2020-09-27 18 瀏覽
一向係黑松露愛好者嘅我,平時去餐廳食嘢一見到黑松露呢三個唔理佢配咩主菜都一定會點左果一道菜🤣今次比我無意中見到呢間由新加坡🇸🇬嚟嘅過江龍,咁就當然要試吓佢嘅黑松露薯片呀!忍唔住一買就買咗兩包唔同口味!原味黑松露薯片 $69一開包裝陣黑松露味立即四散,薯片係波浪形咬落去香脆有咬口。食落去係勁濃郁嘅黑松露味,但又唔會太咸。芝士黑松露薯片 $69同樣黑松露味都係咁強烈,再配上巴馬臣芝士估唔到又唔會太膩,兩者有幾夾喎!同樣薯片都係波浪形設計一樣咁有咬口。依定喺佢地官網買仲免運費,連街都唔洗出🤣

原味黑松露薯片 $69

芝士黑松露薯片 $69

依定喺佢地官網買仲免運費,連街都唔洗出🤣

外賣送餐
2020-09-27 14 瀏覽
這是一間十分之出名的高級薯片的專門店,特別是薯片加上黑松露後感覺味道截然不同,今次我在這間專門店買了parmesan cheese及原味。之前一直食開原味但今次想食姐姐家有芝士味的薯片,感覺加上芝士味之後有三種感覺第一次薯片的味道第二是黑松露味道第三是芝士的味道,不過自己還是覺得多了一層芝士的味道並不是10分適合反而是完美更能突出黑松露與芝士的配搭。不過下一次我還會嘗試其他不同的味道,另外這間餐廳的黑松露是由意大利進口的薯片也是在新加坡組合而成因此其食物安全及質素很有保證。
Permesan  cheese
Permesan  cheese
2020-09-27 11 瀏覽
[銅鑼灣]Aroma Truffle.黑松露薯片 原味(Original)食剩指數:0/100之前朋友食過話ok就睇吓一包咁貴既薯片係咪咁正(真係唔平所以都期望幾高)一打開包裝已經聞到幾香個黑松露味好出吓薯片就係波浪紋型食落比較有口感整體嚟講每塊味道都不算太鹹同埋食落好脆黑松露既味都好夠.黑松露薯片 蜜糖芥末味(Honey Dijon)食剩指數:0/100對比上一款呢個既黑松露味都足夠而且多咗個甜甜地既蜜糖味芥末味就輕微唔會感覺到辣或者攻鼻個人就鐘意呢款多啲因為佢少少甜甜地
[銅鑼灣]Aroma Truffle
黑松露薯片 原味(Original)
食剩指數:0/100
之前朋友食過話ok
就睇吓一包咁貴既薯片係咪咁正
(真係唔平所以都期望幾高)
一打開包裝已經聞到幾香

個黑松露味好出吓
薯片就係波浪紋型
食落比較有口感
整體嚟講每塊味道都不算太鹹
同埋食落好脆
黑松露既味都好夠
黑松露薯片 蜜糖芥末味(Honey Dijon)
食剩指數:0/100
唔會感覺到辣或者攻鼻
個人就鐘意呢款多啲
因為佢少少甜甜地

2020-09-26 16 瀏覽
個日係希慎廣場行街,見到呢間鋪專門賣黑松露薯片,鍾意食黑松露嘅我,當然唔會放過試呢個嘅機會~.🌸黑松露原味薯片 $69一開包裝,一股濃郁嘅黑松露味席捲而來,成間房都係黑松露嘅味道。薯片呈波浪紋,唔係普通薯片咁脆薄,口感厚實脆香。男朋友超鍾意食,一食就停唔到,成三分之二都係佢食曬,一路煲劇一路食。.🌸黑松露芝士薯片 $69呢個口味嘅黑松露味會稍微淡少少🤏,因為有淡淡嘅芝士味蓋住。.鍾意食黑松露嘅必試呀~

