2021-07-26 1311 瀏覽
預約好晚餐,這裏環境有一點熱鬧,如果想靜靜地傾偈的話,可能要大聲一點傾,我哋點咗egg benedict, salad, 甜品當然要點兩件蛋糕啦。這裏的waiter他很好客,會為你介紹membership program, 其實也不錯,朋友也 downloaded app 及已登記,下次可以再來尖沙咀店了👍🏻

2021-07-22 1227 瀏覽
今日專登過嚟尖沙咀食個靚brunch呢間餐廳有着有格調歐陸式嘅裝潢 枱同枱之間有充足嘅距離 環境都算舒服叫咗個早餐,個炒蛋真係冇得輸,炒蛋一定夠滑同埋有牛油香,呢兩點佢都做到,薯餅揸到好香脆好好食,三文魚香腸同埋煙肉都係選用比較高質嘅食材。喜歡呢度嘅咖啡夠香濃
今日專登過嚟尖沙咀食個靚brunch

喜歡呢度嘅咖啡夠香濃
  • All Day Breakfast
  • Egg Benedict
2021-07-18 1040 瀏覽
其實間餐廳環境幾好,燈光暗暗地,都幾適合一班朋友慢慢坐同傾偈如果天氣唔熱,仲有戶外位可以俾你揀由於係即日用OpenRice訂位,只係得返梳化位可以座,張枱會比較矮,未必食得咁舒服。不過,有好嘢食搭救雖然佢每樣份量都唔算好多,但味道就無得輸店員又好細心,會瘋狂幫你加水😹flatbread都算係薄Pizza嘅一種,雖然好食,但係好細份!!!呢度應該實際上得半個圓😹唔夠飽又唔算抵Carbonara就真係好好食,個汁唔同你平時食到嘅白汁,有少少係龍蝦汁咁,食落好香又好味😋😋Pork Ribs 會跟埋啲炸魷魚鬚,雖然好邪惡但係好好食,肉質夠淋身呢個絕對係新鮮即炸,但係魚炸得黎又唔會太乾,推薦黑松露天使麵就真係好足料,成舊黑松露掉響面頭,好食呢個棉花糖就真係超邪惡,下面全部都係朱古力醬,面頭係熱辣辣嘅棉花糖其實唔用餅乾就真係食唔落咁甜,不過值得一試,幾個人share唔會太漏野飲方面有好多,坐部中規中矩,想飲酒都有😗😗
如果天氣唔熱,仲有戶外位可以俾你揀

雖然佢每樣份量都唔算好多,但味道就無得輸

店員又好細心,會瘋狂幫你加水😹
Parma  Ham  Flatbread

Pork  Ribs

Fish  &  Chips

呢個絕對係新鮮即炸,但係魚炸得黎又唔會太乾,推薦

Truffle  Mushroom  Angel  Hair

黑松露天使麵就真係好足料,成舊黑松露掉響面頭,好食

S’  More

野飲方面有好多,坐部中規中矩,想飲酒都有😗😗
Lemonade

Lemonade
Green  Tea  Latte
Passion  Fruit  Frappe
2021-07-11 818 瀏覽
之前食過金鐘分店,唔錯。今日同朋友嚟到尖沙咀分店🤣😍叫咗好多嘢食🤣開心🥰海鮮意粉好食!茄汁幾濃香👍🏻蝦勁爽口彈牙❤️魷魚都好鮮味,仲有三文魚肉🤤🤤夾埋口感好好食🥳之後個炸魚薯條超有誠意😍😍😍因為等位期間見到有人叫,我哋都要叫😂😂勁大塊魚柳!感覺係新鮮魚😍😍冇雪味,肉質又好👍🏻👍🏻好味!薯角唔駛講,都係好好食👍🏻🥰薯仔王嘅我,另外仲叫多咗兜松露醬薯條😍🤤😍🤤好好味!食第一條未點醬都食到有少少黑松露味😂😂好正👍🏻🤤小食仲嗌咗雞翼,同埋迷你Pizza😂(Chicken Flatbread)🤤🤤好味呀!炸雞翼係冇得輸!另外個Chicken Flatbread 細細塊,好香!幾脆,好食👍🏻👍🏻👍🏻🤤🤤飲品係芒果沙冰同埋我要隊杯可樂😂天氣熱,我最想飲都係可樂😆我哋又係黑洞胃,仲叫埋兩款甜品🤣🤣Red Velvet Cake同埋Strawberry Opera Cake😆😆Red Velvet都幾香玫瑰味👍🏻唔算好甜。反而Strawberry Opera有朱古力夾住,塊朱古力勁甜😅我麻麻哋😆不過真係飽到捧住個肚走呀😂

