2023-09-20 44 瀏覽
新開嘅cafe,前身係coffeeology~ 之前去過一次想食,但經常有人龍。今次早少少11點去就唔洗排隊坐沙發位,呢度影相幾靚!👍 我哋嗌嘅嘢食都係啲較heavy同漏,但兩個人食啱啱好食得曬,不過都係建議其中一碟嗌light啲無咁大罪惡感🤣 稍嫌嘅地方就係沙發附近地下有啲食物碎,如果更頻密清潔會比較好~▪️Carbonara $110▪️Lagsana $120▪️Matcha Cheesecake $55▪️Iced White $43▪️Hot White $44📍Caflex by the coffeeology銅鑼灣勿地臣街15A號地舖

▪️Carbonara $110

📍Caflex by the coffeeology
銅鑼灣勿地臣街15A號地舖
2023-09-09
2023-09-18 1311 瀏覽
*✲゚*。 💚銅鑼灣高質Cafe 重開☕️呢間cafe前身係the coffeeology 最近重新定位 改咗名做caflex 喺銅鑼灣時代廣場附近重開😆仲加左好幾款甜點鹹點 空間都大左好多😆門口梳發座位打卡好靚😍啱飲杯咖啡食件cake 不過食意粉會比較辛苦🤣
✨ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 ($𝟓𝟓)
✨ 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 ($𝟕𝟔) 招牌 matcha cheesecake 抹茶味濃 💚同之前一樣超級軟心 保持到水準😋
Tiramisu只限星期五至日供應‼️
口感偏濕潤 食落咖啡同酒味balance 得啱啱好☺️Cheesecake仲有個version 係加左層抹茶脆脆
同埋開心果tiramisu 兩樣都超吸引 不過我去果日就冇供應試唔到😢
✨ 𝟐𝟒 𝐇𝐨𝐮𝐫𝐬 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐥𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 ($𝟏𝟓𝟖)
主食試左龍蝦汁大蝦意粉🦐滿滿龍蝦嘅鮮味 而且超掛汁🦞兩個人share會比較好🙌🏻
✨ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 ($𝟓𝟐)
✨ 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 ($𝟓𝟓)飲品叫左杯Mocha☕️同Matcha Latte🍵
兩杯都好高質😙-📍 caf
*✲゚*。 💚
銅鑼灣高質Cafe 重開☕️

呢間cafe前身係the coffeeology
仲加左好幾款甜點鹹點 空間都大左好多😆
門口梳發座位打卡好靚😍
啱飲杯咖啡食件cake 不過食意粉會比較辛苦🤣

✨ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 ($𝟓𝟓)
✨ 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 ($𝟕𝟔)
招牌 matcha cheesecake 抹茶味濃 💚
同之前一樣超級軟心 保持到水準😋

Tiramisu只限星期五至日供應‼️
口感偏濕潤 食落咖啡同酒味balance 得啱啱好☺️

Cheesecake仲有個version 係加左層抹茶脆脆

主食試左龍蝦汁大蝦意粉🦐
滿滿龍蝦嘅鮮味 而且超掛汁🦞
兩個人share會比較好🙌🏻

✨ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 ($𝟓𝟐)

✨ 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 ($𝟓𝟓)
飲品叫左杯Mocha☕️同Matcha Latte🍵

