2023-02-05 377 瀏覽
唔知係漏咗單定係點,我哋只係叫咗一個bagel一個muffin同埋兩杯latte,完全係唔係好需要製作嘅嘢食,等咗我哋半個鐘。之後仲要俾我哋見到後我哋兩三張單嘅枱,都係叫咗granola yogurt,係會一齊上,係正正俾我哋見到廚房連續出咗三四個。啲員工又黑口黑面,已經好客氣,問佢係唔係漏咗單,一句唔好意思都冇講,完全係趕客。個muffin係好食嘅,不過個bagel就唔值$42囉,咖啡就正常發揮。

2023-01-20 469 瀏覽
女朋友聽朋友講話 CafeREVOL既卡邦尼意粉好正,我會鐘意食,今日就同我去左Café Revol 食個Lunch。去到見到係工業風裝修,地方唔算好大但係好乾淨整潔,好在我地早去唔駛等位就入到去。世一Revol 卡邦尼煙肉意粉叫佢世一真係一D都唔誇張,首先黎到見到個賣相已經流晒口水,蛋方面應該都係用”曉”蛋,出邊一盒曉蛋成50幾蚊一盒,呢度用曉真係誠意十足。芝士味好夠,煙肉唔會好鹹,味道平衡啱啱好,份量都好足夠,誠意推介。煙肉蛋酸種面包Brunch有菜有肉,平衝返只係得肉既油膩感,薯仔上有鹽,帶出薯仔香味。煙肉唔係平日薄薄既煙肉,好有口感,好鐘意食呢款煙肉。Latte手沖咖啡,奶同咖啡中和左個苦味,冇酸味,好飲。Tonic Fresh Lemon Ade女友好鐘意飲酸野,呢個飲完個人好清新,成杯野好有檸檬香味,又唔會太多冰,賣相好有夏日感覺。希望下次可以再去試下個全日早餐。
女朋友聽朋友講話 Cafe

世一Revol 卡邦尼煙肉意粉

煙肉蛋酸種面包

Latte

手沖咖啡,奶同咖啡中和左個苦味,冇酸味,好飲。

Tonic Fresh Lemon Ade

希望下次可以再去試下個全日早餐。
2022-07-09
  • Revol 卡邦尼煙肉意粉
2023-01-14 396 瀏覽
Cafe REVOL位於佐敦區,餐廳大約可以位30人,裝潢設計以工業風為主,兩人枱比較細小,一杯coffee,一碟主菜已經好逼夾完完不夠放。半自助形式要先付現金(個人覺得埋單只可以現金付款,比較不方便)然後自取你的餐具,連水都係自斟自飲,無人問津理睬。餐廳最多人讚揚是咖啡最出名,尤次是卡邦尼煙肉意粉。爱丁堡農舍 HKD138紐綸堡及芝士佳士拿香腸、炒豬腩肉、煙肉、館苟、烧著茄、炒雜菌、薯蓉、青豆蓉、香滑炒蛋豐盛材料十足,味道清淡。雜菌好JUICY,菇味好重好好食。腸仔有3款煎得好JUICY,除了芝士味可入口,其餘兩款好難食。玫瑰鲜奶咖啡 HKD45咖啡香濃,陣陣玫瑰花香味,泡沫細滑好好渴。
餐廳最多人讚揚是咖啡最出名,尤次是卡邦尼煙肉意粉。

爱丁堡農舍 HKD138
爱丁堡農舍

玫瑰鲜奶咖啡 HKD45
咖啡香濃,陣陣玫瑰花香味,泡沫細滑好好渴。
玫瑰鲜奶咖啡
爱丁堡農舍
玫瑰鲜奶咖啡
  • 玫瑰咖啡
呢間Cafe係2年已經同朋友去食過而近排見到好多人推卡邦尼就去咗食😚cafe 都算多位~🔸Revol 卡邦尼煙肉意粉 $95卡邦尼個汁係以蛋黃為主仲有芝士碎,芝士味都頗重🧀配料包括有五花肉,洋蔥同煙肉🥓好香口同埋好夾口感十足✨值得一試!!🔸青醬北海道帆立貝乾茄意粉 $128呢個意粉就偏乾身💦草青味唔係好重都幾好食🙌🏻而帆立貝3粒稍為煎得唔夠香🫣🔸精選早餐 $108可以揀煙三文魚或者燒牛肉,今次揀咗煙三文魚🐟而炒蛋好滑同埋有奶味🥚乳酪裏面有燕麥同上面有提子同藍莓🫐朋友話加埋藜麥入去話好夾😚而麵包係有nuts 同甜甜地🍞可以配cream cheese食,個人覺得煙三文魚加炒蛋已經好好食🤭

