5天前
餐廳近西灣河碼頭,成條街都有唔同嘅餐廳,可以話係靜中帶旺,都幾適合知己聚會或者拍下拖。氣氛都幾唔錯,食飽仲可以行吓海旁邊。‣ Beef Tartare $208唔好見佢他他好似比較貴,佢嘅份量同一碟主菜冇乜分別,超級多同埋大份。而佢嘅他他係有少少辣,所以食落去嘅時候唔會覺得好膩,就咁食都好清爽,鍾意食他他一定要試。‣ Fole Gras $168‼️超級推薦‼️佢啲鵝肝煎得好香,而且都比較少見搭配無花果,但估唔到食落口嘅時候都幾驚喜,所以我先會用滿滿嘅幸福感嚟形容,係口腔剩低嘅只係鵝肝嘅香氣,而唔係油膩感。‣ Pork Ribs $228食到呢到其實已經好飽,餐廳普遍啲嘢都比較大份,而豬肋骨兩個人分享就啱啱好。薯條都係幼薯,啱晒我嘅口味夠晒脆卜卜。而豬肋骨都夠晒多肉,食起嚟嘅時候真係爽。‣ Tiramisu $88個Tiramisu係店員即席幫你處理,為食嘅我已經等唔切佢解凍即刻食咗,結果發現都幾有驚喜,好似食雪糕咁。至於解凍咗嘅部份亦都好濃奶香同咖啡嘅香味,入口即溶,我自己就建議當雪糕咁樣食,真係別有一番風味。
‣ Beef Tartare $208
‣ Fole Gras $168