2022-12-05 23 瀏覽
呢度既漢堡選擇都幾多, 有啲口味出面比較少見, 牛以外既選擇都幾多, 所以唔食牛既朋友都可以黎食🥰鵝肝牛肉漢堡🐮($98)超級厚身既牛肉好juicy, 現上油脂味好香濃既鵝肝一啲都唔騷😍 配上爽脆既生菜同融左既芝士真係冇得輸👍🏽芥末墨魚漢堡🦑($78)好彈牙既墨魚餅配上帶少少辣味既芥末好夾, 仲有沙律菜簡直係完美😌另外加$25轉餐可以揀番薯條或者薯條同飲品😎 今次揀左甜甜地既番薯條食到停唔到口, 飲品方面除左平日既汽水之外仲有樽裝飲品可以揀添😉呢度漢堡質素係有啲驚喜, 而家食物用料一啲都唔馬虎😋

鵝肝牛肉漢堡🐮($98)

芥末墨魚漢堡🦑($78)

呢度漢堡質素係有啲驚喜, 而家食物用料一啲都唔馬虎😋
2022-12-03
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 芥末墨魚漢堡
2022-12-04 16 瀏覽
每次經過佐敦都心思思想食呢間美式漢堡專門店Burger Lab @burgerlabhk 黎呢間食一定係因為味道出色同價錢親民抵食🙆🏻‍♀️特級牛肉漢堡 $90 (跟餐+$25)基本上我食漢堡包都一定要食雙層牛肉漢堡🤭因為食burger就係要大啖大啖咁食🤣個burger除咗size係好似我個頭咁大 其實佢嘅漢堡扒都十分厚 如果細食嘅女仔係可以兩個人食一個都好飽可惜我偏偏超大食 唔願意同人分享呀😝漢堡包嘅材料有蕃茄 流心蛋 煙肉 芝士 生菜同兩塊漢堡扒大個無可能一隻手拎到😚 咬落去流心蛋會流出蛋黃醬同牛肉漢堡扒一齊食好Juicy 蕃茄同生菜好Fresh🥬可以減輕油膩感🌿牛肉漢堡 $60(跟餐+$25)呢個係朋友叫嘅 同特級牛肉漢堡嘅分別係無煙肉蛋同少左塊漢堡扒 但其實佢份量都好大的👍🏻我咬咗一啖 識落同特級牛肉漢堡味道相似啱晒啲唔大食嘅朋友仔💕🎀熱門介紹🎈特級牛肉漢堡🎈鵝肝牛肉漢堡🎈芥末墨魚漢堡🎈龍蝦蛋漢堡 📍Burger Lab @burgerlabhk佐敦庇利金街14-20號地下3號舖#burger #牛肉漢堡 #burgerhk #鵝肝漢堡#特色漢堡 #burgerlover #小龍
每次經過佐敦都心思思想食呢間美式漢堡專門店
Burger Lab @burgerlabhk
黎呢間食一定係因為味道出色同價錢親民抵食🙆🏻‍♀️

特級牛肉漢堡 $90 (跟餐+$25)
基本上我食漢堡包都一定要食雙層牛肉漢堡🤭
漢堡包嘅材料有蕃茄 流心蛋 煙肉 芝士 生菜同兩塊漢堡扒
大個無可能一隻手拎到😚 咬落去流心蛋會流出蛋黃醬
同牛肉漢堡扒一齊食好Juicy 蕃茄同生菜好Fresh🥬
可以減輕油膩感🌿

