香港食韓國野既餐廳種類已經愈黎愈多啦,除左大家早就已經好熟悉既韓燒之外,被大熱劇集捧紅左既韓式炸雞依家係香港都有唔少專門店ga!好似Li間係全球有超過3800間分店既BBQ Chicken Premium Chicken,先前就係銅鑼灣開左香港既首間分店,最近佢仲再係紅磡開第二間,見佢D炸雞既口味都好吸引,襯住放假就約左個Friend去試下啦。蜂蜜脆片炸雞 (5件) $68雖然炸雞通常俾人既感覺都係油膩又熱氣,好似唔多健康,但Li到就標榜用100%優質橄欖油黎炸雞,確保出品符合依家都市人追求食得健康既要求!佢地唔單止有好多款口味俾客人揀,仲好貼心咁可以俾你揀要幾多件(5件/10件/15件),細食既朋友就可以叫少D咁就唔洗唔怕會浪費啦!Li款蜂蜜脆片炸雞既外皮炸得香脆,但肉質仍然好嫩滑,食落一D都唔覺得油膩ga!而且炸雞同香甜既蜂蜜味道好夾,食落好似BBQ既蜜糖燒雞咁,不過就變左炸雞版。上面仲撒滿脆卜卜既粟米片,食起上黎口感更豐富,我會一邊食一邊係咁點碟上面既蜂蜜,真係食到停唔到口,推介!柚子炸雞 (5件) $68我地另外再叫多一款柚子炸雞,同蜂蜜脆片炸雞一樣,柚子炸雞都係外脆內嫩。炸雞
香港食韓國野既餐廳種類已經愈黎愈多啦,
除左大家早就已經好熟悉既韓燒之外,
被大熱劇集捧紅左既韓式炸雞依家係香港都有唔少專門店ga!
先前就係銅鑼灣開左香港既首間分店,
最近佢仲再係紅磡開第二間,
見佢D炸雞既口味都好吸引,
襯住放假就約左個Friend去試下啦。
蜂蜜脆片炸雞 (5件)
蜂蜜脆片炸雞 (5件) $68

雖然炸雞通常俾人既感覺都係油膩又熱氣,好似唔多健康,
但Li到就標榜用100%優質橄欖油黎炸雞
確保出品符合依家都市人追求食得健康既要求!
佢地唔單止有好多款口味俾客人揀,
仲好貼心咁可以俾你揀要幾多件(5件/10件/15件),
細食既朋友就可以叫少D咁就唔洗唔怕會浪費啦!
Li款蜂蜜脆片炸雞既外皮炸得香脆,
但肉質仍然好嫩滑,
食落一D都唔覺得油膩ga!
而且炸雞同香甜既蜂蜜味道好夾,
食落好似BBQ既蜜糖燒雞咁,不過就變左炸雞版。
上面仲撒滿脆卜卜既粟米片,
食起上黎口感更豐富,
我會一邊食一邊係咁點碟上面既蜂蜜,
真係食到停唔到口,推介!
柚子炸雞 (5件)
柚子炸雞 (5件) $68

我地另外再叫多一款柚子炸雞
同蜂蜜脆片炸雞一樣,柚子炸雞都係外脆內嫩。
炸雞表面沾滿柚子醬,令炸雞食落有種清甜既感覺!
不過比較起上黎柚子炸雞就會甜D,
同埋我中意蜂蜜脆片炸雞表面有脆卜卜既Cereal,
所以我會更加推薦後者!
雞件既Size雖然唔算好大件,但食食下都幾飽,
建議多D人一齊去食咁就可以試多幾款野食啦!
花卷雙拼 (16件)
花卷雙拼 (16件) $58

