2022-05-22 1486 瀏覽
距離地鐵站超近👍🏼👍🏼一轉彎就到!之前一直都聽過佢係💛💛嘅好食之選‼️今日食到啦finallly YEAH😗menu好多選擇咼!!見到dinner set之後都係決定要散叫,多啲選擇同開心啲haha煙三文魚黑松露海蝦天使麵 $85上面有個煙三文魚花😍再有3隻蝦,跟住超多黑松露醬同蘑菇洋蔥,成個意粉好豐富😆天使麵軟硬程度十分滿意,有咬口!條條都充滿啲醬☺️ 石燒安格斯西冷牛扒 $248我哋加咗$30要套餐!有碗湯,沙律同嘢飲!!好抵㗎!!今晚餐湯係薯仔忌廉湯,略略覺得咸咗少少🤔牛扒非常好味😋好juicy 同軟!唔會太硬同鞋!好嫩❤️❤️貴得黎係值得!!店員叫我哋30秒就好離開塊熱石!又真係保留到Juice嘅口感🥳加埋15蚊嘅杯曲奇忌廉咖啡沙冰!!唔會好甜!咖啡味好足!大大杯!!又開餐飲到尾都得☺️最後梗係叫埋個心太軟啦!有雪糕係度,中和個朱古力,令到成件事好平衡!!不過入面就唔算好多朱古力醬😗依家嘢好食又抵食!!絕對會encore🥳🥳🥳

煙三文魚黑松露海蝦天使麵 $85
石燒安格斯西冷牛扒 $248

加埋15蚊嘅杯曲奇忌廉咖啡沙冰!!
唔會好甜!咖啡味好足!大大杯!!又開餐飲到尾都得☺️

最後梗係叫埋個心太軟啦!

依家嘢好食又抵食!!絕對會encore🥳🥳🥳
  • 朱古力心太軟
2022-05-21 77 瀏覽
️💫⭐️Cafe Paradise☀️💫⭐️⚡️⚡️太子砵蘭街412號地舖⚡️⚡️🎢🎢3709-8103🏝🏝旺區 地點便利態度與服務 👍🏻😗食高質西餐 CAFE PARADISE 係個good choice————————————————————石🪨板燒 牛柳 啖啖肉近乎冇筋 肉味重 肉汁豐富紅紅地石燒 自己決定幾成熟先主 自己慢慢玩🤓👀配薯條🍟 脆香 不油膩值得一食!套餐- 石燒紐西蘭牛柳$130+$30套餐跟餐蕃茄蘑菇湯 頭盤沙律熱情果沙冰+$15
️💫⭐️Cafe Paradise☀️💫⭐️

套餐- 石燒紐西蘭牛柳$130+$30套餐
跟餐蕃茄蘑菇湯 頭盤沙律
熱情果沙冰+$15
  • 石燒紐西蘭牛柳
喺太子做完嘢,好想搵個坐得舒服嘅地方慢慢嘆個lunch。路經Cafe Paradise,望吓門面,突然諗起希臘白色小屋(🤣🤣想去旅行想到入晒腦) 本來見到lunch set係算ok抵食嘅,有d餐只係$50、$60,價錢合理,不過想坐耐d、嘆吓,叫個扒感覺好似好d😅 🥩石燒紐西蘭牛柳 $130石燒牛柳,仲有薯條跟埋,而且蒜蓉汁、黑椒汁、茄汁分別用小碗盛載著,感覺幾企理。上枱時,侍應十分有禮地講解要點汁,不要淋汁,轉頭仲俾多隻碟我,提醒如果擔心牛柳太熟,可放在碟上,都幾細心。👍200g 嘅牛柳都幾厚身,肉味很濃,非常有嚼勁,証明應該無用到鬆肉粉/梳打粉之類去醃製,食到牛柳嘅原味道。🥗🥣沙律、是日餐湯 (牛柳+$30提升至套餐,本來應該仲有甜品,但我太飽,食唔落,所以無要😅)沙律用左我鍾意嘅胡麻汁,很香、微酸,啱晒消暑食。是日餐湯都係我鍾意嘅南瓜湯,很滑、夠濃稠,仲有淡淡嘅南瓜甜味,好味到極速飲晒。😋 🍧忌廉碎曲奇咖啡沙冰 (跟餐+$15,補差額)好靚,望到已經透心涼,飲落好似食雪糕咁,仲有超濃嘅雲呢拿味。 環境舒適、侍應又好禮貌、食物選擇多,下次嚟開做嘢可以再食😄

