Café Circles

餐廳: Café Circles
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
資訊:

資訊:

2018-10-22 218 瀏覽
難得有朋友請食生日飯,緊係去食自助餐,有大食大啦!經過不同食物Booth,完全畀呢D大蠔吸引住!D蠔真係超級大!仲大過隻手掌! 所以馬上就攞咗一隻蠔黎試,烤得都唔錯,芝士味好濃!食物種類都幾多,好少炸物已經有咁多唔同既款!除左平時一定會食既刺身,係刺身旁仲有呢個壽司冷麵區。平時見D酒店都係得壽司拎下,最多加埋中華沙津,呢到除左呢兩樣,仲有幾款唔同既冷麵!好吸引!廚師專區除左有牛同羊,中式粉麵都係一齊既。我特别欣賞佢既中式粉麵都有三個湯底。而Deco方面就吊住個放粉麵既Le,别有一番風味!中式菜好多,呢個係我無見過既!焗蠔大係好大,不過因爲太大,都有D難處理,蠔身同蠔邊既生熟程度都好唔同。個三色椒大蝦忌廉意粉好好食!我全晚encore左幾次!咖喱牛腩都唔錯!好香好入味!牛腩亦好林!旁邊仲有薄餅可以夾!扇貝唔係好大隻,不過都好鮮甜!自助餐黎講我覺得佢D熱盤味道好超班!牛我自己麻麻地,所以拎左幾次羊!食落唔會好鞋口,都算幾嫩!而且羊味濃又唔會覺得騷!讚!呢個係我鄉下既名菜,蠔蛋餅!有D咁既特色小食都幾開心,唔係好大份,但可以過下癮!佢個鵝肝好好食!油同肝既分量剛剛好!好喜歡肝既味道!油脂剛好
難得有朋友請食生日飯,緊係去食自助餐,有大食大啦!

食物種類都幾多,好少炸物已經有咁多唔同既款!

佢個鵝肝好好食!油同肝既分量剛剛好!好喜歡肝既味道!油脂剛好既肝每啖咬落都會有香氣係口中存留!加埋下面塊多士中和唔會太膩!好喜歡!

最後我再encore左既食物都係熱盤!魚好滑!

另一個胃已經好ready食甜品,呢到甜品都幾多選擇!有兩張枱咁多!D cake有D好甜,有D無咁甜!好岩唔同人既口味!仲有個杏汁燕窩燉蛋白好好味!勁滋陰!

呢個價錢有咁多選擇,又有呢個食物質素,我覺得都真係算唔錯! 最唔錯既當然係最後埋單嘅唔使我
開心!
2018-10-22 354 瀏覽
番工甘辛苦,假期梗係要食buffet啦!今日有人就帶左我黎荃灣如心海景-cafe cricles 食lunch buffet。價錢$288加一入到去環境都幾舒服,座位都算闊落。刺身corner 同好多酒店一樣都有師傅即席serve 客人。有三文魚、吞拿魚、希靈魚、同鯛魚類。飲品方面:西柚汁、橙汁,奶茶咖啡等。最吸引有三種口味嘅杯裝哈根戴s甜品方面都差唔多有十幾款,擺盤都算精美。刺身類合格,都幾新鮮。涼盤方面: 紫菜雞卷幾好味,中間夾住紫菜同芝麻好香口。 豬肉啫喱做到成個塔甘,幾得意。卡邦尼意粉略嫌淡口左少少,魚柳就做得幾好。泰式豬頸肉調味泰式果種酸酸甜甜,肉質都彈牙。 咖喱類調味夠濃味,有埋呢種薄餅配不錯。呢碟粗炒似嘅麵係蒙古bbq counter 都即整番黎ga! 雖然唔知同蒙古有咩關係,麵質就好似上海粗炒嘅麵質,但調味是港式三絲炒烏冬嘅朋友,都幾好食嘅!靚靚冷麵粉紅色ga!水果有3款,同行友人就話食到無浸糖水都清甜。Encore再encore就係迷你芝士撻,流心程度好高,濃郁嘅芝士爆漿 我前後食左3個。菠蘿好天然嘅清甜。最後梗係唔少得哈根戴斯,最愛士多啤梨味有酸酸莓肉。
番工甘辛苦,假期梗係要食buffet啦!

入到去環境都幾舒服,座位都算闊落。

飲品方面:西柚汁、橙汁,奶茶咖啡等。
最吸引有三種口味嘅杯裝哈根戴s

甜品方面都差唔多有十幾款,擺盤都算精美。

刺身類合格,都幾新鮮。

卡邦尼意粉略嫌淡口左少少,魚柳就做得幾好。

靚靚冷麵粉紅色ga!

