2022-10-12 236 瀏覽
同過朋友嚟呢食晚餐,有套餐,包是日餐湯同埋餐飲。今日餐湯係西蘭花蔬菜忌廉湯。係呢個忌廉湯非常香滑,非常抵讚,飲落口仲有西蘭花,好濃郁!過冇耐就有主菜食,我哋叫咗大啡菇黑松露野菌意大利飯同埋香蔥醬油黑椒牛肉鐵板飯。大啡菇煮到夠晒淋,除此之外,意大利飯又夠軟,一齊加埋粒粒分明,各種蘑菇同惹菌粒粒加埋芝士撈埋一齊,放入口夠晒濕潤正呀, 10分推薦!另外個黑椒牛肉鐵板飯,同出邊嘅food court貨式唔一樣,牛肉夠晒薄而且唔會太多脂肪所以放喺鐵板上面好快就可以有煎香嘅味道,我最鍾意佢個黑椒汁甜甜地再加埋少少有蔥油香,非常吸引。一餐飯冇甜品點都爭啲野嘅,所以我哋仲嗌左生態園配雪糕,一切開入邊嘅留心朱古力啱晒打卡,用嚟影相一流呀。支持小店!

同過朋友嚟呢食晚餐,有套餐,包是日餐湯同埋餐飲。

今日餐湯係西蘭花蔬菜忌廉湯。
係呢個忌廉湯非常香滑,非常抵讚,飲落口仲有西蘭花,好濃郁!

支持小店!
2022-08-05 197 瀏覽
有日同朋友行下旺角,係太子地鐵站附近搵到呢間餐廳,真係勁近地鐵站,好方便嘅位置~因為已經2點幾先入去,所以餐廳冇咩人(好似好空 其實有枱有人嘅😂)食物~西蘭花忌廉湯餐湯~一叫完餐就好快上枱~ 好少可飲到西蘭花味嘅忌廉湯,其實唔係好重西蘭花味 不過好和諧嘅味道蟹籽日式鰻魚炒飯 $72擺盤好靚😂 炒飯入面有好多鰻魚粒,加埋日式燒汁同蟹籽嘅味,真係好日式嘅感覺。蟹籽粒粒分明,好有鮮味。個飯炒得好有飯香,個汁味道啱啱好,唔會太鹹,仲令到成個飯嘅層次昇華。美國水牛城雞翼醬汁味道酸酸甜甜,又唔會太膩,調味剛好,有啲開胃,雞肉嫩滑,份量啱啱好。咖啡見到個拉花已經心動咗,奶泡好幼滑,飲落口又唔會遮蓋咖啡嘅味,咖啡酸度適中。

因為已經2點幾先入去,所以餐廳冇咩人

(好似好空 其實有枱有人嘅😂)

食物~
西蘭花忌廉湯

蟹籽日式鰻魚炒飯 $72
擺盤好靚😂

美國水牛城雞翼

咖啡

2022-07-10 307 瀏覽
星期六晏晝臨去行公園前去咗太子站出邊嘅 Cafe Paradise 食野,我哋兩個人嗌左一個 all day breakfast 都算幾豐富㗎 有基本嘅材料, 例如蛋三文魚火腿薯餅粟米沙律早餐豆蘑菇煙肉香腸漢堡扒, 仲有一塊多士配jam, 再送一杯橙汁如圖所示, 唔好expect超級好味, 都係正常發揮另外嗌咗一個意粉, 係蘑菇黑松露,略嫌比較乾身,如果多啲橄欖油多啲味道會好啲~加咗$15有一個餐湯同埋可以任揀嘢飲,我哋嗌咗coffee cookie and cream smoothie 都算幾好飲埋單$100一位 正常水準