兩杯都好高質😙
📍 caflex by the coffeeology @caflex
銅鑼灣勿地臣街15號A地舖
2023-09-14 913 瀏覽
這間新開的咖啡店位於銅鑼灣,鄰近時代廣場。店內環境寬敞舒適,設有沙發座位,牆身以型格的水泥風為主,充滿打卡感。菜式及飲品均即叫即製,主打多國菜,包括沙律、多士、三文治及意粉等。星期一至五限定,惠顧主菜可享飲品正價減$15。24 Hours Lobster Bisque linguine with Prawn - $158濃稠的龍蝦濃湯汁經24小時長時間熬煮鮮味無比,煙韌彈牙的扁麵條好掛汁,更有開邊鮮大蝦,有鹹香幼滑的芝士汁,蝦身爽滑彈牙,還有少少甘香的蝦頭膏,配搭一條香脆的芝士條。Matcha Crunch - $72顏色層次分明的芝士蛋糕,三分一為原味,另外三分二採用京都宇治抹茶製成,濃稠的抹茶茶香柔順易入口,質地綿密細滑,芝士味濃郁。Almond Cream Crunch - $72有點類似拿破崙,兩塊金黃酥脆的脆皮層次豐富,滿佈一片片香脆杏仁,夾著厚厚的鮮忌廉幼滑細膩,甜而不膩。Coconut Latte +$45三層顏色分明,厚厚的奶泡細緻綿密,鮮奶咖啡柔順易入口,帶陣陣咖啡果香,清新的椰青水甜而不膩。Uji Matcha Latte +$45同樣有一層細緻綿密的厚奶泡,香郁濃

Matcha Crunch
Matcha Crunch

Matcha Crunch - $72
Almond Cream Crunch
Almond Cream Crunch

Almond Cream Crunch - $72
Coconut Latte

Coconut Latte +$45
Coconut Latte & Uji Matcha Latte

Uji Matcha Latte +$45
同樣有一層細緻綿密的厚奶泡,香郁濃醇的宇治抹茶帶一絲甜美,搭配絲滑鮮奶。
2023-09-14
午餐
2023-09-09 52 瀏覽
咖啡coffee☕️ + cake🍰 令我大大滿足!❤️係繁忙鬧市中,飲一杯美味嘅咖啡 配 一件好味嘅cake,簡直可以幫自己快速叉電⋯ 店中嘅Matcha Crunch Cheesecake💚 外皮香脆,入口細滑、味道香濃🤤仲有試埋店裡嘅「24Hours lobster bisque linguine with oysters🍝」半熟雞蛋嘅幼滑 配 巨蠔,蠔仲要煮得岩岩好,夠晒creamy 嫩滑,意粉仲沾滿龍蝦🦞嘅鮮味🤭簡直絕配! Matcha粉絲一定要試下,Matcha 系列嘅coffee,香濃可口💚工業風裝修,型格十足;最緊要環境舒適,寧靜,可安心地嘆杯咖啡、品嚐美食!😌
咖啡coffee☕️ + cake🍰 令我大大滿足!❤️

2023-09-02
下午茶
ᴄᴀғᴇ ʀᴇᴠɪᴇᴡᴄᴀғʟᴇx位於銅鑼灣耀華街的ᴄᴀғʟᴇx由小店ᴄᴏғғᴇᴇᴏʟᴏɢʏ改名成ᴄᴀғʟᴇx回歸雖然店舖面積闊落了不少但每次到訪都發現有著不少客人光顧店舖除了提供咖啡外亦有提供早午餐的選擇外亦見有不少甜品選擇今天剛好早上於附近工作便手持著手機也進店忙裡偷閒地一嚐咖啡吧☕️ғʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ- $38 (sᴏᴇ ᴘʀɪᴄᴇ+$12)-ᴘᴇᴀᴄʜ , ʟʏᴄʜᴇᴇ , ᴏᴏʟᴏɴɢ ᴛᴇᴀ點咖啡時店員會提供詢問食客會選擇ɴᴜᴛᴛʏ或ғʀᴜɪᴛʏ風味的豆咖啡上檯時隔著很遠已充滿荔枝香甜的味道入口先帶微微甜,後來充斥着滿滿烏龍茶香尾段有少少酸味從來未感受過這味道👍🏻@caflexᴄᴀғʟᴇx (ᴄᴀᴜsᴇᴡᴀʏ ʙᴀʏ)📍 ɢ/ғ, ɴᴏ.15ᴀ ᴍᴀᴛʜᴇsᴏɴ sᴛʀᴇᴇᴛ, ᴄᴀᴜsᴇᴡᴀʏ ʙᴀʏ
ᴄᴀғᴇ ʀᴇᴠɪᴇᴡ

