2020-09-17 37 瀏覽
細佬今日經過銅鑼灣,買左2大包薯片返屋企,係之前見到成日賣廣告既新加坡aroma黑松露薯片,之見想試好耐。check下原來上網都有得買:https://www.aromatruffle.hk,之後就算想食都唔洗特登去買。原味黑松露薯片,一大開包裝已經聞到好濃既黑松露味。而且係波浪紋,咬落好香脆,而且加左香草,增加多一重層次,相當唔錯。另外,佢仲買左蜜糖芥末,除左原先黑松露味,仲多左甜甜辣辣味道,好過癮,最適合睇住電視用黎做零食,一塊接一塊,一家人食好快就清曬。就算食唔曬都唔驚,佢有個zip位,可以密封保存,好貼心。價錢要$68一包,間中奢侈一下都值得既。

• 黑松露原味薯片
  • 蜜糖芥末黑松露薯片
2020-08-30 111 瀏覽
之前上網見倒銅鑼灣開左呢間新加坡牌子既黑松露薯片已經好想試,但係疫情關係,一直都冇咩機會出街買😪而家確診數字回落,終於可以出下街買離試啦🤡🤡原來佢仲有網店https://aromatruffle.hk,以後想食,吾洗出街都買倒,好方便😍👁‍🗨原味黑松露薯片 (8/10) $69我係黑松露迷,平時食意粉食意大利飯食咩都好,黑松露既菜式都一定吸引倒我😂呢包黑松露薯片我期待左好耐,見好多人都話佢黑松露味非常濃郁,所以對佢好有期望🤪結果有期望冇失望😂一打開包薯片果陣黑松露味即刻散發出離,薯片係厚身果種,有咬口,食落黑松露味依然強烈,又吾會太過over同過咸🤤完全岩哂我,聞得又食得,絕對吾會好似其他牌子咁得個香味,但食落冇黑松露味😇👁‍🗨芝士黑松露薯片 (8/10) $69另外仲買左個芝士黑松露味薯片,同樣黑松露味強烈,但係巴馬臣芝士味都吾輸蝕,食落咸香味濃,同時又吾會蓋過左黑松露既味,兩者平衡得岩岩好😛下次有機會要試埋其他味先得🤩

👁‍🗨原味黑松露薯片 (8/10) $69

👁‍🗨芝士黑松露薯片 (8/10) $69

2020-08-30 77 瀏覽
而家lee garden x hsbc 做緊promotion,用1蚊hsbc dollar 可以換到50蚊coupon, 用黎買黑松露薯片岩晒。如果原價69蚊買, 我會唔捨得, 因為打開真係唔算多, 100g ja。1打開個包裝有好大陣松露味聞到, 真係好濃郁。未食聞到都有d流口水。d薯片係有坑紋, 好多松露粉係薯片坑紋到,食落去係香脆,松露味都係濃郁。 唔似外面有d松露薯片,聞好香, 但食就淡味。原價黎買我都係有保留, 因為我可以買1罐細細既松露, 再買普通薯片自己點黎食

2020-08-30
外賣自取
$69 (其他)
  • 黑松露原味薯片
2020-08-29 203 瀏覽
新加坡自從推出了鹹蛋薯片後,令香港掀起一股鹹蛋乜乜熱潮,有鹹蛋雪糕、鹹蛋魚片、鹹蛋餅乾及鹹蛋撈麵等等......近期又吹來一陣黑松露風,早前透過官方網上平台訂購兩款味道試試已經一試難忘!數月前得知此品牌會在香港開置首間海外店鋪後,待疫情緩和時已急不及待到店回購。上次品嚐過芝士味,對於芝味不太突出感到有點失望,今次選購了另一蜜糖芥末口味試試,以及回購了招牌原味黑松露。特別喜愛該品牌的包裝設計,包裝物料比起大多數品牌的薯片袋厚,不易破損。袋身漲卜卜內裡充滿氮氣,可防止在運送期間碰撞及擠壓而碎裂,袋內都有七成薯片為完整或大片,而且三邊密封,更可防止漏氣現象。對我而言最貼心莫過於袋內附有封條,一次吃不完的我可使用封條確保密封,整包薯片我吃了一星期質感仍如初開封沒太大分別,質感同樣香脆!同樣剪開封口隨即一股黑松露味湧出,坐我旁邊的母親大人也跟上次同樣說了一句:「是從可來的煤氣味!」薯片較厚身呈波浪紋,香脆薯片入口有淡淡黑松露味,其後滲出薯香味,菇菌與薯香在口腔內縱橫交錯,那餘韻不禁令我倆一口接一口。蜜糖芥末味黑松露薯片入口後,立即冒出香濃蜜糖味!慢慢滲出微辣芥未味,最後同樣留有薯香餘韻,甜中有鹹