如圖所示, 唔好expect超級好味, 都係正常發揮
Full  Paradise

都算幾好飲

埋單$100一位 正常水準
2022-07-09
下午茶
2022-07-05 319 瀏覽
太子呢邊都唔少食肆~ 今日晏晝黎到呢到見到呢間Cafe嘅menu幾特別!! 就同朋友一齊入黎試下!Menu嘅午餐下午茶價錢都好抵😆仲有餐湯同野飲!最特別竟然係有石燒牛食!就吸引左我地入去試下了🤣🤣🤣入到黎見到環境都幾舒服,係好啱朋友一齊坐低食野傾計嘅餐廳👍🏻🤍薯仔忌廉湯食得出好多薯仔!忌廉味好濃但飲落都唔會太膩~🤍石燒200g 紐西蘭一級牛肩胛肉(意粉等左一陣就上菜了!牛扒好長好大塊 但就比較薄所以店員都提我地燒熟左就要夾起了 好貼心~牛扒肥瘦都均勻 有肉味!個餐仲比左兩個汁 任君選擇~~🤣🤣🤍青檸荔枝梳打驚喜地唔會太甜!係夏天消暑嘅好選擇😆🤍意式茄醬肉丸肉丸高質!用鐵鍋上枱熱辣辣~仲有好多洋蔥!係好豐富嘅小食🥹🤍水牛城雞翼一黎到勁吸引!😍係啱啱炸好嘅雞翼+水牛城醬🥹入口又脆又香~🤍是日蛋糕如果冇記錯應該係玫瑰荔枝芝士蛋糕!唔會太甜亦都唔會太膩!入口感覺輕身~整體評分:🤍🤍🤍牛肉質感不過不失~但小食同甜品賣相吸引😍又有誠意黎開太子揾cafe可以一試!

Menu嘅午餐下午茶價錢都好抵😆
仲有餐湯同野飲!
最特別竟然係有石燒牛食!
就吸引左我地入去試下了🤣🤣🤣

🤍薯仔忌廉湯
食得出好多薯仔!忌廉味好濃但飲落都唔會太膩~

🤍石燒200g 紐西蘭一級牛肩胛肉(意粉
等左一陣就上菜了!
牛扒好長好大塊 但就比較薄
所以店員都提我地燒熟左就要夾起了 好貼心~
牛扒肥瘦都均勻 有肉味!
個餐仲比左兩個汁 任君選擇~~🤣🤣

🤍青檸荔枝梳打
驚喜地唔會太甜!係夏天消暑嘅好選擇😆

🤍意式茄醬肉丸
肉丸高質!用鐵鍋上枱熱辣辣~
仲有好多洋蔥!係好豐富嘅小食🥹

🤍水牛城雞翼
一黎到勁吸引!😍
係啱啱炸好嘅雞翼+水牛城醬🥹
入口又脆又香~

🤍是日蛋糕
如果冇記錯應該係玫瑰荔枝芝士蛋糕!
唔會太甜亦都唔會太膩!入口感覺輕身~

整體評分:🤍🤍🤍
牛肉質感不過不失~
但小食同甜品賣相吸引😍又有誠意
黎開太子揾cafe可以一試!
  • 美式水牛城雞翼
2022-07-04 311 瀏覽
📍餐廳環境企理乾淨,加上地點就腳,就喺地鐵站附近,所以係一間適合坐得耐嘅西餐廳!一入到嚟店內都幾多人,但店員一直服務好好,親切又有禮貌。而店內環境以深色枱調為主。咁啱俾我見到隔離枱有人生日,店員會拎即影即有相機同佢地影相,然後貼落個board度,所以都係同親友嘅慶生之選🎂。🔻1. 蟹籽蟹棒忌廉寬條麵忌廉味重,蟹籽量多!鍾意啖啖creamy嘅話唔好錯過。而且佢麵質好彈牙,軟硬度適中。🔻2. 煙三文魚蜆肉天使麵清清哋之選,我建議上之後趁熱食,因為凍咗少少啲天使麵都會變乾身,會kick kick地、易斷。整體份量多,同親友share完全冇問題。🔻3. 朱古力心太軟心太軟配合雲尼拿雪糕,有冰火交融嘅感覺。佢又唔算太甜,實心同流心比例都平均。🔻雖然呢度要收加一,但呢個價錢呢個享受都算物超所值。