水果有3款,同行友人就話食到無浸糖水都清甜。

2018-10-14
  • 甜品
  • 迷你芝士撻
雖然居住了荃灣一段時間,亦不時在荃灣區內覓食,但不知為何,說到自助餐,總想起尖沙咀,甚至過海。 早前,舊同事聚會,為了方便,大家選了在荃灣如心酒店內的 Café Circles 吃自助晚餐。 每位客人都會獲送一份「芝士白汁焗半邊龍 蝦伴香煎鴨肝」,外型同擺碟都相當吸引,開邊的波士頓龍蝦滿內了芝士,烤至微焦,芳香四溢;鴨肝方面搭配多士,既香脆,油香十足,雖然邪惡,但真的很吸引!唯那雪糕筒型的小吃,原來是辣的,胡椒味重,不太合 BeautySearch 心意! 「燒美國珍寶蠔」大大隻,相當有份量,搭配 Creamy的芝士忌廉汁,令蠔肉入口更Creamy,更味美。 冷盤中的長腳蟹一向是 BeautySearch 必選的食物之一,而這裡竟提供已開邊的小蟹腳,正好適合不懂剪蟹腳,又或注重儀態的食客喔!真的非常方便。 除了小蟹腳,這款「小蟹蓋」也十分可愛,細細隻,焗得香口,不會過火,相當吸引。 鮮有地,場內設有即製「海鮮窩」。配料以海蝦、青口為主,食客可添加下些配料,並選擇汁煮,怕辣的 BeautySearch 當然點選蒜蓉汁,夠香口麻! 西冷肉大大片,熟成度剛剛好,口感又軟稔,不可錯

西冷肉大大片,熟成度剛剛好,口感又軟稔,不可錯過喔!

這兒也有不少甜品選擇,可惜今天太飽了,實在無法添加了!
題外話/補充資料: 惠顧自助晚餐者,每位可獲贈一客芝士白汁焗半邊龍 蝦伴香煎鴨肝 每檯人數達八位或以上,餐廳更敬奉重達一公斤的至尊巨型肉眼扒
試食活動
2018-10-20 350 瀏覽
朋友介紹當然好介紹,酒店自助餐。諗起食自助餐就好開心,尤其是酒店的自助餐,因為選擇很多,又飲又食,係任飲任食添呀。今日嚟到荃灣食好嘢,酒店裝修10分高貴,座位寬闊,感覺很舒適,坐得舒服、食得開心。👍👍👍👍👍食物選擇非常之多,中式、西式、日式,仲有好多甜品🍮,飲品有咖啡、奶茶、檸茶、果汁🍹任飲。最喜歡阿拉斯加長腳蟹,雖然係冰凍的,但海水味帶出蟹嘅滋味,而且10分大隻。🐥⭐⭐⭐⭐⭐侍應先來龍蝦半隻、鵝肝一片,每人有一客。龍蝦肉質都算鮮甜,鵝肝就十分出色、因為真係好香好滑。七點半後又有自取芝士燒石𧐢,味道好味出眾、加上芝士配搭得很好。🐥⭐⭐⭐⭐中式小菜我覺得最好味都係龍蝦伊面,充滿龍蝦香味的伊面又香又滑。讚👍🐥⭐⭐⭐又飲又食最後食甜品。tiramisu 係用冧酒整㗎,真係香味不一樣架。來這裡一定要食,我食咗三件啦。😜😁😁😁👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐整體食物10分高,雖然唔係頂級食材,但已經有好高分,人均消費幾百蚊,仲有信用卡優惠,係不錯的選擇。👍👍👍👍

開心星期五帶媽媽食好東西🤤🤤好似好耐無同媽媽食buffet,見到荃灣Lhotel buffet做緊promotion,就book左同佢食。海鮮有翡翠螺、蝦、長腳蟹腳、青口、龍蝦仔等選擇十分多😍 海鮮尚算新鮮,尤其係蟹腳肉好鮮甜👌🏻👌🏻熱盤有十多款選擇,羊架、扇貝、咖喱羊、海鮮意粉、龍脷、等等。咖喱好濃唔辣又野味👌🏻👌🏻羊架有羊味得黎唔太羶👍🏻燒味有我最中意既叉燒同燒肉☺️叉燒肉質軟熟,燒肉超級脆皮👍🏻👍🏻廚師現場即製既食物都唔少,有粥、蠔餅、海鮮鍋、中式火鍋、芝士焗蠔等蠔餅好多蠔仔係入面☺️芝士焗蠔有手掌咁大隻😳海鮮鍋內有青口、蝦、菜等配料,有三個味道可以選擇,揀左薑葱味,味道偏淡少少,重口味朋友可以試咖喱鍋應該唔錯喔每位仲會送一份芝士焗龍蝦同鵝肝多士☺️鵝肝好大塊好香鵝油🤤芝士龍蝦又係有手掌咁大件,仲要鋪滿芝士焗☺️甜品既選擇都唔少,有朱古力噴泉🍫⛲️、大量cheesecake、唔少得既當然係haagendaz雪糕😍 仲有楊枝金露😋楊枝金露好濃好滑,入面仲有粒粒芒果肉值得一試! 有一個藍莓金寶蛋糕都很出色喔!十月份做緊promotion預訂位有七折😍 $400有找既dinner buffet