原味黑松露薯片

蜜糖芥末黑松露薯片

蜜糖芥末味黑松露薯片入口後,立即冒出香濃蜜糖味!慢慢滲出微辣芥未味,最後同樣留有薯香餘韻,甜中有鹹十分惹味,該口味是三款中最濃郁的一款,只可惜蜜糖過於香濃蓋過黑松露味,令黑松露味不甚突出。
經過兩次的購買體驗後,不論薯片質感、外表與味道也可保持水準,同樣香脆可口,薯片大致完整。三款口味中個人始終鍾愛原味,是最能品嚐到黑松露與薯香。其次是蜜糖芥未味,鹹甜融會的確惹味上癮,而且蜜糖、芥未、黑松露及薯香味道漸層式滲出,帶有其餘二款沒有的味道層次感,只略嫌蜜糖味較濃郁,覆蓋了黑松露香。最後芝士味的芝味不足,較預期有所出入。
2020-08-20
原味黑松露薯片
蜜糖芥末黑松露薯片
由於社會肺炎疫情多咗留喺屋企,零食而家已經成為左我生活重要嘅一部份,在家工作之餘都要休息一下,口痕痕就會食一啲零食刺激下味蕾,呢隻新加坡人氣「 #黑松露薯片 #AROMATRUFFLE」,令我食過返尋味!「 #黑松露 #薯片#AROMA TRUFFLE」的黑松露是來自 #意大利Spoleto農場,經採摘後挑選出最佳的黑松露並加工保鮮,再空運至新加坡烹製,是100%手工烹製及🇸🇬 #新加坡製造 ,而產品不含蛋、奶及肉製品, #素食者 也可食用。⊰⊹════════════════⊹⊱✎ 食後感 :✨⚫️「 #原味黑松露薯片AROMA TRUFFLE 」想不到這款薯片有厚度而且香脆,剛剛開封的薯片在遠處已經聞到陣陣黑松露香氣,原味味道更好食出黑松露的自然風味。⚫️「 #蜂蜜芥末味黑松露薯片AROMA TRUFFLE 」一啖已經食到三款口味,包括是香濃的黑松露、蜂蜜及芥末味道,尤其芥末味更為突出,相信芥末控一定很喜歡!==============================💥好消息好消息💥🔎 #薯片控 有福了!除咗可以去店舖購買之外,香港🇭🇰官網也可訂購。——————————————————

⊰⊹════════════════⊹⊱
✎ 食後感 :✨

⚫️「 #原味黑松露薯片AROMA TRUFFLE 」

💥好消息好消息💥

🔎 #薯片控 有福了!
除咗可以去店舖購買之外,香港🇭🇰官網也可訂購。
————————————————————
📍 Aroma Truffle
地址: #銅鑼灣 軒尼詩道500號 #希慎廣場 B105號舖
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
2020-08-27 28 瀏覽
呢隻新加坡薯片,我成日都Encore !! 今次經過銅鑼灣,又忍唔住買黎試吓~買咗original 同 honey dijon ~ $69一包原味既黑松露味好勁,一打開包裝超級香!再加上又薄又脆,我可以一口接着一口,食唔停口🤪蜜糖味就有陣陣蜜糖香氣,再加上少少芥末味,我覺得好食個原味啊!呢包薯片仲有個貼心位,有zip 口,食唔晒可以封住,唔使驚會變淋~呢個薯片係睇波,飲酒,必要嘅小食!好適合開party帶去Y~

