2011-07-08 91 瀏覽
半年時間冇訪原來已轉名...食物、水準、服務還會給我千里紹紹到訪嘛!先看半年前的印象http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2150475再看今日之表現...book咗枱,眼看裝修有點不同,跟侍應對話中才知已轉手名叫'Cinecitta'服務水準依舊貼心,讚!三選一set 餐,選取最高者$138.有包有主菜有湯可惜到尾才知餐茶欠奉要加$18.大元才有【首先註明之前cellini的沙律前菜已不多,但...現在的更為減半,所以喜歡大食、多嘢捒勿抱太大期望】法包上枱是微喛,味道是可以的...意粉跟傳統的法菜一樣比較少,但貴精不貴多,好味最重要味濃、夠汁算是交到功課主菜選了煎三文魚,熟度剛好,個人認為略唯淡咗少少湯..沒有較大驚喜【最唯失望便是一般港式自座餐,應該有甜品,生果一一都'冇'再訪侍應才知要另加$38.就有甜品一改風格,其實可取...但應不是'大角咀'的地頭之下,寫子樓的OL們,我想也會溜失不少,反之而BOSS級人馬倒應多了一個歇腳地【因為服務、水準...以大角咀來講...算得上90分以上!之前ce
坐得舒服,比以前更華麗...
煎得剛好,略唯淡口少少~`
半年時間冇訪原來已轉名...
食物、水準、服務還會給我千里紹紹到訪嘛!
先看半年前的印象
再看今日之表現...
好濃cream汁~`
服務水準依舊貼心,讚!
法包上枱是微喛,味道是可以的...
意粉跟傳統的法菜一樣比較少,但貴精不貴多,好味最重要

味濃、夠汁算是交到功課
主菜選了煎三文魚,熟度剛好,個人認為略唯淡咗少少
湯..沒有較大驚喜
【最唯失望便是一般港式自座餐,應該有甜品,生果一一都'冇'
再訪侍應才知要另加$38.就有甜品
一改風格,其實可取...但應不是'大角咀'的地頭之下,
【因為服務、水準...以大角咀來講...算得上90分以上!
之前cellini八折咭依舊可用,埋單連加一$124.
2011-07-08
$124.
好濃cream汁~`
煎得剛好,略唯淡口少少~`
坐得舒服,比以前更華麗...
2011-06-23 30 瀏覽
因location不是咁"就腳", 若不是朋友極力的介紹, 應唔會自己搵去!我和朋友選了食semi-buffet, 主菜4選1, price由$98-$128, 而前菜和甜品則free buffet!前菜的choices有好多: 我最愛其蜜瓜火腿, pama ham的鹹香加上哈蜜瓜的清新, 正好中和了肉的鹹度, 必食之選煙三文魚都好喜歡, 幾新鲜, 有少少smoked的 味道, 唔錯:各式的沙律單是其色彩繽紛的outlook, 已經令人好食指大動, 我最喜歡自組的沙律, 生菜, 麵包粒, 玉米配上千島醬, 好味! 朋友喜歡薯仔沙律, 薯仔軟硬適中, 與沙律醬配合得好好!青蘋果沙律則酸酸甜甜夠醒胃!主菜我選了銀雪魚,煎得幾香,汁又唔太鹹,感覺淸新!到我最愛的甜品環節,蛋糕質素唔錯,口感夠滑又唔甜,較喜歡cheese cake, 芝士味剛好!另外焦糖燉蛋亦係必食之選,面頭的脆糖加上內裏的軟滑,簡直一流!較可惜這次沒有cupcake,so有點兒失望!總括環境清幽,價錢相宜,質素不俗,值得一試!建議前菜加些熱盤,更加吸引!

主菜我選了銀雪魚,煎得幾香,汁又唔太鹹,感覺淸新!