開心星期五帶媽媽食好東西🤤🤤

咖喱好濃唔辣又野味👌🏻👌🏻
羊架有羊味得黎唔太羶👍🏻
燒味有我最中意既叉燒同燒肉☺️
叉燒肉質軟熟,燒肉超級脆皮👍🏻👍🏻

蠔餅好多蠔仔係入面☺️
芝士焗蠔有手掌咁大隻😳

每位仲會送一份芝士焗龍蝦同鵝肝多士☺️
鵝肝好大塊好香鵝油🤤
芝士龍蝦又係有手掌咁大件,仲要鋪滿芝士焗☺️

楊枝金露好濃好滑,入面仲有粒粒芒果肉值得一試!
有一個藍莓金寶蛋糕都很出色喔!

十月份做緊promotion預訂位有七折😍 $400有找既dinner buffet 而家真係買少見少,仲要有唔少海鮮選擇,性價比算好高🙆🏻‍♀️
環境好大亦好decent,一家大細大時大節去食,會係一個唔錯既選擇喔
2018-10-12
2018-10-18 278 瀏覽
星期日一起身已經12點啦 同媽媽唔想飲茶上網搵一搵 見到cafe circle 宜架做緊「晏啲食」主題嘅buffet 立馬換衫出發 時間岩岩好點半開始有得食 食到3點半 夠晒時間啦一入餐廳就係一系列嘅蛋糕 好精美當然重有沙律 海鮮 刺身 熱盤等等啦沙律菜好新鮮 重有多款火腿 煙三文魚配襯凍盤 海鮮方面有兩款 大蝦同青口 店員會不停refill重有廚師即場幫手整麵熱盤款式好多 牛腩 豬頸肉 炸尤魚等等都好正之後到甜品 樣樣都好想食 好在細細件最尾重有哈根大師無限量供應 大滿足
星期日一起身已經12點啦 同媽媽唔想飲茶
上網搵一搵 見到cafe circle 宜架做緊「晏啲食」
主題嘅buffet 立馬換衫出發 時間岩岩好

重有廚師即場幫手整麵

熱盤款式好多 牛腩 豬頸肉 炸尤魚等等都好正

之後到甜品 樣樣都好想食 好在細細件

最尾重有哈根大師無限量供應 大滿足
如心海景酒店呢,平日在旁邊經過就多,可我還沒有入過去。前兩星期有朋友相約一起來這邊吃吃酒店餐廳Cafe Circles推出的「亞太海鮮盛宴」,主題是蠻合我口味的,所以就來這邊吃吃看。 這邊地方蠻大的,在餐廳外邊有個像Cafe的位置,食客們可以直接在店門外購買蛋糕,然後在這邊享用。對我來說,看著戶外的景色,我可以在這邊待上一整個下午啦。 走入餐廳裡面,近門口的位置有張這樣子的大台,也蠻特別的,要是一大班朋友在這邊大快朵頤的話,這張長台是最適合不過啦,感覺像有一個小空間的,而且地方闊落,不錯。 Cold Cut方面也有不少選擇。黑椒吞拿魚、雜肉腸、炒香腸伴菜根、煙三文魚、蟹肉啫喱等等,補給還蠻快的。 還有多款凍海鮮、壽司、沙律等可供食客享用。 這邊有即製麵食。這邊還是廚師準備重點菜色的地方,下文就有照片啦,那火燒的畫面未免太吸引眼球了吧。 旁邊的熟食架有即製及即時出爐的酒店自家製燒味。 還有不少海鮮美食,這是其中一道美食─海鮮串燒。 先來一碟Cold Cut跟凍食。個人比較喜歡蟹肉啫喱,Q彈可口的,加上蟹肉的鮮甜香氣,十分討好呢。 接著來一個西式湯品,這個沒記錯該是蔬菜湯,

還有多款凍海鮮、壽司、沙律等可供食客享用。

旁邊的熟食架有即製及即時出爐的酒店自家製燒味。

還有不少海鮮美食,這是其中一道美食─海鮮串燒。

接著來一個西式湯品,這個沒記錯該是蔬菜湯,十分足料,而且入口十分甜,伴著脆脆的麵包條一起進食是最適合不過的啦。

接著我就拿了一整碟海鮮熟食。個人最深印象且最喜歡的是海鮮串燒,一來它是新鮮出爐,二來串燒中的海鮮均十分新鮮美味。當中的烤三文魚件,外香內Juicy,而且肉質還十分彈牙,實在是一吃愛上;還有蝦球也是,爽口鮮甜,加上廚師的酸酸甜甜的醬料就更為惹味啦。

