餐廳近西灣河碼頭,成條街都有唔同嘅餐廳,可以話係靜中帶旺,都幾適合知己聚會或者拍下拖。氣氛都幾唔錯,食飽仲可以行吓海旁邊。‣ Beef Tartare $208唔好見佢他他好似比較貴,佢嘅份量同一碟主菜冇乜分別,超級多同埋大份。而佢嘅他他係有少少辣,所以食落去嘅時候唔會覺得好膩,就咁食都好清爽,鍾意食他他一定要試。‣ Fole Gras $168‼️超級推薦‼️佢啲鵝肝煎得好香,而且都比較少見搭配無花果,但估唔到食落口嘅時候都幾驚喜,所以我先會用滿滿嘅幸福感嚟形容,係口腔剩低嘅只係鵝肝嘅香氣,而唔係油膩感。‣ Pork Ribs $228食到呢到其實已經好飽,餐廳普遍啲嘢都比較大份,而豬肋骨兩個人分享就啱啱好。薯條都係幼薯,啱晒我嘅口味夠晒脆卜卜。而豬肋骨都夠晒多肉,食起嚟嘅時候真係爽。‣ Tiramisu $88個Tiramisu係店員即席幫你處理,為食嘅我已經等唔切佢解凍即刻食咗,結果發現都幾有驚喜,好似食雪糕咁。至於解凍咗嘅部份亦都好濃奶香同咖啡嘅香味,入口即溶,我自己就建議當雪糕咁樣食,真係別有一番風味。

‣ Beef Tartare $208

‣ Fole Gras $168

‣ Pork Ribs $228

‣ Tiramisu $88
  • 生牛肉他他配薯條
  • 美式燒烤醬肋骨配薯條
西灣河假日好去處 pet-friendly餐廳🐶🌊 對住西灣河碼頭坐 附近唔係好多人 吹吹海風都幾舒服⛵️ 餐廳主打義大利/法國菜式 (依家重組階段 之後會更focus係義大利美食🇮🇹 廚師都係係個邊學廚👨🏻‍🍳)食物種類都幾多 份量不錯 價錢合理 食完好滿足😋Steak tartare with fries🥩 ($208) 哇 呢個真係好高級 對比其他地方份量都幾大🫶🏻牛肉tartare無任何腥味 口感好滑👅偏重橄欖味道🫒 應該有用唔少橄欖油同埋落左少少橄欖粒粒 再配埋少少醋 同埋胡椒粒 有少少辣 作為appetizer幾開胃!Chicken Taco (3 pcs)🌮 ($148) 店員推介tacos比我 果然無講錯 滿滿既餡料 好豐富 裡面有雞肉同埋青椒🫑 自己仲可以加酸奶油🥣、番茄碎🍅 同埋牛油果醬🥑 BBQ Pork Ribs with fries🐖 ($228) 烤肋排唔會煮得過熟 最怕食到個d好乾好鞋 但係呢到絕對無呢個問題!豬肉口感好彈牙 擁有滿滿的肉汁 同埋好香甜既燒烤味道🍖Tiramisu🍮 ($88) 每次食tiramisu都會怕好甜 食完好膩 但係呢個絕對無 呢個
西灣河假日好去處 pet-friendly餐廳🐶🌊
對住西灣河碼頭坐 附近唔係好多人 吹吹海風都幾舒服⛵️
食物種類都幾多 份量不錯 價錢合理 食完好滿足😋

哇 呢個真係好高級 對比其他地方份量都幾大🫶🏻
牛肉tartare無任何腥味 口感好滑👅
偏重橄欖味道🫒 應該有用唔少橄欖油同埋落左少少橄欖粒粒

Chicken Taco (3 pcs)🌮 ($148)
店員推介tacos比我 果然無講錯

滿滿既餡料 好豐富 裡面有雞肉同埋青椒🫑
自己仲可以加酸奶油🥣、番茄碎🍅 同埋牛油果醬🥑

豬肉口感好彈牙 擁有滿滿的肉汁 同埋好香甜既燒烤味道🍖

Tiramisu🍮 ($88)
每次食tiramisu都會怕好甜 食完好膩 但係呢個絕對無
呢個甜品偏重芝士味 好香mascarpone 口感偏厚實 真材實料🧡
配埋淡淡既咖啡、冧酒味 好幸福😆
pork ribs - bbq味, juicy, 多肉

