2022-06-10 252 瀏覽
超多芝士好開心😍😍😍蝦膠比想像中厚,成件事好得👍🏻之後再食埋個檸檬蛋糕解解滯啱啱好😏𝕄𝕠𝕝𝕥𝕖𝕟 𝕔𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 𝕒𝕟𝕕 𝕡𝕣𝕒𝕨𝕟 𝕥𝕠𝕒𝕤𝕥 HK$90𝕎𝕙𝕠𝕝𝕖 𝕝𝕖𝕞𝕠𝕟 𝕗𝕣𝕠𝕞𝕒𝕘𝕖 𝕓𝕝𝕒𝕟𝕔 𝕔𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖𝕔𝕒𝕜𝕖 HK$68𝕄𝕠𝕣𝕟𝕚𝕟𝕘 𝕍𝕚𝕖𝕥 HK$48食物💛💛💛💜💜 環境💛💛💛💛💜 服務💛💛💛💜💜打咭指數💛💛💛💜💜 回頭指數💛💛💛💛💜

𝕄𝕠𝕣𝕟𝕚𝕟𝕘 𝕍𝕚𝕖𝕥 HK$48

食物💛💛💛💜💜
環境💛💛💛💛💜
服務💛💛💛💜💜
打咭指數💛💛💛💜💜
回頭指數💛💛💛💛💜
2022-06-04 158 瀏覽
一早已經見到呢間餐廳。。已經約晒朋友黎食。。但早一晚發生左啲唔開心嘅野。。講真唔想放朋友飛機。。所以我都有照出去食野。。但原來唔開心食咩野都無咩興趣。。但見到啲野食咁靚。。心情都好啲👍🏼👍🏼再加上食埋佢地落肚之後心情都靚晒。。佢個件蝦多士真係不得了。。有我最鍾意嘅蝦之餘仲有流心芝士。。肥都唔緊要。。最緊要好食😋😋2個人食野真係食唔到啲咩。。唯有黎多次啦。。因為我都有幾樣野想試下😋😋🥪ᗰOᒪTEᑎ ᑕᕼEESE ᑭᖇᗩᗯᑎ TOᗩST🍜ᑕOᒪᗪ ᐯEᖇᗰIᑕEᒪᒪI ᗯITᕼ ᒪEᗰOᑎGᖇᗩSS ᑭOᖇK ᑕᕼOᑭ☕️ᑕᗩᑭᑭᑌᑕᑕIᑎO 📍 Another One (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓地鋪=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdesser
一早已經見到呢間餐廳。。
已經約晒朋友黎食。。但早一晚發生左啲唔開心嘅野。。
講真唔想放朋友飛機。。所以我都有照出去食野。。
但原來唔開心食咩野都無咩興趣。。
但見到啲野食咁靚。。心情都好啲👍🏼👍🏼
再加上食埋佢地落肚之後心情都靚晒。。
佢個件蝦多士真係不得了。。
有我最鍾意嘅蝦之餘仲有流心芝士。。
肥都唔緊要。。最緊要好食😋😋
2個人食野真係食唔到啲咩。。
唯有黎多次啦。。因為我都有幾樣野想試下😋😋

