯既甜品
咁樣都食飽到4個人,賣單都係$700 (有黃埔卡正價食品有9折),好抵下wow!👏🏼😆
2018-08-22
餐包
蘑菇忌廉湯
軟殻蟹黑松露忌廉意粉
燒烤醬煙肉菠蘿Pizza
德國咸豬手配酸菜薯蓉
自家製梨撻配香草雪糕
2018-08-21 259 瀏覽
平時食飯多數都係旺角尖沙咀銅鑼灣,亦聽朋友講過呢間野一段時間,見放工冇咩搞於是就黎左黃埔啦。訂左位既關係唔洗等就有位啦。閒日黎到都幾多人,座位比較迫,同隔離枱痴得好埋不過店員個個都好有禮貌,執枱又快,又會留意到客人要斟水,我最中意有服務既餐廳同男朋友叫左一個軟殼蟹黑松露pasta,一份豬手同甜品。蒜蓉包烘得幾脆,蒜香味重。軟殼蟹沾左辣粉黎炸,幾香口不過pasta煮得淋左d,sauce多左d,芝士味比黑松露味重。豬手好大份d皮炸到脆卜卜,好邪惡豬手無乜調味,加埋酸菜一齊食岩岩好。薯蓉應該係自己整唔係開粉,好有薯仔味,食到家既味道梨批個皮好薄,唔會好甜,為今餐畫上完美既句號。埋單500幾蚊都唔平。不過食物唔差,服務友善,當試下新野無所謂啦

同男朋友叫左一個軟殼蟹黑松露pasta,一份豬手同甜品

蒜蓉包烘得幾脆,蒜香味重。

軟殼蟹沾左辣粉黎炸,幾香口

豬手好大份
d皮炸到脆卜卜,好邪惡

梨批個皮好薄,唔會好甜,為今餐畫上完美既句號。

2018-08-20
2018-07-15 630 瀏覽
lunch黎鬆一鬆,這家餐廳係一個good choice! 佢可以畀到你一個好舒適嘅環境,座位寬敞,食客都安靜既! 咁好既環境正好比你能量去面對下個半天嘅工作! 呢度嘅周打蜆湯好吸引,好令我要記住佢。原因係佢有周打蜆肉而且 個湯嘅濃度好足夠,好creamy,一入口令你回味無窮! 另外個羊扒煎得好香,外面煎得脆脆咁,帶走咗羊嘅羶味,肉質夠林;鴨胸亦不錯,配上了清甜既藍莓汁,不蓋過鴨胸既鹹香,又減去肥膩感,pefect match! 整體覺得好好啊!

呢度嘅周打蜆湯好吸引,好令我要記住佢。原因係佢有周打蜆肉

整體覺得好好啊!
2018-07-12 524 瀏覽
見到網上推介呢一間有前酒店主廚站台、食品有誠意嘅小店!所以趁朋友生日一定要嚟捧場啦!食物真係一流、完全有驚喜!!麵包皮好軟熟、點返佢嘅黑醋👍🏻而南瓜湯都係真材實料、又香又滑、喜出望外!呢個龍蝦飯係佢哋嘅推介、而龍蝦肉味道屬於還好、未去到有驚豔!但飯的味道醬料配得非常好、好味!呢個軟殻蟹意粉反而好香好creamy!租品價格比較貴、唔值得係度食!但呢間餐廳的食物係非常有誠意、絕對唔會令人失望!值得再吃!
食物真係一流、完全有驚喜!!
麵包皮好軟熟、點返佢嘅黑醋👍🏻
而南瓜湯都係真材實料、又香又滑、喜出望外!

呢個軟殻蟹意粉反而好香好creamy!

租品價格比較貴、唔值得係度食!

但呢間餐廳的食物係非常有誠意、絕對唔會令人失望!值得再吃!
2018-07-11 434 瀏覽
早陣子同媽媽來試新嘢~見到裝修唔錯~試一試有驚喜服務生唔算靚仔,不過勝在親切有禮,對長者細心,值得一讚👍🏻想媽媽試多些,所以叫多了少許,服務生推介豬手,媽想試所以叫了,原本有点担心會唔會又硬又韌,但切落就知係正嘢😍外脆內軟丫~仲好多汁一D都唔韌👍🏻👍🏻👍🏻媽咪勁讚仲食了很多😀而我就最愛牛牛~所以叫了個牛扒(7乘熟)雖然看落似8乘,但厚薄適中亦無筋,配少許粗鹽已經夠美味😋於是叫多個帶子鵝肝試下~呢個超正👍🏻可能媽媽太高興~戒了凍飲及少食甜品的她竟然叫了個接骨木花梳打~仲叫埋個心太軟呢2樣嘢佢足足讚咗2日,其實她唔好甜品,但真的做得唔錯,飲品有賣相又特別😋而個心太軟唔會太甜,口感非常好👍🏻所以媽媽大讚個心太軟因為媽媽需用拐杖,離開時老闆娘更為她開門叮囑小心慢行~真的要讚還會繼續幫襯的~希望下次再試到新口味
早陣子同媽媽來試新嘢~
見到裝修唔錯~試一試有驚喜