2020-08-27 31 瀏覽
Black Summer Truffle Potato Chips (Original)一打開一陣芳香嘅黑松露味撲出,未食已經感受到個份美味*\(^o^)/* 薯片係厚切波浪紋薯片,食落同聞落一樣,黑松露味真係超級超級濃郁,伴隨着薯仔嘅香味,富有層次感;薯片口感香脆,佢有足夠厚度,咬落散開得黎充滿口感,薯片吞咗落肚之後伴隨着黑松露嘅香氣餘韻,齒頰留香,食完之後就明白點解佢咁貴,確係非一般的薯片,當然平啲會更加好😭😭間中種要奢侈一下🤪.Black Summer Truffle Potato Chips (Honey Dijon)呢個同原味嘅分別就同字面上一樣,多一股蜜糖芥末味,相對重口味,都幾鹹吓。黑松露味相對原味會減弱咗,所以大家揀口味嘅時候就要釐定返自己到底想食咩味,因為雖然全部都係有黑松露味,但唔係原味嘅話黑松露味係會淡好多;蜜糖味都幾出,同埋呢個蜜糖味好真實,第一次係薯片食得出呢種味道,十分回味👍

2020-08-27 25 瀏覽
Aroma 薯片黑松露控嘅朋友,因為今次要介紹嘅就係Aroma新出嘅黑松露薯片,呢個專門為夏天而推出嘅黑松露味薯片,未試過嘅朋友真係要試吓啦,啱晒夏天睇波飲啤酒搞party嘅你哋。首先講吓呢款薯片有咩特別之處,我試咗佢嘅原味同埋Parmesan cheese 味,兩款都不分高下,一樣咁好食。兩包都係份量大大包的,分錢分貨,食極都仲有。原味嘅黑松露薯片,濃郁嘅黑松露味加上薯片嘅脆脆口感,真係令到人食完返尋味啊,而Parmesan cheese 味的黑松露薯片就有另一番風味,厚厚的芝士味而又不蓋掩黑松露的香味,每一啖嘅薯片都令到你口腔裏面散發着黑松露的香氣,簡直係食到停唔到口呀。講埋薯片嘅Texture,每一塊薯片嘅質感都係比較厚實,選用嘅薯仔做法應該是加了一些特別嘅材料,再將黑松露輕輕的抹在薯片上面令到佢有雙層的口感,啲黑松露味同薯仔混合埋一齊之後烘培完就變咗呢一個特色嘅黑松露薯片,真係做得好出色,好好味。希望大家鍾意今次嘅介紹,未食過嘅朋友真係一定要試吓呢一個aromatruffle 的黑松露味嘅薯片啦。
Aroma 薯片
2020-07-27
$70 (其他)
2020-08-27 19 瀏覽
打風梗係唔好出街, 安坐家中溫書做功課/做嘢,食片薯片渡過啦!天氣涼涼真係唔想郁🥳最好就瞓喺度,食同瞓!但我選擇左手食薯片,右手拎滑鼠!因為在家工作好幾個星期,男朋友好叻仔,放工去銅鑼灣買左一箱薯片,比我喺屋企慢慢嘆!打開包薯片...即刻聞到黑松露嘅香味,喚醒左熟睡嘅靈魂😳食一片,腦一片空白😳有種通全身經絡嘅感覺!濃濃黑松露味厚切嘅薯片暫時都係我薯片第一個選擇😋男朋友仲話下次可以上網訂,官網 可以買到,唔洗出街都有得食😝

但我選擇左手食薯片,右手拎滑鼠!

濃濃黑松露味厚切嘅薯片暫時都係我薯片第一個選擇😋

男朋友仲話下次可以上網訂,
官網 可以買到,唔洗出街都有得食😝
2020-08-27 19 瀏覽
係屋企時間多左,一悶就想搵野咬。係銅鑼灣有間新加坡既🍟進口薯片——Aromatruffle,見到個包裝已經覺得好吸引,就買左兩包,original原味同🍯honey Dijon試下。兩個味道係超香黑松露既味,係聞落食落都係。而且厚切令到薯仔味🥔都保留左。個人黎講比較鐘意原味,薯仔同黑松露香!另一個多左蜜糖🍯既甜,混合埋黑松露就有濃而重既味道。上網都有得訂, https://aromatruffle.hk放入購物車🛒就可以encore.

