餐廳: Cafe 103
資訊:

2017-10-02 7067 瀏覽
假期諗住去試吓新野,點知失望而回網上見到2017年十大應該要試的Afternoon Tea, Ritz Café 103 同 Qeelin cross over,未試過此酒店的Afternoon tea,睇相好似幾得意,一心諗住去試吓好嘢,點知只有門口呢個公仔得意Afternoon Tea 的 Scones 是其中一個主角,可惜這個 Scones 是凍的。隔離枱要求焗熱,結果也只是微暖的。jam & clotted cream (唔夠軟滑)The Ritz London, Mandarin Oriental HK and Peninsula 是吃Scones 的不二之選!Croissants牛角包🥐是軟林林的。唔好話同「MO」比,佢連普通「東x堂」麵包舖也比不上。這個芒果撻已是全個下午茶最好食的,不過熊貓的眼畫得求其。Qeelin Macaron 只有甜,吃不到其他味道。他們應該向地下大堂的Pierre Herme 請教。點了 English Breakfast Tea, 侍應給了奶同糖,可惜茶匙欠奉五星級酒店收五星級價錢,卻遇到服務食物應該唔會再去啦!因為服務好差,帶我們坐下後,餐牌
假期諗住去試吓新野,點知失望而回

只有門口呢個公仔得意

英式鬆餅

。隔離枱要求焗熱,結果也只是微暖的。
jam & clotted cream (唔夠軟滑)

Qeelin  Afternoon  Tea

Croissants牛角包🥐是軟林林的
。唔好話同「MO」比,佢連普通「東x堂」麵包舖也比不上。
Qeelin  mango  tart

這個芒果撻已是全個下午茶最好食的,不過熊貓的眼
畫得求其。

Qeelin  Macaron

Qeelin Macaron 只有甜,吃不到其他味道。
他們應該向地下大堂的Pierre Herme 請教。

English  Breakfast  Tea

五星級酒店收五星級價錢,卻遇到
食物

應該唔會再去啦!因為服務好差
,帶我們坐下後,餐牌都唔俾,想叫第二個侍應,佢哋好似「你睇我唔到,你睇我唔到咁」
侍應埋單俾錢都要叫兩次

2017-10-01
15 分鐘 (堂食)
2017-09-28 5875 瀏覽
以為有靚景,但几乎所有台都離窗口很遠的,想看遠景只可去厠所看,食物一般,選擇種類少,又只有一個現煮食物攤位(煮意大利飯),連三文魚生和吞拿魚都冇,印度嘢只有一碟tandoori chicken,又冇curry, 手拍薄餅,冇泰菜/越菜都算,我未見過蒸鲩魚塊instead of石班or鱸魚,地方又細又迫,枱貼枱,樓底又低,好似翠華咁嘅装修,連加一收$900/位(wkday), 冇任何信用咭有折,我同行2個friend食左生蠔(我冇食)昨晚仲痌左3次。今次真係超中伏
2017-09-27
2017-09-12 8182 瀏覽
先生生日,不能不太肆慶祝,之前我生日,他帶了我去食Amigo ,甘我今次就比驚喜他來Cafe103. 之前訂坐話waiting window seat #9..本來好失望架,但來到又比window seat 我,所以,好開心鵝肝burger好juicy. 蠔同三文魚都好肥美,加上自助餐無人爭食,輕鬆取生蠔牛排好Lum好够汁Sparkling wine 同先生一齊飲左幾杯,任飲紅白酒,再送一杯餐茶,所以不貴的。龍蝦好新鮮,有溫馨提示,生熟唔好放一齊最後,職員拎左個小蛋糕,我尊登加少少錢比個驚喜先生

鵝肝burger好juicy.

