2022-01-27
☕️Between Coffee.芝士妹今次就去咗大館入面嘅Between Coffee覓食,好好彩地唔洗排隊,不過就要係三十幾度嘅天氣下坐喺outdoor,好彩餐廳有係户外設置風扇,所以都唔會太熱。.Strawberry Sando🍓($68)外表十分少女心,但係一個就要賣68蚊,性價比比較低,食嘅時候有啲肉痛(ᗒᗣᗕ)՞。味道方面不過不失,士多啤梨唔係特別甜,入面係厚實嘅cream cheese,兩樣嘢加埋一齊都幾啱,不過呢個價錢就真係可一不可再😂.Japanese Egg Sando🐣($58)溏心蛋再加上蛋黃醬嘅三文治,點都唔會輸😇可惜就係因為呢個原因,令芝士妹食唔出有咩特別🧐不過呢個價錢就有兩件,對比起士多啤梨瞬間覺得抵好多,值得一試。.Sesame Mountain🥥($68)呢杯芝麻椰子奶就好似一幅水墨畫,成杯野飲好有意境,打卡一流👍🏻可惜椰子奶有點稀,唔係好飲得出椰子味。.Be fizz🍍($58)大熱天時當然要飲返杯沙冰!呢杯熱情果菠蘿沙冰雖然一入口有點酸,但係飲多幾啖之後,就會飲得出菠蘿嘅甜開始中和返熱情果嘅酸,想解暑的話絕對要一試!.題外話,呢間餐廳所提供嘅水係浸著
Strawberry Sando🍓($68)
Japanese Egg Sando🐣($58)
Sesame Mountain🥥($68)
Be fizz🍍($58)
題外話,呢間餐廳所提供嘅水係浸著檸檬同青瓜嘅,所以一飲落去會有好大浸青瓜味,好唔好飲就因人而異,芝士妹就覺得有點奇怪😂
餐廳環境:🧀🧀🧀🧀
食物質素:🧀🧀🧀