2022-06-16 66 瀏覽
成日行街都經過見到呢一間Cafe都好多人排隊,終於今日都有機會去探店😋睇返餐牌種類繁多,都非常吸引,而且價錢合理👍🏻外賣仲有九折添!街坊有着數呀!店內人頭湧湧,雖然店面唔大,但座位非常好坐,裝修係小清新路線🫶🏻卡邦尼意粉~呢個item基本上係西餐廳必定會出現,要整得好味,一啲都唔容易,而且熱度要剛好,即煮完即上枱,呢度用料足,汁醬夠味,而且汁既份量剛好,十分推薦👍🏻水牛城雞翼~微辣嘅濃厚醬汁,係水牛城雞翼嘅精髓,非常惹味,加上雞翼非常大隻,而且十分香脆,可以講係雞翼控嘅佳音🤟🏻黑松露薯條~黑松露醬有淡淡的媒香,加上香脆嘅直身薯條,雖然係油炸食品,但唔覺有油膩感,非常出色

2022-06-15 69 瀏覽
一直都想泥試依間餐廳今日终於有時間一試啦~🥳星期二平日晚上都全場滿座就已經對間餐廳好有好感啦男、女店員都好有禮貌,帶住口罩都見到佢係笑容滿面🤠親切又清晰叫客人圈好把遮放係遮架先入座臨走都會提醒客人拎遮感覺好貼心呀~☺️店員好醒目,上湯時已經準備埋多一個碗仔比我地share咁醒目真係要讚呀👍🏻👍🏻👍🏻套餐好抵食,選擇亦都好多,花多眼亂呀🤪套餐點左紐西蘭一級超牛板腱 $138石板燒到件牛炸炸聱店員好貼心提醒燒緊既時候唔好倒啲汁上牛上面唔係會彈到自己的燒法亦有2種,可以因應自己喜好決定1種係原塊燒,2邊反轉慢慢燒直至內裡熟透另1種係先切開,逐小一件逐件燒我地就鐘意後者,先切開既好處在於唔會兩面燒焦牛板腱肉質軟冧好juicy,夾埋燒汁食好惹味薯條新鮮炸起,幼身薯條但好夠薯香味🍟套餐亦包左一杯餐飲、前菜、自家制湯同埋甜品套餐$138就食到石板燒肉,好抵食呀!黑松露野菌意大利飯 $75香濃黑松露味,野菌份量多,意大利飯入晒味同埋飯粒有咬口成個意大利飯份量好多,同朋友share食岩晒😋美式水牛城雞翼 $55/4隻🐔水牛城雞翼勁惹味,醬汁唔會太辣,食落好過癮📍Cafe Paradise🔎太子砵蘭街412
一直都想泥試依間餐廳
今日终於有時間一試啦~🥳
星期二平日晚上都全場滿座就已經對間餐廳好有好感啦
男、女店員都好有禮貌,帶住口罩都見到佢係笑容滿面🤠
親切又清晰叫客人圈好把遮放係遮架先入座
臨走都會提醒客人拎遮
感覺好貼心呀~☺️
店員好醒目,上湯時已經準備埋多一個碗仔比我地share
咁醒目真係要讚呀👍🏻👍🏻👍🏻

套餐好抵食,選擇亦都好多,花多眼亂呀🤪
套餐點左紐西蘭一級超牛板腱 $138
石板燒到件牛炸炸聱
店員好貼心提醒燒緊既時候唔好倒啲汁上牛上面
唔係會彈到自己的
燒法亦有2種,可以因應自己喜好決定
1種係原塊燒,2邊反轉慢慢燒直至內裡熟透
另1種係先切開,逐小一件逐件燒
我地就鐘意後者,先切開既好處在於唔會兩面燒焦
牛板腱肉質軟冧好juicy,夾埋燒汁食好惹味
薯條新鮮炸起,幼身薯條但好夠薯香味🍟
套餐亦包左一杯餐飲、前菜、自家制湯同埋甜品
套餐$138就食到石板燒肉,好抵食呀!