一入到嚟店內都幾多人,但店員一直服務好好,親切又有禮貌。

1. 蟹籽蟹棒忌廉寬條麵

2. 煙三文魚蜆肉天使麵

整體份量多,同親友share完全冇問題。

3. 朱古力心太軟

🔻
雖然呢度要收加一,但呢個價錢呢個享受都算物超所值。

放工想食餐好嘅慶祝吓第一日返新工😌太子有間叫做Cafe Paradise用旋轉木馬做主題!石燒牛應該喺呢度嘅signature, 我哋叫咗一級超牛腱, 加$30連埋set 好抵食呀😌200g比想像中大份 用熱石嘅好處係你可以自己控制塊牛幾成熟~好重牛味好Juicy, 另外仲有薯條金黃色炸得好靚~加$15升級咗芒果沙冰,大大杯由開餐飲到尾😂餐湯係粟米忌廉湯,仲有個心心碟凱撒沙律甜品有個芒果布甸,佢個造型好得意💕另外點咗個水牛城雞翼,超級大隻我同男朋友講笑話係咪火雞😂😂略嫌偏鹹,醬汁非常濃郁,不過都係好好味嘅~單點帆立貝墨魚汁燴意大利粉,出邊有啲墨魚汁意粉係得個顏色冇咩味,呢度嘅墨魚汁味好濃,啱晒我呀⚫️✔️內部環境少少昏暗仲有啲吊燈,整體感覺就係平價西餐廳食嘢,而且經理同店員嘅服務態度都好好,不斷幫手收碟同埋提醒啲牛要點樣煎👍🏼會介紹朋友嚟試呢間,食物選擇種類都好多好多,單點唔貴,加錢連套餐亦都好豐富👏🏼

放工想食餐好嘅慶祝吓第一日返新工😌
太子有間叫做Cafe Paradise用旋轉木馬做主題!

加$15升級咗芒果沙冰,大大杯由開餐飲到尾😂

餐湯係粟米忌廉湯,仲有個心心碟凱撒沙律

甜品有個芒果布甸,佢個造型好得意💕

2022-06-27
10 分鐘 (堂食)
2022-06-30 97 瀏覽
After shopping in Prince Edward, I had lunch in Cafe Paradise at Portland Street to avoid the heavy rain.During lunch hours, value for money lunch sets ranging from $58 to $108 were offered. As noted from the shop advertisement, the stone grilled steak menu looked attractive. Price ranged from $88 to $218. As I already had grilled Japanese Wagyu last night, I decided to try lamb racks ($148) this time. By adding $30, you may have a set with soup, salad, drink and dessert in addition to the l

As noted from the shop advertisement, the stone grilled steak menu looked attractive. Price ranged from $88 to $218. As I already had grilled Japanese Wagyu last night, I decided to try lamb racks ($148) this time. By adding $30, you may have a set with soup, salad, drink and dessert in addition to the lamb racks.

Cream soup was smooth and nice. Green salad was fresh and crunchy.

Lamb racks were delivered in a dish. You had to grill the lamb racks to a degree of maturity as you liked. The lamb racks tasted good with the mint jelly and meat sauce. I also liked the fries.

There were various special drinks. I upgraded my drink to mango smoothie (+$15). It was smooth and thirst quenching.

Dessert was mango pudding. It was good.

Service was efficient and friendly. The grilling stone was really hot and the waitress was keen to remind you of the right way to use it.

No 10% service charge was required.

2022-06-25 103 瀏覽
今日去了旺角花墟買花,買了五彩繽紛的鮮花滿載而歸。之後再到附近尋美食,在太子站D出口近砵蘭街Cafe paradise裝潢簡單,大眾化價錢,而且店員好有禮貌又細心,所以午餐時段都很多客人光顧。石燒纽西蘭一級超牛霖扒$88 轉套餐+$30以下👇周打魚湯+沙律+薯條 + 甜品+凍飲~牛霖扒煎至一成熟左右,就放在熱騰騰的火山石板上,等客人隨心燒到幾成熟都得,店員溫馨提示小心湯手。牛霖扒好厚身,口感軟腍得來有嚼勁,而且牛肉味偏濃又多汁,配蒜蓉醬和燒汁醬,任君選擇🙂~周打魚湯好creamy 口感滑溜~沙律菜新鮮爽甜~粗條薯條外脆內軟,濃香薯,香味芒果布丁~濃郁芒果味,甜度適中肉醬意大利粉~芝士蕃茄肉香味香噴噴,意利粉口感煙韌芒果沙冰~濃香芒果清甜,炎炎夏日是最佳消暑飲品透心涼🥰

