2022-11-02
以前食過Espuma嘅餐廳,都覺得好唔錯!近排朋友生日見佢鍾意粉紅色就搵咗呢一間全粉紅嘅餐廳慶祝生日🎂重點係覺得佢啲甜品勁多勁靚😍我哋夜晚時段去,啲卡位俾人坐晒。所以就坐中間啲枱,之後卡位有人走嘅時候職員都好好俾我哋調去卡位坐。🍤鬼馬黑白芝麻蝦多士有4舊~比我想像中好食。第一次試有黑白芝麻,佢唔算好油膩我覺得啱啱好!🐮芝士泡菜牛肋肉燉飯特別印象深刻係佢個茄子😂😂勁好食啲肉都唔韌既,我覺得正常嘢。🍣京燒三文魚明太子忌廉鳥冬佢啲明太子勁多~撈埋個烏冬好夾!淨係計個面勁好食!不過個三文魚勁咸…唔知係咪落多咗鹽😂咸到係食咗幾啖食唔到嗰隻,可能咁啱嗰日失準掛🫠🍮草莓奶凍成個甜品都好士多啤梨🍓上面嗰啲啡色一條條咸咸哋幾得意!🍦🍨伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖重頭戲係依個啦~佢個棉花糖可以揀粉紅或者藍色,我哋就揀咗個藍色!嚟到嘅時候比我想中大個!仲大過自己個頭😂不過記得要影相就快,因為個棉花糖好易溶!見到咁大個甜品就好開心!$95咋 性價比好高而且入邊有好多用咗心機整嘅生果,真係每一舊都用圓形殻去整出來!🍹 青花瓷奶蓋/草莓茉莉奶蓋茶/招牌水果茶佢啲嘢飲勁似去台式飲品店買嘅嘢飲!而且仲要40幾蚊一
🍤鬼馬黑白芝麻蝦多士
🐮芝士泡菜牛肋肉燉飯
特別印象深刻係佢個茄子😂😂勁好食
啲肉都唔韌既,我覺得正常嘢。
🍣京燒三文魚明太子忌廉鳥冬
🍮草莓奶凍
成個甜品都好士多啤梨🍓上面嗰啲啡色一條條咸咸哋幾得意!
🍦🍨伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖
不過記得要影相就快,因為個棉花糖好易溶!
見到咁大個甜品就好開心!$95咋 性價比好高
🍹 青花瓷奶蓋/草莓茉莉奶蓋茶/招牌水果茶
佢啲嘢飲勁似去台式飲品店買嘅嘢飲!而且仲要40幾蚊一杯差唔多啦!特別要讚嘅係佢啲奶蓋勁好飲!!係我好鍾意嘅厚實同埋鹹鹹既味!