黑松露野菌意大利飯 $75
香濃黑松露味,野菌份量多,意大利飯入晒味同埋飯粒有咬口
成個意大利飯份量好多,同朋友share食岩晒😋

美式水牛城雞翼 $55/4隻🐔
水牛城雞翼勁惹味,醬汁唔會太辣,食落好過癮

📍Cafe Paradise
🔎太子砵蘭街412號地舖
2022-06-14 73 瀏覽
香脆豬手配燒汁💛💛💛💛配菜有啲薯蓉喺底,燒菇粟米仔紅椒黃椒豬手皮連肉一齊食好正 脆卜卜🐽🐽龍蝦汁海鮮意大利飯💛💛💛海鮮有青口蝦帆立貝士多啤梨沙冰💛💛💛行咗好耐街一飲就超解渴🤭薄荷朱古力咖啡💛💛好甜☕️久違的黃店🫣🍽Cafe Paradise 📍地址:太子砵蘭街412號地舖📞電話:3709 8103
香脆豬手配燒汁
💛💛💛💛
配菜有啲薯蓉喺底,燒菇粟米仔紅椒黃椒

豬手皮連肉一齊食好正 脆卜卜🐽🐽

🍽Cafe Paradise
📍地址:太子砵蘭街412號地舖
📞電話:3709 8103
2022-06-13 71 瀏覽
今個午餐去到太子砵蘭街附近嘅西餐cafe paradise地鐵站口1分鐘就去到 位置好方便店內氣氛寧靜企理我地叫咗份set lunch 跟餐湯同飲品大啡菇牛肝菌汁雜菌燴意大利飯原個大啡菇上碟😳 唔係落咗好重調味 食返蘑菇本身嘅鮮香特別欣賞係大啡菇焗得juicy而意大利飯質感係較軟糯嘅口感配合牛肝菌汁香濃creamy餐湯係忌廉蘑菇湯 不過不失飲品選擇好多 叫左杯earl grey latte茶底好出 比起咖啡味道更香個人覺得唔錯 相信熱飲效果更香醇最後我地仲加咗客煙三文魚沙律海量生菜 一碗已經可以做正餐鐘意沙律醬攪拌得好均勻下嘅生菜同樣都醬汁 煙三文魚繼續係不吝嗇嘅份量好夠凍 夏天食依份沙律透心涼~整體黎講 欣賞依到用餐環境而且食物價錢同份量都好合理
今個午餐去到太子砵蘭街附近嘅西餐cafe paradise

海量生菜 一碗已經可以做正餐
鐘意沙律醬攪拌得好均勻
下嘅生菜同樣都醬汁
煙三文魚繼續係不吝嗇嘅份量
好夠凍 夏天食依份沙律透心涼~

整體黎講 欣賞依到用餐環境
而且食物價錢同份量都好合理
2022-06-13 67 瀏覽
呢間平價咁好 一於走去試 唔係啩係我要求高或唔好彩 相就冇影 食咗兩三啖就唔想再食 嘥時間嘥錢 中午weekend去食 一份餐大約都成100蚊都唔係平 真係未食過咁差嘅意大利飯 一份係蘑菇意大利飯 一份係海鮮意大利飯, 蘑菇意大利飯裏面加咗好多洋蔥粒 呢啲洋蔥粒好似冇炒香 就放入去 所以食入口係好刺脷好刺口 我覺得真係唔掂囉 點解咁多人都話好食㗎 信唔信由得你 試過一次咪搞
呢間平價咁好 一於走去試 唔係啩
信唔信由得你 試過一次咪搞
2022-06-05
忙完成個禮拜,真係要留番周末俾自己好好喘息,例如訓晏少少再搵間cafe同朋友慢慢食慢慢傾。今日同朋友嚟咗好近太子站嘅Cafe Paradise食下午茶。當然啦,tea time也好我都係叫咗個full嘅all day breakfast,朋友就點咗份西西里茄茸煙肉三文魚意大利飯。All dat breakfast嘅多士分開先上,由於是今日第一餐,真係望到都好想快啲有的食,但都要忍一忍唔好搽果醬食晒,一定要分配定啲多士俾其他配料。上菜速度都好快,先吸引我眼球嘅係非常飽滿嘅炒蛋,打完卡即刻配多士食,真係好食,夠滑亦有輕輕嘅奶香點綴,同烤得脆身嘅多士搭配層次十足。連同其他配料,整體嘅all day breakfast少油少鹽得嚟都有香草提味,算是一個頗健康嘅選擇!🥗朋友嘅risotto茄茸量十分多,醬汁調出來嘅濃香配上煙三文魚都係好夾的。而其中一個重點,佢上碟嘅擺盤真係好適合打卡!📸All Day Breakfast — Paradise Full賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️西西里茄茸煙肉三文魚意大利飯賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️周末坐喺cafe歇息一下充充電

賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

西西里茄茸煙肉三文魚意大利飯
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

周末坐喺cafe歇息一下充充電,慢活一下就好了🫶🏽
2022-06-11
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-06-11 50 瀏覽
見到呢間野都多人食,價錢中等,正常西餐價,入去試一試😂我就食煙三文魚蜆肉天使面~上到嚟幾靚,蜆肉都比較多,但天使面稍淋,汁的份量適中,剛剛好~但味道差少少,偏淡,冇咩味,令人失望~另一個辣蜆肉意粉我就冇試,朋友話都幾辣,冇咩評價😅餐湯麻煩地,都係水水地,合格,但唔係高分🤭朱古力會拉花有飲咖啡的感覺,不過就真係好甜,冇攪拌都已經勁甜,個底仲有朱古力沉底~好冇味就見人見智,見到隔離枱食牛扒好似幾香,搵日可以試下😂#cafe #cafè #cafeparadise #太子美食 #食好d食平d #食好西 #食好d #食 #yum #yummy #special #foodie #foodiehk #food #hk90s #hkfood #hkfoodie #黃怪獸 #黃怪獸覓食
見到呢間野都多人食,價錢中等,正常西餐價,入去試一試😂

另一個辣蜆肉意粉我就冇試,朋友話都幾辣,冇咩評價😅

餐湯麻煩地,都係水水地,合格,但唔係高分🤭

好冇味就見人見智,見到隔離枱食牛扒好似幾香,搵日可以試下😂

2022-06-10 53 瀏覽
Hello又係我呀,今次就介紹呢間以旋轉木馬主題餐廳,門口就放咗兩個旋轉木馬模型🎠,食物就叫咗個All day breakfast&意粉🍝。全日早餐好豐富,炒蛋同埋個薯餅都好驚喜,薯餅食到最後都仍然好脆,意粉亦都唔差,卡邦尼醬汁好濃郁配上溫泉蛋👍🏻Paradise Full配橙汁:$108溫泉蛋卡邦尼意大利粉配餐湯&特飲:$65

Paradise Full配橙汁:$108
溫泉蛋卡邦尼意大利粉配餐湯&特飲:$65
2022-06-09 149 瀏覽
太子高質價廉物美cafe🤍-💛黃色商家-🐽石燒加拿大慢穀飼豬鞍 (set lunch $128)豬肉肉質軟嫩,超級多汁,唔點醬都夠味,點咗醬味道就豐富啲~俾咗兩隻醬,其中一隻係有蕃茄同蒜蓉,食落幾提鮮!同埋真係幾厚身,啖啖都係肉🤍店員仲好貼心咁提我地要反一反塊豬肉費時太焦,另外我哋揀咗跟薯條,薯條夠晒脆而且外脆內軟,呢個真係超推介😋🍝意式香辣茄茸海鮮意大利粉 (set lunch $65)拎到嚟嗰陣時勁香,而且份量幾多,海鮮都俾得好足料,好多蜆同魷魚,口感幾豐富!意粉嘅軟硬度適中,味道微辣,不過蕃茄味可以再多少少,同埋唔算好多汁,但亦都唔會覺得乾!🍅是日餐湯 (set lunch)係蕃茄忌廉湯,幾濃厚同埋滑身,食得出幾足料,加咗蕃茄蓉喺裏面,令到個湯好濃蕃茄味🤍🍪忌廉曲奇咖啡沙冰 (set lunch +$10)好大杯好抵,曲奇同咖啡味都好香好濃,忌廉味都好夠,唔會比任何一隻味蓋過咗,同埋我哋冇揀到甜度,但係甜度適中唔會太甜🥰🧊熱情果沙冰 (set lunch +$10)飲落幾清新,熱情果味都夠,仲有少少奶味,沙冰口感夠細滑,一樣唔會死甜,好抵叫☺️Lunch set真係好抵,同埋服務真
太子高質價廉物美cafe🤍
💛黃色商家
🐽石燒加拿大慢穀飼豬鞍 (set lunch $128)

🍝意式香辣茄茸海鮮意大利粉 (set lunch $65)

🍅是日餐湯 (set lunch)

🍪忌廉曲奇咖啡沙冰 (set lunch +$10)

🧊熱情果沙冰 (set lunch +$10)

Lunch set真係好抵,同埋服務真係超好,店員全部都好細心🥹🫶🏻另外餐廳環境舒服,裝修雅緻,食物味道同質素都好高,幾值得幫襯嘅一間小店!

