很久都沒有吃過漢堡包,今次經過佐敦看到這間有賣超厚餡漢堡包,感覺吸引,絕對可以滿足我這個食肉獸要求。位於佐敦的〔Burger Lab〕主打美式漢堡及小食,而且價錢親民大約HK$28-$98,店內除了有特級牛肉漢堡及鵝肝牛肉漢堡,更有特色的芥末墨魚漢堡及龍蝦蛋漢堡,雖然是主打外賣,但店內亦有椅子提供作堂食。【特級牛肉漢堡】The Grand Giant (HK$90) (配洋蔥圈&飲品+HK$35) 店中人氣招牌漢堡,漢堡餡料非常足料很厚餡,內裡有新鮮蕃茄、大塊的洋蔥,水煮蛋、美式芝士、生菜、煙肉、特選牛肉及自家制燒烤醬,兩層芝士夾在牛肉之間,牛肉入口有啖啖的牛肉汁,而上層的水煮蛋有滿滿的流心蛋汁滲出,超厚餡漢堡食肉獸人仕必叫。【洋蔥圈】French Fries新鮮熱辣炸起,洋蔥圈外層脆漿吃起來酥脆鬆軟而且洋蔥圈味道很清甜。【鵝肝牛肉漢堡】Foie Gras Beef (HK$98)  (配番薯薯條&飲品+HK$25)餡料選用了鵝肝、牛肉、生菜、洋蔥及自家制燒烤醬,鵝肝口感綿軟,牛肉入口有牛肉汁,漢堡麵包入口鬆軟邊邊烘得香口,口感層次豐富。【蕃薯薯條】Sweet Potato Fries

(配洋蔥圈&飲品+HK$35)
【洋蔥圈】French Fries
 (配番薯薯條&飲品+HK$25)
【蕃薯薯條】Sweet Potato Fries
即叫即炸,份量十足很大份,橙色的薯條是番薯薯條,表面有點黑椒及鹽粒,幼身炸得很惹味,不會很乾,不蘸蕃茄醬汁都不錯。
【MIRINDA】【MOUNTAM DEW】
配上較少見的美式罐裝飲品,很配合漢堡專門店特色。
〔Burger Lab〕@burgerlabhk
🇭🇰香港九龍佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
Shop 3, G/F, 14-20 Pilkem Street, Jordan, Kowloon, Hong Kong
2023-02-25
15 分鐘 (堂食)
雙層超厚漢堡🥩外脆內Juicy雞翼🍗脆香甜蕃薯條!唔知大家有冇睇,最近有套驚悚新戲叫《The Menu》,劇情圍繞住一場頂級美食盛宴,但最尾一道簡單Burger嘅邪惡美味,田中真係睇到肚餓。講返呢間小店,簡單啲講就係平靚正,特別係圖中個特級版,無花巧嘅噱頭,但有最邪惡嘅配搭。-🥩特級牛肉漢堡 ($90)🍔經典牛肉漢堡 ($60)特級版會係雙層漢堡扒,同埋仲多咗流心蛋同煙肉,超大份邪惡。1️⃣睇相都見到超巨型,雙層漢堡極厚肉,一壓落去肉汁滿瀉,肉質口感粗身,肉感十足,完全係食肉獸最愛。2️⃣而且甘香流心蛋漿,再夾埋半溶芝士,同油脂豐富嘅煙肉,蛋漿、芝士、煙肉同牛肉脂香混和一齊,超幸福嘅配搭。-🍠蕃薯條 + 飲品 (套餐 +$25)田中最愛蕃薯條,即叫即炸,就係香脆誘人,大大份平靚正。🍗BBQ醬雞翼 ($40)件件炸得外脆內Juicy,配上惹味帶甜嘅BBQ醬,價錢唔貴,真係值得一試,
雙層超厚漢堡🥩外脆內Juicy雞翼🍗脆香甜蕃薯條!

