今日幫屋企人湊女 諗住同佢二人世界 又要搵下邊度有bb凳又夠闊落 經過呢間好大好闊就揀呢到 店員幫我哋安排咗個卡位位置 又好主動咁畀bb櫈架同埋餐具 讚 跟住就睇餐牌啦咁就揀咗個set dinner有湯仲有沙律當日嘅餐湯係粟米湯 小朋友都好啱飲至於個沙律係凱撒沙律菜 仲有個靚碟裝住 一啲都唔求其 至於主菜就揀左美式BB豬排骨開頭都有少少擔心自己會唔會揀錯咗小朋友食唔到 但呢個豬排骨完全冇令我失望 比出面坊間好多連鎖店 或者西餐廳都嫩滑好多 肉質軟焾 煮得又唔會乾柴 而且佢個醬汁味道唔會超鹹 洗少少畀小朋友都食到 仲有啲薯仔伴碟仲要有蘆筍同西式椒都幾揼本 要提下佢份量十足 呢個價錢超值呢個套餐有包咗啫喱做甜品我就選擇加錢要咗個紐約芝士蛋糕為呢餐畫個完美嘅句號,芝士蛋糕份量唔細而且唔會太甜但係又有芝士香味,食落有啲濕潤少少軟嘅感覺,唔會好似雪到好乾好實插唔入咁樣,滿足

至於主菜就揀左美式BB豬排骨
開頭都有少少擔心自己會唔會揀錯咗

2021-07-08 80 瀏覽
朋友話呢間餐廳係新開,唔小好評,今晚到我就嚟試吓先😋加$30轉套餐,有餐湯、飲品同甜品味道唔錯,個汁杰身啲,每條意粉都掛汁👍🏻意粉彈牙~而且份量都唔小添,可以開心share~🥳夏日炎炎,有時真係忍唔住放縱一下飲杯沙冰🤤特飲要加$15,朋友個杯係玫瑰益力多梳打,我就試熱情果沙冰,好飲唔會過甜🧊🧊呢個set包餐湯、飲品及甜品BBQ醬汁惹味~豬排骨肉嫩Juicy~好食!😋有蔬菜伴碟:紅椒、南瓜、翠肉瓜,開頭我以為條南瓜係肥豬肉🤣一切開原來係燒南瓜😆口感綿密甜美~無論幾飽,甜品永遠都係咁令人期待😍見到隔離枱食,我又忍唔住加咗$25要紐約芝士蛋糕,芝士味濃,綿密軟身,好好味噃😋⭐️餐廳嘅侍應非常有禮貌,食物質素都很好,簡直喺北角區嘅新寵兒🍄
朋友話呢間餐廳係新開,唔小好評,今晚到我就嚟試吓先😋

卡邦尼意粉

加$30轉套餐,有餐湯、飲品同甜品

夏日炎炎,有時真係忍唔住放縱一下飲杯沙冰🤤
美式BBQ豬排骨

呢個set包餐湯、飲品及甜品
BBQ醬汁惹味~豬排骨肉嫩Juicy~好食!😋

無論幾飽,甜品永遠都係咁令人期待😍

2021-07-03
卡邦尼意粉
美式BBQ豬排骨
2021-07-07 55 瀏覽
今日投資有啲斬獲 小妹決定搵間好餐廳獎勵下自己咁叻 喺附近見到呢間餐廳門口嘅裝飾都幾靚有個羽毛打卡位望入去餐廳都幾闊同colorful就決定喺度食個晚餐 估唔到佢竟然有個石燒而且價錢都唔貴可以加30蚊轉為套餐就會包咗湯沙律同埋甜品,飲品,仲要難得唔係咁多餐廳有就當然要試試餐湯同沙律大小正常,味道亦都唔錯,令我對呢餐晚餐都幾有期待冇耐個石燒就嚟啦,店員都好溫柔仔細咁樣介紹有啲注意事項,呢個餐有配咗啲蒜蓉汁黑椒汁,個扒又有得自己燒嚟玩下,熟度自己控制,仲要可以塊塊肉都熱辣辣,佢有得配飯,意粉,薯條,我就揀咗意粉,其實就咁食塊扒都已經幾飽因為份量都唔少,撈埋啲蒜蓉汁食下食下又食得落最後我好邪惡咁樣將個甜品升級為心太軟配雪糕,心太軟焗嘅時間啱啱好裏面仲係流心狀態搭配埋個雪糕一齊食又凍又熱好過癮題外話佢個飲品餐牌都幾別緻,裏面打開有個好似剪紙咁樣嘅裝飾 連埋佢餐廳內嘅佈置都幾切合餐廳名
望入去餐廳都幾闊同colorful就決定喺度食個晚餐