石燒纽西蘭一級超牛霖扒$88
轉套餐+$30以下👇
周打魚湯+沙律+薯條 + 甜品+凍飲

~周打魚湯好creamy 口感滑溜

~沙律菜新鮮爽甜

~粗條薯條外脆內軟,濃香薯,
香味

芒果布丁~濃郁芒果味,甜度適中

肉醬意大利粉~芝士蕃茄肉香味香噴噴,意利粉口感煙韌

芒果沙冰~濃香芒果清甜,炎炎夏日是最佳消暑飲品透心涼🥰

今日經過開太子做嘢見到有間小餐廳7:00都有人排緊隊咁就抱住一試嘅心態,試吓依到Cafe paradise首先去店內嘅座位唔係好多,但係冷氣等等都幾足幾舒服入到去服務員嘅態度非常之好,安排好我同朋友所有嘢,雖然地方少少,有足所有西餐廳嘅feeling,每一個菜都會安排晒所有上餐嘅時間,非常細心首先我點咗個石燒安格斯亦板牛扒,配搭黑松露薯條,士多啤梨沙冰呢度嘅薯條配上好多嘅黑松露同埋蛋黃醬都幾好味等咗一陣,終於試到佢嘅石燒牛扒,石燒牛扒非常好食,肉質Juicy,口感非常好,隨處去過石燒慢慢咁加熱,3成,5成熟,七成熟都幾好食,牛扒連切割紋路都幾靚,好似去咗食高級西餐禁士多啤梨沙冰杯嘢飲都幾靚,拿黎打卡真係一流最後我試咗少少我朋友點嘅意大利飯,非常好食😋整體來講,呢間少少西餐廳,真係有驚喜,下次為咗唔使排隊我一定會預約再食😋
今日經過開太子做嘢
見到有間小餐廳7:00都有人排緊隊
咁就抱住一試嘅心態,試吓依到
Cafe paradise
首先去店內嘅座位唔係好多,但係冷氣等等都幾足幾舒服
首先我點咗個石燒安格斯亦板牛扒,配搭
黑松露薯條,士多啤梨沙冰
呢度嘅薯條配上好多嘅黑松露同埋蛋黃醬都幾好味
士多啤梨沙冰杯嘢飲都幾靚,拿黎打卡真係一流
最後我試咗少少我朋友點嘅意大利飯,非常好食😋
2022-06-21 99 瀏覽
今日同男朋友仔又去撐枱腳,呢間好近地鐵站,之前一路都經過見到好多人排隊,今次就特登訂咗位過嚟試下餐廳裏面嘅環境都好舒服,燈光柔和,同朋友或者情侶都好適合之後我哋叫咗兩個套餐,因為佢好鍾意食扒類嘅嘢,所以叫咗個石燒安格斯翼板牛扒,同埋係一個蝦汁海鮮意大利飯,一齊share 食一開始就會有餐湯同埋沙律,每日嘅餐湯都會唔一樣,今日呢個係蘑菇忌廉湯,佢嗰日好滑,唔會太鹹,又唔漏👍🏻🥰因為我好中意黑松露,所以叫咗個黑松露薯條🍟,好鍾意佢黑松露嗰個醬,好香,而且啲薯條炸得好脆意大利飯海鮮好足料,帶子、蝦同埋青口,播返吸晒蝦嘅精華❤️‍🔥好鮮甜,飯亦唔會煮得太硬個牛扒亦都係一個重點,可以自由咁樣燒到自己想要嘅成熟度,牛嘅肉質好嫩💙半生熟係最好最後我仲叫咗杯熱情果沙冰,份量好足,好大杯,我最鍾意佢就唔會太甜,好fresh

餐廳裏面嘅環境都好舒服,燈光柔和,同朋友或者情侶都好適合

2022-06-12
2022-06-21 70 瀏覽
餐廳環境乾淨,食物有驚喜,CP值算高😋石燒紐西蘭一級超牛冧肉扒 $88估唔到西餐廳都會有石燒,而且價錢唔過百,立即試試佢啦。石燒好處可以自己控制牛肉熟度👍🏻配埋牛油燒出嚟勁香,有肉汁又唔會有筋,配埋薯條Perfect match,值得一試!Paradise Full $108依款All Day Breakfast 啱晒咩都想試吓但細食嘅你,值得一提炒蛋夠香滑👍🏻份量都好夠,配埋薯餅同煙三文魚,都算唔錯。
餐廳環境乾淨,食物有驚喜,CP值算高😋