🥪ᗰOᒪTEᑎ ᑕᕼEESE ᑭᖇᗩᗯᑎ TOᗩST
☕️ᑕᗩᑭᑭᑌᑕᑕIᑎO

📍 Another One (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓地鋪

#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#anotherone#anotheronecafe#tstfood#tstcafe#tsimshatsui#tsimshatsuifood#tsimshatsuicafe#尖沙咀cafe#尖沙咀美食
🥪ᗰOᒪTEᑎ ᑕᕼEESE ᑭᖇᗩᗯᑎ TOᗩST 🍜ᑕOᒪᗪ ᐯEᖇᗰIᑕEᒪᒪI ᗯITᕼ ᒪEᗰOᑎGᖇᗩSS ᑭOᖇK ᑕᕼOᑭ ☕️ᑕᗩᑭᑭᑌᑕᑕIᑎO
Another One 係一間主打越南菜嘅咖啡店,餐廳以白色為主調,配上植物裝飾,空間雖然有限,但係咁多間尖沙咀嘅Coffee Shop嚟講,都算坐得幾舒服。今次試左週末限定而且好有人氣嘅mega 流心芝士蝦多士🧀🍤🥖,蝦多士用左多種芝士焗到半融狀態,芝士味濃郁,仲會有拉絲效果,好邪惡,好吸引!多士本身除左蝦,仲會配上火腿,增加左多士嘅鹹香味,配搭非常有層次感。唯一美中不足嘅就係法國麵包底有啲過硬,食到一半會覺得有啲辛苦,可以改善一下會好啲。
␥ 𝕒𝕟𝕠𝕥𝕙𝕖𝕣 𝕠𝕟𝕖 ␥本身只係諗住搵個地方飲下咖啡食下野,估唔到令我嘅encore list增添多一間cafe ⑅ 𝙱𝚊𝚔𝚎𝚍 𝙷𝚘𝚗𝚎𝚢 𝚊𝚗𝚍 𝙷𝚎𝚛𝚋𝚜 𝙲𝚊𝚖𝚎𝚖𝚋𝚎𝚛𝚝 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝𖥧 香草蜜糖烤金文畢芝士配脆多士 $95落單時冇諗到會成磚芝士上碟,平時較多用軟芝士直接配cracker,簡單快捷。原來咁樣烤完更香更軟𓊤 塗上有牛油又烤至脆口嘅多士,口感更豐富,而且Camembert芝士唔算太鹹,非常creamy多啲奶味,比平時嘅芝士更容易一件接一件! 𝙴𝚐𝚐 𝙱𝚎𝚗𝚎𝚍𝚒𝚌𝚝 𝙲𝚛𝚘𝚏𝚏𝚕𝚎 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚂𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝚊𝚗𝚍 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 𝚂𝚙𝚒𝚗𝚊𝚌𝚑𖥧 煙三文忌廉菠菜班尼迪蛋牛角窩夫 $108以前冇咁多cafe,第一次喺Brick Lane食egg benefict覺得呢款食物好好食,之後再喺同一間或者其他cafe都好多時整得普普通通𓆇 呢次有番一路食一路覺得好好味嘅感覺,煙三文魚、水波蛋、菠菜、荷蘭醬嘅配搭非常好! 𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜𖥧黑松露薯條 $50薯條有少少乾身,醬汁黑松露味非常濃,
␥ 𝕒𝕟𝕠𝕥𝕙𝕖𝕣 𝕠𝕟𝕖 ␥

𖥧 香草蜜糖烤金文畢芝士配脆多士 $95
香草蜜糖烤金文畢芝士配脆多士

𖥧 煙三文忌廉菠菜班尼迪蛋牛角窩夫 $108
煙三文忌廉菠菜班尼迪蛋牛角窩夫

𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜
𖥧黑松露薯條 $50
薯條有少少乾身,醬汁黑松露味非常濃,但覺得個醬偏鹹量少,味道反而可以淡啲量多啲較容易點𓂅
黑松露薯條

𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊
𖥧 摩卡 $52
好多凍飲嘅Mocha純色唔夠igable,呢度有係杯畫啲花紋先,即使冇熱飲嘅拉花都好靚𓇬 而且朱古力味夠得嚟唔會太甜,好飲 ¨̮
Mocha

𝙿𝚎𝚊𝚗𝚞𝚝 𝙱𝚞𝚝𝚝𝚎𝚛 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎
𖥧 花生醬拿鐵 $52
花生醬愛好者嘅我就即刻點呢款,佢同平時食嘅花生醬味唔一樣,因為係即磨花生嘅香味,加上香滑嘅奶,簡單又幾特別嘅latte 𖠚

