2019-10-15
銅鑼灣百樂中心有好幾層是西餐廳,上次同朋友食開呢度,發現原來有好幾間西餐廳,今日約朋友見面,就來一樓Barg食個lunch😋侍應生熱情招待和介紹餐牌,環境佈置以好多 酒樽做背景,幾有排場。又有大鏡反映坐位,感覺很舒服,啲櫈又好特別㗎!張張都不同背景🎶好似去咗好多國家呢?整體係好舒服一啲都唔覺得坐係一樓?影相好有趣添。😀我點咗慢煮西班牙黑毛豬鞍配蘆筍薯蓉~~厚厚一件豬鞍,賣相吸引仲有十條左右露筍,蘆筍好清甜爽口,黑毛豬都好厚啊!食落一啲都唔會韌,好香脆爽口!而且肉汁好juicy👍跟住食一啖薯蓉非常之夾啊!朋友就食紙包焗鱈魚柳~~我哋share食,鱈魚柳也煎得外脆,魚柳可能太厚身,又加上是有點焗的,所以肉質有少少鞋,也有點過熟感,但魚肉也有鮮味。我叫咗杯凍奶茶~~ 茶 奶 糖水是分開上的, 咁你想落幾多奶同糖就悉隨專便啦。整體上食物與環境很好,特別是好寧靜。👍
我點咗慢煮西班牙黑毛豬鞍配蘆筍薯蓉~~
跟住食一啖薯蓉非常之夾啊!
朋友就食紙包焗鱈魚柳~~
整體上食物與環境很好,特別是好寧靜。👍