佢一共有醬牛、泡菜同蟹肉三款選擇,
而雙拼可以揀兩款,我地就揀左要醬牛同蟹肉各八件。
花卷每件既Size都好迷你,一啖一件好快食哂,
而且食完都唔會太飽,做小食就最岩啦!
卷物上面撒有芝麻,食落有D芝麻香,
但無論係醬牛定蟹肉既味道頗淡,
要點埋佢附上既韓式辣醬黎食先會覺得惹味返D。
值得一讚既係花卷入面有蘿蔔絲同青瓜絲,
食落清新D,有助解滯呢。
紅餅 (2件) $45

紅餅係傳統韓式街頭小食,
今次我都係第一次食Li款甜品ja!
餅既外型正正方方,上面印左隻雞仔既圖案幾可愛ga。
Menu寫2件,但其實一件都幾大件下,
每件仲會切成二份,Total有4件俾你,岩哂同朋友Share黎食!
即叫即整既佢上枱個陣熱得辣手,
外層既酥皮非常酥脆,幾有牛油香。
餅入面既紅豆餡料塞得滿滿,份量充足!
紅豆味香濃,甜度自然,
個人勁中意Li款甜品,講起都想再Encore!

總括黎講,佢既炸雞唔錯,而且紅餅真係非常好食,可以再黎啊!
2016-05-12
蜂蜜脆片炸雞 (5件)
柚子炸雞 (5件)
  • 蜂蜜脆片炸雞
2016-05-24 142 瀏覽
依排經常黎紅磡見客,又係食晚飯時間,和同事黎食,入到黎不是多人,只見d店員,見到我,眼望望,,我便說2位,她之後便不快的臉帶我坐下,我點了芝士年糕,食落芝士味濃,而年糕也煮得好林,不會硬實實的,大煆肉質彈牙,加埋芝士又有蝦味,真的不錯,,但店員態度麻麻,係失敗之作
2016-05-24 1295 瀏覽
是日我倆來到紅磡,閒逛一下順道在附近用膳。當行經 BBQ Chicken Premium Chicken,親愛的說想吃炸雞,便走入了去。餐牌上有著不同口味的烤雞,也有韓式壽司及其他小食,當中炸雞或烤雞雞,以五件,十件及十五件作為單位計算,而咱們從中挑選了其中一款和一款小食。蜜糖脆片炸雞五件(六十八個大洋)上桌時脆片滿佈了炸雞,而炸雞則滿是蜜糖吃下時連同同脆片一起吃,雞皮本身亦是很脆,加上脆片,口感就脆上加脆,而且滿是蜜糖的香甜味道,而雞肉則有肉汁在內,不錯。韓式醬牛炒飯裡,採用了一般的肥牛,內裡有芝士,芽菜和西蘭花。這個飯味道一般,沒有特別之處,只是牛肉不太靱,都幾柔軟吧。是日的午餐,並沒有點來飲品,只是吃過兩款食物。吃過午飯,就繼續行程。
蜜糖脆片炸雞五件(六十八個大洋)
2016-05-01
2016-05-23 1033 瀏覽
餐廳價錢走平民路線,所以裝修也不是十分講究,但勝在簡單舒服,也算不俗。BBQ Chicken在我心中算是源於韓國的快餐店。正正是因為源於韓國,所以當然就有韓式前菜三寶奉客。但前菜太酸,放進口中滿口只有酸味,而且賣相亦十分普通。來到這個自己開設了自家的炸雞大學的餐廳,當然要嚐嚐遠近馳名的炸雞,餐廳內的電視也播放著宣傳片講述他們在烹調炸雞方面的成就,既然對自家的炸雞這麼有信心,一場來到,當然要各樣炸雞都要試試才算不枉此行.自選孖寶醬汁炸雞十件十件,包含黃金炸雞五件,柚子炸雞五件黃金炸雞其實是最普通的基本炸雞,一望上去,已經見到金黃香脆,令人垂唌,咬下去期待有肉汁迸發而出,炸得香嫩可口,但發現期望和現實有落差,炸雞沒有想像中的嫩滑多汁,甚至有點乾身,而且還不太入味,所以我們都有點失望,於是我收拾心情就試試柚子炸雞的味道,柚子炸雞的味道很特別,未試過柚子可以入饌,而且還應用在炸雞,柚子醬汁淋在雞上,份量恰到好處,柚子的味道滲入雞中,但又不會過多,令到炸雞表面變淋,柚子酸酸甜甜的味道本來十分開胃,而且雞的口感也十分香脆,令到我們都停不下來秘製辣醬炸雞五件秘製辣醬炸雞就是店員一再推介,用韓式辣醬淋