📍Bistro East (西灣河)
地址: 西灣河鯉景灣太康街55號蘇豪東A期地下A號舖

Chicekn  Tacos
Beef  tartare
BBQ  Pork  Ribs
Chicekn  Tacos
Beef  tartare
BBQ  Pork  Ribs
  • 美式燒烤醬肋骨配薯條
今日同大家去西灣河食野。西灣河絕對唔只得掃街,向鯉景灣方向🧭向前行就會到蘇豪東,呢度有唔少高質餐廳🍴。Bistro East對出就有一個大海景,望住鯉魚門,夜晚涼涼地,餐廳會打開趟門,好chill。呢度環境都幾舒服😌,幾適合🈴嚟約會、聚餐。而且呢度都係寵物友善餐廳,可以帶埋狗狗嚟食野添!今次點左兩款前菜。我幾鐘意呢款「香煎鵝肝配牛油包」,鵝肝煎得外焦內軟,食落富有油香👍🏻。牛油🧈麵包出奇地軟熟,微微烘熱,牛油味更突出😌。再配埋無花果同黑醋,食落會清爽D,減少左油膩感。「生牛肉他他」牛肉都幾香👍🏻,入面加左青瓜、洋蔥🧅、胡椒,最後加上新鮮生鵪鶉蛋,口感會更滑口又唔會蓋過牛肉香味,配埋牛油麵包同薯條🍟食,口感都唔錯👍🏻。主菜就揀左「美式燒烤醬肋骨配薯條」。豬肋骨煮剛剛好到,唔洗好大力就切到。豬肉食落都滑口唔韌,配埋燒烤醬香濃惹味,味道唔錯。甜品Tiramisu 較特別❤️。店員係即場𢳂出嚟,再灑上可可粉。Marscarpone Cheese 質感會較企身,芝士味道香濃突出👍🏻,幾特別。整體嚟講,食物質素都唔錯😌,價錢都合理。另外呢度好靜、Chill 環境好舒服😌,真係岩哂同三五知己、密友、情

整體嚟講,食物質素都唔錯😌,價錢都合理。另外呢度好靜、Chill 環境好舒服😌,真係岩哂同三五知己、密友、情侶嚟食飯。有機會可以嚟食下~~
提拉米蘇
提拉米蘇
2024-11-04 65 瀏覽
海旁餐廳一定係尖沙咀?未必!西灣河都有架,而且仲係動物友善餐廳,可以同狗仔共進晚餐,咁啱我地遇上嘅狗仔仲要超級黏人、任摸,真係好幸福呀🥰環境Chill之餘、價錢亦唔貴,性價比唔錯!✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦Dinner 💲761 (included 10% service charge)✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦✦ 生肉他他配薯條$208唔多地方有牛肉他他,係今晚我最鍾意嘅一道菜,入面拌有洋蔥、胡椒、小黃瓜,肉質新鮮嫰滑,辣辣地幾開胃,份量仲要超多呀!連薯條都好味,炸得好脆下😌😋✦香煎鵝肝配牛油包 $168鵝肝最怕就係油膩,夾左無花果同麵包,食到鵝肝香味之餘亦完全唔油膩,非常好✦美式燒烤醬肋骨配薯條 $228Pork Ribs其中一個重點就係醬汁,味道恰到好處,唔會太濃或者醬料太厚✦ Tiramisu $88侍應即場將一大盤嘅Tiramisu勺出上碟並灑上可可粉,儀式感滿分。質感creamy厚實,餅底比例份量唔多,所以雖然酒味突出但唔會太搶。