🌸黑松露原味薯片 $69

🌸黑松露芝士薯片 $69
呢個口味嘅黑松露味會稍微淡少少🤏,因為有淡淡嘅芝士味蓋住。

鍾意食黑松露嘅必試呀~
其他
  • 黑松露原味薯片
終於買左黎試啦😍‼️ 仲係屋企搞出一個笑話...話說我係廳開黎食,黑松露味勁到係廚房煮緊餸既呀媽都聞到😂 佢一度以為溜煤氣!! 好緊張咁出廳問我聞唔聞到,點知見到我係度食緊 Aroma Truffle既黑松露薯片~~除左怪我嚇親佢,當然仲怪我唔等埋佢就開黎食啦~~黑松露原味、巴馬臣芝士薯片 $69/包一開包裝好濃既黑松味湧出嚟,真心成個廳都充滿住香味!! 薯片厚度適中,波浪紋既設計令到口感更好,表面仲可以痴更多調味粉😍有別於一般薯片多數都會好重油益味,但Aroma Truffle既薯片係用高級橄欖油製造,相對地健康好多👍 薯仔味真心好濃,食完原味再食巴馬臣芝士味,會覺得味道再濃得多~~Parmesan Cheese真係好香呀!! 黑松露同芝士永遠都係最佳拍檔~~黑松露控真心不能錯過!! PS 係意大利買過更貴既黑松露薯片都無 Aroma Truffle既咁好食,坐十幾個鐘飛機拎番黎真心失望!! 老公都話未食過咁好食既黑松露薯片,發現左依間好野,實在太開心~~

黑松露原味、巴馬臣芝士薯片 $69/包

黑松露原味、巴馬臣芝士薯片
黑松露原味、巴馬臣芝士薯片
  • 黑松露原味薯片
  • 黑松露巴馬臣芝士薯片
2020-09-26 11 瀏覽
✨中女獨食難肥日誌 ✨aromatrufflehk新加坡進口黑松露薯片😍前排好興食咸蛋黃薯片,食到上癮,忽然發現香港進口黑松露味薯片!期待❤️當然比一般薯片貴,但味道一試難忘呢!原味黑松露薯片 $69一開包裝好濃黑松露味撲出來!吃了幾塊想下次再吃可以zip埋封口(好貼心的設計!),但家人回家仍聞到好重松露味😂波浪型真薯片香脆可口(薯片返返果款係壓成的薯片就不是原片薯片了🙈)👍🏼巴馬臣芝士黑松露薯片 $69除了原味還試了芝士味,又有松露香加上芝士咸香,不得了!要控制自己不要一次吃完🙈📮地址: Aroma Truffle (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B105號舖☎電話: 25951855
✨中女獨食難肥日誌 ✨
aromatrufflehk

原味黑松露薯片 $69

巴馬臣芝士黑松露薯片 $69

📮地址: Aroma Truffle (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B105號舖
☎電話: 25951855
2020-09-25 14 瀏覽
薯片就食得多,黑松露意粉又成日食,2樣野夾埋又真係未試過!朋友送左呢包新加坡過江龍薯片比我,話超正,拿拿林開黎食,點知一打開真係哇出黎!陣黑松露味湧出黎架!!呀媽唔食truffle所以係咁話好臭味道方面真係好香,但又唔會太咸,黑松露睇都睇得出有幾我多XD而且薯片係厚切,波浪薯片,識食一定係食波浪薯片,因為中間仲會攝住D味粉,超正!雖然要60幾蚊一包,不過都算幾大包,唔係空氣薯片,所以絕對值得一試~CWB希慎就買到,好方便!!
薯片就食得多,黑松露意粉又成日食,2樣野夾埋又真係未試過!
朋友送左呢包新加坡過江龍薯片比我,話超正,拿拿林開黎食,
點知一打開真係哇出黎!陣黑松露味湧出黎架!!
呀媽唔食truffle所以係咁話好臭

CWB希慎就買到,好方便!!
2020-09-25 21 瀏覽
間唔中都會好想食薯片,最近發現來自新加坡🇸🇬的Aroma Truffle #黑松露薯片 係香港都買到,我喜歡食黑松露當然要試吓啦!一共有3種味道,今次試咗原味同芝士味。🥔 #夏季黑松露薯片:用意大利🇮🇹的夏季黑松露、橄欖油、香菜調味,全人手製作,食落有很香黑松露味又唔會太鹹,好好味呀😋🧀 #夏季黑松露薯片芝士味:用夏季黑松露、巴馬臣芝士,橄欖油,蒔蘿草製成🌿食落黑松露味比較淡,反而多咗芝士味,亦比原味鹹,如果喜歡食芝士可以選這款。我自己喜歡原味多啲,因為黑松露味很濃👍2款同樣係波浪紋薯片,食落特別有口感。很喜歡拉鍊袋設計,每次食幾塊就可以封返口唔怕淋,可以自私慢慢食😏