這是其中一個焦點項目,名叫海鮮煲。餐廳推出三款口味供食客享用,分別是蒜蓉、咖哩及薑蔥。面前的是蒜蓉味海鮮煲,熱呼呼的海鮮煲味道濃郁,而且海鮮也蠻鮮甜可口的,最喜歡當中的大蝦,爽甜且啖啖肉,不錯。

其中一個焦點是火辣辣燒珍寶蠔,以真火作招徠,場面是蠻好看的,而且人龍也蠻長。要吃一隻蠔,我記得要排上五分鐘才取得一隻蠔呢。

蠔面充滿著芝士,相當邪惡,相當吸引。大大隻蠔跟手板甘不多大,也許是火太猛,入口的時候有點部分位置略為韌。味道呢,蠔味尚算濃郁,五分鐘見識到這樣子大隻的蠔跟品嚐得到香香的蠔味,也值得的。

這是每人一碟的特色美食,有鵝肝多士、薄餅跟芝士焗龍蝦。個人最愛的是芝士焗龍蝦,芝士味淡淡的,放在啖啖肉且十分鮮甜的龍蝦上,配合著龍蝦膏一同食用,那感覺是多滿足的說。

品嚐自助餐,總不能忽略自助餐所提供的甜品吧。個人最喜歡抹茶紅豆蛋糕、芒果椰子蛋糕、抹茶撻跟朱古力撻,其他也不錯。甜品來說,Cafe Circles算是有驚喜的說。
優惠券
2018-10-18 162 瀏覽
同老公兩個都鍾意食buffet, 貪佢選擇多多,一餐入面可以食到好多唔同嘅嘢。呢日就同咗老公嚟咗呢間位於如心海景酒店嘅cafe circle.餐廳位於酒店9樓,樓底高,裝修夠氣派,座位夠闊落。餐廳先每人送一份龍蝦鵝肝, 芝士白计龍蝦肉爽口彈牙,鵝肝味濃口感creamy,精緻又好食!先食海鮮, 阿拉斯加蟹腳、翡翠螺、大蝦、青口、小龍蝦……腳蟹夠晒大隻,鮮甜彈牙;翡翠螺爽脆鮮甜;大蝦爽口有蝦味,款款新鮮優質。👍👍👍羊扒、牛扒,大廚即叫即切,肉味濃郁,肉質鮮嫩,優質好食😋仲有大過手掌嘅燒蠔夠晒肥美,大滿足!熱食有好多選擇,款款吸引:燒味方面,燒肉皮夠晒香脆、燒鵝皮香肉夠入味,半肥瘦叉燒,爽口海蜇惹味,估唔到幾款都咁好食。蒜蓉蒸扇貝,又大粒又夠鮮;辣酒煮翡翠螺,惹味好食;蒸魚火喉控制得宜,口感嫩滑。壽司刺身、即製粉麵、芝士火腿、精緻小食,種類多多,各適其式。沙律有中華沙律、印度素沙律、多款蔬果,頗多選擇。甜品蛋糕,種類又多又精緻,女仕們至愛。朱古力噴泉,朱古力味香濃幼滑,配上鮮果同棉花糖夠晒好食。仲有我喜愛嘅Haagen-Dazs雪糕,一共有四款口味,我當然唔會錯過啦!🍧🍧🍧🍧總括嚟講,呢度食

餐廳位於酒店9樓,樓底高,裝修夠氣派,座位夠闊落。

熱食有好多選擇,款款吸引:

沙律有中華沙律、印度素沙律、多款蔬果,頗多選擇。

甜品蛋糕,種類又多又精緻,女仕們至愛。

朱古力噴泉,朱古力味香濃幼滑,配上鮮果同棉花糖夠晒好食。

總括嚟講,呢度食物種類多選擇,食物質數高、味道好,用Openrice優惠券於一星期前訂位仲有7折,呢餐好满意👍👍👍

2018-10-17 146 瀏覽
荃灣西現在發展得很快,除了有很多高樓大廈,還有很多酒店。友人介紹這間位於如心海景酒店內的cafe,今晚就約齊好友,在這𥚃聚餐。因為今天是假期,所以成人收費每位$478,平日一至四,成人$428。這裡的樓底很高,座位空間寬敞,就算很多人談話,都不會覺得太嘈。食物種類繁多,有冷有熱,有生有熟,有鹹有甜,任意選擇。日式刺身、中式湯河、熱食、西式甜品、凍食、燒牛肉、燒羊肶、日式壽司,共幾拾款。每位仲有一客芝士焗龍蝦、鵝肝多士,隨後由侍應送上,不用自己出外拿。芝士龍蝦雖然體積不是很大,不過肉質爽口彈牙。鵝肝外脆內軟,配多士絕不肥膩。中式熱食,味道不錯,燒味好味,龍蝦伊麵夠入味。刺身夠新鮮,解凍得很好。飯後還可以有多款芝士可吃,這個其他自助餐很少有得吃。最後以甜品、雪糕完成今晚的豐富自助餐。