石燒紐西蘭一級超牛冧肉扒 $88

Paradise Full $108
2022-06-20 85 瀏覽
街坊系列 – Café Paradise 💛荒謬既事真係一單都嫌多🙄但香港原來有咁多自己搵人放蛇入去黃店到🖕🏿搞到人地罰停晚市自己做錯,再入張紙就可以免罰🖕🏿拍拍屎忽無事一百歲唔死都有新聞囉🙄呢句說話真係好真實------------------------------環境: 位於太子站附近🧐地點非常方便就腳小店格局好四正,一眼睇哂😎枱凳企理夠大有好多吉祥物公仔係度🐸小編就係PEPE陪食------------------------------食物: 美式水牛城雞翼 ($55) 🐥即叫即炸🔥要等一等,不過食新鮮野都值得既辣味較輕😋醬汁濃味好吸引,雞翼外脆內嫰係一款好好既開胃小食🤣小編可以食10隻煙三文魚蜆肉天使麵 ($75) 🍝份量都幾大份😍可以夠2-3人食,CP值夠高味道同樣好濃郁😋口感好棉滑,再帶點蜆肉鮮味煙三文魚味道較重🥳岩岩可以平衡返忌廉既滯晚餐 - BB烤焗西班牙黑毛豬肋排 ($208) 🐷火喉岩岩好🔥豬肋排做到骨肉分離得黎又唔會乾醬汁香濃,但唔夠入味🤏🏼小編覺得醃多陣會更完美配菜既薯蓉好棉滑🥔配返咁濃味既肉食好夾好正餐前沙律 (跟餐) 🥗味道正常,小編好欣賞佢有撈勻先出餐
街坊系列 – Café Paradise 💛
荒謬既事真係一單都嫌多🙄但香港原來有咁多
自己搵人放蛇入去黃店到🖕🏿搞到人地罰停晚市
自己做錯,再入張紙就可以免罰🖕🏿拍拍屎忽無事
一百歲唔死都有新聞囉🙄呢句說話真係好真實
環境: 位於太子站附近🧐地點非常方便就腳
小店格局好四正,一眼睇哂😎枱凳企理夠大
有好多吉祥物公仔係度🐸小編就係PEPE陪食