🥔 #夏季黑松露薯片:

🧀 #夏季黑松露薯片芝士味:

2020-09-25 13 瀏覽
記得識 c6 之前,我幾乎係唔多食零食的,可以跟他一起之後便投其所好了。我會留意坊間不同品牌的薯片,而最近得知 Aromatruffle 的黑松露味薯片,一聽到已經覺得好特別,於是忍唔住帶咗兩包返屋企。 我呢兩包黑松露味薯片有 原味和 Parmesan Cheese 口味,包裝都算大大地,最正的就係佢的 zip 袋設計,可以慢慢咁分開好多次食又唔怕走哂啲味和變腍。 一剪開包裝袋,濃濃的黑松露香味立即攻出來,十分芳香撲鼻。放一塊入口,口感非常薄脆,成個口腔都係黑松露味,連 c6 都食得好開心,唔覺唔覺都一次過差唔多食咗一半。 下次再揾埋其他口味試吓先~!

一剪開包裝袋,濃濃的黑松露香味立即攻出來,十分芳香撲鼻。

下次再揾埋其他口味試吓先~!

其他
2020-09-24 14 瀏覽
近期大熱嘅黑松露薯片,當然要一試。本身好鍾意食黑松露嘅我,平時都好鍾意搵黑松露味嘅產品。今次揀咗原味及Parmesan cheese 🧀 黑松露薯片。一打開包裝,個黑松露味已經好香。鍾意食黑松露嘅朋友就會知道。薯片夠脆,而且係波浪薯片。黑松露味濃得來又唔會太重味,而且仲有少少鹽味。食落去真係唔錯,唔會好鹹!薯片嘅包裝幾好,如果食唔晒上邊仲可以啪返埋。雖然我一開就已經不停食🤣另外芝士味亦都好香,黑松露配芝士原來都幾夾。兩邊嘅味道都好平衡。兩隻味道一樣好食!

2020-09-23 17 瀏覽
約左好耐無見既朋友去銅鑼灣食飯,經過佢門市,又比好多朋友說我買,咁就試試佢啦🇸🇬新加坡零食好多都好有保證(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)-✨ Black Summer Truffle Potato Chips (Original)|💰69一打開薯片就已經好重黑松露味食落口黑松露味依然好濃郁.🧀Black Summer Truffle Potato Chips (Parmesan Cheese)|💰69芝士同埋黑松露融合得好好唔會蓋過黑松露嘅味,又有芝士濃郁嘅鹹香.薯片有返咁上下厚度,口感好好,薯味都好出-有密封口,細食既朋友仔或者想食一兩塊止下口痕都唔怕第日會淋哂o(`ω´ )o-雖然係貴啲,但間唔中食下真係好正 好多💰50以上既新加坡零食都好好食🤫同埋除咗去門市買,原來都可以網上購買‼️🌱產品不含蛋奶肉製品,素食嘅朋友仔都啱食