✦ 生肉他他配薯條$208

✦香煎鵝肝配牛油包 $168

✦美式燒烤醬肋骨配薯條 $228

✦ Tiramisu $88
2024-10-30 99 瀏覽
Beef steak tartar🥩肉量好多!冇小小黑椒吊下味,令味道唔會咁單調🫶🏻 牛肉毫無腥味,顏色鮮紅,新鮮好味😜Foie Gras鵝肝帶有小小煙薰香味再伴上一小塊穀物包同一齊食,🥹真係令人回味,無花果解鵝肝油膩感,必吃!😉BBQ Ribs好香bbq味,用上barbecue sauce 好夾個ribs, 而且肉好腍,唔會焗得太乾🙌🏻飲品揀左:Mixed berry smoothie 🍒唔會好漏,奶味香👍Virgin berry mojito 🫐賣相不錯😻 好清新既感覺,而且唔甜,有解膩作用👍👍最後甜品🍮tiramisu 係homemade tiramisu! 係外國先見過店家係拎一兜出黎即場用羮不落你隻碟,估唔到呢間都食到😄 好香芝士味,食埋就好完滿喇!環境黎講唔錯幾有情調,近海邊😚而服務都十分好!職員十分好禮貌,笑容滿面~ 會再黎😜#BistroEast #西灣河 #寵物友善 #香港餐廳
Beef steak tartar🥩

Foie Gras

BBQ Ribs

飲品揀左:
Mixed berry smoothie 🍒
唔會好漏,奶味香👍

Virgin berry mojito 🫐
賣相不錯😻 好清新既感覺,而且唔甜,有解膩作用👍👍

最後甜品🍮tiramisu

環境黎講唔錯幾有情調,近海邊😚
而服務都十分好!職員十分好禮貌,笑容滿面~ 會再黎😜
#BistroEast #西灣河 #寵物友善 #香港餐廳
呢間位於鯉景灣蘇豪東 @sohoeast 嘅西餐廳Bistro East @bistroeasthkg 靠近海邊🌊,仲要係寵物友善,見到好多人都帶埋狗狗🐶一齊嚟食飯好chill,夜晚嚟食都好有情調㗎😍.香煎鵝肝配牛油包 $168: 鵝肝脂肪感滿滿,面頭再加上無花果,甜甜酸酸可以中和一下油膩感,可以香脆嘅牛油麵包一齊食~生牛肉他他配薯條 $208: 份量都幾大份,生牛肉他他可以伴入生鵪鶉蛋,牛味重又爽滑,搭配埋香脆麵包一齊食,層次感豐富~美式燒烤醬肋骨配薯條 $228: 豬肋骨焗得剛剛好,配上美式BBQ 醬非常惹味;薯條仲要係即叫即炸,熱辣辣~Tiramisu $88: Mascarpone cheese質地厚實,手指餅嘅酒同咖啡味唔算濃~
香煎鵝肝配牛油包 $168

生牛肉他他配薯條 $208

美式燒烤醬肋骨配薯條 $228

Tiramisu $88
餐廳位置算易搵 雖然由太古城行去餐廳 都要15mins左右環境乾淨企理裝飾枱櫈算擺設得有風味氣氛員工都有禮貌 上菜速度都算快餐廳外係對碼頭旁 都有機會不時見到郵輪或船隻餐廳門外都有不少人放狗狗經過 🤭🤭當日叫咗 牛肉他他 $206 份量好足料 好有原有而唔騷牛肉味唔係重口味派咁相對價錢上 份量係算係多鵝肝配牛油多士 $1682個人食黎講都算多 有4件平時多數出面其他地方食都有可能係2件一碟賣相都靚 咁食落油膩感點都有啲但整得好食 😋 上菜時都暖熱嘅加上佢上面配咗無花果 減輕食落肥膩感比較上依個性價比都算高👍🏻BBQ 肋骨配薯條 $228上菜一黎到賣相已經覺得唔差雖然唔係長身嘅肋骨條但係好有肉嘅 唔係幼細冇肉食個啲😋好易切開 肉都好冧 唔會係牙咬到痛咬唔開個啲🤭👍🏻試咗杯 Passionfruit Colorado $75賣相都係靚 唔會好甜啱用黎解油膩 可以用黎打卡之餘又開心飲🤤🤤🤭推介飲 Tiramisu $88一開頭上碟 心諗 點解得個畫咗汁嘅碟😂原來佢係一大碗再分Tiramisu出黎話係即日朝早整嘅 係得意嘅上菜方式 😂 味道上都有佢自家製嘅個人風味#BistroEast #西灣
餐廳位置算易搵