亦有提供早午餐的選擇外亦見有不少甜品選擇
今天剛好早上於附近工作
便手持著手機也進店
忙裡偷閒地一嚐咖啡吧

-ᴘᴇᴀᴄʜ , ʟʏᴄʜᴇᴇ , ᴏᴏʟᴏɴɢ ᴛᴇᴀ
點咖啡時店員會提供詢問食客
會選擇ɴᴜᴛᴛʏ或ғʀᴜɪᴛʏ風味的豆
咖啡上檯時隔著很遠已充滿荔枝香甜的味道
入口先帶微微甜,後來充斥着滿滿烏龍茶香
尾段有少少酸味
從來未感受過這味道👍🏻

@caflex

ᴄᴀғʟᴇx (ᴄᴀᴜsᴇᴡᴀʏ ʙᴀʏ)
2023-09-08 701 瀏覽
前幾個月宣布結業嘅人氣cafe coffeeology 最近喺勿地臣街重開 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 新店更大,而menu 亦同以前差唔多,招牌 cheesecake 依然保持水準,想食嘅朋友仔記得早啲去。(● ˃̶͈̀ロ˂̶͈́)੭ꠥ⁾⁾Carbonara $110Carbonara 用咗日本蛋,蛋香味濃,加咗芝士碎好creamy,意粉唔會煮得太淋,煙肉粒鹹香惹味,份量都幾多。意粉好掛蛋汁,值得一試。(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)24Hours Lobster Bisque linguine with Oyster $145第二款意粉叫咗龍蝦汁大蠔意粉。隻蠔有我手掌咁大隻,一上枱都嚇親。(●°u°●)​ 生蠔大大隻,好新鮮冇腥味。意粉用咗龍蝦湯煮,每啖都食到好濃郁嘅龍蝦湯味。Matcha Crunch Cheesecake $72一場黎到梗係要試下佢地嘅招牌Cheesecake,當日就有幾款蛋糕,抹茶脆皮芝士蛋糕口感豐富,抹茶味突出,帶有回甘,芝士味會唔會好膩,抹茶控一定要試。₍ᐢ •͈ ༝ •͈ ᐢ₎♡Opera Sesame $65朋友就叫咗呢款黑芝麻Opera,蛋糕層次分明,黑芝麻味好濃郁,相對會甜少少。底層脆脆有啲花生

Carbonara $110

Matcha Crunch Cheesecake $72

Opera Sesame $65
朋友就叫咗呢款黑芝麻Opera,蛋糕層次分明,黑芝麻味好濃郁,相對會甜少少。底層脆脆有啲花生粒好似食緊花生糖,整體有驚喜。´༥`

Almond Crunch $72
呢款Almond Crunch 有少少似蛋白餅,兩層蛋白餅脆脆夾住cream同杏仁片,兩者幾夾。

Coconut latte $60
好少見cafe 有得飲呢個,固定係凍飲,椰子味幾突出,夏天飲一流。

Matcha Latte (Hot) $52
拉花好靚,抹茶味香濃,又唔會搶咗奶味。ദി˶ー̀֊ー́ )
2023-09-03 74 瀏覽
這-家coffee shop 常常排長隊,今午也不例外,幸好,排了廿分鐘可以入座。Tiramisu 這tiramisu 是招牌名品,雖然口感沒page common那樣creamy濕潤,但這口感也不賴,這tiramisu 口感軟熟,十分香滑creamy, 當中的lady finger 十分濕軟,份量十足,沒有過份的甜膩,兩人分享剛剛好。Coconut latte這杯椰子latte 只有凍的,這咖啡用上全脂奶加上椰青水,沒有預期的椰香,但口味清爽,加上牛奶的香滑口感,味道不錯。Matcha latte這matcha latte 完全無糖,加上這抹茶太濃,帶-點茶澀和抹茶的苦味,雖然口感香滑,呷了兩口就放棄了。