🥩特級牛肉漢堡 ($90)
🍔經典牛肉漢堡 ($60)
特級版會係雙層漢堡扒,同埋仲多咗流心蛋同煙肉,超大份邪惡。

🍠蕃薯條 + 飲品 (套餐 +$25)
田中最愛蕃薯條,即叫即炸,就係香脆誘人,大大份平靚正。

🍗BBQ醬雞翼 ($40)
2023-01-28 81 瀏覽
叫左經典牛肉漢堡$60轉套餐$25馬鈴薯條純椰青水就唔使加錢牛肉份量都足唔hea 薯條唔係超粗身既如果係粗身薯條就正啦路過想食漢堡可一試但又唔會特登為左佢而去食既
叫左經典牛肉漢堡$60
轉套餐$25馬鈴薯條
純椰青水就唔使加錢
牛肉份量都足唔hea
薯條唔係超粗身既
如果係粗身薯條就正啦
路過想食漢堡可一試
但又唔會特登為左佢而去食既

如果想食漢堡包🍔嘅話,我就會去到專賣漢堡包嘅專門店揀選自己想食的漢堡🥰今日我就去到位於佐敦嘅一間美式漢堡專門店Burger Lab👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳餐廳嘅內部設計都比較簡簡單單,牆上面都掛咗唔少burger🍔嘅相片,餐廳嘅漢堡包味道都好出色,價錢親民得黎又抵食🤑,如特級牛肉漢堡、鵝肝牛肉漢堡、芥末墨魚漢堡及龍蝦蛋漢堡等,如果唔鍾意食牛肉嘅話,佢哋仲有素食🥬、雞肉🐔、龍蝦🦞漢堡等等俾大家選擇!😍😋👍🏻⭐️🍔特級牛肉漢堡 The Grand Giant $90特選雙層美國牛肉漢堡扒·煙肉·蕃茄·生菜 •·洋蔥·美式芝士·水煮蛋·自家制燒烤醬Double American Beef Patty, Bacon, Peeled Tomato, Lettuce, Onion, American Cheese, Poached Egg, Homemade BBQ Sauce好似成個手掌一樣咁高嘅漢堡包🍔,有兩層牛肉漢堡扒,非常多汁食落去有香濃嘅牛味,第一層係洋蔥🧅,然後係水煮蛋🍳❤️接下來係兩層牛肉漢堡扒🥩🐮,而漢堡扒中間會有一層煙肉🥓兩塊漢堡扒面上都有美式芝士🧀,最後係生菜🥬淨係望到個漢堡就已經覺得好開

特級牛肉漢堡 The Grand Giant

⭐️🍔特級牛肉漢堡 The Grand Giant $90
好似成個手掌一樣咁高嘅漢堡包🍔,有兩層牛肉漢堡扒,非常多汁食落去有香濃嘅牛味,第一層係洋蔥🧅,然後係水煮蛋🍳❤️接下來係兩層牛肉漢堡扒🥩🐮,而漢堡扒中間會有一層煙肉🥓兩塊漢堡扒面上都有美式芝士🧀,最後係生菜🥬淨係望到個漢堡就已經覺得好開心🍔 ,好好食😋!

⭐️🍔鵝肝牛肉漢堡 Foie Gras Beef $98
特選美國牛肉漢堡扒·鵝肝蕃茄·生菜 ·洋蔥 ·美式芝士·自家制燒烤醬American Beef Patty, Foie Gras, Peeled Tomato. Lettuce, Onion, American Cheese, Homemade BBQ Sauce
當鵝肝遇上牛肉,這一個極邪惡嘅配搭,特選美國牛肉漢堡扒🍔,食落去肉汁多牛味重不易散,配埋肥美嘅鵝肝令🥰,重點每一啖都有香濃香汁與鵝肝油香,超級邪惡,再配搭清新的洋蔥🧅及生菜🥬,好好食😋!