係屋企時間多左,一悶就想搵野咬。

另一個多左蜜糖🍯既甜,混合埋黑松露就有濃而重既味道。
2020-08-27 16 瀏覽
呢排多咗時間係屋企work from home ,零食絕對唔少得,早排消委會有做過薯片嘅調查,發現市面上我好多嘅薯片都有過高既納,所以今日我就推介呢一款黑松露薯片,aroma truffle chips ,薯片質感比較厚實,識落好香嘅薯仔味,亦都有淡淡嘅黑松露味,唔會過鹹!薯片都有幾款口味,我今次食咗芝士味同埋原味,我個人比較鍾意原味個黑松露比較出,值得一讚嘅係薯片本身有zipper ,食唔晒嘅吾以zip返唔好疏氣,我覺得不論係做嘢嘅時候或者宵夜都係一個好好嘅選擇!
2020-08-26 18 瀏覽
食薯片一定要食高質素嘅,而且啲卡路里要善用先開心㗎嘛🤣媽咪琴晚喺銅鑼灣買咗一兩包黑松露薯片返嚟,勁好食所以我想記錄下!呢啲黑松露薯片真係食到唔停口,一塊接着一塊好好食,而且最重要嘅係佢仲有唔同嘅口味,媽咪話佢本來諗住買嗰個蜜糖芥茉,但係冇諗過呢一隻原味或者芝士味都咁好食。啲薯片嘅份量唔算好多但係都唔少,因為佢太濃味,所以一包要同好多人分享先食得晒。個人覺得佢呢種有紋絡嘅薯片好好食,而且啲黑松露味好香。
2020-08-24 19 瀏覽
黑松露fans報到🙋🏼‍♀️話說小編好鐘意食黑松露 咩都中意加黑松露 以前超中意食一間有黑松露既生煎包但自從佢有d branch係藍既就無食過了🤧 今次第一次食黑松露薯片 一次過買original同honey dijon ($69)試 食左第一啖真係😍😍😍😍 好重黑松露味 會令你上癮🤣 一塊接一塊咁食 但佢設計好好有得比你zip返佢 一次過食唔哂都唔怕佢會淋!但佢黑松露味都真係幾濃 唔係超級fans未必會中意呢🤣
黑松露fans報到🙋🏼‍♀️

2020-08-24 23 瀏覽
呢日去開銅鑼灣,特登行去希慎廣場買左2包Aroma Truffle薯片。自從上次買食過一次之後,Aroma Truffle一直都令我念念不忘,香濃誘人既黑松露香真係超正!岩哂睇劇口痕時食~有三種口味供選擇,原味、蜜糖芥末、巴馬臣芝士,上次試左蜜糖芥末,今次試埋巴馬臣芝士味~原味係必買架!一打開包裝已經聞到極香濃既黑松露味!波浪型薯片偏厚身,口感佳,食落好有咬口,鬆脆又惹味,每片都充滿松露獨特芳香。巴馬臣芝士味,將濃郁黑松露味同芝士香氣兩者平衡得剛好,食落好有層次感,真係令人食唔停口,好邪惡好惹味啊!
呢日去開銅鑼灣,
特登行去希慎廣場
買左2包Aroma Truffle薯片。

自從上次買食過一次之後,
Aroma Truffle一直都令我念念不忘,
香濃誘人既黑松露香真係超正!
岩哂睇劇口痕時食~

有三種口味供選擇,
原味、蜜糖芥末、巴馬臣芝士,
上次試左蜜糖芥末,
今次試埋巴馬臣芝士味~

原味係必買架!
一打開包裝
已經聞到極香濃既黑松露味!
波浪型薯片偏厚身,口感佳,
食落好有咬口,鬆脆又惹味,
每片都充滿松露獨特芳香。

巴馬臣芝士味,
將濃郁黑松露味同芝士香氣
兩者平衡得剛好,食落好有層次感,
真係令人食唔停口,好邪惡好惹味啊!

2020-08-20
下午茶
2020-08-22 49 瀏覽
⚠️黑松露同薯片迷要注意!!最近經常留係屋企 煲劇既時候總係口痕想食下零食🤪🤪成日見到有人推介依隻薯片✨忍唔住買黎試下🥰🥰今次就試左2隻味✌🏻Black Summer Truffle Potato Chips - Original ($69)覺得點都要試下個原味😗一打開包裝 勁香濃既黑松露味🤤🤤薯片比較厚切 好香脆😼好好食🥳Black Summer Truffle Potato Chips - Honey Dijon ($69)味道好豐富🤪甜甜蜜糖🍯配上芥末但又唔會蓋過左黑松露味🥰非常夾😙😙•可以係網上購買嫁🥰📍https://aromatruffle.hk
⚠️黑松露同薯片迷要注意!!
最近經常留係屋企
煲劇既時候總係口痕想食下零食🤪🤪