Matcha latte
下午茶
2023-08-30 78 瀏覽
樓主最愛cafe強勢回歸😍幾個月前耀華街嘅Coffeeology突然宣布結業,樓主真係非常傷心🥲畢竟佢嘅Tiramisu真係我食過香港top 3好味🥹點知!過左幾個月之後佢哋就重開啦!!鋪位重大咗好多😍所以我第一個星期就衝咗去食!不過好可惜Tiramisu賣晒(太晏起身),所以就叫左開心果tiramisu🥑雖然本人唔係開心果嘅fans,但都食得出好香濃嘅開心果味,相信鍾意食開心果嘅,你哋一定非常enjoy😹主食方面,叫咗千層麵同埋龍蝦意粉。千層麵嘅蕃茄味偏酸,但都非常香濃。而龍蝦意粉有隻好大嘅蠔,配埋香濃嘅龍蝦汁,好鮮甜!——-📍Caflex by the coffeeology地址: 銅鑼灣勿地臣街15A號地舖#foodheals_銅鑼灣#hkig #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #香港 #香港美食 #香港好去處 #香港旅行 #hkcafehopping #hkcafe #cafehopping #銅鑼灣 #銅鑼灣美食
樓主最愛cafe強勢回歸😍

——-

📍Caflex by the coffeeology
地址: 銅鑼灣勿地臣街15A號地舖

#foodheals_銅鑼灣

一向都是出色的coffee shop, 新址更大更舒適,簡潔的裝潢和柔和的燈光,讓我感到放鬆和舒服。點了thick milk toast with housemade butter and jam。toast外觀十分吸引, 金黃鬆脆,內部則柔軟/鬆化,搭配著自家製的butter和jam,令味道更加豐富。butter的滑順和jam的甜美,和toast十分配合,很適合當早餐🩷還有housemade meatballs, 肉丸本身鮮嫩多汁,配以濃郁的番茄醬和芝士, 使得它們的口感更為豐富。當然不少得甜點. 要了pistachio tiramisu, 將傳統tiramisu 的口感與開心果的香氣結合在一起, 極度濃郁的開心果香味, 和mascarpone cheese令人留下了深刻的印象。層次感豐富,回味無窮。還有almond crunch cake, 融合了杏仁的香氣和脆脆口感, 奶油香滑, 層次鮮明, 絕對值得一試。chocolate pillow cake 有着濃厚的可可香味,甜度剛好,很喜歡蛋糕質感,推介🩷Cafe每一道菜都展現了創意和心思。而coffee就是一向的專業,一定再到訪。

2023-08-28 52 瀏覽
呢間店原址都喺附近, 搬咗唻呢間大舖, 空間多咗舒服咗👏🏻Avocado Shrimps Egg Salad Panini $88入面嘅蝦比我想像中好味, 係彈牙有蝦味嘅, 材料都算豐富Carbonara $118個蛋黃係深橙色😍意粉好creamy, 略嫌味道淡咗啲Tiramisu (pistachio flavor) $98呢個不得了, 雖然貴但係真係好好食!!開心果味好岀, 好滑口感好好😋Pour over $78手沖揀咗一款哥倫比亞豆, 有好香嘅橙味同桃味, 飲落酸酸甜甜, 正👍🏻
呢間店原址都喺附近, 搬咗唻呢間大舖, 空間多咗舒服咗👏🏻

入面嘅蝦比我想像中好味, 係彈牙有蝦味嘅, 材料都算豐富

Carbonara $118
個蛋黃係深橙色😍意粉好creamy, 略嫌味道淡咗啲

Pour over $78
2023-08-27 35 瀏覽
The staff looked unfriendly and it made us feel unwelcomed. The coffee was too bitter I couldn’t finish it. They were putting up items put on a magnet menu board while I was ordering so I thought all the items being put up would be available and yet it wasn’t the case. Why put them up in the first place? What’s the point of a magnet menu board?