牛肉漢堡 $60(跟餐+$25)
呢個係朋友叫嘅 同特級牛肉漢堡嘅分別係無煙肉

🎈芥末墨魚漢堡
🎈龍蝦蛋漢堡

#特色漢堡 #burgerlover #小龍蝦漢堡 #漢堡
2022-12-03 1063 瀏覽
早兩日行經佐敦附近 見到有好多人係門口等外賣🥡 原來係等緊呢間美式漢堡專門店 今日就嚟試試佢😌 地理位置一流 地鐵站一出行1分鐘就到 特級牛肉漢堡 一入門口就俾呢個promotion吸引咗 入面有兩層好厚身嘅牛肉漢堡扒🐮 兩塊煙肉 洋蔥同流心蛋 唔少得嘅就係邪惡嘅芝士🥰 成個包好豐富 真係一啖咬唔晒咁多層次😂 牛肉漢堡扒好juicy 咬一啖已經流晒肉汁 呢個包真係好令人滿足🍔 辣雞肉漢堡 幾欣賞佢嘅雞肉並唔係油炸 而係用煎既方法 整體冇咁油膩🐥 呢個辣度比較輕微 但都帶少少刺激感 如果唔係太食得辣嘅朋友都可以試吓 下面有大量生菜再配少少辣嘅沙律醬🥗 脆薯格 加咗5蚊要埋個芝士醬🧀 芝士同呢個脆薯格真係好夾呀🥔 本來個薯格都有配茄汁🥫 不過我就鍾意特登加配嘅芝士醬多啲啦🤤 解茶 除咗罐裝汽水之外 仲有支裝嘅茶類飲品可以選擇🥤 特級牛肉漢堡真係好吸引㗎🥰 burger嘅材料真係好豐富💛 呢一餐好飽好飽好飽啊😝 食物味道又好 又算抵食 下次嚟要試埋鵝肝牛肉漢堡 芥末墨魚漢堡同龍蝦蛋漢堡😂

辣雞肉漢堡
辣雞肉漢堡

脆薯格

解茶
除咗罐裝汽水之外 仲有支裝嘅茶類飲品可以選擇🥤

2022-11-19 44 瀏覽
I've been visiting Burger Lab since a couple years ago. Cheap prices, high quality American style burger. What else can you ask for?Classic - I bet this is one of the cheapest in HK! $60 for a standard sized burger instead of the more common mini ones. Beef patty was thick, juicy and perfectly seasoned. Fresh tomato, onion and cabbage. Big enough to fill up my stomach.The Grand Giant, basically double of the classic plus 2 pieces of bacon and more melting cheese. Incredibly satisfying!!BBQ Chick

BBQ Chicken Wings
Pan-fried wings. Crispy on the outside and juicy inside. $40 for 6 pieces. Such a great deal!

Convenient location, consistent quality, friendly owner, most of all, great value for money!

2022-11-12 801 瀏覽
/Burger lab 🇭🇰/#sa佐敦篇 #sa_burger ➖➖➖<大過塊面嘅特級牛肉burger🍔>➖➖➖呢間美式burger 店都算係食過cp 值幾高之一都bookmark 左好幾年 終於揾機會去食$100 內就食到足料雙層牛肉burger 🍔價錢親民 就算其他款式都係大概$55-70 Size 大過塊面🤣所以要分開食 店舖鄰近佐敦地鐵站 大概一分鐘路程就到! 佢地主打外賣🥡不過都有幾張枱可以堂食 入面仲有啲幾勵志嘅quotes ✨➖➖➖1️⃣特級牛肉漢堡 $90 🌟入面有流心蛋、兩層牛肉漢堡扒、兩塊煙肉🥓、兩層芝士同生菜都講過話好巨型 所以其實都食得幾狼狽🤣整體唔會太咸~煙肉咸咸甜甜! 蛋做到流心效果😋漢堡扒都幾厚切另外會食到少少黑椒味🙌🏻包體鬆軟 都幾厚身 唔太肥膩 整體來講evil 得黎幾惹味~ ➖➖➖2️⃣烤大菇漢堡 $55其實本身都鍾意大啡菇同松露🫶🏻所以都會揀 松露醬唔算好濃 但夠香口大啡菇都幾juicy 😋~ 無咁heavy 之餘但都幾好食➖➖➖3️⃣升級套餐 +$35 🌟呢款可以配薯格+飲品薯格新鮮炸好 香脆可口☺️☺️飲品難得有解茶/柑桔但唔洗額外再加$➖➖
/Burger lab 🇭🇰/
#sa佐敦篇 #sa_burger
<大過塊面嘅特級牛肉burger🍔>
呢間美式burger 店都算係食過cp 值幾高之一
都bookmark 左好幾年 終於揾機會去食
$100 內就食到足料雙層牛肉burger 🍔
價錢親民 就算其他款式都係大概$55-70
Size 大過塊面🤣所以要分開食
店舖鄰近佐敦地鐵站 大概一分鐘路程就到!
佢地主打外賣🥡不過都有幾張枱可以堂食
入面仲有啲幾勵志嘅quotes ✨