食物: 美式水牛城雞翼 ($55) 🐥

即叫即炸🔥要等一等,不過食新鮮野都值得既
辣味較輕😋醬汁濃味好吸引,雞翼外脆內嫰
係一款好好既開胃小食🤣小編可以食10隻

煙三文魚蜆肉天使麵 ($75) 🍝

份量都幾大份😍可以夠2-3人食,CP值夠高
味道同樣好濃郁😋口感好棉滑,再帶點蜆肉鮮味
煙三文魚味道較重🥳岩岩可以平衡返忌廉既滯

晚餐 - BB烤焗西班牙黑毛豬肋排 ($208) 🐷

火喉岩岩好🔥豬肋排做到骨肉分離得黎又唔會乾
醬汁香濃,但唔夠入味🤏🏼小編覺得醃多陣會更完美
配菜既薯蓉好棉滑🥔配返咁濃味既肉食好夾好正

餐前沙律 (跟餐) 🥗

味道正常,小編好欣賞佢有撈勻先出餐🫡非常細心

餐湯 – 忌廉蕃茄蜆肉湯 (跟餐) 🍅

味道好香好濃,蜆肉雖少😋但係味道已經好夠CP值

餐後甜品 – 芒果布甸 (跟餐) 🥭

味道正常😆
服務: 店員人數充足👍🏻一坐低就會俾水同介紹餐湯
過程有禮貌👍🏻收碟前都會先問一下係咪已經唔要
小編當日係落大雨☔走時仲細心提醒要拎遮,好貼心

環境: 7.5 /10
食物: 7.5 /10
服務: 8 /10

地址: 太子砵蘭街412號地舖
人均消費: $150 - $ 200
2022-06-18 80 瀏覽
Cafe Paradise (太子)今日難得放假就同朋友出嚟食個下午茶!見到呢間Cafe Paradise尚算多人,餐牌有幾吸引,一於嚟試吓!😋由於今日係假日,所以冇午餐或下午茶提供!我哋總共叫咗兩個主菜,每個餐加$15有嘢飲加餐湯送!而且唔使加一服務費,除翻一人都係$100左右,一啲都唔貴!🤩套餐可以選擇飲品Menu入面任何飲品,我就揀咗杯朱古力特飲叫Chocolate kevan大師!真係驚為天人,入面竟然有Häagen-Dazs雪糕!!朱古力味仲好濃,一次過滿足兩個願望😂朋友嗰杯係榛子牛奶,反而比較普通。我就叫左軟殼蟹龍蝦汁天使麵,如果個軟殼蟹可以帶少少就好啦,整體味道都幾好!朋友叫的蟹子蟹棒意大利麵就非常好食,好澎湃嘅蟹子鋪在上面!😍😍但多cream 左少少ja!
Cafe Paradise (太子)

今日難得放假就同朋友出嚟食個下午茶!

由於今日係假日,所以冇午餐或下午茶提供!

朋友嗰杯係榛子牛奶,反而比較普通。

2022-06-17 67 瀏覽
行過太子,見到Cafe Paradise店面幾吸引,望下有乜野食.見到個香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁,心思思就入左去試下.入到去,環境都幾好,當眼處的相片位,明顯係打卡位.個MENU都幾豐富,應有盡有,最後都係點左"香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁","煙肉芝士焗帆立貝",見加$25可以試下"DIRTY", 都順手點埋試下.個套餐本身包埋前菜,蘑菇餐湯,湯濃郁味重,無得彈.田園沙律加埋心型碗,個構圖好靚.同埋要讚下D侍應反應, 上菜時間掌握得幾好.剛食完個前菜,好快就上主菜"香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁"同煙肉芝士焗帆立貝".個"三文魚扒"砌到好精緻上台,"三文魚扒"好厚身, 好肥美,睇得廚師好俾心機.將"魚扒"輕輕點"菠蘿橙酒汁"再入口, 層次感做得好好.再試埋"煙肉芝士焗大", 呢個都可以,如果換上"大帆立貝",我會再加多幾分.杯"DIRTY"好濃咖啡香,甜品係芒果布甸,個布甸好滑.今是食到呢間野,真心覺抵食.
2022-06-16
  • 香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁
  • DIRTY
2022-06-17 69 瀏覽
行完尖沙咀『donki』,看埋一齣戲,又可以去食晚餐。見到『Cafe Paradise』,看到有牛扒吃,食指即是大動,徑自入內請示侍應安排入座。雖然環境算了比較少一些,但座談卻是寬敞。店外店內都是一份回憶,店外回憶牛扒的肉質感,店內回憶是曾經到此一遊的食客,一群群的朋友,一對對的情侶,一個個家庭,滿佈壁上。將不同時空的大家,聚在一起。點了一份『石燒紐西蘭一級超牛霖扒』,升級為套餐,再來一杯『黑牛』,這注定是一頓豐富的晚餐。侍應是來了餐湯及沙律菜,蘑菇湯非常濃郁,細細的蘑菇粒伴於湯中,帶動湯的口感。沙律菜伴隨了沙律醬,比例相宜,手工一流。侍應一看到前菜吃完,立即來替我收起碗碟。立刻就上主菜到我跟前,感覺像是在有專人服務的星級酒店用餐中。『石燒紐西蘭一級超牛霖扒』一出場,薄薄的輕煙籠罩著這份牛霖扒中無疑是告訴著,此物只應天上有,人間能得幾回嚐。輕輕一切,肉汁完全鎖在牛扒中,五成熟或者想吃七成熟,可以一邊吃一邊自己掌握。再嘆一口『黑牛』/紅酒,一定回味無窮。『黑牛』不是很多餐廳有得喝得上,肯用好朱古力雪糕更少,大家真的要試試。侍應再上甜品,甜在心頭是服務的態度,完全有賓至如歸的感覺。

侍應再上甜品,甜在心頭是服務的態度,完全有賓至如歸的感覺。
2022-06-16
  • 黑牛