🥩石燒紐西蘭牛柳 $130

🍧忌廉碎曲奇咖啡沙冰 (跟餐+$15,補差額)

環境舒適、侍應又好禮貌、食物選擇多,下次嚟開做嘢可以再食😄
跟餐沙律 南瓜湯
石燒紐西蘭牛柳
忌廉碎曲奇咖啡沙冰
2022-05-20
下午茶
2022-05-19 53 瀏覽
今日同朋友行街,行到攰攰地就搵野食!見咁多好評就決定黎哩間到食一食!坐位大,坐得都舒服!原來餐廳角落有一個細細旋轉木馬,勾起我不少童年回憶!我就叫左石斑魚柳配飯首先係個湯。個湯其實好香架,飲起上黎好滑好creamy,實係落左好多奶油姐,完全符合我口味石斑魚柳煎得剛剛好,個皮少少脆但係唔會太膿,因爲我好怕食膿野架咬落去首先係脆,然後就係魚肉的嫩滑。道菜的神韻係個汁,甜甜地,帶出左石斑本身的味道,所以有d似食緊日本鰻魚飯咁架🥰陪埋白飯一起食唔怕太鹹,好開胃架天氣熱,緊係叫杯凍檸茶啦!本來以為都係一杯普通既凍檸茶,點知一上桌,原來有好多檸檬架!!茶底仲好香添!唔似d普通茶記咁求其沖,呢度既檸檬茶好明顯係用高級的茶葉沖出黎,茶味好出,而且檸檬無苦味,證明係新鮮既檸檬茶!推薦!
今日同朋友行街,行到攰攰地就搵野食!
見咁多好評就決定黎哩間到食一食!

我就叫左石斑魚柳配飯

陪埋白飯一起食唔怕太鹹,好開胃架

推薦!
2022-04-25
午餐
2022-05-17 92 瀏覽
約好友食晏,要地點方便,又要好食抵食,這裡確是上選,太子站出行一分鐘就到,非常方便。不過最好訂位,否則失預算。中午食晏時間滿座。😀午飯套餐很多選擇,我們點了蒲燒原條蛋蓋鰻魚飯和石燒紐西蘭一級牛肩鉀肉200g,有蘑菇湯和飲品送。餐廳效率很高,餐點很快送上,蘑菇湯夠濃夠香,很有水平。😋鰻魚飯好大一碟,原條大鰻魚鋪在上面,中間是一層又嫩又滑的炒蛋,食起來軟軟糯糯的,好味又飽足。石燒牛肩胛肉放在燒紅的石板上,燒得吱吱作響,燒熱的脂肪發出焦香味,引得人口水直流,長長一塊牛肩胛肉,配了三款醬料,新鮮炸起的薯條,份量超大,賣相超靚,味道炒正。👍兩份餐都大,我們要用4人位才夠放。😘員工熱情又細心,提醒我們小心石板燙手,這一餐食得好飽好滿足。😋