蠔同三文魚都好肥美,加上自助餐無人爭食,輕鬆取生蠔

牛排好Lum
好够汁

龍蝦好新鮮,有溫馨提示,生熟唔好放一齊

最後,職員拎左個小蛋糕,我尊登加少少錢比個驚喜先生

• 鵝肝burger
  • 甜品
2017-09-03 6854 瀏覽
第一,生蠔冇生蠔味又冇海水味,非常唔新鮮!第二,刺身非常少,得四款,帶子唔夠新鮮,第三,長腳蟹超細隻,完全冇味!第四,炒飯非常硬,和淡淡的番茄湯,燒味是普通酒樓貨色,第五,生果款式少,完!如果九百幾蚊只係食個景,本人決定不會再去,你哋自己諗清楚!!!
2017-09-02
2017-09-02 5415 瀏覽
今天三點半準時就到Cafe 103,等候幾分鐘就能入座。由於這次是為朋友慶祝生日而來的,所以提早在訂座的時候,通知了餐廳要加生日牌。這次的Afternoon Tea Set是9月1日開始新的,Qeenlin x Cafe 103。選好茶後,英式鬆餅很多就先來到,之後Afternoon Tea set再來到,沒有生日牌,而我和朋友都顧著拍照沒有理會。後來才發現,但原來餐廳預備了一碟小小的甜品,並附上生日字句,非常貼心。Afternoon Tea set的鹹點算是不錯,但甜點方面有點太甜!不過也很值得推介!

Qeenlin  x  Cafe  103  Afternoon  Tea  Set
生日甜品
2017-09-01
5 分鐘 (堂食)
生日甜品
  • Afternoon tea set
2017-08-10 34737 瀏覽
先生一早就BOOK好位,一去到就入座了餐廳安排左近窗位,個VIEW好好,可惜當晚落雨所以個夜景未夠100分坐低後,WAITER就問下你要咩飲,有紅白酒,又有BUBBLE,又有果汁仲有汽水添我地要開餐喇先來冷盤生蠔~~~蠔唔算大隻,但都好鮮好甜蟹腳~~~蟹肉有海水味,肉質都實龍蝦~~~肉質好實,用有蝦羔添NICE凍蟹~~~蟹肉好鮮味GOOD蝦~~~蝦夠爽口又鮮味再來刺身,刺身的選擇真的有點失望,只有幾款甜蝦~~~細細隻,但都夠鮮甜的八爪魚~~~唔錯喎,又唔會好UN吞拿魚~~~麻麻地呢三文魚~~~又係麻麻地跟住就食下熱盤啦燒味~~~幾款燒味都做得不錯鵝肝漢堡~~~凍的NO GOOD熱盤雖然選擇不太多,但大部份都唔錯的生蠔~~~細細隻真的很不錯,先生再來一打HAH南瓜蟹肉湯~~~個湯好滑好香仲有好多蟹肉YUMMY甜品時間甜品~~~每一樣甜品都好好味呀!食完一轉再一轉NICE咖啡雪糕~~~好好味呢!好香好濃又好滑一餐美味又開心的晚餐就喺個雪榚中畫上句號了
先生一早就BOOK好位,一去到就入座了

我地要開餐喇
先來冷盤
生蠔~~~蠔唔算大隻,但都好鮮好甜
蟹腳~~~蟹肉有海水味,肉質都實
龍蝦~~~肉質好實,用有蝦羔添NICE
凍蟹~~~蟹肉好鮮味GOOD
蝦~~~蝦夠爽口又鮮味
再來刺身刺身的選擇真的有點失望,只有幾款
甜蝦~~~細細隻,但都夠鮮甜的
八爪魚~~~唔錯喎,又唔會好UN
吞拿魚~~~麻麻地呢
三文魚~~~又係麻麻地
跟住就食下熱盤啦
燒味~~~幾款燒味都做得不錯
鵝肝漢堡~~~凍的NO GOOD
熱盤雖然選擇不太多,但大部份都唔錯的

生蠔~~~細細隻真的很不錯,先生再來一打HAH
南瓜蟹肉湯~~~個湯好滑好香仲有好多蟹肉YUMMY
甜品時間
甜品~~~每一樣甜品都好好味呀!食完一轉再一轉NICE
咖啡雪糕~~~好好味呢!好香好濃又好滑