2023-08-25 230 瀏覽
當初知道ᴄᴏꜰꜰᴇᴇᴏʟᴏɢʏ結業時 以為以後都食唔到佢地嘅抹茶ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ 好彩隔幾個月ʀᴇʙʀᴀɴᴅ成 @caflex 重開 新店位置同樣都係耀華街 貫徹水泥工業風設計 不過空間比舊店大好多 仲多咗門口打卡梳化位 招牌抹茶ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ水準依然高質ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )除咗甜品 仲多咗唔少ʟɪɢʜᴛ ᴍᴇᴀʟ選擇啊ᴘꜱ 聽聞有人晏晝4點去到ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ已經賣哂( *˙0˙*)如果想食ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ記得早啲去啦~𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒 ❀ ꜱʜᴀᴋꜱʜᴜᴋᴀ ᴡɪᴛʜ ꜱᴏᴜʀᴅᴏᴜɢʜ ‣ $𝟡𝟠 ♡ 為咗食多幾款蛋糕就嗌咗呢個相對無咁飽肚嘅北菲焗蛋蕃茄醬加煙肉芝士配搭得好好 流心蛋亦都做得好出色 蛋汁配脆口ꜱᴏᴜʀᴅᴏᴜɢʜ絕對係開胃之選 .ᐟ❀ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ ‣ $𝟝𝟝 ♡ 傳聞係零負評嘅ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ 好耐之前食過一次印象都幾深刻 抹茶味濃郁得黎口感係超級軟心 食落入口即溶(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)食到最後會覺得有啲膩 始終份量唔少 建議2-3人ꜱʜᴀʀᴇ ❀ ᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ ‣ $𝟟𝟞 ♡ 呢個開心果ᴛɪʀᴀ

當初知道ᴄᴏꜰꜰᴇᴇᴏʟᴏɢʏ結業時
以為以後都食唔到佢地嘅抹茶ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ
好彩隔幾個月ʀᴇʙʀᴀɴᴅ成 @caflex 重開
新店位置同樣都係耀華街 貫徹水泥工業風設計
不過空間比舊店大好多 仲多咗門口打卡梳化位
除咗甜品 仲多咗唔少ʟɪɢʜᴛ ᴍᴇᴀʟ選擇啊

如果想食ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ記得早啲去啦~

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒

食第一啖已經ꜰᴇᴇʟ到用咗唔少開心果
味道超級無敵濃郁 質地杰身濃稠 有少少漿口
個人覺得中間嘅手指餅比較乾身
所以食落有得似開心果海綿蛋糕多過ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ
但唔太影響整體質素 絕對會為咗呢個再回訪(*´˘`*)
Uji  Matcha  Latte

❀ ɪᴄᴇᴅ ᴜᴊɪ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ ‣ $𝟞𝟘 ♡
涷嘅ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ層次好靚
味道濃而不澀 奶嘅比例都做得非常好

❀ ᴛᴏɴɪᴄ (ꜱᴏᴇ) ‣ $𝟞𝟘
ꜰʀᴜɪᴛʏ咖啡豆風味尚算突出 同ᴛᴏɴɪᴄ嘅ʙᴀʟᴀɴᴄᴇ都幾夾
Shakshuka  with  Sourdough
Matcha  Cheesecake
Pistachio Tiramisu
Uji  Matcha  Latte
  • Pistachio Tiramisu
  • Uji Matcha  Latte
The Coffeology開返新店大間好多同樣工業風裝修咖啡水吧枱用石仔砌成,好靚再嚐 Matcha cheesecake 雙層layer好靚芝士味香濃,質感幼滑Avocado shrimps egg salad panini三文治烘得香口蛋沙律加入咗香料份外惹味好好食😋唔會好似平時啲蛋沙律會漏Coconut latte椰青水做基底加上特濃咖啡同頂層泡沫屬清甜口感嘅咖啡椰青水嘅甜平衡咗咖啡嘅苦呢個啱咖啡新手飲呀
The Coffeology開返
新店大間好多
同樣工業風裝修
咖啡水吧枱用石仔砌成,好靚