好多年無嚟Brick Lane食西餐,近年戀英熱潮直卷全城🇬🇧,一於尋回英倫風味。忌廉南瓜湯🥣南瓜湯味道香濃,忌廉唔會太多,南瓜打得幼細滑流。餐包就略嫌唔夠新鮮脆口。田園沙律🥗蔬果新鮮爽甜又脆口,酸甜嘅沙律汁好醒胃。香煎鯛魚🐟兩件魚扒加大量薯菜🥔🥒🥕,份量夠飽有餘。魚嘅味道偏淡,好適合我呢啲鍾意少鹽少油人士,嫌唔夠味嘅朋友可以添加黑胡椒。香烤美國肉眼🐂肉眼扒都算大件,五成熟,肉質鬆軟,牛味香濃😋😋,加上燒汁更添滋味。

忌廉南瓜湯🥣

田園沙律🥗
蔬果新鮮爽甜又脆口,酸甜嘅沙律汁好醒胃。

香煎鯛魚🐟

香烤美國肉眼🐂
2021-06-22 1214 瀏覽
食過兩次 Brick lane Gallery,第一次係同朋友喺金鐘分店食晚餐,而今次就黎到尖沙咀棉登徑分店,同男朋友慶祝周年紀念。相比金鐘店走「昏黑」同「SOHO情調」路線,尖沙咀店嘅裝橫簡單得來又有心思,餐廳陳列左各種小擺設,氛圍令人放鬆。對Brick比較有印象嘅菜式,係佢地嘅All Day Breakfast同意粉,再次光臨,來點不一樣吧,嗌左一個Set Dinner、Egg Benedict同一個甜品。Set Dinner 打頭陣嘅係忌廉湯(沒記錯嘅話),飲落好creamy同好夠熱,頭盤係巴馬火腿芒果莎莎,鹼香嘅火腿包住芒果肉、火箭菜,再醮上黑醋,幾清新開胃。野飲我地嗌左一杯有氣飲品(杯底嘅紫色效果好靚)同埋熱檸茶,而餐廳用嘅係方糖,落糖嗰陣可以夾下夾下好過癮。Egg Benedict係Brick嘅招牌菜,Menu有成一版都係各款口味嘅Egg Benedict,我地叫左個Classic Egg Benedict。半熟蛋好滑,配埋火腿同面包,好有口感。而喺食Egg Benedict個陣有個小插曲,當我好興奮咁用刀切開個隻蛋嗰陣,唔小心用力過猛將成隻蛋「飛」左落地(個刻呆左)。而待

每日湯之選Soup of the Day

有氣清涼飲品 Coolers

熱檸茶Hot Lemon Tea

火腿班尼迪蛋Classic Egg Benedict

而喺食Egg Benedict個陣有個小插曲,當我好興奮咁用刀切開個隻蛋嗰陣,唔小心用力過猛將成隻蛋「飛」左落地(個刻呆左)。而待應見經過見到地面隻飛蛋,都補返一隻比我地,即刻開心返哂。

主菜我地嗌左燒豬手,豬手係原隻上,我地同佢對峙左勁耐(切左好耐)。由於食豬手之前我地已經食左好多野,當好不容易先食到豬手肉時,已經好攰好飽,豬手係好味嘅,只係肉唔多,係帶點蜜汁、 BBQ風味嘅豬手,如果覺得太乾亦可以點下附設嘅醤汁。
德國燒豬手Roasted Pork Knuckle

鮮莓鐵鍋斑戟上個陣個鐵鍋仲好熱,斑戟有好濃嘅蛋香、面層仲有層焦糖,上面嘅雜莓就做左中和作用,食落甜而不膩,只不過塊斑戟都幾細塊,兩三啖就食哂。
鮮莓鐵鍋斑戟Seasonal Berries Pancakes

