Probably one of my favourite cafés in Hong Kong! Between Coffee is the perfect spot to just sit back, relax and have some great food. ☕️Pic 1️⃣: Japanese Egg Sando 🍳 - $58 hkd— I absolutely loooove their egg sando! This is basically a lunch staple for me when I’m looking for something light but will also fill me up for a while! Their milk bread is insanely soft and fluffy, and goes extremely well with their egg mayo mix. I love that their egg mayo is perfectly seasoned, and their generous sprinklin

— I absolutely loooove their egg sando! This is basically a lunch staple for me when I’m looking for something light but will also fill me up for a while! Their milk bread is insanely soft and fluffy, and goes extremely well with their egg mayo mix. I love that their egg mayo is perfectly seasoned, and their generous sprinkling of chives in it really helps with the aroma of the sandwich. The flaky sea salt on top also really adds an extra touch of flavour.

Pic 2️⃣: Hot Milk Chocolate - $40 hkd 🍫
— One of my favourite hot chocolates in town! This drink is smooth, and not overly sweet. The chocolate taste is quite prominent but it’s definitely got quite a creamy texture and milky after taste. Might try out the dark hot chocolate sometime to see how they compare!

📍Ambiance: So spacious, relaxing and quiet. Decor is simplistic and ordering system is simple too. Staff are friendly.
⭐️Would visit again?: Yes! Love this place!
2022-08-09 338 瀏覽
「完美的下午茶☕️」這是有段時間前的事情了,我還是很想分享這間小店,之前和許久未見的朋友一起去中環喝了 @_betweencoffee_ 的下午茶,聊天就是一個下午,美好的時光和回憶真的很短暫😳小店十分舒適安靜,在大館坐落的他,方位高敞又佈滿藝術氣息,文藝青年身臨在歷史文化的古建築中陶冶心靈,品香茗觀繪畫,時間彷彿靜止😌很喜歡這裡溫暖治癒的感覺,可以讓心頭的煩囂慢慢蛻去,是與朋友聚會的很好選擇🥰Japanese egg sando $58這個雞蛋三明治看起來就很適合打卡,看起來真的太可愛了😆第一眼是大塊的溏心蛋整齊地排列在一起,吃的時候還會流心😆蛋黃都快要溢出來了🥺邊邊上是雞蛋碎與沙拉醬的組合,為這個雞蛋三明治添上別緻的滋味,🥺不過整體味道清新偏淡,但這款很對我的胃口,我很喜歡,但可能不太適合重口味的朋友🥺Strawberry sando $68🥰這款是我在他家的最愛!!我非常喜歡草莓,所以每次看到店裡有草莓的食物我都會迫不及待的下單🤣我第一口下去吃這裡的草莓🍓就知道品質很好,清甜多汁,草莓味滿滿,草莓這個靈魂絕對為這個三明治提分很多,外面是芝士奶酪配淡奶油的組合,再添加了香草籽增加風味
「完美的下午茶☕️」

Japanese egg sando $58

Strawberry sando $68
🥰這款是我在他家的最愛!!我非常喜歡草莓,所以每次看到店裡有草莓的食物我都會迫不及待的下單🤣我第一口下去吃這裡的草莓🍓就知道品質很好,清甜多汁,草莓味滿滿,草莓這個靈魂絕對為這個三明治提分很多,外面是芝士奶酪配淡奶油的組合,再添加了香草籽增加風味,像乳酪一樣的奶油醬,整個組合吃起來酸酸甜甜,清爽不膩,絕對是小店菜單裡的推薦!!😍