百事可樂(賀年版) $12
食漢堡又點少得要返一點可樂啊,價錢都仲可以要小食添,不過一個漢堡包對我嚟講太飽啦,下次先再食小食❤️
鵝肝牛肉漢堡 Foie Gras Beef
2023-01-20
5 分鐘 (堂食)
特級牛肉漢堡 The Grand Giant
鵝肝牛肉漢堡 Foie Gras Beef
  • 特級牛肉漢堡
  • 鵝肝牛肉漢堡
特級牛肉漢堡 $90每次黎佐敦都好想食美式漢堡專門店 Burger Lab 因為真係好正 味道出色和價錢親民抵食❤️就算食過3次都仍然好食 好想日日食🤣😋包皮鬆軟不再話 最愛既係漢堡扒肉夠厚👍🏻然後蛋汁會湧出黎😍 真心好好味😋蕃著條+飲品 $25超級甜🥰🥰又鬆脆 蕃薯專員要試🍠蜜糖蒜香雞翼 $40蒜香雞翼炸得好香 食落有陣陣嘅蒜香味之餘個雞翼皮係脆卜卜 超級香口💕🎀其餘美食推薦🎈特級牛肉漢堡🎈鵝肝牛肉漢堡🎈芥末墨魚漢堡🎈龍蝦蛋漢堡 📍Burger Lab 佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
特級牛肉漢堡 $90

🎈芥末墨魚漢堡
🎈龍蝦蛋漢堡

📍Burger Lab
2023-01-21 49 瀏覽
呢間係位於佐敦嘅美式漢堡包🍔 專門店,餐廳以黑白色⚫️⚪️為主調,好搶眼。牆身以白色為主,有唔少畫作,色彩鮮艷,幾有格調,打卡做背景都唔錯 📸。堂食嘅位唔算好多,建議早少少嚟搵位。價錢親民抵食🫶🏼餐牌有🌟經典熱門漢堡,例如鵝肝牛肉漢堡、龍蝦蛋漢堡 👍🏻,獨一無二嘅口味。套餐配搭百搭,仲可以加配小食同飲品!.《鵝肝牛肉漢堡》$98 (套餐 +$25) 🍔必食!⭐️⭐️⭐️Mega Size! 餐廳推介😋 勁多材料,入面有牛肉、鵝肝、蕃茄、洋蔥圈、芝士、、生菜!勁厚身 😍勁足料🤩 食嘅每一步都好小心😂 佢個塊鵝肝係成個包嘅精粹!第一次食到漢堡包入面係有鵝肝,同個包好夾,勁多層👅配馬鈴薯條,份量都幾多,仲加埋黑椒🤤《芥末魷魚漢堡》$78 (套餐 +$25) 🦑🍔好特別嘅配搭🤤 魷魚好厚肉,外層炸脆😋 配埋芥末醬一流!配埋啲沙律菜🥬同醬汁,都好新鮮👍🏻配番薯薯條,食得出好新鮮,番薯好鮮甜,番薯味好出🤩🥤有清熱檸檬🍋飲同椰子🥥水🤤清熱一流!

餐牌有🌟經典熱門漢堡,例如鵝肝牛肉漢堡

《鵝肝牛肉漢堡》$98 (套餐 +$25) 🍔
必食!⭐️⭐️⭐️

配馬鈴薯條,份量都幾多,仲加埋黑椒🤤

《芥末魷魚漢堡》$78 (套餐 +$25) 🦑🍔

配番薯薯條,食得出好新鮮,番薯好鮮甜,番薯味好出🤩

🥤有清熱檸檬🍋飲同椰子🥥水🤤清熱一流!
喜歡食 burger,又鐘意小店,所以就去咗 #BurgerLab 試試。佢係一間美式漢堡專門店,🍔burger嘅價錢親民,大部份漢堡配上薯條同飲品都唔過$100。食物即叫即整,質數唔錯,性價比高,難怪當日下午茶時間到達食店,食客都坐到半滿👯‍♀️👯🔅烤豬頸肉漢堡 $63🔅薯格及飲品+$35賣相吸引,炸得香脆嘅薯格,配上厚厚嘅漢堡,厚度係一啖真係咬唔晒咁多層。香烤過嘅🐷豬頸肉,仍然帶有肉汁,味道出色中間夾有香甜多汁嘅大菠蘿,新鮮生菜,加上千島醬💕一咬,肉汁同醬汁就漏走,好在食店提供手套,食得乾淨 d,雙手依然保持乾爽✌️飲品除咗可樂,可以揀枝裝飲品,選擇咗🍵檸檬綠茶,感覺清新少少之外,飲唔晒亦好方便帶走。