1️⃣特級牛肉漢堡 $90 🌟
入面有流心蛋、兩層牛肉漢堡扒、兩塊煙肉🥓、兩層芝士同生菜
都講過話好巨型 所以其實都食得幾狼狽🤣
整體唔會太咸~煙肉咸咸甜甜!
蛋做到流心效果😋漢堡扒都幾厚切
另外會食到少少黑椒味🙌🏻
包體鬆軟 都幾厚身 唔太肥膩
整體來講evil 得黎幾惹味~

2️⃣烤大菇漢堡 $55
其實本身都鍾意大啡菇同松露🫶🏻
所以都會揀 松露醬唔算好濃 但夠香口
大啡菇都幾juicy 😋~
無咁heavy 之餘但都幾好食

番薯條

薯格
番薯條
2022-11-09 35 瀏覽
佐敦親民漢堡專門店🍔#Burger控 又要出動啦🌟今日經過佐敦見到新開呢間漢堡包店!超吸引,好耐冇食啦😗😗價錢都親民~~🐮鵝肝牛肉漢堡超大份呀,勁足料~~餓肝煎得啱啱好,配埋牛肉肉質嫩滑仲好有咬口添,真係超滿足!🍄烤大啡菇漢堡超正!!勁大嚿大啡菇~食落爆汁,勁juicy🤩🤩🤩中間仲夾住芝士,好夾!好好食!套餐+$25有埋薯條同一罐嘢飲薯條外脆內軟🍟即叫即炸!熱辣辣📍Burger Lab @burgerlabhk佐敦庇利金街14-20號地下3號舖#burger #牛肉漢堡 #burgerhk #鵝肝漢堡特色漢堡 #burgerlover #小龍蝦漢堡 #漢堡

佐敦親民漢堡專門店🍔
#Burger控 又要出動啦🌟
今日經過佐敦見到新開呢間漢堡包店!
超吸引,好耐冇食啦😗😗價錢都親民~~

🐮鵝肝牛肉漢堡
超大份呀,勁足料~~
餓肝煎得啱啱好,配埋牛肉肉質嫩滑
仲好有咬口添,真係超滿足!

🍄烤大啡菇漢堡
超正!!勁大嚿大啡菇~
食落爆汁,勁juicy🤩🤩🤩
中間仲夾住芝士,好夾!好好食!

套餐+$25
有埋薯條同一罐嘢飲
薯條外脆內軟🍟即叫即炸!熱辣辣

特色漢堡 #burgerlover #小龍蝦漢堡 #漢堡

• 鵝肝牛肉漢堡
  • 烤大菇漢堡
雖然有好多連鎖漢堡快餐店,但我自己最中意都係去啲小店,每間小店嘅Signature都比到驚喜我🔥🔥 今次去嘅𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝗟𝗮𝗯就主打美式漢堡,幾款熱門漢堡包括特級牛肉漢堡、鵝肝牛肉漢堡、芥末墨魚漢堡、小龍蝦蛋漢堡都大受歡迎。價錢親民味道又高質,性價比超高😋𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 芥末墨魚漢堡(另加小龍蝦及煎蛋)𝙒𝙖𝙨𝙖𝙗𝙞 𝘾𝙪𝙩𝙩𝙡𝙚𝙛𝙞𝙨𝙝將芥末放入漢堡包絕對係一個新穎嘅配搭✨ 墨魚扒以彈牙墨魚膠及墨魚粒製成芥末嘅微刺激令墨魚扒嘅味道更突出。我另外加咗小龍蝦同煎蛋,小龍蝦口感彈牙,煎蛋嘅蛋黃呈流心狀,再加上配菜,成個漢堡層次感超豐富。👍 芝士雞肉漢堡 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚經典嘅漢堡配搭🐔 雞肉漢堡好厚,咬落去肉質鮮嫩多汁,配上熱融芝士同啱啱烘好嘅麵包,一啖咬落去食哂咁多種味道❣️ 呢個漢堡我地選擇咗配餐,有薯條同飲品,薯條揀咗蕃薯條,新鮮炸起熱辣辣。📍Burger Lab佐敦庇利金街14-20號地下3號舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥

👍 芝士雞肉漢堡 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚

📍Burger Lab
  • 芝士雞肉漢堡
  • 芥末墨魚漢堡
2022-11-01 28 瀏覽
-下午茶時間,同張生出去佐敦食burger🥰🍔 哩間主打美式漢堡嘅小店喺港鐵站附近,夠曬就腳,行大概兩三分鐘就到😬✅-龍蝦蛋漢堡🍔🦞:我幾鐘意哩個,小龍蝦肉配現煎嘅半熟蛋,配埋青瓜,味道好清新,半熟嘅蛋汁令到個包好Juicy,食落冇乜罪惡感,相信女士們會幾鐘意🙊-經典牛肉漢堡🍔:我哋加咗小小錢轉套餐,洋蔥圈甜甜哋好開胃💗 牛肉好多肉汁,所以食嘅時候絕對要留意😬 我幾鐘意佢哋冇太多額外嘅調味料,全部原汁原味🫶🏻-食物即叫即做,用返相宜嘅價錢食到用心製作嘅漢堡,我覺得抵食👏🏻👏🏻👏🏻📍Burger Lab (佐敦)📍佐敦庇利金街14-20號地下3號舖@burgerlabhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #foodies #hamburger #burgerhk #牛肉漢堡 #burger #鵝肝漢堡 #小龍蝦漢堡 #漢堡 #特色漢堡 #佐敦美食 #佐敦 #burgerlover #下午茶 #香港美食 #食咩好

📍Burger Lab (佐敦)📍

@burgerlabhk

2022-10-31
10 分鐘 (堂食)
  • 經典牛肉漢堡
  • 小龍蝦蛋漢堡
2022-10-31 41 瀏覽
最近一直留意啲非連鎖店嘅Burger舖今日咁啱係佐敦整啲嘢 終於可以試到bookmark咗好耐嘅小店❣️ 特級牛肉漢堡 $90呢個超級高 幾乎等於拇指食指打開嘅長度😂兩塊煙肉超闊超長 長到可以掂到個碟 中間夾左兩塊厚實嘅牛肉漢堡扒 咬落啖啖肉超級飽腹 溶化嘅🧀增加不少食慾 成個睇落超級吸引另外仲有🥚 🧅同🥬 邪惡得嚟又帶點健康因為太厚嘅關係食得好論盡 最後要分開3層食 分層依然不損漢堡嘅風味 淨係食個包唔使跟餐都夠飽❣️烤豬頸肉漢堡+洋蔥圈+飲品 $63+$35呢個真係有驚喜 咁嘅價錢都咁足料軟熟嘅麵包包住一大堆豬頸肉 生菜雞蛋吸滿肉汁好juicy 絕對唔會話乾身落單嘅時候仲驚細細個唔夠飽所以轉咗套餐加埋🧅圈 一份雖然得7舊但舊舊都好大舊 即叫即炸上台都係熱辣辣 連埋跟餐沙律醬超match 洋蔥就算炸過都新鮮唔熱氣
最近一直留意啲非連鎖店嘅Burger舖

❣️ 特級牛肉漢堡 $90

另外仲有🥚 🧅同🥬 邪惡得嚟又帶點健康
❣️烤豬頸肉漢堡+洋蔥圈+飲品 $63+$35
呢個真係有驚喜 咁嘅價錢都咁足料

2022-10-19
2022-10-28 34 瀏覽
位於佐敦嘅特色手工漢堡小店,平日見店內都有唔少人幫襯,今次一於坐低慢慢嘆,即叫即整熱辣辣更好味~—————特級牛肉漢堡 ( $90 )店內最有特色嘅一定係呢個漢堡🤪咁大個都唔知由邊度開始食起好🤣 兩層厚牛肉漢堡扒,肉汁豐富牛味重,再加流心蛋+煙肉+芝士+洋蔥,仲有番茄同生菜,勁大份,超級滿足😌-烤豬頸肉漢堡 ( $63 )豬頸肉幾惹味,有少少泰式感覺,同千島醬幾夾,仲有港🐷至愛嘅烤菠蘿,夠甜又多汁!-套餐+$25 加配番薯條/馬鈴薯條🍟+飲品+$35 加配洋蔥圈/薯格 +飲品-另外仲有鵝肝牛肉漢堡、芥末墨魚漢堡、龍蝦蛋漢堡都比較特色~有機會再試試!