Sesame Mountain $68
這杯黑芝麻椰奶組合意外地搭配🤭上層是濃郁飄香的芝麻醬,吃到了沙沙的口感,微甜但很細膩,吃起來好像芝麻糊🤪下層是順滑的椰子奶,椰子的香味也很足,兩者混合在一起,都沒有蓋過對方的味道,芝麻味的椰奶,反而口感十分豐富。另外,這杯的組合也讓人眼前一亮,小店十分用心,製作成了黑白相間的高顏值飲品,黑芝麻的花紋掛滿杯壁為主調,底部白色的椰奶柔和地襯托,好似筆墨紙硯的白描般清真淡雅,勾勒出山形🤭嗯,就是這個感覺沒錯了🤣
  • 芝麻椰子奶
  • 士多啤梨三文治
  • 抹茶撻
  • Japanese Egg Sando
2022-07-29 397 瀏覽
🔸️Between 🌍 Coffee📍中環荷李活道10號大館賽馬會藝方2樓🗨️ Iced Latte $48沒有特別而且好細杯。因為中間有兩個鍾空檔,唔知去邊好,就黎朋友介紹既cafe,主要係可以座耐啲。空間感非常足夠,亦有室外可以座,拎部pad出黎做一做野,唔驚有人趕。平日去用餐時間為兩小時。
🔸️Between 🌍 Coffee

📍中環荷李活道10號大館賽馬會藝方2樓

🗨️ Iced Latte $48
沒有特別而且好細杯。

Search”大館”餐廳,每次都見大家介紹 💞今次終於有機會嚟試吓( ̀⌄ ́) 論環境真係冇得彈~ 呢度空間闊落 有indoor/outdoor選擇,天氣咁熱 我哋最後都係揀咗係冷氣地方坐🤭 不過一樣good! 因為地方大 樓底高,同隔籬枱都有咁上下距離 唔會好有壓迫咁🤍👍我哋Tea time嘅時候去:😋唐揚雞粒 Chicken Karaage 💰$48香脆薯條 French Fries 💰$38煙三文魚魚籽意大利粉 💰$128抹茶鮮奶 Matcha Latte 💰$48雪糕咖啡 Affogato 💰$48Flat White 💰$48餐廳用QR code落單 非常方便🍀送餐速度都好快,基本上落單之後10分鐘內就收到嘢食。用餐時間兩小時,可以慢慢打卡 慢慢傾偈( ´ ▽ ` )ノ 呢度免費供應檸檬青瓜水,好解渴 而且飲落好舒服~💝 推薦🍴:煙三文魚魚籽意大利粉 🐟🌟用忌廉汁煮嘅意粉 零舍creamy🥰 配上溫泉蛋+煙三文魚一齊食 竟然唔膩 反而滋味😉👍不過意粉放耐左會黐埋一齊,建議趁熱食~ (唔好打卡打咁耐😜)

Search”大館”餐廳,每次都見大家介紹 [Between]💞今次終於有機會嚟試吓( ̀⌄ ́) 論環境真係冇得彈~ 呢度空間闊落 有indoor/outdoor選擇,天氣咁熱 我哋最後都係揀咗係冷氣地方坐🤭 不過一樣good! 因為地方大 樓底高,同隔籬枱都有咁上下距離 唔會好有壓迫咁🤍👍

我哋Tea time嘅時候去:😋
雪糕咖啡 Affogato 💰$48
Flat White 💰$48

推薦🍴:煙三文魚魚籽意大利粉 🐟🌟
2022-07-15 368 瀏覽
慢咗幾拍先去Between打卡📸一開嘅時候好多人,怕排隊去唔到。之後又醒唔起呢間餐廳。今日想去大館行吓,終於有機會去試啦!中午用餐時間有限2小時,都好足夠。餐牌同落單都係靠自己掃QR code,方便快捷。清水及餐具都要自己出去攞,餐廳員工只付責上菜同收碟。咁樣有好有唔好,好就係唔使等,自己嚟;唔好就係如果一次過攞唔晒D嘢就要行出行入,口罩又要戴又要除幾次。蕃茄大蝦意粉🍝好好味😋 al dente意粉掛滿香濃新鮮嘅蕃茄汁,蝦肉大大隻又彈牙,十分有水準。鰻魚飯就令人有啲失望,因為鰻魚唔係太新鮮。雖然份量頗多,飯入面亦加左飯素,口味豐富,不過我唔會推介。炸雞同薯條都係即叫即炸,上枱時仲係熱辣辣。炸雞外脆內軟,滋味多汁,唔沾沙律醬都好食。Iced Chocolate 好濃,不過會飲到朱古力粉味。Iced Latte 咖啡香滑,冇酸味同苦澀味,我鍾意❤️Piccolo 用嘅咖啡豆好特別,好香醇,如果鍾意濃口味的話就啱晒!開頭我都十五十六,唔知嗌唔嗌Strawberry Sando 好。因為我見到好似好多cream ,怕會好滯。不過原來D cream 係cream cheese,食落口似strawb