2011-05-17
2011-06-15 30 瀏覽
位於大角咀街市隔離,細酒店內有如此清優環境的餐廳,實在不錯。內裡雖然唔係好大,但係勝在佈置高貴浪漫。如果過左1:00pm 去,就可能要等位。 話明係semi-buffet 即係當 order 一個 main course便可以 the salad, appetizer and dessert - all you can eat. 由於老公係左近番工,所以我每一次都是只係食 lunch. 佢係同區黎計都萛係中上價。而且聽講話佢個 dinner 都要成2百幾蚊,如果都係食番 lee d 野咁點萛‧佢 lunch的價錢通常又~$98-$128等。每次都係5 - 6 個 course 比你選。 Main course 的份量唔萛多但又唔係少,當然我梗係想佢個份量細d等我食多d其他種類既小吃。佢既 food bar 好細,大約有5款 salad,3種前菜再加上幾檥甜品。 雖然其種類不多,但salad類食品很新鮮,前菜有 smoked salmon, ham with melon ...etc 都幾精緻,比較適合喜愛吃 salad的朋友,而愛好吃肉的可能要考慮下。甜品方面都冇乜特別,又係果d
一坐底就送上的麵包
煙肉濶條麵 - 有d似中菜
茄汁魚柳
佢既 food bar 好細,大約有5款 salad,3種前菜再加上幾檥甜品。 雖然其種類不多,但salad類食品很新鮮,前菜有 smoked salmon, ham with melon ...etc 都幾精緻,比較適合喜愛吃 salad的朋友,而愛好吃肉的可能要考慮下。甜品方面都冇乜特別,又係果d la. (見圖)
甜品
與35知已休閒的食個 lunch, 都真係幾唔錯嫁。
聖誕節
一坐底就送上的麵包
茄汁魚柳
2011-04-26 10 瀏覽
星期日見呢間餐廳咁多笑臉,就試下喇,點之中左招。 7:30pm 黎到,得兩三檯人 (佢地到差不多食完)。 侍應同我地講只有semi-buffet 供應,冇set-dinner 或者散叫 (明明前面的openrice食家試過有的)。$250一位的semi-buffet ,前菜只有幾款沙律同四樣冷盤(連中午有的cold cut同smoke salmon都冇左)。其中Parma ham那盤中只有蜜瓜而沒有ham,海鮮冷盤得返幾隻蝦。可能餐廳得返我地一檯,所以冇諗住refill。 餐湯只有一款minestrone,不過不失。主菜是特級肉眼扒配磨菇汁。塊扒非常薄(好似早餐d薄牛扒咁),食落仲覺得落左好勁鬆肉粉,要用濃味的汁去掩蓋。 我覺得連花園餐廳都好食夾大份過呢度。朋友的主菜是意式燒雞,肉質一般,冇乜特別。甜品得幾款(冇cup cake ),質素尚可。今晚無論前菜定甜品都冇之前的食評照片中咁多。每位$250(未連加一)比中午semi-buffet 更少野食,差!!! 同樣價位去art centre的Assaggio食好過....
星期日見呢間餐廳咁多笑臉,就試下喇,點之中左招。

餐湯只有一款minestrone,不過不失。

朋友的主菜是意式燒雞,肉質一般,冇乜特別。

甜品得幾款(冇cup cake
),質素尚可。

今晚無論前菜定甜品都冇之前的食評照片中咁多。

2011-04-24
2011-04-25 19 瀏覽
Easter holiz 又係同老友相聚嘅日子。2個家庭相約去cellini 食lunch。雖然係holiz, 但人唔多,我地12點到,全場只得3枱客,靜過以前好多。lunch 有4款,2款$98, 2款$128。不過今日係holiz,所以8折咭唔用得,如果唔係就仲抵!同阿媽share 食,一個要煎鱸魚,一個要 印尼炒飯 + 串燒。前菜係自助,仲有湯,通常食前菜都飽咗一半以上。前菜有數沙律、沙律菜、parma ham, 蜜瓜鮑片、醃茄子、冷麵、cold cut、smoked salmon、鴨胸、牛肉卷等。全部前菜都好新鮮又好味,都係不停refill,好好呀。今次個湯係洋蔥湯,好正,因為我鍾意飲較稀嘅湯,麻麻地鍾意creamy 嘅湯。今次個湯就啱晒我,好清,好香洋蔥味,洋蔥煲得極淋。飲咗3大碗...wakakamain course煎鱸魚,今次麻麻地,之前食過比目魚,比較好食。今次塊鱸魚較鞋,有少少骨,阿媽話有點腥。加上個汁唔夠香,所以較失色。印尼炒飯 + 串燒呢個就好好食,先講嗰兩串串燒,係豬肉,入味,好嫩滑,絕唔會乾爭爭。個印尼炒飯就有蝦粒同三椒粒,好惹味。飯粒炒得粒粒上色,又香口
Easter holiz 又係同老友相聚嘅日子。
前菜係自助,仲有湯,通常食前菜都飽咗一半以上。
全部前菜都好新鮮又好味,都係不停refill,好好呀。
自助前菜
今次個湯就啱晒我,好清,好香洋蔥味,洋蔥煲得極淋。
飲咗3大碗...wakaka