—————

特級牛肉漢堡 ( $90 )
店內最有特色嘅一定係呢個漢堡🤪

烤豬頸肉漢堡 ( $63 )
套餐
+$25 加配番薯條/馬鈴薯條🍟+飲品
+$35 加配洋蔥圈/薯格 +飲品
2022-10-27 31 瀏覽
前排係ig 碌到超巨型burger, 有2層漢堡扒勁吸引, 拉埋fd 黎試特級牛肉漢堡 $90The Grand Giant兩塊厚厚patty 加上cheese、煎至7成熟雞蛋、兩塊長長香脆bacon、配埋新鮮嘅番茄🍅多層lettuce 同onion 🧅增加口感又減低膩度. 加加埋埋真係有小山高⛰️, 大個到要一啖咬晒好有難度🤣burger bun 唔錯, 焗熱左香而軟熟, 唔會被汁浸腍. 而Beef patty 用左手打牛肉, 煎得剛好中間好Juicy, 牛肉汁多到流出黎. 好彩有手套食得方便唔會狼狽. 🍔 烤豬頸肉漢堡 $63 豬頸肉烤得剛好, 口感帶彈性而保留到肉汁,畫龍點睛係菠蘿,燒過更香甜多汁,豐富左味道而且減低左豬頸肉嘅油膩感 加$25可轉set. 包就番薯🍠或薯條🍟同野飲,除左汽水仲有茶類同無加糖嘅coconut water. 我哋選左各一,炸得香脆幾好食而亦可以再加多$10 選薯格或洋蔥圈

特級牛肉漢堡 $90

🍔 烤豬頸肉漢堡 $63

而亦可以再加多$10 選薯格或洋蔥圈

• 特級牛肉漢堡
之前去美國玩 我真係日日都食漢堡包🍔所以朋友今日帶我去 Burger Lab 美式漢堡專門店 呢到味道出色而且價錢都好親民抵食🎉特級牛肉漢堡 $90我對漢堡包嘅抵抗力係「0」🤣要食一定係食Double burger2塊超級厚嘅牛肉漢堡扒&2大塊煙肉 超多芝士溶左係牛肉面 底層仲有生菜🥬所有份量都係用特級黎形容 我出名口大 真係咬都咬唔到呀😂牛肉係好重牛味又多汁 配埋半煙肉🥓超級好食❤️鵝肝牛肉漢堡 $98🦤其實真係好少見到鵝肝配牛肉漢堡食落去原來係超夾 鵝肝係好creamy😋依家打緊食評已經好肚餓 好想再食🤤🤤番薯條🍠+飲品🥤 $25(跟餐)見到有蕃薯條就一定揀😋外面超級脆 但又內藏細滑嘅蕃薯蓉一啲都唔乾 又香又甜甜地仲有其他推薦 下次要試埋芥末墨魚漢堡 & 龍蝦蛋漢堡🙌🏻🤭📍Burger Lab 佐敦庇利金街14-20號地下3號舖#burger #牛肉漢堡 #burgerhk #鵝肝漢堡#特色漢堡 #burgerlover #小龍蝦漢堡 #漢堡
之前去美國玩 我真係日日都食漢堡包🍔