開頭我都十五十六,唔知嗌唔嗌Strawberry Sando 好。因為我見到好似好多cream ,怕會好滯。不過原來D cream 係cream cheese,食落口似strawberry cheesecake 加兩塊麵包,都幾得意。

總括嚟講,如果想喺個靚靚環境,輕輕鬆鬆咁食一餐,Between 係一個唔錯嘅選擇。
2022-07-15 273 瀏覽
[ Between Coffee ]嚟到中環大館,除咗感受文化&藝術氣息,當然要搵嘢食醫肚。今次介紹呢間coffee shop係大館入面嘅賽馬會藝方,除咗咖啡,仲有啲輕食&甜品選擇,環境好舒服兼好啱打卡♥️✿ 雞肉/椰菜絲/海帶蛋黃醬三文治 🥪🥪$68一份三文治有兩件。雞扒炸粉薄而脆,厚厚嘅雞扒肉質唔會太乾,配埋沙律醬&椰菜絲幾滋味。✿ 大蝦蝦蕃茄意粉🍝🍝$158 意粉款式不定時更新,用餐當日order咗呢款意粉。大蝦彈牙🦐,櫻花蝦蝦味都好香,意粉爽口,但蕃茄味🍅可以再多啲就好。✿ 士多啤梨三文治 🍓🍓$68呢度嘅甜品係必點!日本流行嘅水果三文治,呢度有得食,幾乎每枱都會order😍 士多啤梨三文治好打卡able,士多啤梨都好新鮮。三文治有濃郁芝士味,整體不錯。✿ 抹茶鮮奶 🥛熱$48/凍$50Menu有好多款飲品選擇,除咗手沖咖啡及特色咖啡雞尾酒,仲有朱古力、茶類&梳打等選擇。抹茶控可以試下抹茶鮮奶🍵🍵總結🫦咖啡店嘅環境&食物都好適合打卡。咖啡店室內面積好大,另設有室外座位,可俯瞰整個大館景色,打卡一流,不過宜家去坐室外應該會有d熱😅。注意咖啡店逢星期一休息喔。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ Between Coffee ]

電話:28778711
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 士多啤梨三文治
2022-07-04 185 瀏覽
慕名而來,weekday lunch time,希望少啲人。空間感大,白色為主調既設計,好舒適。雖然是weekday, 夏日炎炎,Outdoor 座位都是滿滿的。地方寬敞,簡約設計,文青之選,很適合聊天,看看書。掃QR Code 落order,所以坐室外落單也非常方便,咖啡選擇亦很多。天氣熱,一向好熱咖啡嘅我,見友人嗰杯iced mocha ! 有啲羡慕!下次再黎試凍飲啦。品完咖啡,可以繼續逛大館,係鬧市中療癒心靈嘅好地方。

品完咖啡,可以繼續逛大館,係鬧市中療癒心靈嘅好地方。
2022-07-03 176 瀏覽
Bookmark了很久想試他們的水果三文治,但一直找不到機會。今日擇日不如撞日,剛好跟朋友lunch, 想飯後去喝飲咖啡。可惜因為太飽,所以這次也沒有吃三文治呢。朋友選了Cappuccino, 我就點了Pour Over, 不過今日只有In the Beginning 一款豆。咖啡店環境不俗,氣氛很好,可惜服務強差人意。手沖味道還可以,是Ethiopia, 帶果香,酸度有點低了。反而抹茶tart很有驚喜,抹茶味非常濃郁。

