2015-07-02 498 瀏覽
新開嘅樓上舖,食物大致ok,餐湯原本不錯,但錯在用錯杯,湯是可以用杯,但不是熱飲杯。晩餐抵過午餐,地方唔錯,帶3支或以下酒免開瓶。食物其實都是那些,可再加點新意,但作為觀塘區嘅午餐,都算是不錯嘅選擇。
2015-06-30
菜卷
杯裝湯
奶茶
墨魚麵
雲吞
2015-06-17 696 瀏覽
去左8日韓國工幹,又要由朝做到晚又要防疫,攰之餘,仲要食物唔太啱食。。。日日都係食橙橙色的東西,餐餐酸酸辣辣。。。。快頂唔順。。。第一天回港,親愛的同事們好好,揾到間好味道又靚的西餐,午餐一起去食,俾我大吐苦水!坐位唔多加上頗高尚裝修,就算地方唔大,都能給客人可舒舒服服咁進餐。唔好覺得貴,因價錢已包沙津,homemade bread,湯,主菜,dessert同餐飲。小小一碗沙律的蔬菜 不但新鮮, 還有多樣式, 有綠色的菜還有紫色的, 還有小黃茄同芝士粒..忌廉湯看似淡同稀左點, 但如果係蕃茄湯會更好, 哈哈~因我唔喜歡飲忌廉湯的同事點的柚子牛仔骨, 他們大讚好味, 兩大塊牛仔骨, 一點都唔孤寒, 而且醬汁調得好味, 清香之餘仲俾到人想一吃再吃的感覺我點的蒜片蝦, 牛油果炒意粉. 無論每一條意粉,餸都充滿蒜蓉味同牛味. 但真係油左啲.但食完超滿足.估唔到係個咁有水準既甜品, 香軟既crepe上面淋上滑既custard foam,再燒一燒. 食香口而軟滑既甜品當然配係nice coffee la...呢度既cuppacinno係唔诜加錢ga~今餐午餐食得好滿足, 坐得舒服, 食物質素又好,

呢度既cuppacinno係唔诜加錢ga~

今餐午餐食得好滿足, 坐得舒服, 食物質素又好, 大家傾得又開心, 我地又多個落腳點了~!

2015-06-16