• 石燒牛肩胛肉眼扒
  • 蒲燒原條鰻魚飯
2022-05-16 99 瀏覽
之前食過北角分店覺得唔錯,今次同老公嚟太子分店試吓我哋兩個人點咗一份晚餐同一份牛扒。沙律+餐湯沙律菜都幾新鮮;忌廉湯有陣好香嘅海鮮味,飲得出唔係用粉沖。龍蝦汁海鮮燴意大利飯每粒飯都沾滿湯汁,每一啖都係濃濃嘅龍蝦湯,好creamy好好味。飯粒遷就返香港人嘅口味,唔會太硬,粒粒分明得嚟又煙韌;海鮮份量都多,有青口、蜆、蝦同帆立貝,隻帆立貝重大隻過匙羹石燒紐西蘭一級超牛板腱 塊扒好厚好足砰,食落口感軟嫩,juicy兼牛味濃郁餐廳有提供燒汁同蒜汁,我自己就覺得唔使點汁都好夠味好正。薯條都好抵讚,夠熱夠脆!就算唔點扒餐,都強烈建議點返個薯條食,好好食!士多啤梨沙冰平時食士多啤梨味嘅甜品,最怕有陣好假嘅藥水味;呢杯沙冰就冇呢個問題,真係士多啤梨味,酸酸甜甜非常清新。心太軟流心嘅心太軟,濃濃嘅朱古力味,再加埋香滑嘅雲尼拿雪糕,為呢餐劃上完美嘅句號
之前食過北角分店覺得唔錯,今次同老公嚟太子分店試吓

我哋兩個人點咗一份晚餐同一份牛扒。
沙律+餐湯
沙律菜都幾新鮮;忌廉湯有陣好香嘅海鮮味,飲得出唔係用粉沖。
龍蝦汁海鮮燴意大利飯
石燒紐西蘭一級超牛板腱
塊扒好厚好足砰,食落口感軟嫩,juicy兼牛味濃郁
士多啤梨沙冰
心太軟
2022-05-16 74 瀏覽
Cafe Paradise (砵蘭街) 太子砵蘭街412號地舖··· ··· ··· ··· ··· ··· ···地點位置好方便太子地鐵站D出口向右行大約50米就到西餐為主 另外甜品都係佢地特色香辣蜆肉炒意粉🍝:呢個幾得意 食落口幾搶:不過又唔會好spicy :好多蜆肉圍邊 影出嚟效果幾好睇蟹子蟹柳忌廉寬條麵: 呢個值得嘉許 好多蟹籽😳😛: 份量都唔少 香滑忌廉汁黑松露薯條🍟:一紅一白:蕃茄醬與黑松露醬:薯條方面值得讚嘅係唔會好油 :應該有用技巧番炸:美中不足嘅地方係黑松露醬唔係好夠味
Cafe Paradise (砵蘭街)
太子砵蘭街412號地舖

:薯條方面值得讚嘅係唔會好油
:應該有用技巧番炸
:美中不足嘅地方係黑松露醬唔係好夠味
2022-05-15 62 瀏覽
星期五晚大約6.45pm黎到,唔洗等位被安排坐係門口旁邊,有個好大既旋轉木馬,好精緻😍食物選擇方面有Dinner set/ main menuDinner set包沙律、餐湯、主菜、甜品同野飲我地叫左一個Dinner set再加碟意粉套餐揀左香蒜芝士焗龍蝦拼頂級牛小排 半份沙律放係黃色心形碗內,沙律好新鮮🥗忌廉蘑菇湯,頗重菇味🍄龍蝦牛小排擺盤精緻,適合打卡龍蝦肉偏乾,好在有慷慨既芝士醬🧀🦞牛小排叫左 medium rare 三成熟🥩望落柔軟,食落有筋位配菜多,有大片蕃茄、翠玉瓜、粟米、菇類、薯蓉素野菌黑松露意大利闊條麵🍝意粉菌菇類眾多,偏硬身🍄黑松露慷慨,意粉正常口感額外加15蚊轉特飲,棉花糖朱古力,朱古力偏淡☕芒果味甜品有小時候啫喱糖回憶👧🏻
星期五晚大約6.45pm黎到,唔洗等位
被安排坐係門口旁邊,有個好大既旋轉木馬,好精緻😍

食物選擇方面有Dinner set/ main menu
Dinner set包沙律、餐湯、主菜、甜品同野飲

我地叫左一個Dinner set再加碟意粉

套餐揀左香蒜芝士焗龍蝦拼頂級牛小排 半份
沙律放係黃色心形碗內,沙律好新鮮🥗
忌廉蘑菇湯,頗重菇味🍄
龍蝦牛小排擺盤精緻,適合打卡
龍蝦肉偏乾,好在有慷慨既芝士醬🧀🦞
牛小排叫左 medium rare 三成熟🥩
望落柔軟,食落有筋位
配菜多,有大片蕃茄、翠玉瓜、粟米、菇類、薯蓉