🔸Revol 卡邦尼煙肉意粉 $95

🔸青醬北海道帆立貝乾茄意粉 $128

🔸精選早餐 $108

2022-12-11 473 瀏覽
【佐敦】Cafe REVOL 平日有Lunch set 送美式咖啡或柚子綠茶,其他飲品補差價,凍飲加$3。正價講緊過百蚊一個意粉,所以非常建議weekday lunch time嚟食。👍🏻餐廳用水泥色牆身及木枱打造出一種舒適而令人放鬆嘅感覺,餐枱比較細適合自己或同朋友二人嚟食。✨Revol卡邦尼煙肉意粉 $98 (必食!😍)呢個真係必食,淨係望到賣相就知唔簡單。🤤呢種較為正宗,唔落忌廉只用蛋汁同芝士做出滑溜而且creamy嘅卡邦尼,加埋油香濃郁嘅煙肉粒,非常出色~回頭率100%😍🥲喇沙燉牛頰肉長通粉 叄巴通菜 $98原本睇菜名覺得幾有特色,但出到嚟第一印象伏伏地。長通粉可以多返啲汁包住意粉,而且喇沙味唔夠突出,加埋通菜喺面感覺好似兒童餐😂,個人唔建議嗌呢個。✨Cafe REVOL 📍佐敦德成街4-16號富裕臺地下5號舖
【佐敦】Cafe REVOL

Iced  latte
Flat  white

✨Revol卡邦尼煙肉意粉 $98 (必食!😍)

Revol卡邦尼煙肉意粉

🥲喇沙燉牛頰肉長通粉 叄巴通菜 $98

✨Cafe REVOL
📍佐敦德成街4-16號富裕臺地下5號舖
Iced  latte
Flat  white
Revol卡邦尼煙肉意粉
💛世一卡邦尼 好耐之前已經食過呢間餐廳既卡邦尼🍝,一試難忘,難得有時間,就諗住再去食,慢活一下回味一下,點知太早去到未到lunch hour係冇既😫,咁就試下佢個早餐啦,外面既早餐全部都係基本既蕃茹🍅,腸,菇🍄,而Cafe Revol就相當有特色,睇落唔油好健康,仲擺盤好靚好啱打卡😍💛Revol精選早餐燒牛肉/煙三文魚+水果乳酪杯/奇亞籽布丁+黑松露滑蛋+麵包+藜麥燒牛肉🐮因為唔想咁早就食咁鹹,所以揀左燒牛肉,呢度既燒牛肉唔會話好鞋好鹹,恰到處黑松露炒蛋🍳黑松露完全唔吝嗇,勁多勁香,蛋亦都好滑,有少少蛋汁,配埋一齊,一絕,推介芝士麵包🧀🍞一開始以為白色個舊係牛油🧈,後來發現原來係cream cheese,佢唔會話太硬太軟,搽落麵包剛剛好,麵包上仲有啲雜莓,酸酸甜甜好開胃乳酪杯🫐🍇乳酪酸酸甜甜,加上大量既水果,作為一個早餐既總結,非常完美😋Cafe Revol早上冇咩人,環境優美寧靜,最適合都市人享受一下慢活人生,嘆返個靚靚早餐☕,開啟美好既一天
💛世一卡邦尼
Revol精選早餐

💛Revol精選早餐

燒牛肉🐮

黑松露炒蛋🍳

芝士麵包🧀🍞

乳酪杯🫐🍇

$150 (早餐)
Revol精選早餐
╹𝘾𝙖𝙛𝙚 𝙍𝙀𝙑𝙊𝙇 - 佐敦 Jordan╹#tori佐敦ʅ一直bookmark咗呢間嘅流心蛋黃卡邦尼意粉🍝今次終於試到😙假日下午時間排咗接近半個鐘~整體感覺係食物一般般 咖啡幾正!☕️ʅ🍝經典卡邦尼煙肉意粉 ($122) (6.5/10分)意粉硬度剛剛好 唔會太淋 保持到彈牙口感~醬汁味道好濃 蛋黃、芝士粉幾香 但對我嚟講鹹咗啲 食到後尾真係好滯⋯⋯煙肉俾得好多 每啖意粉都會食到🥓🍳韓式醬燒手撕牛頰肉班尼迪蛋 拖肥荷蘭醬 ($138) (5/10分)我覺得呢個就麻麻地🤒首先佢嘅吐司係普通白麵包 醬汁、蛋黃已經浸淋哂個吐司🥺手撕牛頰肉煮得好淋🥩入口即化😙味道似bbq sauce~egg benedict有兩大隻流心蛋 雖然賣相好靚但食落好滯🥲我諗如果荷蘭醬味道突出啲/酸啲就更好 冇咁膩~☕️你可以自己揀咖啡豆,大致分fruity/nutty啲嘅味道,我哋嗌咗😗:Piccolo ($40)Cappuccino ($42)ʅvewdie回頭率:🐽🐽(2/5)ʅ📍Cafe REVOL佐敦德成街4-16號富裕臺地下5號舖ʅ#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #h
╹𝘾𝙖𝙛𝙚 𝙍𝙀𝙑𝙊𝙇 - 佐敦 Jordan╹
#tori佐敦
ʅ
假日下午時間排咗接近半個鐘~
整體感覺係食物一般般 咖啡幾正!☕️
ʅ
🍝經典卡邦尼煙肉意粉 ($122) (6.5/10分)
意粉硬度剛剛好 唔會太淋 保持到彈牙口感~
煙肉俾得好多 每啖意粉都會食到🥓