牛肉他他
2024-10-20
牛肉他他
2024-10-13 163 瀏覽
近排去咗西灣河 食呢間西餐 唔知好唔好食呢😚👅𝐹𝑜𝑖𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑠 $168有4塊鵝肝 全部都好厚切 油脂好豐富 好食😋👅𝐵𝑒𝑒𝑓 𝑇𝑎𝑟𝑡𝑎𝑟𝑒 $208牛肉他他嘅份量都幾多🤩食落幾新鮮👅𝑃𝑜𝑟𝑘 𝑅𝑖𝑏𝑠 $228豬肋骨嘅醬汁調味唔錯 肉質唔會好嚡😙👅𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 $88佢嘅質地比較挺身 有啲似慕士😆芝士嘅味道比較出 都幾好味😛👅𝐻𝑜𝑡 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 $38👅𝐴𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡ℎ𝑖𝑒 $88總括嚟講 呢間西餐廳嘅嘢食都唔錯 坐得幾舒服 大家要嚟呢度一試啊🥰😋 好味:8.34/10🤑 價錢:7.85/10🤗 服務:7.88/10😝 環境:7.87/10😚 衞生:7.84/10🤩 整體:8.28/10
近排去咗西灣河 食呢間西餐 唔知好唔好食呢😚

😝 環境:7.87/10
😚 衞生:7.84/10
🤩 整體:8.28/10
2024-10-12 197 瀏覽
天氣轉涼咗少少,好適合去海傍餐廳歎下。我哋未夠6pm嚟到西灣河蘇豪東呢間pet friendly🐶🐱嘅海傍餐廳食dinner🍽️,唔洗等位直入。餐廳唔係好大,但開咗2大個門口位,可以吹下風,涼涼地真係幾chill幾舒服😌我哋4個人叫咗以下食物:✅Nachos $138份量唔細,可以4-5個人share 做starter。脆卜卜,有sour cream,牛油果醬🥑,蕃茄粒🍅,橄欖粒🫒,好好味😋✅Beef tartare $208有配薯條🍟同少少沙律菜🥗生牛肉撈生鵪鶉蛋,少辣,不過可接受,唔食辣野嘅人應該都handle到🤣可以配搭麪包條食👍🏻✅Foie gras $168鵝肝配麪包粒,好濃嘅鵝肝味,再加埋無花果,解膩,每人一粒都唔會覺得滯。✅Margherita pizza $138經典pizza系列🍕一個size,9吋。pizza皮超脆😋好厚芝士,超長拉芝🤣鬼佬至愛😌✅Pork ribs $228個ribs整得勁入味,好香😋4個人share啱啱好,都有配薯條🍟欣賞佢啲薯條冇乜鹽又唔太油,唔錯👍🏻✅Seafood risotto $208有蜆,有蝦🦐,有青口。個飯煮得好creamy,但份量唔

我哋4個人叫咗以下食物:
✅Nachos $138

✅Beef tartare $208

✅Foie gras $168

✅Margherita pizza $138

✅Pork ribs $228

✅Seafood risotto $208
有蜆,有蝦🦐,有青口。個飯煮得好creamy,但份量唔係好多,如果鐘意食risotto嘅朋友可能會唔夠喉🫣

✅Tiramisu $88
侍應會攞一大兜Tiramisu出嚟喺你面前筆,再撒上可可粉,成件事好有儀式感🤗見識少嘅我哋最初仲以為佢會成兜放低🤣個Tiramisu好鬆軟,咖啡味香濃,做飯後甜品一流👍🏻