🔅烤豬頸肉漢堡 $63
🔅薯格及飲品+$35
烤豬頸肉漢堡

Burger之鬼出動!呢間美式漢堡專門店䇄立佐敦都唔知幾多個寒暑,印象中我大學就食緊佢😂,味道唔錯價錢親民,整體對得住個價錢,所以除咗街坊閒時經過都會見到好多年輕面孔學生客,入去食覺得自己都後生咗。以前最鍾意嗌 #鵝肝牛肉漢堡,但年紀漸長食鵝肝都真係有quota🥹,依家我最經常嘅選擇係 #特級牛肉漢堡,1嚿水有找食到成隻手咁厚嘅jumbo級 #burger,兩塊厚patties、水波蛋、bacons、cheese、tomato同lettuce,未食都覺得興奮!口感絕對係美國牛嘅質感,牛味濃得嚟冇乜肥肉,每一啖都好紥實實在!另一款我會話係低調嘅蛋柳包,ranch醬配魚柳係不敗組合,炸魚柳比預期高質!Side 兩個人share 一個sweet potato fries,個人認得薯條可以再粗身啲。

• 特級牛肉漢堡
  • 蕃薯條
一出佐敦地鐵站就見到呢間美式漢堡店ʕ•ᴥ•ʔ𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 嘅款式都幾多比較特別嘅有鵝肝牛肉漢堡、芥末墨魚漢堡等等~呢日試左兩款𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 - 足料,味道唔錯經開呢頭不妨一試呢ฅ^•ﻌ•^ฅ- ♡︎特級牛肉漢堡 $𝟿𝟶睇相都睇唔出佢係咁巨型!一見到實物都嚇左嚇(」°ロ°)」雙層漢堡扒真係不得了,岩晒食肉獸➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡︎烤大菇漢堡 $𝟻𝟻菇菇好𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢ヽ(♡‿♡)ノ幾鍾意佢個黑松露芝士醬 🧀係𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 之中比較𝚕𝚒𝚐𝚑𝚝 嘅選擇-♡︎番薯條+飲品 跟餐+$𝟸𝟻番薯條唔會炸得太乾亦保留到番薯本身嘅甜味跟餐加$𝟸𝟻 仲有埋野飲,都算抵食呢!
一出佐敦地鐵站就見到呢間美式漢堡店ʕ•ᴥ•ʔ
𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 嘅款式都幾多
比較特別嘅有鵝肝牛肉漢堡、芥末墨魚漢堡等等~
呢日試左兩款𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 - 足料,味道唔錯
經開呢頭不妨一試呢ฅ^•ﻌ•^ฅ

♡︎特級牛肉漢堡 $𝟿𝟶
睇相都睇唔出佢係咁巨型!
一見到實物都嚇左嚇(」°ロ°)」
雙層漢堡扒真係不得了,岩晒食肉獸

➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
♡︎烤大菇漢堡 $𝟻𝟻
菇菇好𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢ヽ(♡‿♡)ノ
幾鍾意佢個黑松露芝士醬 🧀
係𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 之中比較𝚕𝚒𝚐𝚑𝚝 嘅選擇