一餐美味又開心的晚餐就喺個雪榚中畫上句號了
2017-07-18
2017-06-27 13912 瀏覽
發現openrice好少有lunch buffet嘅article, 今日去食完決定寫返篇俾大家作參考,由於今日天朗氣清,窗外景色很美,入正題,冷盤方面分別有蝦,青口同長腳蟹,刺身只有三款,三文魚,吞拿魚同八爪魚,熟食方便選擇亦都唔多,有肉眼扒,羊扒,咕嚕雞,叉燒,燒雞,石斑同埋花枝片,肉眼扒羊扒同花枝片味道唔錯,另外有六款沙律同埋四款芝士,仲有一個蒸籠提供點心,但點心只有蝦餃同埋牛肉燒賣,整體上食熟食同埋冷盤都係正常味道冇乜驚喜. 甜品方便強力推介驟眼去數有超過20款甜品,花多眼亂,但眼闊肚窄最後只可以揀其中十款黎試,我覺得每一款都好好味,特別推介無花果千層酥,抹茶蛋糕同埋榛子朱古力蛋糕,另外試咗兩粒馬卡龍,佢同出面嗰啲唔同,唔會太甜感覺好fresh,最後食埋雪糕,有焦糖,碎朱古力同咖啡三隻味,仲有青檸雪葩,好fresh同消暑食飽飽大滿足呀!! lunch buffet價錢係$398, icc staff card有優惠$298,總括嚟講我覺得cafe 103係食個靚境同埋食甜品,天朗氣清的話個海景真係好鬼正,建議鍾意食甜品ga朋友可以只係食少少冷盤同熟食(因為真係冇乜特別)留多啲q
食飽飽大滿足呀!! lunch buffet價錢係$398, icc staff card有優惠$298,總括嚟講我覺得cafe 103係食個靚境同埋食甜品,天朗氣清的話個海景真係好鬼正,建議鍾意食甜品ga朋友可以只係食少少冷盤同熟食(因為真係冇乜特別)留多啲quota去食甜品,同三五知己去會更加好,咁就可以share試多幾款甜品,務求試曬全部款式
2017-06-26
用餐優惠
優惠券
  • 甜品
2017-06-24 3205 瀏覽
My Uncle & Aunty were making their first visit to Hong Kong to come and see usand they are getting on a bit so the idea was something with a bit of atouristy attraction but also comfortable and a spot of food so where betterthan to head than the Ritz Carlton and Café 100.We arrive and they also have the chocolate buffet going on another floor butagain knowing our audience we head into the café and they are very impressedwith the place, It’s all very cool with big chandeliers and open fires bit c

comfy chairs and then there’s the spectacular view, unfortunately on this day we
couldn’t really see much as it was quite foggy but that didn’t seem to bother
them.

We ordered an afternoon tea set and some tea and coffee and went about having a
chat.  In no time and everything arrived and wow

everything looked so good that we then had to go through the obligatory
100 photographs of every cake and technology fails thankfully after that we
could dig in and again we were not disappointed as everything was very fresh
and tasty, there were shrimp rolls, foie gras pate, red velvet cakes, chocolate
moose and more.

A few more cups of tea and coffee down and we finally managed to finish off the
platter, the whole service, environment and atmosphere are top class and
relaxed definitely a great place to spend an afternoon and take visitors.
其他
上星期,我跟C先生到Ritz-Carlton麗思卡爾頓酒店的Café 103享用期間限定的「伯爵茶朱古力下午茶」,放下忙碌的工作,輕鬆一會原打算在前一個星期在網絡上預訂,但竟然說Not available本來擔心是否太遲預訂所以滿座了不死心地致電詢問,竟然說有位,便立刻預訂了可是忘記request坐近窗邊的位置,不然會更好呢伯爵茶朱古力下午茶在週末及公眾假期的價錢為HK$638/2位另收加一服務費每人可自選餐牌上的飲料,選擇眾多,讓人眼花繚亂最後我們點了Signature Chocolate及French Earl Grey聽說這裡以前有Chocolate Library朱古力下午茶以朱古力作主角,相信品質一定很好加上有「Signature」一詞,豈能不試呢可能是先入為主的觀念,以為是濃稠的朱古力但初嚐一口後,覺得質感較稀,因此和想像中有點落差但到了後期,我覺得這種質感和甜度也是可以接受的,甜而不膩至於French Earl Grey,我沒有特別感覺畢竟平日較少飲Earl Grey,不知道怎樣才是正宗呢不過我覺得Café 103的French Earl Grey是正常的先吃英式鬆餅配奶

