2022-09-15 32 瀏覽
我剛報了晚上讀書進修下,學校便在佐教地鐵站附近的夜校, 下班便要趕住上堂,幸好發現了一間高質漢堡店以解肚餓又美味!店內有很多相片供參考,而老闆會推介皇牌中可選「鵝肝牛肉漢堡」, 果然不錯👍 牛扒好香濃的牛味, 鵝肝細塊一些但都鮮味十足!之後再選個素食的大啡菇牛油果🥑漢堡 , 原來都好好味😋,又大份, 加上$35 套餐有薯條洋蔥圈 飲品的!我自己食完好滿足去上堂啦!Burger Lab 地址:佐敦庇利金街14-20號地下3號舖

Burger Lab
地址:佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
2022-09-14 18 瀏覽
好想食漢堡包🍔所以去咗佐敦呢間Burger Lab有咩咁特別?因為有個鵝肝牛肉漢堡包好吸引🤩而且要支持小店,唔再食連續快餐店😉🔸鵝肝牛肉漢堡 $98即場整,熱辣辣好新鮮,頂層有兩塊鵝肝,中間有層厚厚的牛肉,底層有生菜🥬全部食材都係新鮮整出來,所以會食到好juicy鵝肝好飽滿,夾住係包中間有會淡淡的鵝肝香味牛肉係手打出來,所以會食到粒粒好有口感,牛肉都唔少嘢,大大塊!加咗啲沙律醬好惹味!成個漢堡大過手掌,食完一定夠飽!+$35可轉套餐,我加咗揀薯格,炸到好脆!同埋套裝可以揀飲支裝飲品!
好想食漢堡包🍔所以去咗佐敦呢間Burger Lab

有咩咁特別?因為有個鵝肝牛肉漢堡包好吸引🤩
而且要支持小店,唔再食連續快餐店😉

🔸鵝肝牛肉漢堡 $98

全部食材都係新鮮整出來,所以會食到好juicy
鵝肝好飽滿,夾住係包中間有會淡淡的鵝肝香味
成個漢堡大過手掌,食完一定夠飽!

2022-09-14 47 瀏覽
女友每一次牙醫複診之後都會食Burger Lab,今次陪女朋友複診之後一樣食Burger Lab。餐廳係小店經營,入面大約8-10個座位。牆上面貼滿餐廳唔同漢堡嘅相片,俾客人先睹為快。- 特級牛肉漢堡上菜時候真係令我目定口呆,牛肉漢堡有成座山咁高,當中入面有兩層牛肉,半溶芝士、流心蛋、煙肉同生菜,真係非常邪惡🤤。牛肉調味啱啱好而且好juicy,煙肉好香脆,麵包散發牛油香氣,不過因為兩層牛肉太juicy,加上流心蛋,麵包好快就浸淋晒😂。Side Dish揀左粗薯條,味道香脆而唔油膩。飲品主要有汽水、綠茶等等,我揀左coconut water。成座山咁高嘅漢堡再加上薯條飲品先係$115,真係好抵食,難怪女友次次複診之後都幫襯呢間佐敦人氣漢堡店👍🏻

- 特級牛肉漢堡

2022-09-08
2022-09-13 21 瀏覽
放左工之後,帶住疲憊嘅身軀去充飢!最近挺喜歡吃burger,所以就喺附近揀咗㗎餐廳同大家試一試究竟係正嘢定伏嘢~~-1.特級牛肉漢堡$90+薯條同支裝烏龍茶$25介紹吓漢堡嘅結構, 首先係上下嘅麵包皮🥯鬆軟不厚,碎屑也不多。在麵包之下就有洋蔥,雙層流心芝士,兩塊厚實牛扒,最後還有幾塊生菜及蕃茄。驚喜點係牛扒一嚟啖啖肉,二嚟牛肉一咬落去就爆汁,超juicy,除此之外,肉質都幾鮮甜嫩滑,還有淡淡的牛脂香散發在口中!其次就係薯條,薯條嘅味道應該係紫薯味🍠吃下去挺脆口,薯肉的質感很香濃~-仲有其他味道嘅burger,有d只係60幾蚊,其實一個包就能帶來滿滿的飽足感。
放左工之後,帶住疲憊嘅身軀去充飢!