餐湯同沙律大小正常,味道亦都唔錯,令我對呢餐晚餐都幾有期待

撈埋啲蒜蓉汁食下食下又食得落

2021-07-06 76 瀏覽
之前幫襯過佢哋嘅杏花邨分店,無論地點、裝潢、食物水準及侍應服務都屬於高滿意水平,今晚一於黎試吓呢間北角分店先。一進入店內,侍應們即刻上前迎接及安排四人枱,呢度裝潢有點Jazz味道,而杏花邨店就屬於夢幻童話,比較親子餐廳一點。Set dinner有多款選擇另外,有一個石上燒美國頂級牛肩胛肉眼扒佢哋既主餐牌,一打開,我兩位小朋友嘩了一聲,內裏藏著一個城堡店員細心詢問需要兒童餐具嗎?小朋友見到呢兩套餐具甚為喜歡餐湯,磨擦菇忌廉湯,好香好濃郁田園沙律,夠新鮮特飲-芒果沙冰,大大杯,好夠凍另外一杯特飲,士多啤梨沙冰慢煮挪威三文魚配芒果蛋黃醬 ,三文魚煎到剛剛好,不太熟,好滑石上燒牛眼扒,自己在石板上煎,可自行決定牛扒要幾多成熟甜品-美味啫喱杯

Set dinner有多款選擇

另外,有一個石上燒美國頂級牛肩胛肉眼扒

店員細心詢問需要兒童餐具嗎?小朋友見到呢兩套餐具甚為喜歡

餐湯,磨擦菇忌廉湯,好香好濃郁

田園沙律,夠新鮮

特飲-芒果沙冰,大大杯,好夠凍

另外一杯特飲,士多啤梨沙冰

石上燒牛眼扒,自己在石板上煎,可自行決定牛扒要幾多成熟

甜品-美味啫喱杯
2021-07-04
2021-07-01 106 瀏覽
新開一個月嘅餐廳,門外裝修得唔錯餐牌都好多選擇叫咗個意粉餐加$30有餐湯、沙律、甜品,非常抵食個湯有西蘭花味,應該係西蘭花菜湯卡邦尼意粉$63個卡邦尼汁好飽滿,念着每條意粉,好Juice,份量都好夠,絕對抵食又好食美式BBQ豬排骨$188我選擇跟飯呢個餐已包括餐湯、沙律、甜品豬排骨非常容易切,佢個醬都好好味,我跟飯都冇選擇錯誤,因為豬排骨嘅醬汁用嚟送飯好好味甜品方面,我加咗$35可以轉黑森林香草窩夫呢個黑森林雪糕係我平時好鍾意食嘅味道,好滿足的今晚另外值得一讚侍應非常有禮貌,有位高級的職員仲問我哋食物可以嗎⋯⋯跟我哋閑談一輪,誠懇的態度呢度環境唔錯,坐得舒服,我下次會試石燒牛
新開一個月嘅餐廳,門外裝修得唔錯
餐牌都好多選擇
叫咗個意粉餐加$30有餐湯、沙律、甜品,非常抵食
個湯有西蘭花味,應該係西蘭花菜湯
卡邦尼意粉$63
個卡邦尼汁好飽滿,念着每條意粉,好Juice
,份量都好夠,絕對抵食又好食
美式BBQ豬排骨$188我選擇跟飯
呢個餐已包括餐湯、沙律、甜品
甜品方面,我加咗$35可以轉黑森林香草窩夫
呢個黑森林雪糕係我平時好鍾意食嘅味道,好滿足的今晚

呢度環境唔錯,坐得舒服,我下次會試石燒牛
2021-06-29
2021-06-30 89 瀏覽
焗芝士肉醬意大利粉,意大利粉係幼身果款,落咗一層厚厚嘅芝士喺上邊,芝士份量足夠。意大利粉份量都係比較偏多。薄荷朱古力咖啡,咖啡味夠香濃,配清香薄荷同埋朱古力味。加45蚊會有凍朱古力咖啡,沙律,南瓜湯。南瓜湯夠濃郁。啤梨味啫喱,上面有一層cream餐廳嘅裝修比較新淨和簡潔。餐廳位置係北角地鐵站行過嚟大約3分鐘就到。另外,呢度有千島海鮮滋味薄餅,我見到都幾吸引,下次可以嚟食下。甜品方面,呢度有朱古力心太軟同埋芝士蛋糕。