♡︎番薯條+飲品 跟餐+$𝟸𝟻
番薯條唔會炸得太乾
亦保留到番薯本身嘅甜味
跟餐加$𝟸𝟻 仲有埋野飲,都算抵食呢!
2023-01-15
午餐
同Fd 喺佐敦做完野一適去試左呢間bookmark 左好耐好耐既「漢堡實驗室」,小店果然有驚喜,一啲都冇令我失望,味道超有水準(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)食到肚凸凸咁走(≧∇≦)我哋試左:🐮🍔特級牛肉漠堡 $90淨係睇單價,唔算平,不過睇真啲,你就會俾啲材料嚇親(≧∇≦)入面有兩層超厚身牛肉漢堡扒🐮 、洋蔥🧅、流心蛋🍳、兩塊煙肉🥓、芝士🧀、生菜🥬、蕃茄🍅,真頭係兩個漢堡既份量!材富咁豐富,得唔得㗎?結果真係唔得,根本冇可能一啖咬咁多層(≧∇≦)結果分開咗兩份嚟食,小店好貼心,配埋手套,唔驚整污糟手。麵包鬆軟,漢堡扒好juicy ,咬落去瞬間爆汁,肉味好濃,加上半溶嘅芝士真係好令人滿足🍔 加上洋蔥生菜蕃茄呢幾種蔬菜,口感會更加清爽,個人認為細食女仔兩個人share已經好足夠🤣成個包嘅size真係可以用巨型嚟形容😆🧀🐟芝士魚柳漠堡 $68呢個魚柳包同樣有驚喜(*ˉ︶ˉ*)魚柳勁大嚿,而且仲好有魚味!唔似得連鎖店嗰啲薄切切😂加埋生菜,好有口感,相對來講呢個包會清新啲! 加$25可以轉套餐~包薯條 或 番薯條+飲品由於個包已經好大舊,所以我哋就淨係轉左一個做套餐(*ˉ︶ˉ*)揀番薯條🍟,金黃香脆,外酥內軟,

我哋試左:
🐮🍔特級牛肉漠堡 $90

🧀🐟芝士魚柳漠堡 $68

加$25可以轉套餐~
包薯條 或 番薯條+飲品
由於個包已經好大舊,所以我哋就淨係轉左一個做套餐(*ˉ︶ˉ*)揀番薯條🍟,金黃香脆,外酥內軟,讚👍🏻飲品就可以揀罐裝飲品或茶~

總括來講,呢間小店值得一試!
👍🏻辣雞肉漢堡(加辣雞腿肉) $68+$25雞腿肉大塊厚肉,肉質好嫩滑,連埋雞皮煎到微微焦脆,咬落會有雞油汁咇出好juicy雞腿肉本身有醃過,類似cajun味,醃得入味加$25多塊雞腿肉,大大個爆晒餡,食肉獸表示好滿足麵包厚身鬆軟,搽上少量牛油輕輕烘過配搭炸洋蔥蓉同辣味沙律醬,整體鹹鹹辣辣好惹味!味道:8/10性價比:9/10-👍🏻特級牛肉漢堡 $90超厚身!一上枱真係嚇親,無從入手完全唔知點食好😂夾住兩層牛肉,每塊都幾厚身,肉量十足牛肉煎到焦脆燶邊,但內裏唔會過熟,咬開見到仲係呈粉紅色灑上黑椒簡單調味,牛味夠晒濃郁,不過略嫌肉汁唔算好多煙肉有兩大塊,唔會煎到勁乾身,保持油份,但就咁食偏鹹,夾麵包食就啱啱好另外仲夾住隻poached egg一個份量真係好多,2個女仔share都夠飽味道:8/10性價比:9/10-👍🏻轉套餐(包小食&飲品) 洋蔥圈+$35 & 番薯薯條 +$25洋蔥圈香甜脆口,洋蔥都幾大條,唔會淨係得炸粉番薯條比較幼身,同樣好脆卜卜,即叫即炸,夠晒熱辣辣味道:8/10性價比:9/10-👍🏻蜜糖蒜香雞翼 $40/6隻雞翼炸得非常香脆,Size同肉質正常沾上蜜糖蒜香醬汁同炸
👍🏻辣雞肉漢堡(加辣雞腿肉) $68+$25

雞腿肉本身有醃過,類似cajun味,醃得入味
加$25多塊雞腿肉,大大個爆晒餡,食肉獸表示好滿足
麵包厚身鬆軟,搽上少量牛油輕輕烘過
配搭炸洋蔥蓉同辣味沙律醬,整體鹹鹹辣辣好惹味!
辣雞肉漢堡