芝士龍蝦雖然體積不是很大,不過肉質爽口彈牙。
鵝肝外脆內軟,配多士絕不肥膩。

中式熱食,味道不錯,燒味好味,龍蝦伊麵夠入味。

刺身夠新鮮,解凍得很好。

飯後還可以有多款芝士可吃,這個其他自助餐很少有得吃。

最後以甜品、雪糕完成今晚的豐富自助餐

2018-10-17 205 瀏覽
之前有好多朋友介紹過呢間自助餐好食,今日終於可以一嚐滋味。 酒店樓底好高,裝修高貴華麗, 門口夠曬大方得體。內裏有一張用木製嘅長枱, 感覺非常壯觀和宏偉,夠曬霸氣。環境非常闊落,整齊舒適, 帶比人有種好relax嘅感覺。午餐時段竟然都有海鮮食, 蝦都幾大隻,青口都幾肥美。魚生顏色鮮豔奪目, 新鮮鮮甜仲好冰凍添。蒙古燒烤由於我唔係太好羊, 所以叫咗走羊肉。輕輕嘅黑椒味,食落去特別惹味, 蝦夠爽口而冇雪藏味, 而烏冬就軟硬適中。烏冬即叫即炒,夠曬鑊氣,炒完再放上去鐵板上幫助保溫,非常細心。隨意夾咗兩件壽司,牛仔骨,生果和沙律。 食啲生果和沙律幫助消化下先藍莓cheese cake藍莓鮮甜,芝士味好濃好creamy, 餅底好脆,味道十足。芝士流心撻芝士味夠香夠濃,曲奇皮仲好香好脆,當中還帶暖暖的。一咬落口當中的芝士汁慢慢咁流出嚟, 非常美味而且一啲都唔漏。士多啤梨慕絲清甜嘅士多啤梨再配上適量嘅慕絲,夠曬香滑,味道又幾夾喎。熟食也不少, 排得井井有條,非常吸引。甜品款式多,非常精美,可見花咗不少心思,值得一讚。 意外地有haagen dazs杯裝雪糕任食, 當中有三種味道,我梗係揀自己最愛嘅c