薄荷朱古力咖啡,咖啡味夠香濃,配清香薄荷同埋朱古力味。

加45蚊會有凍朱古力咖啡,沙律,南瓜湯。
南瓜湯夠濃郁。

啤梨味啫喱,上面有一層cream

餐廳嘅裝修比較新淨和簡潔。
餐廳位置係北角地鐵站行過嚟大約3分鐘就到。

甜品方面,呢度有朱古力心太軟同埋芝士蛋糕。

9 0 後 的 味 蕾北角開左間好有少女風味既西餐廳呀! .舖頭裝修用左唔少霓虹燈設計,特別係門口既呢對翼,好吸睛呀!.餐廳新開,環境好舒適乾淨,啱晒幾個知己好友邊食邊傾.蜜糖雞翼 $38雞翼好肥美,底面都搽滿甜膩膩既蜜糖,餐廳應該用焗既方式去烹調,保持到雞翼肉嫩,又唔會令個面燶.鐵板黑淑牛肉飯 $54最鍾意聽到「咋~咋~」聲既感覺,飯係要熱辣辣先好食😋,佢既黑淑汁好濃味,少少辣辣地,又帶有燒醬既甜甜味,好啱撈飯,牛肉都有成5-6塊,同唔肥膩,個人覺得如果再多啲粟米應該口感仲好,不過$54晚餐價錢好抵!⚠️Tips: 一上菜就要快手撈勻,牛肉比較薄身,唔快啲撈就會過熟.心太軟 $48雖然佢地既心太軟唔算好流,唔係一界開啲朱古力漿會衝哂出黎個種,但係佢個朱古力餡我好鍾意,係帶有少少苦澀味,唔會係個種後期加製,勁甜既味,留有朱古力原始風味,配埋雲呢拿雪糕,飯後甜品一流.薄荷朱古力咖啡 $39鍾意佢唔甜呀,唔會得薄荷糖漿既味,真係飲到朱古力溝咖啡既苦澀,同杯飲品好滑,岩哂想間唔中放肆既喂食妹🤪.Hot Latte $35用心沖,拉花靚,牛奶香滑,令杯咖啡升華其實佢仲有其他野食,例如Pizza、
9 0 後 的 味 蕾

北角開左間好有少女風味既西餐廳呀!
舖頭裝修用左唔少霓虹燈設計,特別係門口既呢對翼,好吸睛呀!

餐廳新開,環境好舒適乾淨,啱晒幾個知己好友邊食邊傾

蜜糖雞翼 $38

鐵板黑淑牛肉飯 $54

心太軟 $48

薄荷朱古力咖啡 $39

Hot Latte $35
用心沖,拉花靚,牛奶香滑,令杯咖啡升華

其實佢仲有其他野食,例如Pizza、烤雞、烤豬等等

2021-06-27 115 瀏覽
北角健威城斜對面,一個小小既角落,清靜優雅。店面外有霓虹燈打卡點;店面內有字型藝術品,讚Like 必到。頭盤:忌廉湯香濃忌廉味,仲有綿綿嘅口感,好味!沙律適量既凱撒沙律汁,切好又易入口嘅沙律菜葉,作為頭盤非常適合。主菜:白咖喱香茅豬扒飯調制出適合香港人口味嘅咖喱,唔會好辣,反而帶有微甜;豬扒分量十足,煎得啱啱好,好易切開。石燒牛肩胛肉眼扒配 燒汁、薯角最期待既菜品!上菜時一望就知好好食。店員細心講解要點樣處理。一切開就係完美嘅五分熟牛扒。肉質上乘,非常抵食。檸檬茶簡簡單單,自行加糖漿,控制甜度。

頭盤:
忌廉湯
香濃忌廉味,仲有綿綿嘅口感,好味!