臨離開前見到老闆娘向唔同客人問吓食物評價又傾吓計,用心吸收意見真係好重要ᐧ༚̮ᐧ 明白到點解看似一般嘅咖啡店,味道嘅調配較精準,自然令人想再回頭,亦令我會想再嚟試吓其他款式␥
下午茶
香草蜜糖烤金文畢芝士配脆多士
煙三文忌廉菠菜班尼迪蛋牛角窩夫
Mocha
  • Peanut  Butter  Latte
2022-05-02 99 瀏覽
早排疫情每次行過想食都冇開門,終於開返喇,可以去試下。當天冇套餐,只能散叫。去到發現沒了泰式粉,老闆娘話轉型,但遲下會出返蝦🦐多士🍞同套餐。期待😚煙三文忌廉菠菜班尼廸蛋牛角窩夫🧇一嚟到覺得個份量好少(如果以呢個價錢嚟講)63度溫泉蛋卡邦尼汁燴貓耳朵粉有少少🤏漏,但好味😋Lotus 焦糖脆餅提拉米蘇牛角窩夫🧇唔會太甜👍🏻成個甜品🍮最甜係塊餅乾🤣呢個餅配咖啡☕️會好夾😋Flat White
早排疫情每次行過想食都冇開門,終於開返喇,可以去試下。
當天冇套餐,只能散叫。

煙三文忌廉菠菜班尼廸蛋牛角窩夫🧇
一嚟到覺得個份量好少(如果以呢個價錢嚟講)

63度溫泉蛋卡邦尼汁燴貓耳朵粉
有少少🤏漏,但好味😋

Lotus 焦糖脆餅提拉米蘇牛角窩夫🧇
唔會太甜👍🏻成個甜品🍮最甜係塊餅乾🤣
呢個餅配咖啡☕️會好夾😋

Flat White

今日到訪,雖然差唔多二點,全店滿座,店員完全應接不下。不論下單或送餐只有一人,因為疫情的關係,有少少混亂,可以理解。Menu 已經不一樣了!再次沒有牛肉粉,全是西式餐牌。Butter seared scallops asparagus risotto $130這煎帶子意粉的帶子大大粒,帶子軟滑,意大利飯份量不少,口感濕滑,十分creamy, 雖然看不到露筍,但味道鮮美。Fresh avocado, scrambled egg, cart meat with sourdough toast$118這蟹肉炒旦酸種多士配有牛油果,黃黃綠綠的,感覺健康。炒旦十分香滑,旦味濃,鮮黃色的炒旦十分吸引,雖然蟹肉很少,但配上軟滑的牛油果,還有帶一點質感的酸種多士,味道幾ok. Lotus biscoff tiramisu croffle$65這tiramisu waffle 賣相吸引,製作需少少時時間,軟滑的tiramisu 忌廉配上脆口waffle, 忌廉質地水份比較多,味道香甜,有朱古力的甜香。由於疫情關係,雖然忙中有亂,而且餐牌和以前的不一樣,但味道不錯,大家加油吧。

今日到訪,雖然差唔多二點,全店滿座,

Menu 已經不一樣了!再次沒有牛肉粉,全是西式餐牌。

這煎帶子意粉的帶子大大粒,帶子軟滑,意大利飯份量不少,
口感濕滑,十分creamy, 雖然看不到露筍,但味道鮮美。

2022-04-17
午餐
2022-04-15 153 瀏覽
一間都係高質 性價比高嘅cafe 大地色系為主 主打越南菜的🇻🇳鋪頭唔算好大下 座位都唔算多晏晝時間去到都已經開始要等位想要靚位打卡就要早啲去啦 *❣️流心芝士蝦多士 $90必食之選🥪多士本身已經搽上左牛油🧈當彈牙嘅蝦膠再配上多士都係個特別嘅組合🍤身為一個芝士迷 如果再多啲芝士就正啦伴碟仲有印尼蝦片 香脆脆的再點埋牛油果醬食 簡直香口🥑🥑🥑*❣️香茅豬扒雙色撈檬 $94顏色上係的確幾吸引下 粉紅色配藍色初頭諗住唔同顏色會有唔同嘅特別 口感但原來都係一樣 無咩特別 真係只係顏色有唔同*❣️Morning Viet $54越南冰牛奶咖啡 好難得會出現會有🥛咖啡底會有一層甜甜嘅煉奶可以平衡返咖啡嘅酸苦味☕️咁樣兩者得到balance*❣️Butterfly Pea Tea Lemonade $45一向好鍾意食檸檬味野嘅我 選擇左佢🍋無記錯係蝶豆花配Lemonade但就有啲失望下😢😢😢檸檬味唔太重 唔算係好特別不過用黎打卡嘅話都幾靚下 啲色係好靚
一間都係高質 性價比高嘅cafe
香茅豬扒雙色撈檬
Morning Viet
Morning Viet
2022-03-16 170 瀏覽
見咁多好評同埋個野食啲樣又唔錯所以約埋朋友一齊黎食由於我平時都會參加熱門款式黎叫我就選擇左流心芝士蝦多士同牛扒貓耳朵粉不過牛扒貓耳朵粉都真係幾伏同好難食朋友叫個啲佢哋就話不過不失牛扒貓耳朵粉 $138 食評評分 : 1/10首先我見有幾個好評都話呢道菜有特色唔錯點知食第一啖只可以講係平平無奇淡而無味最伏既地方有二個點第一伏 : 牛扒係老到極點老既程度係超越左全熟佢係老到你望到張相既咁樣係有好多黑色燶邊牙齒弱既人士要小心 因為你會完全咬唔到第二伏 : 當你食完全部耳朵粉既時候你試下望下個碟 你會發現個碟啲油係多到喊我仲懷疑過自己到底食左幾多油落肚😭😭😭流心芝士蝦多士 $128食評評分 : 6/10老實講多士真係好普通要食特色既多士會有更好既選擇蝦片係普通原味得少少鹽味既蝦片反而牛油果就幾新鮮下面個啲係朋友叫佢哋話不過不失 我都有試少少總結 :環境好乾淨 賣相好適合打卡不過食物味道真係好一般絕對唔會再次幫襯
見咁多好評同埋個野食啲樣又唔錯