(Original)|💰69
一打開薯片就已經好重黑松露味
食落口黑松露味依然好濃郁

(Parmesan Cheese)|💰69
芝士同埋黑松露融合得好好
唔會蓋過黑松露嘅味,又有芝士濃郁嘅鹹香
薯片有返咁上下厚度,口感好好,薯味都好出

雖然係貴啲,但間唔中食下真係好正
好多💰50以上既新加坡零食都好好食🤫
同埋除咗去門市買,原來都可以網上購買‼️
🌱產品不含蛋奶肉製品,素食嘅朋友仔都啱食
2020-09-22 33 瀏覽
好鍾意食薯片,會嘗試不同國家嘅薯片,特別喜歡日本,而呢兩年新加坡鹹蛋黃薯片又大熱,都鍾意,經常深宵一邊食薯片一邊飲清酒🍶或威士忌🥃。呢隻黑松露薯片早前已經聽過,今日終於有機會試吓,呢個星加坡品牌喺銅鑼灣希慎有店舖。題目「Most SEDUCTIVE Truffle Snacks」係節錄自佢哋嘅Corporate Mission (大草係我自己改嘅), 一聽到咁juicy嘅介紹,就想試吓😆薯片個名叫做Black Summer Truffle, 一打開Original原味嘅包裝,真係成間屋都有松露香味,香氣真係非常濃郁,睇番原來黑松露係來自意大利古城Spoleto附近嘅森林,空運去星加坡之後經過秘密嘅infusion technique, 先至可以做成咁濃烈松露香味嘅薯片。薯片上邊仲有細細粒嘅香草,令到香味更加有層次,而薯片本身卜卜脆,好食。嗰包Parmesan仲有埋芝士味,黑松露➕芝士香味令到我嘅味蕾非常忙碌😆仲有,星加坡人是幸福的,星加坡有Made in Singapore嘅產品,香港呢?你明我講咩嘅 ...

宵夜
2020-09-22 23 瀏覽
黑松露薯片-😋 原味 ($69)薯片上面有松露碎同紫菜碎 而且crinkle cut 更入味無論聞同食都有好香嘅黑松露味唔會淨係得個樣或者淨係聞到味食落冇味-😋Honey Dijon ($69)相對起原味 竟然黑松露味更出🤔因為有honey點綴 甜甜地反而令松露味更突出味道層次更豐富 個人更鍾意honey味不過薯片份量好少🥺 大約半包 所以有啲貴-📍 Aroma Truffle (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B105號舖
黑松露薯片

😋 原味 ($69)

無論聞同食都有好香嘅黑松露味
唔會淨係得個樣或者淨係聞到味食落冇味
😋Honey Dijon ($69)

相對起原味 竟然黑松露味更出🤔
因為有honey點綴 甜甜地反而令松露味更突出
味道層次更豐富 個人更鍾意honey味
不過薯片份量好少🥺 大約半包 所以有啲貴
📍 Aroma Truffle (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B105號舖
2020-09-21 40 瀏覽
行過Hysan見到有黑松露薯片,聽聞Aroma的薯片來自意大利農場,採摘後加工保鮮,然後空運到新加坡烹製。100%手工烹製同新加坡製作。估唔到新加坡除了鹹蛋黃薯片,仲有黑松露薯片!最後決定試下原味同蜜糖芥末,返到屋企已經等唔到,一次過開哂,成屋都松露味,薯片唔係薄脆版。蜜糖芥末味就睇個人喜好,因為個人唔太喜愛蜜糖同薯片既組合,但蜜糖都真係好濃,先松露後蜜糖。但芥末味唔係特別出,唔駛驚辣。有興趣可以自己試下

有興趣可以自己試下

2020-09-21 83 瀏覽
吃貨日常❤️ Aroma Truffle 創辦人Johnathan係2015年新加坡星級大獎和2016年亞洲餐飲酒店大獎得主👑✨已經久仰佢大名好耐😍😍懂得欣賞松露嘅人一定知道佢嘅松露好出名而且松露係黎自意大利🇮🇹而每一塊薯片都可以都充滿着濃濃嘅黑松露味道忍唔住同朋友每人買咗兩隻味黎試吓🤗💖 Black Summer Truffle Potato Chips (Honey Dijon) $69/包(100g)🍯🥔鍾意甜味和鹹味嘅你呢隻味嘅薯片一定啱你心水‼️黑松露薯片加上蜂蜜芥末醬薯片上面綠色嘅點點其實係撒上左薄荷葉🍃配埋佢獨特嘅松露配方濃郁嘅黑松露蜂蜜芥末醬薯片簡直令你愛不釋手🤤🤤🤤💖 Black Summer Truffle Potato Chips (Original) $69/包(100g)🥔而原味就係Best seller🤩超級鬆脆嘅薯片再加上意大利精心採摘嘅黑松露製成每一啖都品嚐到最強嘅松露薯片🤤🤤包裝有拉鏈位🤩 食唔晒可以拉返埋成包薯片唔會得空氣🤩每片薯片都大大塊🤩用呢個價錢買到咁高質素嘅薯片🤩咁即係超值‼️‼️想知更多關於關於Aroma Truffle嘅資訊❓可以瀏覽以下網址⬇️

吃貨日常❤️
已經久仰佢大名好耐😍😍