沙律

主菜:
白咖喱香茅豬扒飯

石燒牛肩胛肉眼扒配 燒汁、薯角

檸檬茶
簡簡單單,自行加糖漿,控制甜度。
2021-06-26 86 瀏覽
Cafe Paradise 位於北角英皇道東寶大廈地下,屬於區內新開西餐廳,地點交通方便,價錢屬於中價。周末二人晚餐,主菜選擇了石燒美國安格斯牛小排,餐廳以石盤形式上餐,可以保持牛小排溫度。安格斯牛小排牛肉味濃,餐廳將醬汁分上,可以嘗到牛肉原汁原味。另一主菜慢煮三文魚配芒果蛋黃醬,三文魚夾配芒果味道,份外新鮮,份量亦足。甜品選擇亦算多,是夜選擇了士多啤梨泡夫雪山及軟綿綿朱古力,以棉花糖配搭朱古力,不會太甜,作為甜品完美作結。

2021-06-26
2021-06-26 54 瀏覽
Cafe Paradise 係北角開嘅分店,門口用天使翼裝飾,保留了雲朵設計。我哋點咗2個晚餐,分別係石燒美國安格斯穀飼去骨牛小排,同慢煮挪威三文魚配多黃醬。晚餐配有餐湯,沙律同飲品。牛小排以黑椒煎香,店家把醬料放在一旁,可以自己調節份量。三文魚煎得香脆,有多種蔬菜配搭一起。飲品可以叫起,其中一杯飲品揀咗軟綿綿朱古力,就如甜品一樣。另一個餐飲揀咗洋甘菊,再加咗士多啤梨泡芙雪山。份量都幾多,足夠2個人食。舒適環境,加配有甜品的晚餐,滿足的一晚。

舒適環境,加配有甜品的晚餐,滿足的一晚。
2021-06-26
2021-06-21 128 瀏覽
去開北角買野先發現原來cafe paradise 都開左係度!新開張仲免加一💪🏻.餐廳裝修大d又幾好坐😜 menu就一樣嘅,我哋就叫左一個ribs dinner set👅先上餐湯同salad. 味道正常😇 而ribs都幾大份!味道甜甜酸酸咁,肉質就正常嘅~ 跟左個薯菜,有紅椒、翠玉瓜同南瓜🎃 都幾啱減肥人士食!仲有d小蕃薯添~ .另外點左burger~ 食落肉都幾juicy, 生熟度剛好,overall 唔會干同有好多蔬菜一齊食就refresh d🤪🤪.最後都叫左個心太軟💕💕砌得好靚呀!食落啱啱好仲有流心架😌😌.特飲叫左青檸梳打解下暑😋😋

而ribs都幾大份!
都幾啱減肥人士食!仲有d小蕃薯添~

另外點左burger~
最後都叫左個心太軟💕💕
砌得好靚呀!食落啱啱好仲有流心架😌😌

特飲叫左青檸梳打解下暑😋😋

之前就有食過太子嘅總店,而家開咗第三間店舖喺北角,即刻就去試吓。🚶🏻位置:北角站B3出口直行,喺正港運城對面。環境:一入到去見到右邊就覺得好似北歐愛琴海小鎮,牆身係海浪嘅藍色;左邊好似行暗黑系,一間餐廳兩種風格幾型!。卜位一定要問吓可唔可以留入去右手邊嘅卡位。食物:🟠美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 $78調味淨係用咗鹽同黑椒,好簡單已經突出到牛嘅鮮味。牛味幾重,肉質嫩滑。呢個係鐵板燒,熟度可以自己控制,幾好玩~一set包埋薯條,總共有三個醬:蒜蓉汁、茄汁同燒汁。評分: 🌕🌕🌕🌕🌑回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗🟠蟹籽蟹棒忌廉意大利寬條麵 $78同太子分店一樣咁好食,入口好creamy,意粉一啲都唔乾身,不過一個人食有啲濟,建議兩個人share食。評分: 🌕🌕🌕🌕🌗回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑🟠Set +$30一Set 有口感黏稠嘅洋蔥煙肉忌廉湯、沙律、甜品(可升級)同飲品(可升級)。飲品嗌咗檸茶,甜度係自己控制,好貼心!🟣士多啤梨窩夫雪山 (跟Set另 +$30) 以為面頭會有少少士多啤梨,但用咗士多啤梨醬代替,面頭仲有一球雪糕(影太耐搞到佢溶溶地🥲)驚喜嘅位置係窩夫係士多啤梨味!入面應該加咗Cinnamon,係加

🚶🏻位置:北角站B3出口直行,喺正港運城對面。

食物:
🟠美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 $78
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗

🟠蟹籽蟹棒忌廉意大利寬條麵 $78
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑

🟠Set +$30

🟣士多啤梨窩夫雪山 (跟Set另 +$30)
以為面頭會有少少士多啤梨,但用咗士多啤梨醬代替,面頭仲有一球雪糕(影太耐搞到佢溶溶地🥲)驚喜嘅位置係窩夫係士多啤梨味!入面應該加咗Cinnamon,係加分位!下次會試吓其他味~
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