👍🏻特級牛肉漢堡 $90
超厚身!一上枱真係嚇親,無從入手完全唔知點食好😂
夾住兩層牛肉,每塊都幾厚身,肉量十足
牛肉煎到焦脆燶邊,但內裏唔會過熟,咬開見到仲係呈粉紅色
灑上黑椒簡單調味,牛味夠晒濃郁,不過略嫌肉汁唔算好多
另外仲夾住隻poached egg
一個份量真係好多,2個女仔share都夠飽
特級牛肉漢堡

洋蔥圈香甜脆口,洋蔥都幾大條,唔會淨係得炸粉
番薯條比較幼身,同樣好脆卜卜,即叫即炸,夠晒熱辣辣

👍🏻蜜糖蒜香雞翼 $40/6隻
雞翼炸得非常香脆,Size同肉質正常
沾上蜜糖蒜香醬汁同炸蒜粒
蒜味香濃,甜甜地咁幾好食,如果多啲肉汁就仲正
蜜糖蒜香雞翼

辣雞肉漢堡
特級牛肉漢堡
蜜糖蒜香雞翼
2022-12-11 49 瀏覽
男朋友收工去買外賣食 揀咗呢間人氣美式漢堡包店~ 外賣企企理理俾埋即棄手套方便食~鵝肝牛肉漢堡 $98漢堡超巨型好厚身🫢 牛肉漢堡扒超厚又juicy 重口味帶嚼口 面頭嘅鵝肝有兩塊 煎得啱啱好 幾乎入口即溶 鵝油好香 餡料都好豐富 有洋蔥、蕃茄、生菜、芝士等等 外賣都好好食~芝士雞肉漢堡 $63免治雞肉口感較為紮實 但雞肉肉香濃郁 同芝士好夾~ 芝士薯條 $28薯條係粗身薯條 重薯仔味~ 除咗淋上面頭嘅芝士醬 仲額外俾咗一兜仔芝士醬同蕃茄醬~ 芝士甜甜地帶少量鹹香 又唔會好膩 好味~!

鵝肝牛肉漢堡 $98

芝士雞肉漢堡 $63
免治雞肉口感較為紮實 但雞肉肉香濃郁 同芝士好夾~

芝士薯條 $28
2022-12-10 34 瀏覽
“特級牛肉漢堡”($90+$35套餐)“辣雞肉漢堡”($68)佐敦有間美式漢堡包小店🍔呢間店嘅漢堡都好有特色而且份量仲超級大😆小店嘅招牌一定係呢個特級牛肉漢堡🐮配料十分豐富好邪惡🤤有流心蛋,漢堡扒x2,煙肉x2,芝士,洋蔥,蕃茄,生菜塊漢堡扒夠哂厚,食落好juicy😍第二個要咗辣雞肉漢堡🌶🐔雞肉食落唔會太辣,但就好香好惹味😋而且肉質完全唔乾柴👍🏻另外仲可以加錢轉做套餐我地就揀咗加$35配洋蔥圈+飲品🥤洋蔥圈好酥脆,加埋沙律醬好夾😚下次想試埋個鵝肝牛肉/豬頸肉漢堡😛Burger Lab佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
“特級牛肉漢堡”($90+$35套餐)

“辣雞肉漢堡”($68)

