2022-06-10 573 瀏覽
大埔小店 價錢親民的韓國菜 值得一試店內裝修主要係用黃色、白色的瓷磚感覺好乾淨整潔💁🏻‍♀️蜜糖炸雞+蜜糖薯條 $158推薦✨✨✨🍴蜜糖配炸雞、薯條🍗🍟味道一甜一咸 有少少食緊主食加甜品既感覺 會忍唔到口一食再食🤤但如果可以有得單點蜜糖薯條食會更好👍🏻有少少唔夠喉既感覺🍴牛肉炸豬排紫菜飯捲 $68有12件捲飯 口感豐富 但唔係好食得出個炸豬排 味道不過不失😋 🍴鯷魚紫菜飯卷 $52鯷魚脆卜卜 加埋飯 口感特別 但唔記得左影相😢💔🍴海鮮煎餅 $55個餅煎得剛剛好 仲有大大嚿魷魚🦑係個餅度 價錢公道🤑🍴韓式拌飯 $58 中規中矩 與一般的拌飯味相若@cheatdaycheatmeal
大埔小店 價錢親民的韓國菜 值得一試
店內裝修主要係用黃色、白色的瓷磚
感覺好乾淨整潔💁🏻‍♀️

@cheatdaycheatmeal
蜜糖炸雞蜜糖薯條
牛肉炸豬排紫菜飯卷
  • 蜜糖炸雞
大埔的韓式餐廳都唔少,但呢間係由真正的韓國人阿豬媽親自打理所以韓式料理的菜單同煮法都會比較正宗!當日下午想食個泡菜炒飯就入呢間小店食個韓式午餐而且店面裝修以黃色做主調,雖然細細間,但好企理好舒服好醒神🇰🇷💂🏼‍♀️《芝士泡菜五花肉炒飯》$88好香一黎到,好香泡菜味!配埋個太陽蛋、芝士&紫菜,撈匀黎食啲飯熱辣辣,一拎起啲芝士仲拉到絲好好食,五花肉又唔會好肥膩,成個飯炒得濕潤,調味又適中真係好有韓式味道!十分推薦頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
大埔的韓式餐廳都唔少,但呢間係由真正的韓國人阿豬媽親自打理
所以韓式料理的菜單同煮法都會比較正宗!

當日下午想食個泡菜炒飯就入呢間小店食個韓式午餐

💂🏼‍♀️《芝士泡菜五花肉炒飯》$88
好好食,五花肉又唔會好肥膩,成個飯炒得濕潤,調味又適中
真係好有韓式味道!十分推薦

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
芝士泡菜五花肉炒飯
芝士泡菜五花肉炒飯
2022-01-27 507 瀏覽
🍾用餐體驗平時好少食韓國菜,今日就喺大埔見到呢間食韓國菜嘅餐廳,見到menu有好多韓式飯卷嘅選擇,都幾吸引,一於入去試吓先🤭我同朋友食飯嘅時間唔係peak hour,餐廳入面唔係好多人,感覺好輕鬆好舒服😌😌🖼環境餐廳嘅環境好舒服,空間感都好足夠,餐廳入面有一塊大嘅落地玻璃可以望到外面嘅街景飲料:忌廉溝鮮奶 Free主食:🤍芝士牛肉紫菜飯卷12件 $62我同朋友都好鍾意食飯卷,呢個芝士牛肉紫菜飯卷真係好正,口感同層次都好豐富,咬落口嘅時候feel到芝士喺度嘴度融化緊,牛肉嘅肉質都好靚,味道一流!🤍蔬菜紫菜飯卷6件配芝士年糕泡麵 $63呢個係一個套餐嚟嘅,蔬菜紫菜飯卷有黃色嘅酸瓜仔、青瓜、蘿蔔絲同蛋做餡料,成個感覺好fresh,至於鍾意芝士嘅我哋就揀咗配芝士年糕泡麵,好好味😋😋
🍾用餐體驗

🤍芝士牛肉紫菜飯卷12件 $62

🤍蔬菜紫菜飯卷6件配芝士年糕泡麵 $63

2021-12-06
2022-01-25 369 瀏覽
Lunch set for 1蔬菜紫菜飯卷6件+韓式炸醬麵 $68見到炸醬麵賣相不錯,午市套餐又幾平,更送一罐飲品~煎得剛剛好的荷包蛋配上炸醬麵,正-The environment is nice and comfortable, on a comparatively small scale. Better avoid the lunch hour or else you have to wait for a long time.so surprise to have such restaurant
Lunch set for 1

蔬菜紫菜飯卷6件+韓式炸醬麵 $68
見到炸醬麵賣相不錯,午市套餐又幾平,更送一罐飲品~

煎得剛剛好的荷包蛋配上炸醬麵,正

Yeah, this place used to be good like  8 years ago when it first opened. The owner was always there, friendly, making sure the place was running. But now when I walk by I never see him. Does he still work here? Because the food is not good at all. I got some rice rolls with dumplings in soup. The dumplings were just frozen ones with chicken powder soup and egg. The rice roll was pretty bland. Its not very cheap either. It really isn't very good, and the quality has really worsened a lot since it

Its not very cheap either. It really isn't very good, and the quality has really worsened a lot since it first opened. I probably won't go back again.
2022-01-20
5 分鐘 (外賣送餐)
2021-10-15 664 瀏覽
牛肉紫菜飯卷🐂飯卷內除左牛肉,仲配有瓜、蛋同埋紅蘿蔔,一份共有十二件,牛肉味道剛剛好,口感十分豐富。水冷麵😍依家咁熱嘅天氣最啱食一個水冷麵,店內會提供醋同韓式辣醬讓顧客根據自己喜好自由加配。水冷麵份量十分多,配有少量酸瓜酸蘿蔔、泡菜同半隻蛋。味道十分清新,剛剛好。半份炸雞🍗炸雞黎到嘅時候個擺盤有啲凌亂😂,半份炸雞配有薯條,同埋酸甜醬及蛋黃醬,炸雞外脆內軟,食入口仲熱辣辣,個人比較鍾意配埋蛋黃醬食,口感更加豐富。芝士辣炒年糕🥘我妹必嗌嘅辣炒年糕,年糕煙煙韌韌,配有拉絲嘅芝士,入面仲有少量魚糕片。呢個嘅辣度唔算太辣,一向唔太食得辣嘅我都接受到。備註:一坐低就有一小碟泡菜提供,價錢亦相對便宜,份量足夠,食到正宗嘅韓國風味,總括而言係一間性價比十分高嘅韓式餐廳。
牛肉紫菜飯卷🐂

水冷麵😍

半份炸雞🍗

芝士辣炒年糕🥘

2021-08-09 559 瀏覽
由oppa主理的一間大埔韓國菜,好幾年無食過,近日再訪睇下水準有冇下降😝前菜奉送泡菜,可再添❣️🔆芝士吞拿魚紫菜飯卷$𝟞𝟚 裡面有醃蘿蔔💕好鍾意食😆另外好喜歡佢芝士嘅質感,放入口有少少溶化🥰總共有12舊都算足料🙌🏼如果吞拿魚部分佔多少少🤏🏼就好了🔆芝士烤牛肉蓋飯$𝟞𝟝 阿!!超多洋蔥🧅🥲上枱時趁熱撈左d芝士,有拉絲效果😋一路食芝士都無因為凍左而變左一舊野,是個還不錯的牛肉飯🔆海鮮煎餅$𝟝𝟝質感不會太乾或者太軟身,剛剛好👍🏼裡面有紅蘿蔔、蔥同魷魚🦑煎餅本身無乜味,要沾滿佢個醬汁先有味雖然食物質素沒有很高,但也是不過不失,價錢合理,兩個人埋單每人都係$100內,幾抵食的🙌🏼

芝士吞拿魚紫菜飯卷

🔆芝士吞拿魚紫菜飯卷$𝟞𝟚
芝士烤牛肉蓋飯

🔆芝士烤牛肉蓋飯$𝟞𝟝

🔆海鮮煎餅$𝟝𝟝

芝士吞拿魚紫菜飯卷
2021-06-18 655 瀏覽
無得去韓國旅行,決定食韓國嘢頂住癮先。呢間韓式餐廳採光好好,成個氣氛好舒適,好啱三五知己一邊享受美食一邊傾計!我同朋友都點左芝士年糕湯麵,再兩個人share牛肉紫菜飯卷。拉麵正正常常,係普通韓國辛辣麵彈牙煙韌嗰種麵。個湯底會越食越辣,唔食辣嘅朋友可能要嗌其他,或者加點飲品解辣。牛肉紫菜飯卷都不錯,係好傳統嘅韓式飯卷,而且十分足料。不過略嫌蔬菜太多,希望牛肉可以多啲。價錢不貴,中意食韓國嘢嘅朋友仔,呢間係一個不錯嘅選擇!
無得去韓國旅行,決定食韓國嘢頂住癮先。