內裏有一張用木製嘅長枱, 感覺非常壯觀和宏偉,夠曬霸氣。

環境非常闊落,整齊舒適, 帶比人有種好relax嘅感覺。

午餐時段竟然都有海鮮食, 蝦都幾大隻,青口都幾肥美。

魚生顏色鮮豔奪目, 新鮮鮮甜仲好冰凍添。

蒙古燒烤

藍莓cheese cake

藍莓鮮甜,芝士味好濃好creamy, 餅底好脆,味道十足。

芝士流心撻

士多啤梨慕絲

清甜嘅士多啤梨再配上適量嘅慕絲,夠曬香滑,味道又幾夾喎。

熟食也不少, 排得井井有條,非常吸引。

甜品款式多,非常精美,可見花咗不少心思,值得一讚。

意外地有haagen dazs杯裝雪糕任食, 當中有三種味道,我梗係揀自己最愛嘅cookies味食啦。

呢個價錢真係幾抵食,選擇又多, 輕輕鬆鬆慢慢食同閒談下,都係一個唔錯嘅選擇。

2018-10-13
午餐
2018-10-17 153 瀏覽
老公生日快樂!今年本身想去海洋公園玩,但係baby又唔要睇醫生,都睇左半日啦,最後唔去啦,改去食buffet。講真我真係唔知如心酒店有buffet食架,我地泊車係如心廣場,幾抵喎$15一個鐘,轉左兩次lift就到啦,去到發現好grand喎,無論裝修同格局都係,要讚下張bb椅,baby坐得好舒服呀!由於我地就坐係刺身既前面,所以一開始就食刺身啦!我地攞左多款刺身,三文魚魚油味好重,又夠新鮮,希靈魚我一向都唔食,怕腥,但呢度d希靈魚好鮮味,一d都唔腥,最驚訝當然係有「海膽」,師傅第二次仲比左半板我呀!呢度啲海膽好新鮮,食落口完全無嗰種「攻鼻」feel,食起黎係甘甜的,質感好幼細,而且入口即融化,食多多都唔膩。講真,$500自助餐,食海膽都值回票價!跟手我已經挑戰熟食,先拎左日式燒餅,煙煙靭靭既質感,燒味內都是蔬菜,但上面的配菜係鰻魚呀!幾Match wo!之後拎左塊燒肉眼扒配上燒汁,睇住大大件既牛慢慢薄薄咁切開,頭同尾係熟既,入面生生地不過唔難咬開。每枱都配有鵝肝多士拼焗龍蝦,鵝肝唔會好油膩,配上多士仲可以中和下個味道,焗龍蝦相當唔錯,龍蝦除咗有肉之外,仲有龍蝦膏tim!好好味呀!跟住試吓
跟住試吓啲龍蝦仔海鮮,龍蝦仔都唔係細隻,很多肉喎!凍盤海鮮方面我就比較中意凍蝦,蝦肉相當鮮甜,食落仲係有d爽架tim!點埋啲Wasabi豉油真係好好食,除左凍盤,海鮮都有好多熟食,我最中意就係清蒸蒜蓉扇貝,大大隻扇貝任攞!除左蒜蓉當然仲有粉絲啦,扇貝好爽口,一點都唔韌,素翅都係好好味,本身已經好夠味,咸咸地。甜品都好好味,特別欣賞楊枝甘露,一啲都唔酸,亦唔稀!呢間buffet真係唔錯,有機會一定要黎再試呀!
2018.09.20 😊【親民價錢 豪食極級自助晚餐】食在荃灣如心海景酒店是荃灣區的地標雖然過往亦曾行經過 可是真正進去還是第一次Café Circles在酒店的9樓 景觀開揚樓下正正是巴士總站 地點相當方便🚌那小妹與如心酒店的「第一次」就以自助餐約會吧這次與友人們專乘為餐廳全新推出的極級美食自助餐而來不要以為自助餐的價錢親民 原來食物種類亦不少😚除了可以豪食亞洲美食及各式海鮮外每位客人更可獲贈一客芝士白汁焗半邊龍蝦伴香煎鴨肝八位或以上更送上重達一公斤的至尊巨型肉眼扒🐂跟普通份量大小的羊腿的放在一起 高下立見簡直值回票價🌸冷盤:自選沙律、各式芝士及火腿、各式壽司、魚生刺身、冷麵、海鮮類熱身賽先來點冷盤沙田柚蝦沙律口感清新開胃魚生刺身種類繁多:三文魚 希靈魚 北寄貝 吞拿魚等 全部都新鮮吸引🐟而大家最關注的海鮮意外地種類豐富:有常見的亞拉斯加蟹腳、長腳蟹、大海蝦🦐今期流行有小龍蝦還有大大隻翡翠螺及青口 愛海鮮的朋友簡直瘋狂 🌸熱葷:中式燒味、泰酸辣蝦湯、泰式咖哩炒蟹、海龍皇素翅、原隻粉絲扇貝、 酥炸金沙珍寶蠔、生菜包、沙爹肉蟹煲、籠仔荷葉蒸龍脷柳伴豆酥海膽汁、潮式煎迷你蠔餅、辣汁燒魔鬼魚
2018.09.20 😊

熱身賽先來點冷盤
沙田柚蝦沙律口感清新開胃

今期流行有小龍蝦
還有大大隻翡翠螺及青口 愛海鮮的朋友簡直瘋狂

🌸熱葷:中式燒味、泰酸辣蝦湯、泰式咖哩炒蟹、海龍皇素翅、原隻粉絲扇貝、 酥炸金沙珍寶蠔、生菜包、沙爹肉蟹煲、籠仔荷葉蒸龍脷柳伴豆酥海膽汁、潮式煎迷你蠔餅、辣汁燒魔鬼魚、龍蝦炆依府麵、清蒸海上鮮、Pizza
在熱食上做到挺配合港人口味🥢
除了東南亞風味菜式外 還有不少亞洲小食
當中大蝦炆伊麵 瑤柱扒時蔬等傳統中式飲宴菜式 絕對有親切感
就連長者老人輩都會喜歡👴👵

而小妹就大愛中式燒味的燒腩仔 外皮脆口 肥瘦肉層層疊交

食到一半突然聽到喧鬧聲 原來是Live Cooking Station👨‍🍳
是晚推介是焗菠菜蛋黃忌廉珍寶蠔
份量十足 比小妹的手還要大呀 絕對不可錯過

🌸甜點:雜果啫喱、焗藍莓杏仁金寶、栗子蛋糕、意式芝士蛋糕、Häagen-Dazs雪糕、朱古力噴泉、各式水果
來到尾升 不論男女老幼都會有另一個裝上甜品的胃 為盛宴畫上圓滿句號
中西式蛋糕款式之多 花多眼亂🍰🥧