環境好乾淨 賣相好適合打卡
不過食物味道真係好一般
絕對唔會再次幫襯

2022-03-07 139 瀏覽
第一次去食越南菜既Cafe,呢度既裝修、氣氛、食物賣相同味道都比左個幾好既印象我。點左佢地既大熱流心芝士蝦多士 (HKD128),多士入面既蝦用左蝦膠黎取代原粒蝦,所以會減低左爽彈度,而芝士量多亦帶有咸香味,隨附上蝦片同牛油果醬添,可以一試。另一份主食有香茅雞扒雙色撈檬 (HKD108) ,份量都幾多,雞扒口感有D乾唔夠juice,味道中規中矩。最後點左份海鹽朱古力牛角窩夫 (HKD65) ,賣相無得輸,但個窩夫比較腍身,無左香脆感,失色左少少。
2022-02-09 106 瀏覽
裝修用咗溫柔嘅大地色系 坐得好舒服 除左一般打卡既cafe野食 仲有啲特色越南美食簡~ 野食仲一直受到好高評價添❗️Signature Molten cheese prawn toast 🍤🍞 要趁熱食啊 toast烘到脆口 拉絲芝士澎湃但食落又唔會好膩🧀 食食下會咬到夾係中間彈牙爽口既蝦膠 入面有粒粒蝦肉 配埋脆卜卜嘅蝦片同埋牛油果醬 好出色❣️Orecchiette with beef steak 🥩個汁好有驚喜 比普通白汁味道更豐富 應該係加左好多蘑菇一齊煮?貓耳朵掛哂啲汁 加埋乾蕃茄 層次感🔝 用熱盤上更加可以保持熱度 牛扒外脆 不過我覺得韌左啲啲~ Lime honey chicken wings 🍯🍗好貼心既單骨雞翼 外脆雞肉嫩滑 個汁甜甜酸酸好juicy😋Sea salt chocolate Waffle 🍫🧇 放左棉花糖同埋繽紛樂 淋上大量朱古力同榛子醬 令到waffle咬落去比較腍 無左外脆內軟既感覺;整體上有啲heavy 少少失望☹️