1.特級牛肉漢堡$90+薯條同支裝烏龍茶$25
介紹吓漢堡嘅結構, 首先係上下嘅麵包皮🥯

1K
2022-09-12 22 瀏覽
早前中秋時我同朋友去了西九文化區賞月🎑,之後附近的餐廳都有點貴的,所以出番佐敦地鐵站的位置,行經的時候我們見到有間是專賣漢堡為主的餐廳,外面看入去有不同漢堡的相片,看來吸引!所以幫襯,發現真的有驚喜呢!尤其係鵝肝牛肉漢堡,其中之特級牛肉漢堡,老闆是採用美國的特選牛扒肉,所以有保證,再加上上面的新鮮鵝肝,香口又惹味!使人食不停口,十分滋味!Burger Lab 地址:佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
所以幫襯,發現真的有驚喜呢!

Burger Lab

地址:佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
2022-09-12 18 瀏覽
話說M字頭餐廳so call 改左自己BIG M果個配方,廣告文仲話從未試過咁好食。。。吃罷發現。。。分別係邊到?-之後就產生左要去食好食大Burger 嘅念頭,襯開會前食次好食大Burger,就行左去成日經過但係都無食到嘅Burger Lab一行到入去就覺得間餐廳真係好靚呀個裝修,充滿住美式Burger 舖嘅風格,黃色白色仲有木紋,勁期待可以叫到嘅Burger -1/ 特級牛肉漢堡 $90(加洋蔥圈轉套餐+$35)-話明要食大Burger 當然要食全場最大份嘅Burger 先滿足到本橘嘅Burger 癮,所以一見到牆上圖特級牛肉漢堡有兩大塊牛肉當然一定要叫-+$35 轉餐有野飲仲有超耐無迚食過之洋蔥圈,不可能不加吧一上菜,最怕當然係圖片只供參考啦,今次都一樣,不過分別係實物比圖片更加大!!立刻要作個對比圖一上菜係有少少,嘩,又洗吾洗咁大呀嘅感覺,對比起鑵可樂,正,未食已經Feel 到有口福-最開頭其實真心好想試下一啖咬晒成個Burger,但係真心真係咬吾到,本橘個咀也太小了吧,之後唯有分層食-先食面頭麵包同雞蛋,之後就係第一塊牛肉,嘩,噴汁般Juicy ,牛肉食落又香口又夠牛味,而且

1/ 特級牛肉漢堡 $90
(加洋蔥圈轉套餐+$35)
+$35 轉餐有野飲仲有超耐無迚食過之洋蔥圈,不可能不加吧

先食面頭麵包同雞蛋,之後就係第一塊牛肉,嘩,噴汁般Juicy ,牛肉食落又香口又夠牛味,而且吾肥膩,勁厚身,M餐廳3塊都無佢一塊咁大塊,仲一個Burger 有兩塊,仲未計洋蔥,煙肉,椰菜同蕃茄嘅組合,係咪真係CP值勁高呢?
洋蔥圈

又係超好食之作,洋蔥圈炸到脆卜卜,入面有厚切洋蔥圖,上粉炸左,內裡吾會太干,外面吾會太濕,剛剛好就是最好嘛

飲品已經被消滅,最後泥張全家幅,啜埋手指,期待下一次

2022-09-12 93 瀏覽
呢間巨型漢堡店 😍 有好多款式店舖細細,但平日夜晚人流不斷唔單止坐滿,仲有好多外賣單 7pm 已經賣晒鵝肝牛肉漢堡啦唯有下次再食特級牛肉漢堡 📍$90呢個特級真係超巨型 😍😍 雙層厚厚嘅漢堡扒,再加double 嘅脆味煙肉,double 嘅芝士 😈 好邪惡,但又真係好吸引👏🏻經典牛肉漢堡 📍$60本身以為經典漢堡應無咩特別啦,點知都係好巨型 😆 啲牛肉汁多到滴出黎,好彩店主都好細心,幫大家準備定手套 +番薯薯條 & 飲品 📍$25即炸番薯薯條果然係好味啲,粗幼切得好平均,好方得點茄汁 😝
呢間巨型漢堡店 😍 有好多款式
店舖細細,但平日夜晚人流不斷
唔單止坐滿,仲有好多外賣單
7pm 已經賣晒鵝肝牛肉漢堡啦
唯有下次再食