自選孖寶醬汁炸雞十件

十件,包含黃金炸雞五件,柚子炸雞五件

秘製辣醬炸雞五件

秘製辣醬炸雞就是店員一再推介,用韓式辣醬淋上炸雞,感覺非常充滿韓國的風味,也有點fusion菜的感覺,味道十分新奇,但整體而言不會讓人非常回味
花卷雙併(蟹肉和醬牛兩味)

花卷雙併簡單來說即是卷物,有蟹肉和醬油兩種味道,用上韓式風味的紫菜,卷著內裡米粒和饀料,醃製過的醬牛鹹香充滿味蕾,而蟹肉卷就用上了蟹肉和青瓜,吃之前要醮一醮韓式醬汁,不知叫甚麼名堂,但味道則和泡菜的味道相同,和花卷的味道出其地合襯
特色八爪炸雞小食拼盤

這個爪魚拼盤正做優惠推廣,只需要138元便可以享用,不在正常的餐單之中,拼盤有八爪魚,炸雞和薯角,另外就配上三款醬汁。

包括韓式辣醬,蛋黃醬和甜版千島醬,吃過這麼多的炸雞其實也有點審美疲勞,雖然炸雞的味道不俗,但是心中也有點後悔叫了太多炸雞,幸好拼盤之中也有其他小吃平衡一下,但這兩款食物的味道也不算太過出色,八爪魚的味道並不突出,而且粉漿太厚,影響食感,而薯角的味道也不甚特別,整體表現不過不失
紫薯牛奶咖啡

老實說,這杯飲料的外表一般,而味道也乏善足陳,但考慮到這裡並不是專業的咖啡店,也就將就將就吧,本來炸雞配啤酒是絕配,但是同行女士並不能喝酒,所以就先叫一杯咖啡了
2016-04-29
2016-05-12 201 瀏覽
事原我啱啱係韓國返嚟,非常掛住民宿附近個間bbq chicken,有次經過哩間分店發現原來可以唔駛去到銅鑼灣就有得食,咁就去試啦,雖然要等位但都無話等好耐。首先我從來都無期望佢個質素要同韓國一模一樣,咁樣嘅要求其實都好無理,我只係抱住冇10成似都有5成似嘅心態入去食坐低見到Menu都幾驚訝,以為佢收費係一隻雞幾錢啦點知佢係斷件計,其實都唔係話好平咁我哋三人就叫咗原味(Golden Olive Chicken)10件,芝士味6件,柚子味6件嗌完無耐好快就有嘢捧咗上嚟,見到個樣即刻知中伏,直情係中大伏我唔想用韓國嘅標準去比較,你當我同個Menu比啦,都爭勁遠… 求其用啲懷疑係柚子蜜嘅嘢淋係啲冧身嘅雞件到,芝士味人哋Menu都係"yam"晒成件雞啦,佢淨係一炸粉咁嬸係啲雞到賣相已經唔討好啦,味道我只可以話比K_C仲要差…其實個炸粉/漿用返韓國嘅好困難咩?你連咁基本嘅材料都有差別嘅話就唔好用同一個招牌啦?隻原味仲失望!係因為喺韓國食過真係食到佢個陣橄欖油嘅香味先覺得好食點知一路食一路喊…價錢質素環境服務都低於標準,覺得比咗一次機會佢已經夠晒…
有次經過哩間分店發現原來可以唔駛去到銅鑼灣就有得食,
咁就去試啦,雖然要等位但都無話等好耐。