素野菌黑松露意大利闊條麵🍝
意粉菌菇類眾多,偏硬身🍄
黑松露慷慨,意粉正常口感

額外加15蚊轉特飲,棉花糖朱古力,朱古力偏淡☕

芒果味甜品有小時候啫喱糖回憶👧🏻

2022-05-15 52 瀏覽
太子站D出口1分鐘路程食「鵝地不罰史」11:30開始-11:20到已經有人等位入薯餅@好食過M記炒蛋@蛋香夠滑塊多士係熱辣辣架🥰煙肉腸仔豬柳扒牛扒都正正常常清碟😛😛😛😜😜😜
太子站D出口1分鐘路程
食「鵝地不罰史」
11:30開始-11:20到
牛扒
都正正常常
清碟😛😛😛😜😜😜
2022-05-13 59 瀏覽
今日落大雨,去開太子做嘢想搵地方落腳食飯,喺openrice搵到呢間好近地鐵站、評價又幾好嘅餐廳。由太子站D出口出,向右邊直行半分鐘就到,非常就腳。煙三文魚凱撒沙律 $78煙三文魚份量都幾多,沙律菜夠新鮮,撈埋啲芝麻醬食無得輸。石燒紐西蘭一級超牛板腱 $108牛扒上檯嘅時候會生啲,喺石板上燒到自己鍾意嘅熟度就可以慢慢嘆塊石塊好夠熱,我哋食到最後一啖嗰陣塊牛扒重出緊煙,好正。食落都好重牛味,肉汁豐富,偏瘦得嚟一啲都唔韌,百零蚊有呢個質素嘅牛扒,都幾抵食。點牛扒會送埋薯條,呢個薯條真係好好食!!熱辣辣上檯,非常脆口,食完好想再添整體上嘅食物質素都令人滿意,另外想讚讚呢度嘅服務,幾位職員都好好笑容好有禮貌,成餐飯嘅體驗宦非常之好,值得再幫襯!

煙三文魚凱撒沙律 $78
煙三文魚份量都幾多,沙律菜夠新鮮,撈埋啲芝麻醬食無得輸。
石燒紐西蘭一級超牛板腱 $108

2022-05-10 66 瀏覽
酥炸軟殼蟹龍蝦汁天使麵 🦞($98+15 轉套餐) 7/10一開頭望到隻軟殼蟹個size 真係好失望,賣相唔多靚仔同埋好細隻🥲 好彩食落都酥脆,唔會好油膩🦀另外天使麵全部煮得好入味,味道亦都調教得好好,creamy得黎唔會膩👍🏻+15蚊可以轉做套餐,包埋前菜、飲品、同餐湯,可以話係超值🤑 飲品冇話特飲要加錢,叫咗杯薄荷朱古力🍫飲落有淡淡薄荷味,略嫌朱古力味唔夠重,比較稀咗少少🤏紐西蘭一級超牛板腱($108+30 轉套餐) 7.5/10鐵板上嘅牛板腱食落有牛味,同時亦都夠有咬口嘅嫩,而且睇相都feel到佢有幾多汁💦值得推薦👍🏻 薯條方面偏重薯仔感,唔算好脆,但好實在嘅感覺🍟+30蚊轉套餐有包飲品、前菜、湯同甜品,飲品揀咗玫瑰鮮奶咖啡☕️士多啤梨泡芙雪山🍓(+25) 8.5/10而甜品本身係芒果布甸,我哋加咗25蚊轉為士多啤梨泡芙雪山🍨估唔到有甜品有驚喜,士多啤梨味好香,而且唔會好假,而泡芙入面係偏實嘅雪糕,食落都好夾😋Extra comment🖍•星期六晏就去都好full,建議預先book位,方便入座✨