特級牛肉漢堡 📍$90

經典牛肉漢堡 📍$60

+番薯薯條 & 飲品 📍$25
即炸番薯薯條果然係好味啲,粗幼切得好平均,好方得點茄汁 😝
2022-09-11 16 瀏覽
經過佐敦一帶,發現橫街細巷都有唔同大大小小食店,今次發掘呢間材料十足漢堡店,小店服務、用料都相當出色,非常吸引!特級牛肉漢堡The Grand Giant 兩塊飽滿牛肉扒,再配合埋經典配搭蕃茄加生菜,沾上滿滿邪惡既芝士,中間再夾多層煙肉,上多層清新洋蔥,材料充足,成個漢堡非常豐滿,真係一口都食唔曬!清新無敵口感真係好味道!套餐仲有蕃薯薯條配搭,好過一般都係跟普通薯條,而且蕃薯薯條比較粗身,好有口感好好食!#BurgerLab📍佐敦庇利金街14-20號地下3號舖📸 Credit to Instagram: @mroolong

The Grand Giant

#BurgerLab
📍佐敦庇利金街14-20號地下3號舖

2022-09-10 23 瀏覽
佐敦內街有間漢堡小店,漢堡厚身且多汁、加上用牛油烘過的麵包、即叫即整🍔 看得出店主在每個Burger都落足心思 🍔 經典牛肉漢堡($60)芝士配牛肉漢堡是永恆不敗的配搭,牛肉漢堡味道不會過濃,配上生洋蔥及生菜令整體更清爽 🍔 烤豬頸肉漢堡($63)豬頸肉帶點甜辣,薄切相對比較像豬肉片,個人希望能切厚身點🤏 漢堡使用了新鮮的菠蘿、生洋蔥及生菜,清爽多汁🤣如能加片芝士會更好 🍔 特式田園漢堡($55)厚身多汁的大啡菇配上牛油果🥑味道非常夾,是素食者的好選擇🍟 套餐(+25)選了蕃薯條,味道清甜不油膩,還可選擇樽裝飲品

🍔 經典牛肉漢堡($60)

🍔 烤豬頸肉漢堡($63)

🍔 特式田園漢堡($55)

厚身多汁的大啡菇配上牛油果🥑味道非常夾,是素食者的好選擇

🍟 套餐(+25)
選了蕃薯條,味道清甜不油膩,還可選擇樽裝飲品

2022-09-10
2022-09-09 10 瀏覽
有一次做完嘢0係佐敦 就同一個同事一齊食個快靚飯諗住求其食啲嘢 見到一間裝修唔算太華麗又好貼地嘅漢堡包店 望望餐牌 又唔算話太貴 就入咗去食餐牌上面嘅漢堡都幾有特色 價錢又唔算話太貴 因為我本身唔食芝士嘅 我就嗌咗一個冇芝士嘅鵝肝漢堡 而我朋友就帶咗一個正常嘅芝士鵝肝漢堡 再加一份洋蔥圈同番薯薯條個鵝肝漢堡 鵝肝雖然唔係話好大件好厚身 但係好有鵝肝嗰種油味 我最欣賞嘅係 價錢雖然唔貴 個漢堡牛肉有成一吋咁厚 咬落去啖啖肉 啲汁仲不停咁流 口感超級豐富 而個洋蔥圈 炸粉一啲都唔厚 咬落去好脆身 真係會食唔停 服務態度都好值得嘉許 我哋用咗半個鐘就食完 然後坐咗喺度傾偈 服務員好貼心咁幫我哋收拾枱面 等我哋坐得舒服啲去傾偈 就算坐左個幾兩個鐘佢都冇趕我哋走 店員超級Nice下次我都會再同朋友去食過 始終價錢同地點都比較方便 味道同服務都不錯
有一次做完嘢0係佐敦 就同一個同事一齊食個快靚飯