首先我從來都無期望佢個質素要同韓國一模一樣,

坐低見到Menu都幾驚訝,以為佢收費係一隻雞幾錢啦
點知佢係斷件計,其實都唔係話好平

我唔想用韓國嘅標準去比較,你當我同個Menu比啦,
都爭勁遠… 求其用啲懷疑係柚子蜜嘅嘢淋係啲冧身嘅雞件到,

賣相已經唔討好啦,味道我只可以話比K_C仲要差…
其實個炸粉/漿用返韓國嘅好困難咩?
你連咁基本嘅材料都有差別嘅話就唔好用同一個招牌啦?
點知一路食一路喊…價錢質素環境服務都低於標準,
覺得比咗一次機會佢已經夠晒…
2016-05-07
15 分鐘 (堂食)
2016-05-11 210 瀏覽
平日晚上八點幾去,不用等位。點了什菜沙拉,有罐頭粟米、罐頭菠蘿、tomato、生菜等,味道很「正路」,沒驚喜也沒失望。芝士煙肉年糕。煙肉份量足,可惜芝士同年糕冇味既。蜂蜜脆片雞,醬汁沒有沾到雞上,全都在盤底!炸粉不夠薄,雞肉亦不夠滑。朋友們說他們點的7喜冇味既。侍應態度麻麻地,木口木面不願說話。附近這麼多韓國美食,做得這麼差應該快被淘汰
平日晚上八點幾去,不用等位。

芝士煙肉年糕。煙肉份量足,可惜芝士同年糕冇味既。

朋友們說他們點的7喜冇味既。

侍應態度麻麻地,木口木面不願說話。

附近這麼多韓國美食,做得這麼差應該快被淘汰
2016-05-08 579 瀏覽
韓式炸雞專門店開到成行成市, 並不稀奇, 但做炸雞做到開設炸雞大學, 教授員工甚至遊客製作美味炸雞, 有夠誇張!黃金橄欖炸雞 ($105/ 6pcs)炸雞由炸雞大學研發, 用料自然講究! 首先, 炸雞是以100% 橄欖油泡製, 比較健康之餘, 亦不易令人感到飽滯.而雞肉則只選用雞膇, 雞胸及雞翼部份, 所以炸雞件數為三的倍數, 分別是三, 六, 九, 十二件, 務求令每一位客人一次過盡嚐三個部位不同的滋味.雞肉切除多餘脂肪後, 還會加入特製調味水以高壓方法處理, 確保件件雞肉都入味.用料講究, 味道自然比坊間炸雞店的出品更勝一籌!炸雞上桌時, 傳來有如炸西多士香噴噴又甜甜的味道, 已經令人垂涎.炸粉薄薄的一層, 剛好包裹著雞皮, 甚至稱得上跟雞皮融為一體, 而炸粉及雞皮好似紙般薄, 香脆得很, 而且沒有油膩感.雞肉方面, 雞膇及雞翼固之然嫩滑多汁, 想不到連雞胸亦是嫩滑得很, 毫不乾癟. 不說還以為是雞上脾呢! 不可不讚的是炸功非常好! 經過高溫油炸, 雞肉的水份仍在. 而且雞肉相當入味, 鹹度適中.另一方面, 雞翼去了雞翼尖的部份, 吃時相當方便, 好貼心!除了原味炸雞外, 更有其他
黃金橄欖炸雞 ($105/ 6pcs)
炸雞炸雞大學研發, 用料自然講究! 首先, 炸雞是以100% 橄欖油泡製, 比較健康之餘, 亦不易令人感到飽滯.
用料講究, 味道自然比坊間炸雞店的出品更勝一籌!
除了原味炸雞外, 更有其他特別口味的炸雞可供選擇, 例如蜂蜜脆片炸雞, 香脆芝粉雞, 秘製辣醬炸雞等, 口味有新意!
花卷雙拼 (16件) ($58) (醬牛及蟹肉)
卷物可以雙拼三拼, 可以一次過試兩款, 甚至三款的味道, 選擇夠彈性!
選了醬牛及蟹肉兩款口味.
醬牛即是經過醃製的牛肉, 味道是韓式醃肉醬的味道, 有濃濃的醬油味和甜甜的水果香, 味道很好!
醬牛的份量佔了一件卷物的三份之二呢! 份量十足, 相當惹味.
相對於醬牛口味, 蟹肉口味則比較普通, 只是用是蟹柳及青瓜製作, 不會難吃的, 只是沒有特別.
花卷雙拼
健怡果醋梳打 ($38)
飲品方面亦有好多選擇, 不嗜啤酒的我選了酸醋梳打, 就是把藍莓醋及梳打水調製而成, 沒有加入太多的糖水, 味道酸咪咪, 食完炸雞喝這個, 是解膩妙品!
2016-05-05
花卷雙拼
  • 黃金橄欖炸雞
2016-05-02 229 瀏覽
每次夜晚經過 都會見到長長既人龍。今日中午經過 見冇人排隊 就一於入去試一試結果 辣炸雞嘅醬汁真係辣 雞都熱辣辣 脆卜卜芝士撈拉麵芝士醬好味 煙肉又夠多最後 紫薯雪山 圖文不符 竟然比圖更大兜 但係 佢只係表面有濃郁嘅紫薯粉 食完就剩返一大堆冰如果有加啲煉奶/醬 會好好多
每次夜晚經過 都會見到長長既人龍。