🍚 openrice: yee6192004
2018-09-20
試食活動
2018-10-16 123 瀏覽
國慶長周末選擇留港沒有外出旅行,輕輕鬆鬆每天睡到自然醒,然後就出外走走看看,其實都很寫意的。這天到了荃灣一遊,搭西鐵到荃灣西站,在西鐵站附近的公園散步,然後去了其他商場逛逛,晚餐就去了如心海景酒店的Cafe Circles 食自助晚餐。一進餐廳,視線不其然被這張巨型長餐枱吸引著,非常有氣勢。餐廳樓底很高,環境寬敞雅緻,每場枱有一定距離,令人感覺舒適。自助晚餐有多類型的選擇。刺身 - 點的有吞拿魚和臘魚,非常新鮮。龍蝦鵝肝餐 - 侍應生會待大家入座後安排送上,每人一份不用自己出去拿的。此餐是一批批上的,可能如此,上枱時龍蝦和鵝肝稍為涼了一點,如果溫度能再熱一點,龍蝦和鵝肝的味道會更突出的。叉燒半肥瘦,調味適中;燒鵝還可以的,魚皮夠薄和脆,時令菠蘿鮮甜。龍蝦伊麵 - 伊麵吸收了龍蝦的鮮味。甜品 - 栗子餅香滑不太甜,雜果果凍材料多,葡撻如果夠熱應該會脆的。雖然已經很飽,但忍不住仍把芝士和蘋果金寶填滿胃部最後的空間。

一進餐廳,視線不其然被這張巨型長餐枱吸引著,非常有氣勢。

自助晚餐有多類型的選擇。

刺身 - 點的有吞拿魚和臘魚,非常新鮮。

龍蝦伊麵 - 伊麵吸收了龍蝦的鮮味。

十年無食酒店buffet既我(去旅行除外😆) 入到Cafe Circle真係雙眼發光呀🤩唔熟荃灣區既朋友們... 我要提提你地先, 如心酒店地下呢排咁岩裝修緊所以大家要留意入口而家變成咁樣呀 (我都係咁問人先至搵到....)入左酒堂大堂 直接去Front desk正隔離個邊上9樓 就係Café Circles架喇!如果行左去另一邊既Lift lobby上既話係唔岩架~~~一踏入門口就已經比呢一張好有氣勢既長枱震懾住😳覺得好似係用黎開世界組織會議咁勁 xd一整個空間樓底好高 氣氛高貴得黎好casual, 令人覺得舒服同自在😌而行入餐廳既路會經過其中一個甜品區 好成功咁引起左大家既食慾!!「亞太海鮮盛宴」自助晚餐.. 鐘情於海鮮既朋友, 十分推介你地黎試試🦀🦐🦑🐟🐙餐廳特別供應珍寶蠔同埋多款即製海鮮煲兼有多款冰鎮海鮮~~我今晚試過, 好多都好鮮甜, 種類又多.. 有凍有熱, 岩晒鐘意唔同口味既朋友呀~另外, 都想講除左海鮮外, 呢度既冷盤熱盤, 肉類, 芝士, 雪糕, 包點, 小食同甜品全部都好齊.. 有好多吸引既款式供應❣整體既食物質素係夠新鮮同好味😋唔講咁多,,, 比大家睇睇部分既食物
如果行左去另一邊既Lift lobby上既話係唔岩架~~~
一踏入門口就已經比呢一張好有氣勢既長枱震懾住😳
覺得好似係用黎開世界組織會議咁勁 xd
「亞太海鮮盛宴」自助晚餐
餐廳特別供應珍寶蠔同埋多款即製海鮮煲兼有多款冰鎮海鮮~~

另外, 都想講除左海鮮外, 呢度既熱盤, 肉類, 芝士, 雪糕, 包點, 小食同甜品全部都好齊.. 有好多吸引既款式供應❣
整體既食物質素係夠新鮮同好味😋
唔講咁多,,, 比大家睇睇部分既食物相啦~~
「亞太海鮮盛宴」自助晚餐
講唔晒咁多.. 我亦都試唔晒咁多... 但我想將我有食到既又覺得正既
係呢度重點推介下比大家🌟🌟🌟
🍗燒羊脾:: 口感軟嫩.. 羊味竟然無比醬汁搶味
「亞太海鮮盛宴」自助晚餐
👍🏻朋友大愛既小龍蝦.. 佢自己一個都清左幾碟😂Refill都refill得幾快呢!!