咖啡店環境不俗,氣氛很好,可惜服務強差人意。

反而抹茶tart很有驚喜,抹茶味非常濃郁。
2022-06-28
下午茶
2022-07-02 426 瀏覽
今日來到位於中環大館嘅Between Coffee食個tea。2020開業嘅佢哋希望將藝術融入生活,並且提供精品咖啡同飲料之餘,仲提供日式cafe美食。佢分咗食嘢同飲嘢,用餐就要排隊坐低等等先。店入面有室內位同室外位,雖然今日有啲熱,但係嚟得打卡就梗係坐室外啦。首先試試呢個最signature嘅士多啤梨三文治先,價錢68蚊一件,簡單2塊麵包夾上cream同3粒大大粒切半嘅士多啤梨,就令到個視覺效果好豐富,呢件三文治打卡嚟講真係相當唔錯。入面充滿咗cream,而士多啤梨就只有面頭嗰層,個cream凍凍哋食落就好似雪糕。滑身,練奶香,甜甜順口,再配合埋士多啤梨嘅芳香果味,成個味道發揮得好好。香味充滿咗口腔味蕾,真係叫人食唔停口。可惜外面個包真係一般般,有啲似生命麵包。而值得一提嘅係佢啲cream好快溶,大熱天時落咗單就記住盡快食啦。跟住介紹嘅係雪糕咖啡Affogato,盛惠48蚊。佢呢個咖啡連埋個壺俾你,可觀性一流呀。佢嘅咖啡有幾款俾你揀,我今次就揀咗隻多朱古力味嘅。將啲咖啡慢慢加落去,富娛樂性之餘個畫面仲好治愉。夏日炎炎加上熱咖啡,個雪糕真係以光速之快咁融,所以真係要上枱盡快食。即刻嚟試

Affogato 雪糕咖啡
即刻嚟試試佢,咖啡香濃略帶苦味同烘焙味,果然好chocolate。雪糕已經融咗啲但依然保持滑身creamy,真係好食到lam lam脷,食完入口個咖啡仲有好長嘅餘韻,齒頰留香。
接著落嚟嘅係煙三文魚意粉,盛惠128蚊。煙三文魚,魚籽,白汁,賣相超吸引,係佢嘅頂頭仲有隻流心蛋,為碟意粉增加一個層次。
煙三文魚意粉
即刻試試佢,佢個意粉麵條感覺有啲似拉麵,就咁食會比較乾身,撈埋啲汁就啱啱好。都係嗰句,上咗枱就好即刻食,攤凍咗佢啲麵會痴埋一舊舊。啲煙薰三文魚細細片都好夠味。
煙三文魚意粉
總括而言呢個意粉味道濃厚之餘三文魚香口出色,但都係要再三奉勸一句,佢出貨嘅速度真係相當之快,我諗5-10分鐘已經出晒落單嘅所有嘢,所以啲嘢食,食到先叫都唔遲。最後要介紹嘅係呢個屬於健康之選嘅飲品,芝麻椰子奶,盛惠68蚊。呢個山形杯真係好盞鬼,杯嘢睇落就好似黑色嘅富士山。
芝麻椰子奶
咁當然要攪勻先飲用啦,黑色嘅其實係芝麻,而白色嘅就係椰子奶呀。杯嘢飲落芝麻味就出啦,反而椰子味就真係無乜,淨係飲到椰子奶嘅嗰種body texture。室內有個自助bar俾你攞餐具同水
自助bar
食飽飽就過去露台睇下風景打下咭,坐咗兩個鐘都無人趕,呢度絕對係煩囂嘅中環之中嘅一個chill place 呀。室外怕熱?無有怕,佢哋有風扇提供嘅
。此外值得一提嘅係Between Coffee 有個membership計劃,由佢地官網就入到個註冊畫面,消費之後可以儲返啲積分之後換現金劵或者禮物,而佢哋迎新優惠會送返張50蚊現金券,今餐即刻試用咗,係work嘅。最後今日埋單總共312,免收加一,用埋迎新50蚊優惠卷最後折實262蚊。
2022-06-26
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券
Affogato 雪糕咖啡
芝麻椰子奶
同同事係中環搵地方lunch,見大館姨間餐廳好靚,就試試佢。好可惜天氣唔好,如果唔係打卡應該好正。Smoked Salmon Pasta/Ikura/Japanese Egg/Miso Sauce-$128 (2.5/5)不過不失,味到正常,唔算特別出色,但又唔係唔好食,份量都夠。PorkKatsu/Udon/Katsubushi/Spinach/Japanese-$148 (3/5)烏冬偏淋唔算好彈牙,正正常常,湯底係正常既堅魚湯,普普通通。可以小讚既係佢既豬排,雖然唔算好厚,不過佢炸粉都簿,所以都ok,幾好食。總結: 星期六日行開大館可以黎食下小食飲下咖啡,打下卡,但特燈黎食午餐就唔特別推薦🙂中環好吃的西餐有很多。