今日中午經過 見冇人排隊

但係 佢只係表面有濃郁嘅紫薯粉 食完就剩返一大堆冰

如果有加啲煉奶/醬 會好好多

辣脆雞
2016-04-26 349 瀏覽
成日去紅磡覓食,發現紅磡一直都係日本連鎖店居多,但最近開左呢間由靚仔李鐘碩代言既BBQ Chicken,未試炸雞好唔好食,印象分已經加唔少! 入到店內,仲有韓國mv不斷播放,整個環境氣氛都好"韓"呀!平時去開既炸雞店通常只有一個size選擇,即使兩個人食都要食10件,仲要同一種口味,食到一半已經好厭。但呢度既炸雞大部分有5件/10件/15件選擇,可以根據人數安排適合自己既份量,非常體貼亦唔會造成浪費!今日我就點左以下菜式:<韓式香蒜炸雞 $68 5件>必食!呢個新出既炸雞醬汁好好味!炸雞上均勻地塗上甜醬油,味道香甜而容易入口,降低左炸雞熱氣既感覺。而上面仲加左好多蒜片,咬落脆卜卜又香口,只係微微既蒜味所以食完唔會擔心口臭<秘製辣醬炸雞 $65 5件>呢個辣醬炸雞味道偏辣,平時食譚仔食開十小辣既我食左兩件就眼濕濕,反而朋友覺得夠辣夠惹味。好彩佢地既辣汁係辣中帶甜,味道有層次!<花卷拼盤 $78 24件>唔好以為24件好多,因為好快搶下搶下就食曬。當我食辣雞食到成口好濃味既時候,花卷係最好既調味品黎緩和口中既辣味。拼盤內有3款花卷:泡菜、醬牛

今日我就點左以下菜式:

<韓式香蒜炸雞 $68 5件>

<秘製辣醬炸雞 $65 5件>

<花卷拼盤 $78 24件>
花卷拼盤
花卷拼盤
唔好以為24件好多,因為好快搶下搶下就食曬。當我食辣雞食到成口好濃味既時候,花卷係最好既調味品黎緩和口中既辣味。拼盤內有3款花卷:泡菜、醬牛、蟹肉。花卷好整體地排列於長碟上,先試一件醬牛花卷,牛肉經醃製後牛肉味道香濃,而蟹肉花卷用上蟹柳作為餡料,泡菜卷相比之下較為失色,泡菜的甜辣味道不夠香濃突出。
<紅餅 $45 2件>
紅餅
必 食 ! 真 係 好 酥 化 香 口 !
紅餅
呢個紅餅係我近期食過最好食既甜品!熱辣辣既酥皮帶蜜糖甜味,中間紅豆餡料十足,粒粒大粒香甜,為左呢塊餅我肯定會再番黎!