今餐係慶祝我同男朋友嘅周年記念,呢個sweet sweet 嘅鮮莓斑戟總算為呢餐飯畫上完美(不知為何寫埋Happy Birthday哈哈),埋單約$800左右,食到好飽,覺得可以嗌少一道菜。期間雖然有小插曲(飛蛋事件),但因為餐廳員工好好咁處理左,令我地都食得好愉怏,度過左好笑又溫馨嘅一晚。
紀念日
火腿班尼迪蛋Classic Egg Benedict
  • 巴馬火腿配芒果莎莎 Parma Ham Mango Salsa Bites
對英國有情意結🇬🇧 又係良心店 當然要幫襯💛Fish & Chips : 條魚好熱好脆, 好多薯條Ribs + 酥炸魷魚 : 好大份 有6條豬肋骨飲品, 甜品就一般…總括嚟講兩個人食得好飽 建議兩個人一個主菜一個小食就夠價錢方面都可接受 性價比算不錯特別一提係…係 OpenRice book 位時提過女朋友生日🎂經理好好咁幫忙預備驚喜甜品 仲主動幫手影相 📸️最後仲係不知情嘅情況下印咗張相送比我哋經理好識做 有驚喜 讚👍👍👍
對英國有情意結🇬🇧 又係良心店 當然要幫襯💛

Fish & Chips : 條魚好熱好脆, 好多薯條

Ribs + 酥炸魷魚 : 好大份 有6條豬肋骨

飲品, 甜品就一般…

總括嚟講兩個人食得好飽

經理好好咁幫忙預備驚喜甜品 仲主動幫手影相 📸️

最後仲係不知情嘅情況下印咗張相送比我哋

經理好識做 有驚喜 讚👍👍👍

2021-06-19
90 分鐘 (堂食)
  • Fish and chips
  • 豬肋骨
2021-06-15 696 瀏覽
Full English 食物好豐富,蛋有成3隻,適合一班人share。有black pudding...好少all day breakfast 入面會供應,有興趣可以試試(雖然not my cup of tea)Fish & chips 個portion 好足料,魚幾厚肉,炸得香脆,點埋他他醬酸酸地好開胃。粗薯條外脆內軟,有口感。叫左一個dinner set 入面有shrimps with lime sorbet 同skirt steak。凍蝦肉質結實,ok鮮甜,青檸雪芭好清爽好refreshing 。牛扒睇落好煎得剛好,中間軟嫩冇血水...可惜食落好un 有筋😞。可能側膜橫肌牛扒肉質就係咁,下次唔會再叫呢個部位。服務唔錯,野食上得快。可惜waitress好似好趕咁,不停問啲碟要唔要,有點annoying ...

2021-06-13 610 瀏覽
食過好多次,水準平均,約會食tea 甚至傾野都合適👍🏻有outdoor 食煙而且鋪頭係轉角位最入,唔會好多人流行過望住你食野,員工都好nice!推all day breakfast/pasta/小食/咖啡等都唔錯幾好味,品質保證一定唔會難食!
2021-06-12
  • 龍蝦扁意粉
  • 海鮮意粉
  • All Day Breakfast
2021-06-13 455 瀏覽
全部店員都好熱情有禮 餐點份量較大 薯條熱辣辣脆卜卜 加上melted chess 同 truffle mayo好邪惡Pork ribs 份量非常足 有六大條炸雞翼 好juicy Nachos 超大份 guacamole sour cream 都好好食店員見到我地食生日飯主動贈予香檳
全部店員都好熱情有禮
餐點份量較大
薯條熱辣辣脆卜卜
Pork ribs 份量非常足 有六大條
炸雞翼 好juicy
Nachos 超大份
guacamole sour cream 都好好食
店員見到我地食生日飯主動贈予香檳
french fries  with truffle mayo  and  melted  chesse
Pork  ribs with  salad  and  fried  squid
Nachos
Champagne
2021-06-12
Champagne
2021-06-12 368 瀏覽
一班人夜晚放工食飯,最緊要坐得舒服丶傾偈唔使就住就住,所以今次又揀咗Brick Lane做姊妹聚腳地😄好朋友一日不見如隔三秋,永遠有講唔完嘅話題、笑唔停嘅對答,再加上美食當前更加係享受人生!服務員啲親切態度係今次再幫襯嘅原因,環境舒適亦都好適合成晚笑著吃喝玩樂。餐廳貼心送上手繪字句嘅Happy birthday 好窩心!