價錢不貴,中意食韓國嘢嘅朋友仔,呢間係一個不錯嘅選擇!
2021-04-20
今日又黎到大埔搵食,搵到呢間少見既韓式餐廳,店內裝修都好有韓國cafe風格通常呢類鋪頭都係尖沙咀韓國街,難得大埔都有,就要試試食物水準如何啦!首先有我最鐘意食既紫菜包飯,menu上有好多款,豬扒,鰻魚,芝士,泡菜,吞拿魚等等我地嗌左最基本既牛肉紫菜包飯,牛肉比我預期既少紅蘿蔔佔左成個飯捲既一半,所以牛肉味道唔突出如果牛肉同紅蘿蔔既比例對調就perfect另外嗌左雜菜炒粉絲,味道尚可以,不過唔夠野味,麻味不足。價錢公道,性價比高豬肉排骨湯,跟飯。泡菜湯底,豬肉煲到好乾,食唔到 .. 個泡菜湯味道不錯,以呢個水準黎講,要85蚊,價錢偏貴總括而言,呢到環境不錯,裝修同擺設都幾特別。不過食物質素一般,冇咩驚喜,overall性價比唔算高,呢個價錢係尖沙咀可以食到好味d既菜 .. 評分:環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️味道 ⭐️⭐️舒適 ⭐️⭐️⭐️優閒 ⭐️⭐️⭐️回頭 ⭐️⭐️

我地嗌左最基本既牛肉紫菜包飯,牛肉比我預期既少
紅蘿蔔佔左成個飯捲既一半,所以牛肉味道唔突出
如果牛肉同紅蘿蔔既比例對調就perfect

牛肉紫菜飯捲

雜菜炒粉絲

豬肉排骨湯,跟飯。泡菜湯底,豬肉煲到好乾,食唔到 ..
個泡菜湯味道不錯,以呢個水準黎講,要85蚊,價錢偏貴

舒適 ⭐️⭐️⭐️
優閒 ⭐️⭐️⭐️
回頭 ⭐️⭐️
2021-04-24 555 瀏覽
晏咗食lunch,返到太和又唔知食啲咩好,行行下見到呢間韓式餐廳,仲有Tea Set叫!係百搭韓國小食套餐嚟!一入去已經知道係韓國人開!最後揀咗其中一個,辣芝士公仔麵+紫菜包飯!前菜慣常一樣係泡菜。個紫菜包飯好正,食得番韓國風味!好香口!芝士公仔麵,都係落咗一片芝士片,溶化後,同公仔麵一齊食,好香濃,好好味!唔知係咪因為韓國人普遍都食得辣,所以呢個辣湯麵都一樣好辣。食唔到辣嘅人要小心,食到辣嘅人一定要叫
係百搭韓國小食套餐嚟!
一入去已經知道係韓國人開!

最後揀咗其中一個,辣芝士公仔麵+紫菜包飯!
前菜慣常一樣係泡菜。
個紫菜包飯好正,食得番韓國風味!好香口!

2021-04-13 491 瀏覽
昨天是結婚紀念日。想起很久沒有去這餐廳了,好懷念這里的炸雞。去到時,餐廳內燈光好暗,看看周圍的環境,感覺很殘舊,好不整潔,餐廳內客人就只有連埋我俩共4人。都沒有太介意就準備坐低。見到收銀位旁有溫度計,就走過去準備量啦!女店員已大聲叫量體溫,後面講的什麼聽不清楚。想搵位坐時,女店員又大嗌,這才聽到要安心出行或填紙。安心出行貼在Bar枱下方不起眼處。心想這是某類店鋪的做法喎!但她起碼有叫人掃碼,就不再多想了!肚餓了,點餐吧!看了(餐牌),只得二張紙,餐類就只有底面二板,炸雞套餐沒有了!酒類沒有了!大失所望,沒什麼選擇,只好點了原味炸雞,牛肉香腸拌飯,無酒飲,只好飲可樂啦!因為太餓了,不想花時間再搵第二間了!而且這裏的炸雞我們都覺得是好味的,因為是韓國人主理的,雖然,今晚見吾到那位韓國老闆,只見有三個女侍應。點餐時,那位店員,態度很不好,講話總是含糊不清,沒有那種工作熱誠。先來拌飯,沒有驚喜。飯一舊舊的,太餓了食吧!炸雞也來了,雞是炸得很脆,但就沒什麼味,只靠點醬料,同之前的有點不同,原味就是原來的無味?這餐就只為飽肚,沒有味道的回味,俾我感覺,好像是換了老闆,韓味不再。亦都沒有下次再幫襯的
昨天是結婚紀念日。想起很久沒有去這餐廳了,好懷念這里的炸雞

先來拌飯,沒有驚喜。飯一舊舊的,太餓了食吧!