<紫薯雪山 $52>
雪山上佈滿紫薯粉,紫薯味道香甜,但建議冰內可以多放一層紫薯醬,因為食到中間只有冰無咩動力再食落去。

<健怡果醋梳打 $38>
呢杯好好飲,酸酸甜甜又養顏
2016-04-21
2016-04-24 264 瀏覽
首先係服務態度奇差,,吾知係太少員工定點,,舉左好耐手先有人黑住塊面過黎落單。然後水都無杯 要叫先有,個杯感覺上仲吾太乾淨。送完碟炸雞黎又吾俾手套,又要舉一輪手先有人拎俾你,等得黎隻雞都涼涼地嚕(其間有人自己走去拎,而俾侍應鬧,所以我都只好乖乖地舉手)食物方面,叫左份秘制炸雞,醬牛卷同蟹肉卷,芝士拉面。炸雞:無特別 吾係難食亦算吾上好食醬牛卷國蟹肉卷:細粒到你吾信 最難相信係蟹肉卷其實係蟹柳卷,有少少覺得搵笨。仲要兩款都無乜味芝士拉面:還好 芝士好難吾好食。不得不提個3款前菜,除左份泡菜係有泡菜味,另外個兩款都係無味嫁。尤其個醃蘿蔔,同倒d水浸住d生蘿蔔無分別。呢間野真係吾會再去食,咁既價錢,我相信有更多好既選擇囉

食物方面,叫左份秘制炸雞,醬牛卷同蟹肉卷,芝士拉面。
炸雞:無特別 吾係難食亦算吾上好食
芝士拉面:還好 芝士好難吾好食。

呢間野真係吾會再去食,咁既價錢,我相信有更多好既選擇囉
2016-04-14 633 瀏覽
位於紅磡附近的BBQ Chicken Premium Chicken ,是一間以韓國炸雞為主的餐廳。炸雞可說是近年熱門的韓國菜,口味陳出不窮,吃過不少炸雞店知道此炸雞在韓國岀名,更有3800間分店?!當然要試一試。餐牌的食物種類繁多,炸雞,年糕,拉麵,飯糯,沙律,應有盡有,韓控必定滿意!先上前菜,酸蘿蔔 ,芽菜,泡菜開開胃。和表姐二人來吃,預祝我的生日。柚子炸雞$62(半份)半份有五件,雞件不算大隻,所以可嘗多種味道。淋滿柚子醬的炸雞,光澤的外表令人胃口大增炸雞皮香脆不厚身,每咬一下都清甜美味,推介哦。蜂蜜脆片炸雞$62(半份)更加吸引的蜜糖炸雞,滿佈我最愛的粟米片。脆卜卜的脆片加蜜糖,邪惡的組合甜蜜蜜,好好吃。雞件炸得香口但不油膩,雞肉頗嫩,以價錢來說,超值。地獄拉麵$58店員說爆辣的拉麵,對於嚐辣的表姐妹當然要一試。紅當當貌相一流,煙肉,西蘭花的配料更有口感。果然激辣的拉麵帶有强勁後勁,吃第一口還好,幾秒後口龍感到刺熱,真的頗辣。但未算極辣,十分推介,想安哥!花卷拼盤$68共有24件,每件超迷你,所以不會太有飽足感。有牛肉,蟹柳,泡菜,有嚼勁但味道不太特岀。紫薯牛奶咖啡$33沒有太

炸雞可說是近年熱門的韓國菜,口味陳出不窮,吃過不少炸雞

知道此炸雞在韓國岀名,更有3800間分店?!當然要試一試。
先上前菜,酸蘿蔔 ,芽菜,泡菜開開胃。

和表姐二人來吃,預祝我的生日。
柚子炸雞$62(半份)