好窩心!

2021-06-02
2021-06-10 362 瀏覽
難得朋友們有空相聚,所以相約假日一齊到Brick Lane食Brunch吹下水。店面裝潢雖然本人覺得偏暗,不夠明亮,但坐位設置不算侷促擠迫,都可以舒服地坐好耐。我們分別點了三文魚Eggs Benedict, all day breakfasts 和 chicken burger。三款食物不但賣相IG-able, 食味亦很有水準。Egg Benedict的Hollandaise sauce不會很稀,能夠好好地掛在流心蛋上,加上煙三文魚、酥脆的Muffin,讓人視覺和味蕾同樣得到滿足。伴碟沙律有西柚、橙、火箭菜等,吃起來很清爽。All day breakfasts友人選的是everything,相當豐富。有太陽蛋、煙肉、豬肉腸、火腿、薯餅、煙三文魚、焗豆、小番茄、沙律菜、麵包還有一碗芝士。份量十足,友人吃得肚皮撐起來都未吃完。我試吃了豬肉腸,吃起來不會乾也不會油,還有些肉汁。Chicken Burger一上枱,我已被旁邊的粗薯條深深吸引。金黃色的薯條,吃起來鬆脆不油膩,咸度剛剛好,令人無法停口。聽說Brick Lane的蛋糕也很好,下次一定要再來品嚐其他食物!

2021-05-01
黎呢度唔洗唸一定係食all day breakfast難得weekday放假出來走走嘆番個靚早餐😝😝😝首先係Everything係一個包羅萬有嘅all day breakfast蛋叫左炒蛋 相當滑!薯餅夠哂香脆其他都好高水準 有齊11樣野!!個人認為個菇可以多啲!另外叫左三文魚Benedict 水波蛋剛剛好 一切流心相當滿足😄呢度食全日早餐非常好超級多選擇😜😜 大食細食都無問題
黎呢度唔洗唸
一定係食all day breakfast
難得weekday放假出來走走
嘆番個靚早餐😝😝😝
首先係Everything
係一個包羅萬有嘅all day breakfast
蛋叫左炒蛋 相當滑!
薯餅夠哂香脆
其他都好高水準 有齊11樣野!!
個人認為個菇可以多啲!
另外叫左三文魚Benedict
水波蛋剛剛好 一切流心
相當滿足😄
呢度食全日早餐非常好
超級多選擇😜😜 大食細食都無問題
2021-05-15 678 瀏覽
之前黎過Bricklane食晚餐,今次就食返個all day breakfast~同朋友兩個女仔叫左個大all day breakfast同一份egg benedict。當時10點幾得2-3台,落order後等左半個鐘左右就有野食。Egg benedict一如既往地好食,個沙律酸酸甜甜好開胃,同個蛋岩岩平衡返個all day breakfast都好食,不過冇乜太大驚喜,唯一係份量真係好好好大😂淨係呢一盤已經可以兩個人食😆

$150 (早餐)
  • Egg Benedict
2021-05-05 629 瀏覽
討論緊尖沙咀仲有咩地方好食時,朋友推薦左呢個地方,話平時好多人排隊要等好耐🙈(應該係講緊疫情前既事🧐🧐)時間尚早,去到都有幾枱坐低左,唔算人多但整體格局舒服同埋幾好坐,要食煙既朋友可以坐出面,我去到時,大部分食客都坐哂出面一坐低好口渴,野食未睇就叫左野飲先,點左Lavender Lemonade雖然佢冇咩lavender 味🙈,但真係好口渴,所以又再叫多杯朋友叫左杯L’ Orange coffee ,同我地想像中有d唔同,佢個一片橙(風乾左)係放coffee上面,其實無咩燈味成杯野都偏甜Scallop Salad 算多料,帶子好滑,蝦算大隻Carbonara 正正常常,冇特別二人消費連加一,一共$485
(應該係講緊疫情前既事🧐🧐)
時間尚早,去到都有幾枱坐低左,唔算人多
朋友叫左杯L’ Orange coffee ,同我地想像中
Scallop Salad 算多料,帶子好滑,蝦算大隻
Carbonara 正正常常,冇特別
二人消費連加一,一共$485
Scallop  Salad