main course
煎鱸魚,今次麻麻地,之前食過比目魚,比較好食。
今次塊鱸魚較鞋,有少少骨,阿媽話有點腥。
加上個汁唔夠香,所以較失色。
煎鱸魚
印尼炒飯 + 串燒
個印尼炒飯就有蝦粒同三椒粒,好惹味。飯粒炒得粒粒上色,又香口。不過略嫌硬咗少少。
印尼炒飯 + 串燒
甜品都有幾款,有mousse, cheesecake等。
仲有水果同jelly。
beautiful cup
beautiful cup
自助前菜
印尼炒飯 + 串燒
  • 自助前菜,洋蔥湯,印尼炒飯
2011-02-23 6 瀏覽
今年同老公去了Cellini吃情人節餐,選擇呢度係因為之前食過午餐都覺得食物水準不錯,有信心。先講環境,雖然沒有海景只有街景,我們也只是坐在餐廳的中間,但四周的氣氛不俗,紫色的佈局頗有情調。有戶外位置,有火爐取暖,不過可能因為太凍,有情侶坐坐吓要返回室內。8點開始食,侍應開頭上菜都幾快,後來越上越慢,但其實人是越來越少的...奇怪...成個餐有六道菜,主菜可以揀三文魚柳又或者係牛仔柳。1) 香煎鵝肝蜜瓜沙律配青檸蜜糖汁 - 鵝肝好大塊煎得好甘香,沙津個汁都唔錯,好味!2) 摩利菌鮑魚雞絲雜菜清湯 - 西式的清湯入口相當鮮味,又鮑魚絲又雞絲,差點以為自己在喝中湯呢!材料中有不少蔬菜粒,感覺很健康。3) 海帶子香茅串燒 - 呢個係我最愛的菜式,珍寶帶子燒得又軟又香4) 蜜梨雪芭,清甜可口,感覺清新。又唔會好似雪榚咁肥...相當唔錯5) 黑魚子醬伴香煎三文魚柳配香檳忌廉汁 - 我的主菜是三文魚扒,味道過得去但魚不夠滑,反而個薯餅同魚子醬就幾好食。6) 扒牛仔柳配黑松露汁 - 老公的牛柳都嫩,黑松露汁個樣勁似黑椒汁呢!不過因為之前幾味太好食所以相比之下呢個好唔係特別正...7) 芒果士多啤梨軟

成個餐有六道菜,主菜可以揀三文魚柳又或者係牛仔柳。

7) 芒果士多啤梨軟心慕絲 - 慕絲呢家嘢我真唔識欣賞,為了不浪費也勉強地吃掉...

除了餐包同甜品水皮少少之外,其他菜式都好滿意。唯一不足的是主菜選擇太少,如果唔食三文魚同牛的人應該不會幫襯吧...

個餐仲包兩杯香檳,朱古力兩粒,一支玫瑰花同有合照送番俾你...唔好話我hard-sell 我覺得咁嘅價錢有算幾高級的食材又有嘢送真係超值啦!

好滿意今年的情人節餐。。。下年可能會再去,早啲book仲有九折啊!