酥炸軟殼蟹龍蝦汁天使麵 🦞
($98+15 轉套餐) 7/10

($108+30 轉套餐) 7.5/10

士多啤梨泡芙雪山🍓
(+25) 8.5/10

Extra comment🖍
•星期六晏就去都好full,建議預先book位,方便入座✨
酥炸軟殼蟹龍蝦汁天使麵
2022-05-01 123 瀏覽
小编同老公今日去左食太子D出口一出就到既cafe,今晚就去食下佢既晚餐😻。小編叫左一客煙三文魚黑松露海蝦天使面($85)、酥炸軟殼蟹龍蝦汁天使麵($98),合共$183,計埋加一($18.3),埋單$201。先講吓佢嘅食物質素煙三文魚黑松露海蝦天使麵黑松露嘅醬汁10分濃郁再配有三隻海蝦,蝦肉肉質彈牙,煙三文魚都有3塊。二酥炸軟殼蟹龍蝦汁天使麵有緣隻腳軟殼蟹炸到脆卜卜而龍蝦汁天使麵內亦充滿着好多蜆肉,小編食每一啖都係蜆肉。店員嘅服務態度十分細心周到,因為今日落雨侍應見到小編頭髮濕咗,主動自己遞上紙巾給我抹頭驚我冷親😻。這個價錢又食到好西又有高質嘅服務,朋友生日或者同另一半慶祝聚會都可以嚟試吓💛

2022-05-01
  • 煙三文魚黑松露海蝦天使麵
2022-02-18 331 瀏覽
【不顯眼的高CP值西餐廳💛】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●●———🥗 Paradise Full (炒蛋|煙火腿|煙三文魚|煙肉|漢堡扒|直布羅陀腸|茄汁豆|粟米|多士果醬|田園沙律|炒雜菌|烤蕃茄|薯餅)|橙汁|$108超飽而且超多份量嘅All Day,如果唔係極餓或者大食,2個人都夠飽!All Day最難嘅係煮咁多食材,唔同嘅烹調方法,而上菜時除咗冷盤小食外嘅食物都係熱。但佢做到,好impressive🌟 最鍾意係佢個薯餅,香脆而唔會好油膩,食到久違嘅麥記早餐風味。絕對係會再回頭嘅餐廳,希望下次可以試下Main Course~
【不顯眼的高CP值西餐廳💛】

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●●

———

2022-02-12 156 瀏覽
今次係第二次食Cafe Paradise,第一次係北角店 第二次係太子店。由於係北角店印象太好,貼地既價錢但CP值超高,食物整體質素非常好 。住九龍既我地一直想再訪,不想走太遠就決定試試太子店。結果,有點小失望,原來真係有比較有傷害。今次我都係再嘗一模一樣既配搭,石燒美國頂級牛下肩眼肉(餐)+Chocolate Paradise。牛肩粒上次入口即溶,好香,今次有點韌…醬汁今次都好似有點淡而無味…Chocolate Paradise上次一飲而盡,今次好淡味,好水。真的有點失望,下次會再訪北角店,但太子店未必了🥲幸好第一次食既係北角店知道好食。如果第一次試既係太子店大概以後見到名就唔會再步入啦🥲明白不同分店quality control 不易,老闆加油💪🏻

結果,有點小失望,原來真係有比較有傷害。

今次我都係再嘗一模一樣既配搭,

牛肩粒上次入口即溶,好香,今次有點韌…
醬汁今次都好似有點淡而無味…

2022-02-11 125 瀏覽
朋友請食飯就帶咗我去呢一間喺太子嘅Cafe!呢一間餐廳真係好靚,而且真係好多人介紹!今次叫咗呢一個香脆豬手,呢度嘅豬手真係好大份,而且外皮好香脆!咬入口嘅時候真係脆卜卜!而且醃料得啱啱好!好香濃嘅味道!另外仲有一個龍蝦汁海鮮意大利飯,呢度嘅龍蝦汁真係好吸引,再加埋豐富嘅海鮮,都好新鮮!