再嚐 Matcha cheesecake
雙層layer好靚
芝士味香濃,質感幼滑

Matcha  cheesecake

屬清甜口感嘅咖啡
椰青水嘅甜平衡咗咖啡嘅苦
呢個啱咖啡新手飲呀

Matcha  cheesecake
  • Avocado  shrimps  egg  salad  panini
2023-08-23 375 瀏覽
一直好想食coffeeology 嘅甜品,經開銅鑼灣見到佢地開咗新鋪🆕 當然唔會錯過!新鋪走工業風,除咗人氣甜品,仲有主食同咖啡等嘅飲品選擇😍🍭Salmon Salad Roll/w Avocado ($80)因為細食所以冇點到carbonara而揀咗2款輕食!2款都好滿意好好味!呢個係好似越南春卷咁,入面包有紅蘿蔔、沙律菜同煙三文魚,食材新鮮好味,最滿意係個春卷皮,好有咬口!🍭Avocado Shrimps Egg Salad Panini ($80)另一個就點咗Panini😍😍 用牛油烤過嘅麵包又脆又香口,夾住牛油果、蝦同蛋沙律,真係堅好食,呢個配搭冇得輸😋🍭Matcha Crunch Cheesecake ($72)呢個甜品一直心念要食🥰 抹茶芝士蛋糕上淋有一半crunch,抹茶脆皮包有nuts,同細軟綿密嘅芝士蛋糕形成對比,口感豐富~ 抹茶回甘味出,抹茶控一定滿意!🍭Opera Sesame ($65)呢個我大愛!佢黑芝麻味嘅opear😍 上菜見到切得好工整長方型,好清晰見到蛋糕嘅layers,入口散發黑芝麻嘅香味,我食唔停!🍭Almond Crunch ($72)呢個店長話佢

🍭Opera Sesame ($65)

🍭Almond Crunch ($72)
呢個店長話佢地都好鍾意食,係類似拿破侖咁,兩層脆皮夾住中間層cream, 最頂會有杏仁片,香脆可口,甜度較高~

🍭Lemonade ($48)
🍭Hand Drip ($55)
飲品方面就點咗佢地自家製嘅lemonade 梳打,清新解膩~ 朋友揀咗hand drip, 係清邁豆,入口會有橙酸味,之後有茶味~ 開初比較淡,之後先會比較nutty味~
之前錯過咗Coffeeology而家重開咗Caflex一定要試返!本豬去到嘅時候12點左右,門口冇人排隊好surprise仲以為要排好耐🫣(大家都一定要喺佢再出名啲之前去下)問完之後話排一張就到,所以等咗5-10分鐘左右啦但係我哋食緊嗰陣就開始有5pair人排,所以估計12點前去會好啲~平日食有優惠:裝修都好得意,搵鐵網圍住啲石做枱✧ Tiramisu ($76)到此一遊必試嘅tiramisu!好食嘅但本豬覺得係偏甜嗰種芝士味唔夠重,咖啡唔太苦咁✧ New York Cheesecake ($55)有驚喜🧀!個餅底有落過心思唔係就咁打平啲消化餅🍪🍰估計係消化餅+牛油🧈+啲焦糖不過佢餅太多底太細所以側邊啲餅都鋪高咗haha (或者係專登?)但本豬幾鐘意咁樣單獨食個餅所以都ok✧ Choco (Hot, $55)賣相方面好有誠意拉花拉得幾靚(*≧ω≦)☕️但係個味親就普普通通朱古力粉🍫,唔係真朱古力融落個奶嗰隻下次嚟會再叫啲pasta試下~
(大家都一定要喺佢再出名啲之前去下)
問完之後話排一張就到,所以等咗5-10分鐘左右啦

平日食有優惠:
裝修都好得意,搵鐵網圍住啲石做枱
✧ Tiramisu ($76)
到此一遊必試嘅tiramisu!
好食嘅但本豬覺得係偏甜嗰種
芝士味唔夠重,咖啡唔太苦咁
Tiramisu
✧ New York Cheesecake ($55)
有驚喜🧀!個餅底有落過心思唔係就咁打平啲消化餅🍪🍰
估計係消化餅+牛油🧈+啲焦糖
New York Cheesecake
但本豬幾鐘意咁樣單獨食個餅所以都ok
✧ Choco (Hot, $55)
賣相方面好有誠意拉花拉得幾靚(*≧ω≦)☕️
但係個味親就普普通通朱古力粉🍫,唔係真朱古力融落個奶嗰隻
Hot  Chocolate
下次嚟會再叫啲pasta試下~
2023-08-20
10 分鐘 (堂食)
午餐
New York Cheesecake