香煎鵝肝蜜瓜沙律配青檸蜜糖汁
扒牛仔柳配黑松露汁
好安全的蠟燭
情人節贈品
2011-02-19 13 瀏覽
是日小妹生曰,訂咗去食晏..之前睇到食評,上算唔錯把心一試,因有'主菜'為選..所以配菜你不要想有太多選擇,《煙三文魚代替三文魚》其餘全西式,全冷盤如沙律,魚卷,簿切火腿片,闊條意粉等等..服務好好,個個都好有笑容..好親切~~最後每每餐廰也會提上一張評估食評paper比客人,寫上食後感想,叔叔竞真的寫上 is 'my birthday'...臨走時,在出口處幾位侍應齊聲道'生日快樂'呀^o^~~攪倒老娘好不意思哦是次亦沒有折扣,倒送上一張為期1年八折咭給客人有心思~~
煎魚扒叔叔話唔錯...
好味,好淋嘅羊膝..
是日小妹生曰,訂咗去食晏..
之前睇到食評,上算唔錯把心一試,
因有'主菜'為選..所以配菜你不要想有太多選擇,
《煙三文魚代替三文魚》
服務好好,個個都好有笑容..好親切~~
最後每每餐廰也會提上一張評估食評paper比客人,

臨走時,在出口處幾位侍應齊聲道'生日快樂'呀^o^~~
攪倒老娘好不意思哦
好醜様..但好鬼好味菠菜Cream湯~~
是次亦沒有折扣,倒送上一張為期1年八折咭給客人
有心思~~
2011-02-19
$124. (午餐)
生日
好味,好淋嘅羊膝..
煎魚扒叔叔話唔錯...
好醜様..但好鬼好味菠菜Cream湯~~
老公生日選擇到屋企附近的酒店食半自助午餐。這間酒店開業不到一年,原來有間意大利餐廳。半自助餐來說價錢可以接愛,最便宜的$88就有交易,貴的也只不過是$128。先講環境,窗是大角咀的街市和舊樓,但裡面的裝修感覺高雅,比起區內的一般餐廳好好多。由於是平日中午,光顧的是白領居多,入座率有6成左右,唔算多,不用訂位也可以。有沙律吧和甜品吧任食,沙律有十幾廿款,可以接受。沒有特別的款式,都是一般的火腿和蔬菜。不過蔬菜好像不夠新鮮,有黃葉。亦沒有我最愛吃的蜜瓜火腿!(變了鮑片火腿啊!)包是蕃茄香草麵包,味道一般,不夠香軟。令人有點失望!餐湯只有磨菇湯,算是香濃好飲。主菜是比目魚卷配磨菇汁。魚夠滑唔腥,唔錯!老公的主菜是黑椒汁雞扒,塊扒好厚皮又脆卜卜,正!主菜的份量不少,味道極佳,推薦!甜品種類不太多,得幾款,但質素唔錯。必試法式焦糖燉蛋,好味!有好香的焦糖和蛋味!Tiramisu一般但迷你cup cake有驚喜。餐茶是一般貨色,不要有太高期望。如果你不太喜歡吃沙律,一試無妨呢!

包是蕃茄香草麵包,味道一般,不夠香軟。令人有點失望!

餐湯只有磨菇湯,算是香濃好飲。

主菜是比目魚卷配磨菇汁。魚夠滑唔腥,唔錯!
老公的主菜是黑椒汁雞扒,塊扒好厚皮又脆卜卜,正!
主菜的份量不少,味道極佳,推薦!

甜品種類不太多,得幾款,但質素唔錯。

餐茶是一般貨色,不要有太高期望。

如果你不太喜歡吃沙律,一試無妨呢!

火腿&沙律
美味黑椒雞扒
比目魚卷
  • 黑椒雞扒
2010-12-02 7 瀏覽
I went there for lunch today, not bad! The salad dressing is so nice, esp the italian dressing. The cold cuts are nothing to mention, no parma ham as mentioned from the last posting. I had french roasted chicken as main course, honestly, it was just bad, dry and tough meat. However, for the charge of less than $100, good salad, desserts, great pumpkin soup and a nice cup of coffee...I am satisfied. Please noted the outdoor area is so dusty that no one should sit out there. Some construction