我覺得呢個就麻麻地🤒
首先佢嘅吐司係普通白麵包 醬汁、蛋黃已經浸淋哂個吐司🥺
手撕牛頰肉煮得好淋🥩入口即化😙味道似bbq sauce~
我諗如果荷蘭醬味道突出啲/酸啲就更好 冇咁膩~

Piccolo ($40)
Cappuccino ($42)
ʅ
vewdie回頭率:🐽🐽(2/5)
📍Cafe REVOL
佐敦德成街4-16號富裕臺地下5號舖
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #打卡 #假日好去處 #香港美食 #香港美食地圖 #咖啡 #cafehk #佐敦美食 #caferevol #九龍美食
2022-11-23 175 瀏覽
呢間平時經過都好多人排隊 我bookmark咗佢好耐㗎喇今次嚟到,終於試到佢嘅revol卡邦尼煙肉意粉 大家知唔知道正宗嘅卡邦尼意粉係唔加cream㗎 卡邦尼醬汁係喺煮嘅過程中 將油脂和水分拌勻 形成乳化效果 再加上蛋黃同埋芝士 先會有最正宗嘅風味 呢度食到嘅卡邦尼就有呢一種感覺 佢選用左靚嘅蛋黃 令到成個麵嘅色澤呈金黃色 煙肉煎得香脆 鍾意卡邦尼嘅朋友就唔好錯過啦 牛油果蟹肉車厘茄伴多士我覺得呢個Cambo係好難會難食㗎😂 最緊要係牛油果夠靚夠熟 而蟹肉嘅份量正常 係輕食之選
呢間平時經過都好多人排隊
我bookmark咗佢好耐㗎喇

牛油果蟹肉車厘茄伴多士
2022-11-14 216 瀏覽
🌟REVOL卡邦尼煙肉意粉($122)我之前一直有聽聞佢既大名係✨全港最好食既#卡邦尼意粉 😋今次12點去到已經有人排緊隊,我就排左半個鐘就入到去~😚佢地既卡邦尼的確係我食過最有心機既卡邦尼意粉😋唔係港式卡邦尼個種食完會好漏既感覺,一上枱已經外貌好吸引,有唔同既🥓煙肉碎同🧀芝士碎係上面😌加上食落好香蛋味好濃🥚每一啖放落口都覺得滿足☺️絕對有理由#二訪,唯一一個缺點就係要早啲去唔係既話要等好耐🥲🥲~
🌟REVOL卡邦尼煙肉意粉($122)

2022-10-29
30 分鐘 (堂食)
2022-11-02 2931 瀏覽
一個周末,老婆仔忽然跟我說很久沒吃過 All Day Breakfast全日早餐了,想吃一個好吃的全日早餐。好,反正第二天是星期日,不用上班,那便讓我去 search一下,看看哪裡有好吃的全日早餐吃吧!在 Openrice網站看見這間 Cafe Revol得到不少好評,雖然最多人盛讚的是它的「卡邦尼意粉」,不過看看餐牌,原來它的全日早餐不但有數款可揀,而且看來相當吸引,那便就此決定,去幫襯它吧!這間咖啡店是早上九時開始營業的,我這天十一時半左右來到,咖啡店門外已有數人在等候入內,大約等了十五分鐘,便可入座,都算幾快。這裡的餐具和水都是自助形式拿取的,客人在餐牌上揀了自己想吃的東西後,便可到收銀處落單,然後拿取號碼牌,之後便可以在座位等候待應送餐到來了。老婆仔吃的是「精選早餐」Revol Special Breakfast($108),材料包括煙三文魚、水果乳酪杯、香滑炒蛋、雜莓果仁多士和藜麥。她的早餐雖然我沒有試,但她的評價頗為正面。至於我的 All Day Breakfast,就改了一個特別的名字,叫做「Yama清新田園」Yama Garden Deluxe($138)。這個限量供應

