2025-08-03
✨𝓰𝓻𝓮𝓮𝓷 𝓽𝓸𝓶𝓪𝓽𝓸 呢款前菜係酸而清新🌱💚青蕃茹味道清甜 幾喜歡,而綠色嗰舊雪葩反而有浸海鮮嘅鹹味🤣🤣好特別~.✨𝓯𝓾𝓳𝓲 𝓼𝓪𝓵𝓶𝓸𝓷 (w.三文魚他他)個人冇咁鍾意呢個👉🏻👈🏻三文魚片方面,咬落好煙韌,個調味好重蔬菜腥味 遮咗三文魚香;三文魚他他加咗黃色果粒 整體個咬感唔太配🫣.✨𝓮𝓮𝓵 (+山藥+蔬菜)抹茶(?)卷係要用手捲嘅一道菜~食落就係多重口感、兩重溫度、配料互相中和味道 嘅一條捲🤣💚蔬菜嘅加入 變得冇咁膩/心裡上覺得健康啲🥗.✨𝓷𝓪𝓽𝓽𝓸 𝓼𝓸𝓾𝓻𝓭𝓸𝓾𝓰𝓱好鍾意呢個‼️Sourdough外脆內軟,外層係比較乾 內裡綿密🍞~佢地自製嘅牛油係特別,就咁齋食就好似曲奇餅味,配埋麵包食 個味變得好中和 仲帶有咖啡味!?!.✨𝓪𝓫𝓪𝓵𝓸𝓷𝓮 (+海膽+魚子+抹茶麵)鮑魚嘅質感好軟身,而海膽食得出嗰浸鮮味💛抺茶麵雖然食唔出有抹茶味,撈落好有海鮮香嘅白汁之後,帶出咗抹茶淡淡嘅苦澀味🍵.✨𝓬𝓱𝓲𝓬𝓴𝓮𝓷 有雞胸➕雞皮片➕雞球➕蘑菇醬👈🏻雞胸一啲都唔嚡,質地非常嫩滑;雞球係相對惹味同濃味好多,好似平時食嘅肉丸咁 不過係雞味咁解;嘩 蘑菇醬真係濃縮曬蘑菇啲精華咁,每一口都有菇香。.✨
✨𝓯𝓾𝓳𝓲 𝓼𝓪𝓵𝓶𝓸𝓷 (w.三文魚他他)
✨𝓮𝓮𝓵 (+山藥+蔬菜)抹茶(?)卷
✨𝓷𝓪𝓽𝓽𝓸 𝓼𝓸𝓾𝓻𝓭𝓸𝓾𝓰𝓱
✨𝓪𝓫𝓪𝓵𝓸𝓷𝓮 (+海膽+魚子+抹茶麵)
✨𝓬𝓱𝓲𝓬𝓴𝓮𝓷
✨𝓶𝓾𝓻𝓻𝓪𝔂 𝓬𝓸𝓭
有2舊鱈魚➕薯蓉➕芥末汁👈🏻好鍾意鱈魚冇咩刺,係天然嘅味道 冇咩過度嘅加工,冇魚腥味🐠👍🏻配芥末醬食好配
✨𝔀𝓱𝓲𝓽𝓮 𝓹𝓮𝓪𝓬𝓱
白桃好清甜,同白桃雪葩相反 雪葩係非常非常酸…🍑🍑啲透明Jelly係有酒味🍸
✨𝓫𝓵𝓾𝓮𝓫𝓮𝓻𝓻𝔂 Tart+飲品
個Tart好脆口,好有肉桂糖味,中間部分有藍莓凍,好特別嘅組合🫐🥧飲品見到咁深色 以為好難飲,估唔到係好清新 又唔會太甜😳🤯
✨焙茶梅酒
我鍾意飲甜酒,所以我鍾意呢一款梅酒🧡🧡佢放嘅時間幾耐 都影響咗佢浸味。一開頭我一飲就好有茶嘅甘香,放耐咗就多咗好多酒精味。鍾意酒味重嘅人應該未必鍾意呢個,但我就覺得甜度剛剛好👌🏻🍹