2022-09-09 17 瀏覽
呢間小店值得推介,主打係食漢堡包,推開度門會見到牆上面有d好有意思既英文字句寫成既畫,座位都係以獨立高椅為主,小篇叫左一款好特別既漢堡,入面有鵝肝嫁,漢堡包入面既鵝肝夾埋包既牛油,好香口,而且鵝肝好淋同軟熟,夾埋好厚既牛肉,啖啖肉既感覺,加上新鮮蕃茄同生菜既配搭,同埋芝士,價錢都係$98,仲有好貼心甘配埋手套俾客人甘就唔會整污糟對手啦,我仲叫左跟餐既薯格,即叫即整好香脆可口,仲有得跟樽裝飲品,柑桔百香果蜜酸酸甜甜甘都幾好飲。

1K
2022-09-08 27 瀏覽
今晚朋友約我來吃漢堡,是一間街坊小店,價錢貼地,漢堡質素有驚喜!位置:在佐敦站 C2 出口,不用過馬路,只需轉左邊直行就到,一分鐘內到。環境:黑色門面,霓虹燈招牌,室內較細,只有兩邊牆身的吧台,大約八個座位,牆上張貼了不同的海報,挺有特色。服務:很細心,提供紙巾和手套,很方便衛生!晚市:可以加錢轉套餐🍔特級🥩牛肉漢堡 $90這個漢堡不得了,最少有平常兩個漢堡的身高,餡料十分豐富,有煙肉、蕃茄、生菜、洋蔥、美式芝士、水煮蛋和燒烤醬,中間夾有牛肉排兩大塊,充滿肉汁🥰,煎得夠焦香,加上流心蛋,吃到不停口🤤,非常棒。兩個女孩分享一個都絕對夠飽😙!而且單價都不用一百元,性價比高👍🏻!🍔松露🍤蝦餅漢堡 $83這個漢堡都不錯,蝦餅是用蝦膏炸,再塗上松露,蝦餅目測都有2厘米厚,肉質實而彈牙,配料有酸瓜和生菜🥬,真是吃到滯了!😂🧅洋蔥圈+🥤道地綠茶 $25外脆內軟,帶點洋蔥的辣味道,正常發揮。🍠蕃薯薯條🍟+🥤純🥥椰青水 $35幼身薯條🍟,甜度適中,質地較實。

環境:黑色門面,霓虹燈招牌,

服務:很細心,提供紙巾和手套,很方便衛生!