老婆仔吃的是「精選早餐Revol Special Breakfast($108),材料包括煙三文魚水果乳酪杯香滑炒蛋雜莓果仁多士藜麥。她的早餐雖然我沒有試,但她的評價頗為正面。
至於我的 All Day Breakfast,就改了一個特別的名字,叫做「Yama清新田園Yama Garden Deluxe($138)。這個限量供應的全日早餐不但十分健康,而且挺好味道,材料包括有牛油果蟹肉醬烤蔬菜(意大利青瓜、三色椒、西蘭花、椰菜花)、煎雞胸香滑炒蛋藜麥雜莓果仁多士。當中的炒蛋炒得既香且滑,又夠味道;烤蔬菜是溫暖的,比冷冰冰的沙律菜來得討好;足有五件的煎雞胸下了少許芥末籽調味,味道比白烚好;雜莓果仁多士有兩片,蘸點果占或把滑蛋放在麵包上面吃,都好。整體來說,這全日早餐的確又好味又健康。
兩杯飲品,我倆分別點了「咖啡梳打Tonic Coffee($52)和「凍日式焙茶鮮奶Hojicha Latte($51)。我的 「咖啡梳打」味道正常,酸得清爽,我喜歡。老婆仔的「凍日式焙茶鮮奶」用的是日本「山政小山園 Rich」的焙茶粉,我呷了一口,味道也不錯。
在星期日的午後,在一間食物有質素的咖啡店吃一個美味健康的全日早餐,喝一杯冰凍的咖啡,已是很好,很令人感恩的享受。
午餐
  • Revol Special Breakfast
  • Yama Garden Deluxe
2022-10-21 435 瀏覽
今日午餐好想cafe🤣就同朋友搵咗附近嘅呢一間cafe revol試吓!見佢門口裝修都好chill,好有北歐工業風格😍入到去即刻聞到好香咖啡味😋😋我哋叫咗兩款lunch set! 一個係Revol 卡邦尼煙肉意粉Revol 卡邦尼煙肉意粉 $98個意粉一上到嚟睇個賣相已經流晒口水🤤意粉入邊有風乾豬面頰肉、煙肉、蛋黃、西芹、洋蔥、巴馬臣芝士,將蛋黃同埋意粉撈勻之後,真心超級好食!蛋汁好掛住喺意粉到,而入口有好濃郁嘅蛋香味😍蛋黃嘅香再配埋芝士嘅鹹香真係冇得輸!諗返起又想食了🤤青醬慢煮雞胸配烤迷迭包 $92首先想講佢個慢煮雞胸時間掌握得十分之好!食落超級嫩口🤪配埋佢嘅青醬,健康得來又好食!而佢個烤迷迭包都好有驚喜,迷迭香同埋個麵包夾埋一齊完全帶出咗麵包嘅甜香!好推介追求健康嘅人可以食呢個set!!!總括嚟講呢間Cafe食物質素真係十分之高,而且價錢亦十分合理,推介推介!唯一美中不足嘅係餐廳冇晚市🥲想食就唯有朝早或者晏晝過嚟啦!

Revol 卡邦尼煙肉意粉 $98

青醬慢煮雞胸配烤迷迭包 $92

2022-10-19
5 分鐘 (堂食)
午餐
🍪【#佐敦】Cafe REVOL💥人人食過都讚嘅 REVOL Carbonara💥.🍪 唔洗多介紹嘅 🥓Revol卡邦尼煙肉意粉 (Revol Spaghetti Carbonara) $98 (5/5)~ 個樣好靚,未食先興奮!吉穿金黃蛋黃撈埋🧀芝士碎、胡椒、🥓煙肉、🐷豬腩肉、🧅大洋蔥片,滋味得嚟唔會太漏👍🏻🤤,足料大份可以食得飽。.唔食青醬嘅我試咗 青醬帆立貝意粉 (Hokkaido Scallop Spaghetti in Green Pea Pesto with Italian Dried Tomato) $128 (4/5)一啖,可能因為有🍅乾蕃茄中和下味道,都算幾易入口☺️。.Set lunch附送嘅🌸花香柚子綠茶好清香,另外叫🍵抺茶鮮奶補咗$17飲品差價,自己再落糖漿再正啲😍。坐門口戶外位仲可以欣賞街景🌳,寫意輕鬆🥰!~~~~~~~~~~~~~味道 Taste:🍪🍪🍪🍪🍪/5環境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5💸消費 Spending:$122 /人 Person🔥推介度 Recommendation:4.5/5.📍 Cafe REVOL@cafe_revol.
🍪【#佐敦】Cafe REVOL
💥人人食過都讚嘅 REVOL Carbonara💥