佐敦有間美式漢堡包小店🍔

呢間店嘅漢堡都好有特色

而且份量仲超級大😆

小店嘅招牌一定係呢個特級牛肉漢堡🐮

配料十分豐富好邪惡🤤

有流心蛋,漢堡扒x2,煙肉x2,芝士,洋蔥,蕃茄,生菜

塊漢堡扒夠哂厚,食落好juicy😍

第二個要咗辣雞肉漢堡🌶🐔

雞肉食落唔會太辣,但就好香好惹味😋

而且肉質完全唔乾柴👍🏻

另外仲可以加錢轉做套餐

我地就揀咗加$35配洋蔥圈+飲品🥤

洋蔥圈好酥脆,加埋沙律醬好夾😚

下次想試埋個鵝肝牛肉/豬頸肉漢堡😛

Burger Lab

2022-12-05 37 瀏覽
🍔今次介紹呢間美式漢堡專門店係佐敦地鐵站上面雖然小店主打外賣 但都有兩行堂食坐位賣點係份量十分巨大 唔夠餓黎食都真係搞唔掂🤩-我哋分別叫左特級牛肉漢堡同埋鵝肝牛肉漢堡兩款巨量size burger價錢都係唔過$100見到佢既真身就會發現係非常之親民抵食!特級牛肉漢堡 一拎上枱真係有啲嚇親😨第一次見漢堡包入面有咁長咁大片煙肉 仲要係兩片雙層牛肉都有返相當既厚度 蛋係勁正既流心蛋😵芝士同生菜都係兩層 好彩有提供埋手套如果唔係真係唔知點算🤯-鵝肝牛肉漢堡 就咁睇雖然冇頭先個個咁誇張但係佢地既鵝肝又係大到差啲跌出黎😂鵝肝既油香味配上厚厚既牛肉扒 超級juicy食完好滿足🥹我地仲升級左一個套餐要左炸洋蔥圈同汽水洋蔥圈炸得乾身唔油膩 配埋沙律醬幾特別-整體上佢地既burger足料得黎仲要高質的強烈建議帶埋大胃王朋友/大胃王本人黎挑戰下😎弱弱的我下次都係叫返普通size好啲🥲好味評分😋:5/5🌟🌟抵食指數🤑:5 🌟 /5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4 /5🌟🌟價錢💰:Burger $55-$98 @1 套餐+$25地址:Burger Lab 佐敦庇利金街14-20號地下3號舖 @burgerlabhk#li
🍔
今次介紹呢間美式漢堡專門店係佐敦地鐵站上面
雖然小店主打外賣 但都有兩行堂食坐位
賣點係份量十分巨大 唔夠餓黎食都真係搞唔掂🤩
我哋分別叫左特級牛肉漢堡同埋鵝肝牛肉漢堡
兩款巨量size burger價錢都係唔過$100
見到佢既真身就會發現係非常之親民抵食!
特級牛肉漢堡 一拎上枱真係有啲嚇親😨

餐廳環境 🤪:4 /5🌟🌟
價錢💰:Burger $55-$98 @1 套餐+$25

#littlefoodtour美式
#littlefoodtour佐敦
#burger#牛肉漢堡#burgerhk#鵝肝漢堡#特色漢堡#burgerlover#小龍蝦漢堡#漢堡

2022-12-05 31 瀏覽
📍 @burgerlabhk in JordanBurgerFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price:💰 $100Favourite:💖 The grand giant ------------------------------✅ Located in Pilkem Street, takes only 1 minute walk from Jordan MTR station. Super convenient.✅ There are quite a number of burgers on the menu that I would like to try. The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering burger, and fried snacks.✅ Fantastic American style burger. A beautiful combination of meat, carbs, vegetables an
📍 @burgerlabhk in Jordan
Burger

Food: 💛💛💛💛🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price:💰 $100
Favourite:💖 The grand giant

✅ Fantastic American style burger. A beautiful combination of meat, carbs, vegetables and sauce

✅ The bun was fresh and toasted with just a slightly crunchy surface and soft inside.
✅ Lightly grilled fluffy buns with medium-rare beef patty, tomatoes and lettuce, standard ingredients but well executed!

✅ It's really juicy with the over-easy egg, tomato, cheese, lettuce and their own secret sause. The ratio of vegetables to patty is also prefect.
✅You can add extra toppings on your burger I.e. Beacon, cheese, avocado etc.

✅ Fresh ingredients.
✅ Authentic and Excellent.
✅ Good value for money,ideal place for a quick meal

✅ Overall the food quality was outstanding for this price
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨

📍Burger Lab @burgerlabhk
#burger #牛肉漢堡 #burgerhk #鵝肝漢堡