2011-06-23 30 瀏覽
因location不是咁"就腳", 若不是朋友極力的介紹, 應唔會自己搵去!我和朋友選了食semi-buffet, 主菜4選1, price由$98-$128, 而前菜和甜品則free buffet!前菜的choices有好多: 我最愛其蜜瓜火腿, pama ham的鹹香加上哈蜜瓜的清新, 正好中和了肉的鹹度, 必食之選煙三文魚都好喜歡, 幾新鲜, 有少少smoked的 味道, 唔錯:各式的沙律單是其色彩繽紛的outlook, 已經令人好食指大動, 我最喜歡自組的沙律, 生菜, 麵包粒, 玉米配上千島醬, 好味! 朋友喜歡薯仔沙律, 薯仔軟硬適中, 與沙律醬配合得好好!青蘋果沙律則酸酸甜甜夠醒胃!主菜我選了銀雪魚,煎得幾香,汁又唔太鹹,感覺淸新!到我最愛的甜品環節,蛋糕質素唔錯,口感夠滑又唔甜,較喜歡cheese cake, 芝士味剛好!另外焦糖燉蛋亦係必食之選,面頭的脆糖加上內裏的軟滑,簡直一流!較可惜這次沒有cupcake,so有點兒失望!總括環境清幽,價錢相宜,質素不俗,值得一試!建議前菜加些熱盤,更加吸引!

主菜我選了銀雪魚,煎得幾香,汁又唔太鹹,感覺淸新!

2011-05-17