2016-08-28
透過Yahoo團購,先知道有呢間餐廳~據聞是呢間野嘅創辦人係前英國皇室御廚~仲好似話甜品好出名添~團購賣$298 2人餐,甘抵就殺佢啦~呢間野喺海港城海運大廈地下,鋪面細細,平時行過都唔係好覺,今次去到打算食飯,20:00,個餅櫃已經吉曬!!嗚哇~~飯 都係要食嘅~入去吧!$298有⋯南瓜湯2客,或者個以揀沙律~南瓜味香,香葱為呢個湯更添美味!熱檸水,凍奶茶熱檸水靚靚tea pot set上,尚算精美,奶茶味道比較淡,茶味唔夠~龍蝦意大利飯半隻龍蝦賣相好靚,龍蝦灑滿芝士粉,龍蝦爽口多肉,意大利飯林度剛好,每粒米飯也充滿住龍蝦嘅香味,會是比較重味的飯,我個人十分喜愛!黑松露安格斯肉眼件扒幾靚,我叫五成熟佢控制得好好,入面肉嫩肉汁豐富,外面小小焦好香,上面嘅松露菇汁好香,仲有d好好食嘅薯蓉墊底,味道也是偏濃,重口味的我十分喜歡!最後,完全清光光,yummy yummy!捧住個肚仔走喇!真係抵食又好食!
據聞是呢間野嘅創辦人係前英國皇室御廚~
仲好似話甜品好出名添~
團購賣$298 2人餐,甘抵就殺佢啦~
呢間野喺海港城海運大廈地下,鋪面細細,平時行過都唔係好覺,
今次去到打算食飯,20:00,個餅櫃已經吉曬!!嗚哇~~飯 都係要食嘅~入去吧! $298有⋯
南瓜湯2客,或者個以揀沙律~
南瓜味香,香葱為呢個湯更添美味! 熱檸水,凍奶茶
熱檸水靚靚tea pot set上,尚算精美,
奶茶味道比較淡,茶味唔夠~ 龍蝦意大利飯
半隻龍蝦賣相好靚,龍蝦灑滿芝士粉,
龍蝦爽口多肉,意大利飯林度剛好,每粒米飯也充滿住龍蝦嘅香味,會是比較重味的飯,我個人十分喜愛! 黑松露安格斯肉眼
件扒幾靚,我叫五成熟佢控制得好好,入面肉嫩肉汁豐富,外面小小焦好香,上面嘅松露菇汁好香,仲有d好好食嘅薯蓉墊底,味道也是偏濃,重口味的我十分喜歡! 最後,完全清光光,yummy yummy!
捧住個肚仔走喇!真係抵食又好食!