味道 9/10
人均消費 $105💰
📍Cafe Paradise
太子砵蘭街412號地舖

#米食太子 #米食西餐 #米食cafe #米食旺角
#hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
2022-06-09
2022-06-06 51 瀏覽
【🧀NewYork Cheesecake🍰】($45)---👉🏻 配餐飲一杯 ~~~📍評分:9/10~~~⏩ 上網見呢間 cafe 大獲好評🔥, 今次黎試試食個 tea set😛,叫返件是日蛋糕坐低同 friend 吹下水!~~~今日既蛋糕係紐約芝士蛋糕🤩,Cheese cake 既口感好正,係凍餅個種先係硬硬地既口感,再慢慢喺口中融化變得香滑👅,食落好有冰感💦!而且芝士香同奶香味都好出🤤,絕對啱灑一眾芝士控🧀!下面既曲奇餅底亦令到口感更加豐富🍪,唔係脆口個種,但係同芝士香幾夾😋!~~~✅ 整體黎講,呢道甜品都幾好食又抵食‼️而且擺碟都幾吸引😍,店員亦好nice 😚!終於明點解呢間咁受歡迎啦😜!~~~性價比:4.5/5回頭度:5/5賣相:4/5環境衛生:3/5服務態度:4.5/5
【🧀NewYork Cheesecake🍰】($45)
---
2022-06-06
下午茶
是日蛋糕
2022-06-02 60 瀏覽
第一次嚟到太子嘅Cafe Paradise 佢都算係Cafe嘅始祖 喺文青Cafe風攻陷太子同深水埗一帶之前已經存在 空間非常闊落 餐牌仲有好多選擇例如英式全日早餐, 意粉仲有甜品 晚市仲有套餐選擇可以配上沙律同埋甜品。見到有人慶祝生日,餐廳仲會好好咁安排甜品盤上寫住Happy birthday ,岩曬同朋友黎慶祝生日✨煙三文魚蜆肉天使麵 ($75)蜆肉算多有十幾粒 煙三文魚唔會太咸 天使麵軟硬程度啱啱好 每條都會掛住忌廉汁✨石燒紐西蘭一級超牛板鍵 ($108)石燒牛扒配薯菜 😍 牛板鍵厚度十足 侍應仲好好會提醒你唔好加汁落去個石板到 小心熱!✨榛子鮮奶咖啡($35)✨玫瑰鮮奶咖啡($35)拉花好靚 玫瑰鮮奶咖啡同榛子鮮奶咖啡都不錯😍 咖啡香濃!

✨煙三文魚蜆肉天使麵 ($75)

✨石燒紐西蘭一級超牛板鍵 ($108)

✨榛子鮮奶咖啡($35)
✨玫瑰鮮奶咖啡($35)

拉花好靚 玫瑰鮮奶咖啡同榛子鮮奶咖啡都不錯😍 咖啡香濃!
2022-05-31 45 瀏覽
約左個好friend既孕婦朋友食晚飯,見openrice成日響旺中推介呢間所以就book左位了。一入去待應好有禮貌亦細心咁問我朋友要唔要暖水同位夠唔夠闊,未試過cafe咁好咁細心。 Bb唔等得即刻嗌了dinner set餐,前菜亦好快來到 。待應亦主動問我地係咪要share食,可以拎多對碗俾我地,真係好sweet沙律用心心碗好有少女心, 時日餐湯好熱好香既菇味,入口香滑而厚身,但質感剛好不至於會濟果種。餐飲待好細心地分了奶同糖水,可任意調配。主菜孕婦叫左個黑松露意粉,好食過某d出名意粉店, 扁意粉軟硬適中十分有咬口。黑松露香口不帶石油氣味果種, 同時唔會太濃味蓋過左意粉本身既麵條香。 海鮮意大利飯奶油比例剛好 ,海鮮亦好多每啖都食到蜆肉。面頭既大蝦帶子同青口新鮮彈牙。甜品幾有水準,加錢叫左個心太軟好香濃既朱古力味,配靚既雲呢拿雪糕,係絕配黎。 餐廳好早就full house,好多人嗌厚切石燒牛扒, 好吸引可惜我地太飽lu為有下次試啦!