服務生唔算靚仔,不過勝在親切有禮,
對長者細心,值得一讚👍🏻
外脆內軟丫~仲好多汁一D都唔韌👍🏻👍🏻👍🏻
媽咪勁讚仲食了很多😀
而我就最愛牛牛~所以叫了個牛扒(7乘熟)
雖然看落似8乘,但厚薄適中亦無筋,配少許粗鹽已經夠美味😋
於是叫多個帶子鵝肝試下~
呢個超正👍🏻
可能媽媽太高興~戒了凍飲及少食甜品的她
竟然叫了個接骨木花梳打~仲叫埋個心太軟

呢2樣嘢佢足足讚咗2日,其實她唔好甜品
但真的做得唔錯,飲品有賣相又特別😋
而個心太軟唔會太甜,口感非常好👍🏻
所以媽媽大讚個心太軟
因為媽媽需用拐杖,離開時老闆娘更為她開門
叮囑小心慢行~真的要讚

還會繼續幫襯的~希望下次再試到新口味
2018-06-16
  • 心太軟
  • 帶子鵝肝
  • 豬手必試
2018-07-06 520 瀏覽
星期日同老公和仔仔去食下午茶,之前來過過餐廳兩次,印象不差。星期日下午只得兩枱人客,我們叫咗個三文治同芝士蛋糕仲有心太軟,嗰度個廚房係open kitchen所以我見到晒個廚師做啲乜嘢,佢竟然徒手攞起啲生果放喺啲蛋糕上面!OMG!然後個廚又走去玩自己個電話,要知道電話其實係非常之污糟嘅嘢,然後又徒手攞咗一d沙律菜就咁放喺廚房個枱上面(沒有碟沒有砧板),用隻手撈勻啲dressing,然後放我哋個三文治旁邊!最後個心太軟旁邊有個雪糕球,唔知係咪個雪糕「出左界」,佢竟然搵隻手撥一撥個雪糕,我係見住!勁恐怖!我最後忍唔住叫個waitress講叫她換過!最叫人驚訝的是個廚知我一直「牛咁眼」望實他,他都咁樣做...真係不知所謂!個tea食左成$300完全唔值!
我最後忍唔住叫個waitress講叫她換過!
2018-06-23 366 瀏覽
舊同學介紹呢間餐廳,剛巧約朋友食飯,就過嚟試試!縱使被推薦必食豬手,亦親眼見到鄰座的份量十足,由於喺公司食了tea,所以唔餓,今晚就叫輕量啲啦!我叫了意大利雜菜湯及軟殼蟹黑松露忌廉汁意粉。真係唔餓,不過呢度嘅麵包擺到面前,又多款(3款每款2件)又實在太好味,湯未嚟已忍唔住食晒!攪到更加食唔落其他!朋友叫了羊架。食物(由於沒有試食朋友嘅,只能分享自己的感受):麵包夠多款式,夠鬆軟!湯足料,夠香,又唔太,畢竟雜菜湯就係咁!意粉夠彈牙,廚師亦唔孤寒落黑松露,令意粉充滿黑松露味道,齒甲留香!環境:餐廳用餐位置呈L型,近水吧位置座位較入內濶落,裡面枱與枱距離比較近。服務:超好,估唔到一間餐廳有咁好服務! 事緣: 我哋對黃埔唔熟路,因為訂了位唔想遲,又唔識睇地圖,於是打去問地址。聽電話嗰位店員好細心咁指引我,但路痴嘅我都係揾唔到,於是店員主動叫我喺當時位置,佢嚟帶我哋去。呢種服務態度,真心難得一遇!呢位店員喺店內對所有客人都一樣熱誠,超讚!
舊同學介紹呢間餐廳,剛巧約朋友食飯,就過嚟試試!
食物(由於沒有試食朋友嘅,只能分享自己的感受):
麵包夠多款式,夠鬆軟!
湯足料,夠香,又唔太,畢竟雜菜湯就係咁!
環境:
服務: