(非會員)
2009-02-07 20 瀏覽
第一次食CPK, 9個人叫左3個pizza 2個意粉 1客雲吞甜品叫左brownie ; chocolate banana royale cake; tiramisu好開心第一次黎就食到咁多野星期五6點左右同2位朋友到左, 未入得去, 佢要我地過半數先入都有提及個半中既turnover 唯有睇住MENU先等多2個朋友到 差唔多6點9先入果陣都未好多人要我地叫先serve 水過黎但她主動問要冷定暖水最終成7點幾先齊人 哩個時候個場都爆左喇 MANGO CHICKEN PIZZA 幾好食 芒果酸酸地 我覺得開胃 薄批都係拎上手食好味DPepperoni Pizza 最簡單但食到好多cheese 夠juicy 推介!! 希臘pizza (唔記得全名)個樣係係pizza 底既上面有一粒粒材料 (好似pizza上面有雜菜沙律咁)有青瓜 有d芝士碎 烤雞肉唔係個個朋友鍾意食肉醬意粉 普普通通啦 冇咩特別 大蝦意粉 都係 普普通通啦 冇咩特別 茄汁雲吞 唔抵食亦都唔好食 未至於難食咁解甜品 強力推薦brownie!!! 朱古力香蕉cake都唔錯, tiramisu 係傳統整法 有酒香 唔係挺身果種整
好開心第一次黎就食到咁多野
最終成7點幾先齊人 哩個時候個場都爆左喇
MANGO CHICKEN PIZZA
幾好食 芒果酸酸地 我覺得開胃 薄批都係拎上手食好味D
Pepperoni Pizza
最簡單但食到好多cheese 夠juicy 推介!!
希臘pizza (唔記得全名)
有青瓜 有d芝士碎 烤雞肉
唔係個個朋友鍾意食

肉醬意粉 普普通通啦 冇咩特別
大蝦意粉 都係 普普通通啦 冇咩特別
茄汁雲吞 唔抵食亦都唔好食 未至於難食咁解

甜品

整個過程坐得舒服, 經常添水, 9點幾結帳後冇催人走仲幫我地添水, 幫忙拍照都唔會馬虎了事
9個人食 8個人比錢都係每人$103

走果陣仲有人等緊位啊!

唯一唔好係要拎key去商場廁所,仲要都幾遠!
  • MANGO CHICKEN PIZZA; Pepperoni Pizza ; Brownie
2009-02-06 10 瀏覽
事源我舊公司0既阿姐結婚派帖, 所以就約出嚟食飯, 為咗就腳所以去旺角!其中有位同事話嚟過呢間食都OK, 所以就試下啦! 唔記得咩名0既意粉 味道唔錯, 有點芥未味, 好食... 不過就油咗少少囉 中式宮保意大利粉 好味呀, 少少辣, 蝦夠爽又大隻, 正~ 中美洲惹味雞肉薄餅 我無食到, 唔知味道如何 泰國風味爽脆沙律 真係好脆, 因為有好多炸咗0既米粉, 又要好多花生! 個汁又甜甜酸酸, OK~~個日因為有同事生日, 我哋仲買埋個蛋榚去餐廳切, 啲waiter仲主動幫我地影相0忝(成4-5部機咋 )本來我哋只有個半鐘食, 不過最後都無人嚟叫我哋走, 可能無乜人等位,所以可以比我哋坐到十一點先結帳
其中有位同事話嚟過呢間食都OK, 所以就試下啦!

唔記得咩名0既意粉

味道唔錯, 有點芥未味, 好食... 不過就油咗少少囉
中式宮保意大利粉
好味呀, 少少辣, 蝦夠爽又大隻, 正~
中美洲惹味雞肉薄餅
我無食到, 唔知味道如何

泰國風味爽脆沙律

(成4-5部機咋
所以可以比我哋坐到十一點先結帳
唔記得咩名0既意粉=P
中式宮保意大利粉
中美洲惹味雞肉薄餅
泰國風味爽脆沙律
2009-02-02 4 瀏覽
今日係我同老公結婚7週年紀念,其實無話特別想食d咩野,只係諗住近近地,去旺角食。上open rice的時候,見到呢間餐廳,d人影d相好似好吸引,又最近屋企,所以選擇黎呢度食。我地叫左個全份 cesar salad,milan pizza同埋一個鷄肉菠菜闊麵,另外老公叫左杯凍檸茶。以呢個價錢,我覺得d質素都可以接受,不過稍嫌個 salad d 芝士唔夠多,不過份量比想像中大。另外個 pizza,其實個味都ok,只係我自己唔係太鍾意呢一隻腸既味。其實食到呢度,覺得都可以。但係就無咩特別驚喜。點知到左叫甜品,有另外一個 waiter 黎 serve 我地。佢 d service 真係好好。其實我只係叫個甜品,佢亦都知道我只係叫甜品,但係佢好有耐性介紹唔同的款式有咩分別。幫我地收左 d 碟,仲抺好張枱。隔一陣,攞碟俾我地食甜品的時候,見到張枱仲有少少(真係少少)污糟,又幫我地抺多一次。最後我叫左個 brownie ,勁好食。佢見到我個甜品到左之後,仲特登走埋黎問我好唔好食。我真係食得好開心,最鍾意 d 人好 service,俾貴少少都值得。原本諗住叫個經理埋黎,問下呢個 waiter 叫咩名,

其實食到呢度,覺得都可以。但係就無咩特別驚喜。

最後我叫左個 brownie ,勁好食。

佢見到我個甜品到左之後,仲特登走埋黎問我好唔好食。

原本諗住叫個經理埋黎,問下呢個 waiter 叫咩名,係經理面前讚下佢,點知呀經理勁忙。所以我就特登等呢個 waiter 埋黎,叫佢埋單,叫老公睇下佢叫咩名。

係 Jeremy。臨走的時候問門口個姐姐有無顧客意見書,不過佢話無,所以唯有借呢度一用,讚下佢。

為左避免話做馬,我今晚張單 no. 係 0083,總銀碼係 $392.7。

希望下次各位去呢度,都食得開心 d 啦。

林小姐
  • brownie
2009-01-08
去到旺角唔知食咩好忽發其想就去左 CPKwalkin 大約等左半個鐘先有位2個人叫左個 carbonara 同 Wild Mushroom Pizza 另加雞肉 (+15$)個意粉好creamy..味道亦好濃郁...好好味...不過好 heavy 而個 pizza 一黎已經好香 mushroom 味上面亦鋪左好多芝士批邊脆脆的唔錯唔錯! 唔好既係...MENU得好少相...好難揀XD而且環境都好嘈...講野要好大聲...
去到旺角唔知食咩好
忽發其想就去左 CPK
walkin 大約等左半個鐘先有位

個意粉好creamy..味道亦好濃郁...
好好味...不過好 heavy

而個 pizza 一黎已經好香 mushroom 味
上面亦鋪左好多芝士
批邊脆脆的
唔錯唔錯!

唔好既係...
MENU得好少相...
好難揀XD

而且環境都好嘈...講野要好大聲...
  • Carbonara
2009-01-03 3 瀏覽
要食pizza, 較常去的選擇會係呢度或pizza express. 跟友人到旅行社看看, 所以約係呢度晚飯就最好不過. 是日不用訂座, 更有街景. 雖然唔係咩維港煙火美景, 但感覺可以舒口氣, 也比只有四面牆壁好不知多少. 二個人, 只點了 :大蝦凱撒沙律: 呢個竟然等了十五分鐘才上, 何解? 因為蝦係即烘過的, 又幾好味喎! 蝦爽口, 新鮮, 烘過那香味也敎人回味, 加上少許黑椒, 更添惹味. 值得等... 沙律用料新鮮, 只係加了車打芝士, 就收到畫龍點睛之效.辣肉腸pizza: 厚薄適中, 第一次吃以辣肉腸為主的pizza, 估唔到又唔錯喎. 辣肉加芝士, 香濃之中有d 辣味, 又唔會太漏. good! 簡簡單單的pizza, 就係啱, 只要用料得宜, 厚薄適中, 便夠了.最後竟然要了朱力古旦糕, 肥死人咩?! 朱古力味的確香濃, 但有點漏, 吃不消, 還是給友人幹掉吧!侍應服務不錯, 等了很久, 食物未上枱, 侍應真的幫手跟跟, 還詳細解釋等候原因. 不久, 食物便上枱了. 抵讚!

烘過的大蝦, 唔錯!
簡單的pizza, 也可以很美味.
sorry, 太漏, 不是我杯茶
  • 大蝦凱撒沙律
  • 辣肉腸pizza
2008-12-31
我食左下午茶餐,好CONFUSING呀,佢有一張牌,寫住APPETITISER, MAINCOURSE, PIZZA, PASTA. 有分$38 或$48. 最初以為咁抵,$38蚊有齊咁多野,原來續樣計$38蚊。我揀左PEPPERONI PIZZA同埋焗春卷(雞)。春卷好好味,有兩隻配醬。至於PIZZA,我個人覺得DRY左D,但DRY既感覺又唔同PIZZA HUT 0個種,都OK啦!埋單兩位一百零五蚊。算OK啦。
2008-12-26
今日26號,去左家樂呢間california pizza kitchen…之前已經訂咗枱,大概6:45pm到達,不消一會已full house la...兩個都飽飽哋,所以叫咗兩樣嘢:1)地中海沙律材料有生菜, 蕃茄乾, 蕃茄碎, 洋蔥碎, 檻欖, 羊奶芝士, 仲有四塊薄餅, 配搭特別; 味道微酸, 一點也不羶; 2)煙肉芝士忌廉意粉個汁好creamy, 亦有好濃嘅煙肉味, 食完好滿足, 不過呢個意粉最好同人share, 如果一個人食晒會好膩服務唔錯, 密密手加水不過同隔離枱相距好近, 加上環境有啲嘈, 講嘢要提高聲量埋單大約 $200

兩個都飽飽哋,所以叫咗兩樣嘢:
1)地中海沙律

2)煙肉芝士忌廉意粉

服務唔錯, 密密手加水
不過同隔離枱相距好近, 加上環境有啲嘈, 講嘢要提高聲量
埋單大約 $200
2008-12-19 9 瀏覽
原來旺角間CPK o既 weekday lunch好抵食!之前同同事去,一人一個set lunch,可以揀menu上o既湯/salad加一個pasta/pizza加可refill 的 iced lemon tea 都係$68!雖然portion比a la carte細,但我地都食到飽飽!
2008-12-14 1 瀏覽
4個人,叫左超過4個人份量o既野食。1. 牛油果雞肉春卷2. the greek3. milan4. 意式雲吞4種截然不同o既口味。1. 春卷 - 牛油果o係春卷入面真係幾香,不過個春卷唔係好熱,可能因為入面d 材料係cool 左o既mixture,所以都係炸脆左個皮。點o既醬都幾好。整體黎講好香又好清新。2. the greek - 從未食過咁fresh o既pizza,因為上面全部都係青瓜、蕃茄同雞肉等等,又係非常清新,但係加反d 洋蔥同芝士又令佢不至食沙律咁單調,非常好,感覺好輕怡。3. milan - 呢個pizza都好好味,好濃郁o既味道,好多芝士。好似係咁多個pizza 之中最貴,但係我想信都係最好食最惹味o既一個,可惜我對呢個印象唔太深刻,總之都係好味o既pizza。4. 意式雲吞 - 蕃茄味非常醒胃,個雲吞入面有d 有香草,好sharp 呀個味道。我地冇加野飲,留反d 錢食糖水,同埋我諗食pizza 需要一杯暖水多過一杯凍飲。講講個份量先,每人可以食到一件春卷,3件pizza,3粒雲吞,飽呀﹗講埋service,唔錯,會黎refill 水,仲有cheese 粉,chil
4個人,叫左超過4個人份量o既野食。

1. 牛油果雞肉春卷
2. the greek
3. milan
4. 意式雲吞

4種截然不同o既口味。

講埋service,唔錯,會黎refill 水,仲有cheese 粉,chili 同辣汁比客人。

埋單連加一370蚊
平均一個人都唔洗100蚊,抵食過pizza hut,d 野食又健康d。
見到人地食salad,有d 似羊食草,但係應該都好好食,下次試。
$92.5 (晚餐)
  • the greek
  • milan
2008-12-05 4 瀏覽
平時在旺角區要食pizza意粉, 通常都係那兩家連鎖店. (但我真係覺得這兩家的質素日益下降). 上星期六唱完K, 那我地就過隔離試下California Pizza Kitchen, 因朋友都只係在這間餐廳食過cake, 未食過其他野. 在星期六晚的日子, 等了二十多分鐘也不可以叫很久了. 入座後, 我地叫了三樣野, 半份燒雞沙律, 焗春卷以及意大利雲吞.沙律果然同其他食評一樣, 份量比想像中多, 味道不俗, 我喜歡入面有點點墨西哥脆片, 很香口. 還有粟米粒, 很香甜爽口. 焗春卷及意大利雲吞味道也不錯, 但唔係有好大驚喜. 但絶對好食過在連鎖店食, 特別個意粉. 醬汁好食得多.還有叫了杯凍檸茶, 但平時飲一杯都飲唔晒的我, 雖添加了三次, 但我相信可以都係飲了一杯半左右. (但就已經收了二十多元, 對我來說是唔抵的)希望下次有機會約多些人, 可以試埋pizza同其他意粉
希望下次有機會約多些人, 可以試埋pizza同其他意粉
  • 燒雞沙律
2008-11-23
23.11.08 (sat) dinner呢頭想坐得舒服少少,唔喺朗豪話嘅話我只係諗到CPK!七點幾,等咗around半個鍾終於有位,其實已經算快,隔離x前d人多到呢…1) ceasar salad - 麵包粒好crispy同香口,好食!salad sauce多少少會更好2) avocado rolls (牛油果蛋卷) - 幾多材料,內有雞肉、蕃茄粒、菜,牛油果算大條,鍾意食avocado就可以試下,加埋sauce好食d!不過個皮係冇味,得個『脆』字,如果唔熱食就冇味又唔脆,都唔會想食喇3) shrimp fettuccine w/ garlic & creamy sauce - sauce 係做得最好,唔會太『liquid』或者太杰,garlic同cream味都出!fettuccine口感ok4) bbq chicken pizza - 諗咗好耐最後都係叫返呢個,依然好野味,而且今次焗得唔太熱氣,good 5) chocolate banana royale cake - 好軟,朱古力味濃但唔會過甜,我唔係非常鍾意食banana味嘅野都覺好食,水準keep到!呢度d侍應幾好笑容,唔錯
23.11.08 (sat) dinner

呢頭想坐得舒服少少,唔喺朗豪話嘅話我只係諗到CPK!

呢度d侍應幾好笑容,唔錯!

多謝準新娘呢餐!
ceasar salad
avocado rolls
2008-11-17
星期日老公話陪我去旺角行街, 第一站California Pizza Kitchen去到未係晚飯時間, 所以唔使等位, 非常好, 人唔多, 坐得好舒服但係唔知點解坐底好耐都無人俾杯水, 最後要主動問先有, 有啲唔開心 商量一陣, 老公order咗最貴嘅Milan Pizza, 我留肚想食甜品, 所以點了Chicken salad(半份)黑醋汁沙津先來, 老公試咗一啖雞肉話凍嘅, 就拒絕再食, 仲一路笑我係隻牛牛, 好似係度食緊青草咁, 真係俾佢激死雖然Chicken salad無BBQ Chicken salad咁易入口, 但係其實啲味道都唔錯, 有青蘋果、無核紅提、芹菜、沙律菜、蜜糖合桃、雞肉, 材料豐富又有營養,但係老公唔食凍嘢, 試多啖都唔肯, 無辦法啦, 最後要獨力完成半份沙津, 好飽呀, 都食唔落甜品, 我最愛嘅Brownie加雪糕, 唯有等下次食啦 平時多數叫Mango Chicken Pizza, 今次第一次試Milan Pizza, 覺得批底帶煙韌, 批邊夠脆, 材料亦夠多, 有好多菇, 肉粒同辣肉腸, 其實都好味, 各有各精彩,不過好可惜有我唔鍾意嘅蒜茸味, 哈哈,

所以點了Chicken salad(半份)黑醋汁
沙津先來, 老公試咗一啖雞肉話凍嘅, 就拒絕再食,
仲一路笑我係隻牛牛, 好似係度食緊青草咁, 真係俾佢激死

但係老公唔食凍嘢, 試多啖都唔肯,
無辦法啦, 最後要獨力完成半份沙津,
好飽呀, 都食唔落甜品,
我最愛嘅Brownie加雪糕, 唯有等下次食啦

其實都好味, 各有各精彩,
不過好可惜有我唔鍾意嘅蒜茸味,
哈哈, 今次到我拒絕食多塊, 要老公獨力完成喇

(其實係我無Quota食多塊啫
食完離開餐廳時, 開始多人, 慶幸早來, 慳返等位時間開開心心行街去

Chicken Salad
Chicken Salad
  • Mango Chicken Pizza
  • Brownie with ice-cream
2008-11-13 9 瀏覽
佢哋有個突別的烤爐烤Pizza, 所以比其它地方的Pizza好味得多,今次叫的Ravioli 好味Milan是雜箘加肉祽粒是最貴的一款 當然Virgin Oina Colada Chicken Piccata等咗成 30 mins, 平時其它款無咁耐, 不過仲好,可以逐樣慢慢吃不會凍晒更好味,這款意粉表面是忌廉汁但仲有少少酸酸哋,開胃不會感覺飽飽濟濟, 不過選擇這款的朋友們一定要喜歡食雞胸。Red Velet Cake 好靚好味所有食物基本是全吃光淨
今次叫的Ravioli

Red Velet Cake 正
Red Velet Cake 正
  • Milan Pizza
2008-11-01 2 瀏覽
一早打來訂檯 , 去到當然要等下啦 , 大約 15 分鐘左右 . 又是 3 個人 , 叫了 Milan Pizza , California Rolls , Chic Tequila 再加個 Souffle Cake. California Rolls 不到 5 分鐘就到 , 快得驚人 , 味道和上一次一樣 , 蝦好新鮮又大隻 . Milan Pizza , 外貌不是太吸引 , 味道淡淡不是太濃那種 pizza , 有蘑菇 , 好香口 . Chic Tequila , 這個普通 , 好章口 , 凍了更不好吃 . Souffle Cake , 好鬆軟 , 朱古力味好濃 , 吃的時候一定要和個 cream 一起吃 , 一入口已經溶化 , 正 . 服務 ok , 只是 waiter , watiers 太少 , 次次也要等 .

California Rolls
Milan Pizza
Souffle Cake - 白色是 cream 呀 .
California Rolls
Milan Pizza
Souffle Cake - 白色是 cream 呀 .
  • Souffle Cake
2個人..入去坐左係2張大枱旁...好嘈呀!!!只係叫左少少野...新奧爾良辣海鮮幼麵---麵底唔會太軟...酸酸地辣辣地幾好味道!!不過有D好似雞肉咁既肉類就麻麻地..D蝦就OK!!!!FOUR SEASON CHEESE PIZZA...哈...個人對PIZZA無咩研究..只係睇到2種...食落都係覺得只有2種..不過呢D脆薄PIZZA夠芝好好味...仲有D番茄鐘和反唔會太膩.ICE LEMON TEA係REFILL...不過只係茶...檸檬係無得REFILL架...早知要COKE啦.埋單280,可以接受啦,今次只係唔好彩住既位太嘈!!想食芝士味既野既時候會再來!!
2個人..入去坐左係2張大枱旁...好嘈呀!!!

只係叫左少少野...
不過有D好似雞肉咁既肉類就麻麻地..D蝦就OK!!!!

FOUR SEASON CHEESE PIZZA
FOUR SEASON CHEESE PIZZA