晚市:可以加錢轉套餐

🍔特級🥩牛肉漢堡 $90
中間夾有牛肉排兩大塊,充滿肉汁🥰,

🍔松露🍤蝦餅漢堡 $83

🧅洋蔥圈+🥤道地綠茶 $25
外脆內軟,帶點洋蔥的辣味道,正常發揮。

🍠蕃薯薯條🍟+🥤純🥥椰青水 $35
幼身薯條🍟,甜度適中,質地較實。

2022-09-06
  • 特級牛肉漢堡
2022-09-07 10 瀏覽
🍔特級牛肉漢堡 講明特級!兩塊牛肉打孖上!配料有流心雞蛋🥚、兩塊溶芝士🧀、煙心、洋蔥、生菜和蕃茄未食之前只影相都覺得畫面震撼!🤩食個陣仲因太厚身而要分開兩層先入到口🤣醬汁豐富不乾身,而且蕃茄片爆晒汁要食得好小心,沒有儀態可言🤪轉套餐有飲品及小食揀咗較特別的番薯薯條脆口幼身,啖啖番薯香甜不用額外點醬就已經好好味🍔松露蝦餅漢堡配料有松露醬、蝦餅、千島醬和生菜一打開塊麵包就見到一大pat松露入口個陣松醬味都幾出蝦餅雖不是好厚身但真材實料!有原粒蝦肉,仲好彈牙,出乎意料地好食😋同樣轉套餐但揀咗貴少少的洋蔥圈外層酥脆而且裏面是厚身麵粉包住洋蔥咬落有實在的口感
🍔特級牛肉漢堡
講明特級!兩塊牛肉打孖上!
配料有流心雞蛋🥚、兩塊溶芝士🧀、煙心、洋蔥、生菜和蕃茄
未食之前只影相都覺得畫面震撼!🤩
食個陣仲因太厚身而要分開兩層先入到口🤣
醬汁豐富不乾身,而且蕃茄片爆晒汁
要食得好小心,沒有儀態可言🤪
轉套餐有飲品及小食
揀咗較特別的番薯薯條
脆口幼身,啖啖番薯香甜
不用額外點醬就已經好好味

🍔松露蝦餅漢堡
配料有松露醬、蝦餅、千島醬和生菜
一打開塊麵包就見到一大pat松露
入口個陣松醬味都幾出
蝦餅雖不是好厚身但真材實料!
有原粒蝦肉,仲好彈牙,出乎意料地好食😋
同樣轉套餐但揀咗貴少少的洋蔥圈
外層酥脆而且裏面是厚身麵粉包住洋蔥
咬落有實在的口感
2022-09-05 18 瀏覽
係佐敦附近做完嘢,原來庇利金街有間漢堡小店都唔知😬門面裝潢簡约😊裡面得三張bar枱,坐位唔多大约容纳6,7個人餐牌都多漢堡選擇價錢由$55至$98🍔有14款咁多🤩飲品都有13款🍟🥓🍿小食有10多款我揀咗鵝肝牛肉漢堡🍔 $98跟套餐另加$25就有飲品同小食小食就咗番薯薯條飲品🥤椰青水番薯條份量都多😊鵝肝牛肉漢堡超巨型🤩配菜又足料,加上牛肉好厚夠juicy🥩鵝肝又大片,一路食一邊爆汁🤪得好論盡😂😍好在餐廳有膠手套提供比客人用🤭唔係成手都係汁👍真抵讚佢地夠細心去到7時左右見好快坐滿客🤗又多客人外賣,相信平時都多捧場客👍值得來試
係佐敦附近做完嘢,原來庇利金街有間漢堡小店都唔知😬

餐牌都多漢堡選擇

2022-09-05
鹅肝牛肉漢堡
  • 鵝肝牛肉漢堡
2022-09-05 17 瀏覽
Burger Lab地方唔大,但漢堡超大個🤤💓老闆好用心炮製💓我叫左特級牛肉漢堡$90用料係特選雙層美國牛肉漢堡扒•煙肉•蕃茄 • 生菜 • 洋蔥 •美式芝士。水煮蛋•白家制燒烤醬送上枱嘅時候已聞到好香煙肉牛肉味,流口水🤤之餘我發覺我個口冇咁大🤣佢雙層牛肉超厚,我要壓扁先食到,但最後都係要一層一層咁食。炸芝士薯格一定要食,好脆口(唔係淋晒嗰種)如果男仔唔夠喉,亦可以叫套餐堡套餐 Combo漢堡類 +薯格 或 洋蒽圈 +飲品一款$35呢度除咗唔同嘅漢堡餐,重有其他小食類嘅選擇。
Burger Lab地方唔大,但漢堡超大個🤤
💓老闆好用心炮製💓
我叫左
特級牛肉漢堡$90
送上枱嘅時候已聞到好香煙肉牛肉味,流口水🤤之餘
炸芝士薯格一定要食,好脆口(唔係淋晒嗰種)
如果男仔唔夠喉,亦可以叫套餐
堡套餐 Combo
漢堡類 +薯格 或 洋蒽圈 +飲品一款$35
呢度除咗唔同嘅漢堡餐,重有其他小食類嘅選擇。