本來擔心是否太遲預訂所以滿座了
不死心地致電詢問,竟然說有位,便立刻預訂了
可是忘記request坐近窗邊的位置,不然會更好呢

另收加一服務費

每人可自選餐牌上的飲料,選擇眾多,讓人眼花繚亂

以朱古力作主角,相信品質一定很好
加上有「Signature」一詞,豈能不試呢

可能是先入為主的觀念,以為是濃稠的朱古力
但初嚐一口後,覺得質感較稀,因此和想像中有點落差
但到了後期,我覺得這種質感和甜度也是可以接受的,甜而不膩

至於French Earl Grey,我沒有特別感覺
畢竟平日較少飲Earl Grey,不知道怎樣才是正宗呢

先吃英式鬆餅配奶油忌廉及自家製果醬
我想我對英式鬆餅情有獨鍾
之前試過好幾間酒店的英式鬆餅,感覺很好,讓我再三回味
因此我對Café 103的英式鬆餅特別期待

但Café 103應該是最普通的一間
英式鬆餅是挺鬆軟的,但牛油味偏淡
質感濃厚的奶油忌廉亦沒有什麼味道
自家製果醬質地較稀,也沒有留下深刻印象
整體來說有點兒失望

然後開始吃鹹點
首先吃伏味甚濃的醃紅菜頭配羊奶芝士無酵母雜穀包

果然很伏,實在是……不懂如何欣賞
可能是因為我們不習慣羊奶芝士的羶味吧
所以吃起來覺得怪怪的

其他鹹點包括:
香辣烤雞胸配格魯耶爾芝士迷你包、吞拿魚配芝麻菜三文治及迷你海鮮酥盒
三種鹹點的味道很好

來到甜點的部分
伯爵茶忌廉榛子杏仁蛋糕分別有三層:忌廉、蛋糕及餅乾

由綿滑的忌廉到鬆軟的蛋糕,最後是香脆的餅乾,口感漸漸遞增

牛奶朱古力伯爵茶蛋糕

我覺得忌廉部分做得很好,質感細膩,迅即在口腔內融化
而且伯爵茶的味道相當突出
而蛋糕表面灑上少許爆炸糖,令忌廉的口感更加特別

士多啤梨柚子撻

原以為是普通草莓撻,卻覺得草莓的味道及口感不像草莓
原來加入了柚子元素,但C先生好像不太喜歡柚子類食物
所以評價一般

檸檬撻

我對檸檬類製品簡直是又愛又恨
其實我不能吃太酸的東西,我只能接受到微酸清新的檸檬味道
但有很多甜點的檸檬酸度超出了我可以接受的範圍
而Café 103的檸檬撻是頗酸的
餅底有檸檬皮之類的東西,帶有淡淡的苦澀味
雖然酸度有點接受不了,但我覺得一試無坊
畢竟之前已吃了不少甜食了,就讓它來中和一下味蕾吧

朱古力慕絲配雲呢拿燉蛋雜莓杯

從字面看來,好像是幾樣不相關的東西放在一個杯內,也有中伏的感覺
想不到它是意外的美味!
最特別是底部的燉蛋,蛋味濃郁,帶有適當的甜味,而且口感幼滑
把它放在最底實在太浪費了,我覺得它絕對可以獨立做一道甜點!
始終把燉蛋與雜莓及朱古力放在一起的話,燉蛋的蛋香會被朱古力蓋過呢

由TWG Tea出品的伯爵茶朱古力雪糕

店員剛端上來時,其中一個已溶了少許,有點扣分
我覺得它不是走口感細膩及入口即融的路線
朱古力味道好像比較突出,但也嚐到一點茶味

整體來說,我覺得Café 103的伯爵茶朱古力下午茶還不錯,但未能對它讚不絕口
始終我對英式鬆餅很有期望,結果是很普通的質素,難免令人失望
幸好大部分的食物味道很好,挽回了不少分數呢
加上環境清靜,所以我們渡過了一個輕鬆愉快的下午
2017-05-27
2017-06-02 10409 瀏覽
呢度較為貴,但食物質素對得住價錢。你會好明顯知道用料都好重本。坐位較迫同坐矮梳化, high tea可以 dinner 就略為辛苦, 佢似走廊街邊大排檔。野食款式唔算多 , buffet枱同個位只有2個身位,所以你旁邊不停有人行,見到waiter拎住盤碟行一條大直路,真慘。甜品蛋糕唔夠凍,個玻璃櫃好實,大力d拉就連入面d杯都郁埋。佢包飲品任飲,紅白酒同橙汁都有,佢會自動同你refill, 食完仲有杯熱野飲。 呢度價錢較貴,所以唔多有人搶食,但係會多d所謂自以為好叻英文既人高談, 或者而家好興個d abc bbc cbc 既外國華僑,大聲笑。咁high既地方 連基本既table manner都冇,降晒 level

