2024-10-08
今晚喺尖沙咀行完街之後嚟咗厚福街一間朋友介紹嘅創意西餐廳食晚飯叫咗火炙半熟三文魚紫蘇莎莎,火炙三文魚份量好慷慨,而且配上咗特調嘅黑醋,健康之餘又好惹味,作為前菜真係一流之後叫咗牛肝菌蘆筍意大利飯,意大利飯煮得粒粒分明而又好煙靭,非常正宗,而牛肝菌同埋蘆筍嘅份量都好多,食落每一啖都有美國頂級西冷叫咗medium,肉味好香濃,而且一啲筋都冇,表面煎得香脆之餘又鎖住入面嘅牛肉汁,好出色最後想長嘅朱古力心太軟本雲呢拿雪糕我最欣賞嘅一道菜,雖然好多地方都有心太軟食,不過呢度嘅朱古力心太軟真係做到熱辣辣,面頭脆卜卜入面又有濃厚嘅流心朱古力效果,好好食凍水果茶好大杯,入面有新鮮嘅藍莓、士多啤梨等,解渴又健康呢間餐廳位於繁華嘅尖沙咀,地點方便之餘食物性價比十足, 十分推薦#amitiekitchen
凍水果茶好大杯,入面有新鮮嘅藍莓、士多啤梨等,解渴又健康
#amitiekitchen