🦀必試必試必試:: 長腳蟹~ 勁好肉都算..仲要勁重鮮味同啖啖多汁🤤真心好正..唔試會後悔...
(長腳蟹close-up:: 無相😳 我實在唔捨得放低手上既長腳蟹去影相... 唔好意思😂)
「亞太海鮮盛宴」自助晚餐
🧀焗菠菜蛋黃忌廉珍寶蠔:: 大廚現場即製即派.. 熱辣辣又有咸香,, 生蠔亦都好肥美
「亞太海鮮盛宴」自助晚餐
🍞每人一碟既芝士焗龍蝦, 鵝肝多士配墨西哥脆餅:
鵝肝油脂感足, 多士鬆脆!
龍蝦肉質扎實同埋彈牙
🐤自家製燒味都正🤤半肥瘦叉燒+脆皮燒肉+啖啖肉燒鴨
🍮甜品款式夠多元化! 最令我難忘既係::
「亞太海鮮盛宴」自助晚餐
伯爵茶奶凍:: 非常非常好食❤茶味堅係濃郁...呢款奶凍同面頭既伯爵味脆脆好夾
🥧焗藍梅杏仁金寶:: 口感豐富, 甜得黎帶有果香
我同朋友最後飽到連Häagen-Dazs雪糕都食唔落了😂
開始著重養生既我地以清甜多汁既西瓜同埋哈蜜瓜為美好一餐既結尾😌
朱古力噴泉非常受大小朋友既歡迎呢! : >

再比多d相大家睇睇呢度既環境:::
呢餐係食得滿足得黎又唔會飽到太辛苦既一餐BUFFET : )
餐廳突然為每枱送上既芝士龍蝦/鵝肝多士的確係令人好驚喜, 而且估唔到送既質素都會咁高😋完全加左好多分
海鮮方面 以為正野要搶... 點知佢都可以refill得咁密, 而長腳蟹既鮮味實在係令我地都好難忘: )
呢度都有飲品提供.. 但係我同朋友掛住食.. 基本上都無飲過野飲呀(除左水)😂
最後都想讚返呢度既員工, 佢地好有禮貌同好笑容, 收碟都收得合時~
總結呢度係非常適合一家人開開心心食buffet/ 紀念日/ 慶祝, 又什至乎只係想食餐好好既獎勵自己, 都岩黎: )

星期一至四$428, 小童/長者$358

星期五至日及公眾假期$478, 小童/長者$388
2018-10-03
2018-10-14 291 瀏覽
一家五口子出黎嘆下世界,簡簡單單食個自助餐先,黎左如心酒店的Cafe Circle,有個周末而設的brunch buffet叫自助晏啲食,用開飯網的優惠券$200+10%咋,不過小朋友同老人家就同價,哈哈,但我地一家五口都係成人就抵左啦一點半來到,餐廳未多人(過一陣就滿座了),侍應帶左我地去一張圓枱,位置在中間,個個位都方便出入,正呀。餐廳地方大,樓底超高,空間感十足,即使滿座了都不覺吵鬧熱盤區,一盤炒飯炒雜菜之類,有個卡邦尼意粉幾正,仲有芝士粉係旁邊任落印度咖哩加薄餅又係好好味,仲有雞肉串燒,辣酒花螺等。即煮麵檔,蒙古烤肉區,有即炒鐵板燒麵。冷盤區,有沙律海鮮等。甜品呀~勁多甜品呀~呢個皮蛋瘦肉粥又綿又滑,啲料已經煮到瀜哂,貪心嘅我再自己加多啲皮蛋鹹蛋添,好好味呀,encore左兩碗。節瓜蟲草花豬骨湯非飲不可,太正了,湯濃不油膩,飲左三、四碗刺身,煙三文治,熟蝦,青口等,鮮甜。凍肉、芝士等,都幾正,壽司就麻麻地,紫菜軟左。沙律菜爽脆,醬汁亦多選擇蛋糕勁正,綿滑香軟。自助pancake機,㩒個ok掣就有得食,熱辣辣軟綿綿,正。甜品控表示要encore同食哂咁多款蛋糕雪糕作結。甜食過後再
餐廳地方大,樓底超高,空間感十足,即使滿座了都不覺吵鬧
印度咖哩加薄餅又係好好味,仲有雞肉串燒,辣酒花螺等。
即煮麵檔,蒙古烤肉區,有即炒鐵板燒麵。
冷盤區,有沙律海鮮等。
甜品呀~
勁多甜品呀~
節瓜蟲草花豬骨湯非飲不可,太正了,湯濃不油膩,飲左三、四碗
刺身,煙三文治,熟蝦,青口等,鮮甜。
凍肉、芝士等,都幾正,壽司就麻麻地,紫菜軟左。
沙律菜爽脆,醬汁亦多選擇
蛋糕勁正,綿滑香軟。
甜品控表示要encore同食哂咁多款蛋糕
雪糕作結。
甜食過後再來一杯熱茶,滿足滿足。
午市自助餐而言,食物選擇頗多,味道很不錯。加上環境靚,侍應收碟極速,食物refill也快,一家人也食得很滿意,無投訴
2018-10-13