2022-06-15 253 瀏覽
「 𝗕𝗲𝘁𝘄𝗲𝗲𝗻 • 大館 」今日約咗朋友黎大館𝗕𝗲𝘁𝘄𝗲𝗲𝗻 食lunch 佢嘅座位有indoor and outdoor 咁我地簡咗outdoor 環境係靚啲有木枱木凳 但係就好熱 個人唔建議呢個天氣座係外面🙈☀️🔥而落單就係用個QR code係幾方便嘅𝘌𝘦𝘭 - 𝘚𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘊𝘭𝘢𝘮 𝘔𝘪𝘴𝘰 𝘚𝘰𝘶𝘱, 𝘏𝘰𝘬𝘬𝘢𝘪𝘥𝘰 𝘙𝘪𝘤𝘦, 𝘗𝘪𝘤𝘬𝘭𝘦𝘴, 𝘚𝘦𝘢𝘸𝘦𝘦𝘥 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 ❸.❻/➄呢個鰻魚飯定食都唔錯 佢嘅鰻魚係真係無咩骨 而飯底係用珍珠米 脹卜卜嘅飯係特別好食同有咬口𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘚𝘢𝘯𝘥𝘰 ❷.❺/➄ 雞肉好厚身又滑 但係麵包頗為有點乾 同埋沙律醬唔太足夠 令到食落去好似無咩味道𝘐𝘤𝘦𝘥 𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢 ❸.❼/➄賣相幾靚嘅飲品 而Iced Mocha可以用唔同嘅奶去沖而我就簡咗鮮奶𝘚𝘦𝘢𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘔𝘰𝘶𝘯𝘵𝘢𝘪𝘯 (𝘊𝘰𝘤𝘰𝘯𝘶𝘵 𝘔𝘪𝘭𝘬) 上層嘅芝麻好濃郁好似芝麻糊咁 再加入椰子奶去中和翻
「 𝗕𝗲𝘁𝘄𝗲𝗲𝗻 • 大館 」

𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘚𝘢𝘯𝘥𝘰 ❷.❺/➄

𝘐𝘤𝘦𝘥 𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢 ❸.❼/➄

上層嘅芝麻好濃郁好似芝麻糊咁 再加入椰子奶去中和翻

2022-06-12 197 瀏覽
🧑‍🍳餐廳環境十分優雅簡約,有文青的風格。如果天氣不太熱,可到室外的露台坐位,十分chill,也可一覽大館。🎪煙三文魚忌廉意粉🍝 忌廉汁滑而不膩,味道剛剛好 。煙三魚的份量也很足夠,十分足料的意粉。吉列豬排湯烏冬🍥烏冬頗滑,份量十足,很飽肚。可惜吉列豬扒炸粉比較厚。𝙑𝙖𝙡𝙪𝙚:𝟳/𝟭𝟬𝙏𝙖𝙨𝙩𝙚:𝟳/𝟭𝟬𝙀𝙣𝙫𝙞𝙧𝙤𝙣𝙢𝙚𝙣𝙩: 𝟵/𝟭𝟬
🧑‍🍳餐廳環境十分優雅簡約,有文青的風格。