⏱試食時間:星期六6pm
⏳等候時間:0mins
——————————
2021-06-19 87 瀏覽
東寶成列都係中菜有間西餐就試吓喺正北角英皇道開但咁嘅價錢座位都可以咁闊絡起碼坐得舒服先咁夏天嘅天氣梗係嗌返杯夏天嘅飲品Mango smoothie 好透心涼都想食正餐嘅😂但結果我嗌咗甜品而且係最貪心嗰個窩夫天堂即係有齊幾隻味雪糕其實佢比張圖飽好多的兩個人食都ok最後都係食返啲熱嘢啦叫咗個熱辣辣嘅芝士焗帆立貝帆立貝全部都好大粒雖然芝士咸咸地係幾開胃但Again 我又睇小咗佢啲食物一個人食哂四粒真係好飽下次同人share啦

東寶成列都係中菜

但Again 我又睇小咗佢啲食物
一個人食哂四粒真係好飽
下次同人share啦

2021-06-18 1407 瀏覽
Tea Time時間搵間餐廳坐吓 chill吓 喺北角經過見到呢間新開嘅Cafe Paradise 就入咗嚟食個tea🙊餐廳環境都幾舒服 都有幾多座位 空間都夠寬敞 牆上面有啲霓虹光管嘅裝飾可以打吓卡㗎🤪吉列魚柳配黑松露醬配田園沙律 田園沙律幾清新 吉列魚柳唔算好大塊 但係勝在有兩塊🙊 做下午茶就啱啱好 黑松露醬係個重點 黑松露味好香 唔會過鹹 點埋魚柳食就好夾 不過略嫌魚肉有啲鬆散日式照燒吉列豬扒漢堡包配鹹蛋黃脆薯角 漢堡包外層烘到好脆 吉列豬扒唔算太厚 照燒汁甜甜哋 同個吉列豬扒幾夾 鹹蛋黃脆薯角就一般唔係太食到鹹蛋黃嘅味 另外唔夠脆 冇魚柳咁香口🥔 所以餐廳都提供咗茄汁 不過我覺得點黑松露醬會好食啲😛 食完兩款鹹食 當然要叫返個甜品 紅粉菲菲窩夫配雪糕 窩夫新鮮焗好 仲熱辣辣 配搭士多啤梨味雪糕 有冰火交融嘅感覺 窩夫覺得幾脆 值得一讚😬 今日嘅是日特飲係青蘋果梳打唔駛加錢就飲到 所以就叫咗試試 杯梳打只有微微嘅青蘋果味 比較淡芒果沙冰 夏天飲沙冰真係好爽😄 沙冰唔算太甜 好似唔會太肥啦Chocolate@Paradise 呢個係咁熱嘅天氣飲又係好正嘅 面頭嘅朱古力雪糕質素好好

Chocolate@Paradise 呢個係咁熱嘅天氣飲又係好正嘅 面頭嘅朱古力雪糕質素好好 仲有朱古力碎係面 飲品底部嘅朱古力醬好濃郁 將成杯嘢飲攪勻之後 就係一杯好濃朱古力味嘅凍飲 啱晒鍾意朱古力嘅我🍫

呢間餐廳嘅食物質素有保證 價錢都合理 覺得套餐加十蚊轉特飲幾抵 嘆下午茶就啱晒啦😺
下午茶
2021-06-18 120 瀏覽
今日收工之後同女朋友喺北角行街,經過東寶大廈見到一間新開嘅西餐廳就入去試吓啦,入邊嘅裝修好特別,因為右邊係好色彩繽紛嘅而左邊係比較有情調嘅形成一個好強烈嘅對比,坐低之後一開佢嘅Menu就俾佢驚喜到因為佢嘅Menu係有立體嘅裝飾,咁首先我哋叫咗個煙三文魚凱撒沙律,佢嘅三文魚都好多完全唔會孤寒,之後仲叫咗兩個小食分別係雞翼,同芝士焗帆立貝,兩款小食都好好味作為開胃菜絕對加分,至於主菜方面我哋就叫咗個卡邦尼扁意粉,依個意粉真係好出色,因為意粉好入味唔似平時出邊嘅卡邦尼意粉咁忌廉完全入唔到味,整體而言我覺得依間新餐廳真係好值得一試因為佢嘅裝修已經好吸引而且食物質素亦都好好就算係員工嘅服務態度亦都一流,不失為北角入邊推薦嘅西餐廳之一