半份有五件,雞件不算大隻,所以可嘗多種味道。
淋滿柚子醬的炸雞,光澤的外表令人胃口大增

炸雞皮香脆不厚身,每咬一下都清甜美味,推介哦。
蜂蜜脆片炸雞$62(半份)
更加吸引的蜜糖炸雞,滿佈我最愛的粟米片。

脆卜卜的脆片加蜜糖,邪惡的組合甜蜜蜜,好好吃。

雞件炸得香口但不油膩,雞肉頗嫩,以價錢來說,超值。
地獄拉麵$58

店員說爆辣的拉麵,對於嚐辣的表姐妹當然要一試。
紅當當貌相一流,煙肉,西蘭花的配料更有口感。

但未算極辣,十分推介,想安哥!
花卷拼盤$68

共有24件,每件超迷你,所以不會太有飽足感。

有牛肉,蟹柳,泡菜,有嚼勁但味道不太特岀。
紫薯牛奶咖啡$33
沒有太多紫薯味,較推介荔枝cocktail$35
紅餅$38

最期待的甜品,招牌炸雞的圖案,內有滿滿的紅豆蓉!
香甜濃厚,酥皮酥而不膩,十方喜歡!

價錢合理,我會想安哥甜品和拉麵!

呵呵。二人共三百五十元,價錢超值

2016-04-12
2016-04-07 478 瀏覽
行過肚餓見門口餐牌有下午茶就入左去試下同普通韓式餐廳一樣都先黎前菜本身見到好開心,但食落...大豆芽好重麻油味好咸,泡菜又咸又酸,白蘿蔔味道也怪怪的😞 同友人分別叫了兩個不同的下午茶餐我的是醬牛花卷配泡菜薄餅,友人的是秘製炸雞配田園沙律,本想叫辣味的,但侍應姐姐話是很辣的,所以就唔敢叫🙈沙律無咩特別,配芝麻醬也不會難吃,生菜也很新鮮😋 煎餅辣辣地但泡菜味唔太出,餅有點糊,塊泡菜又咸又酸,加埋沙律醬有啲似食緊大阪燒🙈 炸雞不錯,肉質雖不算很嫩滑但不會太乾太鞋,甜酸醬也ok不會很漏。 至於花卷就好細舊,紫菜有啲un又無咩牛肉味,個醬就似炒年糕醬。 下午茶附送雪碧/可樂,而且都幾大杯,但咖啡奶茶就要加錢。 兩個下午茶餐連加一80幾蚊,唔太肚餓又口痕既話都算一個唔錯既選擇😌
行過肚餓見門口餐牌有下午茶就入左去試下

同普通韓式餐廳一樣都先黎前菜

本身見到好開心,但食落...

大豆芽好重麻油味好咸,泡菜又咸又酸,白蘿蔔味道也怪怪的😞

同友人分別叫了兩個不同的下午茶餐

沙律無咩特別,配芝麻醬也不會難吃,生菜也很新鮮😋

下午茶附送雪碧/可樂,而且都幾大杯,但咖啡奶茶就要加錢。
2016-03-26 506 瀏覽
真係好耐冇同🐶💂🏼一齊食飯👧🏽 落雨既呢一晚,愛麗絲同朋友去紅磡食呢間新開張既BBQ Premium Chicken食Dinner🐔🇰🇷 知道呢間餐廳係揾李鐘碩做代言人👦🏼😍 愛麗絲見到餐廳既餐牌同電視廣告都係李鐘碩就覺得好興奮😍😂 唔中意Kpop既💂🏼就係咁話人整容🙄我地三個人,叫左十件蜂蜜脆片炸雞丶十件秘醬炸雞同一個芝士拉麵。首先係打頭陣既蜂蜜脆片炸雞🐔🍯 應該都係BBQ Premium Chicken既招牌菜。蜂蜜甜甜既,又幾夾個炸雞,又唔會好耐,而且灑上粟米脆片,增強口感,十分特別😁 雞肉熱辣辣,肉身都好嫩,不過相對上就冇咁肥美🐔之後就係秘醬炸雞,紅色既醬汁配埋一粒粒既白芝麻,賣相叫人開胃😋 食落去,秘醬既味道酸中帶甜,有少辣既感覺,有啲似韓式炒年糕😛 不過愛麗絲就相對上中意蜂蜜炸雞多啲👧🏽最後就係芝士拉麵喇🧀🍜 有西蘭花丶洋蔥丶煙肉同紫菜等撈埋一齊食,芝士唔會好漏,不過可能會比較"結"同乾,但整體泥講,味道係正既😋👍🏻