✅Mixed berries smoothie $78
健康之選,唔好以為berries會酸,加埋cream其實幾甜。一杯幾大,飲完都飽🤣

✅Brewed iced coffee $38
唔太苦,夠大杯,鬼佬話幾好飲🥤

呢度啲食物份量唔細,啱晒一大班人一齊嚟食。侍應有禮貌,收碟快,又會不停加水👍🏻
2024-10-11
港島鯉景灣有蘇豪東的美譽,以海邊悠閒氛圍見稱,前陣子就趁平日放假帶著小狗隨手找一間寵物友善的餐廳探店一下,來一趟休閒午餐順便到海邊走走。🔹餐廳位處鯉景灣沿海位置,從西灣河地鐵站只需約10分鐘腳程;而店外亦有多個咪錶位置可供泊車,就算揸車也很方便。小店門面採落地玻璃半開放式設計,加上店內Tiffany Blue主調配上木系傢俬和古典吊扇的裝潢,蠻有海邊渡假的感覺。🔹小店以西式餐點為主打,由前菜、主菜主食到甜品都有供應,更有酒品及特色Cocktail讓客人淺酌贈興。特別一提餐廳是寵物友善店,可以和至愛狗狗一同用餐,雖然暫時未有提供專門為狗狗而設的餐點,但充滿愛心的店員也會奉上私伙狗零食氹下狗仔開心。生牛肉他他配薯條 $208,手切生牛肉成小粒份量頗多,撈上了少許酸瓜和洋蔥粒增加咬口,面頭再放上鵪鶉蛋供客人自己選擇撈入與否。好生吃的 Keith Ku@古家私房菜 當然全部撈勻來吃,入口滑嫩帶嚼勁,調味剛好亦沒有血腥味,鵪鶉蛋更添上了蛋香滑溜突出了牛肉的原始鮮味,用脆士佐食則倍添脆口層次。而伴碟的薯條熱辣辣外脆內粉夠香口,吃多了感覺生冷來點熱食中和一下也不錯。香煎鵝肝配牛油麵包 $168,鵝肝

香煎鵝肝配牛油麵包

香煎鵝肝配牛油麵包 $168,鵝肝煎得外脆內嫩,入口細滑油香十足,大廚以新鮮無花果和牛油多士搭配,再灑上黑醋平衡了油膩感,每一口都濃香豐盈,欲罷不能。

美式燒烤醬肋骨配薯條

美式燒烤醬肋骨配薯條 $228,肥瘦適中的豬肋排以燒烤醬醃過後烤得焦香,份量十足,味道甜酸中帶煙燻甘香,啖啖肉雖有點偏乾身但仍不失鬆軟惹味,配上香脆薯條有夠飽肚。

Tiramisu

Tiramisu $88,每日新鮮製作上桌時滿有儀式感,店員會即席在客人面前以大湯匙將Tiramisu從盆子勺出,再優雅的灑上可可粉,襯上蔓越莓伴碟,擺盤簡單精美,而份量亦算多足2人享用。Mascarpone Cheese打得綿密,味道不太甜,咖啡酒香適中,輕盈順滑,,作為Ending甜而不膩,恰到好處。

整餐的出品質素算到位,尤其鵝肝多士更是出色。加上用餐環境悠閒舒適,店員招呼亦親切熱誠,最重要是可以帶著Momo(狗狗)一齊享受悠閒刻,實在難得!要知道雖然近年都多了一些寵物友善餐廳,但大都只有少量座位或是室外位置,可以開開心心的和愛寵用餐不是太多,今次的發現算是多上一個好去處!
2024-10-07 190 瀏覽
西灣河海旁西餐廳用餐真係好relax!!餐廳有個落地大玻璃,而家秋天可以坐喺門口位置有秋涼嘅感覺!仲可以見到窗外嘅海景,感覺非常放鬆。我地叫左牛肉他他(Beef steak tartar)真係令人驚喜!肉質新鮮,切得好細,搭配少少香料同埋鵪鶉蛋黃,食落口滑溜又有咬口,味道非常豐富!接住嚟係我好中意食既鵝肝(foie gras)。呢一份鵝肝煎得恰到好處,外脆內滑,配上少少黑醋同埋無花果,甜中帶咸,真係好好味!食落去有一種幸福感!然後就係BBQ豬肋骨(bbq ribs),呢個真係唔可以唔提!肋骨燒得非常入味,醬汁濃郁,啖啖肉都好有口感,簡直係肉食者嘅天堂。啲肉質嫩滑~~甜品叫左提拉米蘇(tiramisu)。呢一款手製甜品真係好正!咖啡粉同埋滑滑cream 結合,食落去又香又滑,唔會太甜,完美作為一餐嘅結尾。