炸雞也來了,雞是炸得很脆,但就沒什麼味,只靠點醬料,同之前的有點不同,原味就是原來的無味?這餐就只為飽肚,沒有味道的回味,俾我感覺,好像是換了老闆,韓味不再。亦都沒有下次再幫襯的理由了!
[可惜]
2021-04-02
紀念日
2021-04-04 379 瀏覽
外賣訂左芝士牛肉紫菜飯卷、芝士海鮮煎餅 和雜菜炒粉絲。芝士牛肉紫菜飯卷:整體味道搭配良好~是三款食物中覺得最好吃的。溶了的芝士與牛肉都很搭。芝士海鮮煎餅:可能一煎好說入盒,所以倒汗水 把煎餅焗林了。食得出煎餅加左好多芝士,海鮮數量還好,可惜煎餅不脆時, 食落似芝士薄餅。雜菜炒粉絲:外觀上睇落啡色,但食落無味的。。有點可惜。另外雜菜量很飄忽,紅蘿蔔絲、蔥 另搭一大塊黃椒。希望可以濃味一點. 若想食韓國菜時,可能未必會再訂購了。
外賣訂左
芝士牛肉紫菜飯卷、芝士海鮮煎餅 和雜菜炒粉絲。
芝士牛肉紫菜飯卷:
芝士海鮮煎餅:
可能一煎好說入盒,所以倒汗水 把煎餅焗林了。
雜菜炒粉絲:
外觀上睇落啡色,但食落無味的。。有點可惜。

若想食韓國菜時,可能未必會再訂購了。
2021-03-24 271 瀏覽
間中就會想食的紫菜飯卷成日想試下辣炒豬肉/魷肉味但佢d 辣炒年糕真係好~辣為免辣得滯,今日我買了芝士午餐肉$62一如以往,配料新鮮豐富!不過價錢有d 貴!希望佢會出d 一人set dinner
間中就會想食的紫菜飯卷

成日想試下辣炒豬肉/魷肉味
但佢d 辣炒年糕真係好~辣
為免辣得滯,
今日我買了芝士午餐肉$62

一如以往,配料新鮮豐富!
不過價錢有d 貴!

希望佢會出d 一人set dinner
外賣自取
2021-03-18 258 瀏覽
之前已經叫過佢地既外賣覺得整體做得幾好 夠乾淨整齊,價錢合理同埋選擇都唔算小所以今次同屋企人決定經網上平台再食多次.今次叫左原味炸雞半份-海鮮煎餅-芝士牛肉紫菜飯卷-韓式芝士蛋卷-韓式炒粉絲-泡菜五花肉炒飯-原味炸雞半份 冇骨既雞件加埋小小薯條,雞件都不過不失炸得脆口唔會柴.點埋佢地個芥末醬GOOD-海鮮煎餅 料都唔算小味道正常,但係可能因為外賣焗住佢既關所以係完全唔脆 -芝士牛肉紫菜飯卷 覺得佢地既飯卷真心做得幾好,唔爛之餘材料多,芝士入口就溶 牛肉入味有咬口,再配蘿蔔/旦/青瓜既爽口,唔同層次-韓式芝士蛋卷 嫩口有旦汁,唔會煎到勁熟勁乾果款.面頭有沙律醬同蟹子-韓式炒粉絲 正常水平,覺得食韓國野都總會叫既-泡菜五花肉炒飯 泡菜夠多, 五花肉唔會太肥太厚身厚薄岩岩好,加埋隻太陽旦好惹味
-韓式炒粉絲 正常水平,覺得食韓國野都總會叫既
2021-03-17
外賣送餐
2021-02-03 538 瀏覽
太和中心同翠怡花園呢面愈開愈多小店。如果要每一間都是晒嘅話。我諗都要食足一個月先食得晒。最近呢邊開咗啲裝修簡約,望落去味道唔錯嘅餐廳。韓國食物從來都唔係我嘅自愛。但係朋友想食嘅話咁就一於試吓啦。我哋叫咗唔係好多嘢。我哋淨係叫咗一個冷麵同一個壽司卷。冷面非常開胃。酸味味咁。而且食落有一種好清新嘅感覺。整體嚟講呢個冷麵。係有97.68分。自己個壽司卷。啲材料非常豐富。而且配搭出色。唔會有怪怪地咁。所以我都推薦大家嚟食
我哋淨係叫咗一個冷麵同一個壽司卷。