Please noted the outdoor area is so dusty that no one should sit out there. Some construction work next door!
2010-12-02
自從上個月在這裡吃過的「意式半自助午餐」後,覺得頗為價廉物美,一直都想再來吃飯。事隔一月,這天終於又再次來這裡吃午餐。只是一個月的光景,這裡的變化不是太多,環境仍然寧靜而舒服,除了放甜品的桌子移動到餐廳的另一邊外,一切都似乎沒有改變。雖是這樣,這次前來,仍然和前次到來有些不同。首先,在食物方面,這次的餐湯不再是濃郁香甜的「南瓜湯」,換成了味道偏鹹的「西蘭花湯」,最吸引、最抵食的各式意式頭盤雖然款式和味道都能保持上次的高水準,但refill的速度明顯比上次來得慢,部分頭盤像「煙三文魚」還好像沒怎麼refill過,幸好自己最愛的「巴馬火腿伴蜜瓜」仍能源源不絕供應,火腿夠鹹鮮、蜜瓜亦夠清甜,正!至於主菜方面,這次吃的是「煎石斑魚柳松子仁跟莧菜忌廉汁」,是這裡四款午餐選擇中,其中一款較為便宜的。之所以會叫它,原因不是因為它的價錢,只是因為較貴的兩款午餐都是紅肉,這天並不想吃,所以才叫了這魚作主菜。想不到這選擇又不錯喎!這道「煎石斑魚柳松子仁跟莧菜忌廉汁」是不錯的,石班肉質頗佳,香濃的莧菜忌廉汁與石班甚為配合,作伴菜的南瓜與薯仔味道也見可口,令人有意外驚喜。至於甜品方面,這次的甜品和上次差不多,

只是一個月的光景,這裡的變化不是太多,環境仍然寧靜而舒服
餐廳還有室外座位
美麗的古典吊燈

雖是這樣,這次前來,仍然和前次到來有些不同。

西蘭花湯
美味的巴馬火腿伴蜜瓜

至於主菜方面,這次吃的是
主菜:煎石斑魚柳松子仁跟莧菜忌廉汁

至於甜品方面,這次的甜品和上次差不多,都是由Blessings供應的「迷你杯子蛋糕」和自家製的
法式焦糖燉蛋
法式焦糖燉蛋」最為好味。不過其他的甜品質素則不過爾爾,味道一般,吸引力也是一般而已。不過以這裡午餐的收費,有很不錯的前菜、頭盤和主菜,加上不錯的環境與服務,個人已覺得是非常物有所值了
桌子一角
美味的巴馬火腿伴蜜瓜
主菜:煎石斑魚柳松子仁跟莧菜忌廉汁
  • 意式半自助午餐
2010-09-28 2 瀏覽
是晚一早和朋友四人行約了吃晚飯,由其中一位朋友負責決定吃什麼,他從雜誌中看到這間餐廳,說是主廚從半島過來(?)的,而又記得其中一位朋友好像喜歡吃意大利菜(但其實不是的...),所以最後就來這裡了。不過老實說這個位置真的不易找,結果我們所有人也是搭的士來的,連的士司機也不太知它的位置呢。我們訂了 7:30,早一點來到當然立即有位,這裡感覺是非常Casual,比較像附近街坊來光顧多,而我們來到亦覺得感覺非常「居家」呢,哈。起初服務生只給我們semi-buffet的menu,最後細問之下才發現另外有set dinner或散叫的menu,我覺得他們應該一起給客人嘛,要我們特地問不就是不太給人選擇嗎?Anyway,廢話少講,最後我們四個人,兩個叫了semi-buffet,我叫了set dinner而另外一位細食的朋友就只叫了一個risotto。semi-buffet的前菜其實眼見幾多選擇,不過我又無咩食過,朋友們都只係揀左d沙律同煙三文魚等等,叫semi-buffet仲有兩隻焗蠔送,朋友俾左我食,感覺都係一般啦,蠔唔算太大隻亦唔算太新鮮,芝士唔太香但都唔難食既。set dinner前菜我揀左ca

set dinner前菜我揀左carpaccio,不過黎到覺得色水麻麻,感覺唔多吸引。但食落味道又ok,切得非常薄身,食落有淡淡的牛肉味,表面有些酸酸的醬汁和芝士碎,但提一提味令味道不會太淡,所以也不難吃的。