Orecchiette with beef steak 🥩

Lime honey chicken wings 🍯🍗
好貼心既單骨雞翼 外脆雞肉嫩滑 個汁甜甜酸酸好juicy😋

Sea salt chocolate Waffle 🍫🧇
5 分鐘 (堂食)
  • 流心芝士蝦多士
2022-02-04 87 瀏覽
✨流心芝士蝦多士 $128一上已經勁香芝士味 🤩🤩 食落個多士好脆😋 有蝦嘅味道 蝦片襯埋啲牛油果醬都好夾 ✨香茅雞扒雙色撈檬 $108為左可以打下卡所以冬天都叫呢個📸 個檬粉好特別有兩隻唔同嘅色 但原來食落係冇特別嘅味 撈左啲醬汁食就酸酸辣辣咁 😋啲雞個皮都整得幾脆不過肉就有啲鞋 唔夠嫩🤔🤔🤔🥃 Morning Viet $48未撈勻之前好苦 撈勻左因為底下有啲煉奶甜啲就好飲啲👍總括黎講野食好靚可以打卡又好食👍 環境舒服 冇話限時坐幾耐 我地食飽喺度睇左陣片嘆埋杯咖啡先都得 ☺️食完之後行左去K11 Artmall 呢度成日都有藝術展睇 今日都唔例外🙈 呢個展覽都幾得意 整到成個supermarket 咁但入面啲野就會配啲得意嘅字呀咁 都可以去行下 不過唔係好大 半個鐘內都行完💰午餐人均~$140味道❤️❤️❤️❤️價錢❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️💔✅再幫襯
✨流心芝士蝦多士 $128

服務❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️💔

✅再幫襯

2022-01-26 89 瀏覽
流心芝士蝦多士🧀🍤 $128非常邪惡的一款食物!😈😈😈吃的時候芝士還會拉絲🤩,不過蝦的部分只有薄薄的蝦膠🥲,塗了一層在麫包上,基本上是在吃芝士多士,根本沒嚐出有蝦的味道。😅另配了一款牛油果醬🥑,上面加了點番茄碎🍅,味道酸酸的,蘸着蝦片吃又脆又清新😋。香茅燒雞越式三文治🍗🥪 $108非常大塊雞,鹹鹹的醬汁配以生菜、蘿蔔🥕、青瓜🥒,中和了油膩感。最讓人驚喜的,原來跟餐配的是蕃薯條🍠,平常都很少吃。但它炸起來當然沒薯條🍟那麼脆,有點像吃天婦羅的感覺。海鹽朱古力牛角窩夫🍫🥐🧇 $65跟坊間差不多的價錢,但份量比一般的大。牛角窩夫上有不同品牌的朱古力︰KitKat、麥提莎、三角朱古力、繽紛樂。雪糕上可見白色的海鹽顆粒,吃下去又甜又鹹,挺奇妙的。不過雪糕🍦如果再冰冷點會更好吃,端上來的時候,吃雨去是暖暖的,沒有了那種冰火交融的享受。😢

流心芝士蝦多士🧀🍤 $128
非常邪惡的一款食物!😈😈😈

香茅燒雞越式三文治🍗🥪 $108
最讓人驚喜的,原來跟餐配的是蕃薯條🍠,平常都很少吃。
但它炸起來當然沒薯條🍟那麼脆,有點像吃天婦羅的感覺。

海鹽朱古力牛角窩夫🍫🥐🧇 $65
跟坊間差不多的價錢,但份量比一般的大。
雪糕上可見白色的海鹽顆粒,吃下去又甜又鹹,挺奇妙的。

2022-01-23
2021-12-30 138 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗尖沙咀調查呢間以越南菜為主打嘅cafe⁡☕️Morning Viet $48📸表示杯咖啡用煉奶塗滿杯壁,形成一個黑白分明嘅效果,面頭加咗肉桂倏同肉桂粉做裝飾,再用個竹杯墊托底,成杯咖啡個賣樣好吸睛🙋🏻‍♂️表示原先以為係滴漏咖啡咁嘅味,但飲落同飲普通嘅咖啡差不多,飲到底嘅時候有啲煉奶未溶晒,飲落稍為偏甜,感覺一般⁡🧀🦐🥪流心芝士蝦多士 $128📸表示見到個多士面頭有勁多呈流心狀態嘅芝士,仲配埋蝦片同牛油果醬,放喺個竹籃入面,成件事感覺好越式🙋🏻‍♂️表示個多士烘到好香脆,食落每啖充滿香濃嘅芝士味,可惜嚟蝦剁成蝦膠搽咗上個包度,如果係一隻隻蝦仁夾喺入面食落口感會更加突出,蝦片好脆口,點埋個清新嘅牛油果醬一齊食味道好特別,整體嚟講唔差⁡🍗🥬🥖香茅燒雞越式法包三文治 $108📸表示個三文治好大嚿,入面夾住大大塊燒雞扒,生菜,醃青瓜同醃蘿蔔等配料,仲配埋炸蕃薯條,同樣用竹籃裝住,同個多士仲有杯咖啡align返🙋🏻‍♂️表示個法包食落好軟熟,塊雞扒燒到好香口,口感嫩滑,配上香茅醬汁食落好惹味,仲有醃青瓜醃蘿蔔呢啲配菜酸酸地好醒胃,有助減低個包嘅膩度,炸蕃薯條食落甜甜地,仲要係厚切
Morning    Viet