可能因為有🍅乾蕃茄中和下味道,都算幾易入口☺️。
坐門口戶外位仲可以欣賞街景🌳,寫意輕鬆🥰!

~~~~~~~~~~~~~
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$122 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:4.5/5
📍 Cafe REVOL
@cafe_revol
2022-10-10
2022-09-26 791 瀏覽
Cafe Revol位於佐敦,一直人氣極高,基本上每一次行過見到都要排隊。之前嚟過呢度飲咗杯嘢,咖啡都幾好味,已經諗定下次一定要嚟試吓佢嘅野食💕所以就約咗朋友再嚟食過brunch🍴Classic spaghetti carbonara喺呢度嘅招牌,賣相已經好靚,好多煙肉同埋中間有隻流心蛋,好吸睛,食落去味道,果然濃郁,意粉嘅掛汁程度亦都一流。👍🏻朋友就叫咗Revol special breakfast,好健康嘅配搭,有韓國嘅麥包,軟滑嘅煎蛋,煙三文魚,藜麥同埋乳酪杯。朋友就覺得好味嘅,不過細瞓咗少少,男仔就應該唔夠飽🤣今次飲品叫咗Sweet potato latte同埋Piccolo cafe latte,兩杯都唔錯。
2022-09-26 482 瀏覽
Classic Carbonara $118店家聲稱這是最傳統的卡邦尼意粉 的確是的 從顏色上看澄澄的 一看就是沒添加奶油 只靠蛋液🥚意粉Al Dante 非常彈牙配上酥脆的煙肉、豬腩片、芝士粉、香草等等簡單而美味的卡邦尼便呈現客人眼前😻好好吃 份量也很夠!!Long Black $38 ☕️下單時店員會向客人查詢想要nutty還是fruity的而我當然選了nutty 🥰也是合我意的一杯 又夠熱 不會酸喜歡💗-店員服務態度不錯 餐廳環境也是舒適的 就是假日的時候可能要早一點去🤣🤣🤣

Classic Carbonara $118
店家聲稱這是最傳統的卡邦尼意粉
的確是的 從顏色上看
澄澄的 一看就是沒添加奶油 只靠蛋液🥚
意粉Al Dante 非常彈牙
配上酥脆的煙肉、豬腩片、芝士粉、香草等等
簡單而美味的卡邦尼便呈現客人眼前😻
好好吃 份量也很夠!!

Long Black $38 ☕️
下單時店員會向客人查詢想要nutty還是fruity的
而我當然選了nutty 🥰
也是合我意的一杯 又夠熱 不會酸
喜歡💗
店員服務態度不錯
餐廳環境也是舒適的 就是假日的時候可能要早一點去🤣🤣🤣
10 分鐘 (堂食)
  • REVOL卡邦尼煙肉意粉
  • Long  Black
2022-09-22 431 瀏覽
😚 小編依日喺尖沙咀行街,睇下展覽放下空,嚟到下晝,諗起最近洪嘉豪宣傳緊新歌《污糟兒》,咁啱醒起附近有間cafe有份參與宣傳,就順勢去食埋下午茶!😁[ 亂闖試飲試食 ]☕️ 塗鴉 😋😋😋😋😋☀️ 炎炎夏日,真係飲落到熱啡,所以叫杯Dirty就啱晒啦!奶啡比例適中,咖啡偏nutty,啱小編口味!只係店員送到嚟枱面奶同啡幾乎已經mixed埋一齊!😅🍰 抹茶巴斯克蛋糕 配 紅桑子醬 😋😋😋😋🍵 抹茶味明顯,口感creamy同cheesy,小編覺得抹茶味可以再濃啲!利申一下:小編唔鍾諗食任何berries類嘅嘢,所以冇點醬食!😝下午茶 💵💵 約港幣$100/人💁🏻‍♀️ 平日下晝依間cafe都有唔少人嚟坐下飲啡、吹水!又唔會多人都透唔到氣,大家平日路經,都可以去chill下!嘆返杯好啡!☕️🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

[ 亂闖試飲試食 ]
☕️ 塗鴉 😋😋😋😋😋

🍰 抹茶巴斯克蛋糕 配 紅桑子醬 😋😋😋😋

下午茶 💵💵 約港幣$100/人

2022-08-22
10 分鐘 (堂食)
  • Dirty