2024-10-03 199 瀏覽
天氣開始入秋,趁著晚上有點涼意,下班後到了鯉景灣海旁走走看見這間餐廳環境不錯,正好吹著海風來個happy hour再吃個chill dinner!🍸Lychee Martini, House White Wine (Happy Hour各$58)Lychee Martini喝得到真荔枝汁的味道,Vodka味不會太重,配上鮮荔枝非常香甜白酒也很易入口,Happy Hour價錢真的划算🥩生牛肉他他配薯條 $208前菜點了我最愛的生牛肉他他🥩生牛肉份量很多,裡面混合了醃小黃瓜粒增添味道及口感拌進生鵪鶉蛋來吃更加滑嫩薯條雖然不是粗條的,但也炸得清爽酥脆🦆香煎鵝肝配牛油包 $168鵝肝煎得外脆內軟,中心部分仍然維持微微嫩紅,口感順滑細嫩配上新鮮無花果及黑醋平衡油膩感🐖美式燒烤醬肋骨配薯條 $228外層烤得焦香,中間肉質軟腍,燒烤醬惹味豬肋排肥瘦適中,就算是脂肪部分吃下去也沒有油膩感,反而帶點甘香整份足足有8條肋骨,配著薯條吃真的不知不覺就飽了🍰 Tiramisu $88Tiramisu上桌時侍應會即席以大湯匙盛到碟子上,再灑上大量可可粉最初還以為這個份量會膩,但吃下去口感輕盈細滑,配上新鮮的紅桑
天氣開始入秋,趁著晚上有點涼意,下班後到了鯉景灣海旁走走

白酒也很易入口,Happy Hour價錢真的划算

🥩生牛肉他他配薯條 $208
前菜點了我最愛的生牛肉他他🥩
生牛肉份量很多,裡面混合了醃小黃瓜粒增添味道及口感
拌進生鵪鶉蛋來吃更加滑嫩
薯條雖然不是粗條的,但也炸得清爽酥脆

🦆香煎鵝肝配牛油包 $168
鵝肝煎得外脆內軟,中心部分仍然維持微微嫩紅,口感順滑細嫩
配上新鮮無花果及黑醋平衡油膩感

🐖美式燒烤醬肋骨配薯條 $228
外層烤得焦香,中間肉質軟腍,燒烤醬惹味
整份足足有8條肋骨,配著薯條吃真的不知不覺就飽了

🍰 Tiramisu $88
最初還以為這個份量會膩,但吃下去口感輕盈細滑,
配上新鮮的紅桑子及蔓越莓🍒更加開胃
即使本身已經飽了仍然瞬間吃光整碟

順帶一讚的是招呼我們的侍應服務貼心有禮,為這一餐再加分
難怪最初我們只有兩桌客人,到晚飯黃金時間就差不多滿座了
下次再來chill一下!
2024-10-02
Tiramisu
今次去咗SOHO東海傍餐廳食飯,環境好舒服好chill,行過咁多間餐廳呢間入座率好高,好適合傾偈Beef steak tartar生牛肉他他次次見到都會叫,份量好多😍牛肉肉質唔韌軟滑,加上少少香料提味,再拌鵪鶉蛋好不錯👍🏻Foie gras鵝肝煎得啱啱好表面好香脆,入邊入口即溶有油香,加埋無花果同埋黑醋汁中和,唔油膩😁令人想一食再食Bbq ribs一上枱好吸引同好大份🤩食肉獸最愛,外面塗上燒烤醬汁,入面肉質軟嫩入味,我哋兩個人食好飽😂Tiramisu 以Tiramisu作結尾好滿足,伴碟好靚❤️侍應會起客人面前舀起Tiramisu再放上碟,令到成件事好有儀式感🫶🏻酒味咖啡味平衡🥰味道好濃厚質地又滑