鵝肝牛肉漢堡 $98🦤
其實真係好少見到鵝肝配牛肉漢堡
食落去原來係超夾 鵝肝係好creamy😋
依家打緊食評已經好肚餓 好想再食🤤🤤

番薯條🍠+飲品🥤 $25(跟餐)
見到有蕃薯條就一定揀😋
外面超級脆 但又內藏細滑嘅蕃薯蓉
一啲都唔乾 又香又甜甜地

仲有其他推薦
下次要試埋芥末墨魚漢堡 & 龍蝦蛋漢堡🙌🏻🤭

📍Burger Lab

#特色漢堡 #burgerlover #小龍蝦漢堡 #漢堡
2022-10-22 28 瀏覽
老朋友和我一樣喜歡漢堡,身處佐敦,又想吹下水,就試下呢間🍔。其實我未來過,店不大,只有面壁位。漢堡包種類是很多的,牛豬雞魚蝦菇,連鵝肝等都有,但忘了拍照餐牌🤪本來想點基本盤“經典“,但我要有煙肉,需加10元。但“特級“只係加30元,會多塊牛肉,多塊芝士,有煙肉,仲要多隻蛋,死未🙄。想佔平宜嘅我,就點左“特級“加套餐😏🤫先拿到飲料,店家又給了紙巾和手套。心想,從未試過食漢堡要用手套,正好拿回家用。漢堡送來了,好大個😋,高過半支飲料,肉很厚,賣相幾好。但咁大個,好“困難進食“。事實上,肉係有味嘅,係好味,當然咁厚唔係我最喜歡的脆邊,但食落,又真係不錯吃。以為會食唔晒,點知只餘下少少包皮。因為有流心蛋,第一次食完漢堡隻手好黏,真心覺手套原來可以好重要😅。
特級牛肉
2022-10-21
特級牛肉
  • 特級牛肉漢堡
今日做完嘢在佐敦附近搵嘢食,經過這間小店Burger Lab,「漢堡實驗室」這麼特別嘅名字吸引左我。以前食漢堡都是幫襯連鎖店,近年各區都多左好多漢堡小店, 開始多左食就發現漢堡其實都可以有好多唔同款式。餐廳小店經營座位不多,見到餐牌上有燒豬頸肉漢堡,諗都唔諗點都要試下佢,另外叫了傳統經典牛肉漢堡,經典之中嘅經典始終都係有吸引力。 //經典牛肉漢堡 $60 + $35 配薯格及汽水// 牛肉夠厚而且牛味濃,充滿肉汁不用加其他醬汁,只需要最傳統的芝士蕃茄生菜洋蔥,口感已十分豐富。值得一提的是生菜不是單單一塊而是幾層,完全可以中和牛肉的重口感,經典始終有其吸引之處。另外加$35配薯格及汽水,薯格炸至金黃香脆,點茄汁一起吃,香脆口感令人停唔到口,好快就食曬。 //燒豬頸肉漢堡 $63//驚喜之作!近年好多小店都會自家創作不同口味的漢堡各有特色,但這個燒豬頸肉漢堡就真係第一次食。豬頸肉燒得剛剛好,燶邊有微微炭香,肉質嫰滑多汁之餘加上了燒烤沙嗲醬汁,爆汁而旦口感一流!整個漢堡的靈魂在於大大塊菠蘿同一大堆生菜,菠蘿嘅鮮甜加上新鮮嘅生菜,中和了豬頸肉嘅肥膩感,這個漢堡真心不錯!

//經典牛肉漢堡 $60 + $35 配薯格及汽水//

//燒豬頸肉漢堡 $63//

• 經典牛肉漢堡
  • 烤豬頸肉漢堡
這幾個月十分忙碌,沒有心思獨自出去食飯,🤧上星期終於抽到時間停下來,決定食邪惡啲犒賞自己👅這間漢堡在網上評價不錯,可供外賣或堂食,為了食最新鮮的burger,當然留返喺度食啦😋——————————🔹特級牛肉漢堡套餐 $90+$25這款特級牛肉漢堡超級大個,有兩大塊牛肉、兩大片煙肉、芝士、洋蔥、蕃茄、生菜,上面還有隻水波蛋😳拎上手真的很有重量!由於漢堡太大個,我決定分開兩份食🤭包身輕微烘過,被厚厚的食材壓住,仍能保持包的形狀☺️沒有壓扁👍🏼👍🏼食起來軟硬適中而牛肉漢堡都幾Juice,但本身調味比較淡,就不會有肥膩感,之後配埋咸咸的煙肉就剛剛好😋 水波蛋能增添整體嘅濕度,食落會更豐富!另外,套餐中加了番薯條和雪碧,即炸果然很香脆😳份量一點也不孤寒,食得過癮~
——————————
🔹特級牛肉漢堡套餐 $90+$25