煙三文魚忌廉意粉🍝

吉列豬排湯烏冬
🍥烏冬頗滑,份量十足,很飽肚。
可惜吉列豬扒炸粉比較厚。

𝙑𝙖𝙡𝙪𝙚:𝟳/𝟭𝟬
𝙏𝙖𝙨𝙩𝙚:𝟳/𝟭𝟬
𝙀𝙣𝙫𝙞𝙧𝙤𝙣𝙢𝙚𝙣𝙩: 𝟵/𝟭𝟬
  • 煙三文魚忌廉意粉
2022-06-09 248 瀏覽
今日同朋友去大館睇野,入咗其中一個展覽館,一路行上去發現咗呢間餐廳♥️ 門口好似展覽館一樣,有好多唔同展品,行入少少就係餐廳範圍,整體設計都好簡潔,以白色同木類素材為主,餐廳主要係自助形式。我哋叫咗幾款推介食品,吉列豬扒烏冬個人就唔推介,因為豬扒唔係現成炸的,有少少雪藏味,但係烏冬質地好食,煙靭感十足。另外一個炸雞三文治 chicken sando,非常多汁,麵包亦都比想像中鬆軟,其實都幾足料重點一題係飲品,叫咗一個酒精類薑味cocktail, 一個係推介的Sesame Mountain。芝麻果邊有淡淡椰子奶香,個人覺得有少少甜,但係整體感覺都好香濃同好滑。 另外薑味cocktail,唔會太濃烈,反而有少少解油膩嘅感覺不得不提係最後的蜜瓜雪糕,真係世界級好食。蜜瓜甜度相當高,質地有少少似雪芭多個雪糕,一啲都唔漏。 Strawberry Sando 士多啤梨相當之甜同新鮮,麵包好軟熟 中間啲cream cheese都好香,呢一個真係大件夾抵食,因為冇諗過中間嘅料係咁足。 食物打卡到一流♥️應該會再帶朋友去

食物打卡到一流♥️應該會再帶朋友去
Strawberry  Sando
Melon  Icecream 🍦
Sesame  mountain
2022-05-31 183 瀏覽
【Between】閒日打卡好地方📸 撞正好天打卡真係好靚 而且啲位間得好寬鬆 坐得舒服😆😆士多啤梨三文治🍓 💰$68中間既夾心係cream cheese,士多啤梨食落唔酸,可以同cream cheese互相balance個口感😗 呢個幾好食😋 無論打卡定味道都perfect池XD煙三文魚魚籽日本蛋意粉🍝 💰$128個意粉幾creamy 煙三文魚食落煙熏味都幾重 但就比較削 容易散曬😂 咖喱薯餅 💰$58味道正正常常~~ 佢配埋一個醬魚燒汁一齊食 幾特別嘅combination🤓Affogato 💰$48雪糕比較易溶,奶味偏重亦偏甜,溝埋咖啡會變咗甜品feel 啱唔鍾意啡味濃既朋友仔🫣Sesame Mountain 芝麻椰子奶 💰$68個人覺得普普通通😂 芝麻味係幾濃既,但無話令人覺得眼前一亮既感覺🤣 整體食物質素比想像中好!通常打卡靚既Cafe食物都一般般 呢間可以話係少數食物同環境都兼備😆😆

士多啤梨三文治🍓 💰$68

煙三文魚魚籽日本蛋意粉🍝 💰$128

咖喱薯餅 💰$58

Affogato 💰$48

Sesame Mountain 芝麻椰子奶 💰$68

2022-05-23 213 瀏覽
今日黎左大館幫朋友影相,中途有啲攰,所以期間黎到依家cafe食下午茶。地點環境唔錯,有戶外座位,但見當日天氣麻麻,我地都係坐返室內座位。我地叫左點左日本雞蛋細香蔥蛋黃醬三文治,口感豐富,溏心蛋熟度剛剛好,配合埋蛋黃醬食落好清爽,好依家依種潮濕嘅天氣食。另外我地點左鰻魚飯,飯粒粒粒分明,好香鰻魚味,肉質都唔錯,都算新鮮。食物份量都剛剛好,都夠大碗,食完都唔會唔夠飽。飲品方面味道都正正常常,所以下次黎大館可以不妨試試依家cafe。