Beef steak tartar

Foie gras

Bbq ribs

Tiramisu

Bistro East 位於西灣河蘇豪東,餐廳沿海邊有渡假的感覺。如坐船,於西灣河碼頭步行2分鐘,便到達餐廳。另外,餐廳外有多個車標位,是喜愛自駕遊的好去處。餐廳更歡迎毛孩,侍應也對狗狗非常友善。新鮮生蠔(半打)$198,這季節餐廳提供來自法國南部的Speciales lles St. Martin,非常鮮味。生牛肉他他配薯條 $208,生牛肉碎內加入了酸瓜粒,增加了清新的味道及口感。香煎鵝肝配牛油麵包 $168,香脆的鵝肝,加上無花果解了鵝肝的油膩。美式燒烤醬肋骨配薯條 $228,有濃郁的燒烤醬味,份量十足!提拉米蘇 $88,侍應會現場用匙羹放一大塊提拉米蘇,再灑上可可粉。忌廉香滑,甜度適中!

今次嚟到一間位於西灣河海傍嘅西餐廳Bistro East地理位置非常優越 可以吹住海風歎美食.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪餐廳門口採用半開放式設計 仲有落地玻璃窗 環境舒適重點!餐廳仲要係Pet friendly🐕當日都見到好多客人帶埋狗仔嚟 好熱鬧㗎(՞ ܸ.‪ˬ.ܸ՞)”快啲帶埋屋企嘅毛孩嚟一齊chill吓啦💨Beef steak tartar 手切生牛肉他他首先要講佢嘅份量真係超大!3個女仔share都可以😂生牛肉一啲都唔腥肉汁滿滿而食到牛肉嘅鮮味🤌🏻性價比高又好食 推!Foie Gras法式香煎鵝肝呢一道都頗有驚喜✨本身冇話特別鍾意食鵝肝但呢道香煎鵝肝配埋香脆嘅多士 無花果topping同醬汁啱啱好中和咗油膩感鵝肝本人都入口即融 口感同牛油一樣順滑🧈食完會仲想再食🫵🏻BBQ ribs燒烤排骨嚟到重頭戲🍖上菜嘅時候比個賣相嚇因為都係勁!大!份!肉質幼嫩又多汁上面嘅BBQ sauce都好出色夾埋食味道啱啱好😋Tiramisu雖然食到好飽但甜品必不可少🙂‍↕️Waiter會親自出馬喺你面前𢳂tiramisu成件事即刻變到勁打卡able🫡個tiramisu都很正Mascarpone cheese非常c
今次嚟到一間位於西灣河海傍嘅西餐廳Bistro East
地理位置非常優越 可以吹住海風歎美食.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪
餐廳門口採用半開放式設計 仲有落地玻璃窗 環境舒適
重點!餐廳仲要係Pet friendly🐕
快啲帶埋屋企嘅毛孩嚟一齊chill吓啦💨

Beef steak tartar 手切生牛肉他他
首先要講佢嘅份量真係超大!
3個女仔share都可以😂
生牛肉一啲都唔腥
肉汁滿滿而食到牛肉嘅鮮味🤌🏻
性價比高又好食 推!

Foie Gras法式香煎鵝肝
食完會仲想再食🫵🏻

BBQ ribs燒烤排骨
嚟到重頭戲🍖
上菜嘅時候比個賣相嚇
因為都係勁!大!份!
肉質幼嫩又多汁

成件事即刻變到勁打卡able🫡
個tiramisu都很正
Mascarpone cheese非常creamy
酒味都balance得啱啱好 唔會太苦
係會想再食多幾啖嘅甜品(*´ `*)
非常推薦你哋帶埋毛孩一齊去Bistro East享受一個悠閑嘅午後/夜晚😎
2024-09-21