☕️Morning Viet $48

🧀🦐🥪流心芝士蝦多士 $128
香茅燒雞越式法包三文治
🍗🥬🥖香茅燒雞越式法包三文治 $108
🙋🏻‍♂️表示個法包食落好軟熟,塊雞扒燒到好香口,口感嫩滑,配上香茅醬汁食落好惹味,仲有醃青瓜醃蘿蔔呢啲配菜酸酸地好醒胃,有助減低個包嘅膩度,炸蕃薯條食落甜甜地,仲要係厚切嘅,食完好滿足

📈吃貨指數
😋好味度 7/10
🔙返啅度 7/10
香茅燒雞越式法包三文治
2021-12-27 748 瀏覽
Counting down to Christmas! Enjoying New menu in Another One. Another One 出了新menu,作為晚餐份量都綽綽有餘!特別推介「牛扒貓耳朵粉」和「靑檸蜜糖雞翼」!𓋩 Orecchiette with Beef Steak 牛扒貓耳朵粉牛扒肉質軟嫩,醬汁惹味又不會太鹹。𓋩 Two-way Baked Avocado 焗雙色牛油果焗雙色牛油果一邊是火腿蛋,另一邊是芝士蟹肉。一次過滿足兩個願望。𓋩 Lime Honey Chicken Wings 靑檸蜜糖雞翼靑檸蜜糖雞翼超香脆,單骨雞翼吃起來很方便。𓋩 Sea Salt Chocolate Croffle 海鹽朱古力牛角窩夫熱脆的Croffle上面灑上大量朱古力醬和各種款式的朱古力,兩人happy share剛剛好。𓋩 Morning VietMorning Viet一如以往保持高水準,未試過越南咖啡的朋友一定要試試。𓋩 Passion Fruit and Peach Tea暖笠笠的Passion Fruit and Peach Tea理所當然成為冬日首選。
Counting down to Christmas!

牛扒肉質軟嫩,醬汁惹味又不會太鹹。

靑檸蜜糖雞翼超香脆,單骨雞翼吃起來很方便。

𓋩 Morning Viet

𓋩 Passion Fruit and Peach Tea

Morning  Viet
Passion Fruit and Peach Tea

2021-12-20
5 分鐘 (堂食)
Morning  Viet
Passion Fruit and Peach Tea
  • Morning Viet
  • 靑檸蜜糖雞翼
2021-12-15 196 瀏覽
越式咖啡店🇻🇳 食物方面當然是越南菜!! 流心芝士蝦多士 | HKD128香噴噴的蝦多士🥰 厚多士烤得香脆 口感好好! 中間夾著熱融芝士🧀 和蝦膠🦐 只是略嫌芝士比較多 有點搶過蝦膠的味道~ 以蝦片取代薯條 也是個很切合主題的做法☺️ANO 火車頭牛肉粉| HKD115想不到pho都不錯啊😚 火車頭有齊生熟牛肉、牛筋、牛丸🐮 湯底鮮甜濃郁😋 河粉口感再滑點就更好~青檸蜜糖雞翼 | HKD68單骨雞翼方便進食😉 青檸蜜糖酸酸甜甜 惹味的小食😙Morning Viet | HKD48越式凍咖啡☕️ 以煉奶做底 但味道不算太甜😌 加了香料 有越式風味~Organic Black Sesame Oat Latte | HKD55一直很喜歡黑芝麻和燕麥奶的組合🖤
越式咖啡店🇻🇳 食物方面當然是越南菜!!

流心芝士蝦多士 | HKD128

ANO 火車頭牛肉粉| HKD115