餐飲待好細心地分了奶同糖水,可任意調配。

為有下次試啦!
  • 朱古力心太軟
  • 龍蝦汁海鮮意大利飯
2022-05-29 49 瀏覽
地點位置方便。食物選擇多,有喜歡的牛和羊。今次試過了三樣食品:蜆肉意粉-賣相好看,但意粉味道辣味蓋過了蕃茄味。石燒牛腱肉-肉質方面可以更好。龍蝦配牛小排半份-焗龍蝦半隻有點淡,牛小排半成熟,內部是全生的,生的程度要退回厨房作二次煮熟。拿鐵-個人認為牛奶太多。性價比方面,現在的食物質素會略為貴了一些。最大的問題是要注意沙發清潔,為免對店舖帶來麻煩,這方面不想寫太多,希望店主可以積極跟進。雖然有漏單情況,但服務員很有耐性,對顧客態度十分好。
地點位置方便。
食物選擇多,有喜歡的牛和羊。今次試過了三樣食品:
蜆肉意粉-賣相好看,但意粉味道辣味蓋過了蕃茄味。
石燒牛腱肉-肉質方面可以更好。
拿鐵-個人認為牛奶太多。
性價比方面,現在的食物質素會略為貴了一些。
雖然有漏單情況,但服務員很有耐性,對顧客態度十分好。
2022-05-29 43 瀏覽
呢間Cafe喺太子地鐵站一出就係,位置好方便,而且價錢好抵食,性價比超高。.🥩石燒紐西蘭一級超牛霖扒(200g) $88(+$30 升級套餐 - 包:餐湯 、沙律、甜品、飲品 )估唔到份量都不少,食🐮石燒牛最好就係可以自己控制生熟度。牛霖扒肉質都不錯,牛味香濃,食落唔會好韌。.跟餐仲有餐湯,餐湯係🥣南瓜湯,好濃又creamy;而沙律菜🥗都好新鮮,加上麻醬好惹味。.甜品係🥭芒果布甸,芒果都香濃,不是假芒果味;而餐飲叫了🧋凍奶茶,好大杯,味道正正常常。.🍝卡邦尼意大利粉 $65份量十足,勁大碟。意粉煮得剛剛好,食落彈牙,每條都沾滿卡邦尼醬汁,好creamy。入邊還有不少煙肉條、洋蔥和雜菌,味道不錯。
🥩石燒紐西蘭一級超牛霖扒(200g) $88
(+$30 升級套餐 - 包:餐湯 、沙律、甜品、飲品 )

🍝卡邦尼意大利粉 $65
2022-05-23 93 瀏覽
cafe paradise之前都食過幾次,對佢印象一直唔錯,今次終於可以試下太子分店啦!!入面裝修就無之前杏花邨個間咁fancy🤣不過都好舒服!餐牌嚟睇好似又差唔多,係set dinner嘅set有少少分別,同無咗窩夫🤣🤣但性價比同樣地高!叫咗石燒安格斯西冷 $208本身想叫最平個個,不過店員推薦話好Juicy好高質,見又唔係相差好多,就一於試試佢😚佢分開咗上個扒同塊熱石!扒佢地煎到4成熟左右,就話食前再放上熱石燒燒令佢熱番同更好食!!好!我地聽話!!wahhh!! 真係好嫩咼!入面仲係少少紅,生熟度啱啱好!真係超高質‼️‼️‼️唔夠食🤣但已經係255g比平時嘅份量更大!肥瘦啱啱好😚好食呀!!!!!由於我地加咗30升級變套餐,包埋餐湯,沙律同嘢飲❤️好抵食!!!野飲我地叫咗cookies n cream coffee smoothie!要加多15蚊!但好好飲,好大杯,抵加!!鐘意coffee味朋友唔好錯過!!一座山嘅沙冰🤣🤣另外就叫咗個黑松露海蝦煙三文魚天使麵 $85同樣係高質!感覺上比出面一般Cafe嘅份量多,仲要係好食😋最後唔少得好多人介紹嘅心太軟啦!!好正!又熱又凍!一啖啖係口入面慢慢品
入面裝修就無之前杏花邨個間咁fancy🤣不過都好舒服!

但性價比同樣地高!
叫咗石燒安格斯西冷 $208

另外就叫咗個黑松露海蝦煙三文魚天使麵 $85
同樣係高質!感覺上比出面一般Cafe嘅份量多,仲要係好食😋

最後唔少得好多人介紹嘅心太軟啦!!
好正!又熱又凍!一啖啖係口入面慢慢品味❤️價錢都係50內!抵食!!^_^
  • 煙三文魚黑松露海蝦天使麵