李鐘碩😍😍
泰妍😍😍
10 分鐘 (堂食)
2016-03-25 407 瀏覽
屋企人見到新開左間韓式炸雞店就決定星期六落黎食晚飯睇下好唔好味。點知就有個不太愉快既經歷。入到餐廳水都無杯,之後問店員先話響應環保要水先會提供,咁其實係咪可以坐底就問我地唔使我地問先俾呢?牙買加炸雞炒飯($58)炒飯底加上一塊大雞扒,雞扒炸得唔錯,肉都算嫩,加上甜甜地既醬都算幾惹味。海鮮餅($45)呢個算係有水準既其中一個菜,海鮮料都算多,餅入面有蔥都幾香,呢個價錢都算抵。蟹肉花卷($45)睇相以為好大件,點知見到先知咁細件,仲有無味道,真係出去買3蚊一件壽司都抵過佢。柚子炸雞(10件)($109)10件炸雞份量算幾大份,但雞肉完全無味,外面一層柚子汁就好似食緊兩樣野咁,雞還雞柚子汁還柚子汁,唯一好既就係雞無雪味既。黃金橄欖炸雞($55)食完柚子雞,家人唔信邪諗住試番普通炸雞,點知都係失望。黃金橄欖炸雞係香d,但都係無咩味。食完呢餐真係唔會再試,好失望

牙買加炸雞炒飯
牙買加炸雞炒飯($58)
海鮮餅
海鮮餅($45)
蟹肉花卷
蟹肉花卷($45)
柚子炸雞(10件)
柚子炸雞(10件)($109)
黃金橄欖炸雞
黃金橄欖炸雞($55)

食完呢餐真係唔會再試,好失望
2016-03-19
牙買加炸雞炒飯
海鮮餅
2016-03-24 404 瀏覽
其實屋企附近開咗呢間韓式炸雞諗住一開就試下嫁啦,但每次都撞唔岩朋友嘅時間一齊去食,而岩岩上星期終於約到朋友當然就啦啦臨去試下啦。 店內環境都好光鮮,而且播住啲韓國快歌好有氣氛。一坐底店員就拎咗韓式三小碟,分別有泡菜、芽菜、酸蘿蔔非常貼心。 蜂蜜脆片炸雞:金黃色嘅炸雞表面鋪滿脆片同蜜糖醬,咬落去非常香脆,雞肉亦有好多肉汁唔會乾身,加埋甜甜地嘅蜜糖一齊食真係好夾。 花卷拼盤:分別有泡菜、蟹肉、醬牛肉口味,而旁邊亦放了芝士脆片沾上韓式辣醬好惹味。當中更喜愛泡菜花卷,食落去紫菜脆身而軟硬適中嘅飯粒加上微辣嘅泡菜一齊食令到口感非常豐富。韓式芝士撈拉麵:芝士份量好多,食完好飽肚非常滿足。而整體嚟講呢間鋪頭都坐得好舒服,好有韓國氣氛嘅炸雞店。

店內環境都好光鮮,而且播住啲韓國快歌好有氣氛。

韓式芝士撈拉麵:芝士份量好多,食完好飽肚非常滿足。

而整體嚟講呢間鋪頭都坐得好舒服,好有韓國氣氛嘅炸雞店。