甜品蛋糕唔夠凍,個玻璃櫃好實,大力d拉就連入面d杯都郁埋。

2017-05-27
2017-05-07 12481 瀏覽
位於九龍站附近,環球貿易廣場103樓既Cafe 103,九龍站一出,沿住指示係圓方裡面行大約十分鐘就搵到!一進入ICC,已經有個靚女問"有咩幫到您?"話佢知想去Ritz-Carlton食buffet ,就指示我地點行,服務同態度都真係一流上到去103樓,雖然遠D,而都睇到海景,環境舒適!到步後即刻有侍應招呼我地坐既位置,仲介紹有咩野飲,紅白酒、汽酒、鮮榨果汁、汽水都係任飲,超值我今晚試左白酒,易入口,果味濃,不太甜,配海鮮真係無得頂安頓好晒梗係立即出去睇下有咩好食啦!先食冷盤,除左普通既沙律之外,仲有幾款已調味既冷盤可以揀,選擇多!讚Parma Hams味道唔錯,唔會太乾,咸味適中,夾埋蜜瓜食真係一流除左Hams, 仲有煙三文魚、啫喱凍肉同莎樂美腸,因為肚子唔夠位,所以無試晒,而賣相睇落都唔錯食完Hams,梗係要大戰海鮮類啦,今晚係美國生蠔,海水味較重,size偏細,味道ok,蝦同長腳蟹普通貨色,未見突出,龍蝦就麻麻啦,好淡,食唔到任何龍蝦味!反而花蟹肉質鮮美,啖啖肉,好味最後就大戰甜品啦,款式超多,我覺得最出色既係燕窩芒果布甸同馬卡龍!燕窩芒果布甸有重份量燕窩同新鮮鮮甜芒果!馬卡龍呢

我今晚試左白酒,易入口,果味濃,不太甜,配海鮮真係無得頂

最後就大戰甜品啦,款式超多,我覺得最出色既係燕窩芒果布甸同馬卡龍!燕窩芒果布甸有重份量燕窩同新鮮鮮甜芒果!馬卡龍呢度做得好好,唔會得個死甜,口感舒服!

其實仲有好幾款熟食,同即煮麵食,而肚子位置有限,無試到,留番下次再試

總結黎講食品質素可以,服務態度一流,環境舒適,有機會會再黎過
2017-05-06
2017-04-26 13806 瀏覽
平時我比較少食酒店自助餐,因為好怕自助餐重量不重質,搞到好似食貴價放題咁😑😑今次第一次試Cafe 103自助晚餐印象不錯,食物種類不算特別多,但味道、質素絕對有水準👏🏻👏🏻冷盤有人人都為之瘋狂的任食生蠔、龍蝦、刺身🍣熱食亦有各款精緻的多國菜,其中比較欣賞中式小炒,味道有驚喜👍🏻至於甜品更是好有誠意,不同的手工甜品、朱古力、蛋糕等等放滿了四個甜品櫃,特別推介大家要試下Tiramisu同Macaron!當然,Ritz Carlton Cafe 103其中一個賣點就係居高臨下的用餐環境,坐在窗邊位置俯瞰維港夜景食自助餐的確加分!
龍蝦
龍蝦
龍蝦、蟹腳、大蝦
三文魚、甜蝦刺身
甜品
四月假期多 偏偏無我份眼見大家都去日本賞櫻我 唯有..欣賞另類櫻花!男朋友引領下 用1分12秒 坐lift直到RitzCarlton Cafe103飛到400幾米高既餐廳品嚐Sakura Tea set係季節限定喔!有驚喜!有驚喜!安排到窗邊位 飽覽西九 維港好快 就有人奉上暖水 熱茶點了主題茗茶- Sakura! Sakura! Tea香 花香! 係淡淡既花香!各款甜點精緻 咸點出色特別係 櫻花雞尾蝦三文治櫻花啫喱豆奶奶凍味道 跟樣式都配合主題值得一試!
四月假期多 偏偏無我份
眼見大家都去日本賞櫻
我 唯有..欣賞另類櫻花!
男朋友引領下
飛到400幾米高既餐廳
品嚐Sakura Tea set
係季節限定喔!