之後就是 4 個main course,其中試過朋友的焗酥皮羊架,酥皮都算鬆化,而且味道夠香。不過羊肉食落味道唔突出,無咩羶味,唔太似食緊羊呢。肉質都軟熟,唔算煎得太過火,不過我只係淺嚐左一口,唔敢亂評。

自己的主菜係白汁蜆肉配煎魚柳,因為已經食左太多日肉啦。來到賣相都ok唔太差,蜆肉幾新鮮加上sauce幾好食。煎魚柳亦唔會太過火,肉質唔算很滑但味道都幾鮮,一d都唔腥,不過會有d骨所以食既時候要小心d。

朋友既mushroom risotto亦讚幾好味,不過佢只係食左好少分左好多俾我地。食落口感軟硬適中,幾有口感,味道濃得來都唔會太膩,飯粒吸收了醬汁的味道,算唔差的。另外朋友的sea bass沒試過,不過見佢都食哂應該唔太差掛。

最後是甜品,semi-buffet中每樣吃了少少,但也不是特別出色。最有趣的是他們將panna cotta放了出來,結果變暖了感覺像溶了似的不太好吃。但後來服務生拿了兩個從雪櫃中出來的,卻又幾好味,是甜甜的雲尼拿味,起碼質感變返正常,覺得他們應該要因應食物情況再處理啦。

我set dinner的甜品是心太軟,個人覺得這個算是全晚我最喜歡的食物。首先它外面的那層朱古力蛋不會太厚,是偏薄的那種,另外就是真的非常流心,朱古力漿洶湧而出,味道又不會太甜,配上士多啤梨雪糕非常好吃,所以當然給我吃清光。

吃畢加上餐茶已非常飽了,感覺這裡的食物不算很好吃,但不難吃是真的,而且重點是價錢較經濟,所以要求不能真的太高。環境也算舒適,燈火通明,感覺較隨意便是了。嗯... 如果在附近的也可以一吃,但特地來的;..... 我就覺得不太必要了。

原本是晚應該是我和其中一位朋友仔請的,結果卻又變成另外的朋友請客,被他們反客為主呢! 唯有說聲多謝,還有下餐一定不要和我們爭啦。=)))
麵包都鬆軟好吃的
朋友既SEA BASS
RISOTTO
心太軟好味
2010-09-27 3 瀏覽
The semi-lunch buffet is delicious overall.cold cut: many choices. I like the dry beef and parma ham so much.salad: not many choices but every dish is nice. Main course: we chose chicken and pork. Both sauce and setting are almost the same. Pork is not tough . Dessert: creme brulee is the best.$88+1% is very worth to eat! we must come again~~

2010-09-26
2010-09-26 7 瀏覽
16/9同朋友來試過後,22/9中秋節又帶了另外三位朋友來食午餐,今次的主菜餐牌內容已經轉了,我們叫了....意大利白豆燴鴨脾配蔬菜 X 2 --->>$88另加一小牛釀水牛芝士配紅酒汁伴菠菜 X 1 --->> $128另加一意大利格拉南諾通粉配海蝦及蘑菇 X 1 --->>(說穿了,便是蝦長通粉+龍蝦汁) $128另加一食物仍像上次的好,可惜,今次既Mini Cupcake中,找不到上次吃過十分好味既Nuts Cupcake~不過,不知道是否來得密了,好像沒上次來的咁有驚喜了~

今次的主菜餐牌內容已經轉了,我們叫了....

意大利白豆燴鴨脾配蔬菜 X 2 --->>$88另加一

食物仍像上次的好,可惜,今次既Mini Cupcake中,

找不到上次吃過十分好味既Nuts Cupcake~

不過,不知道是否來得密了,好像沒上次來的咁有驚喜了~

是日餐牌
意大利白豆燴鴨脾配蔬菜
意大利格拉南諾通粉配海蝦及蘑菇
小牛釀水牛芝士配紅酒汁伴菠菜
是日餐湯-又係南瓜湯
Mini Cupcake
2010-09-22
$128.00 (午餐)
是日餐牌
意大利白豆燴鴨脾配蔬菜
小牛釀水牛芝士配紅酒汁伴菠菜
是日餐湯-又係南瓜湯
Mini Cupcake
2010-09-24 19 瀏覽
上次睇到不眠皇子的blog盛讚這間新的酒店餐廳,決定前往試試這個超超值的$ 88-128 semi buffet。這已包括:餐飽,回本 自取任食 前菜、餐湯及甜品,自選主菜,餐飲。除左覺得是日雜菜湯較淡外,其他如用餐價來衡量的話,質量真的超標,超超抵!先吃餐飽,香軟外脆,意式食法,附有醋及橄欖油,簡單好吃!前菜方面,如此價錢竟然有些貴價菜式,而且選擇算多,大部份都很好吃,推薦的有:巴拿馬火腿配哈蜜瓜,想不到質素唔錯喎!巴拿巴火腿咸香,配香甜哈蜜瓜,必翻食!煙三文魚:ok,主要是抵食!多款沙律:自己較喜歡青蘋果沙律,顏色配撘好靚,味道清新,酸酸甜甜!不知是否知道客人吃完前菜已幾飽,所以主菜份量適中不會太多,我選了水牛芝士豬扒。賣想很靚,豬扒軟熟,幾好味!到甜品喇,嘩,款式大約十數款,最意想不到質素好過好多buffet,真的超享受!我最質賞的是:法式燉蛋,上面焦糖香脆,裡面的燉蛋味道香甜,我覺得好好食!奶凍又香又嫩滑,不會太甜,都好食。另外多款cupcake及蛋糕,味道都唔錯架!想不到這個$88價錢在這優雅的環境享受如此美食,座位寬闊,坐得很舒服。就連最後的餐飲凍檸茶都覺得茶味特別香!和

先吃餐飽,香軟外脆,意式食法,附有醋及橄欖油,簡單好吃!

想不到這個$88價錢在這優雅的環境享受如此美食,座位寬闊,坐得很舒服。就連最後的餐飲凍檸茶都覺得茶味特別香!和加拿大回來的朋友邊食邊傾談,很relax,一定會翻食!

到甜品喇,嘩,款式大約十數款,最意想不到質素好過好多buffet!奶凍又香又嫩滑,不會太甜,都好食。
法式燉蛋,上面焦糖香脆,裡面的燉蛋味道香甜,我覺得好好食!
2010-09-23
法式燉蛋,上面焦糖香脆,裡面的燉蛋味道香甜,我覺得好好食!
2010-09-23 2 瀏覽
這幾天因為公作關係, 以此為飯堂, 因為這家餐廳比較抵食, 之前也來過5、6次,D枱櫈有D似 restaurant city D design 咁都幾得意, 景係大角咀街市。這裡有四款主菜任君選擇, 兩款 $88, 兩款 $128, 隨餐附送麵包, 逢星期一、四會換菜牌,另有自助部份, 包括: 各款沙律、三文魚、芝士蕃茄、各款腸、粟米、餐湯、甜品。侍應服務普通, 似乎要多加訓練, 例如長髮侍應的馬尾當踫到我的客人, 還有她們倒水倒瀉水, 之後還處理得好慢,但要讚讚經理, 他的招呼很好。三日裡我一日食羊、一日食魚、一日食牛扒。 餐湯 - 正! 麵包 - 普通, 但跟油同醋, 都算專業。 自助部份 - 有部份也很好吃, 而且選擇很多。 主菜: 羊 - 我點了四成熟, 但事實係八成熟, 所以比較韌. 主菜: 魚 - 幾好食, 個 source 做得幾好, 幾冶味~ 主菜: 牛扒 - 我都是點了四成熟, 事實真是四成熟, 幾腍, 幾好食!

但要讚讚經理, 他的招呼很好。
三日裡我一日食羊、一日食魚、一日食牛扒。
餐湯 - 正!
麵包 - 普通, 但跟油同醋, 都算專業。
自助部份 - 有部份也很好吃, 而且選擇很多。
2010-09-14