有驚喜!有驚喜!
安排到窗邊位
飽覽西九 維港
好快 就有人奉上暖水 熱茶
點了主題茗茶- Sakura! Sakura! Tea
香 花香! 係淡淡既花香!
各款甜點精緻 咸點出色
特別係 櫻花雞尾蝦三文治
櫻花啫喱豆奶奶凍
味道 跟樣式都配合主題
值得一試!
2017-04-18 7802 瀏覽
今天是妹妹的生日,打算嘗試下Cafe 103Cafe 103的食物種類比較少,可是本人認為比較起其他酒店Cafe103只是景觀好,並不是食物好吃和美味。我吃不到的東西不要太多,其中最好食的是麵,配料也有很多例如:蝦、帶子等
2017-04-18
  • 冷盤
  • 四川花椒煙燻紅茶馬卡龍
  • Desserts
2017-04-05 5681 瀏覽
賣相清麗,口感如絲幼滑,遠道由東京麗思卡爾頓酒店餅廚親手打造的《春日櫻花下午茶》,實在令人著迷。 每年的這個時節,正值櫻花盛開的好日子,如非工作繁重,實在好想飛奔到日本,好好感受一下坐在樹下,看著漫天櫻花,搖曳生姿的情景。 幸好,就算不是身處日本,亦可以從另一角度,用味覺、嗅覺及視覺,來體驗櫻花的嬌美。 全港最高的餐廳Café 103,邀請了年輕有為的東京麗思卡爾餅廚田仲秀章Hideaki Tanaka到港,以櫻花為主題,創作出一系列精緻甜品,並由4月1日起,推出了不落俗套,以粉紅色作主調,亮麗可人的《春日櫻花下午茶》 。 置身於全港最高的餐廳,坐擁無敵維港兩岸景色,足下建築物,彷彿成了可愛的積木,安寧謐靜的感覺,悠然而生。 而作為主人家,香港麗思卡爾頓酒店行政總廚Peter Find,亦樂於與大家分享外國人在香港落地生根的趣事,有個美滿幸福的家庭,難怪每次見面,總是充滿了笑意。 Savories 松葉蟹魚子櫻花醃蘿蔔卷 sakura flower-marinated radish roll with zuwai crab and caviar 小巧精繳,

Savories

松葉蟹魚子櫻花醃蘿蔔卷

小巧精繳,醃過的日本大根削成通透的薄片,緊緊地包裹了內裡的松葉蟹柳,隱約透出蟹肉的色澤,然後放上魚子醬,令味道及口感都使人著迷。

新鮮蔬菜配櫻花醬

Fresh vegetable crudite with sakura dip

三色甜椒、甘筍及紫甘筍,色彩絢麗,口感清新爽甜,正好喚醒了味蕾的感覺。

櫻花雞尾蝦三文治

Sakura shrimp cocktail sandwich

摒棄傳統的三文治賣相,說是迷你漢堡也不為過,在鬆軟的麵包內,是陣陣幽香的櫻花蝦香氣,非常吸引。

Sweet

綠茶櫻花士多啤梨蛋糕

Green tea sakura strawberry cake

抹茶海綿蛋糕、糖漬草莓與及櫻花慕絲,層層交替,再放上櫻花裝飾,每口都是日本風情。

櫻花忌廉批

Sakura Tropezienne

中間餡料是糖漬櫻花草莓及櫻花白朱古力醬,替代了傳統的蛋黃醬,貫徹了櫻花的意念,而且味道獨特。

櫻花啫喱豆奶奶凍

Soya milk panna cotta with sakura jelly

輕盈清新的味道,絕對是高水準表現,不單有果香,更有甜滑的草莓櫻花果凍,最難忘是意式奶凍滲出濃郁的豆味,令人一吃便會愛上。

櫻花士多啤梨紅豆慕絲蛋糕

Sakura strawberry red bean mousse cake

半圓賣相相當可愛,塗上果膠,望落更覺晶瑩,內裡是紅豆焦糖燉蛋及草莓櫻花慕絲,鬆軟滑溜。

柚子士多啤梨撻

Yuzu strawberry tart

有異於平常的撻底,兩邊是士多啤梨片,中間是柚子吉士醬,酸甜夾雜,很開胃的配搭。

雖然可以自選中西茗茶、咖啡或麗思卡爾頓朱古力,但一場造訪,當然是要品嚐一下特意為今次Afternoon Tea推出的 《Sakura! Sakura! Tea ,那就更完美了。

P.S :

只可惜供應期至5月14日(4月14日至17日例外)

星期一至五 $378/位 $638/位

星期六至日及公眾假期 $398/位 $658/位

另加 $255 Veuve Clicquot Brut 香檳一杯

用餐優惠
試食活動